Seneste sport

PSV udelukker fan i 40 år efter overfald på målmand

En 20-årig mand er mandag blevet tildelt en 40 år lang karantæne fra den hollandske fodboldklub PSV's hjemmebane, Philips Stadium.

Det sker, efter at han i alkoholpåvirket tilstand under en Europa League-kamp mod Sevilla løb på banen og overfaldt det spanske holds målmand Marko Dmitrovic.

PSV vil desuden undersøge, om det er muligt at afkræve manden erstatning for en eventuel økonomisk straf, som klubben bliver tildelt.

Det Europæiske Fodboldforbund (Uefa) har således åbnet en disciplinærsag mod PSV.

Ud over 40 års forbud mod at komme på Philips Stadium har manden også fået et to års forbud mod at opholde sig i området omkring stadion.

Klubben oplyser på sin hjemmeside, at manden i forvejen havde karantæne mod at opholde sig på noget stadion i Holland. Men han havde til kampen mod Sevilla fået adgang med en billet købt af en ven.

For et par uger siden blev manden desuden idømt to måneders fængsel plus yderligere en måneds betinget fængsel for overfaldet.

/ritzau/

Seneste sport

 1. Profil afviser, at ungarsk inferno skræmte Esbjerg-spillerne

  Mette Tranborg (i baggrunden) og Team Esbjerg tabte for anden sæson i træk semifinalen i Champions League. (Foto: © Tibor Illyes, Ritzau Scanpix)

  Der var udsolgt i Budapest, 20.000 på plads, og de havde stort set alle sammen sympati for ungarske FTC, der lørdag aften slog Team Esbjerg i Champions League-semifinalen 30-29 med en scoring i de døende sekunder.

  Det betød modvind fra start til slut, men Esbjergs Mette Tranborg afviser, at det blev afgørende i den tætte semifinale.

  - Det skræmte os ikke. Det var kun fedt, at der var atmosfære og stemning. Man kunne mærke, at der var nerve. Det skræmte os ikke, og det var bestemt ikke noget, der gjorde vores spil sværere at spille, siger Tranborg til DR Sporten.

  Årsagen til, at vestjyderne søndag spiller om bronze og ikke guld skulle i stedet findes inde på banen.

  - Vi fik mange udvisninger og var i undertal i store dele af anden halvleg, og det var svært at arbejde med, siger Tranborg.

  Derudover brændte Esbjerg alt for mange store chancer, som gav FTC muligheden for at æde den danske føring.

  - Når de ting bliver langt sammen, er fem mål (pauseføringen, red.) ikke ret meget. De lukkede hullet, og så endte det med at blive en snæver afgørelse til sidst, som var pisse frustrerende, siger Esbjergs højreback.

  Team Esbjerg møder ungarske Györ i bronzekampen, der spilles søndag klokken 15.15. Finalen mellem FTC og norske Vipers Kristiansand begynder klokken 18.

 2. HB Køge er snublende tæt på mesterskabet

  Efter en sejr over Fortuna Hjørring kan HB Køge godt begynde at forberede en guldfest næste weekend. (Foto: © Jonathan Moscrop, Associated Press)

  Det kan reelt ikke længere gå galt for topholdet HB Køge i kvindernes fodboldliga, Gjensidige Kvindeligaen.

  Lørdag vandt de med 4-0 over Fortuna Hjørring. Den nærmeste rival i kampen om guldet, Brøndby, vandt også, men med blot en enkelt kamp tilbage i sæsonen og tre point imellem de to hold kan Køge godt begynde at planlægge mesterskabsfesten.

  Køge har således en markant bedre målscore end Brøndby. De to tophold møder hinanden i sidste runde, og vestegnsklubben er tvunget til at vinde med 11 mål for at overtage førstepladsen.

  Det kommer med al sandsynlighed til at ske, og Køge kan derfor godt allerede nu tillade sig at fejre klubbens tredje mesterskab i træk.

  /ritzau/

 3. Dansk golfhåb i førerposition på finaledag

  John Axelsen er en af de seks spillere, der deler førstepladsen inden sidste runde af Porsche European Open (arkivfoto). (Foto: © Henning Bagger, Ritzau Scanpix)

  Trods en dårlig start på Porsche European Open står golfspilleren John Axelsen med en reel mulighed for at tage karrierens første turneringssejr på DP World Tour.

  Inden søndagens afslutningsrunde er den 25-årige dansker på en delt førsteplads i sammenlagt seks slag under par. I alt seks spillere ligger side om side i toppen.

  Yderligere seks danskere er med i finalerunderne i European Open. Men hverken Niklas Nørgaard, Rasmus Højgaard, Thorbjørn Olesen, Marcus Helligkilde, Søren Kjeldsen eller Lucas Bjerregaard er del af topstriden.

  European Open har en samlet præmiesum på to millioner dollar. Ingen danskere har vundet turneringen, der blev spillet første gang i 1978.

  På Ladies European Tour er Smilla Sønderby på en delt sjetteplads efter anden runde af Helsingborg Open. Hun har to slag op til sydafrikanske Nicole Garcia og Ana Pelaez Trivano fra Spanien, der deler førstepladsen.

  Turneringens anden dansker, Nicole Broch Estrup, havde til gengæld en halvsløj lørdag og gik runden i to slag over par. Det sendte hende fra 6. til 19.-pladsen i det samlede regnskab.

  /ritzau/

 4. Zlatan stopper samarbejdet med AC Milan

  Når AC Milan søndag har spillet sæsonens sidste kamp, stopper Zlatan Ibrahimovic i klubben. (Foto: © Gabriel bouys, Ritzau Scanpix)

  41-årige Zlatan Ibrahimovic har kontraktudløb i AC Milan, når sæsonen er slut, og de to parter kommer ikke til at forlænge samarbejdet.

  Den italienske klub oplyser ifølge nyhedsbureauet AFP, at svenskeren siger farvel ved en ceremoni efter sæsonens sidste kamp mod Verona søndag.

  - AC Milan vil gerne takke Zlatan for den fremragende tid, vi har haft sammen, lyder det ifølge AFP fra klubben.

  Det vides ikke, hvad angriberen nu skal bedrive tiden med. I italienske medier sættes han i forbindelse med klubben AC Monza.

  Bliver det skifte en realitet, behøver Zlatan Ibrahimovic ikke rive teltpælene op. Monza er nemlig en forstad til Milano. Den lille klub er ejet af Silvio Berlusconi, den tidligere AC Milan-ejer og premierminister for Italien.

  Flere skader har generet Zlatan Ibrahimovic i tiden hos AC Milan. I denne sæson har baglår, læg og knæ kostet ham et hav af kampe. Det er kun blevet til fire optrædener i Serie A i den snart overståede sæson.

  /ritzau/

 5. Runes næste modstander ved French Open er fundet

  Mens Holger Rune på bagkant af sin komfortable sejr tidligere på dagen nok tilbragte aftenen med benene opad, skulle danskerens kommende modstander i fjerde runde ved French Open findes.

  Her stod duellen mellem den amerikanske favorit Taylor Fritz og argentineren Francisco Cerundolo. Det blev en intens omgang, men efter næsten tre timers spil kom overraskelsen, da undertippede Cerundolo slog top-ti-spilleren Fritz i fire sæt med cifrene 3-6, 6-3, 6-4 og 7-5.

  Den danske tenniskomet har aldrig tidligere mødt argentineren, som ligger nummer 23 på verdensranglisten.

  Kampen mellem Holger Rune og Francisco Cerundolo ved grand slam-turneringen i Paris spilles på mandag.

 6. Med rekordhurtig scoring vinder City FA Cup-finalen

  Ilkay Gündogan sparker rigtig fint til en fodbold.

  Det beviste den tyske spiller, da han lørdag sørgede for, at Manchester City vandt FA Cup-trofæet for næsen af bysbørnene fra Manchester United.

  Med to flotte flugtere scorede han begge mål for City, som slog Christian Eriksen og holdkammeraterne med 2-1.

  Den første scoring lå allerede i nettet, da stadionuret på Wembley i London viste 12 sekunder, og Ilkay Gündogan gjorde på den måde sig selv historisk.

  Aldrig tidligere er der blevet scoret så hurtigt i en FA Cup-finale.

  Og målet var kampens flotteste. Et par meter uden for feltet hamrede han til læderkuglen, som tog en høj bue og ramte nettet med stor kraft.

  Dermed får City den perfekte optakt til om en uge, hvor holdet spiller Champions League-finale i Istanbul mod italienske Inter.

  /ritzau/

 7. Stort comeback af Barcelona sikrer Champions League-trofæet

  Lørdagens CL-finale i hollandske Eindhoven blev vundet af FC Barcelona. (Foto: © Daniela Porcelli, Represented by ZUMA Press)

  Efter et vanvittigt comeback sikrede fodboldklubben FC Barcelona sig lørdag trofæet i kvindernes Champions League med en sejr på 3-2 over tyske Wolfsburg i finalen.

  Spanierne kom ellers skrækkeligt fra land, da polske Ewa Pajor sendte tyskerne foran 1-0 allerede efter tre minutter. Lussingen blev fordoblet senere i første halvleg, hvor Wolfsburg tilmed bragte sig på 2-0.

  Herefter begyndte et comeback af de større.

  To gange på to minutter slog Patricia Guijarro til og udlignede finaleduellen, inden svenske Fridolina Rolfo blev matchvinder med 3-2 scoringen efter 70 minutter.

  Det er anden gang i historien, at spanierne løfter kvindefodboldens største klubtrofæ. Den første titel tog de for to år siden, da de vandt 4-0 over Chelsea med danske Pernille Harder på holdet.

 8. Kevin Magnussen starter langt tilbage i Barcelona

  Kevin Magnussen starter fra en dårlig position i Formel 1-grandprixet i Barcelona.

  Danskeren blev blot noteret for 17.-bedste tid i lørdagens kvalifikation og måtte holde fyraften efter første kvalifikationsrunde, Q1. Han må dermed tage plads i den tunge ende, når racerne liner op til Spaniens Grand Prix.

  Endnu værre gik det for Charles Leclerc. Monegaskeren havde vrøvl med sin Ferrari og sluttede som nummer 19. Kun pointløse Logan Sargeant var langsommere i kvalifikationen.

  /ritzau/

 9. Dansk Formel 2-kører vinder sprintløb i Barcelona

  Frederik Vesti brillerede med to tidlige overhalinger og vandt lørdagens sprintløb i Formel 2 (arkivfoto). (Foto: © Tariq Mikkel Khan, Ritzau Scanpix)

  Danske Frederik Vesti udbyggede lørdag sin samlede føring i Formel 2, motorsportsklassen lige under kongeklassen Formel 1.

  I sprintløbet i Barcelona sluttede han på førstepladsen efter to vellykkede overhalinger inden for de første tre omgange, hvor regnen stod ned over banen.

  Med sejren sikrede Vesti sig ti point, og det betyder, at han nu er seks point foran franske Théo Pourchaire i jagten på mesterskabet.

  Pourchaire sluttede lørdagens løb som nummer to og satte dagens hurtigste tid. Han hentede dermed ni point.

  21-årige Frederik Vesti har et erklæret mål om at vinde hele baduljen i denne sæson. Han ser det som en forudsætning for at få en plads i Formel 1 måske allerede næste år.

  Det er første gang i sæsonen, at Frederik Vesti vinder et sprintløb i Formel 2. Han står allerede noteret for to sejre i hovedløb.

  Kørerne i Formel 2 skal på banen i Barcelona igen søndag, hvor det gælder weekendens hovedløb. Her begynder Frederik Vesti på ottendepladsen.

  /ritzau/

 10. AGF's fodboldkvinder bliver i den bedste række

  For anden sæson i træk skulle AGF's fodboldkvinder kæmpe for livet i kvalifikationsspillet for at bliver i den bedste fodboldrække.

  Og for anden sæson i træk lykkedes missionen.

  Lørdag eftermiddag vandt AGF nemlig med cifrene 2-1 hjemme over B93 i næstsidste runde, og de tre point var nok til at sikre endnu en sæson i Kvindeligaen.

  Den sidste oprykningsplads kommer B93 og AaB til at kæmpe om den kommende weekend.

 11. Fodboldklubber forlænger transfervinduet med ekstra døgn

  Transfervinduet i dansk fodbold bliver denne sommer forlænget med et døgn, så det løber til og med 1. september.

  Det bekræfter Divisionsforeningens turneringschef Peter Ebbesen til Tipsbladet.

  Ændringen betyder, at det danske transfervindue dermed lukker på samme tidspunkt som flere af de større europæiske fodboldlande.

  Turneringschefen beretter om stor opbakning fra de danske klubber til ændringen.

  Klubberne risikerede førhen at stå i en situation, hvor de ikke kunne supplere deres trupper med en afløser 1. september i tilfælde af et sent spillersalg til en udenlandsk klub.

  /Ritzau

 12. Vingegaard-rival starter måske Touren med skinne på hånden

  Det forventes, at Pogacar og Vingegaard igen skal duellere om tronen til Tour de France. (Foto: © ETIENNE GARNIER, Associated Press)

  Den slovenske cykelstjerne Tadej Pogacar må muligvis indlede Tour de France med en skinne omkring håndleddet.

  For seks uger siden brækkede den 24-årige rytter håndleddet under Liège-Bastogne-Liège, hvilket straks skabte bekymring omkring hans muligheder for at blive klar til Touren.

  I Touren forventer mange endnu en duel om den samlede sejr mellem Pogacar og den forsvarende Tour-vinder, Jonas Vingegaard. Pogacar fortæller lørdag, at han har været så utålmodig i sin genoptræning, at han undervejs har trodset holdlægernes råd.

  - Jeg pressede mit hold til at komme tilbage på cyklen, men jeg ved godt, at jeg ikke må presse håndrodsknoglen alt for meget, siger Tadej Pogacar.

  Sloveneren forklarer, at han for tiden træner med en skinne i plastik, og det går langsomt fremad. Skaden vil dog formentlig fortsat påvirke ham, når Touren begynder i spanske Bilbao om fire uger.

  - Vi må se, om jeg kan begynde at lægge lidt mere pres på hånden.

  /Ritzau

 13. Dansk badmintonhåb taber semifinale i Bangkok

  Mia Blichfeldt har vist sig godt frem i Thailand - men missede dog finalen. (Foto: © Wang Zhao, Ritzau Scanpix)

  Badmintonspilleren Mia Blichfeldt missede lørdag en sjælden chance for at spille sig i finalen i Thailand Open.

  Den 25-årige dansker har haft en fremragende uge i Bangkok, men i semifinalen gik det galt.

  Blichfeldt tabte 13-21, 18-21 til kineseren He Bing Jiao, der er nummer fem i verden. I flere perioder lykkedes det dog verdensranglistens nummer 21 at presse den kinesiske favorit.

  Det er sjældent, at Mia Blichfeldt kæmper sig frem til semifinalerne i turneringerne på World Touren, men indsatsen i Bangkok giver forhåbning om, at der er mere i vente for danskeren.

  Senere lørdag skal den danske mixeddouble med Alexandra Bøje og Mathias Christiansen forsøgte at kæmpe sig i finalen

  /ritzau

 14. Djokovic kom et skridt nærmere sin tredje French Open-titel

  Djokovic vandt i tre sæt og er nu klar til ottendedelsfinalen. (Foto: © Julien de Rosa, Ritzau Scanpix)

  Novak Djokovic er klar til ottendedelsfinalen i French Open efter en sejr over Alejandro Davidovich Fokina i tre sæt.

  Selv om Djokovic ikke tabte nogen sæt, var det ikke helt nemt at tage sejren.

  Spanske Davidovich Fokina sørgede i både første og andet sæt for, at tingene skulle afgøres i tiebreak. Men Djokovic var altså bedst, når det gjaldt, og vandt med cifrene 7-6, 7-6, 6-2.

  Dermed kom den serbiske tennisstjerne, der aktuelt er nummer tre på verdensranglisten, et skridt nærmere sin tredje titel i French Open, som han vandt i 2016 og 2021.

 15. Suveræn kenyaner sætter verdensrekord på kvindernes 1500 meter

  29-årige Faith Kipyegon fra Kenya skrev her til aften historie, da hun ved Diamond League-stævnet i italienske Firenze satte verdensrekord på kvindernes 1500 meter.

  3 minutter og 49,11 sekunder lød tiden på, hvilket er knap et sekund bedre end den nu forhenværende rekord sat af Genzebe Dibaba fra Etiopien i 2015.

  Faith Kipyegon er regerende verdens- og olympisk mester på samme distance og manifesterede altså sin position som verdens bedste på 1500 meteren.

 16. Slagen Tauson efter fransk exit: 'Det er jo ikke hende, jeg taber til'

  Clara Tauson røg her til aften ud af French Open efter nederlag til russiske Elina Avanesyan i tre sæt.

  Kampen var både lang, intens og utroligt velspillet, men til sidst var det altså russeren, der trak det længste strå i en kamp, der kunne have gået begge veje.

  - Det gør pisse ondt lige nu, siger Clara Tauson på pressemødet efter kampen.

  - Jeg tror, man kan se, at jeg er en bedre tennisspiller, men det handler desværre ikke kun om slag i en tenniskamp.

  - Det er mega hårdt at spille mod en spiller som hende, fordi jeg får intet foræret, og jeg skal arbejde for hvert eneste point.

  Tauson er samtiidig overbevist om, at det i sidste ende var op til hende selv at vinde kampen.

  - Det er jo ikke hende, jeg taber til, det er mig selv og de uprovokerede fejl, jeg laver. Så hvis jeg laver ti færre, vinder jeg nok kampen i det tredje sæt.

  Clara Tauson vandt første sæt med cifrene 6-3, men tabte de to efterfølgende sæt med 1-6 og 5-7.

 17. Uefa åbner sag mod Mourinho efter overfusning af dommer

  (Foto: © John Sibley, Ritzau Scanpix)

  Den kontroversielle AS Roma-træner José Mourinho er endnu engang kommet i vælten.

  Uefa har åbnet en disciplinærsag mod portugiseren efter hans ageren efter Europa League-finalen mellem AS Roma og Sevilla onsdag aften.

  AS Roma tabte finalen efter straffesparkskonkurrence, og Mourinho mente åbenbart, at den engelske dommer Anthony Taylor bar en del af skylden for udfaldet.

  I hvert fald opsøgte han Taylor i parkeringsområdet under stadion efter kampen og kaldte blandt andet dommerens præstation for "en fucking skændsel", og det skal Uefa nu altså se nærmere på.

 18. Holger Rune spiller lørdag på centre court i Paris

  I går aftes, torsdag, skulle Holger Rune have spillet på centre court ved French Open i Paris, men kampen blev aflyst, da franske Gaël Monfils måtte trække sig med en skade.

  Den danske tennisstjerne får dog revanche i morgen, lørdag, hvor han spiller kamp to på hovedbanen Court Philippe-Chatrier, der har plads til 15.000 tilskuere.

  Det fremgår af turneringsplanen.

  Kampen mod argentinske Genaro Alberto Olivieri forventes at starte omkring klokken 13.30 lørdag.

 19. Aarhus United-formand træder tilbage efter trænerfyring

  Der er mere kaos i håndboldklubben Aarhus United.

  Jan Snogdal, bestyrelsesformanden i Aarhus United, har fratrådt sin stilling. Det fremgår af CVR-registeret, skriver Århus Stiftstidende fredag.

  Fratrædelsen sker, efter at klubben i mandags valgte at fyre cheftræner Heine Eriksen.

  Fyringen skete efter længere tids uenighed om Heine Eriksens ledelsesstil i klubben.

  Aarhus United har ikke meldt noget officielt ud om formandens fratrædelse eller om årsagen dertil.

  /ritzau/

 20. Daniel Agger stopper som cheftræner i HB Køge

  Cheftræner Daniel Agger er færdig i HB Køge. Det oplyser 1. divisionsklubben på sin hjemmeside.

  Også assistenttræner Lars Jacobsen stopper i klubben. De stopper begge efter to år i klubben og udnytter ikke en mulighed i aftalen for at blive et år mere.

  Da Agger og Jacobsen blev ansat, var den ambitiøse målsætning i løbet af en treårig periode at rykke op i Superligaen.

  Men det har klubben ikke været i nærheden af i de to sæsoner, hvor Agger og Jacobsen har stået i spidsen for holdet.

  I denne sæson havnede HB Køge for andet år i træk i nedrykningsspillet, og det var i en periode et spørgsmål om at redde sig en ny sæson i 1. division.

  - Beslutningen om at stoppe har modnet sig de seneste måneder, og nu er timingen den rette.

  - Vi var alle klar over, at det kunne blive en kamp for at undgå nedrykning i denne sæson, og vi tabte også for meget på et tidspunkt, siger Agger til klubbens hjemmeside.

  /ritzau/

 21. Verdens bedste fodboldspiller nedtoner rygter om Real Madrid-exit

  Karim Benzema er ifølge flere medier på vej til Saudi-Arabien denne sommer, men angriberen nedtoner rygterne. (Foto: © Rodrigo Jimenez, Ritzau Scanpix)

  De seneste par dage er den franske stjerneangriber Karim Benzema blevet meldt på vej væk fra Real Madrid af diverse fodboldmedier.

  Men i et interview med den spanske avis AS nedtoner vinderen af prisen som verdens bedste fodboldspiller, Ballon d'Or, snakken om hans exit.

  - Hvorfor skal jeg tale om min fremtid, når jeg er i Madrid?, siger Benzema ifølge AS.

  - Ja, det står på internettet, men internettet er ikke virkeligheden.

  Angriberen er ifølge blandt andre AS og The Athletic på vej til Saudi-Arabien og Al-Ittihad, der netop har sikret sig sit niende mesterskab under ledelse af den tidligere Tottenham- og Wolverhampton-træner Nuno Espírito Santo.

  Benzema står noteret for 353 mål i 647 kampe i Real Madrid og er nummer på listen over spillere med flest kampe for storklubben samt nummer to på den interne topscorerliste. Kun Cristiano Ronaldo overgår sin tidligere kollega.

 22. Holger Rune møder argentinsk debutant i tredje runde af French Open

  Genaro Alberto Olivieri slog sig torsdag videre til et møde med Holger Rune lørdag ved French Open. (Foto: © CAROLINE BLUMBERG, Ritzau Scanpix)

  I tredje runde af French Open skal den danske tennisstjerne Holger Rune møde Genaro Alberto Olivieri.

  Torsdag eftermiddag vandt den 24-årige argentiner, som er nummer 231 i verden, over Andrea Vavassori fra Italien i fire sæt, 7-6, 3-6, 6-4, 7-6.

  Det bliver første gang, Holger Rune spiller mod Genaro Alberto Olivieri, som aldrig har deltaget i en grand slam turnering før denne sæsons French Open.

  Den 20-årige dansker skulle torsdag have spillet mod Gäel Monfils, men franskmanden trak sig med en skade. Holger Rune valgte dog at træne i knap tre timer i stedet for at holde pause.

  Ifølge hans mor, Aneke Rune, hander det om at holde kroppen i French Open-stemning. Det kan du læse mere om ved at følge dette link.

 23. Dansk brydestjerne misser VM og OL-kvalifikation på grund af operation

  Den danske bryder Turpal Bisultanov er blevet opereret i skulderen og går glip af VM til september. (Foto: © Tibor Illyes, Ritzau Scanpix)

  Turpal Bisultanov kommer ikke til at repræsentere Danmark ved VM i brydning til september, der også fungerer som den første kvalifikationsmulighed til OL i Paris næste år.

  Tirsdag blev den 21-årige toer på verdensranglisten opereret i sin skadede skulder, og det holder ham ude i "en længere periode".

  - Det er dobbelt op på ærgerligt, da VM i år er første mulighed for at kvalificere sig til OL i Paris. Sigtet er nu rettet mod den næste chance for at kvalificere mig til OL, som er den europæiske OL-kvalifikationsturnering i april 2024, skriver Turpal Bisultanov på Facebook.

  Turpal Bisultanov vandt EM i brydning i 2022, og samme år blev han kåret som årets olympiske håb. Inden han kan gøre sig forhåbninger om at deltage ved OL, skal bryderen dog først have sig et dansk pas.

  Det skulle være lige på trapperne, da Turpal Bisultanov for et par måneder siden bestod indfødsretsprøven og nu afventer, at Folketinget behandler lovforslaget, som endeligt vil sikre ham dansk statsborgerskab.

 24. FC Nordsjælland-stjerne kåret som forårets profil i Superligaen

  Superligaens cheftrænere har peget på angriberen Ernst Nuamah som forårets profil i ligaen. (Foto: © Ernst van norde, Ritzau Scanpix)

  De vandt måske ikke guldmedaljer i Danmarks bedste fodboldrække, men FC Nordsjælland har forårets bedste spiller, Ernest Nuamah.

  I en afstemningen blandt ligaens cheftrænere foretaget af Tipsbladet er den ghanesiske angriber blevet udpeget som denne halvsæsons profil.

  Den 19-årige Ernest Nuamah har scoret syv mål i 13 kampe for sølvvinderne fra FC Nordsjlælland.

  Det var en af årsagerne til, at han fik 37 ud af 55 mulige point i afstemningen. Her skal hver Superligatræner stemme på fem spillere hver, hvor den bedste får fem point, den næstbedste fire point og så videre. Viborgs Elias Achouri og FC Københavns Viktor Claesson kom på de to næste pladser.

 25. Clara Tausons næste French Open-kamp er på plads

  Clara Tauson skal fredag møde russiske Elina Avanesyan ved French Open. (Foto: © Geoffroy Van Der Hasselt, Ritzau Scanpix)

  Den 20-årige Clara Tauson er som bekendt videre til tredje runde ved French Open, men nu ved tennisdanskeren også, hvornår hun skal svinge ketsjeren på grusset.

  Hun møder således russiske Elina Avanesyan fredag eftermiddag på bane syv. Det meddeler French Open på sin hjemmeside.

  Clara Tauson går ind til kampen efter en sejr over Leylah Fernandez i tre sæt, og nu er turen så kommet til verdens nummer 134.

  Den 20-årige dansker er nummer 127 på verdensranglisten. Hendes forhåndsslag er dog blandt de bedste i verden, mener Clara Tausons træner, Carlos Martinez. Det kan du læse mere om ved at følge dette link.

 26. Silkeborg IF forlænger med cheftræneren

  Cheftræner Kent Nielsen har fået lagt to år mere på sin kontrakt i Silkeborg, så samarbejdet nu udløber i sommeren 2026. Det oplyser superligaklubben torsdag på sin hjemmeside.

  Aftalen stod til at udløbe efter næste sæson, men begge parter var enige om at forlænge.

  - Det var en "no brainer", da klubben henvendte sig til mig. Der var ikke megen betænkningstid fra min side, for jeg føler, at Silkeborg og jeg er det perfekte match, siger Kent Nielsen til klubbens hjemmeside.

  I denne sæson havnede Silkeborg i nedrykningsspillet, efter at holdet havde været tæt på at komme i mesterskabsspillet.

  Kent Nielsen kunne i den resterende del af foråret se sit hold tabe flere kampe og nærme sig bundstriden.

  Men inden nedrykningsspøgelset for alvor truede, vandt Silkeborg over Lyngby og AC Horsens og sikrede sig en ny sæson i den bedste danske række.

  Silkeborg gæster lørdag AaB i holdets sidste kamp i Superligaen. AaB kæmper ligesom Lyngby og Horsens for at undgå nedrykning.

  /ritzau/

 27. Nu får danske eliteatleter en whistleblower-ordning

  For to år siden blev det fra politisk side pålagt Team Danmark at oprette en selvstændig funktion, hvor atleter og trænere kan henvende sig, hvis de oplever uacceptabel adfærd.

  I marts erkendte direktør Peter Fabrin, at arbejdet var forsinket, men nu er der sket noget, og fra dags dato, 1. juni 2023, er der søsat en whistleblower-ordning med navnet EliteSupport, som skal varetages af Anti Doping Danmark (ADD).

  Det glæder direktøren i ADD, Kim Højgaard Ravn, som ser frem til at skabe trygge rammer for atleterne og understøtte deres trivsel.

  - Vi er rigtig glade for, at vi med nu kan tilbyde Team Danmark-atleterne trygt at henvende sig og få en uvildig og uafhængig vurdering og undersøgelse fra vores allerede veletablerede efterforskningsenhed, hvis de oplever uacceptabel adfærd, som kan være i strid med konkurrenceidrættens etiske kodeks, siger Kim Højgaard Ravn

  Han understreger vigtigheden af, at henvendelsen foregår et "uafhængigt sted", fordi det er afgørende for atleternes tillid og lyst til at dele deres oplevelser, at der ikke kan opstå nogen som helst tvivl om potentielle interessekonflikter, lyder det.

  - Så vi ser frem til at bidrage med de erfaringer og kompetencer, vi har i Anti Doping Danmark, siger Kim Højgaard Ravn.

 28. Lægen forbød Holger Runes modstander at spille

  En håndledsskade satte en stopper for Gaël Monfils inden mødet med Holger Rune i anden runde af grand slam-turneringen French Open.

  Monfils havde håbet på at blive klar til torsdagens kamp mod danskeren, men lægen rådede på det kraftigste imod det.

  - Lægen sagde, at det ikke var en god idé at spille med den type skade.

  - Så det var allerede risikabelt at spille tirsdag, og nu har han sagt, at jeg definitivt burde lade være med at spille, siger Monfils til ATP's hjemmeside.

  I en episk tenniskamp sent tirsdag aften gik Monfils videre fra første runde efter næsten fire timers spil og en sejr i fem sæt over Sebastian Baez.

  I slutningen af maratonkampen lignede Monfils en spiller, der fysisk næsten ikke kunne stå på benene. Især i slutfasen kæmpede Monfils med kramper i begge ben og smerter i håndleddet.

  Onsdag vågnede Monfils op og havde det overraskende godt i kroppen. Men det venstre håndled driller så meget, at det ikke kan blive til mere tennis.

  - Faktisk har jeg det ellers fysisk ret godt. Jeg vågnede op og var ret glad onsdag morgen.

  - Jeg kunne mærke smerter i håndleddet under hele min kamp tirsdag. Vi valgte at vente lidt med at få tjekket det, men yderligere undersøgelser har vist, at jeg ikke kan spille, siger Monfils.

  Holger Rune er dermed videre til tredje runde uden kamp.

  /ritzau/

 29. Viktor Axelsen melder fra til stor turnering

  En muskelskade har sat Viktor Axelsen ud af spillet i længere tid end først antaget.

  Axelsen bliver ikke klar til næste uges turnering i Singapore, som han ellers havde håbet på. Det er andet år i træk, at han misser den turnering. Det oplyser den danske badmintonspiller på Twitter.

  - Jeg går desværre glip af Singapore Open igen i år. Jeg havde set frem til endelig at spille foran badmintonfansene i Singapore, men uheldigvis er mit ben ikke helt klar til det endnu, skriver Axelsen.

  Dermed er han ikke med i næste uges Super 750-turnering i Singapore. Han skriver også, at han satser på at spille turneringen næste år.

  Axelsen blev skadet under VM for blandede hold, Sudirman Cup, for to uger siden. Han håber på at være klar i midten af juni.

  - På den positive side går genoptræningen godt, og der er stadig håb om, at jeg kan blive klar til Indonesia Open, lyder det fra Axelsen.

  Indonesia Open er en Super 1000-turnering, som spilles fra 13. til 18. juni. Det er en af årets største turneringer.

  /ritzau/

 30. Dansk modstander svækket: Engelsk EM-stjerne misser VM

  England er som forsvarende europamester favorit i Danmarks gruppe ved VM i Australien og New Zealand til sommer.

  Men holdet kommer i svækket udgave på grund af flere skader. Onsdag blev truppen udtaget, og Arsenals angriber Beth Mead er fraværende, da hun endnu ikke er blevet helt klar efter en korsbåndsskade.

  28-årige Mead blev både topscorer og kåret til turneringens spiller, da England sidste sommer vandt EM på hjemmebane.

  Fra det hold mangler også anfører Leah Williamson og offensivprofilen Fran Kirby - begge på grund af knæskader.

  Ud over Danmark er også Kina og Haiti en del af gruppe D ved VM. De to bedste hold i gruppen avancerer til ottendedelsfinalerne.

  /ritzau/

 31. Malmö-dansker har fået indopereret pacemaker og må sidde ude

  Den danske fodboldspiller Anders Christiansen har efter et ildebefindende fået indopereret en ICD-pacemaker og kommer ikke til at spille i resten af den svenske fodboldsæson.

  Det oplyser Malmö FF onsdag på sin hjemmeside.

  Under en træning onsdag i sidste uge fik Christiansen det dårligt, og danskeren måtte lægge sig på græsset. Efter at være blevet tilset kunne han selv gå fra banen.

  Anders Christiansen blev efterfølgende undersøgt yderligere på et hospital, og det har altså vist sig nødvendigt, at spilleren fik indopereret en pacemaker magen til den, som Christian Eriksen fik indopereret efter sit hjertestop i Parken i 2021.

  Malmö oplyser, at Anders Christiansen efter omstændighederne har det godt, og at han er hjemme hos sin familie.

  - Vi er utroligt kede af det på Anders' vegne. Det vigtigste for hele Malmö FF er nu at give ham al den støtte, vi kan, og at han får tid til at komme og samle sig i fred og ro, siger Malmö-sportschef Daniel Andersson på klubbens hjemmeside.

  /ritzau/

 32. Hvidovre-borgmester om stadion: 'Vi har mega travlt'

  Det bliver en travl sommer på og omkring Hvidovre Stadion.

  I næste fodboldsæson skal det nemlig lægge græs og tribuner til superligafodbold, men det er det gamle stadion lige nu ikke i stand til.

  Derfor har Hvidovre Kommune, der ejer stadionet, bevilget 15,8 millioner til at få opgraderet faciliteterne, så de kan opfylde Divisionsforeningens krav til et superligastadion.

  - Det vil være en historisk fejltagelse ikke at lade Hvidovre IF spille Superliga på Hvidovre Stadion. Derfor er det vigtigt for os, at vores by kan samle sig om vores klub på vores eget stadion, og at vi kan få den glæde med, som det er, at Hvidovre spiller i Superligaen, siger borgmesteren i Hvidovre Kommune, Anders Wolf Andresen (SF).

  For at blive superligaklar skal Hvidovre Stadion have et nyt græstæppe. Der skal også sættes midlertidige tribuner op, så der er plads til mindst 10.000 tilskuere.

  Der skal også bruges godt fem millioner kroner på "tekniske foranstaltninger", herunder lys- og lydanlæg, internet og trackingudstyr, mens yderligere godt to millioner er afsat til VIP-faciliteter for at leve op til kravene om minimum 300 loungepladser.

  Den næste superligasæson starter i midten af juli. Hvis det vurderes, at Hvidovre Stadion ikke kan nå at blive klar til det, har klubben mulighed for at bede Divisionsforeningen om at spille på udebane i de første to runder.

  Hvis Hvidovre Stadion i tredje runde stadig ikke vil kunne bruges, vil klubben være nødsaget til at leje sig ind på et andet stadion.

  - Vi har mega, mega travlt, og vi trykker på bestil-knappen nu, på alt det som vi har gået og planlagt, og som vi har linet op. Så vi gør alt, hvad vi kan, for at blive klar, siger Anders Wolf Andresen.

  /ritzau/

 33. Usain Bolt vil ind i atletikforbund og gøre sporten populær

  Den tidligere topsprinter Usain Bolt vil bruge sin status som en af historiens største atletikudøvere til at få indflydelse i Det Internationale Atletikforbund (World Athletics).

  Bolt mener, at atletik i hans øjne har ramt et tomrum og mangler superstjerner, og han vil gerne være med til at sørge for, at sporten ikke mister status og popularitet, men i stedet bliver endnu mere udbredt og fremelsker nye store personligheder.

  Det siger Bolt i et interview med Reuters.

  - Jeg venter stadig på at blive udpeget til en stilling hos World Athletics. Jeg har rakt ud til dem og fortalt, at jeg vil elske at gøre min indflydelse gældende inden for sporten, så længe de vil have mig til det. Jeg har været i dialog med forbundet, og vi må se, hvad det medfører.

  - Forhåbentlig kan jeg få en andel i at hjælpe sporten med at vokse, siger Usain Bolt.

  I sin aktive karriere vandt Usain Bolt 14 VM-medaljer - 11 af guld - og otte OL-guldmedaljer. Han vandt også en niende OL-guldmedalje, men den blev taget fra ham, da stafetkollegaen Nesta Carter blev testet positiv for doping.

  Bolt er indehaver af verdensrekorden i 100-meterløb og 200-meterløb. Rekorderne lyder på henholdsvis 9,58 sekunder og 19,19 sekunder.

  /ritzau/

 34. Holger Rune skal møde 'underholdende' franskmand i anden runde af French Open

  Monfils var bagud 0-4 i femte sæt, men kæmpede sig tilbage og trods plaget af kramper endte han med at vinde det afgørende sæt med 7-5. (Foto: © Lisi Niesner, Ritzau Scanpix)

  I anden runde af French Open skal Holger Rune møde den franske tennisspiller Gaël Monfils.

  Det står klart, efter den 36-årige ketsjerkunstner sent tirsdag aften slog Sebastian Baez fra Argentina i fem sæt efter et stort comeback.

  Gaël Monfils faldt omkuld på banen efter sin præstation og brød ud i tårer, hvilket blot fik jublen fra hjemmebanepublikummet til at blive mere højlydt. De hyldede Monfils, som var nede med 0-4 i femte sæt efter at have tabt fjerde sæt med 1-6 og trods kramper kom tilbage og vandt kampen.

  Opgøret mod Holger Rune venter torsdag, og ifølge DR Sportens tennisreporter Kresten Mosbæk passer Gaël Monfils godt til danskerens spil.

  - Han spiller kreativt og underholdende, men Holger Rune ser frem til en kamp, hvor der er gang i publikum. Måske er de imod ham, men det bliver Holger Rune blot bedre af, siger han.

 35. Dansk fodboldduo vinder det tyrkiske mesterskab med Galatasaray

  Galatasaray er tyrkisk mester for 23. gang, og Victor Nelsson har spillet en betydelig rolle i sæsonen. (Foto: © ADEM ALTAN, Ritzau Scanpix)

  Den danske landsholdsspiller Victor Nelsson kan kalde sig tyrkisk mester.

  Tirsdag aften vandt Galatasaray således 4-1 på udebane over Ankaragucu, og fem point ned til rivalen Fenerbahce før sidste spillerunde, kan holdet ikke længere hentes.

  Nelsson spillede hele kampen, hvori den argentinske angriber Mauro Icardi scorede til både 1-0 og 2-1, inden Burak Yilmaz og Sérgio Oliveira slog sejren fast i anden halvleg.

  Den danske stopper har spillet 33 af 34 ligakampe og har dermed en stor aktie i mesterskabet. Det samme kan ikke helt siges om landsmanden Mathias Ross, der også gør sig i det centrale forsvar.

  Den tidligere AaB-profil har ikke fået et eneste minut på banen i ligaen, men har dog spillet to pokalkampe.

  Mesterskabet er Galatasarays 23. gennem tiderne.

  /ritzau/

 36. AGF kan øjne medaljer efter sejr over Randers

  Med en sejr i weekenden ender bronzemedaljerne i Aarhus.

  Det er faktum, efter AGF's sejr på 3-1 over Randers FC i 3F Superligaens mesterskabsspil. Med den rykkede aarhusianerne nemlig op på tredjepladsen på grund af en bedre målscorer end Viborg.

  AGF kom bedst fra start, da Mikkel Duelund scorede efter syv minutters fodbold. Det væltede dog ikke Randers-spillerne af hestene, og blot fem minutter senere udlignede Mads Enggaard på et klassemål.

  Efter pausen rykkede AGF dog fra rivalerne fra Randers, da først Mikael Anderson og dernæst Yann Bisseck udbyggede føringen til slutresultatet 3-1. I sidste runde på søndag skal AGF møde Brøndby, mens Randers står overfor mesterholdet FC København.

  Du kan se højdepunkterne fra kampen i videoen øverst i artiklen.

 37. Hvidovre Stadion skal gøres superligaklar for knap 16 millioner kroner

  Efter 26 års fravær rykkede Hvidovre IF søndag op i Superligaen, og det betyder, at byens stadion skal have opgradering.

  Kommunalbestyrelsen har på et møde tirsdag aften vedtaget et forslag om at bevilge 15,8 millioner kroner til projektet. Det skriver Ritzau.

  Af Hvidovre Kommunes hjemmeside fremgår det, at omkring seks millioner kroner er afsat til mobiltribuner, så kapaciteten øges fra 6.600 til 10.000 tilskuere, hvilket er et krav fra Divisionsforeningen for at kunne spille i den bedste række.

  Derudover skal græstæppet på banen udskiftes, og det kommer anslået til at koste to millioner kroner.

  Godt fem millioner kroner skal der bruges på "tekniske foranstaltninger", herunder lys- og lydanlæg, internet og trackingudstyr, mens yderligere godt to millioner er afsat til VIP-faciliteter og til at leve op til kravene om minimum 300 loungepladser.

 38. Verdens nummer to færdig ved French Open

  Tennis - French Open - Roland Garros, Paris, France - May 30, 2023 Russia's Daniil Medvedev reacts during his first round match against Brazil's Thiago Seyboth Wild REUTERS/Benoit Tessier (Foto: © BENOIT TESSIER, Ritzau Scanpix)

  Russiske Daniil Medvedev er færdig ved grand slam-turneringen French Open efter et nederlag til den brasilianske kvalifikationsspiller Thiago Seyboth Wild.

  Brasilianeren, der er nummer 172 i verden, startede hårdt ud og overraskede verdens nummer to ved at tage første sæt 7-6.

  Da Medvedev i de efterfølgende sæt bragte sig foran 2-1, så det ud til at blive ved forskrækkelsen for den 2. seedede russer, men det skulle vise sig, at kampen langt fra var forbi.

  Thiago Seyboth Wild leverede nemlig overraskelsen og spillede sig videre ved French Open med 3-2 i sæt.

  Med Medvedev ude er vejen til finalen ved grand slam-turneringen på papiret gjort nemmere for Holger Rune.

  Det danske håb stod til at møde Medvedev i semifinalen ved dette års French Open.

  Først skal Rune dog lige kæmpe sig videre fra første runde mod amerikanske Christopher Eubanks. Den kamp kan du følge med i her

 39. Juventus indgår forlig og får millionbøde

  Fodboldklubben Juventus har den seneste tid været anklaget for ulovlig regnskabsførelse, men tirsdag har kluben indgået et forlig med det italienske fodboldforbund.

  Det skriver Reuters.

  Storklubben har indvilget i at betale en bøde på omtrent 5,3 millioner kroner og frasiger sig samtidig muligheden for at appellere i andre verserende sager.

  Forliget betyder, at Juventus undgår at få fratrukket flere point i Serie A.

  Den italienske klub fik ellers for nyligt fratrukket ti point i ligaen i en anden sag, det handlede om Juventus værdisætning af spillere.

 40. Dansk sprinters VM hænger 'i en meget tynd tråd'

  Ida Karstoft vandt sidste år EM-bronze. (Foto: © Wolfgang Rattay, Ritzau Scanpix)

  Sidste år satte Ida Karstoft det ene ben foran det andet, sprintede afsted og blev den blot fjerde dansker til at vinde en medalje ved EM i atletik.

  En stor bedrift i en generelt flot sæson for den 27-årige sprinter, men denne sæson har været anderledes kedelig.

  Akillessenen har drillet hende næsten hele året, og efter at have fået foretaget en scanning har hun nu fundet ud af, at hun har en revne i den.

  En melding, der giver hende afklaring om, hvorfor hun har haft ondt, men som også kaster godt med grus i planlægnings-maskineriet.

  Til sommer venter nemlig et VM i atletik, og det får Ida Karstoft svært ved at nå med til, erkender hun.

  - Det hænger i hvert fald i en meget tynd tråd. Jeg har ikke selv afskrevet det helt, men det er nok mest for, at jeg ikke bliver skingrende vanvittig. Jeg har behov for stadig at have et håb, siger hun med et smil.

  Skal hun med til VM, kræver det dog, at hun kan deltage i kvalifikationen dertil.

  Den slutter i juli, og derfor får akillessenen travlt med at hele, mens hun selv får travlt med genoptræningen. Hvor lang tid den kommer til at tage, ved hun ikke, og hun tør derfor slet ikke lægge planer for resten af sæsonen.

  - Jeg håber stadig, at jeg kommer til at løbe i slutningen af sæsonen, siger hun.

  VM i atletik begynder d. 19. august.

 41. Ishockeyherrer havner i VM-gruppe med Finland og USA

  De danske ishockeyherrer kender nu deres gruppe ved næste års A-VM i Tjekkiet.

  Efter dette års VM netop er overstået, er grupperne dannet på baggrund af resultaterne fra mesterskabet i Finland og Letland.

  Danmark er havnet i gruppe med Finland, USA, Schweiz, Tjekkiet, Norge, Østrig og oprykkeren Storbritannien.

  Danmark er seedet som nummer fem ud af gruppens otte deltagere. Gruppens dårligste hold rykker ned på B-niveau, mens de fire bedste går til kvartfinalen.

  Ved at havne sammen med VM-værten Tjekkiet i gruppe B står det også klart, at Danmark spiller sine gruppekampe i hovedstaden Prag.

  Den anden gruppe, der indeholder VM-finalisterne Canada og Tyskland, afvikler sine kampe i Ostrava, der ligger nær grænseovergange til både Polen og Slovakiet.

  Ishockeyglade Rusland og Belarus er udelukket fra at deltage som følge af Ruslands invasion af Ukraine.

  I år røg Danmark ud af VM efter det indledende gruppespil.

  /ritzau/

 42. Danskers NHL-hold er finaleklar med storsejr

  Finaleserien i den stærke ishockeyliga NHL bliver et anliggende mellem Florida Panthers og Vegas Golden Knights.

  Mens førstnævnte har været finaleklar i næsten en uge, sikrede Vegas Golden Knights sig først finalebilletten natten til tirsdag dansk tid.

  Det gjorde holdet noget så eftertrykkeligt, da det blev til en 6-0-sejr ude over Dallas Stars. Dermed vandt Vegas Golden Knights semifinaleserien med 4-2 i kampe.

  Den afgørende storsejr blev grundlagt med en imponerende første periode, som Vegas vandt 3-0.

  Vegas Golden Knights blev etableret i 2017 og er det næstyngste hold i den private ishockeyliga.

  Danskeren Jonas Røndbjerg er på kontrakt hos Vegas Golden Knights, men han har blot optrådt for holdet i 13 kampe i denne sæson.

  Størstedelen af tiden har han brugt hos farmerholdet Henderson Silver Knights i AHL. Den 24-årige dansker var ikke med til at spille finalebilletten i hus.

  /ritzau/

 43. Miami Heat afværger Bostons comeback og sikrer finaleplads

  Miami Heat har tidligt tirsdag morgen dansk tid gjort det af med Boston Celtics i den syvende og afgørende kamp i NBA-slutspillets semifinaleserie og dermed sikret sig en plads i finalen mod Denver Nuggets.

  Resultatet endte 103-84 til Miami Heat, som var rejst til Boston i delstaten Massachusetts.

  Jimmy Butler lavede 28 point for gæsterne, og blev udnævnt som semifinaleseriens MVP (mest værdifulde spiller, red.) efter at have stået bag hele 24,7 point, 7,6 rebounds og 6,1 assister i gennemsnit over de syv kampe mod Boston.

  Miami Heat kan dermed se frem til at blive østkystens repræsentant i finalekampen i USA's bedste basketballliga.

  Her venter Denver Nuggets, som i vestkystens slutspil slog LeBron James og Lakers ud i semifinaleserien i sidste uge.

  Opgør i NBA-slutspillet afgøres i et bedst-af-syv-format. Det betyder, at man skal vinde fire kampe mod modstanderen for at gå videre til næste runde.

  /ritzau/

 44. FCK er på guldkurs efter sejr over Viborg

  FCK scorede begge holdets mål i første halvleg. (Foto: © Bo Amstrup, Ritzau Scanpix)

  Matchbolden om det danske mesterskab befinder sig nu i hovedstaden.

  Det er faktum efter FC Københavns sejr på 2-1 over Viborg FF i 3F Superligaens næstsidste runde. Dermed har gæsterne som minimum ét point ned til forfølgerne fra FC Nordsjælland, når Danmarks bedste fodboldrække skal afgøres i næste weekend.

  FCK kom hurtigt i front med to mål. Først scorede Jordan Larsson efter 15 minutter, inden Diogo Goncalves bragte gæsterne yderligere i front ved at score på riposten fra sit eget brændte straffespark. I anden halvleg bragte Jakob Bonde Jensen spændingen tilbage i kampen, da han reducerede i 61. minut.

  Comebacket blev dog aldrig en realitet, hvilket blandt andet skyldtes et rødt kort til Viborgs Ibrahim Said 10 minutter før tid.

  FCK kan dog allerede blive mestre i denne weekend, hvis FC Nordsjælland snubler på udebane i aftenens kamp mod Brøndby IF.

  Se højdepunkter fra kampen mellem Viborg og FCK her:

 45. Djokovic sikkert videre i French Open

  Amerikanske Aleksandar Kovacevic bed fra sig i tredje sæt, men Novak Djokovic er sikkert videre i French Open. (Foto: © Jean-Francois Badias, Associated Press)

  Der kom lidt grus i maskineriet i tredje sæt, men Novak Djokovic er sikkert videre til anden runde i French Open.

  Mandag eftermiddag slog han verdens nummer 114, den 24-årige amerikaner Aleksandar Kovacevic, i tre sæt efter knap to og en halv times spil.

  Uden at afgive breakpoints vandt serberen 6-3, 6-2 i de to første sæt, inden han skulle gøre brug af tiebreak i tredje sæt for at vinde kampen.

  I anden runde skal Djokovic op mod ungareren Márton Fucsovics, som han har vundet sine hidtidige fire møder med.

  Djokovic vandt French Open i 2016 og 2021 og jagter i Paris sin i alt 23. grand slam-titel.

  Holger Rune møder tirsdag eftermiddag amerikaneren Christopher Eubanks på Roland Garros-anlæggets tredjestørste arena, Court Simonne-Mathieu. Det opgør kan du følge i vores liveblog på dr.dk.

 46. FC Midtjylland må nøjes med deler i Silkeborg

  FC Midtjylland kunne mandag sikre Europa-playoff med en sejr, men Silkeborg nappede i stedet et enkelt point. (Foto: © Henning Bagger, Ritzau Scanpix)

  Anden halvleg gik målamok, hvor FC Midtjylland kom foran to gange, men Silkeborg IF vendte kampen på hovedet igen, og holdene spillede 3-3 i den næstsidste runde af Superligaens nedrykningsspil.

  Silkeborg dominerede fuldstændig FCM i første halvleg, men utallige chancer blev misbrugt, og FCM scorede i stedet på holdets første skud på mål.

  Med pointtabet er FCM to point foran OB i kampen om syvendepladsen. Netop de to hold mødes i sidste spillerunde i en direkte duel om en kamp i Europa-playoff mod fjerdepladsen fra mesterskabsspillet.

  Silkeborg er på niendepladsen med 38 point, men kan hverken nå FCM eller OB i tabellen.

  Se højdepunkter fra mandagens kamp mellem Silkeborg og FCM her:

  /ritzau/

 47. Tidligere Tottenham-træner overtager roret i Chelsea

  Mauricio Pochettino stod senest i spidsen for den franske klub PSG. (Foto: © GONZALO FUENTES, Ritzau Scanpix)

  Argentinske Mauricio Pochettino er ny træner i Premier League-klubben Chelsea.

  Det oplyser fodboldklubben på sin hjemmeside mandag.

  Argentineren har senest stået i spidsen for den franske storklub PSG, og tidligere i trænerkarrieren har han også stået på sidelinjen hos Chelseas lokalrivaler fra Tottenham.

  En ansættelse, Chelsea-direktørerne Laurence Stewart og Paul Winstanley er godt tilfredse med.

  - Mauricios erfaring, ekspertise, lederegenskaber og karakter vil tjene Chelsea Football Club godt, mens vi bevæger os fremad. Han er en vindende træner, som har arbejdet på højeste niveau i flere ligaer og på flere sprog, siger de til Chelseas hjemmeside.

  Den 51-årige træner overtager holdet efter en sæson, hvor klubben måtte nøjes med en beskeden placering som nummer 12 i Premier League.

  Chelsea har senest været under ledelse af klubikonet Frank Lampard, der blev hyret ind, da Graham Potter blev sparket ud i starten af april.

 48. Napolis mestertræner beder klubejer om lov til tidlig afsked

  Efter en historisk sæson kan Luciano Spalletti meget vel være færdig i Napoli.

  I hvert fald fortæller klubejer Aurelio De Laurentiis, at træneren, der førte Napoli til det italienske mesterskab, har ytret ønske om at holde pause.

  Og den karismatiske filmmogul er åben for at afslutte samarbejdet, et år før Luciano Spalletti har kontraktudløb.

  - Spalletti er en fri mand, siger Aurelio De Laurentiis i tv-programmet Che Tempo Che Fa, skriver La Gazzetta dello Sport.

  - Når nogen kommer og siger: "Jeg har gjort mit bedste, og en æra er slut. Jeg vil gerne have et sabbatår, selv om jeg stadig har et år tilbage på kontrakten", så kan jeg kun takke ham, og det er kun på sin plads, at han gør, som han vil.

  Napoli har endnu ikke meldt noget officielt ud om, at Luciano Spalletti er fortid i klubben, men han har altså præsidentens tilladelse.

  Napoli sikrede sig allerede i begyndelsen af maj det italienske mesterskab. Det var første gang i 33 år, at klubben kunne løfte trofæet i den italienske liga.

  /ritzau/

 49. Badmintonforbund forlænger forbud mod dansk superserv

  I midten af maj forbød Det Internationale Badmintonforbund, BWF, serven, som danske Marcus Rindshøj har opfundet.

  Oprindeligt gjaldt forbuddet til den 29. maj, men nu har BWF forlænget forbuddet indtil september næste år.

  Dermed kan serven ikke bruges til blandt andet OL og PL i Paris næste år.

  Superserven, som den hurtigt blev døbt, bliver sendt afsted med et skru i fjerbolden, som gør den nærmest umulig at returnere.

  I reglerne er det nu specificeret, at serveren ikke må sætte spin i fjerbolden før serven.

  Desuden er det blevet gjort til et krav, at ketsjeren skal ramme korkproppen, som udgør bunden af bolden, og at man ikke må ramme direkte på fjerene, når man server.

 50. For tredje år i træk bliver Brøndby hyldet for sit græs

  For tredje år i træk har anførerne i Superligaen kåret grønsværen på Brøndby Stadion som den bedste i landet.

  Det oplyser Spillerforeningen, som uddeler prisen på baggrund af vurderinger fra klubbernes anførere.

  Efter hver kamp giver udeholdets anførere deres uforbeholdne mening om den bane, de netop har spillet på, og græstæppet på Brøndby Stadion er altså kaptajnernes absolutte yndling i landets bedste fodboldrække.

  Banen på den københavnske vestegn scorer karakteren 4,71 på en skala, der går fra 1 til 5.

  Energi Viborg Arena scorer en karakter på 4,00.

  Mens Brøndby fortsat er i toppen, er kunstgræsbanerne i Farum og Silkeborg igen i år i bunden, som det har været tilfældet gennem flere år.

  Plastiktæppet på Right to Dream Park får karakteren 2,07, mens Jysk Park får 2,29.

  Spillerforeningen har uddelt prisen siden 2012. Målet er at løfte kvaliteten af fodboldbaner i Danmark.

  /ritzau/

Mere fra dr.dk