Seneste sport

Spansk landshold bliver vaccineret efter coronakaos

Overblik

 1. Spansk landshold bliver vaccineret efter coronakaos

  Efter en kaotisk uge med to coronasmittede spillere bliver det spanske fodboldlandshold nu vaccineret.

  Fredag formiddag, på dagen hvor EM starter, vil spanierne blive vaccineret. Det oplyser det spanske landshold på sin hjemmeside.

  Det sker, så det bliver nemmere for Spanien at gennemføre EM med alle de spillere, landstræner Luis Enrique har udtaget, lyder det.

  Vaccinationen af de spanske spillere kommer, efter at to er blevet testet positive inden for de seneste fire dage. Søndag blev anfører Sergio Busquets konstateret smittet.

  Natten til onsdag kom det så frem, at forsvarsspilleren Diego Llorente også var blevet testet positiv. En test af Llorente onsdag viste sig dog at være negativ. Han er også blevet testet torsdag og bliver det også fredag.

  /ritzau/

 2. England booker billet til ottendedelsfinalen efter sejr over Tjekkiet

  Det engelske landshold slog her til aften Tjekkiet med 1-0, og dermed sikrede de sig førstepladsen i EM's gruppe D.

  Kampens ene scoring faldt i det 12. minut, da Raheem Sterling headede bolden ind bag den tjekkiske målvogter.

  Med sejren over Tjekkiet slutter England på syv point, hvilket er nok til at sikre dem førstepladsen i puljen. Tjekkerne slutter med fire point på puljens tredjeplads, men de er alligevel sikret videre avancement, som én af de fire bedste treere-

  Andenpladsen i puljen blev taget af Kroatien.

  Højdepunkterne fra opgøret kan du se lige her.

 3. Kroatien slår Skotland og sikrer andenpladsen i gruppen

  For Kroatien og Skotland var holdene i samme situation. Kun en sejr talte, hvis det skulle blive til en ottendedelsfinale.

  Det blev Kroatien, der tog sejren og EM-avancementet.

  Kroaterne fik efter lidt indledende pres fra skotterne overtaget styringen med kampen, og det kastede en scoring af sig efter et kvarters spil. Dusan Vlasic stod for scoringen.

  Skotterne fik dog udlignet lige inden pausen ved Callum McGregor.

  Efter pausen scorede Luka Modric et vidundermål, da han med ydersiden drejede bolden over i det lange hjørne af målet. Siden scorede også Ivan Perisic, da han headede et hjørnespark i nettet til 3-1.

  Sejren betyder, at Kroatien kravler op på andenpladsen i gruppe D.

 4. 'En drøm af et ydersidehug': Se kroats drømmemål mod Skotland her

  - Det er en drøm af et ydersidehyg!

  DR Sportens fodboldkommentator Henrik Liniger var mildest talt begejstret, da kroatiske Luka Modric med ydersiden klaskede til bolden, der så strøg direkte op i Skotlands målhjørne i aftenens ene EM-kamp. Og så var stillingen 2-1 til Kroatien.

  Du kan se video af det flotte mål lige her:

  Kampen mellem Skotland og Kroatien kan følges lige her.

 5. Stemning, forløsning og kærlighed: Landsholdets anfører sætter ord på en 'sindssyg' aften i Parken

  Efter landsholdets vilde 4-1-sejr over Rusland i går aftes skulle anfører Simon Kjær til en presseseance i dag forsøge at sætte ord på opgøret og opbakningen i Parken. Og her trådte særligt tre ord ud i kaptajnens beskrivelse af de 90 minutter og den efterfølgende jubel:

  - Stemning, forløsning og kærlighed. Det var en sindssyg aften i Parken. Det var det også mod Belgien, men selvfølgelig var der et resultat nu her, der gav lidt ekstra. Det var fuldstændig sindssygt, siger Simon Kjær.

  Du kan se, hvad Simon Kjær ellers havde at sige om danskernes opbakning til landsholdet i videoen herunder:

  Næste opgave for Simon Kjær og kompagni er på lørdag, hvor Wales venter i EM-ottendedelsfinalen.

  Kampen starter klokken 18, og du kan se med på DR1.

 6. Landsholdets kok forkæler: 'I aften laver jeg trøffelrisotto'

  Risotto med trøffel. Det lyder lækkert, ikke?

  Menuen i den danske landsholdslejr står i aften på den delikate italienske ret krydret med de luksuriøse svampe. Landsholdets kok Per Thøstesen mener nemlig, at det er vigtigt at forkæle spillerne, efter de i går triumferede mod Rusland:

  - Der blev da spist noget mad i går, men det var ikke i hovedsædet. Men i aften glæder jeg mig til at lave noget trøffelrisotto til dem, så de kan blive forkælet lidt, siger landsholdets kok.

  I videoen herunder kan du se Per Thøstesen fortælle om landsholdsmenuen, mens han også giver et bud på, hvilke af de danske spillere spiser mest:

  Vurderet ud fra videoen sørger landsholdskokken helt sikkert også for, at der bliver fyldt godt op i energitanken hos spillerne, når de på lørdag skal møde Wales i EM-ottendedelsfinalen. Den kamp kan ses på DR1 klokken 18.

 7. Wales-profil ser frem mod Danmark-møde: 'Det bliver svært'

  Når Danmark på lørdag skal spille EM-ottendedelsfinale, er modstanderen Wales.

  Her hedder venstrebacken Ben Davies, og han forventer ikke, at opgøret mod det danske landshold ligefrem bliver en walkover for waliserne. Tværtimod faktisk:

  - Det bliver en svær kamp, men vi ser frem til den. Danmark er et rigtig godt hold, men Belgien havde været lige så slemt, siger venstrebacken.

  Du kan se, hvad Ben Davies ellers har at sige om det danske hold i videoen herunder:

  Lørdagens opgør mellem Wales og Danmark kan ses på DR1 klokken 18.

 8. Uefa sagde nej til stadion klædt i regnbuefarver i München: Nu vil borgmesteren fylde hele byen med regnbueflag

  Sådan ser det ud, når Allianz Arena i München er lyst op i regnbuens farver. (Arkivfoto) (Foto: ANDREAS GEBERT © Ritzau Scanpix)

  Borgmesteren i den sydtyske storby München, Dieter Reiter, forstår ikke, hvorfor Uefa ikke vil give lov til at lade byens stadion lyse i regnbuens farver, når Tyskland i morgen spiller mod Ungarn.

  Derfor vil byen lade regnbueflag vaje fra rådhuset og lyse flere af byens vartegn op i regnbuefarver.

  - Jeg finder det skamfuldt, at Uefa forbyder os her i München at sende et signal til resten af verden om åbenhed, tolerance, respekt og solidaritet med de mange mennesker i LGBT-miljøet, siger han ifølge dpa, skriver Ritzau.

  Uefa har afvist ønsket, da man mener, at ansøgningen har en politisk karakter, fordi det specifikt var rettet mod en omstridt lov om seksuelle minoriteter, som den ungarske regering har vedtaget.

 9. England giver grønt lys til over 60.000 tilskuere til EM-finalen

  Den britiske regering har givet en tommel op til, at semifinalerne og finalen ved EM i fodbold, kan blive overværet af mere end 60.000 tilskuere.

  Det oplyser den britiske regering til nyhedsbureauet Reuters.

  Alle tre kampe skal spilles på Wembley i London, og 75 procent af stadionets kapacitet vil således blive udnyttet.

  Indtil nu har der kun været tilladt med op til 20.000 tilskuere til kampene på Wembley.

  EM-semifinalerne spilles 6. og 7. juli, mens finalen spilles 11. juli.

  Wembley Stadium har en kapacitet på 90.000 tilskuere. (Foto: Carl Recine © Ritzau Scanpix)
 10. Danmark har rekordmange ryttere med i Tour de France

  Tidligere i dag var ni danske cykelryttere bekræftet til at køre i årets udgave af Tour de France.

  Blandt cykelrytterne er den dobbelte danske etapevinder fra Tour de France i 2020, Søren Kragh Andersen, der for fjerde år i træk er udtaget til Touren.

  Nu kan Danmark føje endnu to danske ryttere til totalen, da EF Education som det sidste hold har sat navne på sine ryttere i årets Tour de France, og som ventet var Magnus Cort og Michael Valgren blandt de otte aktører.

  Dermed kom det samlede danske deltagerantal i Touren op på 11 ryttere, hvilket er rekord.

  Tidligere er Søren Kragh Andersen (Team DSM), Casper Pedersen (Team DSM), Jakob Fuglsang (Astana), Jonas Vingegaard (Jumbo-Visma), Christopher Juul-Jensen (BikeExchange), Michael Mørkøv (Quick-Step), Kasper Asgreen (Quick-Step), Mads Pedersen (Trek) og Mikkel Bjerg (UAE) også officielt skrevet på startlisten.

  Tour de France begynder på lørdag.

 11. Finsk landstræner: 'Danmark fortjener andenpladsen'

  Der var stor spænding om, hvilket hold skulle tage andenpladsen i EM's gruppe B, da både Danmark og Rusland samt Belgien og Finland i går aftes spillede på samme tid.

  Efter kampenes slutfløjt var det en realitet, at andenpladsen og den direkte billet til ottendedelsfinalen endte i danske hænder. Og selvom den finske landstræner Markku Kanerva gerne havde set sit eget hold tage den plads, mener han, at andenpladsen er retvisende for det danske holds styrke:

  - Det danske landshold har leveret et stærkt comeback. De har vist høj kvalitet og mental styrke. Jeg synes, at det danske hold fortjener andenpladsen i gruppen, siger den finske landstræner på et pressemøde efter kampen.

  Du kan se, hvad den finske landstræner havde at sige om Danmark i videoen herunder.

  I ottendedelsfinalen skal det danske landshold stå ansigt til ansigt med Wales. Hvad de tidligere landsholdsprofiler Peter Schmeichel og Flemming Povlsen mener om det opgør, kan du læse her.

 12. Rekordmange danskere til Touren

  Den dobbelte danske etapevinder fra Tour de France i 2020, Søren Kragh Andersen, er for fjerde år i træk udtaget til Tour de France.

  Det oplyser Team DSM i en pressemeddelelse og tilføjer, at 25-årige Casper Pedersen også er med på holdet. Det er Pedersens andet Tour de France i karrieren.

  Med udtagelsen af de to danskere hos Team DSM er rekorden for flest danskere i Tour de France dermed også tangeret.

  Ligesom i 2019 er ni danskere officielt udtaget, men rekorden kommer med al sandsynlighed til at falde.

  EF har således ikke udtaget sit hold endnu, og her er både Michael Valgren og Magnus Cort mere end varme på bud på en udtagelse.

  Tidligere er Jakob Fuglsang (Astana), Jonas Vingegaard (Jumbo-Visma), Christopher Juul-Jensen (BikeExchange), Michael Mørkøv (Quick-Step), Kasper Asgreen (Quick-Step), Mads Pedersen (Trek) og Mikkel Bjerg (UAE) også officielt skrevet på startlisten.

  Opdateret klokken 14:42: Mads Pedersen og Mikkel Bjerg fremgik ikke tidligere på listen over rytterne, som er bekræftet til dette års Tour de France. De er tilføjet nu.

 13. Borgerservice: Tre krav til fodboldfans, der vil til Holland

  Der er skidt nyt til de danske fodboldfans, der drømmer om en weekend i Amsterdam, hvor Danmark lørdag spiller ottendedelsfinale ved EM i fodbold.

  Holland betragter Danmark som højrisikoland. Derfor er coronapasset ikke gældende.

  I stedet gælder tre regler for danske rejsende:

  - Man skal have en negativ PCR–test, der er maksimalt 72 timer gammel.

  - Man skal gå i isolation i op mod ti dage ved indrejse, men man kan testes fra dag fem. - Man skal udfylde en karantæneattest, hvor der står, hvor man isoleres.

  Er man kun i Holland i 12 timer, er man undtaget karantænekrav. Tidligere har 4700 danske fodboldfans haft billet til en mulig ottendedelsfinale.

 14. Uefas regnbueafvisning mødt med hovedrysten i EU

  Sådan ser det ud, når Allianz Arena i München er oplyst i regnbuens farver. (Foto: Frank Hoermann/SVEN SIMON © Verwendung weltweit)

  Der bliver ikke nogen markering af LGBT+-rettigheder, når Tyskland i morgen aften tørner sammen med Ungarn på Allianz Arena i den sydtyske by München.

  Byrådet havde ellers spurgt Uefa om lov til at oplyse stadion i LGBT+-flagets regnbuefarver i protest mod ny ungarsk lovgivning, som får kritik for at være diskriminerende.

  Men det blev et nej tak fra Uefa.

  Den beslutning møder hovedrysten fra EU's kommissær for værdier, Vera Jourová, og flere EU-landes ministre, heriblandt udenrigsminister Jeppe Kofod (S). Det skriver Ritzau.

  - Jeg synes, at det er helt på sin plads at markere al kamp imod diskrimination. Også i forhold til LGBTI-dagsordenen, siger Kofod.

 15. 29 smittede i forbindelse med fodbold-EM i Danmark

  Der er fundet relativt få smittede efter Danmarks tre landskampe i København.

  Det fortæller direktør i Styrelsen for Patientsikkerhed, Anette Lykke Petri.

  - Aktuelt er der i alt rapporteret om 29 smittetilfælde, hvor personen har været smittet under kampen, eller er blevet smittet under kampen, siger hun.

  Det gælder både arrangementer i Parken og storskærmsarrangementer.

 16. Tidligere dansk verdensmester kører Tour de France

  Den tidligere verdensmester Mads Pedersen kører Tour de France for Trek-Segafredo for andet år i træk.

  Det bekræfter holdet tirsdag, hvor det også slår fast, at hollænderen Bauke Mollema i første omgang kører for klassementet.

  25-årige Mads Pedersen skal sammen med belgiske Jasper Stuyven jagte etapesejre.

  - Mads og Jasper har vist, at de har evnerne til at vinde de største løb, og vi har et etableret hold omkring dem, der kan være medvirkende til, at det sker i Touren, siger holdets general manager, Luca Guercilena i en pressemeddelelse.

  Ud over Pedersen, Mollema og Stuyven kører italieneren Vincenzo Nibali for Trek-Segafredo sit niende Tour de France.

  26-årige Niklas Eg var en del af Tour-holdet i sidste sæson, hvor han sluttede som nummer 51 i det samlede klassement, men han er som forventet ikke en del af holdet i år. Løbet begynder på lørdag.

  Mads Pedersen kører Tour de France fra på lørdag - dog uden regnbuestriber. (Foto: NILS MEILVANG © Ritzau Scanpix)
 17. Historisk: NFL-spiller står frem som homoseksuel

  Carl Nassib er stået frem som homoseksuel. (Foto: USA TODAY SPORTS © Ritzau Scanpix)

  Som den første aktive spiller i NFL står Carl Nassib fra Las Vegas Raiders offentligt frem og fortæller, at han er homoseksuel.

  - Jeg ønsker bare at tage et øjeblik (af jeres tid, red.) for at sige, at jeg er homoseksuel, lyder det fra den 28-årige Nassib i en video på Instagram.

  Han udtrykker samtidig lettelse over at informere offentligheden om det.

  - Jeg har tænkt over det i et stykke tid nu, men føler mig endelig tryg ved at få det ud. Jeg har et godt liv og den bedste familie, venner og job, nogen kan ønske sig, siger han videre.

  Ikke mange spillere i de fem store professionelle sportsligaer i Nordamerika, amerikansk fodbold (NFL), baseball (MLB), ishockey (NHL), basketball (NBA) og fodbold (MLS), har åbent erklæret sig som homoseksuelle.

  En af de få er Collin Martin, der i 2018 som aktiv spiller for MLS-holdet Minnesota United gjorde det.

  /ritzau/Reuters

 18. Hjulmand: Jeg var fuldstændig med hele vejen

  Kasper Hjulmand har altid en plan.

  Mandag aften var ingen undtagelse, da Danmark med 20 minutter tilbage af kampen stadig stod til at ende på gruppens tredjeplads.

  Derfor var der også en verden til forskel på en sejr på 2-1 fremfor 4-1 for de danske drenge, der skulle bruge alle de mål, de kunne få, hvis ottendedelsfinalen skulle i hus.

  Det scenarie havde landstræneren luret inden kampen, og derfor var det ikke noget tilfælde at Andreas Christensen og siden Joakim Mæhle kunne sende Danmark på tre og fire mål, afslørede Hjulmand på pressemødet efter kampen.

  Hør Hjulmands plan for kampen her:

  Heldigvis kom målscoren aldrig i spil, da Belgien samtidig vandt over Finland og Danmark er dermed klar til ottendedelsfinalen mod Wales på lørdag.

 19. Damsgaard tog rekord fra Povlsen: 'Han kommer til at lave mange flere'

  Mikkel Damsgaard blev med sin scoring i 4-1-sejren over Rusland den yngste danske målscorer ved en slutrunde. Rekorden tilhørte før den tidligere danske landsholdsangriber Flemming Povlsen.

  Men den tidligere danske målræv giver gladeligt rekorden videre til blot 20-årige Mikkel Damsgaard:

  - Jeg giver den gerne videre til Damsgaard. Han kommer til at score mange flere, siger Flemming Povlsen, da han i TV-studiet efter kampen bliver spurgt ind til rekorden.

  Du kan se Flemming Povlsens reaktion på rekorden i videoen herunder:

  Højdepunkterne fra kampem mellem Danmark og Rusland kan du se lige her.

 20. Schmeichel om vild opbakning: 'Parken bliver ved med at overgå sig selv'

  Efter den forløsende EM-sejr over Rusland, blev det danske landshold hyldet af 25.000 jublende danskere i Parken. Og den opbakning og hyldest, som landsholdet har fået i dag og de seneste dage, er noget, der gør indtryk hos landsholdets målvogter Kasper Schmeichel:

  - Parken bliver ved at overgå sig selv. Jeg er så stolt af at spille herinde. Jeg elsker det. Det er blevet taget til et helt nyt niveau. Hele byen er ude at vinke os farvel i Helsingør. Det er det, et landshold kan og skal. Det skal samle nationen, give os håb og stolthed, og det har vi gjort i aften, siger Kasper Schmeichel.

  Du kan se hele interviewet med Kasper Schmeichel i videoen herunder.

  Højdepunkterne fra kampem mellem Danmark og Rusland kan du se lige her.

 21. Stolt dansk målscorer: 'Det er en mandfolkepræstation'

  Den danske back Joakim Mæhle spillede en blændende kamp og scorede det sidste mål, da Danmark i dag besejrede Rusland med 4-1 ved EM i fodbold. Ganske forståeligt er han derfor også stolt af den indsats, det danske landshold leverede i dag:

  - Det er en mandfolkepræstation. Jeg har aldrig oplevet noget lignende, det bliver overgået hver eneste gang, vi er i Parken. Det er fantastisk, siger Joakim Mæhle.

  Du kan se hele interviewet med den danske målscorer her.

  Højdepunkterne fra den flotte 4-1-sejr kan du se her.

 22. Danmark er videre til ottendedelsfinalen ved EM

  Det danske landshold er klar til ottendedelsfinalen ved EM.

  Danmark vandt 4-1 mod Rusland.

  Opgaven var på forhånd simpel, hvis Danmark ville gå videre fra gruppen. Kun en sejr talte.

  Efter en periode med hakkende dansk spil dukkede Mikkel Damsgaard op, og med et forrygende langskudsmål gjorde han det til 1-0 til Danmark.

  Efter pausen fordoblede Yussuf Poulsen føringen, da han opsnappede en russisk tilbagelægning og trillede bolden forbi den sagesløse russisk målmand.

  Efterfølgende reducerede Artem Dzyuba for Rusland på et straffespark. Andreas Christensen og Joakim Mæhle scorede siden for Danmark.

  Samtidig slog Belgien Finland med 2-0, og derfor tager Danmark andenpladsen i gruppen.

 23. Damsgaard bringer Danmark foran: Se 1-0 målet her

  Danmark er foran mod Rusland!

  Efter 37 minutters spil af den altafgørende EM-gruppekamp lagde blot 20-årige Mikkel Damsgaard an til skud og sendte en følt afslutning op i krogen af det russiske mål.

  Se det flotte 1-0mål i videoen herunder:

  Scoringen satte også gang i festen på Ofelia Beach. Bare se med i videoen herunder:

  Kampen mellem Danmark og Rusland kan følges på DR1, DRTV og i Liga på P3.

 24. Danmarks kamp mod Rusland er begyndt

  Danmark spiller lige nu en altafgørende EM-kamp mod Rusland.

  Kampen er netop begyndt og kan følges på DR1, DRTV eller i LIGA på P3 i radioen.

  Danmark skal vinde kampen for at have muligheden for at sikre avancement til ottendedelsfinalerne ved EM.

  Hvis Danmark vinder skal vi også håbe på et finsk nederlag mod Belgien. Få helt styr på scenarierne her.

 25. Statsministeren er klar til landskamp: 'Selvfølgelig kan Danmark slå Rusland'

  Cirka 25.000 danskere er mødt op i Parken for at bakke det danske landshold op til den længe ventede EM-kamp mod Rusland. En af dem er statsminister Mette Frederiksen (S). Iklædt et rødt halstørklæde er hun klar til støtte de danske drenge, når de om lidt skal kæmpe for en plads i ottendedelsfinalen.

  - Den skal nok komme i hus (ottendedelsfinalen red.). Selvfølgelig kan Danmark slå Rusland, siger Mette Frederiksen.

  Se det fulde interview med den danske statsminister i videoen herunder:

  Kampen mellem Danmark og Rusland begynder klokken 21 og kan følges på DR1, DRTV og i Liga på P3.

 26. En legende takker af: Se makedonske spillere give anføreren æresport

  Angriberen Goran Pandev er nærmest et synonym på Nordmakedoniens fodboldlandshold. Med 20 års tjeneste og 120 landskampe på CV'et er han sin nations klart største og mest rutinerede stjerne.

  Men i dag sagde Pandev tak for nu. Da angriberen i det 67. minut af EM-kampen mellem Nordmakedonien og Holland blev skiftet ud, var det nemlig sidste gang, han gik fra banen som professionel fodboldspiller.

  Ved udskiftningen blev den makedonske angriber mødt af en æresport af medspillere, der alle ville hylde deres kaptajn. Du kan se video af æresporten herunder:

  Holland vandt 3-0 over Nordmakedonien, og højdepunkterne fra kampen kan du se her.

 27. Holland og Østrig sikrer sig EM-avancement

  Holland havde allerede sikret sig førstepladsen i gruppe C, men der var stor spænding om, hvem der skulle følge med hollænderne videre til ottendedelsfinalerne.

  Ukraine og Østrig mødtes i en direkte duel om andenpladsen. Østrig slap bedst fra det møde og sikrede andenpladsen med en 1-0-sejr.

  Hollænderne tog en stensikker sejr på 3-0 mod Nordmakedonien, og de orange gør altså rent bord i gruppen med tre sejre i lige så mange kampe.

  Dermed går Holland og Østrig videre til ottendedelsfinalerne, mens Ukraine må vente på, at resten af grupperne spilles færdig, før de ved, om de er med videre på tredjepladsen.

 28. Fransk storklub henter dansk landsholdsangriber

  Den franske storklub Lyon henter den danske angriber Signe Bruun hos ligarivalerne Paris Saint-Germain.

  Det bekræfter Lyon mandag eftermiddag.

  Signe Bruun har fået en kontrakt, der gælder frem til sommeren 2023.

  Samtidig har Lyon præsenteret Danielle van de Donk fra Arsenal og Christiane Endler, som også kommer fra Paris Saint-Germain.

  Paris Saint-Germain vandt i denne sæson mesterskabet foran Lyon, der forinden havde vundet mesterskabet 14 år i træk.

  Mellem 2016 og 2020 vandt Lyon også Champions League fem gange i træk.

 29. Dansker i russisk topklub: 'Det er en stolt fodboldnation'

  Når Kasper Scmeichel og kompagni i aften træder ind i Parken til den afgørende kamp i EM's gruppe B, står de overfor et russisk landshold, der indtil videre ikke har imponeret ved slutrunden.

  Alligevel er kulturen og forventningerne omkring landsholdet store i hjemlandet. Det vurderer den danske fodboldspiller Oliver Abildgaard, der til dagligt tørner ud for den russiske topklub Rubin Kazan.

  - Det er en stolt fodboldnation. Hypen omkring fodbold er måske lige et niveau op i forhold til, hvad jeg er vant til derhjemme.

  Alligevel forventer russerne ikke, at kampen mod det danske landshold bliver en walkover. Tværtimod faktisk.

  - De ved bestemt godt, at det ikke bliver en let kamp for dem, siger den danske midtbanespiller, siger Oliver Abildgaard.

  Du kan se Oliver Abildgaard fortælle om Ruslands landshold og den russiske fodboldkultur i videoen herunder.

  Kampen mellem Danmark og Rusland starter klokken 21 og kan følges på DRTV, DR1 og i Liga på P3.

 30. Quick-Step udtager to danskere til touren

  Quick-Step-holdet har sat navn på holdet til Tour de France.

  På holdet er to danskere - Kasper Asgreen og Michael Mørkøv.

  Quick-Step stiller med et stjernespækket hold med både Julian Alaphillipe og Mark Cavendish blandt de otte udtagne ryttere.

  Både Asgreen og Mørkøv var også med på Quick-Steps Tour-hold i 2020 og 2019.

  Tour de France begynder 26. juni og strækker sig over 21 etaper frem til 18. juli.

  Det bliver tredje gang, at Kasper Asgreen skal køre Tour de France. (Foto: Bo Amstrup © Bo Amstrup / Ritzau Scanpix)
 31. Rasmus Højgaard og Joachim B. Hansen er klar til OL

  Det bliver Rasmus Højgaard og Joachim B. Hansen, som snupper herrernes to danske golfpladser ved sommerens OL i Tokyo.

  Det bekræfter Dansk Golf Union, efter de har krydset skæringsdatoen på herrernes verdensrangliste, der danner grundlag for OL-kvalifikationen.

  Rasmus Højgaard ligger på den opdaterede liste nummer 121, mens Joachim B. Hansen rangerer som nummer 151.

  - De kan nu forberede sig fuldt ud og er blevet orienteret løbende om, hvad de kan forvente. fortæller Dansk Golf Unions elitechef, Claus Mølholm.

  På kvindesiden er det stadig uvist, hvem der tager de danske pladser. Aktuelt ligger Nanna Koerstz Madsen og Emily Kristine Pedersen til at tage de to pladser, men Nicole Broch Larsen kan nå at overhale dem.

  Det sidste kræver et topresultat ved denne uges major, PGA Championship, hvor de alle tre deltager.

 32. Clara Tauson taber første kamp i Wimbledon-optakt

  Clara Tauson tabte i tre sæt til russeren Anna Blinkova ved WTA-turneringen på græs i tyske Bad Homburg. Det blev dermed og så hendes sidste kamp inden grand slam-turneringen Wimbledon begynder næste mandag.

  Det var danskerens første rigtige kamp på græsunderlag som seniorspiller, og den tabte hun med cifrene 6-7, 6-4, 2-6 til Anna Blinkova, der ligger nummer 90 på verdensranglisten - tre pladser over Tauson.

  Clara Tauson var stærkt utilfreds med dommeren i slutningen af første sæt, da danskeren mente, at bolden, der førte til russisk 3-0-føring i tiebreak, var ude.

  - Pas på dit sprog, når du taler til mig, sagde dommeren for at dæmpe den utilfredse dansker.

 33. Skotland ramt af corona før afgørende EM-kamp

  Billy Gilmour kommer ikke til at spille den afgørende gruppekamp mod Kroatien, da han er blevet ramt af corona. (Foto: XXSTRINGERXX xxxxx © Ritzau Scanpix)

  Den skotske midtbanespiller Billy Gilmour er testet positiv for coronavirus og misser Skotlands vitale gruppekamp mod Kroatien tirsdag.

  Det oplyser det skotske fodboldforbund ifølge Reuters.

  Dermed er han ikke tilgængelig til skotternes sidste gruppekamp mod Kroatien tirsdag, hvor begge hold har brug for en sejr for at komme videre til ottendedelsfinalerne.

  Gilmour startede inde på Skotlands defensive midtbane, da det fredag blev til 0-0 mod England i den anden gruppekamp. Her blev han kåret som kampens spiller.

 34. OL i Tokyo tillader op til 10.000 fans

  Japanere får mulighed for at se verdens bedste atleter i aktion til de olympiske lege i Tokyo.

  Den Internationale Olympiske Komité skriver på sin hjemmeside, at de i samarbejde med blandt andre den japanske regering er blevet enige om, at de kan fylde haller og stadioner 50 procent - dog maksimalt 10.000 tilskuere.

  Internationale tilskuere er allerede blevet udelukket fra legene, der starter 23. juli.

  Den japanske premierminister Yoshihide Suga siger dog også, at han ikke vil tøve med at ændre den beslutning, hvis corona-situationen ændrer sig.

 35. Fuglsang og Juul-Jensen udtaget til Tour de France

  To danskere er blevet udtaget til at køre Tour de France, der begynder på lørdag.

  36-årige Jakob Fuglsang er med for at jagte etapesejre og køre sig i topform frem mod OL for sit hold Astana - Premier Tech. Det er 9. gang, at han er med i verdens største etapeløb.

  31-årige Christopher Juul-Jensen er udtaget for sit hold Team BikeExchange, hvor hans rolle mere bliver som hjælperytter for holdets klassementshåb Lucas Hamilton. Det er 3. gang, at han er med i Tour de France.

  Dermed er tre danskere officielt udtaget til det prestigefyldte etapeløb. Bjergrytteren Jonas Vingegaard er tidligere blevet offentliggjort for at hjælpe sit hold Team Jumbo-Visma.

 36. Den newzealandske vægtløfter Laurel Hubbard bliver første transkønnede OL-atlet

  Den newzealandske vægtløfter Laurel Hubbard bliver den første transkønnede atlet, der skal deltage ved OL.

  Det skriver Ritzau.

  Den 43-årige transkønnede vægtløfter har nu fremvist testosteron-niveauer, der holder sig inden for de grænser, som Den Internationale Olympiske Komité (IOC) har opsat, og opfylder alle øvrige kriterier for transkønnede atleter.

  Laurel Hubbard var den første transkønnede atlet til at deltage i Commonwealth Games i 2018, selv om de australske værter forsøgte at blokere hendes deltagelse - forgæves. Hun måtte i øvrigt udgå med en albueskade. (Foto: Paul Childs © Ritzau Scanpix)

  Chefen for New Zealands Olympiske Komité, Kereyn Smith, anerkender, at der er tale om en "meget følsom og kompleks" sag.

  - Vi anerkender, at kønsidentitet i sport er et meget følsomt og komplekst spørgsmål, der kræver en balance mellem menneskerettigheder og fair forhold i sportsgrenen, siger han.

  I øjeblikket rangerer Hubbard som nummer 16 i verden i klassen for vægtløftere over 87 kilo på kvindesiden.

 37. Belgisk stjerne melder sig klar til Finland: 'Jeg er klar til at starte inde'

  Eden Hazard har meldt sig klar til at indgå i Belgiens startopstilling i mandagens sidste EM-gruppekamp mod Finland.

  Offensivspilleren, der er en af de største stjerner i den belgiske trup, er blot blevet brugt som indskifter i de to første kampe mod Rusland og Danmark.

  Han er på vej tilbage til fuld styrke efter en skade, der holdt ham ude i store dele af forårssæsonen i Real Madrid.

  - Jeg er ikke på 100 procent endnu, men jeg er klar til at starte inde.

  - Det har været planen fra turneringens begyndelse at bygge på løbende, så jeg er på 100 procent i knockoutfasen, siger Eden Hazard ifølge AFP.

  Hvis Danmarks drømme om avancement fra gruppespillet skal gå i opfyldelse, skal Belgien slå Finland mandag. Derfor må det anses som godt nyt for den danske lejr, at en af Belgiens profiler melder sig klar til en startplads.

  /ritzau/

  Real Madrid-stjernen Eden Hazard melder sig klar til en startplads mod Finland i mandagens opgør. (Foto: STUART FRANKLIN © Ritzau Scanpix)
 38. Uefa dropper undersøgelse af Neuers regnbue-armbind

  Det Europæiske Fodboldforbund, Uefa, har trukket stikket på undersøgelsen af Tysklands målmand og anfører, Manuel Neuer, og hans regnbue-armbind.

  Det meddeler Tysklands fodboldforbund, DFB, på Twitter.

  - Uefa har i dag meddelt DFB, at de har stoppet undersøgelsen af Manuel Neuers regnbue-armbind.

  - Armbindet er blevet vurderet som et hold-symbol for diversitet og således for en god sag, skriver DFB.

 39. Ny hammerkastrekord og dansk landsholdsoprykning i Europa

  Det danske atletiklandshold levede op til forhåbningerne og sikrede sig en sammenlagt andenplads ved den årlige European League-match. Det betyder, at Danmark sammen med Ungarn og Slovenien rykker op fra Second League til First League, der er den næstbedste række i det europæiske landsholdsstævneformat.

  På andendagen af matchen, som blev afviklet i Bulgarien, kom der to danske disciplinsejre. satte Katrine Koch Jacobsen ny dansk rekord i hammerkast med 68,38 meter, da hun vandt disciplinen. Derudover vandt Simon Jensen på 200 meter i tiden 20,92 sekunder.

  Om lørdagen sørgede Kojo Musah på 100 meter, Anna Emilie Møller på 3000 meter forhindring, Kristoffer Thomsen i kuglestød samt mændenes 4 gange 100 meter-stafet for de danske førstepladser.

 40. UEFA undersøger Neuers regnbue-armbind

  Manuel Neuers regnbuefarvede anførerarmbind er årsag til en sag, der kan resultere i en bøde til det tyske fodboldforbund. (Foto: Matthias Schrader / POOL © Ritzau Scanpix)

  Ifølge ntv.de har det europæiske fodboldforbund UEFA indledt en sag mod det tyske fodboldforbund. Det sker, fordi den tyske målmand og landsholdsanfører Manuel Neuer under slutrundens to første kampe har spillet med et regnbuefarvet anførerbind om armen.

  Ifølge det tyske medie betragter UEFA det som en politisk gestus under en kamp, og det er forbudt ifølge forbundets regler. Derfor kan Neuers opbakning til markeringen af Pride-måneden ende med at udløse en bøde til det tyske fodboldforbund.

  Münchens overborgmester Dieter Reiter vil ifølge sueddeutsche.de i morgen overbringe UEFA et forslag om at lade stadion lyse op i regnbuefarverne i forbindelse med Tysklands sidste puljekamp på onsdag. Her møder tyskerne Ungarn, hvor man i sidste uge har vedtaget en lov om at begrænse unges informationsrettigheder, når det gælder homoseksualitet og transseksualitet. På kampdagen vil rådhuset i den sydtyske metropol også flage med regnbueflaget i sympati med LGBT-samfundet.

 41. Italien og Wales sikrer EM-avancement

  Italien og Wales sikrede søndag de to direkte pladser i ottendedelsfinalerne i EM’s gruppe A.

  Det er et faktum efter sidste spillerunde i gruppen.

  Italien havde selv alle muligheder for at sikre sig førstepladsen – kravet var at undgå nederlag til Wales.

  På scoring af Matteo Pessina fik Italien en 1-0-sejr mod Wales.

  I Baku gjorde Schweiz sit for at stjæle andenpladsen, da de slog Tyrkiet med 3-1. Men Wales er bedre på målscore, og derfor må schweizerne nøjes med tredjepladsen i gruppen efter Wales på andenpladsen og Italien øverst. Tyrkiet slutter sidst.

 42. Norge dropper muligt boykot af VM i Qatar

  Norge boykotter ikke VM i fodbold næste år.

  Det står klart efter en ekstraordinær samling af parterne i norsk fodbold søndag.

  Her stemte 368 imod en eventuel boykot, mens 121 stemte for. Det skriver det norske nyhedsbureau NTB.

  I marts blev det besluttet, at spørgsmålet om en mulig norsk boykot skulle behandles på søndagens ekstraordinære generalforsamling.

  For at skabe de bedste forudsætninger til at træffe en beslutning om VM nedsatte Det Norske Fodboldforbund (NFF) i marts et bredt sammensat udvalg, der skulle belyse alle sider af en mulig boykot. Et flertal i udvalget kom i maj frem til, at en boykot ikke var vejen frem.

  Debatten om en mulig boykot af VM i Qatar startede, da flere norske topklubber i slutningen af februar opfordrede fodboldforbundet til ikke at deltage i VM-slutrunden, skulle Norge kvalificere sig.

  Det skete i kølvandet på en rapport fra den britiske avis The Guardian, der viste, at flere end 6500 migrantarbejdere fra Indien, Pakistan, Nepal, Bangladesh og Sri Lanka er døde i Qatar, siden landet i 2010 fik tilkendt værtskabet for VM.

  /ritzau/

 43. Danske bueskytter misser ekstra OL-plads

  Bueskytterne på det danske damelandshold i recurve kommer ikke med til OL i Tokyo.

  Det står klart, efter at den sidste kvalifikationsturnering til legene søndag blev afholdt i Paris.

  Her dystede 28 nationer om tre OL-billetter, men Danmark - der var repræsenteret af Maja Jager, Randi Degn og Kirstine Andersen - fik altså ikke en af dem. Det blev til exit allerede i ottendedelsfinalen efter et nederlag til Brasilien, og Danmark sluttede derfor på en delt niendeplads.

  Mexico, USA og Italien endte med at kvalificere sig til legene i Tokyo.

  Sports- og udviklingschef i Bueskydning Danmark Kenn Romme havde inden kvalifikationsturneringen spået de danske bueskytter gode muligheder for at tage en OL-billet.

  Ifølge landstræner Niels Dall var danskerne da også uheldige søndag.

  Danmark var egentlig kommet godt i gang i turneringen tidligere på dagen, men modstanderen i ottendedelsfinalen, Brasilien, havde trænet mere på banen, hvor de to lande mødtes, og kendte derfor vindforholdene noget bedre.

  - Så vi var nærmest færdige, før vi overhovedet var kommet i gang. Det var lidt af en mavepuster, siger Niels Dall.

  At Danmark missede OL-kvalifikationen søndag, betyder dog ikke, at de rød-hvide farver ikke bliver vist frem, når der skal skydes med bue og pil i Tokyo.

  Maja Jager var nemlig i forvejen kvalificeret til den individuelle konkurrence ved OL.

  /ritzau/

 44. Mors-Thy Håndbold besejrer de danske mestre i pokalfinalen og henter klubbens første trofæ

  Mors-Thy Håndbold vandt søndag aften finalen i herrernes pokalturnering i håndbold. Santander Cup-triumfen blev sikret med en 32-31-sejr mod Aalborg Håndbold.

  Dermed slår Mors-Thy Champions League-sølvvinderne og de danske mestre.

  Det var helt lige ved pausen ved stillingen 17-17. Mors-Thy kom bedst fra land i anden halvleg og tog føringen, om end den aldrig blev større end fire mål.

  Kampen var meget lige til det sidste, hvor den lå og bølgede frem og tilbage, inden det lykkedes Mors-Thy at sikre sejren til sidst.

 45. Mads Würtz Schmidt spurter sig til DM-sejr i landevejscykling

  Mads Würtz Schmidt er dansk mester i landevejscykling.

  Ved DM i Give var han hurtigst, da frontgruppen kom frem til målstregen efter 227,1 kilometer på landevejene omkring stationsbyen i Sydjylland.

  Et udbrud på fjorten mand havde et forspring på tre minutter til de nærmeste forfølgere med fem kilometer til mål, og det stod klart, at vinderen skulle findes i blandt de fjorten. Der blev angrebet i øst og vest i frontgruppen.

  Mads Würtz Schmidt, Mathias Norsgaard og Frederik Wandahl slap væk, men Mikkel Honoré og Michael Valgren kom op til gruppen, som skulle spurte om sejren.

  I spurten var Mads Würtz Schmidt hurtigst, og Frederik Wandahl blev toer.

  Mads Würtz øverst på podiet i Give (Foto: Bo Amstrup © Bo Amstrup / Ritzau Scanpix)
 46. Max Verstappen overhaler på næstsidste omgang og vinder Formel 1-grandprix

  Max Verstappen vinder Frankrigs Formel 1-grandprix.

  Dermed fortsætter Verstappen sin glimrende indledning på sæsonen, hvor han har lagt sig i spidsen i den samlede VM-stilling.

  Max Verstappen startede grandprixet i pole position, men mistede førstepladsen undervejs. Men på næstsidste omgang overhalede han den syvdobbelte verdensmester, Lewis Hamilton, og tog sejren i grandprixet.

  Dermed udbygger Verstappen sin samlede føring i VM-stillingen, hvor han nu har 12 point ned til Lewis Hamilton på andenpladsen.

 47. Kjær tror på sejr i morgen: 'Du kan være 100 procent sikker på, at vi vil give alt på banen i morgen'

  Der skal en sejr over Rusland til, hvis Danmark skal videre i EM. Og anfører Simon Kjær tror på en dansk sejr.

  - Vi har fokus på vores egen styrke i kampen mod Rusland. Hvis vi kan bygge den energi op, vi havde til kampen mod Belgien, så er jeg fortrøstningsfuld. Så skal vi nok få det, vi kommer efter.

  - Det vil betyde meget at gå videre fra gruppen. Vi går ind til kampen med den mentalitet, at vi skal gå videre, efter alt det, vi har været igennem. Vi har kvaliteten til det. Du kan være 100 procent sikker på, at vi vil give alt på banen i morgen, siger Simon Kjær.

  Han håber, at de danske roligans på lægterne igen giver den max gas.

  - Den opbakning, vi fik mod Belgien, er det vildeste, jeg har prøvet. Jeg håber, vi kan få den samme opbakning i morgen, siger Simon Kjær.

 48. Simon Kjærs første møde med pressen efter Eriksens hjertestop: 'Jeg er utroligt taknemmelig for støtten'

  For første gang siden Christian Eriksens hjertestop i kampen for otte dage siden mod Finland, sætter anfører Simon Kjær nu ord på sine følelser foran pressen.

  - Jeg er utroligt taknemmelig for den støtte, jeg har kunnet mærke. Jeg har brugt Kasper (Schmeichel, red.) meget i den her proces. Det er stadig en svær proces. Men jeg glæder mig til at komme ud og spille fodbold i morgen, siger han på pressemødet netop nu.

  - Det er en aften, vi aldrig kommer til at glemme. Men vi har en taknemmelighed over, at Christian er okay og er sammen med sin familie nu, siger Kjær.

 49. Amalie Dideriksen vinder kvindernes DM i landevejscykling

  Amalie Dideriksen fra Trek-Segafredo er dansk mester i linjeløb for kvinder. (Foto: Claus Fisker © Ritzau Scanpix)

  På en regnvåd og blæsende søndag kørte Amalie Dideriksen først over målstregen i Give efter 133 kilometer på landevejene.

  Flere ryttere var på skift i udbrud i løbet af etapen, men til sidst var det tre af forhåndsfavoritterne, der skulle afgøre det mellem sig.

  Emma Norsgaard, Amalie Dideriksen og Cecilie Uttrup Ludwig kom sammen igennem sidste sving, og her var det den tidligere verdensmester, der var stærkest i spurten.

  Det er femte gang, at den 25-årige rytter, der til daglig kører for Trek-Segafredo, lader sig hylde som Danmarks bedste på landevejene.

  Emma Norsgaard fra Movistar blev nummer to, mens Cecilie Uttrup Ludwig, der kører for FDJ-Nouvelle Aquitaine-Futuroscope, tog bronzemedaljen.

 50. DBU er utilfreds med billetsystem til Rusland-kampen

  Tidligere i dag satte Uefa et par tusinde ekstra billetter til salg til den altafgørende kamp mod Rusland i Parken.

  De blev revet væk, men mange fans stod skuffede tilbage og var langt fra tilfredse med det europæiske forbunds billetsystem.

  Og den frustration forstår de godt hos Dansk Boldspil Union. Her skrev den kommercielle direktør, Ronnie Hansen, sådan her på Twitter inden salget overhovedet var startet:

  - UEFA har netop sat 2000 rest-billetter til salg til kampen mod Rusland! Spørg mig ikke, hvorfor det sker på denne måde - men skynd dig at få billetten.

  Det fik flere fans til tasterne med opgivende attituder. Og så lød et efterfølgende svar fra Ronnie Hansen på denne måde:

  - Jeg har solgt billetter i 15 år. Jeg kender de fleste billetsystem endog meget indgående. Jeg kan med stor kraft i stemmen sige, at det her system ikke er med vores gode vilje - og jeg er ked af, at tilhængere af vores landshold mødes af det her juks.

 51. Belgisk målscorer ude af kampen mod Finland

  Den belgiske kantspiller Thorgan Hazard er ikke rejst med holdkammeraterne til St. Petersborg inden kampen mod Finland.

  Det skriver det belgiske fodboldforbund på Twitter.

  Thorgan, der er den yngste af de to landsholdsbrødre, har spillet samtlige minutter for Belgien i de to første kampe. Det var også ham, der udlignede til 1-1 i kampen mod Danmark.

  Belgien er sikre på at gå videre til ottendedelsfinalerne inden opgøret mod Finland, men de skal mindst have uafgjort for at sikre sig førstepladsen.

Mere fra dr.dk