Spanske medier med hård kritik: Startede som konger, men slutter VM som 'tiggere'

Marokkos straffesparkssejr over Spanien går ikke ubemærket hen i spanske medier.

De spanske spillere var tydeligt skuffede efter ottendedelsfinalen mod Marokko. (Foto: © BERNADETT SZABO, Ritzau Scanpix)

Der bliver ikke sparet på kritikken i de spanske sportsmedier.

Spanien tabte tirsdag aften til Marokko i ottendedelsfinalen ved VM efter straffesparkskonkurrence. De 120 minutters fodbold uden spanske scoringer og tre afbrændere i den efterfølgende konkurrence fra pletten får bægeret til at flyde over.

- Spansk fiasko. Marokko sender os hjem, konstaterer det spanske medie Marca i rubrikken.

I selve artiklen stiller mediet spørgsmålstegn ved landstræner Luis Enriques fremtid som manden ved roret.

- Dette er afslutningen på mange ting. Afslutningen for Spanien ved VM i Qatar, afslutningen på Luis Enriques tid er næsten helt sikker, skriver Marca og stiller spørgsmålstegn ved, om der også skal ændres på den spanske spillestil.

Særligt de mange afleveringer, som det spanske spil er bygget op omkring, modtager kritik efter VM-exitet. Mod Marokko foretog spanierne 1050 afleveringer.

Luis Enrique har siden sommeren 2018 været spansk landstræner. Der var dog en halvårig periode i 2019, hvor han var væk fra trænergerningen. (Foto: © Dylan Martinez, Ritzau Scanpix)

AS, ligeledes spansk medie, skriver blandt andet, at "spillet om de tusind afleveringer brager mod en mur".

Det bliver også bemærket, at farvellet ved dette VM minder om det tilbage i 2018 i Rusland. Her tabte Spanien ligeledes i ottendedelsfinalen efter straffespark. Dengang til de russiske værter.

- Spanien dør som i Rusland, skriver AS.

Vurderet på den første spanske kamp ved VM, hvor Costa Rica fik stryg 7-0, tydede meget på, at Spanien skulle sætte et mærkbart aftryk på denne slutrunde. Nu er Luis Enriques tropper ude, før det for alvor bliver sjovt.

- Spanien tabte til Marokko og forlader Qatar med en enkelt sejr, der fik os til at tro, at vi var konger. Ud fra det vi har set, var vi kun tiggere, skriver AS.

'Stjernespilleren steppede op'

Lige så negativt der bliver skrevet om den spanske lejr, lige så postitive er gloserne om den marrokanske overraskelse.

- Marokkos hold er ikke stoppet med at imponere verden med dets spektakulære præstationer, skriver Morocco World News.

Achraf Hakimi var skarp fra pletten og sikrede Marokko en 3-0-sejr i straffesparkskonkurrencen mod Spanien. (Foto: © MOHAMED MESSARA, Ritzau Scanpix)

Sejren kom i land takket være tre redninger fra pletten fra den marrokanske målmand Bono, men også det afgørende straffespark løber med en del opmærksomhed.

Her lavede PSG-backen Achraf Hakimi en såkaldt panenka-scoring. Et lobbet straffespark lige midt i det spanske mål.

- Stjernespilleren Hakimi steppede op og var den køligste mand under det mest intenste pres, eksekverede sit straffespark - en panenka - lige i midten, så Marokko bruser videre til kvartfinalerne, skriver BBC-journalist Shamoon Hafez.

I kvartfinalen møder Marokko enten Portugal eller Schweiz, der i skrivende stund er i gang med ottendedelsfinalen. Følg kampen her.