Manchester United skiller sig af med superstjernen Ronaldo midt under VM

Cristiano Ronaldo stopper i Manchester United med øjeblikkelig virkning.

Cristiano Ronaldo er færdig i Manchester United. (Foto: © Ian Hodgson, Ritzau Scanpix)

To dage før Portugals første VM-kamp er landsholdets største stjerne arbejdsløs.

Den britiske fodboldklub Manchester United og superstjernen Cristiano Ronaldo skilles med øjeblikkelig virkning.

Det oplyser De Røde Djævle på sin hjemmeside tirsdag aften.

Spilleren siger i en udtalelse, som en række medier citerer, herunder The Guardian og Reuters, at tiden er inde til at komme videre.

- Som følge af samtaler med Manchester United er vi blevet enige om at gøre en ende på vores kontrakt før tid. Jeg elsker Manchester United, og jeg elsker fansene; det vil aldrig ændre sig. Men det føles som det rigtige tidspunkt for mig at søge en ny udfordringer, lyder det fra Cristiano Ronaldo.

Cristiano Ronaldo ser på, mens holdkammeraterne er ved at vinde over Tottenham Hotspur. Spilleren endte med at nægte at lade sig indskifte og forlod i stedet bænken før slutfløjtet. Det kostede ham pladsen i truppen til næste kamp. (Foto: © Craig Brough, Ritzau Scanpix)

Kort før VM medvirkede han i et interview med den britiske tabloidavis The Sun, hvori han revsede Manchester United og klubbens cheftræner Erik ten Hag.

- Jeg har ikke respekt for ham, fordi han ikke har respekt for mig. Hvis du ikke har respekt for mig, kommer jeg aldrig til at have respekt for dig, sagde Ronaldo til The Sun.

Balladen begyndte i oktober, da Cristiano Ronaldo nægtede at lade sig skifte ind i 2-0-sejren over Tottenham.

Knap en måned siden brokkede han sig over sin arbejdsgiver til The Sun, hvilket altså har ført til en skilsmisse mellem Cristiano Ronaldo og Manchester United.

Fodboldstjernen nåede at spille 346 kampe med 145 mål til følge for Manchester-klubben. Han er i skrivende stund til VM med Portugal, som møder Ghana på torsdag.

Et belejligt farvel

Bruddet var helt og aldeles uundgåeligt, vurderer Rasmus Monnerup, der er tidligere divisionstræner og fodboldekspert på Mediano. Og måske passer det i virkeligheden begge parter udmærket.

- Det har været et rigtig dårligt efterår for Ronaldo, og det der interview handlede for mig at se kun om, at han skulle finde en måde at komme ud af kontrakten på. Så var det også en anledning for Manchester United og især Erik ten Hag (cheftræner, red.) til at bruge det som undskyldning, siger Monnerup.

- Så selvom han har fået meget kritik for det, og det er også berettiget, så har han et eller andet sted også gjort klubben en tjeneste. Nu havde den rent faktisk en mulighed for at komme af med ham.

Selvom nyheden kommer to dage før Portugals VM-premiere, er den ikke nødvendigvis kun et forstyrrende element, mener Monnerup. For nu har Ronaldo fundet en afklaring og kan se fremad.

Spørgsmålet er så, hvad han ser i sin fremtid. Han fylder 38 til februar, og alt tyder på, at alderen er ved at indhente selv et fysisk fænomen som Cristiano Ronaldo. Derfor tror Rasmus Monnerup heller ikke, at han ender i en af Europas største klubber.

Omvendt er Ronaldo en ambitiøs herre, så selvforståelsen skal måske indstilles til et nøk under øverste hylde.

- Der er slet ikke nogen tvivl om, at der kommer til at være et clash der, siger Monnerup.

- Spørgsmålet er: Hvad er hans reelle niveau nu? Hvis det er det, vi har set det seneste halve år, er han ikke god nok til at spille i de store klubber længere.

Opdateret med udtalelser fra Rasmus Monnerup.

Følg Cristiano Ronaldo og Portugals første VM-kamp mod Ghana på torsdag i DR Lyd, på vores liveblog på DR.dk eller på TV2.