Seneste sport

Reklame for Dubai koster Brian Laudrup VM-job på TV 2

Den tidligere landsholdsstjerne Brian Laudrup er færdig som ekspert på TV 2, da han har promoveret Dubai. (Foto: © liselotte sabroe, Ritzau Scanpix)

I går medvirkede Brian Laudrup i en reklamevideo for Visit Dubai. I dag ophæver TV 2 samarbejdet med den tidligere landsholdsstjerne.

Den 53-årige dansker skulle have været en del af tv-stationens ekspertpanel til VM i Qatar senere på året, men den plan er altså skrottet. Det fortæller TV 2's sportschef, Frederik Lauesen, i en artikel på tv2.dk.

- Vi er sammen med Brian Laudrup blevet enige om at stoppe samarbejdet, fordi det ikke er foreneligt med den kampagne, han deltager i lige nu, siger han.

Både Qatar og De Forenede Arabiske Emirater, som Dubai ligger i, har fået kritik for at være på kant med menneskerettighederne.

Fredag forsvarede Brian Laudrup sin medvirken i reklamen i et skriftligt svar til BT. Vi lærer mere ved at være sammen end at holde afstand fra hinanden, lød forklaringen.

- I den forbindelse kan fodbold i almindelighed og et VM i særdeleshed noget særligt. Mennesker og kulturer fra hele verden kan være samlet om en begivenhed, hvor de både støtter deres eget land og samtidig kommer i kontakt med folk fra andre nationer, sagde Brian Laudrup til BT.

Ifølge TV 2 stopper samarbejdet øjeblikkeligt, og Laudrup er ikke på sidelinjen, når landsholdet møder Kroatien og Frankrig i Nations League i den kommende tid.

Seneste sport

 1. Gamle dopingprøver fælder 73 OL-deltagere

  Vægtløftningskonkurrencerne ved OL i London var hårdt plaget af doping. I mændenes 94-kiloklasse blev alle medaljevindere senere diskvalificeret for brug af anabolske steroider. I midten ses Ilya Ilyin fra Kasakhstan flankeret af russiske Alexandr Ivanov og moldoveren Anatoli Ciricu. (Foto: © Yuri Cortez/AFP/Ritzau Scanpix)

  I de senere år har Det Internationale Testagentur (ITA) med nye metoder genanalyseret i alt 2.727 dopingprøver fra OL i London i 2012.

  73 af dem var positive, og det betyder, at 31 medaljetagere i fire sportsgrene har måttet aflevere deres medaljer tilbage. Det oplyser ITA i en pressemeddelelse.

  - Resultatet viser klart, at i kampen mod doping skal alle til rådighed stående midler tages i brug for at beskytte retfærdigheden og atleterne, siger ITA-direktør Benjamin Cohen.

  - Nogle gange er tid et sådant værktøj, der gør det muligt at tage ny videnskab og nye metoder i brug ved prøver, der er taget for mange år siden, påpeger han.

  Vægtløftere står for 36 af de 73 positive prøver, der er blevet opdaget med forsinkelse. Atletikudøvere følger efter med 28 dopingsnydere.

  /ritzau/

 2. FC Midtjylland sælger Evander til amerikansk klub

  Evander nåede 167 kampe for FC Midtjylland. (Foto: © Henning Bagger, Ritzau Scanpix)

  Fodboldklubben FC Midtjylland er blevet en profil fattigere.

  Brasilianeren Evander skifter efter 4,5 år på heden til den amerikanske klub Portland Timbers.

  - Klubben har givet mig mulighed for at spille store kampe i Europa, vinde pokaler, score mål og levere flotte præstationer sammen med mine holdkammerater. Jeg er yderst taknemmelig og sætter pris på al den glæde, alle i klubben har givet mig, siger Evander på FCM's hjemmeside.

  Midtbanespilleren nåede i 167 kampe at score 50 mål for klubben. Derudover har Evander været med til at spille Champions League og Europa League med den midtjyske klub.

  - Evander har via sine markante præstationer fortjent det her skifte. Det er en rigtig god case for begge parter, fordi vi har fået den pris, vi mener, han er værd, mens det ligeledes er et spændende skridt for Evander at komme til MLS, siger sportschef Svend Graversen til klubbens hjemmside.

  Klubben har ikke meldt ud, hvor mange penge, man har fået for Evander.

 3. Viktor Axelsen kåret som verdens bedste badmintonspiller

  Viktor Axelsen er for andet år i træk kåret til verdens bedste mandlige badmintonspiller. (Foto: © Claus Fisker, Scanpix Denmark)

  2022 har været en lang dans på roser for den danske badmintonspiller Viktor Axelsen.

  Syv titler, inklusiv EM, VM og All England, er det blevet til, og det har nu kastet en fornem pris af sig.

  Det Internationale Badmintonforbund (BWF) har nemlig kåret Axelsen som den bedste mandlige badmintonspiller i 2022.

  Det skete mandag eftermiddag ved en gallamiddag forud for sæsonfinalen, der begynder i Bangkok i denne uge.

  – Det er selvfølgelig fedt at vinde sådan en pris. Efter så godt et år er jeg glad for at få den anerkendelse, for det har været et godt år for mig, og det giver mig blod på tanden til det kommende år. Og så er det en god start på sæsonfinalerne og giver en masse motivation, siger Viktor Axelsen i en pressemeddelelse fra Badminton Danmark.

  Det er andet år i træk, at Viktor Axelsen vinder prisen.

 4. Boksere anført af tidligere superstjerne demonstrerer i Schweiz

  Sådan ser protestskiltene ud. (Foto: © DENIS BALIBOUSE/POOL, Ritzau Scanpix)

  Omkring 80 boksere og trænere inklusiv den tidligere verdensmester Roy Jones Jr. demonstrerer i dag i forbindelse med et bestyrelsesmøde i Den Internationale Olympiske Komité.

  Det skriver mediet Inside The Games.

  Proteten skyldes, at boksning kan være på vej væk fra det olympiske program. Indtil videre er boksning ikke sat på det olympiske program i 2028.

  Noget, der har fået bokserne til at gå på gaden med t-shirts påtrykt: 'Intet OL uden boksning'.

  Roy Jones Jr. vandt sølv ved OL i 1988 efter et kontroversielt nederlag til sydkoreanske Park Si-Hun.

 5. Dansk talent får kontrakt med World Tour-hold

  Den 20-årige cykelrytter skal fra den kommende sæson køre på cyklingens World Tour for holdet DSM,

  Det skriver holdet på Twitter.

  Tobias Lund Andersen har de seneste to år kørt for DSM's udviklingshold, og han kender derfor til holdet, fortæller han i opslaget.

  - Jeg har allerede kørt løb på seniorrytternes program og kender alle i gruppen, hvilket er rart, så jeg tror, at overgangen bliver let.

 6. Svensk skiskytte endte i bizar situation: Havde glemt noget at skyde med

  Den svenske skiskytte Stina Nilsson vil nok helst glemme søndagens konkurrence i den finske by Kontiolahti hurtigst muligt.

  Undervejs brugte hun nemlig usædvanligt lang tid ved den stående skydning, fordi hun havde glemt at tage et magasin med.

  Derfor var det naturligvis svært at komme videre i konkurrencen, skriver NRK.

  Heldigvis for Nilsson fik hun råbt efter hjælp, og en løbsfunktionær fik givet hende nogle patroner, efter mange af konkurrenterne var suset forbi.

  Den dyrebare fejl betød naturligvis, at svenskeren skøjtede langt ned i feltet. Hun endte som nummer 34 i kvindernes jagtstart.

 7. Storbritanniens premierminister roser Qatar for 'utroligt' VM

  Rishi Sunak har været premierminister i Storbritanniens siden den 25. oktober i år, hvor han overtog stafetten fra Liz Truss. Her ses han i november. (Foto: © Justin Tallis, Ritzau Scanpix)

  Mens mange danske politikere har haft travlt med at presse på for en politisk boykot af slutrunden i Qatar, lader holdningen til at være en lidt anden hos Storbritanniens nye premierminister, Rishi Sunak.

  På sin Twitter-profil skriver den konservative leder nemlig, at VM i Qatar har været "utroligt" indtil nu.

  - Hatten af for Qatar for at være vært for et utroligt VM indtil videre.

  - Gruppespillet vil blive husket som et af de helt store, skriver den konservative leder på sin Twitter-profil.

  Rishi Sunak har været premierminister i Storbritannien siden den 25. oktober i år, hvor han overtog stafetten fra Liz Truss.

  For et par dage siden havde han telefonmøder med emiren fra Qatar, Sheikh Tamim bin Hamad al-Thani, og Tyrkiets præsident for at diskutere en forsvarsalliance og krigen i Ukraine.

  Her blev Rishi Sunak og emiren fra Qatar enige om fortsætte med at samarbejde bilateralt og gennem en fremtidig handelsaftale, skriver Reuters.

 8. Dansk superstjerne sejrer i sit comeback for e-sportsgiganten Astralis

  Nicolai "dev1ce" Reedtz spillede sin første Counter-Strike-kamp i et år og gjorde samtidig comeback for Astralis. (Foto: © Kevin C. Cox, 2017 Getty Images)

  Søndag kunne Counter-Strike-holdet Astralis byde en af sine tidligere profiler velkommen tilbage i en sejr over Tricked.

  Nicolai "dev1ce" Reedtz regnes som en af e-sportens superstjerner, hvorfor hans comeback for hans tidligere arbejdsgiver blev taget godt imod i sejren på 16-14, 16-8.

  For halvandet år siden blev topspilleren solgt til svenske Ninjas in Pyjamas, men i oktober annoncerede Astralis, at han blev hentet tilbage.

  Som følge af en sygemelding har Nicolai "dev1ce" Reedtz ikke spillet i et år, så da han søndag var med til at skyde Tricked i sænk, var der comeback i mere end én forstand.

  Efter en række år på toppen af Counter-Strike-scenen er Astralis faldet ned som verdens nummer 17. Det skal Nicolai "dev1ce" Reedtz være med til at rette op på, hvorfor søndagens sejr over Tricked er gode nyheder.

  Den udløser en kvartfinaleplads ved CCT North Europa Series 2, hvor enten HEET eller Into the Breach venter.

 9. Schmeichel om VM-exit: 'Svært at acceptere'

  Kasper Schmeichel under kampen mod Australien i onsdags, der endte 1-0 til australierne og sendte Danmark endegyldigt ud af VM. (Foto: © John Sibley, Ritzau Scanpix)

  Tre kampe og en returbillet til diverse europæiske storklubber blev det til for det danske landshold ved VM i fodbold.

  Og det var langt fra, hvad landsholdet havde drømt om, skriver Kasper Scmeichel i et opslag på sin Instagram-profil.

  - Der var med rette høje forventninger til os, og vi levede ikke op til dem i sidste ende. Det er meget svært at acceptere, og vi må anerkende, at vi bare ikke var gode nok for et hold med vores kvalitet, skriver Schmeichel.

  Målvogteren er dog overbevist om, at holdet nu vil rejse sig.

  - Det her er brænde til bålet, og jeg tror på, at det her hold kan rejse sig uanset hvad. Den gør ondt lige nu, både for os og jer, men jeg ved, at vi kommer igen, lyder det fra målmanden.

 10. Odense Håndbold sejrer i vildt CL-comeback

  Bo van Wetering blev delt topscorer for Odense Håndbold med seks mål sammen med norske Maren Nyland Aardahl. (Foto: © Frank Cilius, Frank Cilius)

  Odense Håndbold så ud til at være i sækken, men de fynske harpikskvinder leverede et stort comeback i udebanesejren over Krim Mercator i Champions League.

  I første halvleg var danskerne således nede med syv mål i første halvleg. Slovenernes gode start blev dog langsomt nedbrudt, og i anden halvleg løb Odense forbi hjemmeholdet på måltavlen, der endte på 29-23.

  I målet bidrog Althea Reinhardt med en stærk indsats, og Odense er nu oppe på fire sejre i syv kampe i Champions Leagues gruppe A. Det svarer til otte point og en fjerdeplads. Dermed har fynboerne udsigt til avancement fra gruppespillet.

 11. Mikkel Hansen og Aalborg bryder stime af nederlag

  Håndboldherrerne fra Aalborg hentede søndag en tiltrængt sejr i landets bedste række

  På udebane vandt Mikkel Hansen og holdkammeraterne med 36-29 over Lemvig-Thyborøn efter nederlag i de seneste fire kampe - fordelt på to i ligaen og to i Champions League.

  Mikkel Hansen bidrog med to scoringer, det ene på straffekast, i de første 30 minutter, og landsholdsstjernen fik efter pausen fordoblet det antal. Topscorer for Aalborg blev Barthold med seks mål.

  Rivalerne fra GOG var i aktion allerede lørdag, hvor mestrene vandt med 31-28 over HC Midtjylland.

  GOG topper tabellen efter 16 spillerunder med 29 point foran Aalborg med 27. Bjerringbro-Silkeborg og KIF Kolding følger efter med 24 point hver.

  /ritzau/

 12. Neymar er meldt klar til kamp igen

  Den brasilianske superstjerne Neymar er igen klar til at hoppe i fodboldstøvlerne og trække i nationaldragten ved VM.

  Det fortæller Brasiliens landstræner, Tite, på et pressemøde dagen før ottendedelsfinalen mod Sydkorea.

  Direkte adspurgt om Neymar ville spille mod Sydkorea, svarede Tite kortfattet:

  - Ja.

  Neymar spillede Brasiliens første kamp ved VM, men sad derefter ude med en skade i de to sidste gruppekampe.

 13. Løbefænomen misser verdensrekorden på maraton i Valencia

  Letesenbet Gidey fra Ethiopien debuterede søndag på maratondistancen i stil, da hun blev nummer to i Valencia Maraton.

  Tiden lød på to timer, 16 minutter og 49 sekunder. Amane Beriso Shankule vandt løbet i tiden to timer, 14 minutter og 58 sekunder.

  Verdensrekorden i kvindernes maraton lyder derfor fortsat på to timer, 14 minutter og fire sekunder.

  Letesenbet Gidey har verdensrekorden på 5.000 meter, 10.000 meter og i halvmaraton.

  Derfor var der store forventninger til hende, før hendes debut på maratondistancen i Valencia.

 14. Kontroversiel skakstjerne vil være forbundspræsident i Rusland

  Den omdiskuterede skakstjerne Sergej Karjakin går efter at blive præsident i det russiske skakforbund.

  Det fortæller han på det sociale medie Telegram.

  Karjakin har tidligere på året afsonet et halvt års udelukkelse fra al skak, fordi han udtalte sig pro-russisk i forbindelse med krigen i Ukraine.

  Da karantænen var overstået, fejrede han det med at lægge et billede på sociale medier, hvor han stod i en trøje med påskriften: 'Putin Team'.

  Noget, der dengang blev kaldt "en langefinger fra Karjakin" af NGO'en Helsingforskomiteen.

  Sergej Karjakin stiller op til præsidentposten i Rusland efter at være blevet indstillet af skakforbundet i Tjetjenien.

 15. Pelé er indlagt, men erklærer sig stærk fra sygesengen

  Pelé regnes af mange som den bedste fodboldspiller nogensinde. Her ses han sammen med Morten Olsen i 1989. (Foto: © Palle hedemann, Scanpix Denmark)

  Den brasilianske fodboldlegende Pelé er ved godt mod, selvom han har helbredsproblemer.

  Det skriver han i et opslag på Instagram.

  - Venner, hold jer rolige og positive.

  - Jeg er stærk og fyldt med håb. Og jeg følger min behandling, som jeg plejer, skriver han.

  82-årige Pelé blev indlagt tidligere på ugen, da han blev ramt af en luftvejsinfektion.

  En infektion, der opstod i kølvandet på behandlingen af den tarmkræft, han også lider af.

  Lørdag erklærede lægerne Pelés tilstand for stabil.

 16. Britisk boksestjerne forsvarer sin VM-titel

  Tyson Fury var overlegen, da han lørdag aften besejrede Derek Chisora på en teknisk knockout. (Foto: © Andrew Couldridge, Ritzau Scanpix)

  Den 34-årige Tyson Fury kan fortsat kalde sig verdens bedste sværvægtsbokser.

  Med fodboldstadionet Tottenham Hotspur Stadium som scene, udkæmpede han således den 38-årige Derek Chisora og nappede dermed VM-titlen hos forbundet WBC.

  Opgøret var sat til at skulle gå 12 omgange, men Tyson Fury blev erklæret som vinder efter 10. Dermed kan briten fejre sin tredje sejr i karrieren over Derek Chisora, som han også vandt over i 2011 og 2014.

 17. Team Esbjerg banker kroatiske håndboldkvinder i Champions League

  Team Esbjergs håndboldkvinder indfriede lørdag sin markante favoritværdighed, da holdet på udebane bankede Lokomotiva Zagreb i Champions League.

  I en meget sparsomt besøgt hal vandt Jesper Jensens tropper 30-18. Indsatsen var som atmosfæren ikke specielt sprudlende, men pligtsejren kom i hus.

  Team Esbjerg har nu ti point for syv kampe og er i gruppe B på pointmæssig omgangshøjde med førerholdene Györ og Rapid Bucaresti, der mødes senere lørdag.

  Allerede næste lørdag bør Esbjerg have to point mere og Lokomotiva Zagreb fortsat nul point, når kroaterne har været en tur i Blue Water Dokken.

  /ritzau/

 18. FCN's fodboldkvinder sikrer plads i slutspillet med sejr i Aarhus

  FC Nordsjælland bliver en del af Gjensidige Kvindeligaens gode selskab til foråret.

  Det står klart efter sejren på 2-1 over AGF lørdag eftermiddag, hvilket altså betyder, at sjællænderne deltager i mesterskabsspillet.

  AGF skal omvendt en tur ned i kvalifikationsspillet, som gælder kampen om at blive i landets bedste række.

  I rundens andre kampe vandt Fortune Hjørring 1-0 over Sundby, HB Køge besejrede Kolding IF med 2-1 og Brøndby nappede tre point ude over Thisted med 2-1.

  De seks hold i forårets mesterskabsspil er Køge, Brøndby, Fortuna Hjørring, Thisted, FCN og Kolding. AGF og Sundby skal ned i kvalifikationsspillet.

 19. Clara Tauson vinder turneringen i Italien

  Den danske tennisspiller Clara Tauson vandt lørdag en ITF-turnering i den italienske by Selva Gardena.

  Det skete, da hun slog amerikanske Emina Bektas med 6-3, 7-5.

  Amerikaneren er placeret som nummer 305 på verdensranglisten.

  Til sammenligning er Clara Tauson i øjeblikket nummer 130.

  Tidligere har hun været helt oppe som nummer 33 i verden, men en række skader har sat hende tilbage på ranglisten.

  Turneringen i Selva Gardena rangerer som en ITF 25.000$-turnering, hvilket vil sige, at den rangerer blandt de mindste turneringer på kvindernes WTA Tour.

 20. Magnus Carlsens advokater går til angreb på amerikaner

  I slutningen af oktober stod det klart, at den amerikanske skakspiller Hans Niemann vil have omkring 700 millioner kroner af Magnus Carlsen efter den omdiskuterede sag, hvor nordmanden har anklaget Niemann for snyd.

  Nu har Magnus Carlsens advokater svaret på amerikanerens søgsmål.

  Det skriver The Wall Street Journal, som blandt andet fortæller, at advokaterne kalder Niemanns søgsmål for 'et PR-stunt'.

  Efter Magnus Carlsens anklager har Hans Niemann indrømmet, at han både som 12-årig og 16-årig har snydt på det store skaksite Chess.com.

 21. 'Forvent et blodbad': Tyson Fury lover bokseshow mod landsmand i aften

  Lørdag aften mødes den britiske verdensmester i sværvægtsboksning Tyson Fury med landsmanden Derek Chisora i London.

  Og det kommer til at blive vildt, når de to boksere for tredje gang i karrieren støder sammen i en boksering.

  Det sagde Tyson Fury ved fredagens indvejning.

  - I morgen aften skal vi kæmpe igen, og vi kommer til at levere en fuldstændig fantastisk kamp, sagde Fury ved indvejningen fredag.

  - Blodbad. Forvent et blodbad i morgen. Det stikker af.

  Lørdagens sværværgskamp skal bokses foran 60.000 mennesker på Tottenham Hotspur Stadium.

  Inden kampen er Tyson Fury ubesejret, mens Derek Chisora har tabt fre af de seneste fire kampe.

 22. Regnskabet er gjort op: Her er ottendedelsfinalisterne ved VM

  Selvom Argentina og Lionel Messi tabte til Saudi-Arabien, klarede de sig problemfrit videre fra gruppen. (Foto: © KIRILL Kudryavtsev, Ritzau Scanpix)

  For Danmark er VM forbi.

  For fodboldfans er følelsen formentlig, at det først lige er begyndt, og et overstået gruppespil bliver allerede i weekenden erstattet af ottendedelsfinalerne.

  De første 48 kampe har budt på 114 mål, og særligt de seneste dage har givet drama med overtidsscoringer, bristede drømme og vild eufori.

  Selvom Danmark ikke er blandt de 16 nationer, der har klaret sig videre fra gruppespillet, er der stadig masser af se frem til, og det begynder allerede lørdag.

  Her får du overblikket over ottendedelsfinalerne:

  Holland - USA, lørdag klokken 16 (TV2).

  Argentina - Australien, lørdag klokken 20 (DRTV og DR1).

  Frankrig - Polen, søndag klokken 16 (DRTV og DR1).

  England - Senegal, søndag klokken 20 (TV2).

  Japan - Kroatien, mandag klokken 16 (TV2).

  Brasilien - Sydkorea, mandag klokken 20 (DRTV og DR1).

  Marokko - Spanien, tirsdag klokken 16 (DRTV og DR1).

  Portugal - Schweiz, tirsdag klokken 20 (TV2).

  I DR Lyd kan du høre alle kampe, mens du på DRTV kan finde højdepunkter fra samtlige VM-opgør i Målshow.

 23. Bryderen Turpal Bisultanov består prøve i jagten på OL

  Med medaljer ved både EM og VM har Turpal Bisultanov haft karrierens bedste sæson i år. (Foto: © liselotte sabroe, Ritzau Scanpix)

  Bryderen Turpal Bisultanov har i løbet af året både vundet EM-guld og VM-sølv i vægtklassen 87 kilo, der er på det olympiske program.

  Han har i sin professionelle karriere stillet op under dansk flag, men uden et dansk pas har det ikke været muligt for ham at stille op for Danmark ved et OL.

  Det har nu ændret sig for den tjetjenskfødte bryder. Han er et stort skridt tættere på legene i Paris i 2024, efter at han har bestået indfødsretsprøven i slutningen af november.

  Det skriver Bisultanov i et opslag på Facebook.

  - Jeg har endelig bestået min danske indfødsretsprøve, som jeg har døjet med i rigtig, rigtig lang tid, skriver han.

  - Nu starter en ny proces på mandag, når vi skal søge om det danske statsborgerskab, men nu skal jeg bruge weekenden på at slappe af og nyde det, fordi det har fyldt enormt meget for mig.

  Indenfor 14 dage vil der blive sendt en formel ansøgning om dansk statsborgerskab.

 24. Corona aflyser det kinesiske Formel 1-grandprix i 2023

  Formel 1-grandprixet i Kina i 2023 er aflyst på grund af coronasituationen i landet. Det oplyser Formel 1 på sin hjemmeside.

  - Det kinesiske Grand Prix i 2023 vil ikke finde sted på grund af de nuværende problemer, som er forårsaget af coronapandemien, skriver Formel 1.

  Formel 1 arbejder på at finde en alternativ løsning, så den nu ledige dato i april, kan udfyldes på anden vis.

  Senest, der blev kørt et Formel 1-løb i Kina, var i 2019. Det var før, coronapandemien brød ud.

  Coronasmitten er stigende flere steder i Kina. I et land med 1,4 milliarder indbyggere, hvor folk lever tæt, kan øget smitte hurtigt føre til fyldte hospitaler.

  I øjeblikket er der demonstrationer i Kina, fordi mange er utilfredse med de hårde coronarestriktioner i landet.

  /Ritzau/

 25. Dansker lander cheftrænerjob i Anderlecht

  Danske Brian Riemer er ny cheftræner i den belgiske fodboldklub Anderlecht. Det oplyser Brentford, der hidtil har haft Riemer ansat som assistent, på Twitter.

  Anderlecht, der har Jesper Fredberg som sportsdirektør, bekræfter også nyheden på sin hjemmeside.

  Hos Brentford var Brian Riemer assistent under cheftræner Thomas Frank, der er ked af at miste sin højrehånd.

  - Jeg er samtidig meget glad på hans vegne over, at han har fået en velfortjent mulighed for at blive cheftræner i en topklub med en fantastisk historie i Belgien og hele Europa.

  - Ambitionen om at blive cheftræner er vokset hos Brian i de seneste år, men han var ekstremt glad i Brentford og at være en del af et spændende projekt her, siger Thomas Frank til Brentfords hjemmeside.

  /ritzau/

 26. Dansk golfstjerne blander sig i toppen Down Under

  Nicolai Højgaard falder en enkelt plads tilbage efter anden runde i Australien, men fastholder plads i top-5. (Foto: © Phil noble, Ritzau Scanpix)

  Den danske golfspiller Nicolai Højgaard formåede at fastholde sin plads i toppen efter anden runde af DP World Tour-turneringen Australian Open i Australien.

  Han gennemførte fredagens 18 huller i ét slag under banens par.

  Den 21-årige dansker leverede fire birdies, en enkelt bogey samt en double-bogey undervejs.

  Australieren David Micheluzzi fører turneringen i otte slag under par efter ikke mindst en sublim første runde med otte birdies og en bogey.

  26-årige Micheluzzis blot 63 slag i første runde torsdag var en tangering af banerekorden, som deles med Geoff Ogilvy (2011) og Ryan Ruffels (2014).

  Efter fredagens anden runde falder Nicolai Højgaard en enkelt plads tilbage fra en delt fjerdeplads til en delt femteplads.

  Højgaard deler femtepladsen med de to australiere Deyen Lawson og Adam Scott, franskmanden Pineau Pierre og kineseren Wenyi Ding. De ligger alle i fire slag under par.

  /ritzau/

 27. Aalborg lider nyt CL-nederlag trods stor fight

  Aalborg var langt bagefter i torsdagens Champions League-kamp mod Nantes, men skabte alligevel spænding mod slutningen.

  Det franske hjemmehold, som havde været foran med otte mål i flere perioder af kampen, formåede dog i sidste ende at afværge det nordjyske comeback.

  Nantes sejrede 35-28 og trækker nu fra Aalborg i den ene af to grupper. Mens Aalborg på fjerdepladsen har 7 point, ligger Nantes en tak højere oppe med 12 af slagsen.

  De to bedste hold fra gruppen går direkte videre til kvartfinalen, mens fire hold derunder skal gennem en playoffrunde for at nå så langt.

  Efter otte spillerunder indtager Barcelona og Lomza Kielce de to øverste pladser.

  /ritzau/

 28. Viborg HK ødelægger Ikasts perfekte sæsonstart

  Ikast Håndbolds perfekte sæsonstart er en saga blot.

  Ude mod Viborg HK og særligt målvogter Anna Kristensen mødte Ikast torsdag sine overkvinder og tabte 25-30 i kvindernes håndboldliga.

  Omvendt var sejren den mest iøjnefaldende i sæsonen for Viborg, der er i gang med at finde sig selv efter at have sagt farvel til nøglespillerne Kristina Jørgensen og Line Haugsted.

  Allerede ved pausen var Viborg foran, og medvinden var kun stærkere i anden halvleg frem mod den endelige sejr på fem mål.

  Ikast Håndbold ligger stadig i toppen af ligaen med 12 point, mens Viborg med 10 point er på ligaens sjetteplads.

  /ritzau/

 29. Sportspsykolog: 'Naivt at tro, at l virakken ikke har påvirket danske spillere'

  Det er nærmest utænkeligt, at spillerne har været upåvirkede af al den virak, der har omgærdet VM-slutrunden og landsholdet, der onsdag røg ud med et brag.

  Sådan skriver Ritzau, der har talt med sportspsykologisk konsulent hos Team Danmark, Kristoffer Henriksen.

  - De er mennesker - ikke maskiner, siger Kristoffer Henriksen.

  Han bakkes op af Martin Langagergaard, der er præstationspsykologisk konsulent i fodboldklubben AaB og hos det norske fodboldlandshold.

  - Jeg kan ikke forestille mig, at der har været telefonforbud i lejren, så påvirkningen har været massiv. Spillerne har haft fuld adgang til alt. Det sluger noget opmærksomhed, og den opmærksomhed går fra noget andet, siger Martin Langagergaard.

  Ingen af de to eksperter vil vurdere, om den modløse præstation mod Australien i går var et eksempel på, at landsholdet har været påvirket af virakken.

 30. Mexicos landstræner stopper efter skuffende VM-exit

  Mexicos fodboldlandstræner, Gerardo "Tata" Martino, siger, at hans kontrakt udløb, da det mexicanske landshold blev sendt ud af slutrunden i går.

  Mexico gjorde ganske vist en hæderlig indsats i sidste kamp for at gå videre fra gruppespillet, men på trods af en sejr på 2-1, et stort spilovertag og et drømmemål mod Saudi-Arabien er slutrunden slut for det mellemamerikanske land.

  - Jeg er den første, som er ansvarlig for denne frygtelige skuffelse og den frustration, som vi står med. Som den person, der er ved roret, gør det mig trist, og jeg tager fuldt ud ansvaret på mig for denne fiasko, siger Gerardo "Tata" Martino.

  Det er første gang siden 1978, at det ikke er lykkedes Mexico at gå videre fra gruppespillet i VM - hvis man ser bort fra 1990, hvor holdet var udelukket fra VM.

  /Ritzau

 31. Tour de France dropper ikonisk afslutning i Paris

  I sommer stod Jonas Vingegaard øverst på podiet på berømte allé i Paris. (Foto: © Mads Claus Rasmussen, Ritzau Scanpix)

  I 2024 kommer Tour de France ikke til at slutte i Paris, som ellers har været traditionen.

  Det oplyses på den officielle Tour de France Twitter-profil.

  - Efter 110 udgaver, der er afsluttet i nærheden af eller i Paris, slutter Tour de France for første gang langt fra Paris i 2024 med en målstreg i Nice 21. juli, skriver Tour de France på Twitter.

  Den berømte allé Champs-Élysées i Paris har vanligt været lokation for den afsluttende 21. etape, men i 2024 bliver det i stedet den sydfranske by Nice, der lægger veje til afslutningen på verdens største cykelløb.

  Tour-arrangørerne skriver i en pressemeddelelse, at beslutningen om at flytte sidste etape skyldes OL, som løber af stablen i Paris få dage efter Tourens afslutning i 2024.

  I stedet vil løbet blive afsluttet med en enkeltstart i Nice.

  (© Udklip fra Twitter)
 32. Hjulmand om manglende på lederskab på landsholdet: 'Spillet passede ikke'

  Danmarks landstræner, Kasper Hjulmand, mener, at den store vilje til at lykkes i stedet spændte ben for de danske spillere. (Foto: © Wolfgang Rattay, Ritzau Scanpix)

  I aftes tabte Danmark 0-1 til Australien og er dermed ude af VM i fodbold.

  På et pressemøde tidligere i dag fortalte landstræner Kasper Hjulmand, at der manglede en gnist, og at spillernes lederegenskaber ikke kom til udtryk i det skuffende opgør.

  Ledertyper som Christian Eriksen og Pierre-Emile Højbjerg præsterede ikke, som de tidligere har gjort for Danmark, lyder det fra landstræneren.

  - Hvis man tror, at viljen og energien ikke er til stede, så tager man helt fejl. Måske er den der for meget, så den låser. Spillet passede ikke. Spillerne ville det så meget, at man fryser og låser. Det er nogle af ingredienserne, men der er mange flere, siger Kasper Hjulmand til DR Sporten.

  Kasper Hjulmand er endnu ikke kommet frem til en konklusion på, hvad der konkret gik galt, men faktum er, at Danmark spillede "for dårligt.

 33. Nypensioneret cykelstjerne mister livet i ulykke

  Den italienske cykelrytter Davide Rebellin er død i en trafikulykke i en alder af 51 år. Det bekræfter det italienske cykelforbund, efter at adskillige medier havde skrevet det.

  Rebellin indstillede i oktober en meget lang professionel karriere, der indbragte flere klassikersejre.

  Ifølge italienske medier blev Rebellin under en træningstur på sin cykel nær Vicenza ramt af en lastbil.

  Politiet efterforsker fortsat omstændighederne omkring ulykken og arbejder på at identificere lastvognens fører, som kørte fra ulykkesstedet efter kollisionen.

  I sin storhedstid vandt han blandt andet Liège-Bastogne-Liège, Amstel Gold Race og Flèche Wallone.

  Karrieren led et knæk, da han i 2008 blev testet positiv for doping i forbindelse med OL i Beijing. Efter to års karantæne genoptog han karrieren, men kom aldrig til at køre på et World Tour-hold igen.

  De seneste to sæsoner har han været tilknyttet det italienske kontinentalhold Work Service Marchiol Vega og erklærede i januar, at 2022-sæsonen ville blive hans sidste.

  Hans sidste løb blev Gran Premio Bruno Beghelli 16. oktober.

  /ritzau/

 34. Fransk målmaskine nedlægger GOG for anden gang på en uge

  For anden gang på en uge måtte GOG's håndboldherrer gå fra banen med et nederlag efter et møde med Paris Saint-Germain i Champions League.

  Det franske storhold var i målhumør, og GOG formåede ikke at dæmme op for de stærke gæster, som onsdag aften tog hjem med en sejr på 40-35.

  De to nederlag i træk sætter GOG i en sværere position i gruppen, men der er stadig gode muligheder for en plads i knockoutkampene.

  Efter otte kampe har det fynske mandskab skrabet syv point sammen, mens PSG med danskerne Henrik Toft og Jannick Green på holdet er på førstepladsen med 14 point.

  /ritzau/

 35. Dansk Atletikforbund ansætter fyret orienteringschef som ny direktør

  Rettelse: I bunden af artiklen er tilføjet, at parterne indgik et forlig i august 2020.

  Lars Lindstrøm er blevet ansat som ny direktør for Dansk Atletikforbund.

  Det oplyser forbundet på deres hjemmeside.

  Lars Lindstrøm har tidligere været ansat i Dansk Orienterings-Forbund, hvor han blev fyret i december 2019.

  Det skete efter en række anonyme anklager, der blandt andet gik på manipulerende adfærd, bagtalelse af løbere, omtale af såvel egne som andres private forhold og uacceptable udtalelser relateret til spiseforstyrrelser.

  Noget, der senere fik Lars Lindstrøm til at stævne Dansk Orienterings-Forbund for usaglig fyring og ærekrænkelser.

  Sagen endte i august 2020 med et forlig, der blandt andet indebar beklagelser fra begge parter.

 36. Nikolaj Jacobsen har udtaget bruttotruppen til VM i håndbold

  Den danske landstræner for herrehåndboldlandsholdet, Nikolaj Jacobsen, har udtaget en bruttotrup på 35 spillere til januars VM-slutrunde, der spilles i Polen og Sverige.

  Det forventes, at truppen skæres ned til 18 spillere i midten af december.

  Slutrunden begynder den 11. januar. Danmark er i gruppe med Belgien, Tunesien og Bahrain.

 37. Oliver Bjorkstrand scorer i vanvittig ishockeykamp med 17 mål

  17 mål i en enkelt kamp.

  Så mange gange røg pucken i netmaskerne, og danske Oliver Bjorkstrand stod for et af målene for Seattle Kraken, som vandt NHL-kampen over Los Angeles Kings efter overtid.

  Den ordinære spilletid endte 8-8, og to minutter inde i overtiden scorede André Burakovsky det afgørende mål for Seattle Kraken.

  Oliver Bjorkstrand scorede til 7-5 i anden periode, da han opsnappede en puck på modstandernes banehalvdel og straks udnyttede gaveboden med en flot afslutning.

  /ritzau/

 38. Her er alle de nominerede til Årets Sportsnavn

  Team Danmark og Danmarks Idrætsforbund har nu sat navn på alle de 15 nominerede til titlen som Årets Sportsnavn i Danmark, der uddeles ved Sport 2022 den 7. januar 2023 i Herning.

  DIF og Team Danmark har valgt at afsløre navnene løbende.

  Onsdag blev listen fuldendt med de sidste fem navne.

  De nominerede er derfor;

  • Badmintonspiller Viktor Axelsen

  • Paradressurrytteren Katrine Kristensen

  • Golfspilleren Nanna Koerstz Madsen

  • Speedwaykøreren Leon Madsen

  • Cykelrytteren Jonas Vingegaard

  • Tennisspilleren Holger Rune

  • Cykelrytteren Mads Pedersen

  • Paradressurrytteren Tobias Thorning

  • Dressurlandsholdet

  • Skytten Rikke Mæng

  • Kvindelandsholdet i håndbold

  • Kvindelandsholdet i curling

  • Bryderen Turpal Bisultanov

  • Banecykelrytteren Julie Leth

  • Sejleren Anne-Marie Rindom

Mere fra dr.dk