Seneste sport
6. jul kl. 06:54

Omdiskuteret australsk tennisikon skal i retten for overfald i hjemmet

Nick Kyrgios har ikke været en populær herre ved dette års Wimbledon. I hans seneste kamp havde han en rød kasket på, da han forlod banen, og det strider mod Wimbledon-reglerne, der siger, at man skal være klædt helt i hvidt til turneringen. (Foto: Paul Childs © Ritzau Scanpix)

Mens Nick Kyrgios har succes på græstæppet ved tennisturneringen Wimbledon, så venter en alvorlig sag, når han kommer hjem til Australien.

Han skal nemlig i retten for beskyldninger om overfald i hjemmet.

Det bekræfter hans advokat Jason Moffett over for den australske avis Canberra Times.

Politiet i Canberra havde allerede i december meddelt, at en 27-årig man skulle for retten med en sigtelse om overfald i hjemmet. Det kommer dog først frem nu, at der var tale om tennisspilleren.

Nick Kyrgios, der er nummer 40 på verdensranglisten, spiller onsdag kvartfinale ved Wimbledon.

Seneste sport

 1. I går kl. 23:12

  Dansk beachvolley-duo taber og er ude af EM

  Clara Windeleff og Sofia Bisgaard Nørager tabte 0-2 til Schweiz. (Foto: Liam Asman/SPP © Liam Asman/SPP)

  Clara Windeleff og Sofia Bisgaard Nørager kæmpede bravt, men avancementet ved EM løb ud i sandet for det danske beachvolley-par.

  Danskerne blev torsdag aften slået af schweiziske Tanja Hüberli og Nina Brunner i ottendedelsfinalen med 0-2 i sæt, og må derfor rejse hjem fra München.

  I det indledende gruppespil sluttede Windeleff og Bisgaard Nørager på en tredjeplads efter en sejr over Frankrig.

  I sekstendedelsfinalen tog danskerne sig af Østrig, inden Schweiz altså blev endestationen.

 2. I går kl. 22:42

  Viborg FF tabte fodboldduel til engelsk sværvægter

  Viborg kæmpede flot, men endte med at tabe med 1-3 til West Ham i playoffkampen i Conference League. (Foto: John Sibley)

  Trods flot spil i store perioder drager Viborg hjem fra London med et 1-3-nederlag til West Ham i den første af to kampe om at komme i Conference Leagues gruppespil.

  Niveauforskellen var ikke synderligt tydelig i selve spillet, men kom i stedet til udtryk i forhold til holdenes kynisme.

  For mens hjemmeholdet kendte sin besøgelsestid, fik Viborg aldrig nok valuta for det gode spil og de chancer, som holdet skabte.

  Til gengæld gjorde gæsternes sikre boldomgang, at West Ham havde problemer med at finde rytmen, og det betød, at London-klubben kun i få momenter fandt Premier League-tempoet frem.

  Den individuelle klasseforskel gjorde dog, at West Ham slog Viborg med 3-1, og derfor står træner Jacob Friis' og co. foran en svær opgave næste torsdag, hvor billetten til gruppespillet skal uddeles.

  /ritzau/

 3. I går kl. 21:48

  Fortuna Hjørring blev besejret på tre minutter i CL-kvalifikationen

  Fortuna Hjørrings fodboldkvinder tabte den første kamp i Champions League-kvalifikationen torsdag aften.

  Det endte med et 0-2-nederlag på hjemmebane til Eintracht Frankfurt. Tyskerne slog til med to lynmål på tre minutter i starten af første halvleg.

  Der er lavet om på turneringens format, og der spilles ikke hjemme og ude. I stedet er Fortuna Hjørring placeret i en miniturnering med fire hold.

  De to øvrige hold i gruppen er hollandske Ajax Amsterdam og norske Kristianstad FC. De mødte hinanden tidligere torsdag i Amsterdam. Her vandt Ajax 3-1.

  Trods nederlaget til Frankfurt er Fortuna Hjørring ikke ude af kvalifikationen.

  Nu venter en kamp mellem de to tabende hold. Det bliver dermed Kristianstad, som Fortuna Hjørring skal møde søndag klokken 18.

  HB Køge, der blev dansk mester i sidste sæson, træder først på et senere tidspunkt ind i turneringen.

  /ritzau/

 4. I går kl. 21:13

  Suveræn Ida Karstoft sprinter sig i EM-finalen

  Den danske Ida Karstoft havde styr på samtlige 200 meter under torsdagens EM-semifinale i München.

  Konkurrenterne kunne ikke fange den suveræne indehaver af danmarksrekorden på samme distance, og hun kvalificerede sig dermed til fredagens finale. Karstoft løb alene i mål i tiden 22,73 sekunder.

  - Det er fedt. Det var det, jeg gik efter. Og det lykkedes. Jeg håber, at der er mere at komme efter i finalen, siger Ida Karstoft til DR Sporten.

  Hele ti gange i 2022 har den 26-årige hurtigløber sat dansk rekord, som i skrivende stund er 22,67 sekunder. Samtidig har hun fået Diamond League-debut, hvor hun også vandt stævnet - selvfølgelig med en dansk rekord, hun sidenhen har slået.

  Hos herrerne skulle Simon Hansen også have været i konkurrence tidligere på dagen, men danskeren meldte fra til sin semifinale på grund af en lårskade.

  Ida Karstoft løber EM-finale fredag klokken 22.20. Du kan følge følge med på DR2 og her på dr.dk

 5. I går kl. 20:38

  Silkeborg IF taber første europæiske kamp i 21 år

  (Foto: KIMMO BRANDT © Ritzau Scanpix)

  Silkeborg IF må tage slukøret hjem til Søhøjlandet efter et 1-0-nederlag på udebane til HJK Helsinki.

  Kampen er det første af to opgør om at kvalificere sig til Europa League.

  De danske forhåndsfavoritter havde flere muligheder for at bringe sig foran i løbet af første halvleg, og det gælder især sidste sæsons topscorer i Superligaen Nicklas Helenius.

  Men angriberen headede forbi mål, og det fik ham til sparke til stolpen i frustration.

  I anden halvleg blev frustrationerne blot større for Silkeborg IF, da forsvarsspilleren André Calisir fik et direkte rødt kort efter 69 minutter.

  Det røde kort vendte kampen til finnernes fordel, og efter 80 minutter sendte David Browne et flot langskud op i målhjørnet.

  1-0 til HJK Helsinki og det blev også det endelige resultat. Returopgøret spilles i Silkeborg på torsdag klokken 18.30.

 6. I går kl. 19:31

  Blandet succes for de danske både ved EM i kano og kajak

  (Foto: KELD NAVNTOFT © Ritzau Scanpix)

  Ved EM i kano og kajak var der torsdag danske deltagelse i hele ni indlendende løb. Det blev en dag med blandet dansk succes.

  Alle deltagere var på forhånd sikret en billet til semifinalerne, så det der blev sejlet om i de indledende løb var en direkte plads i finalen.

  Det lykkedes for Magnus Sibbersen i mændenes 500 meter single-kajak og Pernille Knudsen og Sara Milthers i kvindernes 1000 meter double-kajak at sejle en finaleplads hjem.

  De resterende syv danske både i de forskellige kategorier må derfor prøve at kvalificere sig til finalen via semifinalerne i morgen.

  Semifinalerne i kano og kajak kan ses fredag på DR2 fra klokken 14.00-15.30 og på DRTV fra klokken 17.30-18.00.

 7. I går kl. 17:41

  Hollandsk sprintertalent napper sin anden etapesejr i PostNord Danmark Rundt

  Den hollandske cykelrytter Olav Kooij vandt tredje etape af PostNord Danmark Rundt.

  Jumbo-Vismas 20-årige sprinter var godt tilfreds med sin præstation, som var hans anden etapesejr i Danmark.

  - Målet var at vinde én etape, så det er fedt at have vundet to. Vi vil gøre vores bedste for at gentage det på de næste to etaper, siger Olav Kooij til DR Sporten.

  Inden afgørelsen i Herning var dagens etape med start i Otterup præget af hektik, styrt og adskillige angreb.

  Den danske indehaver af bakketrøjen, Rasmus Bøgh Wallin, var i udbrud det meste af dagen, men omkring to kilometer før mål blev han og resten af afstikkerne hentet af forfølgerne.

  Jumbo-Visma lagde sig i front med franske Chrstophe Laporte som rambuk, hvorefter den unge sprinter Olav Kooij kørte sejren hjem.

  Fredag skal rytterne ud på den næstsidste etape, når der er start og mål i Skive. Du kan se fjerde etape fra klokken 13.30 på DR1.

 8. I går kl. 14:54

  Fortuna Hjørring-træner: 'Vi skal ud at skabe en overraskelse'

  I aften spiller Fortuna Hjørring mod Eintracht Frankfurt i Champions League-kvalifikationen på hjemmebane. (Foto: Bo Amstrup © Bo Amstrup / Ritzau Scanpix)

  I aften kl. 19.00 tager Fortuna Hjørring imod Eintracht Frankfurt i første runde af kvindernes Champions League-kvalifikation på hjemmebane.

  I sidste sæson glippede kvalifikationen for nordjyderne, og nu skal de tilbage i Europas fineste selskab.

  De står dog overfor en tysk storklub, der endte på tredjepladsen i den kvindelige Bundesliga i sidste sæson.

  Selvom danskerne er på en delt førsteplads efter to spillerunder i Kvindeligaen herhjemme, ser cheftræner Martin Møller Kristensen stadig tyskerne som storfavoritter.

  - De har gode spillere på alle positioner, og det er en rigtig god modstander, vi møder.

  - Vi kommer til at gå efter den lille, spinkle chance, vi har, og den tror vi på. Vi skal ud at skabe en overraskelse, siger cheftræneren.

  Fortuna Hjørring endte i sidste sæson på andenpladsen i Kvindeligaen.

 9. I går kl. 14:21

  Zanka forlænger alligevel med Brentford

  Mathias 'Zanka' Jørgensen (i rødt og hvidt i midten af billedet) scorede sit hidtil eneste mål for Brentford mod Leicester i sidste sæson. (Foto: TONY OBRIEN © Ritzau Scanpix)

  Fodboldspilleren Mathias 'Zanka' Jørgensen har været uden kontrakt i halvanden måned, efter Brentford FC ikke ville forlænge aftalen, der udløb 31. juni.

  Men nu fortsætter den tidligere landsholdsspiller alligevel i danskerklubben fra Premier League på en ny et-årig kontrakt. Det meddeler Brentford på Twitter.

  - Han er unik i forhold til det, han giver uden for banen. Han giver gruppen meget, når han spiller, og når han ikke gør med små råd til yngre spillere og ved at presse alle til træning, siger klubbens danske træner Thomas Frank.

  'Zankas' sidste tid i klubben var plaget af skader, hvor samarbejdet ikke blev forlænget. Over sommeren har forsvarsspilleren dog fået lov at genoptræne i klubben, der også huser landsholdspillerne Mikkel Damsgaard, Christian Nørgaard og Mathias Jensen.

  Thomas Frank fortæller, at Jørgensen er kommet sig helt over sin skade og spillede 75 minutter mod en Premier League-modstander tidligere på ugen bag lukkede døre.

 10. I går kl. 13:31

  Danske beachvolley-kvinder slår Østrig ud og er blandt sidste 16

  Ved European Championships er der for tiden godt gang i de danske beachvolley-kvinder.

  I går vandt Clara Windeleff og Sofia Nørager Bisgaard 2-0 i sæt over Frankrig, og i dag var det så østrigske Katharina Schützenhöfer og Lena Plesiutschnigs tur til at blive rundtosset i sandet af danskerne.

  Windeleff og Bisgaard snuppede første sæt med overbevisende 21-14, og det så længe ud til at blive en overkommelig omgang. Østrigerne skruede dog op for niveauet i andet sæt, der skulle vise sig som en noget tættere affære.

  Men i sidste ende hev danskerne sejren i hus med cifrene 22-20 og 2-0 i sæt.

  Clara Windeleff og Sofia Nørager Bisgaard spiller sig dermed videre blandt de sidste 16, hvor de senere i aften møder schweiziske Tanja Hüberli og Nina Brunner.

  Kampen spilles klokken 21, og resultatet kan følges her på dr.dk.

 11. I går kl. 13:21

  Dansker slår anden dansker ud på 200 meter ved EM

  Simon Hansen (i midten) løb onsdag middag sig videre til semifinalen ved EM. (Foto: Wolfgang Rattay © Ritzau Scanpix)

  Onsdag havde vi to danskere i aktion ved mændenes 200 meter løb ved European Championships.

  Simon Hansen og Tazana Kamanga-Dyrbak skulle i aktion, hvor det dog kun var Simon Hansen, der formåede at løbe sig videre til semifinalen.

  Af tre heat skulle der findes ni finalister, hvor de to bedste fra hvert heat automatisk var kvalificeret. Dernæst ville de tre bedste resterende tider også gå videre til semifinalen.

  Langt hen ad vejen så det ud til, at Tazana Kamanga-Dyrbak ville snuppe én af de sidste pladser da han løb tiden 20,88 i heat to.

  Men da Simon Hansen i heat tre løb syv hundrededele af et sekund hurtigere, 20,81, skubbede han Kamanga-Dyrbak ud af det fine selskab.

  Både mændene og kvinderne løber semifinale senere i aften, og du kan følge det på DR2, DRTV og her på dr.dk. Simon Hansen løber klokken 20:13, og danske Ida Karstoft løber fra 20:37.

 12. I går kl. 11:43

  Quintana dropper Vueltaen efter Tour-diskvalifikation

  Nairo Quintana har tidligere vundet to etaper i Vuelta a España. (Foto: THOMAS SAMSON © Ritzau Scanpix)

  Den colombianske cykelstjerne Nairo Quintana (Arkea-Samsic) stiller alligevel ikke til start i Vuelta a España, der begynder fredag.

  Det oplyser han i en kort meddelelse ifølge blandt andre Eurosport og VeloNews.

  Quintana, der tidligere har vundet det spanske etapeløb, var ellers blandt de otte ryttere, som Arkea-Samsic i mandags udtog.

  Onsdag blev han dog diskvalificeret fra årets Tour de France, efter at to dopingtest fra løbet viste spor af det bandlyste lægemiddel tramadol, og det er den sag, der får ham til at trække sig.

  - Jeg deltager ikke i Vueltaen, da jeg vil fremlægge min sag foran CAS (Den Internationale Sportsdomstol, red.), skriver Quintana.

  Colombianeren bebudede allerede onsdag sin uskyld.

  - Jeg er totalt uvidende om brugen af dette stof, og jeg afviser at have brugt det i min karriere, skrev han på Twitter.

  /ritzau/

 13. I går kl. 10:45

  René Holten er i semifinalen ved EM efter tredjeplads

  René Holten skal tage revanche ved EM, efter han ikke ramte topniveau ved VM i begyndelsen af august. (Foto: KELD NAVNTOFT © Ritzau Scanpix)

  Kajakroeren René Holten Poulsen fik en god start på EM i München, da han i sit indledende heat torsdag formiddag på 1000 meter enerkajak fik en tredjeplads.

  Det betyder, at danskeren er kvalificeret til semifinalen, der finder sted fredag.

  Heatet blev vunder af ungarske Balint Kopász, der er verdens- og olympisk mester på distancen. Med førstepladsen er ungareren direkte i finalen.

  Kopász var 1,276 sekunder hurtigere end René Holten Poulsen, der ved EM også deltager i 500 meter toerkajak med Victor Aasmul.

 14. I går kl. 08:12

  Venner og familie skal hjælpe til på drilsk grusetape i Danmark Rundt

  Matti Breschel (th) er blandt andet sportsdirektør for danske Magnus Cort (tv). (Foto: Bo Amstrup © Ritzau Scanpix)

  For tilskuere og tv-seere kan det blive seværdigt - for cykelholdene kan det blive et mindre helvede.

  På torsdagens etape af PostNord Danmark rundt er der nemlig sammenlagt 18 kilometer grus på de i alt 239 kilometer. En udfordring for rytterne - men en endnu større udfordring for sportsdirektørerne, hvis man spørger danske Matti Breschel.

  - Jeg tror ikke, arrangørerne er klar over, hvor meget ekstra arbejde der ligger i at forberede sådan en etape. Hvis man skal være på forkant med det hele, kræver det, at man har folk stående efter hvert grusstykke.

  - Det kræver ekstra folk og ressourcer, og det har holdene ikke. Man kan forestille sig, at alle de danske hold og sportsdirektører trækker lidt på venskaber rundt om i Danmark, siger Breschel, der er sportsdirektør på EF Education, til Ritzau.

  Kim Andersen, der er sportsdirektør på Trek-Segafredo, deler sammen holdning.

  - Jeg kan ringe til familie og venner, men det kan de andre udenlandske hold jo ikke. Nogle har måske en dansk rytter på holdet, så de har måske nogen, der kan give en hånd på sådan en etape, siger han.

  Sportsdirektørerne regner med en del punkteringer på torsdagens etape. Derfor har de brug for ekstra folk med ekstra udstyr flere steder på ruten, hvis cyklerne skulle bukke under for de drilske grusveje.

  Etapen begynder torsdag klokken 12.05, og du kan følge den direkte på DR 1.

 15. I går kl. 07:40

  Holger Rune vinder suverænt med græsk doublemakker

  Holger Rune (tv) mødte Stefanos Tsitsipas i singleturneringen French Open tidligere på året. Her vandt Rune makkerparrets møde. (Foto: Dylan Martinez © Ritzau Scanpix)

  Selvom Holger Rune tabte i første runde i single ved ATP-turneringen i Cincinnati, så har danskeren nu fået oprejsning ved selv samme turnering.

  Natten til torsdag Vandt Rune nemlig sit doubleopgør med sit makker Stefanos Tsitsipas, der er nummer syv på verdensranglisten.

  På den anden side af nettet stod Rafael Matos og David Vega Hernandez, og kampen blev aldrig rigtig tæt.

  Den 19-årige dansker vandt sammen med sin græske makker med 2-0 i set (6-2, 6-3), og de kan dermed se frem til ottendedelsfinalen, hvor kroaterne Nikola Mektic og Mate Pavic venter.

 16. I går kl. 07:10

  Britisk rigmand viser interesse for at købe Christian Eriksens klub

  Jim Ratcliffe efter også den franske fodboldklub OGC Nice, hvor danske Kasper Schmeichel og Kasper Dolberg er på kontrakt. (Foto: Eric Gaillard © Ritzau Scanpix)

  Milliardæren Jim Ratcliffe ville være interesseret i at købe den engelske fodboldklub, Manchester United - hvis den altså var til salg.

  Den udmelding kommer efter, at familien Glazer, der har ejet storklubben siden 2005, har luftet tanker om at sælge en lille aktiepost i klubben, der har Christian Eriksen på holdkortet.

  - Hvis noget i den stil var muligt, ville vi være interesserede i at tale om det med udsigt til langvarigt ejerskab, siger en talsperson for Ratcliffe, der selv er erklæret fan af Manchester United.

  Jim Ratcliffe ejer konglomeratet Ineos, der er en kemikalieproducent. Dermed er han også sponsor for det store cykelhold Team Ineos-Grenadiers, der lige nu sidder på førertrøjen i PostNord Danmark Rundt.

  Manchester United kan blive Ratcliffes tredje, da han allerede ejer franske OGC Nice og schweiziske Lausanne-Sport.

 17. 17. aug kl. 22:28

  Dansk stangspringer hopper højere end nogensinde og bliver firer ved EM: Se springet her

  Den danske stangspringer Caroline Bonde Holm skrev onsdag aften et nyt kapitel til rekordbøgerne, da hun med sit spring på 4 meter og 55 centimeter ved EM i München satte ny dansk rekord.

  Springet er en forbedring på fire centimeter af den 32-årige danskers egen rekord, som hun satte tidligere i år.

  Resultatet rakte til en delt fjerdeplads i kvindernes stangspringskonkurrence ved europamesterskabet, som blev vundet af finske Wilma Murto med et spring på hele 4 meter og 85 centimeter, der er ny EM-rekord.

  Caroline Bonde Holm slog sit navn fast i en tidlig alder og var i 2012 med til OL i London. 10 år senere har den erfarne stangspringer taget karrieren til nye højder.

 18. 17. aug kl. 21:51

  Skidt dansk dag i bordtennishallen: Alle danskere smashet ud af EM

  I de sidste to sæt tabte Jonathan Groth snævert med 11-9, hvilket betød, at danskeren tabte kampen med 4-3 i sæt til sin serbiske modstander. (Foto: Thomas Peter © Ritzau Scanpix)

  Det kunne ikke blive en værre onsdag for de danske bordtennisspillere, der alle er røget ud af EM.

  Anders Lind, Jonathan Groth og Martin Buch Andersen formåede ikke at spille sig i 1/16-finalen i single-turneringen.

  Mens Tobias Kamph Rasmussen og Martin Buch Andersen led samme skæbne, da de tabte i ottendedelsfinalen i double-turneringen.

  Den erfarne Jonathan Groth var den eneste af danskerne, der for alvor formåede at bide skeer med sin konkurrent. Den 29-årige bordtennisspiller endte dog med at tabe i syvende og afgørende sæt til serbiske Dimitrije Levajac efter en tæt kamp.

 19. 17. aug kl. 20:09

  Tempokonger skubber dansker af podiet efter gyserafslutning ved EM i enkeltstart

  Den schweiziske cykelrytter Stefan Bissegger vinder guld ved EM i enkeltstart efter at have slået sin landsmand Stefan Küng med blot 0,3 sekunder.

  Der var lagt op til drama blandt de sidste ryttere ude på ruten, for her skulle både den italienske verdensmester Filippo Ganna og Stefan Küng udfordre Bissegger, der sad på tronen.

  Ingen af de to specialister formåede dog at vælte Bissegger af tronen, selvom det blev så tæt, at danske Mikkel Bjerg i spøg tjekkede Bisseggers puls, for at sikre at han stadig var til stede.

  Den 23-årige dansker endte lige uden for podiet, da det blev til en fjerdeplads bag de tre forhåndsfavoritter. Derfor var der ikke nogen sure miner hos danskeren efter løbet.

  - Jeg synes, at jeg i dag kører det bedste, jeg kan. Jeg drømte blot om top fem, lyder det fra Mikkel Bjerg.

  Øverst i artiklen kan du se højdepunkter fra dagens dramatiske EM i enkeltstart.

 20. 17. aug kl. 18:35

  Dansk svømmer hiver første medalje hjem ved EM i Rom

  Den danske svømmer Helena Rosendahl Bach er onsdag blevet en sølvmedalje rigere.

  Ved EM i svømning i Rom blev danskeren toer i finalen i 200 meter butterfly, og dermed sikrede hun den første danske medalje ved europamesterskabet.

  Den 22-årige svømmer kunne dog ikke hamle op med bosniske Lana Pudar, der vandt EM-guldet i sikker stil med et halvt sekund ned til danskeren.

  Bronzemedaljen endte hos italienske Ilaria Cusinato, der var knap et halvt sekund langsommere end Helena Rosendahl Bach.

  Den danske sølvmedalje bliver punktummet for den danske deltagelse i EM-bassinet i Rom.

 21. 17. aug kl. 18:29

  Mark O. Madsen får UFC-kamp i 'selveste Las Vegas'

  Den tidligere danske OL-sølvvinder i brydning skal i oktagonen igen til en ny kamp i UFC. (Foto: David Yeazell © Ritzau Scanpix)

  Mark O. Madsens UFC-karriere tager i slutningen af oktober et nyt skridt. Her skal han nemlig i kamp mod amerikaneren Drakkar Klose i Las Vegas.

  Det bekræfter Mark O. Madsen selv til Ritzau.

  - Det er en ultraspændende kamp i selveste Las Vegas. Det er mod en tidligere top-15-kæmper, der hedder Drakkar Klose. Han valgte at kalde mig ud, da han fik mikrofonen efter en kamp i april. Det gjorde han live på ESPN, siger Mark O. Madsen.

  Han siger samtidig, at det er mere end bare en vigtig kamp. Vinderen vil nemlig få en kamp mod en kæmper fra top 15.

  Indtil videre har Mark O. Madsen vundet alle sine 12 kampe i MMA. De seneste fire har været på det højeste niveau i UFC-regi.

 22. 17. aug kl. 17:35

  Ung amerikaner viser klassen på 2. etape af PostNord Danmark Rundt

  Amerikaneren Magnus Sheffield leverede en pragtpræstation på onsdagens enkeltstart i PostNord Danmark Rundt.

  Den 20-årige Ineos Grenadiers-rytter tilbagelagde de 12,2 kilometer i og omkring Assens hurtigst af alle og vandt med tre sekunder ned til danske Mattias Skjelmose (Trek-Segafredo) på andenpladsen i tiden 13 minutter og 35 sekunder.

  - Jeg følte, at jeg kunne blive ved med at trykke på pedalen og give gas. Så jeg skulle bare holde fast, være skarp i svingene og skubbe den helt frem til målstregen, lød det fra Magnus Sheffield efter enkeltstarten.

  Tredjepladsen tog franske Christophe Laporte (Jumbo Visma) sig af.

  Dermed overtager Magnus Sheffield løbets blå førertrøje fra hollandske Olav Kooij, der tirsdag vandt løbets første etape efter en massespurt.

  Torsdag skal rytterne ud på løbets længste etape, når feltet skal køre 239 kilometer fra Otterup til Herning. Du kan se tredje etape fra klokken 11.45 på DR1 torsdag.

 23. 17. aug kl. 16:17

  Emma Norsgaard Bjerg efter skuffende EM: 'Jeg er færdig med at køre enkeltstart'

  Ved onsdagens EM i enkeltstart for kvinder blev det til en 11.-plads for den danske mester Emma Norsgaard Bjerg.

  Efter løbet lagde den 23-årige cykelrytter ikke låg på sin skuffelse.

  - Jeg tror, jeg er færdig med at køre enkelstart. Jeg synes ikke, at jeg præsterer, som jeg skal. Det er begyndt at blive lidt et tema til de internationale mesterskaber, siger Emma Norsgaard Bjerg.

  Danskeren har svært ved at finde årsagen til præstationerne, så snart hun skal køre mod verdenseliten.

  - Det er, som om hovedet ikke vil det samme som benene. Jeg lader smerten komme ind, og størstedelen af det handler om at kunne lukke det ude, siger hun.

  Guldmedaljen ved EM i kvindernes enkeltstart blev vundet af schweiziske Marlen Reusser, mens hollænderne Ellen Van Dijk og Riejanne Markus kørte sig til henholdsvis sølv og bronze.

  Øverst i artiklen kan du se højdepunkter fra Emma Norsgaard Bjergs løb og høre danskerens reaktion. Klokken 17.30 kan du på DRTV se mændenes EM i enkeltstart med danske Mikkel Bjerg og Morten Hulgaard på startlisten.

 24. 17. aug kl. 16:03

  Fodboldklubben Jammerbugt FC begæret konkurs

  Den nordjyske fodboldklub Jammerbugt FC er i dag blevet begæret konkurs af Spillerforeningen.

  Det står klart, efter at klubbens tyske ejer Klaus-Dieter Müller ikke i tilpas lang tid ikke har kunnet udbetale løn til en række af klubbens spillere.

  Allan Reese, som er vicedirektør i Spillerforeningen, er ægerlig over situationen, men samtidig ikke overrasket.

  - Vi har igennem rigtig mange måneder forsøgt at få klubben til at betale, og det er også lykkedes i nogle henseender. Men vi står også med rigtig store summer til spillere, som overhovedet ikke har fået løn siden januar, og vi har også en spiller, som overhovedet ikke har fået en krone i løn, siger han til P4 Nordjylland.

  Og det er ikke små beløb. Det drejer sig nemlig om flere hundredetusinder kroner.

  Det er særligt behandlingen af to spillere, som har fået Spillerforeningen til at handle.

  - Vi havde indgået et forlig med Klaus om, at de to spillere skulle have været betalt i slutningen af juni. Det er ikke sket. Vi har været i dialog med Klaus og måske kommer pengene, måske ikke, siger Allan Reese.

  - Men vi føler ikke længere, at vi kan stå model til det, når vi har at gøre med spillere, der har mistet så mange penge på det, de troede var en kontrakt.

  Den endelig betalingsfrist for Klaus-Dieter Müller at afvikle sin gæld skulle have været i dag, men fristen er blevet udsat til engang i næste uge.

 25. 17. aug kl. 15:42

  Ulovligt lægemiddel diskvalificerer colombiansk cykelstjerne fra årets Tour de France

  "Da dette er en første forseelse, er Nairo Quintana ikke erklæret udelukket og kan derfor deltage i konkurrencer", skriver UCI. (Foto: GONZALO FUENTES © Ritzau Scanpix)

  Den colombianske cykelrytter Nairo Quintana har fået frataget sin sjetteplads fra sommerens Tour de France.

  Det bekræfter den internationale cykelunion, UCI, i en pressemeddelelse.

  Det skyldes, at den vævre bjergrytter to gange under årets Tour de France afleverede blodprøver, der indeholdt det smertestillende lægemiddel tramadol, der er forbudt at tage under UCI's løb.

  Rytteren er derfor diskvalificeret fra Touren anno 2022, hvilket han har ti dage til at appellere til den internationale sportsdomstol, CAS.

  Den 32-årige colombianer har fortsat mulighed for at stille op i cykelløb, da overtrædelserne ikke er et brud på antidopingreglerne.

  Derfor kan Nairo Quintana som planlagt stille til start ved Vuelta a España, der starter i denne uge.

  Opdatering: Nairo Quintana har i et opslag på Twitter nægtet sig skyldig og vil nu anke afgørelsen.

 26. 17. aug kl. 14:30

  Dansk cykeltalent skal hjælpe sprinter til sejr i Vuelta a Espana

  Julius Johansen er udset til at hjælpe sprinteren Gerben Thijssen til etapesejr i det store spanske etapeløb, Vuelta a Espana, der begynder fredag.

  Den danske cykelrytter er udtaget til løbet for første gang, meddeler hans hold Intermarché Wanty-Gobert. Danskeren kører sin første sæson for det belgiske cykelhold, og tilliden til danskeren er allerede at mærke hos sportsdirektør Pieter Vanspeybrouck.

  - Gerben Thijssen kan stole på støtte fra Julius Johansen og Boy van Poppel som to faste holdkammerater i sprinttoget, siger Pieter Vanspeybrouck.

  Julius Johansen har tidligere kørt for det danske hold Uno-X. Her var han i to år, inden han skiftede til det belgiske mandskab.

  Vuelta a Espana køres fra 19. august til 11. september.

 27. 17. aug kl. 13:23

  Danske beachvolley-kvinder vinder puljekamp ved EM

  Den danske kvindelige beachvolley-dou Clara Windeleff og Sofia Bisgaard spillede sig onsdag til sejr i den indledende pulje ved European Championships, hvor de stod over for Frankrig.

  I ganske komfortabel stil kunne de sikre sig første sæt med cifrene 21-15 og siden andet sæt med 21-17.

  Efter en sejr og et nederlag har douen stadig mulighed for at avancere til de sidste 24, hvilket bliver afgjort efter den sidste puljekamp.

  De danske herrer var til gengæld ikke lige så dygtige i deres indledende pulje, hvor de mødte Holland.

  Kristoffer Abell og Jacob Stein Brinck måtte se sig slået i to sæt med cifrene 18-21 og 15-21.

  Herrerne har tabt begge kampe i puljen indtil videre, og avancement ser derfor svært ud.

  Du kan følge European Championships på DR2, DRTV og her på dr.dk.

 28. 17. aug kl. 12:49

  Dansk hækkeløber misser semifinalen

  Den danske hækkeløber Anne-Marie Nissen måtte i dag se sig slået ved kvindernes 400 meter hækkeløb ved European Championships.

  Med tiden 57,71 sekunder endte hun sidst af de otte løbere og avancerer dermed ikke til semifinalen.

  Tyske Carolina Krafzik løb overbevisende over stregen som den første af alle med en imponerende tid på 54,32 sekunder.

  Du kan følge European Championchips på DR2, DRTV eller her på dr.dk.

 29. 17. aug kl. 11:32

  Brexit spænder ben for Viborg: Må undvære to spillere i europæisk kamp

  Superligakampenen mellem Viborg FF-Silkeborg i Viborg søndag den 14. august 2022 (Foto: Bo Amstrup © Ritzau Scanpix)

  Når Viborg FF på udebane skal møde West Ham fra den engelske Premier League, må den danske klub undvære Ibrahim Said og Alassana Jatta.

  De to spillere er ikke EU-borgere, og som følge af Brexit må Said og Jatta se sig fældet af Storbritanniens indrejseregler.

  Viborg FF’s sportschef, Jesper Fredberg, siger, at klubben er ærgerlige over, at det ikke er lykkedes at anskaffe et visum til de to spillere.

  - Vi har forsøgt alt og både været i tæt kontakt med Dansk Boldspil-Union, Det Europæiske Fodboldforbund, de to ambassader og en anden udenlandsk klub, som har stået i en lignende situation.

  - Men det har desværre vist sig at være umuligt, da der er flere ugers behandlingstid, og kampen først blev endeligt fastlagt for en uge siden, fortæller Jesper Fredberg.

  Viborg spiller mod West Ham på torsdag klokken 20.45, når de gæster Premier League-klubbens hjemmebane i London.

 30. 17. aug kl. 11:30

  OL-bestyrelsesmedlem anholdt for million-bestikkelse

  Et bestyrelsesmedlem fra organisationen bag OL i Tokyo, der med et års forsinkelse blev afviklet i 2021, er onsdag blevet anholdt, mistænkt for at have modtaget bestikkelse.

  Det oplyser den japanske anklagemyndighed ifølge nyhedsbureauet AFP.

  Den anholdte er 78-årige Haruyuki Takahashi, som angiveligt har modtaget 380.000 dollar fra den officielle OL-partner Aoki Holdings. Beløbet svarer til 2,78 millioner kroner.

  Ud over Takahashi er tre personer fra selskabet Aoki Holdings blevet anholdt, herunder den 83-årige formand, Hironori Aoki.

  Ifølge anklageren har Takahashi modtaget pengene fordelt over mere end 50 transaktioner i perioden fra 2017 til 2022. De blev overført til bankkontoen for et firma, han driver.

  /ritzau/

 31. 17. aug kl. 10:45

  Danske svømmere misser finalen

  Det bliver ikke til nogen finaleplads ved EM i Rom for de to danske svømmere Caroline Wulff Hansen og Marina Heller Hansen i denne omgang.

  Onsdag formiddag var de to danske svømmere i bassinet, da de svømmede de indledende konkurrencer i 400 meter fri, men ingen af dem formåede at kvalificere sig til finalen.

  Caroline Wulff Hansen sluttede som nummer fire i hendes heat, mens Marina Heller Hansen blev nummer syv.

  En enkelt dansker får vi dog alligevel at se, når der senere på dagen skal svømmes finaler. Tidligere på ugen kvalificerede Helena Rosendal Bach sig nemlig til finalen i 200 meter butterfly. Hendes konkurrence kan følges fra klokken 18 på DR2 og DRTV.

 32. 17. aug kl. 08:30

  Elon Musk joker med at købe Manchester United

  Manchester United-fans verden over går igennem en hård tid i øjeblikket.

  En sæsonstart med to ydmygende nederlag i Premier League blev natten til i dag fulgt op med, at verdens rigeste mand lovede at købe klubben.

  Først skrev Elon Musk i et tweet, hvor han ville redegøre for sit politiske ståsted, at han støtter den højre side af Demokraterne og den venstre side af Republikanerne. Det fulgte han op med et tweet om, at "Og så køber jeg Manchester United, selv tak".

  (© elonmusk@twitter.com)

  Siden forklarede han, at det bare var en joke, som længe havde kørt med Twitter.

  "Jeg køber ikke nogen sportshold. Men hvis det skulle være et hold, så ville det være Man U. Det var mit favorithold, da jeg var barn."

  (© elonmusk@twitter.com)

  Dermed blev det endnu engang dokumenteret, at man skal tage de fleste tweets fra Elon Musk med et gran salt.

 33. 16. aug kl. 23:38

  Tysker vinder sensationelt EM-guld på millimeter-afgørelse

  Hele tre atleter sluttede 100 meter-finalen inden for to hundrededele af det samme sekund.

  Derfor var det et voldsomt jubelbrøl, der brød løs til EM i Tyskland, da TV-billederne fandt frem til, at tyske Gina Lückenkemper var sølle fem tusindedele af et sekund hurtigere end schweiziske Mujinga Kambundji.

  Ser man på afgørelsen en gang til, kan man se, hvordan tyskeren kaster sig afsted kort før mål, vælter ind over stregen og slår sig til blods.

  En medalje tilkæmpet med blod, sved og tårer i bogstaveliste forstand.

  Du kan se den vanvittige 100 meter finale i videoen ovenfor.

 34. 16. aug kl. 22:56

  FC København tager flot skalp på vejen til Champions League med sejr over de tyrkiske mestre

  Viktor Claesson (yderst til højre) bragte FCK foran med 1-0. (Foto: Claus bech © Ritzau Scanpix)

  Der var underholdning for alle pengene i et propfyldt Parken, da FC København sendte de tyrkiske mestre fra Trabzonspor hjem med et nederlag på 2-1 i bagagen.

  Et vigtig sejr for de danske mestre, der nu er tæt på det forjættede land: Champions League-gruppespillet.

  Sejren blev bygget på en god start for københavnerne, der kom foran efter ni minutters spil. Svenske Viktor Claesson sendte et indlæg fra Rasmus Falk i kassen.

  En lige så god start fik FC København på anden halvleg, da Lukas Lerager prikkede et hovedstød fra Denis Vavro det sidste stykke over målstregen. 2-0 til FCK efter 48 minutter.

  Trabzonspor fik dog sat skår i den danske glæde med 11 minutter igen, da Anastasios Bakasetas, med et afrettet skud, scorede til slutresultatet 2-1.

  Hvis FC København undgår et nederlag i returkampen i Tyrkiet i næste uge, er holdet kvalificeret til Champions League.

 35. 16. aug kl. 22:37

  OL-mester tager EM-guld på 100 meter

  Lamont Marcell Jacobs er ved at udvikle sig til kongen af 100 meteren. (Foto: Andrej Isakovic © Ritzau Scanpix)

  Lamont Marcell Jacobs er Europas hurtigste mand.

  Det kunne italieneren allerede kalde sig efter sin OL-triumf sidste år, men tirsdag aften cementerede han den status, da han vandt 100-meterfinalen ved EM i atletik i München.

  Jacobs krydsede målstregen i tiden 9,95 sekunder og tangerede dermed mesterskabsrekorden ved EM, som britiske Zharnel Hughes satte i 2018.

  Netop Hughes blev nummer to i EM-finalen og tog sølv med tiden 9,99 sekunder. En anden brite Jeremiah Azu endte med bronze.

  Det er Lamont Marcell Jacobs' første EM-guldmedalje på 100 meter.

  /ritzau/

 36. 16. aug kl. 22:08

  Lunken afslutning på uheldspræget dansk atletik dag

  Lisa Brix blev nummer ti ved EM i diskoskast. (Foto: Andrej Isakovic © Ritzau Scanpix)

  Med danske briller har det ikke været den fedeste dag på atletikbanen ved European Championships i München.

  Dagen begyndte med, at Benjamin Lobo Vedel ikke stillede til start på sin 400 meter semifinale på grund af en skade. Ærgerligt for danskeren, der suverænt vandt sit indledende heat med en tangering af den danske rekord.

  Samtidig udgik Axel Vang fra sit indledende heat på 3.000 meter forhindringsløb med en skade.

  Tirsdag aften var der chance for dansk oprejsning med to deltagelse i to finaler.

  Løberen Joel Ibler Lillesø var en del af feltet i finalen på 5.000 meter. Her blev det til en beskeden 22. plads for den kun 18-årige dansker med tiden 13.50,24.

  Diskoskasteren Lisa Brix var også kvalificeret til finalen i sin disciplin. Med sit bedste kast på 57,02 meter rakte det til en 10. plads.

 37. 16. aug kl. 21:42

  Se den vilde afslutning: Dideriksen og Leth kørte sig til EM-bronze

  Amalie Dideriksen og Julie Leth kørte sig tidligere i dag til en bronzemedalje i banecyklingens parløb efter en vild afslutning.

  Danskerne tilbragte mest tid på femtepladsen, men formåede på den allersidste spurt at skubbe sig ind som de første på runden, som akkurat gav dem nok point til at snuppe en bronzemedalje.

  Det var ikke langt fra at blive en endnu bedre placering, men både sølvvindende Frankrig og guldvindende Italien fik en snævert bedre pointhøst til sidst og henviste altså danskerne til tredjepladsen.

  Du kan se Dideriksen og Leths vilde afslutning i videoen ovenfor.

 38. 16. aug kl. 21:04

  Helena Bach svømmer sig i EM-finalen med pragtpræstation

  Den danske svømmer Helena Rosendahl Bach smadrede konkurrencen i dagens 200 meter butterfly semifinale ved EM i Rom.

  Danskeren svømmede ind i en tid på 2 minutter og 8,48 sekunder, som var næsten et sekund hurtigere end italienske Ilaria Cusinato på andenpladsen.

  Med den danske pragtpræstation kan Helena Rosendahl Bach se frem mod finalen i morgen, hvor hun ud af alle finalisterne har præsteret den hurtigste tid i de indledende runder.

  Du kan se danskerens sidste bane i videoen ovenfor.

 39. 16. aug kl. 20:24

  Den danske holdkap svømmer sig til en ottendeplads ved EM

  Mikkel Gadgaard var en del af den danske holdkap. (Foto: Antonio Bronic © Ritzau Scanpix)

  De danske svømmere gav alt, hvad de havde, men der var ikke meget at gøre i finalen på 4 x 200 meter freestyle mixed ved EM i svømning.

  Holdkappen bestående af Andreas Hansen, Mikkel Gadgaard, Marina Heller Hansen og Caroline Wiuff Jensen endte som nummer otte i finalen med tiden 7.47.80.

  Anderledes tæt var det forrest i løbet, hvor Frankrig og Storbritannien skiftedes til at tage føringen. Det endte dog med, at briterne kom først i mål med tiden 7.28.16, mens Frankrig måtte nøjes med sølv.

  Italien tog bronze.

 40. 16. aug kl. 19:46

  Fodboldakademier hiver Viborg i sportsdomstol

  Ibrahim Said har i denne sæson scoret et mål og lavet to assists. (Foto: Henning Bagger © Ritzau Scanpix)

  Den Internationale Sportsdomstol (CAS) skal i starten af september behandle en sag, hvor Viborg FF er indblandet.

  Det er to nigerianske fodboldakademier Dante Football Academy og Dabo Babes Academy FC, som er Viborgs modpart i sagen.

  Over for B.T. oplyser superligaklubben, at det drejer sig om et krav om penge i form af træningskompensation for Ibrahim Said, som kom til Viborg i oktober 2020.

  Det mener Viborg ikke, at de to fodboldakademier kan gøre krav på. Derfor er sagen altså nu endt i CAS.

  Ibrahim Said kom til Viborg fra Dabo Babes Academy FC. Siden har den 20-årige nigerianske kantspiller optrådt 33 gange for Viborgs førstehold. I dem er det blevet til tre mål og fire assister.

  CAS afholder en høring mellem Viborg og de to fodboldakademier 7. september.

  /ritzau/

 41. 16. aug kl. 18:50

  Svømmeren Julie Kepp Jensen ender sidst i EM-finale

  Den danske svømmer Julie Kepp Jensen var et godt stykke fra podiet i tirsdagens EM-finale i Rom, da hun deltog i finalen i 50 meter fri.

  Danskeren endte løbet som den sidste ud af i alt otte svømmere, da hun kom ind i tiden 25,18 sekunder.

  Julie Kepp Jensen kunne se den svenske svømmestjerne Sarah Sjöström snuppe sin 16. guldmedalje i karrieren ved et EM på langbane.

  Svenskeren slog sig ind i tiden 23,91 sekunder og kan dermed kalde sig for europamester.

 42. 16. aug kl. 18:47

  Sarah Mahfoud møder boksestjerne i VM-brag i september

  Sarah Mahfoud kan blive indehaver af fire VM-bælter. (Foto: THOMAS SJØRUP © Ritzau Scanpix)

  Sarah Mahfoud skal i slutningen af september bokse sin hidtil største kamp i karrieren mod Amanda Serrano. Det skriver boksepromoteren Bettina Palle i en pressemeddelelse.

  Kampen, hvor der vil være fire VM-bælter på spil, finder sted i Manchester 24. september.

  Sarah Mahfoud går ind til kampen som forsvarende verdensmester i fjervægt i forbundet IBF, mens Serrano er indehaver af VM-titlerne i forbundene WBC, WBO og IBO.

  - Jeg er meget glad for, at det er lykkedes at lande denne fantastiske VM-kamp, siger promotor Bettina Palle i pressemeddelelsen.

  - Det er den kamp, som Sarah Mahfoud selv allerhelst vil have. Hun ønsker at møde de stærkeste i verden, og der findes ikke en stærkere modstander end Amanda Serrano.

  32-årig Sarah Mahfoud har bokset 11 professionelle kampe i karrieren og aldrig tabt.

  Amanda Serrano har i alt 45 professionelle kampe på cv'et. 42 af dem er blevet vundet.

  /ritzau/

 43. 16. aug kl. 17:40

  Dideriksen og Leth vinder EM-bronze i banecykling

  Julie Leth og Amalie Dideriksen (arkivfoto). (Foto: CHRISTIAN HARTMANN © Ritzau Scanpix)

  Cykelrytterne Julie Leth og Amalie Dideriksen leverede noget af en slutspurt i parløbet ved europamesterskabet i banecykling.

  På de to sidste spurter tog de akkurat nok point til at gå fra femtepladsen til tredjepladsen og bronzemedaljen.

  Danskerne lå ellers midt i feltet gennem det meste af løbet. Men med 15 point på de to sidste spurter kravlede Leth og Dideriksen over Storbritanien, som røg ud af medaljerækkerne.

  Italien tog guldet, mens Frankrig snuppede sølvet.

  Amalie Dideriksen og Julie Leth vandt sølv i samme disciplin ved OL i Tokyo sidste år.

 44. 16. aug kl. 17:24

  Ung hollænder vinder 1. etape af PostNord Danmark Rundt

  Olav Kooij sprintede sig til sejren foran Jasper Phillipsen i Køge. (Foto: THOMAS SJØRUP © Ritzau Scanpix)

  Årets cykelsæson har været et stort triumftog for Team Jumbo-Visma, og det fortsatte tirsdag under PostNord Danmark Rundt.

  Den unge hollandske sprinter Olav Kooij snuppede nemlig etapesejren og løbets blå førertrøje i massespurten på 1. etape.

  Feltet kom samlet til mål i Køge, hvor mange havde Alpecins Jasper Philipsen, der vandt årets Tour de France-etape på Champs-Élysées, som favorit.

  Men den kun 20-årige Olav Kooij sprintede akkurat forbi Philipsen.

  Danske Sebastian Nielsen blev nummer tre på etapen. En imponerende bedrift i lyst af, at han sad i udbrud hele dagen.

 45. 16. aug kl. 16:22

  Danske Laura Valore er tilfreds trods en 18. plads ved EM i udspring

  Den danske atlet blev nummer 18 ved EM i udspring, og er dermed ude af konkurrencen. Trods resultatet på 18. pladsen er Laura Valore dog stadig tilfreds med dagens placering.

  Til dagligt udfolder Laura Valore sit talent hos Hovedstadens Svømmeklub. Hun startede til udspring i 2009, og allerede i 2013 blev det danske udspringstalent dobbelt dansk årgangsmester.

  Europamesterskaberne i svømning afholdes i år i Rom. Her dyster atleterne blandt andet i udspring, svømning og kunstsvømning.

 46. 16. aug kl. 16:10

  Mindre pagaj skal give René Holten ny fart til EM

  (Foto: Unknown © Ritzau Scanpix)

  Fra torsdag er der europamesterskaber i kajaksportens discipliner, og danske René Holten Poulsen er til start i både 1000 meter enerkajak (K1) og 500 meter toerkajak (K2) med Victor Aasmul.

  Holten Poulsen ramte ikke sit topniveau til det nyligt afviklede VM. Det har han taget konsekvensen af.

  Både træning og valg af materiel er ændret til det forestående EM.

  - Jeg har skiftet pagaj til en mindre størrelse. Det er lidt risikabelt at gøre med så kort tid mellem VM og EM, men jeg vil gerne prøve det af internationalt, siger René Holten Poulsen i en pressemeddelelse.

  Den 33-årige dansker skal i sit indledende heat duellere mod blandt andre den nykårede verdensmester og olympiske mester, Balint Kopász. Der er dog ikke decideret planer om at vælte ungareren af tronen.

  - Det handler om, at jeg gerne vil tættere på min "optimale" frekvens og have et lidt mere stabilt løb. Det har fungeret i de første træninger, så jeg håber, det kan fortsætte til EM, siger han.

  Holten Poulsen skal i enerkajakken allerede torsdag formiddag, mens det gælder toerkajakken torsdag eftermiddag. Begge er indledende heats.

  /ritzau/

 47. 16. aug kl. 14:31

  Dansk hammerkaster er i EM-finalen

  Katrine Koch Jacobsen er i EM-finalen. (Foto: Kai Pfaffenbach)

  Katrine Koch Jacobsen har kvalificeret sig til EM-finalen i hammerkast.

  Den 23-årige danske atlet fik tirsdag tyret kuglen 68,26 meter ud på banen. Det var den syvende bedste præstation, hvilket viste sig at være nok til det bedste felt i München.

  Finalen er onsdag aften klokken 21.

  Hammerkasteren er indehaver af den danske rekord på 74,22 meter, som hun satte tilbage i juni. Det var 10. gang på 15 måneder, Katrine Koch Jacobsen slog den nationale rekord.

  Rettelse: Tidligere fremgik det, at Katrine Koch Jensen var ude af EM.

 48. 16. aug kl. 13:45

  God dansk bordtennisdag i herresingle ved EM

  Bordtennisspilleren Anders Lind er direkte videre til hovedturneringen ved EM. (Foto: Jens Dresling)

  Tirsdag var de tre danske herresinglespillere i aktion ved EM i bordtennis i München. Og det var med succes.

  Således vandt Anders Lind, Martin Buch Andersen og Tobias Rasmussen alle deres respektive opgør i gruppespillet.

  Førstnævnte gjorde rent bord med en sejr på 3-0 og er videre til hovedturneringen. Martin Buch Andersen og Tobias Rasmussen begge sejrede 3-1 og skal spille knockout-kampe tirsdag klokken 16.30.

 49. 16. aug kl. 13:01

  Tour-vinderen Jonas Vingegaard dropper at cykle VM

  Tour de France-vinderen vil fokusere på Jumbo-Visma og fravælger derfor at prioritere VM, siger landstræner. (Foto: Bas Czerwinski © Ritzau Scanpix)

  Den danske Tour de France-vinder Jonas Vingegaard stiller ikke til start ved VM på landevej i slutningen af september.

  Det fortæller landstræner Anders Lund på Danmarks Cykle Unions hjemmeside.

  - Jonas Vingegaard vil ikke være en del af VM-holdet, idet han har valgt at fokusere på andre opgaver i Jumbo-Visma-regi, siger Anders Lund.

  I samme forbindelse har han udtaget de første fire ryttere til linjeløbet ved VM. Det drejer sig om Mattias Skjelmose Jensen (Trek), Jakob Fuglsang (Israel), Søren Kragh Andersen (DSM) og Magnus Cort Nielsen (EF).

  - De fire ryttere har alle vist et virkelig højt niveau hen over sæsonen, og jeg er overbevist om, at de kommer til at levere en stærk indsats på den hårde VM-rute i Wollongong, lyder det fra landstræneren.

  Det er andet år i træk, Jonas Vingegaard fravælger at cykle VM.

  De sidste fire ryttere udtages 29. august.

  /ritzau/

 50. 16. aug kl. 12:44

  Løbekometen Axel Vang styrter og udgår af EM

  18-årig Axel Vang blev båret af banen efter styrt. (Foto: Matthias Schrader © Copyright 2022 The Associated Press. All rights reserved)

  Det store danske løbetalent Axel Vang Christensen fik en forfærdelig start og slutning på årets European Championships.

  Selvom han langt hen ad vejen lå i spidsen af mændenes indledende 3000 meter forhindringsløb, skete det, der ikke måtte ske.

  Efter en krydsning af en bom faldt den 18-årige dansker forkert ned og var tydeligvis i store smerter.

  Han kunne hverken fortsætte eller sågar stå på egne ben og måtte derfor hjælpes fra løbebanen. Bemærkelsesværdigt var det, at det var en af Vangs konkurrenter, nemlig andorraneren Nahuel Carabaña, der sympatisk stoppede op og gav en hånd med.

  Carabaña løb derefter løbet færdigt til store klapsalver fra tribunerne.

  Axel Vang Christensen blev derimod lagt på en båre af de tilknyttede samaritter, og den unge dansker var helt knust over at måtte forlade mesterskaberne på så ærgerlig en facon.

  Du kan se hændelsen i videon herunder:

  Følg EM i atletik nu på DR2 eller her på dr.dk.

Mere fra dr.dk