Seneste sport
25. maj kl. 21:42

Mathias Gidsel om GOG-comeback: 'Ingen havde troet på det'

Mathias Gidsel modtog klapsalver fra hjemmepublikummet i Gudme. (Foto: Tim Kildeborg Jensen © Ritzau Scanpix)

Den danske landsholdsspiller Mathias Gidsel skulle lige bruge de første fem minutter af onsdagens semifinale mod Skjern på at teste, om den var god nok. Det var den.

- Knæet holdt, siger han til DR Sporten.

For fire måneder siden kom GOG-spilleren til skade under EM-bronzekampen mod Frankrig. Dommen lød på op mod et halvt års pause, men i dag efter blot fire måneder gjorde han overraskende comeback.

- Hverken min fysioterapeut, læge eller jeg selv havde troet på, at det her kunne lade sig gøre. Men vi nåede det sgu, siger Mathias Gidsel.

Den danske spiller, der til sommer skifter til den tyske Bundesliga-klub Füchse Berlin, frygtede, at han ikke ville få sagt ordentligt farvel til hjemmebanen i Gudme - på banen med harpiks på fingrene.

Men i dag var han tilbage med fire scoringer, da GOG slog Skjern med ti mål i den første af maksimalt tre semifinaleopgør.

- Det er ikke tit, jeg siger det, men jeg er lidt stolt at mig selv og min fysioterapeut, siger Mathias Gidsel.

Skjern og GOG mødes i det andet semifinaleopgør onsdag den 1. juni, hvor fynboerne blot skal bruge et enkelt point for at snuppe finalebilletten.

Seneste sport

 1. I går kl. 19:56

  Efter fem partier og to gange behandling trækker Tauson sig fra Wimbledon

  To gange fik Tauson behandling under mandagens kamp. (Foto: Neil hall © Ritzau Scanpix)

  Hun var egentlig bare glad for at være tilbage på græs, Clara Tauson.

  Den danske tennisstjerne gjorde mandag aften comeback efter en lang skadespause, hvor ryggen har drillet og sat danskerens kometkarriere på pause.

  Det blev desværre kun en kort tur tilbage på det grønne underlag.

  Tauson nåede ikke at spille første sæt til ende mod japanske Mai Hontama, før der igen var problemer i ryggen. Efter tre partier på Bane 6 blev Tauson siddende i sin stol, da hun burde krydse banen og gøre klar til tennis.

  En fysioterapeut blev tilkaldt og undersøgte Tausons ryg. Sammen gik de væk fra anlæggets små baner for at foretage yderligere undersøgelser, og da de vendte tilbage, duftede det af, at Tauson ved stillingen 1-2 ville sige tak for kamp.

  Men hun er lavet af noget specielt.

  Tauson tog ketsjeren i hånden og vandt det næste point mod verdens nummer 139, men herfra blev det hurtigt tydeligt, at Tauson ikke var på toppen.

  Der manglede bevægelighed, hurtighed og smil på læben hos den 19-årige dansker.

  Tauson nåede at tabe yderligere to partier, inden hun ved 4-1 måtte give efter. Ryggen tillod simpelthen ikke, at hun spillede videre. Danskeren tog sin taske over skulderen, da hun slukøret forlod Bane 6.

  - Jeg mærkede skaden i andet serveparti. Jeg spillede et fint første serveparti, men den kom ved 0-15 i mit andet serveparti. Det er samme sted, som jeg oplevede op til her, siger Clara Tauson til TV2 Sport.

  - Jeg er ærgerlig. Der er desværre ikke så meget at tænke over lige nu. Jeg prøver bare at acceptere, hvad der er sket. Jeg har følt mig 100 procent klar, men jeg har måske ikke fået lige så meget træning, som jeg havde håbet på.

  Clara Tauson vandt kampens første parti. (Foto: Alastair Grant © Associated Press)

  På forhånd vidste Tauson udmærket, at optakten og de seneste måneder har været langtfra optimale.

  Først i fredags blev det endeligt bekræftet af danskerens far, at hun overhovedet stillede op ved årets Wimbledon. Siden har hun trænet på anlægget for at få fornemmelsen for græsset ved den ikoniske grand slam-turnering.

  Derfor vidste hun også, at hun skulle tage kampene én ad gangen. Ja, faktisk én bold ad gangen. Det fik hun lov til at tænke over i lang tid, for danskerens opgør ved første runde af årets Wimbledon skulle oprindeligt have været spillet mange timer før, det blev sat i gang.

  Flere store regnskyl udsatte og afbrød kampene på anlægget i England, og derfor blev første serv først sendt afsted lidt før klokken 18 dansk tid - seks timer efter påbegyndelsen af de to konkurrenters oprindelige opvarmning.

  Fra første serv så det ud til, at Tauson var, hvor hun skulle være. Hun vandt det første parti og satte kurs mod sin første sejr ved tennisverdenens største og mest prestigefyldte grand slam-turnering.

  For et år siden blev hun slået ud af første runde ved Wimbledon, og mandag aften måtte hun selv trække sig. Hun stiller også op i double-turneringen, men det er endnu uvist, om problemerne med ryggen tillader det.

 2. I går kl. 19:17

  Skade i ryggen tvinger Tauson ud af Wimbledon

  Mandag begyndte verdens mest prestigefyldte tennisturnering på Wimbledons græsbaner med to danskere på jagt efter succes.

  Holger Rune spiller første runde tirsdag, mens Clara Tauson mandag efter var i aktion.

  Tausons opgør mod japanske Mai Hotama blev spillet senere end planlagt, fordi regn ad flere omgange udsatte kampene på bane 6.

  Danskeren har døjet med en rygskade og ikke været i aktion siden april.

  I Wimbledon-opgøret mandag aften spillede Tauson blot fem partier, inden hun måtte opgive og sige tak for kamp til japanske Mai Hontama, der var foran med 4-1 i første sæt.

  Tauson havde allerede fået behandling på og udenfor banen, og hun vendte tilbage og så opsat ud på at fortsætte. Hun færdigspillede bare ét parti mere, før hun alligevel måtte sande, at ryggen ikke var i stand til at spille hele kampen.

 3. I går kl. 15:54

  Tour-direktør frygter for corona før start i København

  Christian Prudhomme, løbsdirektør for Tour de France, talte mandag på et pressemøde i Tivoli i København. (Foto: liselotte sabroe © Ritzau Scanpix)

  Det dufter efterhånden af Tour de France i det meste af landet. Verdens største cykelløb indledes med 13 kilometers enkeltstart i København på fredag, når feltet drøner rundt i hovedstadens gader.

  Men der er bekymringer for løbsdirektør Christian Prudhomme, der mandag talte på et pressemøde i Tivoli.

  Mange af verdens bedste ryttere har været ramt af corona i løbet af de seneste uger og måneder, og det vil være skidt for årets Tour, hvis smitten tages med til først Danmark og siden Frankrig.

  - Alle ryttere skal testes, inden de kommer til København. Derefter kommer meget til at handle om at bruge sin sunde fornuft, siger Christian Prudhomme.

  - I og med at Tour de France er det største cykelløb i verden, er holdene selvfølgelig selv meget optaget af at sikre, at deres ryttere kan være med hele vejen. Siden Schweiz Rundt har de strammet op internt.

  Løbsdirektøren fortæller, at han ikke kommer til at give hånd til rytterne. Samtidig kan mundbind og ansigtsmasker også få comeback i feltet, når der ikke køres cykelløb.

 4. I går kl. 14:27

  Dansk trio klar til Touren for belgisk storhold

  Kasper Asgreen, Michael Mørkøv og Mikkel Honoré er alle klar til Tour de France, der fredag begynder med en enkeltstart i København.

  Det oplyser deres hold, Quick-Step, i en pressemeddelelse på hjemmesiden.

  Dermed når Kasper Asgreen altså at blive klar til Touren, efter han styrtede i Schweiz Rundt og pådrog sig et dybt sår på knæet, der betød, at han meldte fra til sidste uges danmarksmesterskaber.

  Til gengæld er der ikke blevet plads til den franske stjerne Julian Alaphilippe.

  Verdensmesteren gjorde ellers comeback efter en lang skadespause i weekenden ved de franske mesterskaber, men er blevet sorteret fra.

  Også Mark Cavendish er valgt fra til holdet. I stedet er det Fabio Jakobsen, som Quick-Step satser på i spurterne.

  /ritzau/

 5. I går kl. 12:05

  Aalborg Håndbold får wildcard til Champions League

  Aalborg Håndbold er blevet tildelt et wildcard til næste sæsons Champions League i håndbold. Det oplyser Det Europæiske Håndboldforbund (EHF) på sin hjemmeside.

  Dermed er der to danske hold med i herrernes turnering efter sommeren. GOG er i forvejen kvalificeret som dansk mester. Aalborg måtte i stedet søge om et wildcard som sølvmedaljevinder, og er nu mandag blevet tildelt en plads blandt de 16 hold.

  Det er første gang siden turneringen blev reduceret til 16 hold i 2020, at to danske herrehold er med i den fineste klubturnering.

  Det var ventet, at Aalborg ville få et wildcard i kraft af klubbens præstationer i Champions League de sidste to år. I 2021 nåede nordjyderne hele vejen til finalen, hvor FC Barcelona var for stor en mundfuld. I årets turnering røg Aalborg ud til Veszprem i kvartfinalen.

  Modsat er det første gang siden 2008/2009-sæsonen, at GOG er med i Champions League.

  Hos damerne er både Odense Håndbold og Team Esbjerg kvalificeret til Champions League.

  Der trækkes lod til gruppespillet 1. juli. Damernes turnering starter 10-11. september, mens herrernes indledes 14-15. september.

  /ritzau/

 6. I går kl. 11:54

  Dansker skal hjælpe Tour de France-konge til hattrick i det franske

  Mikkel Bjerg har fået styr på den coronasmitte, som sendte ham ud af Slovenien Rundt for nylig, og mandag er han officielt blevet udtaget til Tour de France.

  Det oplyser hans hold UAE Team Emirates på Twitter.

  Den 23-årige dansker debuterede i verdens største etapeløb sidste år, hvor han var med til at hjælpe kaptajnen Tadej Pogacar til den anden samlede sejr på stribe.

  17. juni måtte Bjerg udgå af det igangværende Slovenien Rundt, da han blev testet positiv for coronasmitte.

  Det affødte også et afbud til DM, som blev kørt i sidste uge, men Touren bliver altså med deltagelse af den tidligere tredobbelte enkeltstartsverdensmester for U23-ryttere.

  Bjerg sluttede samlet som nummer 110 i klassementet sidste år og fik sin grand tour-debut i Giro d'Italia i 2020. Han har endnu aldrig kørt Vuelta a España.

  Ud over Bjerg og Pogacar består UAE-holdet af følgende ryttere: Rafal Majka, Brandon McNulty, Marc Soler, Matteo Trentin, Vegard Stake Laengen og George Bennett.

  /ritzau/

 7. I går kl. 07:43

  Colorado Avalanche slutter 21 års tørke og vinder Stanley Cup

  Justus Annunen fra Colorado Avalanche løfter Stanley Cup-trofæet. (Foto: Julio Aguilar © Ritzau Scanpix)

  NHL-holdet Colorado Avalanche har sikret sig sit første mesterskab i 21 år.

  Det skete med en 2-1-sejr på udebane over Tampa Bay Lightning natten til mandag dansk tid.

  Kampen var den sjette i finaleserien Stanley Cup, som playoffspillet i den bedste nordamerikanske ishockeyliga, NHL, hedder.

  Her spilles bedst ud af syv, og Colorado Avalanche vandt det samlede regnskab 4-2.

  Colorado Avalanche har ikke vundet den prestigefyldte ishockeyturnering siden 2001. I samme periode har Tampa Bay Lightning vundet Stanley Cup tre gange - senest sidste år.

  Det er tredje gang i historien, at Colorado Avalanche vinder Stanley Cup. Første gang var i 1996.

  Forsvarsspilleren Cale Makar fra Colorado Avalanche blev kåret som slutspillets mest værdifulde spiller og løb dermed med Conn Smythe-trofæet.

  Trofæet er opkaldt efter den mangeårige ejer af Toronto Maple Leafs canadieren Conn Smythe, der døde i 1980.

  /ritzau/

 8. 26. jun kl. 23:30

  Sydkoreansk golfspiller gør ende på titeltørke med tredje golfmajor

  Efter over tre år uden en titel har sydkoreanske In Gee Chun atter vundet en af golfsportens majorturneringer. (Foto: Scott Taetsch © Ritzau Scanpix)

  Hun havde ikke vundet en golfturnering siden oktober 2018 og en major siden 2016.

  Derfor var sydkoreaneren In Gee Chun lykkelig efter triumfen ved majorturneringen KPMG Women's PGA Championship i USA søndag.

  Det var hendes tredje major i karrieren efter sejrene ved US Open i 2015 og Evian Championship i Frankrig året efter.

  - Det betyder bare meget, for jeg havde ikke vundet noget i over tre et halvt år. Mine loyale fans i Sydkorea blev ved med at tro på mig, uanset hvordan jeg gjorde det, siger In Gee Chun ifølge AFP.

  27-årige In Gee Chun vandt med et enkelt slag ned til amerikaneren Lexi Thompson og australieren Minjee Lee og kan dermed indkassere en præmiesum på 1,35 millioner dollar. Det svarer til 9,5 millioner danske kroner.

  /ritzau/

 9. 26. jun kl. 19:14

  De danske strandhåndboldherrer taber VM-finale

  Det blev ikke til VM-guld for det danske herrelandshold i strandhåndbold.

  I søndagens finale vandt Kroatien 2-0 med cifrene 24-22, 21-18.

  Derfor er det med sølv om halsen, de danske herrer kan rejse hjem fra verdensmesterskabet, der blev afholdt i Iraklio på den græske ø Kreta.

  Sølvmedaljen er den første medalje, Danmark har vundet ved et VM i strandhåndbold. Og derfor var det trods nederlaget en stolt landstræner, som DR Sporten talte med.

  - Når jeg får det lidt på afstand, vil jeg være glad og tilfreds for at have fået en sølvmedalje. Og så må vi tage guldet næste gang, siger landstræner Gorm Andersen.

  I 2019 og 2021 har de danske herrer vundet EM-guld.

 10. 26. jun kl. 19:12

  Danske orienteringsløbere tæt på medaljer ved VM på hjemmebane

  Danmark fik en femteplads i sprint stafet, da VM i orienteringsløb søndag blev sat i gang i Koldings gader.

  Sverige, som førte hele løbet, tog fortjent guldet i tiden 58 minutter og 39 sekunder, mens Storbritannien kom i mål et minut efter og sikrede sølvet. Norge tog bronze foran Schweiz og otte sekunder før Danmark.

  Det danske stafethold bestod af Nicoline Friberg Klysner, Søren Thrane Ødum, Jakob Edsen og Miri Thrane Ødum.

  VM i orienteringsløb foregår frem til torsdag den 30. juni i Trekantsområdet.

 11. 26. jun kl. 17:42

  Norsk fodboldformand blev stoppet på vej til Qatar

  Den kvindelige formand for Norges Fodbold Forbund (NFF) blev tidligere i dag stoppet, da hun var på vej til Qatar.

  Lise Klaveness, som tidligere har forholdt sig meget kritisk til VM-arrangøren Qatar, og hendes følge blev nægtet adgang på flyet på grund af manglende dokumentation for en negativ coronatest.

  – Det er helt sikkert en fejl, siger Klaveness til NRK.

  Det skyldes tilsyneladende en misforståelse om en app, som skulle bruges, og som UEFA ikke havde informeret den norske delegation om.

  Den norske fodboldformand skulle sammen med andre Uefa-repræsentanter mødes med VM-komitéen og myndighederne i Qatar. Hun ville blandt andet tage fat i problemerne med rettigheder til migrantarbejdere og homoseksuelle i det arabiske land. Nu vil hun i første omgang deltage i mødet med arrangørerne digitalt og så flyve til Qatar efterfølgende.

 12. 26. jun kl. 17:22

  Alexander Kamp er dansk mester i cykling

  Efter et meget langt udbrud kan Alexander Kamp kalde sig dansk mester i linjeløb for anden gang i karrieren.

  Sejren kom i hus efter et dramatisk løb ved DM-Ugen, hvor Julius Johansen var ved at køre sig ind på Alexander Kamp med fire kilometer igen, da han punkterede.

  I stedet endte Johansen udenfor podiet.

  Et podie, som Alexander Kamp kunne træde op på for fjerde gang i karrieren. For anden gang som dansk mester.

 13. 26. jun kl. 16:35

  Så du det? Formanden i Danmarks Idrætsforbund og borgmesteren springer i Limfjorden ved DM-Ugen

  Formanden i Danmarks Idrætsforbund står ikke tilbage for atleterne ved DM-Ugen i Aalborg.

  Søndag sprang Hans Natorp nemlig i Limfjorden sammen med Aalborgs socialdemokratiske borgmester, Thomas Kastrup-Larsen.

  Det krævede lidt af en overvindelse, sagde Natorp, lige inden han sprang.

  - Jeg har ikke kigget ned. Og det kommer jeg heller ikke til, lød det, inden han fløj mod vandet i elegant stil.

  DR sender direkte fra DM-Ugen på både DR1 og DRTV søndag.

 14. 26. jun kl. 16:24

  Amatør overhaler dansk golfspiller og vinder i Tjekkiet

  (Foto: Katerina Sulova © Associated Press)

  Den danske golfspiller Nicole Broch Estrup jagtede søndag den første danske sejr på Ladies European Tour siden november 2020.

  Men den 29-årige dansker måtte give fortabt over for den tjekkiske amatørspiller Jana Melichova, der snuppede sejren ved Czech Ladies Open med en samlet score på 14 slag under par efter tre runder.

  Broch Estrup sluttede i stedet på en delt andenpladsen med tjekken Klára Spilková. Begge sluttede med en samlet score på 13 slag under par.

  På herrernes DP World Tour, der tidligere hed European Tour, sluttede Rasmus Højgaard og Nicklas Nørgaard Møller som henholdsvis nummer 36 og 53 i BMW International i München.

  Li Haotong vandt turneringen efter et omspilsdrama med belgiske Thomas Pieters. Det indbragte kineseren et beløb svarende til cirka 2,5 millioner kroner.

  /ritzau/

 15. 26. jun kl. 16:17

  It's showtime! Ibler Lillesø giver den hele armen efter suveræn sejr på 5.000 meter

  Joel Ibler Lillesø forsvarede det danske mesterskab på 5.000 meter i suveræn stil ved DM-Ugen i Aalborg.

  Undervejs overhalede han flere af konkurrenterne med en omgang, og derfor var der naturligvis tid til at give publikum lidt af en opvisning, da han løb alene i mål.

  Lad os bare konstatere, at der var fuld fart på både Ibler Lillesø og jubelscenen.

 16. 26. jun kl. 16:06

  Dansk tennisspiller vinder DM i damesingle for fjerde gang

  Den 20-årige tennisspiller Hannah Viller Møller kan gøre status på et yderst godkendt DM. I løbet af weekenden har hun formået at vinde to guldmedaljer og en sølvmedalje ved DM-ugen i Aalborg.

  I går sikrede hun guldet i mixed double sammen med Davis Cup-spilleren Christian Sigsgaard.

  I dag startede hun så med sit fjerde DM-guld i damesingle, da hun slog Mille Mørk i to sæt (6-3, 6-2).

  Senere på dagen kunne hun så få fuldt hus, da hun var i finalen i damedouble med makkeren Emma Vesten Håkansson. I den tætte finale måtte duoen dog se sig slået af Vilma Krebs Hyllested og Karoline Laursen efter et afgørende sæt, der endte 10-8.

  I finalen i herresingle vandt Elmer Møller overbevisende over Philip Hjorth i to sæt (6-3, 6-1). I herredouble vandt Christian Sigsgaard weekendens anden guldmedalje, da han med Johannes Ingildsen vandt i to sæt (6-2, 6-2) over Carl Emil Overbeck og Oskar Brostrøm Poulsen.

  Du kan følge DM-Ugen på DR1, DRTV eller i vores liveblog her.

 17. 26. jun kl. 14:29

  Se video: Dansk padelspiller leverer vanvittigt slag i finaleduel

  Der har været spænding, underholdende dueller og ikke mindst flotte detaljer ved finalerne i padel søndag ved DM-ugen i Aalborg.

  Især ét slag er værd at gense fra herrernes finale, da Nikolaj Johan Thomsen formåede at vinde en duel, der ellers så ud til at være så godt som ovre. Thomsen måtte nemlig løbe ud af banen for at sende bolden over på modstanderens banehalvdel igen – og det lykkedes minsandten.

  Herunder kan du se den flotte detalje.

  Du kan følge DM-Ugen på DR1, DRTV eller i vores liveblog her.

 18. 26. jun kl. 13:59

  Cecilie Uttrup Ludwig vinder DM

  Cecilie Uttrup Ludwig rejste sig søndag fra et maveonde og vandt DM-guld i kvindernes landevejsløb.

  Den 26-årige dansker grundlagde triumfen i Aalborg, da hun med 28 kilometer tilbage satte jagten ind på fem udbrydere, der på det tidspunkt havde et forspring på tre minutter.

  Uttrup Ludwig kørte væk fra feltet, hvor to af de hårdeste konkurrenter, Amalie Dideriksen og Emma Norsgaard, var placeret.

  /ritzau/

 19. 26. jun kl. 13:24

  Dansk styrkeløfter slår rekorder på sin vej til DM-guldet

  265 kilo i squat og 190 kilo i bænkpres.

  Så meget løftede danske Mikkel Sørensen søndag, inden han vandt guld ved DM-ugen i Aalborg. De to løft er samtidig dansk rekord i vægtklassen under 83 kilo. Før han fik guldmedaljen hængt om halsen, løftede han også 285 kilo i dødløft. Dermed løftede den danske mester i alt 740,5 kilo, som også er dansk rekord.

  Mads Pedersen kom på andenpladsen, mens Jonas K. Larsen tog bronze.

  Du kan følge DM-Ugen på DR1, DRTV eller i vores liveblog her.

 20. 25. jun kl. 21:36

  Stor triumf for den danske speedwaykører Anders Thomsen

  Anders Thomsen med den røde hjelm vandt lørdag aften det polske grandprix i Chorzow. (Foto: Sportxpress © Ritzau Scanpix)

  Lørdag aften var der fart over feltet i polske Chorzow.

  Den danske speedwaykører Anders Thomsen vandt sæsonens femte grandprix i Polen. Det er første danske sejr i et VM-grandprix siden 2019, og Thomsens første i karrieren.

  Den 28-årige kører vandt to af sine fem indledende heats og sejrede efterfølgende i sin semifinale.

  Fra samme startplads som i semifinalen kørte han i finalen konkurrenterne til vægs og først over stregen.

  Dermed slutter den danske sejrstørke på 23 VM-grandprixer uden sejr.

  Leon Madsen nåede også semifinalerne og avancerer til andenpladsen i den samlede VM-stilling med sine 60 point, hvor Thomsen stryger op på syvendepladsen med 49 point.

  Polske Bartosz Zmarzlik fører VM-serien med 78 point efter fem grandprixer.

 21. 25. jun kl. 19:53

  Dansk golfspiller fører fortsat på kvindernes Europa Tour

  Den danske golfspiller Nicole Broch Estrup beholder sin førsteplads efter to runder af Czech Ladies Open på Ladies European Tour.

  Efter en runde lørdag i 67 slag fører hun turneringen i 12 slag under par sammen med østrigeren Emma Spitz, et slag bedre end to tjekker på den delte tredjeplads.

  Ikke alle spillere har gennemført anden runde, men danskerens delte førsteplads bliver meget svær at true på turneringens dag nummer to.

  På herrernes tilsvarende tour, DP World Tour, er der ingen danskere i toppen før sidste runde af BMW International Open i München.

  Rasmus Højgaard lå ellers på en delt syvendeplads efter anden runde, men en knap så god runde lørdag sendte ham ned på en delt 38.-plads i samlet otte slag under par.

  Niklas Nørgaard Møller er bedste dansker i ni slag under par på en delt 29.-plads.

  Kineseren Li Haotong er i samlet 20 slag under par og fører med tre slag til nærmeste konkurrent.

  /ritzau/

 22. 25. jun kl. 19:20

  Svensk svømmestjerne snupper VM-guld for anden dag i træk

  Sarah Sjöström vandt lørdag guld i tiden 23,98 sekunder. (Foto: Attila KISBENEDEK © Ritzau Scanpix)

  Den svenske svømmestjerne Sarah Sjöström understregede lørdag sin suverænitet på kvindernes korte distancer.

  Ved VM i Budapest svømmede hun sig til guld på 50 meter fri. Fredag sejrede hun i 50 meter butterfly for fjerde VM i træk.

  Derimod var hun ikke forsvarende verdensmester på 50 meter fri, efter at hun ved VM i 2019 måtte nøjes med sølv.

  Lørdag sejrede hun i supertiden 23,98 sekunder, hvilket var 0,2 sekunder hurtigere end polske Katarzyna Wasick. Australieren Meg Harris og Erika Brown fra USA delte bronzen.

  - Det er dejligt, jeg er superglad. Det er fedt at være under 24 sekunder igen og sjovt at vinde her, siger Sjöström til SVT ifølge nyhedsbureauet TT.

  Det var karrierens 20. VM-medalje for 28-årige Sarah Sjöström, der vandt sin første VM-medalje i 2009, da hun vandt guld i 100 meter butterfly i Rom.

  Ti VM-guld er det blevet til, og derudover har hun vundet sølv syv gange og bronze tre gange.

  /ritzau/

 23. 25. jun kl. 18:20

  Strandhåndboldherrerne spiller sig i VM-finale

  De femdobbelte verdensmestre fra Brasilien kunne ikke stå distancen mod det danske herrelandshold i strandhåndbold. (Foto: Jozo Cabraja/Kollektiff)

  Det danske herrelandshold i strandhåndbold skal for første gang spille finale ved VM.

  Det står klart efter holdets 2-1-sejr lørdag eftermiddag over Brasilien. Danmark vandt efter afgørelse på shootout.

  Det var ellers brasilianerne, der startede opgøret bedst. De vandt første halvleg 21-16, mens den efterfølgende halvleg endte uafgjort. Derfor skulle anden halvleg afgøres ved Golden Goal. Her scorede danske Frederik Bech det afgørende mål.

  Semifinalen skulle afgøres i shootout, hvor markspilleren er alene i en kontra. Her vandt danskerne på en redning af Simon Jensen, der nu skal spille VM-finale.

  - Det har længe været et stort mål at nå en VM-finale, så vi er utroligt stolte og glade. De seneste par år har vi godt kunne se, at vi har nærmet os verdenstoppen. Men at gennemføre målet og så lige mod de forsvarende verdensmestre fra Brasilien, det er stort, siger Martin Hjortshøj, der er assistenttræner for herrelandsholdet, til DHF's hjemmeside.

  I søndagens finale venter nu Kroatien, der senere lørdag besejrede værtsnationen, Grækenland, i den anden semifinale.

  Tidligere lørdag måtte det danske kvindelandshold se sig slået i kvartfinalen af Holland. Også den kamp blev afgjort efter shootout.

 24. 25. jun kl. 18:10

  Sprintstjerner vinder DM i 100 meter

  Mathilde Uldall Kramer vandt kvindernes 100 meter. (Foto: Henning Bagger © Ritzau Scanpix)

  Mathilde Uldall Kramer er Danmarks hurtigste kvinde. Det står klart, efter hun lørdag vandt kvindernes 100 meter-finale ved DM-Ugen i Aalborg.

  Med en tid på 11 sekunder og 64 hundrededele henviste hun Astrid Glenner-Frandsen og Line Holm Jensen til henholdsvis anden- og tredjepladsen.

  Hos herrerne genvandt Kojo Musah det danske mesterskab i tiden 10 sekunder og 28 hundrededele.

  Det var Musahs hurtigste tid i år.

 25. 25. jun kl. 17:50

  Det' hammer hammer fedt: Atlet kaster hammer helt ud af billedet

  De danske atleter kaster om sig med flotte resultater ved DM-Ugen i Aalborg.

  Og den danske hammerkaster Katrine Koch Jacobsen er bestemt ingen undtagelse.

  Ved lørdagens konkurrence i Aalborg sendte hun hammeren ud på hele 71 meter og seks centimeter, hvilket var mere end nok til at sikre hende DM-titlen.

  Hun kastede så langt, at hammeren forsvandt ud af tv-billedet.

  Liv Nedergaard kastede sig på andenpladsen med 59 meter og 61 centimeter, mens Iben Pusle Dahl sikrede sig bronze med et kast på 51 meter og 81 centimeter.

  Du kan følge DM-Ugen på DR1, DRTV eller i vores liveblog her.

 26. 25. jun kl. 17:03

  Åh nej! Landsholdsløber bliver skadet kort før EM og VM

  Den danske stafetløber Emil Mader Kjær var godt på vej mod en finaleplads på 100 meter-distancen ved DM-ugen i Aalborg, da han pludselig måtte stoppe op med det, der unægteligt lignede en skade i baglåret.

  Skaden kommer kort før, at Emil Mader Kjær og resten af det danske stafethold på 4x100 meter skal deltage i både EM og VM.

  EM i atletik begynder 15. august, mens VM begynder en måned forinden.

  Du kan se Emil Mader Kjærs ærgerlige løb herunder.

 27. 25. jun kl. 16:20

  Kvitova vinder i Eastbourne og får perfekt Wimbledon-optakt

  Aldrig før havde Petra Kvitova vundet WTA-turneringen i Eastbourne, men lørdag lykkedes det for den 32-årige tjekkiske tennisveteran at stryge helt til tops.

  I finalen vandt Petra Kvitova på overbevisende vis 6-3, 6-2 over lettiske Jelena Ostapenko, der var forsvarende mester.

  Det lover godt for Petra Kvitova forud for grand slam-turneringen Wimbledon, som går i gang mandag.

  To gange tidligere i karrieren har Petra Kvitova vundet Wimbledon. Det gjorde den hårdtslående tjekke i 2011 og 2014.

  Titlen i Eastbourne var den første for Petra Kvitova, siden hun vandt en WTA-turnering i Doha i marts 2021. I alt er Petra Kvitova nu oppe på 29 titler i karrieren.

  Petra Kvitova, der er nummer 31 i verden og 14.-seedet, var i lørdagens finale en klasse bedre end Jelena Ostapenko, der er verdens nummer 14 og ottendeseedet.

  I hele kampen dominerede Petra Kvitova med en god serv og en stærk forhånd.

  I finaler på græs har Petra Kvitova dermed fortsat kun tabt en enkelt gang ud af seks mulige. Det skete netop i Eastbourne tilbage i 2011. Dengang tabte hun til Marion Bartoli.

  I første runde ved Wimbledon skal Petra Kvitova møde italienske Jasmine Paolini, der er nummer 73 i verden. Her er Kvitova storfavorit til at avancere.

  /ritzau/

 28. 25. jun kl. 15:40

  Emilie Sook er danmarksmester i judo efter sejr over OL-kæmper

  Emilie Sook kæmper i Brønshøj Judo Klub. (Foto: Søren Studsgaard)

  Den danske judokæmper Emilie Sook kan kalde sig danmarksmester i -70 kg-klassen efter en sejr på point i ordinær tid over Lærke Marie Olsen.

  Lærke Marie Olsen repræsenterede Danmark ved OL i Tokyo i 2020, men er siden gået en vægtklasse op.

  Emilie Sook missede seneste OL-kvalifikation, men har meldt ud, at hun ligesom Lærke Marie Olsen går efter at kvalificere sig til næste OL.

  Der er kun én kvalifikationsplads i hver vægtklasse.

  - Vi træner sammen og kender hinanden rigtig godt. Det er meget på dagen, hvem der vinder. Men jeg er selvfølgelig rigtig glad for, at det blev mig i dag, siger Emilie Sook efter sejren.

  Du kan følge DM-Ugen på DR1, DRTV eller i vores liveblog her.

 29. 25. jun kl. 15:33

  Dansk sprinter er klar til VM med personlig rekord i Aalborg

  (Foto: Christian Jørn)

  Mette Graversgaard viste på ny, at hun i øjeblikket er i sit livs bedste løbeform, da hun ved DM-Ugen i Aalborg vandt det danske mesterskab i 100 meter hæk i tiden 12 sekunder og 84 hundrededele.

  Tiden er personlig rekord for Graversgaard, der samtidig klarede VM-kravet med den eminente sprint.

  Du kan se Graversgaard løb herunder.

 30. 25. jun kl. 15:20

  Udspringer forsvarer sin DM-titel i High Diving

  Finalerne ved DM-Ugen i Aalborg når nye højder.

  Vi har nemlig fundet to danske mestre i finalerne ved High Diving fra Limfjordsbroen.

  Jonas Madsen kan fortsat kalde sig danmarksmester efter det sidste spring i mændenes finale i High Diving.

  Han vinder samlet med 314,20 point efter en flot opvisning. På andenpladsen finder vi Mads V. Søndergaard, der leverede et flot sidste spring, men som må tage til takke med 291,05 point.

  På tredjepladsen er Jimmi Andersen, der blev noteret for 256,40 point efter sit sidste spring.

  I kvindernes finale var førstepladsen aldrig i fare for Annika Bornebusch, der var eneste deltager i kvindernes klasse. Hun fik en samlet score på 242, 82 point.

 31. 25. jun kl. 14:04

  Stigende coronasmitte bekymrer EM-kvindernes landstræner

  Coronasmitten er igen stigende og påvirker flere sportsbegivenheder rundt omkring i Europa.

  Landstræner for det danske kvindelandshold i fodbold Lars Søndergaard har bemærket tendensen og fortæller, at de danske spillere skal tage sig ekstra i agt frem mod EM i England om to uger.

  - Det kan blive sprængfarligt igen - det ved vi godt, siger Lars Søndergaard.

  - Vi kommer til at leve under restriktioner under EM, men det er Uefa (Det Europæiske Fodboldforbund, red.), der står for det. Men vi vil passe på. Det er ikke sådan, at vi vil mænge os med alle mulige.

  Fredag aften så han Danmark slå Brasilien med 2-1 i en EM-testkamp i Parken.

  Kvindelandsholdets første optræden i nationalarenaen skete foran et rekordstort publikum på 21.542 tilskuere. Efter kampen skrev flere af de danske spillere autografer til tilskuerne.

  EM i England foregår fra 6. til 31. juli. Danmark er havnet i gruppe med Tyskland, Finland og Spanien. Danskerne nåede i 2017 EM-finalen, hvor holdet tabte til de hollandske værter.

  /ritzau/

 32. 25. jun kl. 13:22

  Danmark er semifinaleklar ved VM i strandhåndbold

  Det danske herrelandshold i strandhåndbold er klar til semifinalen ved VM efter en sejr på 2-1 over Uruguay i kvartfinalen efter afgørelse på shootout.

  Danmark vandt første halvleg 21-16, mens Uruguay vandt anden halvleg 21-10. Derefter skulle kvartfinalen afgøres i den såkaldte shootout, hvor markspilleren er alene i en kontra.

  Her vandt danskerne, der senere lørdag skal spille semifinale mod Brasilien. I den anden semifinale skal værtnationen fra Grækenland i aktion mod Kroatien.

  Også det danske kvindelandshold har været i aktion ved slutrunden. De spillede semifinale lørdag, hvor det blev til et 1-2-nederlag til Holland efter afgørelse på shootout.

  De danske strandhåndboldkvinder tabte første halvleg 24-26, mens de vandt anden halvleg med et enkelt point. Holdet skal spille placeringskampe senere i dag.

 33. 25. jun kl. 11:44

  Massevis af danske mestre skal findes i Aalborg i dag

  Der er lagt op til den helt store sportsfest i Aalborg lørdag, hvor mange konkurrencer ved DM-ugen skal afgøres.

  Blandt andet skal der findes 16 danske mestre i atletik, Mændene og kvinderne løber 100 meter finale fra klokken 17.45.

  Derudover bliver der også dystet i mange forskellige svømmediscipliner og den spetakulære disciplin highdiving, hvor udspringerne hopper i Limfjorden efter at have lave vilde tricks i luften.

  Du kan se med direkte fra DM-ugen på DR1 fra klokken 14.30, mens der allerede fra klokken 13.45 er atletik på DRTV.

  Du kan se hele sendeplanen her.

 34. 25. jun kl. 11:44

  Stor stjerne melder afbud til DM-ugen

  Ida Karstoft har sat mange danske rekorder i år. (Foto: Stian Lysberg Solum © Ritzau Scanpix)

  Ida Karstoft er en af de helt store stjerner i dansk atletik i øjeblikket, men den danske sprinter kommer ikke til start i kvindernes 100 meter finale senere i dag.

  Hun er nemlig blevet syg og har derfor meldt afbud.

  Ida Karstoft vandt tidligere i juni et løb i den præstigefyldte stævnerække Diamond League.

 35. 25. jun kl. 09:23

  Tampa Bay holder liv i mesterskabs hattrick med 3-2-sejr

  Colorado Avalanche kunne have sikret sig det prestigefyldte ishockeytrofæ Stanley Cup med en sejr over Tampa Bay Lightning natten til lørdag, men sådan skulle det ikke gå.

  Tampa Bay Lightning tog nemlig en snæver 3-2-sejr på udebane i Denver.

  Kampen var den femte i finaleserien af Stanley Cup, som playoffspillet i den bedste nordamerikanske ishockeyliga, NHL, hedder. Dermed er Colorados føring i det samlede regnskab nu reduceret til 3-2.

  Stanley Cup-finalen bliver spillet som en bedst af syv-serie, hvor man altså skal vinde fire kampe, før man bliver kåret som NHL-mestre.

  Den næste kamp bliver spillet natten til mandag klokken 02.00 dansk tid. Den finder sted i delstaten Florida, hvor Tampa Bay Lightning har hjemme, men det er altså stadig en mulighed for Colorado Avalanche for at tage den sidste og afgørende sejr i Stanley Cup-serien.

  Skulle Tampa Bay Lightning gå hen og vinde, vil det stå 3-3 i det samlede regnskab, og de to hold skal ud i en afgørende kamp.

  Tampa Bay Lightning har vundet Stanley Cup-trofæet de seneste to sæsoner.

  /ritzau/

 36. 24. jun kl. 22:26

  Dansk golfspiller fører på kvindernes Europa Tour

  (Foto: Jesper Vinzents)

  Nicole Broch Estrup har fået en fremragende start på golfturneringen Czech Ladies Open, der er en del af Ladies European Tour.

  Fredag leverede den 29-årige dansker en runde med otte birdies og en bogey. En samlet score på syv slag under par betyder, at hun fører turneringen.

  Nummer to, Emma Spitz, er et slag efter, mens feltets eneste anden danske spiller, Linette Holmslykke, er placeret i den tunge ende med en samlet score på tre slag over par.

  - Det var en af de dage, hvor jeg slap af sted med det, når jeg ramte bolden skidt, og hvor bolden hoppede godt et par gange, siger Broch Estrup i en pressemeddelelse fra Ladies European Tour.

  Nicole Broch Estrup vandt i 2015 sin første og eneste titel på touren, da hun strøg til tops i Helsingborg Open.

  Hvis hun også efter søndagens tredje og sidste runde fører Czech Ladies Open, vil det være den første danske sejr på Ladies European Tour, siden Emily Pedersen vandt en spansk turnering i november 2020.

  Czech Ladies Open har en samlet præmiesum svarende til knap 1,5 million kroner.

  /ritzau/

 37. 24. jun kl. 21:49

  20-årig flyver nærmest over vandet og vinder DM-guld i Stand Up Paddle

  Det så nærmest surrealistisk ud, da Christian Andersen fredag aften sikrede sig DM-titlen på sprintdistancen i Stand Up Paddle.

  Ingen af konkurrenterne kunne nå at fange den unge paddler, da han strøg afsted over Limfjorden uden at se sig tilbage.

  - Det er nok meget min teknik, jeg vinder på. Jeg er jo ikke den største fyr, lød det fra den glade vinder efterfølgende.

  Du kan se Christian Andersens vinderløb i videoen herunder.

 38. 24. jun kl. 20:54

  Drømmemål og fodboldfest i Parken sørger for sejr over Brasilien

  (Foto: liselotte sabroe © Ritzau Scanpix)

  Mere end 21.000 tilskuere var på plads i Parken til det danske kvindelandsholds møde med Brasilien, som var næstsidste test inden sommerens EM-slutrunde i England.

  Lars Søndergaards tropper indledte godt mod verdens nummer ni og kom i front efter et kvarters spil. Kantspilleren Janni Thomsen kælede bolden helt op i det lange hjørne uden for den brasilianske keepers rækkevidde.

  Føringen holdt til pausen, men i indledningen af anden halvleg viste brasilianerne klasse. De spillede sig frem til flere store muligheder, men kunne ikke finde den nødvendige skarphed. Samtidig sørgede den danske defensiv og særligt keeper Lene Christensen for at holde fast i føringen.

  Omdiskuterede Nadia Nadim blev skiftet ind med en lille halv time tilbage til sin landskamp nummer 100. Hun, Harder og den danske offensiv forsøgte at lukke kampen med en scoring til 2-0, og selvom meget har handlet om andet end fodbold, viste angriberen gode takter fredag aften i Parken.

  Tre minutter før tid blev den danske defensiv igen udfordret, da den brasilianske anfører Debinha driblede sig igennem feltet. En halvsløj afslutning sneg sig i mål og sørgede for 1-1.

  Derfor duftede det af uafgjort, men Danmark ville det anderledes. Nadia Nadim driblede en forsvarsspiller og sendte bolden ind i feltet. Den landede for fødderne af indskiftede Mille Gejl, der lukkede og slukkede til 2-1 og sendte Parken i ekstase.

 39. 24. jun kl. 20:42

  TeamGym-guldet endte både på Sjælland, Fyn og i Jylland

  Guldet blev jævnt fordelt over hele landet, da der fredag blev fundet danske mestre i TeamGym ved DM-ugen i Aalborg.

  Svendborg vandt først herrernes konkurrence, inden en tæt konkurrence for mixede hold endte med guld til Greve, før TeamGym Aarhus afslutningsvis forsvarede deres danske mesterskab hos kvinderne.

 40. 24. jun kl. 19:17

  Andreas Kron misser DM og er tvivlsom til Tour de France

  (Foto: Claus Fisker © Ritzau Scanpix)

  Med blot en uge til starten på Tour de France i Danmark er Andreas Kron blevet testet positiv for corona.

  Det meddeler Krons hold, Lotto Soudal, fredag på Twitter.

  Kron misser dermed søndagens landevejs-DM i Aalborg, men han er ifølge sit hold stadig aktuel til Tour de France.

  - Han har ingen symptomer og har det godt, men bruger weekenden på at komme sig helt inden starten på Tour de France i København, skriver Lotto Soudal.

  /ritzau/

 41. 24. jun kl. 17:58

  Besvimet kunstsvømmer udelukket fra konkurrence

  (Foto: Oli Scarff © Ritzau Scanpix)

  Den amerikanske synkronsvømmer Anita Alvarez fik fredag ikke lov at stille op i holdkonkurrencen ved VM.

  Alvarez besvimende onsdag under den individuelle finale i synkronsvømning ved VM i Budapest og sank til bunds i poolen, inden hun blev reddet af sin træner, Andrea Fuentes.

  Alvarez og den amerikanske lejr var indstillet på, at hun skulle tilbage i bassinet fredag, men Det Internationale Svømmeforbund (Fina) sagde nej.

  - Efter min mening kunne hun have konkurreret. Det er jeg meget overbevist om, siger Selina Shah, der er læge på det amerikanske synkronhold.

  - Jeg har leveret alle de medicinske beviser fra Anita. Jeg er ikke klar over, hvorfor de (Fina, red.) har truffet denne beslutning, siger Shah ifølge AFP.

  Fina slår på sin hjemmeside fast, at udelukkelsen af Alvarez kom efter et timelangt møde med både den amerikanske læge og ledere af holdet.

  - Atleternes helbred og sikkerhed kommer altid først. Fina har forståelse for atletens skuffelse, men det er en beslutning, der er truffet med hendes bedste interesse for øje, skriver Fina.

  Alvarez var blandt det amerikanske holds otte udvalgte til fredagens holdkonkurrence, men blev kort før start erstattet af Yujin Chang.

  /ritzau/

 42. 24. jun kl. 12:48

  Ingen tvivl hos Tauson: Stiller til start ved Wimbledon

  Tennisspilleren Clara Tauson stiller til start i årets Wimbledon efter en lang skadesperiode. (Foto: JAMES GOURLEY © Ritzau Scanpix)

  Clara Tauson har ikke spillet en tenniskamp siden april, og var derfor tvivlsom til dette års Wimbledon.

  Men hun har det godt efter bøvl med sin ryg og er blevet klar til den prestigefyldte turnering Wimbledon. Det bekræfter hendes far, Søren Tauson, i en sms til DR Sporten.

  - Clara har det godt og har således valgt at spille. Hun er som bekendt lige vendt tilbage efter en længere pause, så vi tager det point for point, skriver han.

  Clara Tauson skal møde japanske Mai Hontama i første runde.

  Holger Rune stiller også op, og den danske tennisspiller møder den 28-årige amerikaner Marcos Giron.

 43. 24. jun kl. 12:23

  Tauson og Rune kender nu første modstander ved Wimbledon

  Clara Tauson fik en på papiret bedre lodtrækning til første runde end landsmand Holger Rune. (Foto: Jayne Kamin-Oncea © Ritzau Scanpix)

  De to danske tennisstjerner Clara Tauson og Holger Rune skal henholdsvis møde nummer 138 og 67 i verden ved Wimbledon.

  Det står klart efter fredagens lodtrækning til den prestigefyldte tennisturnering, som begynder på mandag. Her skal Clara Tauson møde Mai Hontama fra Japan, mens Holger Rune skal bide ketsjer med amerikanske Marcos Giron.

  Den 19-årige Clara Tauson har bøvlet med en rygskade og var sidst i aktion i april. Det har betydet, at hun er faldet fra en 33. til en 54. plads på verdensranglisten.

  På herrernes opgørelse over klodens bedste figurerer Holger Rune som nummer 29. Den 18-årige tennisspiller er tilmed seedet som nummer 25 til Wimbledon.

  Turneringen begynder den 27. juni og slutter den 10. juli.

  Opdateret: Tidligere fremgik det i artiklen, at Clara Tauson var tvivlsom på grund af sin skade. Siden har hendes far, Søren Tauson, dog skrevet til DR Sporten, at tennisdanskeren er klar.

 44. 24. jun kl. 10:46

  Danmarks EM-sang er udkommet

  Sidste sommer var de deres mange fodboldsange med til at skabe folkefest, da Danmark spillede EM.

  Og nu er Lidt Til Lægterne på banen igen.

  Fredag er sangen 'Vi (K)vinder EM', Danmarks officielle sang til europamesterskabet for kvinder, nemlig udkommet.

  Sangen er lavet med indspark fra landsholdet, sangerinden Stine Bramsen og duoens fans.

 45. 24. jun kl. 10:14

  Christopher Juul-Jensen er udtaget til Tour de France

  For fjerde år i træk og femte gang i alt skal Christopher Juul-Jensen agere hjælperytter i Tour de France. (Foto: Henning Bagger © Ritzau Scanpix)

  For fjerde år i streg er danske Christopher Juul-Jensen med til Tour de France.

  Den 32-årige cykelrytter er således blandt de otte udvalgte, som skal forsøge at hente succes til BikeExchange i det prestigefyldte franske løb, der begynder i Danmark.

  Dermed er fire danske ryttere nu officielt udtaget til Tour de France.

  Også Jonas Vingegaard fra Jumbo-Visma, Andreas Kron fra Lotto Soudal og Jakob Fuglsang fra Israel-Premier Tech stiller til start, når feltet ruller ud fra København den 1. juli.

 46. 24. jun kl. 09:16

  Tilskuerrekord og gåsehud: Danmarks fodboldkvinder glæder sig til 'milepælen' mod Brasilien

  Pernille Harder og Danmarks fodboldkvinder sætter tilskuerrekord, når holdet fredag spiller sin første kamp nogensinde i Parken. (Foto: Henning Bagger © Ritzau Scanpix)

  Pernille Harder har svært ved at skjule sin begejstring.

  I aften møder den danske angriber og resten af landsholdet Brasilien i Parken. Mindst 21.700 tilskuere tager plads til kampen, hvilket er ny tilskuerrekord for Danmarks bedste kvinder, og Harder glæder sig "sindssygt meget".

  - Det er en milepæl for kvindefodbold, siger Pernille Harder til DR Sporten.

  - Det er et bevis på den udvikling, kvindefodbolden har været igennem, at vi står herinde i Parken, som er kendt som Danmarks nationalarena. Nu spiller vi her faktisk også.

  Alene tankerne om det, der skal ske, får hårene til at rejse sig, giver flere landsholdsspillere udtryk for.

  De er mere end klar til at lade sig bære på hænder og fødder af Parkens feststemte fans. Det understreger Sofie Junge.

  - Jeg fik gåsehud ti gange, da vi kom kørende herind (til Parken, red.), siger hun og griner.

  Du kan læse mere om kampen mod Brasilien her.

 47. 24. jun kl. 07:57

  Wimbledon står fast: Russiske- og belarusiske tennisspillere er ikke velkomne

  Verdensetteren Daniil Medvedev er en af flere profiler, som ikke kan stille op ved Wimbledon. (Foto: Dylan Martinez © Ritzau Scanpix)

  Beslutningen har vakt undren, men Wimbledon rokker sig ikke: russiske og belarusiske tennisspillere kan ikke stille op ved den prestigefyldte græsturnering i London.

  - Vi er virkelig kede af konsekvenserne for de enkelte spillere, men det forbliver den rigtige beslutning for os i år, siger tennisturneringens administrerende direktør, Sally Bolton, til BBC.

  Udelukkelsen går blandt andet ud over verdensetteren Daniil Medvedev samt profiler som Andrey Rublev, Aryna Sabalenka og Victoria Azarenka.

  Fraværet af ovenstående spillere har fået arrangørerne af kvinderne og herrernes tennistour, WTA og ATP, til at droppe uddelingen af ranglistepoint ved dette års Wimbledon.

  Det har de tidligere verdensettere Naomi Osaka og Novak Djokovic blandt andet udtalt sig kritisk om.

  - Vi snakker fortsat med tourerne, ligesom vi gør med grand slam-turneringerne og andre kolleger rundt om i sporten. Så der er altid en chance for, at tourerne ændrer mening, siger Sally Bolton til BBC Sport.

 48. 23. jun kl. 18:57

  Hjulmand må udtage 26 spillere til VM

  (Foto: Claus bech © Ritzau Scanpix)

  Torsdag oplyser Det Internationale Fodboldforbund (Fifa), at man til dette års verdensmesterskab giver hver nation mulighed for at have flere spillere med end sædvanligt.

  Tidligere har man maksimalt måtte have 23 spillere med. Nu kan op til 26 spillere altså være med.

  VM i Qatar afvikles fra 21. november til 18. december. Det er første gang, at VM afholdes i slutningen af et kalenderår.

  Fifa skriver på sin hjemmeside, at ændringen i antallet af spillere, der kan udtages, sker netop på grund af tidspunktet på året - og i fodboldsæsonen - hvor VM afholdes.

  Også conapandemiens indflydelse på fodboldkalenderen de seneste år bliver nævnt som en årsag.

  Det er samtidig blevet bestemt, at landstrænerne kan udtage helt op til 55 spillere til en bruttoliste op til VM, der så altså skal skæres ned til maksimalt 26. Tidligere kunne en bruttoliste indeholde op til 35 spillere.

  Ved sidste års EM havde Det Europæiske Fodboldforbund (Uefa) ligeledes udvidet størrelsen på trupperne fra 23 til 26. Det skete på grund af den komprimerede fodboldkalender som følge af coronapandemien.

  /ritzau/

 49. 23. jun kl. 18:42

  Mathias Norsgaard følger sin søster og vinder DM-guld i enkeltstart

  (Foto: Claus Fisker © Ritzau Scanpix)

  Allerede inden torsdagens DM i enkeltstart for herrer vidste rytterne, at et par nye cykelsko skulle træde øverst på medaljeskamlen.

  Kasper Asgreen har tre guldmedaljer på stribe fra sine triumfer i 2019, 2020 og 2021, men specialisten styrtede forleden i etapeløbet Schweiz Rundt og stillede derfor ikke til start ved torsdagens nationale mesterskaber.

  Mikkel Bjerg fra UAE Team Emirates var heller ikke med, da han som store dele af cykelfeltet er ramt af corona.

  Dermed var der åbnet for mulighederne hos resten af de danske ryttere, og det blev en nervepirrende konkurrence ved DM i Aalborg.

  Mattias Skjelmose satte en hurtig tid, der viste sig at blive den, der skulle slås for resten af rytterne.

  Flere var tæt på, men den blev først overgået, da Mathias Norsgaard strøg over stregen i tiden 46:25.

  Tidligere torsdag vandt lillesøster Emma Norsgaard enkelstartsguld hos kvinderne, og nu er det dobbelt op for familien efter storebror Mathias’ triumf.

  Magnus Cort og Mattias Skjelmose delte andenpladsen. De var syv sekunder langsommere end vinderen, Mathias Norsgaard.

 50. 23. jun kl. 16:58

  Emma Norsgaard forsvarer titlen som dansk dronning af enkeltstart

  (Foto: Claus Fisker © Ritzau Scanpix)

  I løbet af weekenden kommer det til at gå stærkt, når der skal uddeles mere end 180 forskellige medaljesæt ved DM-ugen.

  Allerede torsdag var der fart over feltet i Aalborg, hvor de danske cykelkvinder kørte enkeltstart i jagten på titlen som national mester.

  Favoritten til at blive dansk mester hed på forhånd Emma Norsgaard. Den 22-årige tempospecialist kører til dagligt for det spanske hold Movistar og var forsvarende mester efter sin sejr på enkeltstartsruten sidste år.

  Torsdag levede hun på fornem vis op til den favoritværdighed.

  Emma Norsgaard tilbagelagde de 26 nordjyske kilometer på 35 minutter og 10 sekunder. Med mere end et minut ned til nærmeste forfølger kan Norsgaard igen kalde sig dansk mester i enkeltstart.

  Julie kørte sig til ind på andenpladsen, mens Trine Andersen blev treer.

Mere fra dr.dk