Seneste sport
6. jul kl. 16:04

Simona Halep er et skridt tættere på ny Wimbledon-triumf

(Foto: Toby Melville © Ritzau Scanpix)

Den rumænske tennisstjerne Simona Halep, der vandt Wimbledon i 2019, er klar til semifinalen i årets turnering efter sejr på 6-2, 6-4 over amerikanske Amanda Anisimova.

Halep er tidligere verdensetter, men er i øjeblikket blot nummer 18 på verdensranglisten. Hun ligner dog en yderst stærk kandidat til titlen igen i år.

Rumæneren har således ikke tabt et eneste sæt på vej til semifinalen. Og det var hun heller ikke tæt på i onsdagens kvartfinale, selv om Anisimova med kurs mod en ciffermæssig røvfuld fik rettet lidt op på scoren i andet sæt.

Anisimova er nummer 25 i verden, og det var første gang, at amerikaneren var nået frem blandt de sidste otte i den engelske grand slam-turnering på det mytiske græsunderlag i London.

Halep har ikke deltaget ved Wimbledon siden triumfen i 2019. I 2020 blev turneringen aflyst på grund af coronakrisen, mens hun meldte afbud til sidste års turnering med en skade.

Foruden Wimbledon har Halep også vundet grand slam-turneringen French Open i 2018.

/ritzau/

Seneste sport

 1. I går kl. 22:28

  Dansk stangspringer hopper højere end nogensinde og bliver firer ved EM: Se springet her

  Den danske stangspringer Caroline Bonde Holm skrev onsdag aften et nyt kapitel til rekordbøgerne, da hun med sit spring på 4 meter og 55 centimeter ved EM i München satte ny dansk rekord.

  Springet er en forbedring på fire centimeter af den 32-årige danskers egen rekord, som hun satte tidligere i år.

  Resultatet rakte til en delt fjerdeplads i kvindernes stangspringskonkurrence ved europamesterskabet, som blev vundet af finske Wilma Murto med et spring på hele 4 meter og 85 centimeter, der er ny EM-rekord.

  Caroline Bonde Holm slog sit navn fast i en tidlig alder og var i 2012 med til OL i London. 10 år senere har den erfarne stangspringer taget karrieren til nye højder.

 2. I går kl. 21:51

  Skidt dansk dag i bordtennishallen: Alle danskere smashet ud af EM

  I de sidste to sæt tabte Jonathan Groth snævert med 11-9, hvilket betød, at danskeren tabte kampen med 4-3 i sæt til sin serbiske modstander. (Foto: Thomas Peter © Ritzau Scanpix)

  Det kunne ikke blive en værre onsdag for de danske bordtennisspillere, der alle er røget ud af EM.

  Anders Lind, Jonathan Groth og Martin Buch Andersen formåede ikke at spille sig i 1/16-finalen i single-turneringen.

  Mens Tobias Kamph Rasmussen og Martin Buch Andersen led samme skæbne, da de tabte i ottendedelsfinalen i double-turneringen.

  Den erfarne Jonathan Groth var den eneste af danskerne, der for alvor formåede at bide skeer med sin konkurrent. Den 29-årige bordtennisspiller endte dog med at tabe i syvende og afgørende sæt til serbiske Dimitrije Levajac efter en tæt kamp.

 3. I går kl. 20:09

  Tempokonger skubber dansker af podiet efter gyserafslutning ved EM i enkeltstart

  Den schweiziske cykelrytter Stefan Bissegger vinder guld ved EM i enkeltstart efter at have slået sin landsmand Stefan Küng med blot 0,3 sekunder.

  Der var lagt op til drama blandt de sidste ryttere ude på ruten, for her skulle både den italienske verdensmester Filippo Ganna og Stefan Küng udfordre Bissegger, der sad på tronen.

  Ingen af de to specialister formåede dog at vælte Bissegger af tronen, selvom det blev så tæt, at danske Mikkel Bjerg i spøg tjekkede Bisseggers puls, for at sikre at han stadig var til stede.

  Den 23-årige dansker endte lige uden for podiet, da det blev til en fjerdeplads bag de tre forhåndsfavoritter. Derfor var der ikke nogen sure miner hos danskeren efter løbet.

  - Jeg synes, at jeg i dag kører det bedste, jeg kan. Jeg drømte blot om top fem, lyder det fra Mikkel Bjerg.

  Øverst i artiklen kan du se højdepunkter fra dagens dramatiske EM i enkeltstart.

 4. I går kl. 18:35

  Dansk svømmer hiver første medalje hjem ved EM i Rom

  Den danske svømmer Helena Rosendahl Bach er onsdag blevet en sølvmedalje rigere.

  Ved EM i svømning i Rom blev danskeren toer i finalen i 200 meter butterfly, og dermed sikrede hun den første danske medalje ved europamesterskabet.

  Den 22-årige svømmer kunne dog ikke hamle op med bosniske Lana Pudar, der vandt EM-guldet i sikker stil med et halvt sekund ned til danskeren.

  Bronzemedaljen endte hos italienske Ilaria Cusinato, der var knap et halvt sekund langsommere end Helena Rosendahl Bach.

  Den danske sølvmedalje bliver punktummet for den danske deltagelse i EM-bassinet i Rom.

 5. I går kl. 18:29

  Mark O. Madsen får UFC-kamp i 'selveste Las Vegas'

  Den tidligere danske OL-sølvvinder i brydning skal i oktagonen igen til en ny kamp i UFC. (Foto: David Yeazell © Ritzau Scanpix)

  Mark O. Madsens UFC-karriere tager i slutningen af oktober et nyt skridt. Her skal han nemlig i kamp mod amerikaneren Drakkar Klose i Las Vegas.

  Det bekræfter Mark O. Madsen selv til Ritzau.

  - Det er en ultraspændende kamp i selveste Las Vegas. Det er mod en tidligere top-15-kæmper, der hedder Drakkar Klose. Han valgte at kalde mig ud, da han fik mikrofonen efter en kamp i april. Det gjorde han live på ESPN, siger Mark O. Madsen.

  Han siger samtidig, at det er mere end bare en vigtig kamp. Vinderen vil nemlig få en kamp mod en kæmper fra top 15.

  Indtil videre har Mark O. Madsen vundet alle sine 12 kampe i MMA. De seneste fire har været på det højeste niveau i UFC-regi.

 6. I går kl. 17:35

  Ung amerikaner viser klassen på 2. etape af PostNord Danmark Rundt

  Amerikaneren Magnus Sheffield leverede en pragtpræstation på onsdagens enkeltstart i PostNord Danmark Rundt.

  Den 20-årige Ineos Grenadiers-rytter tilbagelagde de 12,2 kilometer i og omkring Assens hurtigst af alle og vandt med tre sekunder ned til danske Mattias Skjelmose (Trek-Segafredo) på andenpladsen i tiden 13 minutter og 35 sekunder.

  - Jeg følte, at jeg kunne blive ved med at trykke på pedalen og give gas. Så jeg skulle bare holde fast, være skarp i svingene og skubbe den helt frem til målstregen, lød det fra Magnus Sheffield efter enkeltstarten.

  Tredjepladsen tog franske Christophe Laporte (Jumbo Visma) sig af.

  Dermed overtager Magnus Sheffield løbets blå førertrøje fra hollandske Olav Kooij, der tirsdag vandt løbets første etape efter en massespurt.

  Torsdag skal rytterne ud på løbets længste etape, når feltet skal køre 239 kilometer fra Otterup til Herning. Du kan se tredje etape fra klokken 11.45 på DR1 torsdag.

 7. I går kl. 16:17

  Emma Norsgaard Bjerg efter skuffende EM: 'Jeg er færdig med at køre enkeltstart'

  Ved onsdagens EM i enkeltstart for kvinder blev det til en 11.-plads for den danske mester Emma Norsgaard Bjerg.

  Efter løbet lagde den 23-årige cykelrytter ikke låg på sin skuffelse.

  - Jeg tror, jeg er færdig med at køre enkelstart. Jeg synes ikke, at jeg præsterer, som jeg skal. Det er begyndt at blive lidt et tema til de internationale mesterskaber, siger Emma Norsgaard Bjerg.

  Danskeren har svært ved at finde årsagen til præstationerne, så snart hun skal køre mod verdenseliten.

  - Det er, som om hovedet ikke vil det samme som benene. Jeg lader smerten komme ind, og størstedelen af det handler om at kunne lukke det ude, siger hun.

  Guldmedaljen ved EM i kvindernes enkeltstart blev vundet af schweiziske Marlen Reusser, mens hollænderne Ellen Van Dijk og Riejanne Markus kørte sig til henholdsvis sølv og bronze.

  Øverst i artiklen kan du se højdepunkter fra Emma Norsgaard Bjergs løb og høre danskerens reaktion. Klokken 17.30 kan du på DRTV se mændenes EM i enkeltstart med danske Mikkel Bjerg og Morten Hulgaard på startlisten.

 8. I går kl. 16:03

  Fodboldklubben Jammerbugt FC begæret konkurs

  Den nordjyske fodboldklub Jammerbugt FC er i dag blevet begæret konkurs af Spillerforeningen.

  Det står klart, efter at klubbens tyske ejer Klaus-Dieter Müller ikke i tilpas lang tid ikke har kunnet udbetale løn til en række af klubbens spillere.

  Allan Reese, som er vicedirektør i Spillerforeningen, er ægerlig over situationen, men samtidig ikke overrasket.

  - Vi har igennem rigtig mange måneder forsøgt at få klubben til at betale, og det er også lykkedes i nogle henseender. Men vi står også med rigtig store summer til spillere, som overhovedet ikke har fået løn siden januar, og vi har også en spiller, som overhovedet ikke har fået en krone i løn, siger han til P4 Nordjylland.

  Og det er ikke små beløb. Det drejer sig nemlig om flere hundredetusinder kroner.

  Det er særligt behandlingen af to spillere, som har fået Spillerforeningen til at handle.

  - Vi havde indgået et forlig med Klaus om, at de to spillere skulle have været betalt i slutningen af juni. Det er ikke sket. Vi har været i dialog med Klaus og måske kommer pengene, måske ikke, siger Allan Reese.

  - Men vi føler ikke længere, at vi kan stå model til det, når vi har at gøre med spillere, der har mistet så mange penge på det, de troede var en kontrakt.

  Den endelig betalingsfrist for Klaus-Dieter Müller at afvikle sin gæld skulle have været i dag, men fristen er blevet udsat til engang i næste uge.

 9. I går kl. 15:42

  Ulovligt lægemiddel diskvalificerer colombiansk cykelstjerne fra årets Tour de France

  "Da dette er en første forseelse, er Nairo Quintana ikke erklæret udelukket og kan derfor deltage i konkurrencer", skriver UCI. (Foto: GONZALO FUENTES © Ritzau Scanpix)

  Den colombianske cykelrytter Nairo Quintana har fået frataget sin sjetteplads fra sommerens Tour de France.

  Det bekræfter den internationale cykelunion, UCI, i en pressemeddelelse.

  Det skyldes, at den vævre bjergrytter to gange under årets Tour de France afleverede blodprøver, der indeholdt det smertestillende lægemiddel tramadol, der er forbudt at tage under UCI's løb.

  Rytteren er derfor diskvalificeret fra Touren anno 2022, hvilket han har ti dage til at appellere til den internationale sportsdomstol, CAS.

  Den 32-årige colombianer har fortsat mulighed for at stille op i cykelløb, da overtrædelserne ikke er et brud på antidopingreglerne.

  Derfor kan Nairo Quintana som planlagt stille til start ved Vuelta a España, der starter i denne uge.

  Opdatering: Nairo Quintana har i et opslag på Twitter nægtet sig skyldig og vil nu anke afgørelsen.

 10. I går kl. 14:30

  Dansk cykeltalent skal hjælpe sprinter til sejr i Vuelta a Espana

  Julius Johansen er udset til at hjælpe sprinteren Gerben Thijssen til etapesejr i det store spanske etapeløb, Vuelta a Espana, der begynder fredag.

  Den danske cykelrytter er udtaget til løbet for første gang, meddeler hans hold Intermarché Wanty-Gobert. Danskeren kører sin første sæson for det belgiske cykelhold, og tilliden til danskeren er allerede at mærke hos sportsdirektør Pieter Vanspeybrouck.

  - Gerben Thijssen kan stole på støtte fra Julius Johansen og Boy van Poppel som to faste holdkammerater i sprinttoget, siger Pieter Vanspeybrouck.

  Julius Johansen har tidligere kørt for det danske hold Uno-X. Her var han i to år, inden han skiftede til det belgiske mandskab.

  Vuelta a Espana køres fra 19. august til 11. september.

 11. I går kl. 13:23

  Danske beachvolley-kvinder vinder puljekamp ved EM

  Den danske kvindelige beachvolley-dou Clara Windeleff og Sofia Bisgaard spillede sig onsdag til sejr i den indledende pulje ved European Championships, hvor de stod over for Frankrig.

  I ganske komfortabel stil kunne de sikre sig første sæt med cifrene 21-15 og siden andet sæt med 21-17.

  Efter en sejr og et nederlag har douen stadig mulighed for at avancere til de sidste 24, hvilket bliver afgjort efter den sidste puljekamp.

  De danske herrer var til gengæld ikke lige så dygtige i deres indledende pulje, hvor de mødte Holland.

  Kristoffer Abell og Jacob Stein Brinck måtte se sig slået i to sæt med cifrene 18-21 og 15-21.

  Herrerne har tabt begge kampe i puljen indtil videre, og avancement ser derfor svært ud.

  Du kan følge European Championships på DR2, DRTV og her på dr.dk.

 12. I går kl. 12:49

  Dansk hækkeløber misser semifinalen

  Den danske hækkeløber Anne-Marie Nissen måtte i dag se sig slået ved kvindernes 400 meter hækkeløb ved European Championships.

  Med tiden 57,71 sekunder endte hun sidst af de otte løbere og avancerer dermed ikke til semifinalen.

  Tyske Carolina Krafzik løb overbevisende over stregen som den første af alle med en imponerende tid på 54,32 sekunder.

  Du kan følge European Championchips på DR2, DRTV eller her på dr.dk.

 13. I går kl. 11:32

  Brexit spænder ben for Viborg: Må undvære to spillere i europæisk kamp

  Superligakampenen mellem Viborg FF-Silkeborg i Viborg søndag den 14. august 2022 (Foto: Bo Amstrup © Ritzau Scanpix)

  Når Viborg FF på udebane skal møde West Ham fra den engelske Premier League, må den danske klub undvære Ibrahim Said og Alassana Jatta.

  De to spillere er ikke EU-borgere, og som følge af Brexit må Said og Jatta se sig fældet af Storbritanniens indrejseregler.

  Viborg FF’s sportschef, Jesper Fredberg, siger, at klubben er ærgerlige over, at det ikke er lykkedes at anskaffe et visum til de to spillere.

  - Vi har forsøgt alt og både været i tæt kontakt med Dansk Boldspil-Union, Det Europæiske Fodboldforbund, de to ambassader og en anden udenlandsk klub, som har stået i en lignende situation.

  - Men det har desværre vist sig at være umuligt, da der er flere ugers behandlingstid, og kampen først blev endeligt fastlagt for en uge siden, fortæller Jesper Fredberg.

  Viborg spiller mod West Ham på torsdag klokken 20.45, når de gæster Premier League-klubbens hjemmebane i London.

 14. I går kl. 11:30

  OL-bestyrelsesmedlem anholdt for million-bestikkelse

  Et bestyrelsesmedlem fra organisationen bag OL i Tokyo, der med et års forsinkelse blev afviklet i 2021, er onsdag blevet anholdt, mistænkt for at have modtaget bestikkelse.

  Det oplyser den japanske anklagemyndighed ifølge nyhedsbureauet AFP.

  Den anholdte er 78-årige Haruyuki Takahashi, som angiveligt har modtaget 380.000 dollar fra den officielle OL-partner Aoki Holdings. Beløbet svarer til 2,78 millioner kroner.

  Ud over Takahashi er tre personer fra selskabet Aoki Holdings blevet anholdt, herunder den 83-årige formand, Hironori Aoki.

  Ifølge anklageren har Takahashi modtaget pengene fordelt over mere end 50 transaktioner i perioden fra 2017 til 2022. De blev overført til bankkontoen for et firma, han driver.

  /ritzau/

 15. I går kl. 10:45

  Danske svømmere misser finalen

  Det bliver ikke til nogen finaleplads ved EM i Rom for de to danske svømmere Caroline Wulff Hansen og Marina Heller Hansen i denne omgang.

  Onsdag formiddag var de to danske svømmere i bassinet, da de svømmede de indledende konkurrencer i 400 meter fri, men ingen af dem formåede at kvalificere sig til finalen.

  Caroline Wulff Hansen sluttede som nummer fire i hendes heat, mens Marina Heller Hansen blev nummer syv.

  En enkelt dansker får vi dog alligevel at se, når der senere på dagen skal svømmes finaler. Tidligere på ugen kvalificerede Helena Rosendal Bach sig nemlig til finalen i 200 meter butterfly. Hendes konkurrence kan følges fra klokken 18 på DR2 og DRTV.

 16. I går kl. 08:30

  Elon Musk joker med at købe Manchester United

  Manchester United-fans verden over går igennem en hård tid i øjeblikket.

  En sæsonstart med to ydmygende nederlag i Premier League blev natten til i dag fulgt op med, at verdens rigeste mand lovede at købe klubben.

  Først skrev Elon Musk i et tweet, hvor han ville redegøre for sit politiske ståsted, at han støtter den højre side af Demokraterne og den venstre side af Republikanerne. Det fulgte han op med et tweet om, at "Og så køber jeg Manchester United, selv tak".

  (© elonmusk@twitter.com)

  Siden forklarede han, at det bare var en joke, som længe havde kørt med Twitter.

  "Jeg køber ikke nogen sportshold. Men hvis det skulle være et hold, så ville det være Man U. Det var mit favorithold, da jeg var barn."

  (© elonmusk@twitter.com)

  Dermed blev det endnu engang dokumenteret, at man skal tage de fleste tweets fra Elon Musk med et gran salt.

 17. 16. aug kl. 23:38

  Tysker vinder sensationelt EM-guld på millimeter-afgørelse

  Hele tre atleter sluttede 100 meter-finalen inden for to hundrededele af det samme sekund.

  Derfor var det et voldsomt jubelbrøl, der brød løs til EM i Tyskland, da TV-billederne fandt frem til, at tyske Gina Lückenkemper var sølle fem tusindedele af et sekund hurtigere end schweiziske Mujinga Kambundji.

  Ser man på afgørelsen en gang til, kan man se, hvordan tyskeren kaster sig afsted kort før mål, vælter ind over stregen og slår sig til blods.

  En medalje tilkæmpet med blod, sved og tårer i bogstaveliste forstand.

  Du kan se den vanvittige 100 meter finale i videoen ovenfor.

 18. 16. aug kl. 22:56

  FC København tager flot skalp på vejen til Champions League med sejr over de tyrkiske mestre

  Viktor Claesson (yderst til højre) bragte FCK foran med 1-0. (Foto: Claus bech © Ritzau Scanpix)

  Der var underholdning for alle pengene i et propfyldt Parken, da FC København sendte de tyrkiske mestre fra Trabzonspor hjem med et nederlag på 2-1 i bagagen.

  Et vigtig sejr for de danske mestre, der nu er tæt på det forjættede land: Champions League-gruppespillet.

  Sejren blev bygget på en god start for københavnerne, der kom foran efter ni minutters spil. Svenske Viktor Claesson sendte et indlæg fra Rasmus Falk i kassen.

  En lige så god start fik FC København på anden halvleg, da Lukas Lerager prikkede et hovedstød fra Denis Vavro det sidste stykke over målstregen. 2-0 til FCK efter 48 minutter.

  Trabzonspor fik dog sat skår i den danske glæde med 11 minutter igen, da Anastasios Bakasetas, med et afrettet skud, scorede til slutresultatet 2-1.

  Hvis FC København undgår et nederlag i returkampen i Tyrkiet i næste uge, er holdet kvalificeret til Champions League.

 19. 16. aug kl. 22:37

  OL-mester tager EM-guld på 100 meter

  Lamont Marcell Jacobs er ved at udvikle sig til kongen af 100 meteren. (Foto: Andrej Isakovic © Ritzau Scanpix)

  Lamont Marcell Jacobs er Europas hurtigste mand.

  Det kunne italieneren allerede kalde sig efter sin OL-triumf sidste år, men tirsdag aften cementerede han den status, da han vandt 100-meterfinalen ved EM i atletik i München.

  Jacobs krydsede målstregen i tiden 9,95 sekunder og tangerede dermed mesterskabsrekorden ved EM, som britiske Zharnel Hughes satte i 2018.

  Netop Hughes blev nummer to i EM-finalen og tog sølv med tiden 9,99 sekunder. En anden brite Jeremiah Azu endte med bronze.

  Det er Lamont Marcell Jacobs' første EM-guldmedalje på 100 meter.

  /ritzau/

 20. 16. aug kl. 22:08

  Lunken afslutning på uheldspræget dansk atletik dag

  Lisa Brix blev nummer ti ved EM i diskoskast. (Foto: Andrej Isakovic © Ritzau Scanpix)

  Med danske briller har det ikke været den fedeste dag på atletikbanen ved European Championships i München.

  Dagen begyndte med, at Benjamin Lobo Vedel ikke stillede til start på sin 400 meter semifinale på grund af en skade. Ærgerligt for danskeren, der suverænt vandt sit indledende heat med en tangering af den danske rekord.

  Samtidig udgik Axel Vang fra sit indledende heat på 3.000 meter forhindringsløb med en skade.

  Tirsdag aften var der chance for dansk oprejsning med to deltagelse i to finaler.

  Løberen Joel Ibler Lillesø var en del af feltet i finalen på 5.000 meter. Her blev det til en beskeden 22. plads for den kun 18-årige dansker med tiden 13.50,24.

  Diskoskasteren Lisa Brix var også kvalificeret til finalen i sin disciplin. Med sit bedste kast på 57,02 meter rakte det til en 10. plads.

 21. 16. aug kl. 21:42

  Se den vilde afslutning: Dideriksen og Leth kørte sig til EM-bronze

  Amalie Dideriksen og Julie Leth kørte sig tidligere i dag til en bronzemedalje i banecyklingens parløb efter en vild afslutning.

  Danskerne tilbragte mest tid på femtepladsen, men formåede på den allersidste spurt at skubbe sig ind som de første på runden, som akkurat gav dem nok point til at snuppe en bronzemedalje.

  Det var ikke langt fra at blive en endnu bedre placering, men både sølvvindende Frankrig og guldvindende Italien fik en snævert bedre pointhøst til sidst og henviste altså danskerne til tredjepladsen.

  Du kan se Dideriksen og Leths vilde afslutning i videoen ovenfor.

 22. 16. aug kl. 21:04

  Helena Bach svømmer sig i EM-finalen med pragtpræstation

  Den danske svømmer Helena Rosendahl Bach smadrede konkurrencen i dagens 200 meter butterfly semifinale ved EM i Rom.

  Danskeren svømmede ind i en tid på 2 minutter og 8,48 sekunder, som var næsten et sekund hurtigere end italienske Ilaria Cusinato på andenpladsen.

  Med den danske pragtpræstation kan Helena Rosendahl Bach se frem mod finalen i morgen, hvor hun ud af alle finalisterne har præsteret den hurtigste tid i de indledende runder.

  Du kan se danskerens sidste bane i videoen ovenfor.

 23. 16. aug kl. 20:24

  Den danske holdkap svømmer sig til en ottendeplads ved EM

  Mikkel Gadgaard var en del af den danske holdkap. (Foto: Antonio Bronic © Ritzau Scanpix)

  De danske svømmere gav alt, hvad de havde, men der var ikke meget at gøre i finalen på 4 x 200 meter freestyle mixed ved EM i svømning.

  Holdkappen bestående af Andreas Hansen, Mikkel Gadgaard, Marina Heller Hansen og Caroline Wiuff Jensen endte som nummer otte i finalen med tiden 7.47.80.

  Anderledes tæt var det forrest i løbet, hvor Frankrig og Storbritannien skiftedes til at tage føringen. Det endte dog med, at briterne kom først i mål med tiden 7.28.16, mens Frankrig måtte nøjes med sølv.

  Italien tog bronze.

 24. 16. aug kl. 19:46

  Fodboldakademier hiver Viborg i sportsdomstol

  Ibrahim Said har i denne sæson scoret et mål og lavet to assists. (Foto: Henning Bagger © Ritzau Scanpix)

  Den Internationale Sportsdomstol (CAS) skal i starten af september behandle en sag, hvor Viborg FF er indblandet.

  Det er to nigerianske fodboldakademier Dante Football Academy og Dabo Babes Academy FC, som er Viborgs modpart i sagen.

  Over for B.T. oplyser superligaklubben, at det drejer sig om et krav om penge i form af træningskompensation for Ibrahim Said, som kom til Viborg i oktober 2020.

  Det mener Viborg ikke, at de to fodboldakademier kan gøre krav på. Derfor er sagen altså nu endt i CAS.

  Ibrahim Said kom til Viborg fra Dabo Babes Academy FC. Siden har den 20-årige nigerianske kantspiller optrådt 33 gange for Viborgs førstehold. I dem er det blevet til tre mål og fire assister.

  CAS afholder en høring mellem Viborg og de to fodboldakademier 7. september.

  /ritzau/

 25. 16. aug kl. 18:50

  Svømmeren Julie Kepp Jensen ender sidst i EM-finale

  Den danske svømmer Julie Kepp Jensen var et godt stykke fra podiet i tirsdagens EM-finale i Rom, da hun deltog i finalen i 50 meter fri.

  Danskeren endte løbet som den sidste ud af i alt otte svømmere, da hun kom ind i tiden 25,18 sekunder.

  Julie Kepp Jensen kunne se den svenske svømmestjerne Sarah Sjöström snuppe sin 16. guldmedalje i karrieren ved et EM på langbane.

  Svenskeren slog sig ind i tiden 23,91 sekunder og kan dermed kalde sig for europamester.

 26. 16. aug kl. 18:47

  Sarah Mahfoud møder boksestjerne i VM-brag i september

  Sarah Mahfoud kan blive indehaver af fire VM-bælter. (Foto: THOMAS SJØRUP © Ritzau Scanpix)

  Sarah Mahfoud skal i slutningen af september bokse sin hidtil største kamp i karrieren mod Amanda Serrano. Det skriver boksepromoteren Bettina Palle i en pressemeddelelse.

  Kampen, hvor der vil være fire VM-bælter på spil, finder sted i Manchester 24. september.

  Sarah Mahfoud går ind til kampen som forsvarende verdensmester i fjervægt i forbundet IBF, mens Serrano er indehaver af VM-titlerne i forbundene WBC, WBO og IBO.

  - Jeg er meget glad for, at det er lykkedes at lande denne fantastiske VM-kamp, siger promotor Bettina Palle i pressemeddelelsen.

  - Det er den kamp, som Sarah Mahfoud selv allerhelst vil have. Hun ønsker at møde de stærkeste i verden, og der findes ikke en stærkere modstander end Amanda Serrano.

  32-årig Sarah Mahfoud har bokset 11 professionelle kampe i karrieren og aldrig tabt.

  Amanda Serrano har i alt 45 professionelle kampe på cv'et. 42 af dem er blevet vundet.

  /ritzau/

 27. 16. aug kl. 17:40

  Dideriksen og Leth vinder EM-bronze i banecykling

  Julie Leth og Amalie Dideriksen (arkivfoto). (Foto: CHRISTIAN HARTMANN © Ritzau Scanpix)

  Cykelrytterne Julie Leth og Amalie Dideriksen leverede noget af en slutspurt i parløbet ved europamesterskabet i banecykling.

  På de to sidste spurter tog de akkurat nok point til at gå fra femtepladsen til tredjepladsen og bronzemedaljen.

  Danskerne lå ellers midt i feltet gennem det meste af løbet. Men med 15 point på de to sidste spurter kravlede Leth og Dideriksen over Storbritanien, som røg ud af medaljerækkerne.

  Italien tog guldet, mens Frankrig snuppede sølvet.

  Amalie Dideriksen og Julie Leth vandt sølv i samme disciplin ved OL i Tokyo sidste år.

 28. 16. aug kl. 17:24

  Ung hollænder vinder 1. etape af PostNord Danmark Rundt

  Olav Kooij sprintede sig til sejren foran Jasper Phillipsen i Køge. (Foto: THOMAS SJØRUP © Ritzau Scanpix)

  Årets cykelsæson har været et stort triumftog for Team Jumbo-Visma, og det fortsatte tirsdag under PostNord Danmark Rundt.

  Den unge hollandske sprinter Olav Kooij snuppede nemlig etapesejren og løbets blå førertrøje i massespurten på 1. etape.

  Feltet kom samlet til mål i Køge, hvor mange havde Alpecins Jasper Philipsen, der vandt årets Tour de France-etape på Champs-Élysées, som favorit.

  Men den kun 20-årige Olav Kooij sprintede akkurat forbi Philipsen.

  Danske Sebastian Nielsen blev nummer tre på etapen. En imponerende bedrift i lyst af, at han sad i udbrud hele dagen.

 29. 16. aug kl. 16:22

  Danske Laura Valore er tilfreds trods en 18. plads ved EM i udspring

  Den danske atlet blev nummer 18 ved EM i udspring, og er dermed ude af konkurrencen. Trods resultatet på 18. pladsen er Laura Valore dog stadig tilfreds med dagens placering.

  Til dagligt udfolder Laura Valore sit talent hos Hovedstadens Svømmeklub. Hun startede til udspring i 2009, og allerede i 2013 blev det danske udspringstalent dobbelt dansk årgangsmester.

  Europamesterskaberne i svømning afholdes i år i Rom. Her dyster atleterne blandt andet i udspring, svømning og kunstsvømning.

 30. 16. aug kl. 16:10

  Mindre pagaj skal give René Holten ny fart til EM

  (Foto: Unknown © Ritzau Scanpix)

  Fra torsdag er der europamesterskaber i kajaksportens discipliner, og danske René Holten Poulsen er til start i både 1000 meter enerkajak (K1) og 500 meter toerkajak (K2) med Victor Aasmul.

  Holten Poulsen ramte ikke sit topniveau til det nyligt afviklede VM. Det har han taget konsekvensen af.

  Både træning og valg af materiel er ændret til det forestående EM.

  - Jeg har skiftet pagaj til en mindre størrelse. Det er lidt risikabelt at gøre med så kort tid mellem VM og EM, men jeg vil gerne prøve det af internationalt, siger René Holten Poulsen i en pressemeddelelse.

  Den 33-årige dansker skal i sit indledende heat duellere mod blandt andre den nykårede verdensmester og olympiske mester, Balint Kopász. Der er dog ikke decideret planer om at vælte ungareren af tronen.

  - Det handler om, at jeg gerne vil tættere på min "optimale" frekvens og have et lidt mere stabilt løb. Det har fungeret i de første træninger, så jeg håber, det kan fortsætte til EM, siger han.

  Holten Poulsen skal i enerkajakken allerede torsdag formiddag, mens det gælder toerkajakken torsdag eftermiddag. Begge er indledende heats.

  /ritzau/

 31. 16. aug kl. 14:31

  Dansk hammerkaster er i EM-finalen

  Katrine Koch Jacobsen er i EM-finalen. (Foto: Kai Pfaffenbach)

  Katrine Koch Jacobsen har kvalificeret sig til EM-finalen i hammerkast.

  Den 23-årige danske atlet fik tirsdag tyret kuglen 68,26 meter ud på banen. Det var den syvende bedste præstation, hvilket viste sig at være nok til det bedste felt i München.

  Finalen er onsdag aften klokken 21.

  Hammerkasteren er indehaver af den danske rekord på 74,22 meter, som hun satte tilbage i juni. Det var 10. gang på 15 måneder, Katrine Koch Jacobsen slog den nationale rekord.

  Rettelse: Tidligere fremgik det, at Katrine Koch Jensen var ude af EM.

 32. 16. aug kl. 13:45

  God dansk bordtennisdag i herresingle ved EM

  Bordtennisspilleren Anders Lind er direkte videre til hovedturneringen ved EM. (Foto: Jens Dresling)

  Tirsdag var de tre danske herresinglespillere i aktion ved EM i bordtennis i München. Og det var med succes.

  Således vandt Anders Lind, Martin Buch Andersen og Tobias Rasmussen alle deres respektive opgør i gruppespillet.

  Førstnævnte gjorde rent bord med en sejr på 3-0 og er videre til hovedturneringen. Martin Buch Andersen og Tobias Rasmussen begge sejrede 3-1 og skal spille knockout-kampe tirsdag klokken 16.30.

 33. 16. aug kl. 13:01

  Tour-vinderen Jonas Vingegaard dropper at cykle VM

  Tour de France-vinderen vil fokusere på Jumbo-Visma og fravælger derfor at prioritere VM, siger landstræner. (Foto: Bas Czerwinski © Ritzau Scanpix)

  Den danske Tour de France-vinder Jonas Vingegaard stiller ikke til start ved VM på landevej i slutningen af september.

  Det fortæller landstræner Anders Lund på Danmarks Cykle Unions hjemmeside.

  - Jonas Vingegaard vil ikke være en del af VM-holdet, idet han har valgt at fokusere på andre opgaver i Jumbo-Visma-regi, siger Anders Lund.

  I samme forbindelse har han udtaget de første fire ryttere til linjeløbet ved VM. Det drejer sig om Mattias Skjelmose Jensen (Trek), Jakob Fuglsang (Israel), Søren Kragh Andersen (DSM) og Magnus Cort Nielsen (EF).

  - De fire ryttere har alle vist et virkelig højt niveau hen over sæsonen, og jeg er overbevist om, at de kommer til at levere en stærk indsats på den hårde VM-rute i Wollongong, lyder det fra landstræneren.

  Det er andet år i træk, Jonas Vingegaard fravælger at cykle VM.

  De sidste fire ryttere udtages 29. august.

  /ritzau/

 34. 16. aug kl. 12:44

  Løbekometen Axel Vang styrter og udgår af EM

  18-årig Axel Vang blev båret af banen efter styrt. (Foto: Matthias Schrader © Copyright 2022 The Associated Press. All rights reserved)

  Det store danske løbetalent Axel Vang Christensen fik en forfærdelig start og slutning på årets European Championships.

  Selvom han langt hen ad vejen lå i spidsen af mændenes indledende 3000 meter forhindringsløb, skete det, der ikke måtte ske.

  Efter en krydsning af en bom faldt den 18-årige dansker forkert ned og var tydeligvis i store smerter.

  Han kunne hverken fortsætte eller sågar stå på egne ben og måtte derfor hjælpes fra løbebanen. Bemærkelsesværdigt var det, at det var en af Vangs konkurrenter, nemlig andorraneren Nahuel Carabaña, der sympatisk stoppede op og gav en hånd med.

  Carabaña løb derefter løbet færdigt til store klapsalver fra tribunerne.

  Axel Vang Christensen blev derimod lagt på en båre af de tilknyttede samaritter, og den unge dansker var helt knust over at måtte forlade mesterskaberne på så ærgerlig en facon.

  Du kan se hændelsen i videon herunder:

  Følg EM i atletik nu på DR2 eller her på dr.dk.

 35. 16. aug kl. 12:41

  Benjamin Lobo Vedel stiller ikke til start ved 400 meter EM-semifinale

  Benjamin Lobo Vedel stiller ikke til start ved EM-semifinalen. (Foto: Wolfgang Rattay © Ritzau Scanpix)

  Benjamin Lobo Vedel kunne med et godt resultat tirsdag middag løbe sig i EM-finalen som den første danske herre siden Niels Holst-Sørensen i 1946.

  Men den 24-årige atlet stiller ikke til start ved 400 meterkonkurrencen og udgår.

  Det skyldes, at Benjamin Lobo Vedel har et såkaldt 'stramt baglår', melder den danske delegation. De forsøgte sig med behandling, men turde ikke satse ved semifinalen, da Lobo Vedel risikerer en skade.

  Lobo Vedels exit er endnu bet for Danmark. Tidligere i dag måtte forhindringsløberen Axel Vang Christensen udgå efter et styrt, ligesom sprinteren Kojo Musah i går blev skadet under 100 meterdistancen.

  Gustav Lundholm Nielsen var i aktion lidt senere, men sluttede på en 14. plads og gik ikke videre til finalen.

 36. 16. aug kl. 11:47

  Dansk svømmer er i EM-semifinalen efter 'bedste morgenløb nogensinde'

  Helena Rosendal Bach svømmer EM-semifinale klokken 19.26 tirsdag aften.

  Helena Rosendal Bach er i EM-semifinalen i 200 meter butterfly.

  Den danske svømmer strøg igennem vandet i tiden 2:08.66, hvilket ifølge vandspecialisten selv er hendes 'bedste morgenløb nogensinde'.

  - Jeg er godt tilfreds. Jeg har tidligere svømmet hurtigere til VM og EM, og der var meget, som kunne gøres bedre i dag, men også meget som lykkedes. Jeg glæder mig til at svømme igen, siger hun til DR Sporten.

  Det danske hold i fire gange 200 meter fri svømmede sig lidt senere i EM-finalen efter en tæt konkurrence mod Sverige.

  Tidligere på dagen var Frederik Lentz, Malthe Lindblad og Thea Blomsterberg i vandet, men kom ikke videre fra de indledende konkurrencer.

  Helena Rosendal Bach skal svømme semifinale klokken 19.26 senere i aften, mens finalerne i holdkampen er klokken 20.01. Du kan se svømning på DRTV fra klokken 17.55.

 37. 16. aug kl. 10:21

  Cykelrytter Mattias Skjelmose forlænger kontrakten

  Mattias Skjelmose er et af de store danske håb ved årets PostNord Danmark Rundt. (Foto: THOMAS SJØRUP © Ritzau Scanpix)

  Det danske cykeltalent Mattias Skjelmose har forlænget sin kontrakt med cykelholdet Trek-Segafredo, så den nu løber til 2024.

  Den 21-årige rytter, som for nylig sluttede to'er i det franske løb Tour de l'Ain, er selv ganske begejstret for forlængelsen.

  - Hvad kan jeg sige? Jeg har allerede nydt mine første år med holdet, og for mig var det ikke et svært valg. Jeg kunne ikke se mig selv nogle andre steder, siger Skjelmose i den offcielle pressemeddelelse.

  - Holdet har allerede vist mig stor tiltro, og det vil jeg rigtig gerne gengælde ved at forlænge min kontrakt.

  Luca Guercilena, som er sportsdirektør for Trek-Segafredo, roser efter forlængelsen også den unge dansker.

  - Mattias er et skoleeksempel på vores investeringer i unge talenter. Han er en ydmyg fyr, som er meget ivrig efter at lære af folkene omkring ham, siger Guercilena.

  Mattias Skjelmose stiller i dag til start ved Danmarks største etapeløb, PostNord Danmark Rundt og regnes som et af de bedste danske bud på en podieplads.

  Du kan følge PostNord Danmark Rundt på DR1 fra kl 12:15 eller her på dr.dk.

 38. 16. aug kl. 07:57

  Danmark Rundt-chef ærgrer sig over ikke at se Vingegaard på hjemmebanen

  Projektchefen i cykelløbet Danmark Rundt ærgrer sig over, at Tour de France-vinderen ikke er til start. (Foto: Mads Claus Rasmussen © Ritzau Scanpix)

  I sommer vandt Jonas Vingegaard som den blot anden dansker det prestigefyldte cykelløb Tour de France.

  Derfor havde man i PostNord Danmark Rundt håbet at se den 25-årige nordjyde til start, når det danske etapeløb begynder tirsdag middag.

  Men Vingegaard har prioriteret et hvil efter de godt tre ugers succesfulde strabadser i Frankrig, og det ærgrer projektchef for Danmark Rundt, Frank Hyldgaard.

  - Det har vi fuld respekt for (Vingegaards hvil, red.). Et er at være klar fysisk, men man skal også være klar mentalt, siger han.

  - Når det så er sagt, er det virkelig ærgerligt, at det ikke kunne flaske sig. Når man har en dansk Tour de France-vinder, vil man meget gerne have vedkommende til start. Men der er mange ting, der skal gå op i en højere enhed.

  PostNord Danmark Rundt varer fra den 16. til den 20. august, og du kan følge løbet på DR1 og her på DR.dk.

 39. 15. aug kl. 23:02

  Liverpool snubler igen med uafgjort mod Crystal Palace

  Wilfried Zaha (th) var flyvende for Crystal Palace mandag aften. (Foto: PETER POWELL © Ritzau Scanpix)

  Mandag spillede Liverpool for anden gang i lige så mange kampe i Premier League uafgjort, da det hjemme mod Crystal Palace endte 1-1.

  Hjemmeholdet sad tungt på bolden, men kæmpede med at få nedbrudt den mur, Joachim Andersen og resten af Crystal Palace-defensiven havde fået sat op.

  Det kom derfor også lidt ud af ingenting, da gæsterne kom på 1-0. Palace fangede Liverpool forsvaret i ubalance, og pludselig var Wilfried Zaha sendt afsted på en friløber, hvor han nemt kunne gøre det til 1-0.

  Joachim Andersen spillede hele kampen for Crystal Palace og kom for alvor i fokus kort inde i anden halvleg.

  Andersen skubbede først Darwin Nunez i ryggen, hvorefter uruguayaneren vendte sig om og endte med at slå hovedet ind i Andersens ditto, så danskeren en smule teatralsk røg bagover og i jorden. Andersen fik et gult kort for episoden, mens Nunez fik direkte rødt.

  Men så tog Luiz Diaz sagen i egen hånd. Fra kanten af feltet hamrede colombianeren bolden ind til 1-1, og så summede Anfield igen.

  Men flere mål blev det ikke til på Anfield.

  /ritzau/

 40. 15. aug kl. 22:57

  Holger Rune taber til verdens nummer 11

  Holger Rune er færdig ved ATP 1000-turneringen i Cincinnati efter et nederlag på 6-7 (5-7), 6-4, 4-6 til Cameron Norrie.

  De to tennisspillere var ellers meget jævnbyrdige, og første sæt blev først afgjort efter tiebreak. Undervejs havde begge spillere brudt hinanden en enkelt gang.

  Godt nok tabte Rune tiebreaken, men i andet sæt svarede han flot igen, da han som det første indledte med at bryde den britiske modstander. Norrie brød tilbage til 4-4, men igen svarede Holger Rune flot igen med et servegennembrud, inden danskeren til sidst vandt sættet.

  I tredje sæt fortsatte de to den lige dyst, men selvom Holger Rune overlevede den første matchbold, så tabte han kampen efter en dobbeltfejl.

 41. 15. aug kl. 21:13

  AGF vinder over Lyngby og rykker på tredjepladsen

  AGFs Yann Aurel Bisseck scorede kampens eneste mål på et flot langskud. (Foto: Bo Amstrup / Ritzau Scanpix © Ritzau Scanpix)

  AGF har fået en god start på Superliga-sæsonen, og mandag blev den endnu bedre, da De Hviie fra Fredensvang vandt snævert med 1-0 over Lyngby.

  Kampens enlige mål blev scoret af tyske Yann Aurel Bisseck, der med et flot langskud midt i første halvleg udplacerede Lyngby målmand Frederik Ibsen. Et vaskeægte drømmemål af forsvarsspilleren.

  AGFs Tobias Mølgaard fik egentlig også bolden over målstregen til 2-0 i første halvleg. Men linjedommeren havde flaget i vejret, og målet blev annulleret.

  Lyngby kom tæt på et par gange mod slutningen af kampen, men bolden ville ikke ind.

  Med sejren indtager AGF tredjepladsen i Superligaen, mens Lyngby er på en noget mere kedelig 10. plads.

 42. 15. aug kl. 20:24

  Allersidste omgang sendte omnium-guldet til Frankrig

  Franske Donavan Grondin (tv) var akkurat stærkest på mændenes omnium ved European Championships i München. (Foto: ANDREAS GEBERT © Ritzau Scanpix)

  Med danske briller var mændenes omnium ved European Championships knap så spændende. Tobias Aagaard Hansen blev nummer 10 samlet og var aldrig i nærheden af medaljerne. Alligevel var det svært ikke at blive revet med, da det hele skulle afgøres.

  Omnium består af fire forskellige discipliner inden for banecykling. Men afgørelsen måtte vi vente med helt indtil den sidste omgang af den sidste disciplin: pointløbet.

  Franske Donovan Grondin, italienske Simone Consonni og spanske Sebastian Mora Vedri havde alle 144 point inden den sidste sprint, hvor det hele skulle afgøres.

  Der var seks, fire og to point at kæmpe for medaljekandidaterne, og her sprintede franske Grondin sig akkurat til flest point og kan nu kalde sig europamester. Consonni tog sølv, mens Mora Vedri snuppede bronze.

  Du kan gense dramaet her, hvor selv kommentatorne har svært ved at forstå, hvor tæt det var.

 43. 15. aug kl. 20:17

  Lisa Brix Pedersen er klar til EM-finalen i diskoskast

  Den danske diskoskaster Lisa Brix Pedersen er klar til EM-finalen i diskoskast efter et forrygende kast på 59 meter og 40 centimeter.

  Det flotte kast kom i det tredje og sidste forsøg i indledende runde.

  Kastet var det ottendebedste kast i kvalifikationen, hvor de 12 bedste gik videre til morgendagens finale.

  Kroatiske Sandra Perkovic kastede længst i kvalifikationen, da hun sendte sin diskos ud på 65 meter og 94 centimeter.

  Du kan se Lissa Brix Pedersens flotte kast i videoen herunder.

 44. 15. aug kl. 19:37

  Amalie Dideriksen slutter som nummer otte til EM i omnium

  Amalie Dideriksen (th) kæmpede bravt på cykelbanen i München. (Foto: CHRISTIAN HARTMANN © Ritzau Scanpix)

  Det så lovende ud undervejs for Amalie Dideriksen, men modstanden viste sig at være for stærk på cykelbanen ved European Championships i München.

  Den danske rytter ender som nummer otte i omnium, som er en gren af banecykling, hvor man dyster i fire forskellige discipliner inden for banecykling: Scratch, Tempo race, udskilningsløb og pointløb.

  Efter to discipliner lå Amalie Dideriksen nummer fire i den samlede stilling. Men med to middelmådige præstationer i de to sidste løb faldt danskeren til ottendepladsen ved Europamesterskaberne.

 45. 15. aug kl. 19:22

  Lynhurtige Lobo er klar til EM-semifinalen i 400 meter efter fremragende løb

  Benjamin Lobo Vedel tangerede den danske rekord. (Foto: ALEKSANDRA SZMIGIEL © Ritzau Scanpix)

  Den danske løber Benjamin Lobo Vedel løb i ren opvisningsstil videre til semifinalen i 400-meter løb ved EM.

  Danskeren tillod sig endda at lunte i mål de sidste 20 meter, da han var så langt foran de øvrige.

  Alligevel tangerede han den danske rekord på distancen, da han løb ind i tiden 45 sekunder og 50 hundrededele.

  Gustav Nielsen kom også videre, da han med én hundrededel snuppede den absolut sidste semifinaleplads.

  Semifinalen løbes onsdag klokken 12.25 og kan ses direkte på DR2.

  Du kan se Benjamin Lobo Vedels overlegne løb i videoen herunder.

 46. 15. aug kl. 19:06

  Julie Kepp kvalificerer sig til EM-finalen på 50 meter fri

  Julie Kepp Jensen er i EM-finalen. (Foto: Philip Davali © Ritzau Scanpix)

  Der var mulighed for to danskere i finalen på 50 meter fri ved svømme-EM i Rom. Det bliver dog kun én af dem, vi får at se i morgendagens finale.

  Julie Kepp Jensen svømmede semifinale i tiden 24.98, hvilket var syvende bedste tid på tværs af de to semifinaler. Dermed er den 22-årige dansker i finalen.

  Elisabeth Sabro Ebbesen svømmede med i samme semifinale som Kepp Jensen. Den kun 20-årige svømmer kom dog i mål med dårligste tid (26.04) af de 16 i semifinalen. Dermed er hun ikke kvalificeret til finalen.

  Julie Kepp Jensen svømmer finalen på 50 meter fri tirsdag aften klokken 18.07. Det kan du se på DR TV.

  Du kan se semifinalen i videoen herunder.

 47. 15. aug kl. 18:48

  Hollandsk stjerne stopper karrieren dagen før Danmark Rundt

  Tom Dumoulin er tidligere verdensmester i enkeltstart. (Foto: MARCO BERTORELLO © Ritzau Scanpix)

  Der er lagt op til en af de mest stjernespækkede PostNord Danmark Rundt nogensinde.

  Desværre mistede løbet en stor stjerne i Tom Dumoulin, som for en uges tid siden meldte fra til Danmarks Cykel Union. Mandag aften har vi nu fået en begrundelse for afbuddet.

  Hollandske Tom Dumoulin har nemlig valgt at stoppe cykelkarrieren mandag aften.

  Det var ellers planen, at den tidligere vinder af Giro d'Italia skulle trække sig tilbage fra cykelsporten efter denne sæson. Men det sker altså med øjeblikkelig virkning, skriver hollænderens hold, Team Jumbo-Visma, på deres hjemmeside.

  - Tanken er tom, benene føles tunge, og træningspassene går ikke, som jeg havde håbet, og jeg ville gerne gøre det godt og have en god følelse ved VM, siger hollænderen.

  Der er ikke meldt noget ud om, hvem der skal køre PostNord Danmark Rundt istedet for Dumoulin.

 48. 15. aug kl. 18:30

  Thea Blomsterberg svømmer sig til en fjerdeplads ved EM

  Der var store smil på Thea Blomsterbergs (tv) læber efter semifinalen. Det er der garanteret også efter finalen, selvom det blev til en plads lige uden for medaljerækkerne. (Foto: Antonio Bronic © Ritzau Scanpix)

  Brystsvømmeren Thea Blomsterberg har imponeret hele svømme-Danmark med sine præstationer ved EM i Rom.

  Det kulminerede mandag aften, hvor hun i finalen svømmede sig til en fjerdeplads på 200 meter brystsvømning med tiden 2.25.57.

  En stor præstation af den kun 20-årige svømmer, der faktisk svømmede langsommere, end hun gjorde i semifinalen. Her klarede fynboen de 200 meter på 2.25.44 - en tid der skar mere end et halvt sekund af hendes personlige rekord.

  Finaletiden havde også været personlig rekord, men Blomsterberg må tage til takke med fjerdepladsen og en lovende fremtid.

  Du kan se den 20-årige talentfulde svømmers flotte finale her.

 49. 15. aug kl. 17:09

  Rasmus Lund Pedersen misser medaljer til EM

  Rasmus Lund Pedersen gør sig mest i 4.000 meter forfølgelsesløb. (Foto: Henning Bagger © Ritzau Scanpix)

  Den danske cykelrytter Rasmus Lund Pedersen var længe med i medaljekampen i 1.000 meter banecykling ved European Championships, men til sidst blev han skubbet ned af podiet.

  Danskeren kørte ellers ind i andenbedste tid, da han havde været en tur på banen, men de tre efterfølgende ryttere satte alle en bedre tid end Rasmus Lund Pedersen.

  Derfor endte han til sidst på en femteplads. Alligevel var han godt tilfreds med finaleløbet.

  - Jeg kan godt være tilfreds. Det er ikke rigtig min disciplin, så det var sjovt bare at være med, siger han.

  Franskmanden Melvin Landerneau vandt konkurrencen.

  Du kan se Rasmus Lund Pedersens løb herunder.

 50. 15. aug kl. 16:48

  Kasper Asgreen er færdig for denne sæson

  Den danske cykelrytter Kasper Asgreen kommer ikke til at køre flere cykelløb i denne sæson.

  Det oplyser Asgreens hold Quick-Step Alpha Vinyl.

  Beslutningen er taget i samråd med den medicinske stab på holdet, efter danskeren havde et slemt styrt i Schweiz Rundt.

  Siden forsøgte holdet at få danskerne klar til Tour de France, men det har nu gjort, at han i stedet bliver nødt til at holde en længere pause fra cyklingen.

  - Følgerne af styrtet (i Schweiz Rundt, red.) og det efterfølgende forsøg på at få ham klar til Tour de France har desværre ført til, at Kasper har involveret et træthedssyndrom, som betyder, at hans krop ikke længere kommer sig efter selv lavintense prøvelser, skriver Quick-Step.

Mere fra dr.dk