Seneste sport

Messi undskylder efter suspendering: 'Troede vi havde fri'

Lionel Messi undskylder nu over for sine holdkammerater, efter at han er blevet suspenderet af Paris Saint-Germain.

Mandag - dagen efter at PSG havde tabt til Lorient i den franske liga - rejste argentineren til Saudi-Arabien. Det faldt ikke i god jord hos PSG-ledelsen, der efterfølgende har suspenderet Messi.

Messi forklarer nu turen til Saudi-Arabien med, at han troede, at spillerne havde fri, fordi de spillede søndag.

- Turen var allerede planlagt, og jeg kunne ikke aflyse den. Det havde jeg allerede gjort én gang, siger Messi på Instagram.

- Jeg vil gerne sende en undskyldning til mine holdkammerater. Nu venter jeg på at høre, hvad klubben vil gøre med mig.

Det er ikke blevet meldt officielt ud, i hvor lang tid Messi er suspenderet.

Fodboldikonets kontrakt med PSG udløber til sommer, og ifølge flere medier ventes parterne at gå hver til sit.

Det har generelt været en turbulent uge for PSG, hvis fans onsdag gik på gaden for at demonstrere.

/ritzau/

Seneste sport

 1. Dansker skal spille om en plads på omdiskuteret golf-tour

  32-årige Lucas Bjerregaard kan blive den første dansker i en LIV Golf-turnering.

  Den tidligere vinder af to turneringer på den primært europæiske DP World Tour er således tilmeldt en kvalifikationsturnering til næste års LIV Golf.

  Den bliver afviklet fra 8. til 10. december i Abu Dhabi Golf Club, og den er en del anderledes end kvalifikationsturneringerne til de mere traditionelle tours.

  Bjerregaard er således med fra om fredagen, hvor der spilles 18 huller, og alle spillere i top-20 går videre til lørdag.

  Her træder endnu en gruppe spillere ind i turneringen, og denne gang går kun de 20 bedste spillere - eventuelt efter omspil - efter 18 huller videre til søndagen.

  På sidstedagen bliver der spillet 36 huller, og de tre bedste spillere får en plads på den lukrative LIV Golf-tour, der havde sin debutsæson i 2022.

  LIV Golf har været omdiskuteret, dels fordi touren er finansieret af saudiarabiske milliarder gennem investeringsfonden Public Investment Fond (PIF), og dels fordi den har lokket profiler til fra de andre tours med gigantiske engangsbeløb.

  /ritzau/

 2. Liverpool kører østrigere over og sikrer gruppesejr

  Liverpool kan gå ind i engelsk fodbolds travle vinterprogram med lidt mere ro i sindet, efter at storklubben torsdag aften spillede sig til en stensikker 4-0-sejr over Lask fra Østrig i Europa League.

  Den betyder ikke blot, at Liverpool er sikker på at avancere til knockoutfasen efter nytår. Holdet slutter også på gruppe E's vigtige førsteplads, så man slipper for to ekstra kampe og stryger direkte til ottendedelsfinalerne.

  Det blev klart, da forfølgeren Toulouse med Mikkel Desler og Rasmus Nicolaisen på holdet måtte nøjes med 0-0 mod Royale Union SG.

  /ritzau/

 3. FC Nordsjælland tæver tyrkisk tophold og napper førsteplads

  Svenske Benjamin Nygren scorede et hattrick i anden halvleg. (Foto: © liselotte sabroe, Ritzau Scanpix)

  Torsdag aften byggede FC Nordsjælland videre på den flotte europæiske kampagne i Conference League.

  På hjemmebane vandt superligaklubben hele 6-1 over Fenerbahce, som topper den tyrkiske liga.

  FC Nordsjælland gik til pause foran 2-1, inden Christian Rasmussens ene og Benjamin Nygrens tre mål i anden halvleg cementerede sejren.

  Dermed overtager FC Nordsjælland førstepladsen i gruppe F med 10 point inden sidste spillerunde. Fenerbahce ryger helt ned på gruppens tredjeplads efter Ludogorets' sejr torsdag over bundproppen Trnava. Både Ludogorets og Fenerbahce har ni point.

  Gruppevinderen avancerer til ottendedelsfinalerne i den europæiske turnering, som rangerer under Champions League og Europa League, mens andenpladsen vil betyde avancement til 1/16-finalerne.

  FC Nordsjælland runder gruppespillet af den 14. december på udebane mod Ludogorets.

 4. Overlegen polsk VM-start - banker Iran med 20 mål

  Der var ikke meget spænding, da Polen og Iran spillede første kamp ved VM-slutrunden i håndbold torsdag aften.

  Polakkerne vandt overlegent med 35-15.

  Polen topper nu gruppe F i det indledende gruppespil foran Tyskland, der tidligere på aftenen slog Japan snævert.

  Gruppe F parres med Danmarks gruppe i mellemrunden.

  Danmark spiller første VM-kamp fredag aften mod Serbien. En kamp, du kan følge i LIGA på P4 og på dr.dk fra klokken 20.30. TV 2 viser kampen.

 5. Dobbelt op på dansker mål i Brugges europæiske triumf

  Casper Nielsen og Andreas Skov Olsen bidrog begge til festen, da Club Brugge torsdag slog tyrkiske Besiktas med 5-0 på udebane i Conference Leagues gruppespil.

  Casper Nielsen kanonerede fra lang afstand belgierne foran med 1-0 efter bare fire minutters spil, og det var startskuddet til ensidig affære, som udeholdet dominerede stort.

  Den brasilianske angriber Igor Thiago øgede til 2-0 og 3-0, inden den tidligere FC Midtjylland-spiller Rafael Onyedika blev noteret for målet til 4-0. Skov Olsen satte fra kort afstand nemt bolden ind til 5-0 efter glimrende forarbejde af polakken Michel Skoras.

  Nielsen og holdets tredje dansker, Philip Zinckernagel, blev begge udskiftet i pausen ved stillingen 2-0.

  Club Brugge var allerede inden kampen sikret avancement til forårets slutspil fra gruppe D, hvor norske Bodø/Glimt tager den anden plads.

  Danske Albert Grønbæk bidrog med en assist, da det nykårede mesterhold torsdag bankede Lugano fra Schweiz med 5-2 hjemme på Aspmyra Stadion og sikrede sig avancement.

  Brugge fører med tre point ned til Bodø/Glimt, der gæster netop belgierne i sidste spillerunde, hvor gruppens førsteplads er på spil. Den er af stor betydning, da etteren hopper en runde over i slutspillet og stryger direkte i ottendedelsfinalerne.

  I Europa League spillede Brian Priskes Sparta Prag sig tættere på avancement med en flot 1-0-sejr over spanske Betis. Danske Peter Vindahl leverede flere gode indslag i Sparta-buret.

  Og i Italien spillede landsholdsspiller Morten Hjulmand de første 77 minutter for Sporting CF, der fik 1-1 hos Atalanta i en kamp om førstepladsen i gruppe D.

  /ritzau/

 6. Kiel stjæler førsteplads fra Aalborg Håndbold

  Kiels håndboldherrer var i sidste ende bedre end franske PSG, da de vandt 26-24 i torsdagens kamp i Champions Leagues gruppespil.

  I starten af opgøret lignede det endda en afklapsning til den franske storklub, der kom bagud 0-5 efter seks minutters spil. Men et par hurtige scoringer i streg sendte den franske storklub tilbage i opgøret.

  Efter pausen kom Paris-klubben endda i front ved stillingen 19-18. Men to storspillende Kiel-keepere fik lukket ned for den franske offensiv. Samir Bellahcene stod med en redningsprocent på næsten 50 procent.

  Med sejren kravler Kiel op på en førsteplads i gruppen. Ét point bedre en danske Aalborg Håndbold.

 7. Tyskland var tæt på at spille uafgjort mod Japan, men Xenia Smits hammer sendte sejren til tyskerne i kampens sidste sekund.

 8. Nervøsitet og spænding går hånd i hånd i den danske trup før første VM-kamp mod Serbien.

 9. Den danske landstræner Jesper Jensen regner ikke med meget søvn, når først landsholdet fredag indleder jagten på VM-guldet.

 10. Josefine Hasbo har haft mulighed for at skifte til professionelle fodboldklubber, men hun agter at gøre sin uddannelse på Havard University færdig først.

 11. Nicolaj Jacobsen udtager sin EM-bruttotrup

  Der er blot en måned til, at håndboldherrerne møder ind i træningslejren forud for EM-slutrunden i januar.

  Her til formiddag har landstræner Nicolaj Jacobsen derfor sat navn på de 35 spillere, der er en del af hans bruttotrup frem mod slutrunden.

  Det skriver Dansk Håndbold i en pressemeddelelse.

  - Vores bruttotrup er udtryk for den store bredde, der er i dansk herrehåndbold. Vores klubber er dygtige til at udvikle nye talenter, og samtidig har vi masser af rutine at trække på. Det tegner spændende for EM, siger landstræner Nikolaj Jacobsen.

  I truppen er blandt andet Mikkel Hansen, Niklas Landin, Mathias Gidsel og Simon Pytlick, som ellers for få uger siden pådrog sig en skade. Du kan se hele truppen her.

  Den endelige trup udtages først i midten af december, skriver Dansk Håndbold.

 12. Brøndby-spiller er efterårets profil i Superligaen

  Brøndby-spilleren Nicolai Vallys er blevet kåret som efterårets profil i Superligaen i Tipsbladets traditionsrige afstemning blandt ligaens trænere.

  Det skriver Tipsbladet på sin hjemmeside.

  Vallys vandt afstemningen foran Rasmus Falk fra FC København og Silkeborgs Alexander Lind, der er ligaens topscorer.

  - Det er selvfølgelig en fed anerkendelse, når det er de andre trænere, der har stemt. Det er noget, som betyder noget. At vide, at det er trænerne fra de hold, som rent faktisk spiller imod mig, der roser mig. Det er selvfølgelig stort, siger Nicolai Vallys til Tipsbladet.

  Han endte med 43 ud af 55 mulige point i afstemningen.

  Vallys skiftede fra Silkeborg til Brøndby i sensommeren 2022.

  Kåringen af efterårets profil har fundet sted siden 1990'erne.

  /ritzau/

 13. FCK og Brøndby straffes begge for derbyforseelser

  Både FC København og Brøndby skal punge 150.000 kroner ud for tilskuerforseelser begået i forbindelse med klubbernes seneste derby i Parken 12. november.

  Desuden får FCK lukket det såkaldte capo-tårn i forbindelse med årets sidste hjemmekamp i Superligaen mod AGF på søndag, fremgår det af sagsarkivet hos Fodboldens Disciplinærinstans.

  Sanktionerne skyldes blandt andet, at der blev "antændt massiv røg" fra FCK's fans, hvilket resulterede i en kampudsættelse på mere end otte minutter.

  Ifølge dommerens indberetning blev der antændt 39 stykker pyroteknik fra hjemmeholdets tilskuerafsnit.

  Fra Brøndbys afsnit har dommeren indberettet 74 af slagsen. Desuden blev der kastet øl på banen fra Brøndbys afsnit i forbindelse med et hjørnespark samt cirka ti mønter.

  FCK er nu oppe på 19 indberetninger de seneste 12 måneder. Brøndby er oppe syv i samme periode.

 14. Minister indkalder Dansk Ride Forbund til møde efter TV2-dokumentar

  Fødevareminister Jacob Jensen (V) har indkaldt Dansk Ride Forbund til en snak efter en dokumentar, der viser kontroversielle træningsmetoder på et dressur-træningscenter, som ejes af Andreas Helgstrand. (Foto: © Constantin Zinn, Ritzau Scanpix)

  Dansk Ride Forbund er blevet indkaldt til et møde med fødevareminister Jacob Jensen (V) på baggrund af TV2's dokumentar 'Hestemilliardærens hemmeligheder', der udkom i sidste uge.

  Dokumentaren påviste ved hjælp af skjult kamera, hvordan heste på Helgstrand Dressage, der ejes af dressurrytteren Andreas Helgstrand, blev behandlet dårligt.

  - Jeg er blevet meget berørt af sagen - og det kan jeg godt forstå, at andre også er blevet. Dyr skal behandles ordentligt, siger Jacob Jensen ifølge Ritzau.

  Derfor ønsker ministeren at høre, hvad forbundet tænker om de træningsmetoder, der fremgår.

  - Og derudover for at tage en drøftelse om, hvorvidt overtrædelser af dyrevelfærdslovgivningen kan håndhæves og sanktioneres hårdere, siger Jacob Jensen.

  Dokumentaren førte onsdag til, at Andreas Helgstrand blev udelukket fra landsholdsaktiviteter i hele 2024. Dermed misser han OL i Paris næste år.

 15. Morten Olsen er færdig i GOG, melder klubben.

 16. Grønlands håndboldlandshold tabte onsdag aften 43-11 mod verdensmestrene fra Norge.

 17. Wozniacki taber til top-10-spiller i opvisningskamp

  På det officielle plan har Caroline Wozniacki ikke været i aktion siden US Open i begyndelsen af september, men alligevel holder hun kampformen ved lige op til den kommende sæson.

  Natten til torsdag dansk tid spillede hun således en opvisningskamp på en stor arena i Mexico City.

  Her mødte hun verdensranglistens nummer ni, græske Maria Sakkari, der viste sig en tand bedre på dagen.

  Sakkari, der i 2022 var verdens tredjebedste, sejrede med cifrene 6-3, 6-4.

  Wozniacki træner frem mod 2024-sæsonen, som hun indleder med sin deltagelse i WTA-turneringen i Auckland i New Zealand i årets første uge.

  /ritzau/

 18. 70,5 procent af nuværende og tidligere skandinaviske landsholdsspillere har lav tillid til, at de internationale håndboldforbund håndterer matchfixing på en god måde.

 19. Dansk dressurstjerne ærgrer sig over udelukkelse i hele 2024

  Tirsdag aften valgte Dansk Ride Forbund (DRF) at udelukke den danske dressurstjerne Andreas Helgstrand i hele 2024 som følge af den omdiskuterede TV2-dokumentar 'Hestemilliardærens hemmeligheder', der udkom i sidste uge.

  Dermed kommer Andreas Helgstrand ikke til at repræsentere Danmark under OL, understregede DRF's fungerende formand, Jakob Blicher Ravnsbo, over for Nordjyske.

  Andreas Helgstrand var i forvejen midlertidigt udelukket, og at han nu er ude i hele 2024, ærgrer ham.

  - Jeg tager beslutningen til efterretning, og vi fortsætter dialogen med forbundet om, hvordan vi har skærpet vores processer og forbedret vores dyrevelfærd, så vi kan vise hvilken udvikling, vi har været og fortsat går igennem, skriver han i et skriftligt svar til DR Sporten.

  TV2's optagelser viser blandt andet, at heste på træningscentret Helgstrand Dressage er blevet behandlet dårligt, hvorfor DRF i første omgang udelukkede Andreas Helgstrand på ubestemt tid.

 20. FC København spillede onsdag aften 0-0 mod mod mægtige Bayern München i Champions League-gruppespillet.

 21. Superligaklubben spillede 0-0 med Bayern München i Champions League onsdag aften.

 22. FC København kæmpede hårdt og fik et 0-0-resultat med sig fra opgøret mod mægtige Bayern München i Champions League.

 23. Grønland taber med 32 mål i VM-premiere mod Norge

  Grønlands første kamp ved et kvinde-VM i håndbold i 22 år ender med et nederlag på 11-43 mod Norge.

  Det var reelt kun i de første 15 minutter, at de undertippede grønlændere drillede nordmændene. Det var, indtil Silje Solberg i det norske mål for alvor fik gang i sit spil.

  I kampens første minutter scorede Andrea Heilmann Grønlands første VM-mål siden 2001. Lidt efter gjorde Sandra Rothberg det til 2-2, og efter et kvarter førte Norge kun med 8-6. Men så skruede de sejrsvante guldfavoritter fra Norge op for tempoet, og så kunne Grønland ikke længere følge med.

  I aftenens andet opgør vandt Spanien suverænt 34-17 over Kasakhstan efter en usikker start.

 24. Tobias Thulin gjorde det meget svært for Portos offensiv, da GOG vandt i håndboldens Champions League.

 25. Andreas Helgstrands udelukkelse fra dressurlandsholdet er et resultatet af en TV 2-dokumentar om voldsomme træningsmetoder.

 26. FC København står onsdag aften over for tyske Bayern München i kampen for vigtige point for videre avancement i Champions League.

 27. Manchester United snubler på tyrkisk udebane i Champions League

  Rasmus Højlund kom ikke på tavlen for Manchester United, der smed en føring på 2-0. (Foto: © OZAN KOSE, Ritzau Scanpix)

  Manchester Uniteds mulighed for at avancere i Champions League hænger i en tynd tråd efter endnu et defensivt skibbrud på en europæisk udebane onsdag aften.

  Trods 2-0- og 3-1-føring i Istanbul måtte den engelske storklub nøjes med 3-3 mod Galatasaray og skal nu bruge hjælp for at komme videre fra gruppe A.

  For FC København er det til gengæld et perfekt resultat. Uanset resultatet mod Bayern München senere onsdag vil holdet have afgørelsen i egne hænder hjemme mod Galatasaray om to uger.

  At Manchester United blot har samlet fire point i fem kampe er ikke overraskende, med tanke på at holdet har lukket henholdsvis 4, 4 og 3 mål ind i tre kampe på fremmed græs.

  /ritzau/

 28. GOG jagter vigtige point mod portugisiske Porto i kampen for videre avancement i Champions League.

 29. Aalborg Håndbold slår Kolstad med 29-18 og lægger sig først i Champions League-gruppen.

 30. Katarina Pandza scorede på et straffekast i sidste sekund og snød dermed Sydkorea for uafgjort.

 31. Scoring i sidste sekund sikrer Østrigs håndboldkvinder god VM-start

  Det holdt hårdt, men Østrig har indledt VM i håndbold med en sejr på 30-29.

  For der skulle en scoring i sidste sekund til for at slå Sydkoreas kvindelandshold ved slutrunden, hvor Danmark spiller sin første kamp på fredag.

  Østrig fik klart den bedste start, hvor Ines Ivancok blandt andre markerede sig med seks mål i første halvleg. Men efter pausen vågnede Sydkorea.

  Takket været holdets helt store profil Ryu Eun-Hee og aftenens topscorer Woo Bit-Na var der hurtigt udlignet. Sidstnævnte scorede 11 mål, men kunne intet gøre for at afværge Østrigs straffekast i sidste sekund.

  Det tog Katarina Pandza sig sikkert af, hvorefter Østrig kunne puste lettet ud.

  I aftenens andet opgør var der anderledes ro på begivenhederne. Her levede Brasilien op til sin favoritrolle og vandt med 35-20 over Ukraine.

 32. Ivaana Holm er en del af det grønlandske VM-hold, der for første gang siden 2001 skal spille VM.

 33. De danske landsholdsspillere ser frem til at mærke kulissen, når holdet fredag indleder VM-slutrunden på hjemmebane i Herning.

 34. Europa bryder tradition og genvælger Ryder Cup-kaptajn

  Ikke siden 1995, hvor skotten Bernard Gallacher for tredje gang i træk var kaptajn for Europas Ryder Cup-hold, har samme mand været kaptajn for Europa to gange.

  Men traditionen med at udskifte kaptajn hver gang brydes i 2025. Onsdag meddeler det europæiske Ryder Cup-hold, at Luke Donald får endnu en tur i front for holdet.

  Det fremgår af Ryder Cups hjemmeside.

  Den 45-årige englænder høstede store roser fra spillerne, efter at han for to måneder siden førte Europa til sejren på 16,5-11,5 over USA i Italien.

  Danske Thomas Bjørn var kaptajn for holdet i 2018. Her blev det også til en klar europæisk sejr. Han har desuden vundet både som spiller og vicekaptajn også.

  /ritzau/

 35. Toptræner Helle Thomsen har udpeget de fem stærkeste nationer forud for VM-slutrunden.

 36. Landstræner Jesper Jensen vurderer, at det går den rigtige vej, hvad angår matchfixing.

 37. UEFA skrotter VAR-dommer til Champions League-opgør efter kontroversielt straffe

  Det Europæiske Fodboldforbund (UEFA) har fjernet polske Tomasz Kwiatkowski som VAR-dommer til onsdagens opgør mellem Real Sociedad og RB Salzburg i Champions League.

  Det sker efter han tirsdag modsatte sig hoveddommeren i kampen mellem PSG og Newcastle og argumenterede for et straffespark til PSG dybt inde i overtiden.

  Selvom hoveddommeren ikke mente, at Newcastles Tino Livramento havde en ulovlig hånd på bolden i feltet, så var det altså VAR-dommerens vurdering, at situationen skulle takseres med et straffespark.

  Derfor kaldte han dommeren ud til et VAR-gennemsyn, og han valgte efterfølgende at ændre holdning.

  Det udnyttede PSG-stjernen Kylian Mbappé til at udligne til 1-1. Et mål, der indkasserede et enkelt point og forbedrede PSGs chancer for at gå videre i Champions League markant.

  PSG kan nu nemlig selv afgøre holdets videre skæbne i turneringen, hvor de ved et nederlag havde været afhængige af andre resultater i gruppen.

 38. Hvis landsholdsspillere tror, at der er foregået matchfixing, er det vigtigt, at de anmelder det, lyder opfordringen fra formanden i Dansk Håndbold.

 39. Holger Rune og Mads Pedersen kæmper med om fornem pris

  Cykelrytteren Mads Pedersen har en chance for at snuppe prisen som Årets Sportsnavn for anden gang i sin karriere. Sammen med blandt andre tennisspilleren Holger Rune er han nemlig på listen over de nominerede til prisen.

  Det skriver Danmarks Idrætsforbund (DIF) i en pressemeddelelse.

  I alt 15 er nomineret som Årets Sportsnavn, efter at DIF onsdag har offentliggjort de sidste fem.

  Mads Pedersen er på listen efter et år, hvor han blandt andet har vundet en etape i Tour de France, en etape i Giro d'Italia og fik en fjerdeplads ved VM. Han blev i 2019 kåret til Årets Sportsnavn.

  Holger Rune har fået en nominering, efter at han nåede kvartfinalerne i både Wimbledon og French Open og kvalificerede sig til ATP Finals som afslutning på sæsonen.

  De to skal også kæmpe med golfspilleren Nicolai Højgaard, sejleren Anne-Marie Rindom og herredoublen i badminton med Kim Astrup og Anders Skaarup.

  Vinderen afsløres ved DR's store awardshow Sport 2023 i Herning 6. januar.

  /ritzau/

 40. En ud af tre skandinaviske landsholdsspillere mistænker, at de har spillet en kamp, der var udsat for matchfixing, viser en ny rundspørge foretaget af DR, NRK og SVT.

 41. Bjerringbro-Silkeborg sikrer europæisk avancement

  Bjerringbro-Silkeborg sikrede sig tirsdag videre avancement i European League, da udekampen mod spanske La Rioja blev vundet med 29-28.

  La Rioja skulle have vundet for stadig at kunne nå BSH på sidste spilledag i gruppe F.

  BSH førte med syv mål i første halvleg og var også komfortabelt foran med 27-23, inden La Rioja med fem mål i træk faktisk kom foran 28-27, men BSH hev sejren hjem til sidst.

  Også Skjern Håndbold er videre i European League. Allerede inden tirsdagens sejr på 33-30 over kroatiske Nexe var den vestjyske klub sikker på avancement i turneringen, der rangerer under Champions League.

  /ritzau/

 42. Dortmund er videre i Champions League efter flot sejr

  Karim Adeyemi cementerede sejren med sin scoring til 3-1 midtvejs i anden halvleg. (Foto: © CLAUDIA GRECO, Ritzau Scanpix)

  Det tyske storhold Borussia Dortmund er klar til knockoutkampene efter nytår i Champions League.

  Det står klart efter tirsdagens gruppekamp, hvor Dortmund slog AC Milan 3-1 på udebane.

  Dortmund topper nu gruppe F med 10 point foran PSG, som indtager andenpladsen med syv point, efter Paris-klubben scorede på et sent straffespark og sikrede et 1-1-resultat på hjemmebane mod Newcastle. Netop Newcastle er treer i gruppen med fem point, mens AC Milan er sidst med samme pointtotal.

  Tirsdagens øvrige resultater har sendt FC Barcelona, Atletico Madrid og Lazio videre til knockoutkampene. Foruden dem var Manchester City, RB Leipzig, Bayern München, Real Madrid, Real Sociedad og Inter allerede sikret en af de 16 eftertragtede pladser videre.

  Lazio - Celtic (2-0)

  Shakhtar - Antwerp (1-0)

  FC Barcelona - Porto (2-1)

  Feyenoord - Atletico Madrid (1-3)

  Manchester City - RB Leipzig (3-2)

  Young Boys - Røde Stjerne (2-0)

  Se gruppestillinger ved at trykke her.

 43. Aalborg Pirates slutter stærkt mod Rungsted og tager førsteplads

  Aalborg Pirates er tilbage som førerhold i Metal Ligaen efter hjemmesejren på 3-1 over Rungsted Seier Capital.

  Dermed udnyttede nordjyderne, at Herning Blue Fox mandag kun fik et point ved at tabe straffeslagskonkurrencen mod bundholdet Rødovre Mighty Bulls.

  Nu fører Aalborg rækken med 47 point foran Herning med 45.

  Aalborg kom dog ikke nemt til tirsdagens sejr mod holdet fra Nordsjælland.

  Rungsted bragte sig foran ved Maksim Popovic allerede i første periodes andet minut, og føringen holdt indtil ottende minut i tredje periode, hvor Julian Jakobsen udlignede under powerplay.

  Derefter sørgede amerikaneren Matt Salhany og canadieren Tommy Giroux for de afgørende mål.

  /ritzau/

 44. Isaksen assisterede Lazio til sejr i Champions League

  Gustav Isaksen (th) satte Ciro Immobile (im) op to gange i kampen mod Celtic. (Foto: © Filippo MONTEFORTE, Ritzau Scanpix)

  22-årige Gustav Isaksen fik en sjælden startplads for sin italienske klub Lazio tirsdag aften mod Celtic i Champions League.

  Men bedømt ud fra indsatsen kunne det godt blive til flere pladser i startopstillingen den kommende tid. Danskeren havde nemlig en afgørende fod med i 2-0-sejren.

  Den tidligere FC Midtjylland-spiller sendte et skud mod mål efter 82 minutter, men det blev rettet af, og så røg bolden hen til Ciro Immobile, der let sparkede kuglen i mål.

  Tre minutter senere var Isaksen på spil igen. Denne gang lobbede han bolden over forsvaret og hen til målscoreren Immobile, der igen var sikker.

  Lazio vandt dermed 2-0.

  Opdatering: Efter resultatet i tirsdagens sene kamp mellem Atletico Madrid og Feyenoord står det klart, at Atletico Madrid og Lazio avancerer fra gruppen.

 45. Jacob Neestrup tror på, at FC København kan slå mægtige Bayern München i Champions League onsdag aften.

 46. Manuel Neuer forlænger med Bayern München

  Stjernekeeperen Manuel Neuer har forlænget sin kontrakt med Bayern München, hvilket betyder, at han bliver i klubben frem til sommeren 2025.

  Det meddeler Bayern München tirsdag på sin hjemmeside.

  Den 37-årige målmand har spillet for Bayern siden 2011 og blev seks år senere udnævnt til anfører. Han vendte i oktober tilbage på banen efter at have været ude med en knæskade i ti måneder.

  Manuel Neuer har med Bayern München vundet Champions League to gange og Bundesligaen 11 gange. I 2014 stod han ligeledes i målet, da Tyskland tog VM-titlen.

  Neuer og Bayern München tager onsdag imod FC København i Champions League.

  /ritzau/

 47. Regelmagere vil straffe brok med midlertidig udvisning

  Fodboldspillere skal opføre sig bedre på banen og vise større respekt for dommerne.

  Det mener lovforvalterne i International Football Association Board (Ifab), der er klar til at tackle problemet med hårdere straffe.

  Ifab skriver på sin hjemmeside, at der på et møde tirsdag var opbakning til et forsøg med midlertidige udvisninger, som man kender det fra de lavere rækker.

  Også en lov om, at kun anførerne må tage kontakt til dommerne i særlige situationer, kan være på vej ind i sporten.

  I den kommende tid vil der blive udarbejdet en plan for, hvordan og hvornår forslagene skal afprøves i praksis. Ifab vil præsentere tiltagene på næste generalforsamling i marts 2024. Derefter kan de blive skrevet ind i fodboldlovene med virkning fra den kommende sæson.

  /ritzau/

 48. Direktøren for Dansk Boldspil-Union er på besøg i Qatar for at se, hvordan det går med arbejdsforholdene på bagkant af VM.

 49. Ishockeyspilleren Mikkel Aagaard topper topscorerlisten i den bedste svenske ishockeyliga, SHL.

Mere fra dr.dk