Seneste sport

Randers henter første europæiske sejr, mens Brøndby smider føring

Overblik

 1. Astralis er klar til semifinale i København

  Astralis var langt nede i sækken i første map, men lykkedes på imponerende vis med at slå landsmændene fra Heroic, da de to Counter Strike-hold lørdag aften ramlede sammen i turneringen Premier Fall i Royal Arena i København.

  Heroic var på papiret favorit, men med tusindvis af fans i ryggen lykkedes Astralis med at vende et truende nederlag til sejr.

  I det første map, Mirage, var Astralis nede med 0-5 og 8-14, men vandt mappet 19-15 efter overtid. I andet map, Nuke, var Astralis overlegen og vandt 16-4.

  Dermed er Astralis nu klar til en slags semifinale mod Vitality. Den kamp spilles søndag eftermiddag. Vinderen stryger i finalen mod Natus Vincere søndag aften.

  /ritzau/

 2. Cathrine Dufour bliver nummer to ved stort stævne i Sverige

  Den danske dressurrytter Cathrine Dufour blev nummer to ved dagens Grand Prix ved Saab Top 10 i Stockholm, hvor de ti bedstplacerede ryttereverdensranglisten var i konkurrence.

  Cathrine Dufour red ind i en score på 79,19 procent på hesten Bohemian.

  Det var et stykke efter EM- og OL-guldvinderen, Jessica von Bredow-Werndl, der scorede 83,43 procent og dermed vandt dagens konkurrence.

  I morgen klokken 11 skal feltet ride Grand Prix Kür i Stockholm.

 3. Emma Snerle kåret til efterårets profil

  Fodboldspilleren Emma Snerle fra Fortuna Hjørring er blevet kåret til efterårets profil i Gjendsige Kvindeligaen.

  Offensivspilleren har haft et glimrende efterår for den nordjyske klub, hvor hun har lavet 13 mål i 14 kampe.

  I de første fire ligakampe i sæsonen lavede hun otte mål.

  Med titlen følger også 5.000 kroner i kontanter.

  Emma Snerle er i øjeblikket med landsholdet, som spiller mod Rusland i VM-kvalifikationen på tirsdag.

  Opgøret kan ses direkte på DR1 og DRTV klokken 18.

 4. GOG slider sig til uafgjort efter sent drama i Aalborg

  Mathias Gidsel og GOG er fortsat ubesejrede i sæsonen. (Foto: Henning Bagger © Ritzau Scanpix)

  De rødgule håndboldherrer fra GOG har været suveræne i denne sæson, og havde 11 sejre fra 11 kampe inden dagens opgør mod Aalborg Håndbold.

  Men med de forsvarende danske mestre på menuen blev det ingen walkover for GOG. Tværtimod.

  Nordjyderne var bedst i hele første halvleg og gik til pause med en føring på 17-13. Især Aalborgs svenske bagspiller Felix Claar var storspillende og stod for 11 scoringer i opgøret.

  Med et kvarter tilbage af topkampen viste halvuret 25-19, og med den føring burde hjemmeholdet have holdt fynboerne bag sig.

  Alligevel lykkedes det GOG at slide sig tilbage, og bare et enkelt minut før tid var de pludselig foran for allerførste gang i kampen.

  Aalborg-træner Stefan Madsen tog en timeout, fik sat det sidste angreb op til perfektion, og føjspilleren Sebastian Barthold udlignede til slutresultat 30-30 to sekunder før tid.

  Det rykker ikke meget ved toppen af tabellen. GOG fortsat duks i Herreligaen, og forspringet til Aalborg Håndbold på andenpladsen er fortsat på fire point.

 5. Dansk drømmeopgør i vente efter Heroic-sejr i Royal Arena

  Det bliver et brag senere i aften, når de to danske Counter Strike-hold Astralis og Heroic mødes i turneringen BLAST Premier.

  Efter en sejr over det amerikanske hold Team Liquid har Heroic sikret sig en plads i kampen mod Astralis, der agerer kvartfinale.

  Heroic tabte ellers det første af tre maps og havde derfor panden mod muren. Men et tæt andet map blev vundet efter storspil af holdets kaptajn Casper 'cadiaN' Møller, og så var det hele åbent inden det tredje og afgørende map.

  Igen var kaptajn Casper "cadiaN" Møller afgørende i de vigtigste øjeblikke, og Heroic vandt det afgørende map med 16-12.

  De har selvtillid inden aftenens danske duel mod Astralis og har vundet de seneste indbyrdes opgør. Men i et pakket Royal Arena har Astralis mulighed for at drille favoritterne og snuppe pladsen i morgendagens semifinale.

  Der er ligeledes finale ved turneringen søndag, og ved BLAST Premier kan det godt betale sig at vinde sådan én. Vinderen kan nemlig juble over en præmiecheck på over halvanden millioner kroner.

 6. Rasmus Gemke misser finaleplads mod Axelsen i Indonesien

  Det kunne være blevet dobbelt dansk i finalen ved badmintonturneringen Indonesia Open.

  Tidligere i dag vandt Viktor Axelsen sin semifinale i herresingle, og den danske landsmand Rasmus Gemke kunne følge trop.

  Men Gemke, der er nummer 13 på verdensranglisten tabte 14-21, 7-21 til Kean Yew Loh fra Singapore i dagens anden semfinale.

  Netop Kean Yew Loh slog Hans-Kristian Vittinghus i turneringens kvartfinale, og tidligt i semifinalen mod Gemke viste han sig også for stærk.

  Mens første sæt startede tæt, var andet ulige, og den 24-årige dansker var aldrig tæt på at udlige i sæt.

  Dermed står Kean Yew Loh for tredje dag i træk overfor dansk modstand, når Viktor Axelsen venter i morgendagens finale i herresingle.

 7. Danmark finpudser VM-formen med storsejr over Ukraine

  (Foto: Bo Amstrup © Bo Amstrup / Ritzau Scanpix)

  Om fem dage skal de danske håndboldkvinder spille første kamp ved VM i Spanien.

  For at blive helt klar dertil møder de i denne weekend Ukraine af to omgange, og i det første af de opgør blev det til en storsejr på hele 35-18 til Jesper Jensens hold.

  Særligt Sandra Toft havde en god dag i det danske mål, og stod i første halvleg med en redningsprocent på hele 55. Den danske målvogter fik dog også hjælp af et velspillende forsvar.

  VM i kvindehåndbold starter 2. og slutter 19. december, og Danmark er kommet i gruppe med Sydkorea, Congo og Tunesien. Landsholdet møder sidstnævnte 2. december.

  Danmark møder Ukraine igen i morgen klokken 16. Den kamp kan følges på TV2.

 8. Zeca og to fra FCK-stab er idømt karantæner for brok

  C Københavns for tiden langtidsskadede anfører, Carlos Zeca, er blevet idømt to spilledages karantæne.

  Derudover er læge Morten Boesen og udviklingsdirektør Sune Smith-Nielsen fra klubbens stab omkring holdet blevet idømt hver én spilledags karantæne.

  Det fremgår af en dom fra Fodboldens Disciplinærinstans, der handler om efterspillet af 1-1-kampen mellem FC København og AGF sidste søndag.

  De tre var oprindeligt unavngivne i kendelsen, men DBU har siden afsløret, hvem det drejer sig om på sin hjemmeside.

  Zeca er desuden blevet idømt en bøde på 10.000 kroner, mens Sune Smith-Nielsen skal af med 2500 kroner. FC København er som klub desuden blevet idømt en bøde på 10.000 kroner.

  Yderligere en unavngiven spiller er blevet undersøgt, men han slipper for straf.

  Ifølge dommerens rapport var begge spillere klædt i civilt tøj, da de efter kampen mod AGF konfronterede dommerkvartetten.

  Begge udviste "usportslig optræden" ifølge dommerens rapport, og Carlos Zeca var "voldsomt aggressiv".

  /ritzau/

 9. Viktor Axelsen spiller sig i stor finale i Indonesien

  Badmintonspilleren Viktor Axelsen spillede sig lørdag i finalen ved turneringen Indonesia Open.

  I semifinalen slog den danske OL-guldvinder Jonatan Christie fra Indonesien i to sæt med 21-19 og 21-15.

  Finalemodstanderen kender Axelsen ikke endnu, men det kan potentielt blive danske Rasmus Gemke.

  Senere lørdag spiller han nemlig semifinale mod Kean Yew Loh fra Singapore, som lørdag slog Hans-Kristian Vittinghus i sin kvartfinale.

  Tidligere lørdag dansk tid tabte mixeddoublen med Mathias Christiansen og Alexandra Bøje mod japanerne Yuta Watanabe og Arisa Higashino i sin semifinale.

  Indonesia Open er en Super 1000-turnering. Den har en samlet præmiepulje på 850.000 dollar, som svarer til 5,6 millioner danske kroner.

 10. Juventus bliver undersøgt for mistænkelige handler

  Den italienske storklub Juventus risikerer en bøde eller sågar at blive fratrukket point i Serie A.

  Det skriver flere medier, blandt andet Reuters og La Gazzetta dello Sport, efter at italiensk politi fredag konfiskerede en række dokumenter fra fodboldklubbens kontorer i Torino og Milano.

  - Flere transfers af professionelle spillere og tjenester udført af agenter skal undersøges, siger anklageren Anna Maria Loreto ifølge Reuters.

  Undersøgelsen har været undervejs i et stykke tid, og flere personer fra Juventus' ledelse bliver angiveligt kigget efter i sømmene for at give falsk information til investorer og for at fakturere flere spillerhandler forkert.

  Det drejer sig om spillerhandler i perioden fra 2019 til 2021, skriver Reuters.

  /ritzau/

 11. Dansk mixeddouble misser finale

  Den danske mixeddouble bestående af Mathias Christiansen og Alexandra Bøje tabte lørdag morgen sin semifinale ved badmintonturneringen Indonesia Open.

  Japanske Yuta Watanabe og Arisa Higashino var for stor en mundfuld for den danske duo, der tabte i to sæt med 21-16 og 21-12.

  Senere lørdag spiller både Viktor Axelsen og Rasmus Gemke også semifinale ved Indonesia Open.

  Den olympiske guldvinder Axelsen tørner sammen med sjetteseedede Jonatan Christie fra Indonesien, mens Gemke møder Kean Yew Loh fra Singapore.

  Indonesia Open er en Super 1000-turnering, der har en samlet præmiepulje på 850.000 dollar.

 12. LeBron James får bøde på 99.000 kroner for sjofel gestus

  Los Angeles Lakers-stjernen LeBron James har fået en bøde på 15.000 dollar - knap 99.000 kroner - for "uanstændig opførsel" under en kamp mod Indiana Pacers onsdag.

  Samtidig har han fået en advarsel for at bande under det efterfølgende pressemøde.

  Det oplyser NBA fredag.

  - LeBron James er blevet idømt en bøde på 15.000 dollar for at lave en sjofel gestus på banen og blev advaret for at bruge uanstændigt sprog over for medierne, udtaler ligaens talsmand, Byron Spruell, i en pressemeddelelse ifølge nyhedsbureauet AFP.

  På videoer af hændelsen i kampen mod Indiana Pacers kan man se LeBron James lade som om, at han tager fat om sine ædlere dele, efter at han har lavet en scoring til tre point.

  /ritzau/

 13. Astralis holder liv i finaledrømmen på hjemmebane

  Foran et til tider kogende Royal Arena lykkedes det fredag aften det danske Counter-Strike-hold Astralis at holde liv i drømmen om en finaleplads i turneringen Blast Premier på hjemmebane i København.

  Over tre maps slog Astralis modstanderne fra holdet FaZe, der blandt andre tæller danske Finn "Karrigan" Andersen.

  Dermed kan Astralis endnu håbe på at nå til finalen, hvor vinderen får cirka cirka 1,5 millioner kroner. En finaleplads kræver dog yderligere to Astralis-sejre.

  Det holdt hårdt for Astralis-spillerne, der til tider var særdeles pressede.

  Første map vandt det danske hold 16-10. Men i andet map halsede Astralis efter FaZe, og det blev tabt med 5-16.

  Tredje map endte med 16-9.

  Blast Premier Fall Final foregår i Royal Arena i København.

  /ritzau/

 14. AGF og Silkeborg skød om kap i chancerig deler

  Jesper Hansen stod så godt, at han nærmest kunne holde regnen fra at ramme græsset.

  AGF's målmand leverede flere store redninger i 1-1-kampen mod Silkeborg i Superligaens sidste runde før vinterpausen.

  Mustaphu Bundu bragte hjemmeholdet i front efter 17 minutter. Herefter faldt chancerne stort set i takt med nedbøren over Ceres Park i Aarhus. Silkeborgs Nicklas Helenius, AGF's Anthony D'Alberto og Mikael Anderson var alle tæt på.

  I anden halvleg fortsatte chanceorgiet. AGF var et stolpeskud fra at bringe sig yderligere i front, men i stedet var det Silkeborg, som udlignede. I 70. minut scorede Rasmus Carstensen sit første mål i sæsonen.

  Begge hold var tæt på i slutningen af kampen. Nicolai Vallys var tæt på at sende alle tre point til Silkeborg, men AGF's målvogter Jesper Hansen kastede sig ned og blokerede skudet. Opgøret sluttede 1-1, og dermed er der fortsat fire point imellem AGF og Silkeborg IF.

 15. Carlsen indleder VM-forsvar med remis

  Magnus Carlsen (th) indledte sit titelforsvar mod russeren Ian Nepomniachtchi med remis med de sorte brikker. (Foto: Ali haider © Ritzau Scanpix)

  Den norske skakverdensmester, Magnus Carlsen, indledte i dag sit titelforsvar mod russeren Ian Nepomniachtchi med at spille remis med de sorte brikker.

  I løbet af de 20 første træk havde russeren presset den 30-årige nordmand, som har været verdensmester siden 2013, men det lykkedes Carlsen at overtage initiativet. Han begik en lille fejl, og efter 45 træk blev de to VM-finalister enige om at erklære partiet for remis.

  - Jeg føler, at vi begge havde både gode og dårlige øjeblikke. Ingen af os er helt på toppen endnu, vurderede Carlsen overfor NRK efter partiet.

  VM-matchen spilles denne gang over 14 partier mod tidligere 12. Den afvikles i Dubai i perioden 26. november til 14. december. Hvis matchen står lige, skal der spilles hurtigskak den 15. december.

  Det er den fjerde gang, at Carlsen skal forsvare VM-titlen, siden han erobrede den fra inderen Viswanathan Anand i 2013. Siden har han både besejret Anand igen, samt russeren Sergej Karakin og amerikaneren Fabiano Caruana i sine titelforsvar.

 16. FCK-angriber smittet med corona og misser AaB-kamp

  FCK-spilleren Kamil Wilczek har ikke spillet nogen stor rolle for klubben i efteråret, og i den kommende tid kan han heller ikke deltage i kampe og træninger.

  Polakken er nemlig blevet testet positiv for coronavirus. Det oplyser klubben på sin hjemmeside fredag.

  Ingen andre på eller omkring holdet er testet positive, skriver FCK.

  - Alle nødvendige forholdsregler omkring smittespredning er foretaget, og ingen andre i trup eller stab er testet positive, skriver klubben i en meddelelse.

  FCK møder AAB søndag i Superligaen i det, der bliver københavnernes sidste kamp i ligaen inden vinterpausen.

  9. december skal holdet i aktion mod Slovan Bratislava i Conference League. Her er klubben allerede videre som nummer et i sin gruppe.

  - Alle i FCK ønsker Kamil god bedring, skriver klubben.

  Det oplyses ikke, hvor længe FCK regner med, at Wilczek er ude.

  /ritzau/

 17. Portugal og Italien i direkte duel om VM-billet

  Cristiano Ronaldos Portugal eller Italien misser VM. (Foto: Patricia de melo Moreira © Ritzau Scanpix)

  De traditionsrige fodboldnationer Portugal og Italien er endt i samme gruppe i VM-playoff-kampene.

  Dermed kan maksimalt ét af de to hold komme med til fodbold-VM i Qatar i 2022.

  Det står klart, efter at lodtrækningen til playoffrunden fredag er blevet gennemført.

  Italien og Portugal møder henholdsvis Nordmakedonien og Tyrkiet i playoff-semifinalerne.

  Hvis de to favoritter vinder, kan det blive til en direkte dyst mellem Italien og Portugal om en VM-billet.

  Også Sverige håber på at komme til Qatar via playoff-kampene.

  Sverige møder i semifinalen Tjekkiet og i en mulig gruppefinale Rusland eller Polen, som spiller i den anden gruppesemifinale.

  De 12 deltagere er inddelt i tre grupper à fire hold, der hver spiller om én billet til VM.

  Først parres de to seedede hold i hver gruppe med de to useedede hold og har hjemmebanefordel i én kamp om en plads i gruppefinalen, hvor der bliver trukket lod om hjemmebanefordelen og igen dystes i én kamp.

  /ritzau/

 18. Afrika stemmer for VM-slutrunde hvert andet år

  Hvis det står til medlemslandene i Det Afrikanske Fodboldforbund (Caf), skal muligheden for at afvikle VM-slutrunder hvert andet år i stedet for hvert fjerde år undersøges.

  Det står klart, efter at Caf fredag har gennemført en afstemning ved en ekstraordinær generalforsamling i Egyptens hovedstad, Kairo, skriver AFP.

  Caf er det første kontinentale fodboldforbund, der officielt bakker op om den plan, som Det Internationale Fodboldforbund (Fifa) præsenterede tidligere på året.

  Blandt andre Det Europæiske Fodboldforbund (Uefa) og Det Sydamerikanske Fodboldforbund (Conmebol) har ytret bekymring og modstand mod idéen.

  Fifa-præsident Gianni Infantino har på det seneste lettet en smule på retorikken og slået fast, at planen skal være til gavn for alle.

  Det ligger dog fast, at forbundet arbejder henimod 20. december, hvor det ved et stormøde vil præsentere sine planer for en fodboldkalender, som alle fodboldens parter er enige om, har det tidligere lydt.

  /ritzau/

 19. Rasmus Gemke spiller sig i semifinale - Vittinghus er ude

  Med en sejr i to sæt er Rasmus Gemke i semifinalen i Indonesia Open. Hans-Kristian Vittinghus er ude.

  Telegrammet er gennemskrevet efter Hans-Kristian Vittinghus' kamp.

  De danske badmintonspillere markerer sig fortsat i Super 1000-turneringen Indonesia Open.

  Fredag spillede herresinglen Rasmus Gemke sig i semifinalen med en sejr i to sæt over japanske Kenta Nishimoto.

  Gemke sejrede med cifrene 21-18, 21-17 over Nishimoto, der er nummer 17 i verden. Danskeren rangerer som nummer 13.

  Han gør dermed mixeddoublen Mathias Christiansen og Alexandra Bøje selskab i semifinalerne i den prestigefyldte turnering. De vandt tidligere fredag over et indonesisk par i tre sæt.

  I semifinalen kunne Rasmus Gemke have fået dansk modstand.

  Men rutinerede Hans-Kristian Vittinghus tabte sin kvartfinale mod Kean Yew Loh fra Singapore, der nu i stedet møder Gemke.

  Vittinghus tabte første sæt 9-21 og var tydeligvis meget langt fra sit normale niveau, da han modløst tabte andet sæt med 4-21.

  Også Viktor Axelsen kan spille sig i semifinalen. Han møder indiske Sai Praneeth fredag.

  Han kommer dog ikke til at få dansk modstand i en potentiel semifinale. Tidligt fredag dansk tid måtte Anders Antonsen trække sig fra sin kvartfinale med en muskelskade.

  En stor dansk kvartfinaledag i Indonesien afsluttes med herredoublen Kim Aastrup og Anders Skaarup Sørensen, der møder et japansk par.

  /ritzau/

 20. Tour-vinder napper titlen som årets cykelrytter foran Kasper Asgreen

  Tour de France-vinderen Tadej Pogacar har vundet prisen Velo d'Or som årets bedste cykelrytter i 2021.

  Det skriver cykelmediet Cyclingnews.

  Danske Kasper Asgreen var blandt de 12 nominerede til den prestigefyldte pris, som Velo Magazine og avisen L'Equipe står bag.

  UAE-kaptajnen Pogacar vandt prisen foran sidste års vinder, hans slovenske landsmand Primoz Roglic, og belgiske Wout van Aert.

  Kasper Asgreen var nomineret efter sin bedste sæson i karrieren, hvor det blandt andet blev til sejr i monumentet Flandern Rundt. Ugen forinden havde Quick-Step-rytteren vundet E3 Saxo Bank Classic.

  Nomineret til prisen var også Julian Alaphilippe, Egan Bernal, Richard Carapaz, Mark Cavendish, Sonny Colbrelli, Harrie Lavreysen, Mathieu van der Poel samt den kvindelige rytter Annemiek van Vleuten.

  /ritzau/

 21. Anders Antonsen trækker sig fra kvartfinale med skade

  Få timer før sin kvartfinale i Indonesia Open har Anders Antonsen trukket sig med brystproblemer.

  Badmintonspiller Anders Antonsen har trukket sig fra sin kvartfinale fredag i Indonesia Open med en skade.

  Det skriver Det Internationale Badmintonforbund, BWF, på sin hjemmeside.

  Antonsen har problemer med brystmusklen. Han har trukket sig efter lægelig rådgivning, lyder det.

  Danskeren skulle have spillet kvartfinale klokken 10 dansk tid mod Jonatan Christie fra Indonesien.

  Indonesia Open er en af sæsonens største turneringer, da den rangerer som Super 1000.

  Desuden venter der efterfølgende både sæsonfinaler og VM for Anders Antonsen.

  /ritzau/

 22. Tredje runde af bordtennis-VM bliver endestation for Groth

  Den danske bordtennisspiller Jonathan Groth lagde stærkt fra land, da han i første sæt af VM-opgøret mod 11.-seedede Liam Pitchford vandt med cifrene 13-11.

  Briten endte dog med at blive for stor en mundfuld for danskeren, hvorfor tredje runde af turneringen blev endestationen.

  Danskeren tabte med cifrene 13-11, 11-13, 7-11, 7-11, 11-7 og 9-11.

  Groth var selv seedet som nummer 26. Han var altså ikke favorit, da han gik ind til opgøret.

  VM havde også deltagelse af landsmanden Anders Lind, men han røg ud i første runde efter en tæt kamp i syv sæt.

  /ritzau/

 23. Randers henter første europæiske sejr, mens Brøndby smider føring

  Efter fire uafgjorte på stribe hentede Randers FC torsdag aften den første sejr i den europæiske turnering Conference League.

  På hjemmebane slog kronjyderne rumænske Cluj, hvilket rykker Superligaklubben op på en andenplads i gruppen med et point ned til Jablonec fra Tjekkiet.

  Al-Haji Kamara bragte kronjyderne foran midt i anden halvleg, inden rumænerne udlignede få minutter senere. Med et kvarter igen bragede østrigske Simon Piesinger bolden i kassen på et frispark til slutresultatet 2-1.

  Med en kamp tilbage af gruppespillet kan Randers derfor selv afgøre, om de skal spille europæisk i det nye år.

  På Brøndby Stadion var de gule og blå pisket til sejr i Europa League, hvor det franske storhold Lyon var på besøg.

  Her gjorde Mikael Uhre det i starten af første halvleg til 1-0 for Brøndby, men med tre scoringer på 20 minutter slukkede franskmændene for drømmene om Europa League-slutspil på Vestegnen.

  Til gengæld kan Brøndby med en sejr i gruppespillets sidste kamp mod Sparta Prag sikre sig en slutspilsplads i Conference League efter nytår.

 24. Aalborg Pirates skøjter op på førstepladsen i hockeyligaen

  Ishockeyklubben Aalborg Pirates stryger til tops i Metal Ligaen efter en sejr på 3-1 over Rungsted Seier Capital på hjemmebane torsdag aften.

  Mikkel Højbjerg stod for to af scoringerne, mens Thomas Spelling stod for én.

  Nordjyderne fik dermed en smule revanche fra sidste sæsons finaleserie, som Rungsted vandt 4-2.

  Aalborg har 43 point og har endda spillet to kampe færre end nummer to, Frederikshavn White Hawks.

  De forsvarende danske mestre fra Rungsted ligger med 25 point på syvendepladsen i ligaen.

  /ritzau/

 25. FCK videre i Conference League. FCM kan selv afgøre skæbne

  FC København er inden den sjette og sidste spillerunde sikker på at gå videre fra gruppespillet i Conference League.

  Det står klart, efter at FCK torsdag aften vandt 4-0 ude over Lincoln Red Imps fra Gibraltar.

  Målene blev sat ind af Isak Johannesson, Lukas Lerager, William Bøving og Rasmus Højlund, mens flyene lettede og landede fra den nærliggende lufthavn.

  I Europa League kan FC Midtjylland nu selv afgøre sin skæbne efter en hjemmesejr på 3-2 over portugisiske Braga. Én runde af gruppespillet mangler.

  Lynhurtige danske mål - ét i hver halvleg - samt et sent mål på straffespark sikrede det danske hold alle tre point.

  Længe så det ellers ud til, at Braga med succes skulle udligne to danske føringer for at sikre sig et enkelt point.

  Det var blandt andet individuel portugisisk klasse, der ville det anderledes, men i overtiden eksekverede Midtjyllands Evander sikkert på straffespark.

  Med sejren har det danske hold lagt sig på tredjepladsen i gruppen, men har henholdsvis to og ét point op til Røde Stjerne og Braga på første- og andenpladsen i gruppen.

  Og da de to hold skal møde hinanden i den sidste gruppekamp, skal danskerne blot vinde sit opgør for at sikre sig avancement til knockoutfasen af Europa League.

  /ritzau/

 26. FCK's Pep Biel er efterårets profil i Superligaen

  Spanske Pep Biel har haft en glimrende sæson for FC København, og det indbringer ham nu en stor pris.

  Cheftrænerne har således kåret den 25-årige spanier som efterårets profil i Superligaen. Det skriver klubben på deres hjemmeside.

  - Jeg er glad, men jeg er ligeglad med den slags ting. Jeg går op i holdet. Den her er til hele holdet, siger Pep Biel til mediet.

  FC Midtjyllands forsvarsstyrmand Erik Sviatchenko og Brøndby-skarpretter Mikael Uhre blev henholdsvis nummer to og tre i afstemningen.

  Ifølge fodboldmediet Tipsbladet fik Biel stemmer af alle ligaens trænere på nær Vejles Peter Sørensen samt FCK's Jess Thorup, der ikke måtte stemme på sine egne spillere.

  Pep Biel har i dette efterår bidraget med 12 mål og 9 assists i 27 kampe for FC København. Heraf 7 mål og 5 assists i Superligaen.

  FCK købte i sommeren 2019 Pep Biel af Real Zaragoza.

  /ritzau/

 27. OL-sølvvinder bliver kano- og kajaklandstræner

  Emma Aastrand Jørgensen og de andre danske eliteroere har fået ny cheflandstræner.

  OL-sølvvinderen Kim Wraae er ny mand på posten, meddeler Dansk Kano og Kajak Forbund i en pressemeddelelse torsdag eftermiddag.

  Den hidtidige cheflandstræner Zoltan Bako bliver landstræner, mens Mette Barfod trapper ned og stopper helt ved årets udgang.

  44-årige Wraae kommer til fra en stilling som cheftræner i Talentcenter Hovedstaden og fungerede i efteråret også som supplerende landstræner op til VM på Bagsværd Sø.

  I 2008 vandt han sammen med makkeren René Holten Poulsen OL-sølv i 1000 meter toerkajak i Beijing.

  Wraae deltog også i både toerkajak og firerkajak ved OL i 2012 i London, hvor han desuden bar Dannebrog ved åbningsceremonien.

  Dansk Kano og Kajak Forbund mangler fortsat at udfylde posten som sportschef efter Lars Christian Robl, der fortsætter sin karriere i en lignende stilling i Dansk Svømmeunion.

  /ritzau/

 28. Viktor Axelsen fuldfører stærk dansk dag i Indonesien

  De danske herresingler ved Indonesia Open havde en fremragende torsdag.

  Den olympiske mester, Viktor Axelsen, rundede dagen af med at slå indiske Kidambi Srikanth med 21-14, 21-18 i sin kamp.

  Inden da havde også Anders Antonsen, Rasmus Gemke og Hans-Kristian Vittinghus spillet sig videre, og Danmark stiller dermed med fire herresingler i turneringens kvartfinaler, hvor ingen danskere møder hinanden.

  Tredjeseedede Antonsen skal som den eneste møde en seedet spiller, når han fredag møder sjetteseedede Jonatan Christie fra Indonesien.

  Hans-Kristian Vittinghus leverede i sit opgør en pæn overraskelse mod verdensranglistens nummer 10, japanske Kanta Tsuneyama.

  Herredoublen med Kim Astrup og Anders Skaarup Rasmussen spillede sig også sikkert videre til kvartfinalerne med en sikker favoritsejr i to sæt over et japansk par.

  Indonesia Open er en Super 1000-turnering. Den har en samlet præmiepulje på 850.000 dollar, som svarer til 5,6 millioner danske kroner.

  /ritzau/

 29. Danmark vinder sikkert over Bosnien-Hercegovina i VM-kvalifikationen

  Signe Bruun har nu lavet 11 mål i de første fem kampe i VM-kvalifikationen. (Foto: Johnny Pedersen © Ritzau Scanpix)

  Det danske kvindelandshold i fodbold er fortsat ubesejret i VM-kvalifikationen efter en sejr på 3-0 over Bosnien-Hercegovina.

  Allerede efter 30 sekunder kom Danmark foran, da 18-årige Kathrine Kühl scorede sit første landskampsmål.

  Et kvarter senere scorede Signe Bruun til 2-0, før Emma Snerle lavede kampens sidste mål efter pausen.

  Med sejren har Danmark nu vundet de første fem kampe i VM-kvalifikationen. De fører derfor puljen foran Rusland, der har 12 point. Russerne møder senere torsdag Azerbaijan.

 30. Curlingkvinder klarer skærene i A-gruppen trods nederlag

  Danmarks curlingkvinder er også med i det bedste selskab, næste gang der afholdes EM.

  Torsdag tabte holdet anført af skipper Madeleine Dupont 3-7 til Sverige i sidste kamp i indledende runde i norske Lillehammer.

  Danskerne slutter med to sejre og syv nederlag og er langt fra de fire øverste pladser, der giver adgang til semifinalerne.

  Dermed slutter det danske hold som nummer otte ud af ti. Det betyder, at danskerne også i næste sæson er med i A-divisionen ved EM, ligesom de er med i VM-kvalifikationsturneringen senere på sæsonen.

  /ritzau/

 31. Landstræner er kåret til årets leder

  Det danske herrelandshold i fodbold har haft et imponerende 2021, og nu er der endnu engang ros til manden, der lægger taktikken.

  Resultaterne og evnen til at samle Danmark med ærlig kommunikation sikrer landstræner Kasper Hjulmand prisen "Årets Leder".

  Det oplyser organisationen Lederne, som uddeler prisen, i en pressemeddelelse.

  Landstræneren har ifølge administrerende direktør Bodil Nordestgaard Ismiris, der sidder i juryen, vist sig som et forbillede.

  - Han formår at spille på hele ledelsesklaviaturet – fra den store vision, der sætter retningen, til den lille detalje, der kan gøre den store forskel.

  /ritzau/

 32. Anders Antonsen går videre efter comeback i Indonesien

  Badmintonspilleren Anders Antonsen er et stykke tættere på den fjerde finale i træk ved Indonesia Open.

  Torsdag vandt han nemlig med 18-21, 21-13, 21-14 over Wang Tzu-Wei fra Taiwan.

  I kvartfinalen venter nu en indoneser, da Anders Antonsen enten skal møde sjetteseedede Jonatan Christie eller Chico Aura Dwi Wardoyo.

  Også Hans-Kristian Vittinghus og Viktor Axelsen deltager i turneringen. De spillere senere torsdag.

  Det samme gør herredoublen med Kim Astrup og Anders Skaarup Rasmussen samt mixeddoublen Mathias Christiansen og Alexandra Bøje.

 33. Fifa bemærker, at norske journalister ’bevidst har brudt’ Qatars love

  (Foto: Dylan Martinez © Ritzau Scanpix)

  Qatars myndigheder og det norske medie NRK er uenige om, hvorvidt det var et angreb på pressefriheden, da to norske journalister blev anholdt og tilbageholdt i 30 timer i Qatar.

  I en mail til DR Sporten oplyser Det Internationale Fodboldforbund, Fifa, som næste år afholder VM i Qatar, at sagen er ved at blive undersøgt nærmere.

  - Fifa forsvarer principperne om pressefrihed. Vi har været i kontakt med den lokale organisator (af VM, red.) og NRK for at kortlægge omstændighederne omkring tilbageholdensen, lyder det fra Fifas presseafdeling.

  - Vi bemærker oplysningen fra Qatars regering om, at journalisterne ’velvidende og bevidst’ brød loven og begik ulovlig indtrængen på privat grund, før de blev tilbageholdt og løsladt uden sigtelse.

 34. Jeppe Kofod om anholdte norske journalister i Qatar: 'Vi skal stå vagt om pressefriheden'

  Den danske udenrigsminister Jeppe Kofod udtaler sig nu i forbindelse med, at de to norske journalister, Halvor Ekeland og Lokman Ghorbani, blev anholdt og tilbageholdt i Qatar i 30 timer.

  I et skriftligt svar til DR Sporten, skriver han blandt andet:

  - Journalister skal kunne udføre deres arbejde uden myndighedernes indblanding, uanset hvor i verden de befinder sig.

  - Det er et vigtigt generelt princip at slå fast, at pressefrihed er en grundlæggende værdi, som vi både skal og vil stå vagt om, også internationalt.

  De to journalister skulle have brudt landets love ved at bevæge sig ind på privat grund. En forklaring, der siden er blevet afvist af NRK.

 35. Jonathan Groth brager videre ved VM i bordtennis

  Jonathan Groth spillede sig natten til torsdag sikkert videre til 1/16-finalerne ved VM i bordtennis, som afholdes i den amerikanske by Houston.

  Med sætcifrene 11-6, 11-3, 14-12, 11-7 kom 40-årige Thiago Monteiro fra Brasilien aldrig tæt på at slå Danmarks bedste, mandlige bordtennisspiller.

  Jonathan Groth er derfor klar til at møde Liam Pitchford Storbritannien fredag aften.

 36. Manchester City sendte PSG skuffet hjem til Frankrig

  Manchester City og Paris Saint-Germain er to af de hold, som er udråbt blandt favoritterne til at vinde Champions League, og de mødtes onsdag aften.

  Manchester City slap bedst af sted fra mødet og vandt hjemme med cifrene 2-1 efter at have været bagud 0-1.

  Raheem Sterling og indskiftede Gabriel Jesus scorede for City, mens Kylian Mbappé nettede for PSG.

  Både City og PSG er videre til ottendedelsfinalerne i turneringen. City topper gruppen med 12 point efter 5 kampe. PSG har på andenpladsen otte point.

  I den anden kamp i gruppen vandt RB Leipzig med hele 5-0 ude over Club Brugge og har nu fire point på tredjepladsen. Club Brugge har også fire point, men er dårligere i det indbyrdes regnskab med Leipzig.

  Den danske landsholdsangriber Yussuf Poulsen sad ude med en skade for Leipzig.

  /ritzau/

 37. Real Madrid sparkede sig selv og Inter videre i Champions League

  Der var ingen slinger i valsen for Real Madrid onsdag.

  Med en sikker sejr over Sheriff Tiraspol fra Moldova blev den spanske storklub klar til knockoutrunderne i Champions League.

  Sheriff blev på eget græs slået med 0-3, og med sejren står det også klart, at Inter går videre fra gruppe D.

  Tidligere onsdag vandt italienerne nemlig over Shakhtar Donetsk, så nu har Real Madrid og Inter henholdsvis 12 og 10 point på første- og andenpladsen. Sheriff har seks på tredjepladsen, men med kun en enkelt kamp tilbage kan topholdene altså ikke indhentes.

  Til gengæld kan Sheriff, som overraskede ved at indlede gruppespillet med sejre over Shakhtar og netop Real Madrid, glæde sig over at skulle spille i Europa League efter nytår.

  Borussia Dortmunds håb om avancement fra gruppe C er ude. Tyskerne tabte 1-3 til Sporting. Dortmund er til gengæld sikker på at gå videre til Europa League.

  /ritzau/

 38. Astralis tilbage på sporet med ny besætning

  En ny æra for Astralis blev onsdag indledt på optimal vis for det danske Counter-Strike-hold.

  I sin første kamp efter udskiftninger i både spillertruppen og på trænerposten vandt Astralis 2-0 over Ninjas In Pyjamas (NIP) i turneringen Blast Premier, der spilles i København og i weekenden bliver afgjort foran en masse fans i Royal Arena.

  Astralis vandt den første bane 16-7 og tog sejren ved at vinde 19-16 på bane to.

  Sidste gang, Astralis var i aktion, var ved årets største turnering, majorturneringen i Stockholm, i slutningen af oktober og starten af november.

  Siden er der sket meget på holdet, der tidligere har domineret Counter-Strike-verdenen. Cheftræner Danny "Zonic" Sørensen og de to stjernespillere Peter "Dupreeh" Rasmussen og Emil "Magisk" Reif har alle forladt Astralis.

  Ind er kommet Alexander ”Ave” Holdt som træner, mens Kristian "K0nfig" Wienecke og Benjamin "BlameF" Bremer er nye spillere.

  /ritzau/

 39. De danske curling-herrer blev fejet af banen til EM

  Det danske herrelandshold i curling tabte for tredje kamp i træk ved EM.

  Schweiz viste sig som for stor en sten for de danske koste, som tabte med 2-12 i ottende runde af mesterskaberne i Norge.

  Dermed ryger Danmark ned på en ottendeplads i gruppespillet, hvor de fire bedste går videre til semifinalerne.

  Tidligere på dagen tabte herrerne med 6-8 til Tyskland.

  Kvindelandsholdet var også i aktion onsdag. Her blev det til en sejr på 8-6 over Estland. Dermed indtager de en delt ottendeplads i gruppespillet med to sejre.

 40. Daramys afløser sørgede for Ajax-sejr i Champions League

  Daramy startede for Ajax i Champions League. (Foto: liselotte sabroe © Ritzau Scanpix)

  Ajax, der allerede er videre til ottendedelsfinalerne, var på besøg hos tyrkiske Besiktas i Champions League.

  Og her startede Mohamed Daramy inde for Ajax for første gang i Champions League.

  Det blev dog ikke den store succes for den tidligere FC København-spiller, som indledte med at skyde et godt stykke over mål, efter at Dusan Tadic havde lagt bolden af til ham.

  Mod slutningen af halvlegen blev det endnu værre for Daramy, som afsluttede langt ved siden af mål, inden han rundede de første 45 minutter af med en fæl helkikser på endnu en stor chance.

  Daramy blev skiftet ud i pausen, og afløseren, Sébastien Haller, scorede to mål i anden halvleg og sørgede dermed for en 2-1-sejr ude over Besiktas.

  I onsdagens anden tidlige kamp vandt Inter 2-0 over Shaktar Donetsk og er tæt på avancement til ottendedelsfinalerne.

  /ritzau/

 41. Aalborg slår tyske giganter for første gang nogensinde

  Der var nordjysk revanche, da Aalborg Håndbold og THW Kiel onsdag mødte hinanden for anden gang på seks dage i Champions League.

  I torsdags tabte det danske hold i Kiel, men Aalborg rejste sig på hjemmebane og slog det tyske storhold, der har Landin-brødrene Niklas og Magnus i truppen, med 35-33.

  Det er første gang, Aalborg slår de tyske mestre.

  Dermed holder Aalborg sig til i den sjove ende i gruppe A med lidt under halvdelen af kampene tilbage. Kun et enkelt point adskiller nu nordjyderne og Kiel.

  Næste gang Aalborg skal i aktion i den europæiske turneringer er den 1. december, når modstanderen er ungarske MOL-Pick Szeged.

  /ritzau/

 42. Håndbold-kvinderne har sparsomt kendskab til VM-modstandere

  Håndboldsporten er kendt for minutiøs kortlægning af modstanderne og endeløse videoseancer i håbet om at eliminere enhver overraskelse.

  Men det danske kvindelandshold i håndbold forbereder sig på, at det bliver anderledes i den første del af VM, der begynder i Spanien i næste uge.

  Her indleder Danmark mod Tunesien, Congo og Sydkorea. Den danske landstræner Jesper Jensen erkender, at han ikke kender det store til modstanderne.

  - Forberedelsen til kampe mod Congo og Tunesien ligger i at være forberedt på ikke at være så godt forberedt, som vi plejer. Sådan bliver det også mod Sydkorea, siger Jesper Jensen.

  Han har forsøgt at forklare spillerne, at jorden ikke går under, hvis de bliver overrasket af en uortodoks congoleser eller en rapfodet sydkoreaner, fordi de ikke har set så meget video.

  - Så må vi bare sige "flot" og gå ud fra, at vi dækker bedre op næste gang, siger Jesper Jensen.

  Danmark varmer op til VM mod Ukraine lørdag i Nykøbing Mors og søndag i Frederikshavn.

  /ritzau/

 43. Antonsen spiller sig videre i indonesisk badmintonturnering efter problemer

  Badmintonspiller Anders Antonsen er klar til anden runde i Indonesia Open, som er en af de største turneringer på badmintonkalenderen.

  For blot tre dage siden var han i finalen i Indonesia Masters, men onsdag holdt det hårdt mod thailænderen Kunlavut Vitidsarn i første runde.

  Antonsen sejrede i tre sæt med cifrene 21-15, 17-21 og 21-17. Han møder nu Wang Tzu-wei fra Taiwan i anden runde.

  Tidligere onsdag var flere andre danskere også i aktion i første runde med blandede resultater.

  Den syvendeseedede herredouble Kim Aastrup og Anders Skaarup Rasmussen spillede sig videre med en sejr i to sæt over et fransk par.

  Til gengæld blev det farvel til Line Christophersen i damesingle og damedoublen med Alexandra Bøje og Mette Poulsen. Begge tabte i tre sæt.

  Indonesia Open rangeres som en Super 1000-turnering. Den er dermed blandt de fire største turneringer på kalenderen sammen med All England Open, China Open og Denmark Open.

  I december afholdes sæsonens sidste turnering også i Indonesien. Her spilles der sæsonfinaler.

  /ritzau/

 44. Norges statsminister kritiserer Qatar efter anholdelse af journalister: Uacceptabelt

  Den norske statsminister, Jonas Gahr Støre, kritiserer nu Qatar, efter at to norske journalister blev anholdt og siden løsladt under en reportagetur i ørkenstaten.

  - Det er uacceptabelt, at den frie presse ikke får mulighed for at arbejde frit. Ytringsfrihed, dækning af forhold og kritisk journalistik er ikke kun sådan, vores demokrati skal fungere - sådan må det også være ude i verden, siger Jonas Gahr Støre til NRK.

  Det norske udenrigsministerium har nu indkaldt den qatarske ambassadør til en samtale om anholdelserne.

  De to nordmænd er nu tilbage i Norge efter deres tilbageholdelse i Qatar. De har dog ikke fået udleveret deres fotoudstyr og computere, som blev konfiskeret.

  Ifølge myndighederne i Qatar blev de to journalister anholdt for at opholde sig på privat område uden tilladelse.

 45. Harder, Bruun og Sevecke nomineret til Årets Kvindelige Fodboldspiller

  Det bliver mellem Pernille Harder, Signe Bruun og Rikke Sevecke, at Årets Kvindelige Fodboldspiller 2021 skal findes.

  Siden 2015 har der stået Pernille Harder ud for Årets Kvindelige Fodboldspiller i Danmark. Hun jagter sin syvende pris i træk og ottende pris i alt.

  Rikke Sevecke var også nomineret forrige år, mens det for Signe Bruun er første gang, hun er i spil til prisen. Bruun vandt i 2017 prisen som Årets Kvindelige Talent.

  Årets Kvindelige Fodboldspiller kåres i et samarbejde mellem Spillerforeningen, Hessel HiRE og Dansk Boldspil-Union.

  I går tirsdag blev det offentliggjort, at Årets Mandlige Fodboldspiller 2021 skal findes blandt Pierre-Emile Højbjerg, Simon Kjær og Joakim Mæhle.

  Vinderne af priserne bliver fundet ved Sport 2021, der sendes lørdag den 8. januar 2022 på DR1.

 46. Benzema er skyldig i medvirken til afpresningsforsøg

  Fodboldspilleren Karim Benzema er kendt skyldig i en sag, hvor han er tiltalt for medvirken til forsøg på afpresning af den tidligere landsholdskammerat Mathieu Valbuena med en sexvideo.

  Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

  Dommen blev læst op i retten i Paris-forstaden Versailles onsdag formiddag.

  Her blev det også offentliggjort, at han idømmes et års betinget fængsel og en bøde på 75.000 euro svarende til godt 557.000 kroner.

  Anklagemyndigheden havde kun krævet en betinget dom på ti måneders fængsel og en bøde på 70.000 euro.

  Benzema er ikke selv til stede i retten, da han sammen med Real Madrid er rejst til Moldova til Champions League-kampen mod FC Sheriff Tiraspol onsdag aften.

  Sagen stammer fra 2015, hvor han ligesom Valbuena spillede på landsholdet.

  Benzema har ifølge anklageren ageret mellemmand for en barndomsven, der var i besiddelse af en sexvideo med Valbuena og dennes kæreste, der krævede penge for ikke at lække videoen.

  Politiet har angiveligt været i besiddelse af en optaget telefonsamtale, som anklageren bruger som indikation på, at Benzema var indblandet i forsøget på afpresning.

  Benzema har tidligere indrømmet, at han i landsholdslejren i oktober 2015 henvendte sig til Valbuena angående sexvideoen.

  Han nægter dog at have deltaget i pengeafpresningen, men har i stedet hævdet, at han har forsøgt at hjælpe Valbuena ud af en svær situation.

  /ritzau/

 47. Norske journalister blev anholdt i Qatar

  En journalist og en fotograf fra NRK blev sent i aftes løsladt, efter at de natten til mandag var blevet anholdt af politiet i Qatar.

  Halvor Ekeland og Lokman Ghorbani var på reportagetur til ørkenstaten, hvor de blandt andet skulle have interviewet en regimekritiker, som i mellemtiden var blevet anholdt få timer før det aftalte interview.

  - Jeg talte med dem tidligere i dag. De var præget af det, de havde været igennem, siger NRK's generaldirektør, Thor Gjermund Eriksen til nrk.no.

  NRK har ikke fået afklaret, hvorfor de to udsendte medarbejdere var blevet anholdt.

  - Men det er vanskeligt at tolke det som andet end et angreb på den frie journalistik. Det er uholdbart, at medierne bliver forhindret i at udøve fri og uafhængig journalistisk i forbindelse med verdens største idrætsarrangement, siger Eriksen.

 48. Chelsea sender Juventus hjem til Italien med en lussing

  Formstærke Chelsea buldrer også frem i Champions League, hvor sidste sæsons vinderhold nu er klar til ottendedelsfinalen.

  Thomas Tuchels mænd leverede en mindre magtdemonstration hjemme mod Juventus, der blev slået 4-0 og måtte se Chelsea overtage førstepladsen i gruppe H inden sidste spillerunde.

  Gæsterne kan trøste sig med, at de allerede var sikre på avancement inden kampen. Men ellers var der nærmest intet at glæde sig over for den traditionsrige klub, der fik en fodboldlektion.

  Sidste spillerunde kommer nu til at handle om, hvem der skal slutte på førstepladsen. Chelsea kan selv afgøre sagen ved at slå Zenit Sankt Petersborg på udebane.

  I gruppens andet opgør lignede det længe en Malmö-sejr, men glæden blev spoleret to minutter inde i tillægstiden, da Zenits Yaroslav Rakitsky udlignede på straffespark.

  Med resultatet fik Malmö og træner Jon Dahl Tomasson endelig det første point i turneringen. Men holdet er fortsat sidst i gruppen tre point efter Zenit.

 49. Barcelona og Benfica holder liv i CL-håb efter remis

  Billet nummer to til Champions Leagues ottendedelsfinaler bliver i gruppe E først uddelt på sidste spilledag.

  Bayern München har for længst sikret sig avancement, og tirsdag kunne FC Barcelona gøre det samme.

  Det krævede en sejr hjemme over Benfica, men det endte med et point til hver efter 0-0 og en udskudt afgørelse af, hvem der går videre i Champions League.

  Det har begge hold mulighed for. To point adskiller dem i spansk favør inden sidste runde.

  Her skal Barcelona møde Bayern München, der ikke har noget at spille for, mens Benfica står over for Dynamo Kiev, der har udspillet sin chance for at gå videre - både i Champions League og til Europa League.

 50. Endnu et EM-nederlag til de danske curling-kvinder

  Schweiz var for stærke for det danske kvindelandshold i curling.

  I dagens EM-kamp måtte de se sig slået klart med 8-3 i syvende runde ved slutrunden i Norge.

  Dermed ligger danskerne på en niende plads i gruppespillet med en enkelt sejr. Landsholdet kan ikke nå at blande sig i top fire, som sikrer en plads i semifinalen.

  Dog kan kvindelandsholdet trøste sig med, at de allerede har en plads på isen ved vinter-OL i Beijing, som begynder til februar.

Mere fra dr.dk