Seneste sport
17. jan kl. 22:21

Sverige og Norge er videre ved EM trods problemer

Mens Danmark er gledet problemfrit gennem det indledende gruppespil ved håndbold-EM, har de svenske og norske naboer haft gevaldige kvaler.

Begge nationer afværgede den totale fiasko og spillede sig videre til mellemrunden mandag aften. Men igen afslørede de to medaljekandidater, at de er et stykke fra topniveauet.

Sveriges VM-finalister var ude i en sand gyser mod Tjekkiet for at komme videre fra indledende runde.

Svenskerne skulle have point og klarede det lige akkurat med uafgjort 27-27. Men de blå-gule blev presset til det yderste af et tjekkisk mandskab, der havde færten af en sensation.

Også Norge er videre, men det engang så sprudlende mandskab kæmper fortsat for at komme op i omdrejninger.

Nordmændene havde således i 30 minutter problemer med upåagtede Litauen, der er med i sin første slutrunde i 24 år.

Stillingen var ganske overraskende 16-16 ved pausen, inden Norge slog hul i anden halvleg og vandt med 35-29.

Resultaterne i gruppen havde på forhånd artet sig sådan, at Norge kunne tillade sig et stort nederlag.

På den måde var avancementet aldrig i fare, men nordmændene må se Rusland tage gruppesejren og to point med videre i mellemrunden. Norge starter - ligesom Sverige - med et rundt nul i pointspalten.

/ritzau/

Seneste sport

 1. I går kl. 23:13

  Dansker bliver ældste majorvinder i Counter-Strike

  Danske Finn 'Karrigan' Andersen vandt søndag sin første majortitel i Counter-Strike. (Foto: Frank Cilius © Ritzau Scanpix)

  Mens danske Astralis er et stykke fra niveauet, som har sikret holdet fire majortriumfer, skrev en dansk spiller historie i computerspillet Counter-Strike søndag.

  Finn "Karrigan" Andersen, som har en fortid hos Astralis, førte sit hold Faze til sejr i årets første majorturnering, der er de største turneringer inden for spillet.

  Ikke nok med at danskeren vandt sin første major, så skrev han sig ind i den relativt nye sports historie som den ældste majorvinder nogensinde.

  Danskeren rundede i sidste måned 32 år, hvilket er en høj alder i sporten.

  Finn "Karrigan" Andersen har dog aldrig været bedre, end han er nu. Han har styret sit hold til verdensranglistens førsteplads, og søndag nåede holdet et foreløbigt klimaks med sejren i Antwerpen.

  Det ukrainsk-russiske storhold Navi var modstanderen i finalen, hvor Faze vandt første map efter overtid med 19-16, inden sejren blev sikret med en 16-10-sejr på andet map.

  Sejren indbragte holdet cirka 3,5 millioner kroner i førstepræmie.

  Danske Heroic og Copenhagen Flames nåede begge til kvartfinalerne i turneringen. Astralis måtte lade livet i det indledende gruppespil.

  /ritzau/

 2. I går kl. 22:34

  Se billederne: FCK og tusindvis af fans fejrer mesterskabet

  Hovedstadsholdet sikrede mesterskabet med en sejr på 3-0 over AaB, og dermed kunne Parken bryde ud i guldfest med konfetti, litervis af øl og et pokalløft.

  Du kan genopleve guldfesten i billedserien herunder.

  • Superliga, playoff: FC København-AaB (Foto: Martin Sylvest)
  • Superliga, playoff: FC København-AaB (Foto: Martin Sylvest)
  • Superliga, playoff: FC København-AaB i Parken søndag den 22 maj 2022 (Foto: liselotte sabroe © RITZAU/SCANPIX)
  • Carlos Zeca og holdet med pokalen efter superligakampen mellem FC København-AaB i Parken søndag den 22 maj 2022. (Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix) (Foto: liselotte sabroe © RITZAU/SCANPIX)
  • Carlos Zeca og holdet med pokalen efter superligakampen mellem FC København-AaB i Parken søndag den 22 maj 2022. (Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix) (Foto: liselotte sabroe © RITZAU/SCANPIX)
  • FCK spillere efter superligakampen mellem FC København-AaB i Parken søndag den 22 maj 2022. (Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix) (Foto: LISELOTTE SABROE © RITZAU/SCANPIX)
  • FC København bliver mestre og pokalen hæves. Superliga, playoff: FC København-AaB i Parken søndag den 22. maj 2022 (Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix 2022) (Foto: Martin Sylvest)
  • FCKs Carlos Zeca og Kevin Diks efter superligakampen mellem FC København-AaB i Parken søndag den 22 maj 2022. (Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix) (Foto: LISELOTTE SABROE © RITZAU/SCANPIX)
  • Cheftræner Jess Thorup. FC København bliver mestre og pokalen hæves, og fans invaderer banen. Superliga, playoff: FC København-AaB i Parken søndag den 22. maj 2022 (Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix 2022) (Foto: Martin Sylvest)
  • Nicolai Boilesen efter superligakampen mellem FC København-AaB i Parken søndag den 22 maj 2022. (Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix) (Foto: LISELOTTE SABROE © RITZAU/SCANPIX)
  • FC København bliver mestre. Superliga, playoff: FC København-AaB i Parken søndag den 22. maj 2022 (Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix 2022) (Foto: Martin Sylvest)
  • FC København bliver mestre. Superliga, playoff: FC København-AaB i Parken søndag den 22. maj 2022 (Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix 2022) (Foto: Martin Sylvest)
  • FCKs Carlos Zeca og Kevin Diks efter superligakampen mellem FC København-AaB i Parken søndag den 22 maj 2022. (Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix) (Foto: liselotte sabroe © RITZAU/SCANPIX)
  • Superliga, playoff: FC København-AaB (Foto: Martin Sylvest)
  • Superliga, playoff: FC København-AaB (Foto: Martin Sylvest)
  1 / 15
 3. I går kl. 21:47

  Mads Pedersen vinder Fyen Rundt for tredje gang

  Den danske cykelrytter Mads Pedersen sørgede søndag for dobbelt triumf til landsholdet.

  For mens holdkammeraten Andreas Stokbro sørgede for sejr i lørdagens løb Grand Prix Herning, var den tidligere verdensmester hurtigst i massespurten i Middelfart søndag.

  Det er tredje gang, at Mads Pedersen vinder det danske endagsløb.

  Tidligt i løbet slog fire ryttere et hul til feltet, men med godt 30 kilometer til mål blev udbruddet hentet. Inde på de tre afsluttende omgange i Middelfart forsøgte flere at slå et hul uden held. Mathias Larsen (Restaurant SuRi – Carl Ras) åbnede spurten tidligt, men Pedersen kom herefter blæsende bagfra og sikrede sejren på den 189 kilometer lange etape.

  Hollandske Elmar Reinders (Riwal) var næsthurtigst i spurten, mens danske Sebastian Kolze Changizi (Team ColoQuick) sikrede sig tredjepladsen.

 4. I går kl. 21:11

  City undskylder for tilskuers overfald på Aston Villa-keeper

  Det var ikke alle Manchester Citys fans, der brugte minutterne efter holdets guldtriumf søndag på at juble.

  Da slutfløjtet lød mod Aston Villa, og mesterskabet var en realitet for City, blev banen invaderet af en masse af de fremmødte tilskuere på Etihad Stadium i Manchester.

  En af dem overfaldt Aston Villas svenske målmand Robin Olsen, som har en fortid i FC København. Det undskylder City nu for på sin hjemmeside.

  - Klubben har øjeblikkeligt indledt en undersøgelse, og når personen er blevet identificeret, vil vedkommende blive bandlyst fra stadion på ubestemt tid.

  Ifølge den engelske journalist Ashley Preece, der dækker Aston Villa for et lokalt medie i Birmingham, hvor klubben har hjemme, blev Robin Olsen slået i baghovedet. Det skriver Preece på Twitter. Svenskeren har det ifølge journalisten fint.

  Manchester City sikrede sig mesterskabet ved at vende 0-2 til 3-2 i anden halvleg mod Aston Villa i sidste runde af Premier League. Liverpool tog andenpladsen.

  /ritzau/

 5. I går kl. 19:59

  Simon Kjær og AC Milan vinder første mesterskab i 11 år

  (Foto: SERENA CAMPANINI © Ritzau Scanpix)

  Fodboldklubben AC Milan har vundet den italienske liga Serie A, efter de søndag har slået Sassuolo med 3-0 på udebane.

  Dermed havde det ingen betydning, at forfølgerne fra Inter slog Sampdoria og en velspillende Mikkel Damsgaard med samme cifre i sidste spillerunde.

  Efter sejrene holdt AC Milan altså fast i forspringet på to point ned til ærkerivalerne.

  Det er den danske landsholdsspiller Simon Kjærs første professionelle titel i karrieren. Kjær var dog ikke med for Milano-holdet søndag, da han siden december har været ude med en korsbåndsskade.

  Det er første gang siden 2011, at AC Milan har vundet Scudettoen, som Serie A-titlen også bliver kaldt. Derudover er det 19. gang i klubbens historie, at de har vundet mesterskabet.

 6. I går kl. 19:03

  Manchester City genvinder Premier League efter vildt comeback

  Det stak helt af på Etihad Stadium, da Manchester City sikrede guldet. (Foto: HANNAH MCKAY © Ritzau Scanpix)

  Efter et sandt drama i sidste spillerunde har Manchester City vundet den bedste engelske fodboldrække.

  Inden sidste runde var der kun et enkelt point mellem City og Liverpool, og derfor kunne Manchester-holdet med en sejr over Aston Villa sikre mesterskabet.

  Det startede dog skidt for City, der kom bagud 0-2, men efter et vildt comeback og tre scoringer på knap seks minutter blev tingene vendt på hovedet og mesterskabet sikret med en 3-2-sejr.

  Liverpool formåede ellers at vinde deres kamp med 3-1 over Wolverhampton, men sølvvinderne kunne intet stille op, da Manchester City gjorde arbejdet færdigt.

  Dermed har Manchester City vundet fire af de sidste fem sæsoner i Premier League.

  Samtidigt sikrede Pierre-Emile Højbjerg og Tottenham ligaens fjerdeplads, der sikrer Champions League-fodbold i næste sæson, med en storsejr på 5-0 over Norwich.

 7. I går kl. 18:58

  FC København vinder Superligaen for 14. gang

  (Foto: liselotte sabroe © Ritzau Scanpix)

  Efter en pause på tre år er FC København igen øverst på den danske fodboldtrone.

  Et sprudlende FCK-mandskab vandt søndag 3F Superligaen med en 3-0-sejr på hjemmebane over AaB, og derfor forvandlede Parken sig til en stor guldfest.

  Alt skulle da også gå galt for københavnerne, hvis de skulle sætte mesterskabet over styr i sidste spillerunde. Forfølgerne fra FC Midtjylland var nemlig tre point bagud, og samtidig skulle de hale ni mål ind på de nykårede mestre.

  Derfor havde det ingen betydning i kampen om mesterskabet, at midtjyderne på samme tid slog Randers FC med 3-2.

  Brøndby IF formåede at snuppe fjerdepladsen, efter de slog bronzevinderne fra Silkeborg IF med 2-1. Dermed skal de spille en playoffkamp om en plads i næste sæsons Conference League mod Viborg, der vandt nedrykningsspillet.

  Du kan se højdepunkter fra kampen mellem FC København og AaB her:

 8. I går kl. 17:59

  Aalborg Håndbold sikrer godt udgangspunkt til kampen om DM-titlen

  Aalborg Håndbold vandt søndag 29-27 over Skjern i den direkte duel om førstepladsen i slutspilsgruppe 1 i herrernes liga. Dermed har de forsvarende danmarksmestre sikret en mere overkommelig modstander i den kommende DM-semifinale.

  De undgår med sejren at møde førstepladsen fra den anden gruppe, GOG, der søndag slog Skanderborg Aarhus med 32-28 på hjemmebane.

  Nordjyderne skal i stedet møde Bjerringbro-Silkeborg, der søndag slog Ribe-Esbjerg med 30-28. GOG, der vandt grundspillet, møder Skjern i semifinalen.

  Også Fredericia og Mors-Thy var i aktion søndag, men havde ikke noget at spille for. Her vandt Fredericia med 35-34.

 9. I går kl. 17:08

  Italiensk klatrer revancherer Treks trøjetab i Giroen

  (Foto: JENNIFER LORENZINI © Ritzau Scanpix)

  Lørdag måtte Treks Juan Pedro López aflevere den lyserøde førertrøje i Giro d'Italia efter halvanden uge i spidsen af den italienske grand tour.

  Allerede søndag tog holdkammeraten Giulio Ciccone dog en flot revanche på holdets vegne, da han tog en imponerende sejr foran det norditalienske hjemmepublikum.

  Klatreren havde diamanter i benene, og han tog en meriterende sejr i løbet, hvor han tidligere har vundet etaper to gange.

  Den 27-årige vinder af Giroens bjergtrøje fra 2019 var klart stærkeste mand i et stort udbrud.

  På den afsluttende stigning til Cogne satte han sine følgesvende eftertrykkeligt og var i mål halvandet minut før Santiago Buitrago, der blev nummer to, og otte minutter foran et roligt favoritfelt.

  /ritzau/

 10. I går kl. 16:55

  Dansk enerkajak vinder guld i World Cuppen

  Den 21-årige kajakroer Thorbjørn Rask har sikret sig guld ved World Cuppen i Tjekkiet.

  Den danske enerkajak var nemlig den hurtigste af alle 35 roere i søndagens finale på 5000 meter. Portugals Fernando Pimenta åndede danskeren i nakken, men var lidt under et sekund langsommere.

  Rask rundede dermed en flot dansk søndag af på vandet. Tidligere roede Christian Farstad og Gustav Bock sig til sølvmedaljer på 1000 meter-distancen. Det samme gjorde Magnus Sibbersen i går, lørdag, i 500-meter enerkajak.

 11. I går kl. 16:42

  Magnussen røg i gruset og slutter 17’er i ny Red Bull-triumf i Spanien

  Efter en skidt start formåede Kevin Magnussen ikke at køre sig til flere VM-point i Barcelona. (Foto: Joan Monfort © Associated Press)

  Den danske racerkører Kevin Magnussen kørte i gruset på første omgang og endte som nummer 17 i søndagens Formel 1-grandprix i Spanien.

  Magnussens tur uden for banen skete, efter Haas-bilen ramte Mercedes’ Lewis Hamilton i løbets fjerde sving. Det resulterede i, at danskeren punkterede og røg ned på sidstepladsen i løbet, som han lidt efter lidt forbedrede til en 17.-plads.

  Red Bulls forsvarende verdensmester, Max Verstappen, vandt sit fjerde grandprix i sæsonen, mens holdkammeraten, Sergio Perez, var næsthurtigst på Circuit de Barcelona-Catalunya. Mercedes’ George Russell blev nummer tre.

  Med sejren overhaler Verstappen Ferraris Charles Leclerc i VM-stillingen. Leclerc lå ellers komfortabelt i front, men efter 26 omgange opstod der pludselig en fejl på bilen, der sendte ham ud af løbet.

  Magnussens tyske holdkammerat, Mick Schumacher, blev nummer 14.

  Formel 1-feltet skal i aktion igen i den kommende weekend i Monaco.

 12. I går kl. 16:26

  Danskere vinder italiensk pokaltitel med Juventus efter to sene scoringer

  Foruden at kunne kalde sig italenske mestre i fodbold, kan danske Sofie Junge og Matilde Lundorf nu også kalde sig italienske pokalmestre.

  Søndag sikrede de nemlig Coppa Italia-trofæet, efter de med klubben Juventus slog sidste års pokalmestre, AS Roma, 2-1 i finalen.

  Det tydede ellers på, at AS Roma skulle løbe med sejren. Hovedstadsholdets Andressa Alves scorede på et straffespark efter 23 minutter, og de formåede at holde fast i 1-0-føringen det meste af kampen. Men i 80. minut fik Roma et rødt kort, mens Juventus fik et straffespark. Her udlignede Cristiana Girelli til 1-1, men Juventus var ikke færdig. For fire minutter senere scorede Sara Gama det afgørende mål og sendte altså pokaltitlen hjem til Juventus.

  Både Lundorf og Junge spillede hele kampen for Juventus, der sidst vandt pokaltitlen i 2019.

 13. I går kl. 15:11

  FC Thy-Thisted vinder bronzeduel efter tre lynscoringer

  Søndagens fodboldkamp i Gjensidige Kvindeligaen mellem FC Thy-Thisted Q og Brøndby IF var knap nok fløjtet i gang, før den var så godt som afgjort.

  Thy-Thisted scorede nemlig mål i det femte, syvende og niende minut. Bagud 0-3 på udebane havde Brøndby dermed en stor opgave foran sig, hvis de skulle gøre comeback. Men Brøndbys Malou Rylov gjorde et forsøg, da hun reducerede til 1-3 efter 53 minutter.

  Fornøjelsen var dog kort, da Malene Sørensen igen udbyggede hjemmeholdets føring til tre mål. I det 90. minut kom Brøndby endnu engang på måltavlen, da Jennifer Einlykke scorede til slutstillingen 2-4.

  Dermed fik thyboerne rettet op, efter de ikke havde vundet i de fire seneste opgør. Senest tabte de pokalfinalen 1-3 til Fortuna Hjørring.

  Med sejren i mesterskabsspillet har Thy-Thisted stjålet tredjepladsen fra Brøndby med to runder igen.

  Vestegnsholdet har ligesom Kolding IF 27 point, der er ét point mindre end thyboerne. Også FC Nordsjælland deltager i bronzedysten, da de har 25 point efter gårsdagens sejr over Fortuna Hjørring.

  Netop Fortunas nederlag betød, at de nu ikke kan nå HB Køge, der er sikker på at genvinde det danske mesterskab.

 14. I går kl. 14:02

  Tidligere dobbelt finalist taber French Open-premiere

  (Foto: pascal rossignol © Ritzau Scanpix)

  Dominic Thiem har kæmpet med sit tennisspil, siden han fik en slem håndledsskade i juni sidste år, og han er endnu langt fra tidligere tiders niveau.

  Søndag fik østrigeren bank, da han mødte bolivianske Hugo Dellien i første runde af grand slam-turneringen French Open, hvor han tidligere har nået finalen to gange.

  Dominic Thiem diskede op med 42 uprovokerede fejl og var ikke i nærheden af at kunne stille noget op mod Hugo Dellien, som dermed vandt 6-3, 6-2, 6-4.

  Den 28-årige østriger har tidligere været helt oppe som nummer tre i verden, men er på grund af sin skade dumpet helt ned som nummer 194.

  Han gjorde comeback efter sin håndledsskade i marts, men har endnu ikke formået at vinde en kamp.

  Hos kvinderne bød en af de tidlige kampe ved French Open på en overraskelse. Sjetteseedede Ons Jabeur blev således slået ud af polske Magda Linette, som er nummer 56 i verden. Tunesiske Jabeur tabte 6-3, 6-7, 5-7.

  /ritzau/

 15. I går kl. 12:45

  Dansk toerkajak ror sølv hjem ved World Cup-stævne

  De danske kajakroere fortsætter med at nappe metal ved World Cup-stævnet i Tjekkiet.

  I går, lørdag, roede den danske enerkajak Magnus Sibbersen sølv hjem på 500-meter distancen, og søndag har Christian Farstad og Gustav Bock gjort kunsten efter. I finalen på 1000 meter blev den danske toerkajak nemlig kun overgået af Portugals duo, der var lidt over et sekund hurtigere.

  Også danske Philip Bryde og Rasmus Knudsen havde kæmpet sig gennem til finalen, hvor de sluttede som nummer fire.

  Senere søndag skal den danske enerkajak med Thorbjørn Rask i finalen på 5000 meter.

 16. I går kl. 11:14

  Nu går genopbygningen i gang i AGF

  AGF sluttede lørdag superligasæsonen af på en skuffende tiendeplads lige over nedrykningsstregen, selv om klubben har et af landets største spillerbudgetter.

  For at aarhusianerne igen skal bide skeer med de bedste hold i Danmark, skal klubben genopbygges med en langsigtet plan.

  Det fortalte sportschefen Stig Inge Bjørnebye efter AGF's kamp mod FC Nordsjælland.

  - Potentialet er kæmpe stort, men jeg synes, at det er vigtigt at opbygge en langsigtet klub, der er bæredygtig.

  - Det er vigtigt at tænke på to ting på samme tid. Vi skal tænke på den korte bane hele vejen, men vi er også nødt til at se på bæredygtighed.

  - Vi skal udvikle klubben på alle områder. Vi skal have fagligheden op på et højere niveau i forhold til spillestil, ungdomsarbejde, rekruttering og så videre.

  - Vi skal ikke være sårbare for ændringer. Der vil blive skiftet spillere og stab, men der skal være en bæredygtighed i forhold til strategien, udtrykket og spillestilen, lyder det fra sportschefen.

  I første omgang står AGF over for at skulle ansætte en ny cheftræner, efter det onsdag blev offentliggjort, at David Nielsen ikke fortsætter i den kommende sæson.

  Desuden åbner transfervinduet snart, og den norske sportschef går derfor en travl tid i møde.

  /ritzau/

 17. I går kl. 06:37

  Tiger Woods trækker sig fra stor golfturnering efter delt sidsteplads

  Golfikonet Tiger Woods har kæmpet med formen, siden et biluheld i starten af 2021 nær kostede ham det ene ben. (Foto: TANNEN MAURY © Ritzau Scanpix)

  Den 18-dobbelte World Golf Championship-mester, Tiger Woods, måtte i aftes dansk tid se et sviende nederlag i øjnene i golfturneringen PGA Championship, da han lå på en delt sidsteplads.

  Woods brugte ni slag mere end banens par på de 18 huller.

  Det var øjensynligt for meget for den 46-årige golfstjerne, der efterfølgende valgte at trække sig fra majorturneringen, en af årets fire største turneringer.

  Det oplyser arrangørerne i nat dansk tid ifølge nyhedsbureauet AP.

  Tiger Woods har kæmpet med sin fysiske form, siden han var involveret i et voldsomt biluheld i starten af 2021, der næsten kostede ham sit ene ben.

 18. 21. maj kl. 23:11

  Dolberg-løse Nice sparker sig til europæisk fodbold

  Andy Delort sendte lørdag egenhændigt Nice ud i Europa i næste sæson.

  Med tre mål vendte den algeriske angriber nemlig 0-2 til 3-2 for Nice mod Reims i sæsonens sidste kamp.

  Med sejren hoppede Nice op på femtepladsen i tabellen, der giver adgang til Conference League-kvalifikationen.

  Kasper Dolberg så hele kampen fra bænken.

  Paris Saint-Germain havde inden sidste runde allerede for længst sikret sig mesterskabet. Hovedstadsklubben fejrede guldet ved at banke Metz med 5-0 lørdag.

  I bunden af tabellen undgik Saint Etienne direkte nedrykning. Holdet lå næstsidst, men sprang efter uafgjort mod Nantes op på 18.-pladsen. Den giver Saint Etienne en kamp mod Auxerre fra Ligue 2 om pladsen i den bedste række.

  Metz endte i stedet med en lang næse på 19.-pladsen efter det store nederlag til PSG. Inden runden lå det i forvejen fast, at også Bordeaux ville rykke direkte ned.

 19. 21. maj kl. 23:06

  Leipzig napper den tyske pokal-titel

  Tredje gang viste sig at være lykkens gang for RB Leipzig i den tyske pokalturnering.

  Efter de seneste år at have tabt to pokalfinaler lykkedes det lørdag Leipzig at finde opskriften på sejr, da holdet mødte Freiburg på Olympiastadion i Berlin.

  Leipzig vandt efter straffesparkskonkurrence og kan dermed fejre sin første store titel, siden klubben første gang så dagens lys i 2009.

  Undervejs kom Leipzig bagud og fik en mand vist ud. Den ordinære spilletid samt den forlængede endte 1-1.

  I den forlængede spilletid var det Freiburg, der med skud på både stolpen og overliggeren var tættest på at score et føringsmål, men det endte altså med at skulle afgøres fra 11-meterpletten i en straffesparkskonkurrence.

  Her blev Leipzigs triumf en realitet, da Ermedin Demirovic brændte Freiburgs fjerde forsøg.

  Det var Freiburgs første optræden i en pokalfinale.

  Den danske landsholdsspiller, Yussuf Poulsen, så hele pokalfinalen fra Leipzigs bænk.

 20. 21. maj kl. 21:03

  Mbappe forlænger med PSG

  (Foto: CHRISTIAN HARTMANN © Ritzau Scanpix)

  Fodboldspilleren Kylian Mbappe har forlænget sin kontrakt med Paris Saint-Germain frem til sommeren 2025.

  Den franske angrebsstjerne Kylian Mbappe har forlænget sin kontrakt med Paris Saint-Germain.

  Det bekræfter klubben lørdag aften.

  På trods af vedvarende rygter om et skifte til Real Madrid har han valgt at blive i den franske hovedstadsklub, som han har spillet for siden 2017.

  Samarbejdet stod til at udløbe denne sommer, og 23-årige Mbappe har derfor frit kunnet forhandle med andre klubber.

  Mbappe skiftede fra Monaco til PSG i sommeren 2017 og har siden bidraget med 168 mål i 216 kampe.

  /ritzau/

 21. 21. maj kl. 21:01

  Lyon vinder Champions League for ottende gang

  (Foto: Alessandro di Marco © Ritzau Scanpix)

  Den franske fodboldklub Olympique Lyon har generobret Champions League-tronen.

  Lørdag aften stjal de nemlig trofæet tilbage fra sidste års mestre, FC Barcelona, der i finalen blev besejret med 3-1 i kvindernes udgave af Europas største klubturnering.

  Finalen blev spillet på fodboldklubben Juventus' hjemmebane, Allianz Stadium, i Torino.

  Med otte Champions League-titler er Lyon fortsat den klub, der har vundet turneringen flest gange. Senest vandt de turneringen i 2020.

  Det var Amandine Henry, der sendte franskmændene på sejrskurs i lørdagens finale, da hun scorede til 1-0 på et flot langskudsmål efter kun seks minutters spil. Norske Ada Hegerberg ville også bidrage og efter 23 minutter fordoblede hun føringen ved at heade bolden i mål. 10 minutter senere fik Hegerberg igen en central rolle, da hun sørgede for oplægget til Catarna Macarios 3-0-scoring.

  Barcelonas Ballon d'Or-vinder, Alexia Putellas, gav dog ikke op og reducerede til 1-3 kort inden pausen. Men det nyttede ikke noget. For de spanske mestre formåede ikke at score i anden halvleg, selvom de dominerede skudstatistikken. Derfor vandt Lyon Champions League-trofæet i overbevisende stil.

 22. 21. maj kl. 20:18

  Dansk kajakroer tager metal i World Cuppen

  Kajakroeren Magnus Sibbersen har lørdag vundet en sølvmedalje på 500 meter-distancen ved World Cuppen i Tjekkiet.

  Den danske enerkajak blev kun slået af tyske Jakob Thordsen, som var et halvt sekund hurtigere. Spanske Markus Walz tog tredjepladsen. Tidligere på dagen var også René Holten Poulsen i finalen på 1000 meter, men han måtte nøjes med en sjetteplads.

  World Cuppen i Tjekkiet slutter søndag, hvor Bolette Iversen har roet sig i finalen på 200 meter. Også Thorbjørn Rask har formået at kvalificere sig til søndagens finale på 5000 meter.

 23. 21. maj kl. 19:13

  Viborg sikrer Europa-playoff efter sejr over nedrykkere

  Sidste års oprykkere fra Viborg FF formåede lørdag aften at holde fast i syvendepladsen i Superligaen.

  I sidste runde af nedrykningsspillet slog midtjyderne bundholdet, Sønderjyske, med 2-0 på udebane i en chancerig og underholdende kamp.

  Som nedrykningsspillets nummer et skal Viborg spille en playoffkamp om en plads i næste sæsons Conference League. Modstanderen findes søndag, når sidste runde i mesterskabsspillet afvikles.

  Viborg endte med at have seks point ned til forfølgerne fra OB, der på samme tid tabte 1-2 til Vejle.

  Du kan se højdepunkter fra kampen mellem OB og Vejle her:

  Vejle sluttede trods sejren under nedrykningsstregen bag AGF, der lørdag spillede 2-2 mod FC Nordsjælland. Dermed rykker traditionsklubben ned i 1. division sammen med Sønderjyske.

  Du kan se højdepunkter fra kampen mellem AGF og FC Nordsjælland her:

  Inden lørdagens opgør havde Vejle matematisk set mulighed for overlevelse, men det ville blandt andet kræve, at Vejle skulle indhente en målforskel på 18.

  I toppen af 1. division er tre hold i spil til at tage de to oprykningsbilletter.

  AC Horsens og Lyngby har på første- og andenpladsen de bedste kort på hånden. FC Helsingør har på tredjepladsen fire point op til Lyngby. Der resterer to runder i oprykningsspillet.

 24. 21. maj kl. 18:45

  Dreyer og Abildgaard rykker ned med russisk klub

  Fodboldholdet Rubin Kazan med Oliver Abildgaard som anfører tabte 1-2 til FC Ufa og rykker ud af den bedste række i Rusland.

  De danske fodboldspillere Anders Dreyer og Oliver Abildgaard skal spille fodbold på næsthøjeste niveau i Rusland, hvis de efter sommer spiller videre i Rubin Kazan.

  Lørdag tabte Rubin Kazan med Oliver Abildgaard som anfører 1-2 til FC Ufa i sidste spillerunde, og holdet slutter dermed på næstsidstepladsen og rykker ned.

  Det er en markant nedtur for klubben, som i sidste sæson blev nummer fire i den bedste række.

  Trods sine blot 14 kampe for klubben slutter Anders Dreyer som topscorer for holdet med otte træffere.

  Dreyer udnyttede tidligere på foråret muligheden for at suspendere sin aftale med Rubin Kazan efter Ruslands invasion af Ukraine.

  Han tog i stedet tilbage til FC Midtjylland på en aftale, der foreløbigt gælder resten af sæsonen. For FC Midtjyllands vedkommende betyder det søndagens ligakamp mod Randers FC og torsdagens pokalfinale mod OB.

  Abildgaard sad ude med en skade, da vinduet for at suspendere kontrakter i Rusland var åbent, og han blev derfor i Kazan. Den tidligere AaB-profil er siden blevet sin skade kvit og har spillet de sidste fem kampe i sæsonen.

  /ritzau/

 25. 21. maj kl. 18:27

  Dansk landshold dominerer endagsløb i Herning

  Den danske cykelrytter Andreas Stokbro (Landsholdet) spurtede lørdag sejren hjem i endagsløbet Grand Prix Herning, der ofte bliver kaldt den danske version af forårsklassikeren Paris-Roubaix grundet rutens mange grusveje.

  Stokbro og herningenseren Mads Rahbek (BHS) havde kørt fra favoritgruppen på finaleomgangene, og de formåede at holde forspringet de godt sidste fem kilometer af etapen. I den afgørende spurt viste Stokbro sig at være den stærkeste, og dermed kunne han juble over triumfen.

  Den tidligere verdensmester Mads Pedersen, der i dagens anledning kørte i landsholdsdragten, var med i forfølgergruppen og blev nummer tre. Dermed var det et rent dansk podie i Herning.

  - Jeg synes, vi (landsholdet, red.) havde godt styr på cykelløbet og var oven på hele dagen. Det var en fornøjelse at komme hjem og cykle i landsholdstrøjen, siger Mads Pedersen til TV 2 Sport umiddelbart efter løbet.

  Søndag ruller mange af rytterne ud til Fyen Rundt, der har start og mål i Odense.

 26. 21. maj kl. 17:41

  Odense brager videre til DM-finalen efter sikker sejr over midtjyder

  (Foto: Ernst van norde © Ritzau Scanpix)

  Odense Håndbold leverede storspillet, da det gjaldt i semifinalerne i landets bedste række for kvinder, Bambusa Kvindeligaen.

  Fynboerne har nemlig sikret en plads i DM-finalen, efter de lørdag slog Herning-Ikast med 29-23 i den tredje og afgørende semifinale. Dermed får Odense mulighed for at genvinde titlen fra sidste år.

  Det var især i første halvleg, at Odense grundlagde sejren. Her kunne de nemlig gå til pause foran 16-9. Anden halvleg var mere tæt, som de midtjyske gæster formåede at vinde med ét mål. Dermed kunne fynboerne juble over sejren på 29-23.

  De forsvarende mestre skal møde Team Esbjerg i finalen, der ligesom semifinalerne afvikles over minimum to og maksimalt tre kampe. Den første finale spilles tirsdag. Herning-Ikast skal kæmpe om bronzemedaljer mod Viborg HK.

 27. 21. maj kl. 17:28

  Sundby rykker op i landets bedste fodboldrække

  Fodboldklubben Sundby BK er sikker på at rykke op i den bedste danske fodboldrække for kvinder, Gjensidige Kvindeligaen.

  For mens 1. divisionsklubben slog AaB med 4-0 tidligere lørdag i kvalifikationsspillet, måtte B93 nøjes med uafgjort mod Odense Q.

  Det betyder, at der nu er syv point mellem B93 på tredjepladsen og Sundby på førstepladsen med kun to runder tilbage. Dog kan B93 stadig nå at stjæle den anden og sidste billet til Danmarks bedste liga. De har nemlig tre point op til AGF på andenpladsen.

 28. 21. maj kl. 17:11

  Simon Yates triumferer på underholdende Giro-etape

  (Foto: Luca Bettini © Ritzau Scanpix)

  Lørdagens 14. etape af Giro d'Italia blev løbets med afstand mest underholdende. En kort, eksplosiv etape gav et eksplosivt løb, som britiske Simon Yates viste sig stærkest og klogest i.

  Han sad i finalen med klassementfolkene Richard Carapaz og Jai Hindley samt veteranen Vincenzo Nibali, hvor briten var mest snu, da han rykkede inden for de sidste fem kilometer.

  Det var hans anden etapesejr i årets løb. Han vandt også den korte enkeltstart på 2. etape.

  Carapaz fik dog en fin trøst, da han overtog løbets førertrøje. Hindley er blot syv sekunder efter samlet.

  /ritzau/

 29. 21. maj kl. 17:07

  Magnussen brillerer i spansk kvalifikation

  (Foto: Hasan Bratic © Hasan Bratic/picture-alliance/dpa/AP Images)

  Den danske Formel 1-kører Kevin Magnussen fik lørdag så god fart i sin Haas-bil, at han kom igennem alle tre kvalifikationsrunder og sluttede som nummer otte forud for Spaniens grandprix.

  Dermed har danskeren sikret sig et godt udgangspunkt inden søndagens race i Barcelona.

  Også holdkammeraten Mick Schumacher havde en god lørdag i raceren, da han kom igennem til sidste kvalifikationsrunde og blev nummer 10.

  Ferraris Charles Leclerc, der fører VM-stillingen, starter som nummer et, mens den forsvarende verdensmester Max Verstappen var næsthurtigst. Leclercs holdkammerat, hjemmebanefavotitten Carlos Sainz, slutter som nummer tre.

 30. 21. maj kl. 16:40

  Dansk badmintondouble taber tæt semifinale i Thailand

  (Foto: Diego azubel © Ritzau Scanpix)

  Semifinalen blev endestationen for badmintonspillerne Kim Astrup og Anders Skaarup ved Thailand Open.

  Fredag slog den danske herredouble de trefoldige verdensmestre fra Indonesien, men lørdag måtte de se sig slået af de tredjeseedede japanere Takuro Hoki og Yugo Kobayashi i tre sæt.

  Danskerne vandt første sæt i semifinalen med 23-21, men efterfølgende tabte Astrup og Skaarup to sæt med cifrene 18-21, 18-21.

  I finalen skal den japanske duo møde indonesiske Fajar Alfian og Muhammad Rian Ardianto.

  Der er ingen danskere i søndagens finaler i Thailand Open.

 31. 21. maj kl. 16:13

  AGF storsejrer i jagten på en ny sæson i Gjensidige Kvindeligaen

  Artiklen er opdateret efter Sundbys kamp mod AaB.

  Varde IF fik sig en stor lussing lørdag, da AGF gæstede i kvalifikationsspillet til Danmarks bedste fodboldrække for kvinder, Gjensidige Kvindeligaen.

  AGF vandt med 6-1, og især én spiller gjorde sig positivt bemærket. På 27 minutter i første halvleg scorede Sofie Bloch nemlig hele fire mål og dermed var den aarhusianske sejr så godt som hjemme. I anden halvleg udbyggede Maria Herdel og Jenna McCormick føringen, inden hjemmeholdets Line Jørgensen scorede til slutstillingen 6-1 i det 90. minut.

  Med to runder igen sidder AGF fortsat på andenpladsen i tabellen, der er nok til at sikre holdet en sæson til i den bedste række. B93 jagter dog aarhusianerne med fire point færre, og de har samtidig spillet en kamp mindre.

  1. divisonsklubben Sundby er tæt på oprykning, efter de lørdag vandt med overbevisende 4-0 over AaB. De fører nu tabellen med 22 point og har otte point ned til B93 på tredjepladsen. Det betyder, at Sundby er sikker på oprykning, hvis B93 taber til Odense Q senere lørdag.

 32. 21. maj kl. 15:58

  City-spillere vinder sæsonpriser i Premier League

  (Foto: Peter Cziborra © Ritzau Scanpix)

  Kevin De Bruyne er for anden gang i karrieren kåret som årets spiller i den engelske fodboldrække, Premier League.

  Den belgiske kreatør Kevin De Bruyne har været Premier Leagues bedste spiller i denne sæson.

  Det er i hvert fald resultatet af en afstemning blandt et panel af eksperter og anførere i Premier League samt fans, skriver ligaen på sin hjemmeside lørdag.

  Det er anden gang i hans karriere, at 30-årige De Bruyne vinder prisen. Han fik også hæderen i 2019/20-sæsonen.

  Det er desuden tredje sæson i træk, at en spiller fra Manchester City vinder prisen. I sidste sæson gik den til den portugisiske forsvarsspiller Ruben Dias.

  Holdkammeraten Phil Foden har desuden snuppet prisen som årets unge spiller under 23 år. Det er andet år i træk, at han høster den pris.

  De Bruyne og Foden har bidraget med henholdsvis 15 og 9 ligamål i en sæson, der kan ende med et mesterskab.

  Manchester City har således et point ned til Liverpool inden sidste spillerunde søndag. Citys målscore er desuden seks mål bedre end Liverpools.

  City møder Aston Villa på hjemmebane, mens Liverpool har besøg af Wolverhampton.

  /ritzau/

 33. 21. maj kl. 15:47

  HB Køge genvinder det danske mesterskab efter ydmygende Fortuna-nederlag

  Fodboldholdet HB Køge har igen i år vundet den bedste række for kvinder, Gjensidige Kvindeligaen.

  Det står klart, efter duellanterne fra Fortuna Hjørring blev afklapset med 0-4 mod FC Nordsjælland på udebane lørdag.

  Da HB Køge fører med ni point inden de to sidste runder, kan nordjyderne ikke nå at hente de nu dobbelte danske mestre.

  Fortuna var klare favoritter før lørdagens kamp, men allerede efter fire minutters spil satte Karen Linnebjerg Knudsen tvivl ved nordjydernes mesterskabschancer, da hun scorede til 1-0.

  Nordjyderne kunne dog ikke svare igen, og i stedet fordoblede amerikaneren Mariah Lee hjemmeholdets føring efter 69 minutter. Ydmygelsen blev dog total med godt ti minutter tilbage af kampen, hvor nordsjællænderne scorede yderligere to mål til slutstillingen 4-0.

  Fortuna Hjørring kan trøste sig med, at de er sikker på sølvmedaljerne og en plads i Champions League næste sæson.

 34. 21. maj kl. 15:22

  FC Barcelona er interesseret i Lewandowski

  (Foto: ENRIC FONTCUBERTA © Ritzau Scanpix)

  FC Barcelona har den polske skarpretter Robert Lewandowski på sin ønskeliste til næste sæson. Det bekræfter klubbens cheftræner, Xavi Hernandez, på et pressemøde lørdag.

  - Han er en af mulighederne. Han har allerede offentligt sagt, at han vil videre. Der er forhandlinger, siger Xavi ifølge Marca.

  Snart 34-årige Lewandowski har takket nej til et tilbud om forlængelse fra Bayern München, og han står dermed til at forlade klubben på en fri transfer om et år.

  Polakken har dog udtrykt ønske om at komme videre i karrieren allerede denne sommer.

  - Hvis der kommer et tilbud, må vi overveje det - også fra klubbens side. Begge parter skal tænke over fremtiden. Det er alt, jeg kan sige, sagde Lewandowski ifølge dpa i sidste uge.

  Siden Lewandowski kom til Bayern München fra Borussia Dortmund i 2014, har han været blandt Bundesligaens og verdens bedste spillere.

  /ritzau/

 35. 21. maj kl. 14:22

  Lerager bytter lejekontrakt til permanent FCK-kontrakt

  (Foto: liselotte sabroe © Ritzau Scanpix)

  En købsklausul i fodboldspiller Lukas Leragers lejekontrakt er blevet udløst, og derfor er midtbanespillerens skifte til FC København fra italienske Genoa nu permanent.

  Han har underskrevet en kontrakt, der løber til 2025, oplyser superligaklubben på sin hjemmeside lørdag eftermiddag.

  At Lukas Lerager fortsætter i FCK er ikke den store overraskelse.

  - Det har hele tiden været planen og aftalen, at Lukas skulle blive her, men nu er det også officielt på plads, siger sportsdirektør Peter Christiansen.

  Lukas Lerager kom til FC København på en lejeaftale i februar 2021. Siden da har han spillet 59 kampe for klubben.

  - Nu skal vi gøre den her sæson færdig, og så glæder jeg mig allerede til den næste, hvor jeg er sikker på, at vi bliver endnu stærkere, siger Lukas Lerager.

  Han fik debut på landsholdet i 2017 og har optrådt i rødt og hvidt ti gange.

  /ritzau/

 36. 21. maj kl. 13:37

  Danmarks ishockeyherrer slår Frankrig og øjner knald eller fald-kamp om VM-kvartfinale

  (Foto: MARTIN MEISSNER © Associated Press)

  Danmarks ishockeyherrer levede lørdag op til favoritværdigheden mod Frankrig ved VM i Finland.

  Danskerne vandt opgøret 3-0, og dermed har de samtidig slået franskmændene i kampen om den sidste billet til kvartfinalerne. Alt tyder på, at der venter Danmark en afgørende duel for en plads i kvartfinalen, når de på tirsdag møder gruppens femteplads, Slovakiet.

  Med i alt ni point indtager Danmark fjerdepladsen i gruppe A, der udløser den sidste billet til kvartfinalerne. Men med en sejr i det indbyrdes opgør på tirsdag, kan Slovakiet med al sandsynlighed matche danskernes pointantal og stjæle billetten.

  Slovakiet møder undertippede Italien senere lørdag, mens Danmark møder gruppens tophold, Canada, inden tirsdagens vigtige kamp. Netop Canada, Schweiz og Tyskland sidder lige nu på de tre øvrige billetter til kvartfinalen i Danmarks gruppe.

  Den tidligere NHL-spiller Peter Regin sendte danskerne på sejrskurs i lørdagens kamp til sidst i første periode efter en 2 mod 1-situation. Frederik Storm lavede en tværpasning til Regin, der sendte et trækskud op i nærmeste hjørne bag den franske keeper.

  Danskerne fortsatte med at sidde på spillet i starten af anden periode, og det danske momentum blev forstærket af en fransk udvisning. Det betalte sig af i det efterfølgende powerplay, da forward Joachim Blichfeld skød pucken gennem forsvaret og mellem den franske keepers ben.

  I tredje periode kom franskmændene bedre fra start, men det var Julian Jacobsen der scorede periodens eneste mål til slutstillingen 3-0, efter Frankrig havde trukket målmanden i de sidste minutter.

 37. 21. maj kl. 11:17

  Manchester City skal kæmpe med følelserne før sæsonfinale, siger Guardiola

  Meget tyder på, at Manchester City søndag bliver engelsk mester for andet år i træk og for fjerde gang på fem sæsoner.

  Klubben er et point foran Liverpool før sidste runde, hvor det gælder en hjemmekamp mod Aston Villa.

  Presset fra Jürgen Klopps tropper er dog så hårdt, at City-manager Pep Guardiola ikke har behøvet at bruge særlig meget tid på at motivere sine spillere.

  - Det er ikke nødvendigt at fortælle dem om vigtigheden af kampen. De ved det, og de kan mærke det, siger Guardiola ifølge AFP.

  Han forudser, at store følelser kommer i spil op til søndagens opgør.

  - Det er svært at kontrollere sine følelser, når man ved, hvad man spiller for. Spillerne er mennesker, siger Pep Guardiola, som understreger, at hans hold ikke må slippe gaspedalen, før dommeren har fløjtet af.

  - Når man tror, det er ovre, er det ikke nødvendigvis ovre, siger han.

  /ritzau/

 38. 20. maj kl. 23:28

  Copenhagen Flames og Heroic misser semifinale i major

  Copenhagen Flames og Heroic tabte fredag begge deres kvartfinaler ved årets første Counter-Strike-majorturnering.

  Copenhagen Flames tabte 0-2 til Ence, som havde den danske spiller Marco "Snappi" Pfeiffer på holdet.

  Senere fredag var Heroic tættere på sejr mod verdens nummer tre, Navi, der består af russiske og ukrainske spillere.

  Her vandt det danske hold første map 16-10, inden Navi vandt et tæt andet map med 16-14.

  I tredje og afgørende map blev modstanden for stor for Heroic, der tabte 8-16.

  Finalen i majorturneringen spilles søndag. En samlet præmiesum på en million dollar - cirka syv millioner kroner - er på højkant.

  /ritzau/

 39. 20. maj kl. 21:02

  HB Køge nærmer sig guldet efter sikker sejr i Kolding

  Cecilie Fløe (i midten) scorede tre gange, da HB Køge fredag bankede Kolding IF. (Foto: Mads Claus Rasmussen © Ritzau Scanpix)

  Duften af guld begynder så småt at sprede sig på ny i Køge.

  Fredag aften vandt HB Køges kvindehold med 3-0 over Kolding IF, hvilket sender de forsvarende danske mestre tæt på at gentage guldtriumfen.

  Køge-angriber Cecilie Fløe var kampens helt store oplevelse, da hun scorede hattrick.

  Den trefoldige målscorer og resten af Køge-holdet fører nu mesterskabsspillet i Kvindeligaen med ni point ned til Fortuna Hjørring, der har tre kampe tilbage.

  Dermed er Fortuna Hjørring pisket til sejr i de tre sidste kampe, samtidig med at Køge ikke må få point i deres to resterende kampe.

  Fortuna Hjørring møder lørdag FC Nordsjælland, hvor et pointtab vil sætte gang i guldfesten i Køge.

 40. 20. maj kl. 20:24

  Tennisforbund reagerer på russisk udelukkelse: Ingen ranglistepoint ved Wimbledon

  Den prestigefyldte grand slam-turnering løber fra den 27. juni til og med den 10. juli. (Foto: pool © Ritzau Scanpix)

  Der bliver ingen point til verdensranglisten til mandlige deltagere ved årets Wimbledon.

  Det meddeler Det Internationale Tennisforbund (ATP) på sin hjemmeside fredag.

  Beslutningen skyldes Wimbledons udelukkelse af russiske og belarusiske spillere, som ATP erklærede sig meget uenig i, da beslutningen blev offentliggjort i april.

  Ifølge nyhedsbureauet AFP underminerer Wimbledon med sin beslutning principperne og integriteten bag ATP's verdensrangliste.

  - Det er også et brud på vores aftale om ranglisten. Hvis ikke forholdene ændrer sig, er det med stor fortrydelse og modvilje, at vi ikke ser andre udveje, end at fjerne ATP-point fra Wimbledon i 2022, skriver ATP på sin hjemmeside.

  /ritzau/

  OPDATERING: Kvindernes forbund, WTA, har siden fulgt trop og fjerner også pointene ved det forestående Wimbledon.

 41. 20. maj kl. 20:11

  Dansker finder vej til EM-guldet på mountainbike

  Fredag udvidede Camilla Søgaard sin medaljesamling med en EM-guldmedalje. (Foto: Erling Thisted/Dansk Orienterings-Forbund)

  Fredag vandt Camilla Søgaard guld på sprintdistancen ved EM i mountainbike orientering (MTBO).

  Den 30-årige dansker, der er forsvarende verdensmester, lavede to mindre fejl i starten, men formåede at kæmpe sig tilbage på ruten, hvor hun slog tjekken Martina Tichovska med fem sekunder.

  Det er Camilla Søgaards første EM-guld på sprintdistancen, da hun i 2019 måtte nøjes med andenpladsen.

  På herresiden blev det også til medaljer, da Morten Örnhagen Jørgensen kørte sig til sølv.

  Den unge MTBO-kører, der er født i år 2001, er for første gang med til et seniormesterskab, men det lod ikke til at påvirke danskeren, der satte bedste tid hos herrerne og så ud til at snuppe EM-guldet.

  Til syvende og sidst formåede den sidststartende tjekke, Vojtech Viktor, dog at slå danskerens tid med 19 sekunder.

 42. 20. maj kl. 19:54

  Baneinvasioner bekymrer det engelske fodboldforbund

  Everton vandt torsdag og sikrede dermed en ny sæson i den bedste engelske fodboldrække, hvilket fik tilskuerne til at storme banen. (Foto: Carl Recine © Ritzau Scanpix)

  Den seneste tid har budt på flere baneinvasioner i England, hvor fodboldsæsonen lakker mod enden.

  Og det engelske fodboldforbund (FA) er bekymret for "tilhængernes antisociale opførsel".

  Senest udspillede vilde scener sig på Goodison Park torsdag, da Everton torsdag reddede livet i Premier League med en sejr over Crystal Palace.

  Et hav af Everton-fans invaderede græstæppet, og en af dem kom i karambolage med Crystal Palace-manager Patrick Vieira, som endte med at sparke tilskueren.

  Den sag undersøges af Everton og det lokale politi. FA kalder episoden og andre lignende for uacceptable.

  - Vi er meget bekymrede for stigningen af tilhængernes antisociale opførsel mod slutningen af sæsonen. Fodboldstadioner skal være sikre og behagelige for alle, og disse episoder er total uacceptable og hører ikke til i vores sport, skriver forbundet på sin hjemmeside.

  FA bekræfter at alle baneinvasioner bliver undersøgt, og hvis muligt bliver de straffet disciplinært.

 43. 20. maj kl. 18:56

  Holger Rune kæmper forgæves mod verdens nummer 11

  Holger Rune slog godt tilbage i semifinalen, men formåede ikke at spille sig i finalen i Lyon. (Foto: Patrick Cannaux/DPPI / ipa-agenc © Ritzau Scanpix)

  Den danske tennisstjerne Holger Rune er ude af ATP-turneringen i Lyon.

  I fredagens semifinale tabte den unge dansker til briten Cameron Norrie med cifrene 6-2, 5-7, 6-4 i den franske grusturnering.

  Dermed formår danskeren ikke at spille sig i sin anden ATP-finale på tre uger.

  På maj måneds første dag gik 19-årige Rune hele vejen i München, der ligesom turneringen i Lyon er en ATP 250-turnering.

  Holger Rune, der er nummer 40 på verdensranglisten, kan nu se frem til grand slam-turneringen French Open, hvor han møder verdens nummer 15, canadieren Denis Shapovalov.

  French Open spilles i Paris fra på søndag og to uger frem.

 44. 20. maj kl. 17:18

  Franskmand tager tredje etapesejr i Giro d'Italia efter hektisk afslutning

  Arnaud Demare lagde yderligere til i kampen om den lilla pointtrøje, hvor han har 117 point flere end Mark Cavendish på andenpladsen. (Foto: Luca Bettini © Ritzau Scanpix)

  Det var lige ved og næsten for en håndfuld håbefulde udbrydere på 13. etape af Giro d'Italia.

  Først på den sidste af de 150 kilometer fra Sanremo til Cuneo i den nordvestlige del af Italien blev sidste udbryder hentet, og FDJ-franskmanden Arnaud Demare kunne spurte sig til tredje etapesejr i årets udgave af det italienske løb.

  Umiddelbart bag ham sprintede Phil Bauhaus (Bahrain Victorious) og Mark Cavendish (Quick-Step) sig i mål på de efterfølgende placeringer.

  Etapen bød ikke på nogen forskydninger i toppen af klassementet, hvis man ser bort fra Romain Bardets (DSM) afsked med løbet.

  Franskmanden, der lå nummer fire inden etapen, stod undervejs af på grund af sygdom.

  Førertrøjen sidder fortsat på Treks Juan Pedro Lopez, der har 12 sekunder ned til Richard Carapaz (Ineos) og João Almeida (UAE Emirates).

  /ritzau

 45. 20. maj kl. 15:40

  Badminton Danmark ophæver kontrakten med direktør: 'Vil i ny strategisk retning'

  Badminton Danmark stopper samarbejdet med direktør Bo Jensen.

  Det oplyser forbundet i en pressemeddelelse.

  Badminton Danmark ønsker at gå i en "ny strategisk retning", lyder det. Det accepterer Bo Jensen, som dog gerne havde fortsat i stillingen.

  - Jeg har været rigtig glad for min tid i Badminton Danmark, og jeg er stolt over de mål, jeg har nået sammen med mine medarbejdere og samarbejdspartnere.

  - Jeg havde gerne fortsat arbejdet med at indfri en række andre målsætninger for Badminton Danmark, men jeg accepterer og respekterer hovedbestyrelsens beslutning, det er nu engang den præmis, man er ansat under som topleder, siger Bo Jensen.

  /ritzau/

 46. 20. maj kl. 13:03

  Dortmund skiller sig af med cheftræneren efter én sæson

  Marco Rose fik ikke lang snor som cheftræner i Dortmund.

  Han begyndte i jobbet i løbet af sommeren sidste år, og fredag oplyser klubben, at de to parter skilles.

  Det sker på den tyske storklubs hjemmeside, hvor det fremgår, at Marco Roses stab også stopper.

  Ifølge Dortmund blev beslutningen taget torsdag, hvor Marco Rose satte sig ned og analyserede sæsonen med blandt andre administrerende direktør Hans-Joachim Watzke og sportsdirektør Michael Zorc.

  - Det er ikke nogen let dag for os, fordi der har været og fortsat er gensidig respekt mellem os, siger Hans-Joachim Watzke.

  - Men efter en sæson, hvor vi af forskellige årsager har haft utilfredsstillende resultater, må vi erkende, at vi på mange områder ikke har fået nok ud af vores muligheder, siger direktøren.

  Dortmund sluttede sæsonen på andenpladsen i Bundesligaen - otte point efter Bayern München. I Champions League nåede klubben ikke længere end gruppespillet.

  /ritzau/

 47. 20. maj kl. 11:59

  Stærk thailænder giver Line Christophersen klø

  Det var en gedigen overraskelse, da den danske badmintonspiller, Line Christophersen, i går spillede sig i kvartfinalen ved Thailand Open.

  Her måtte damesinglespilleren dog sande, at hun fredag formiddag mødte sit match i form af hjemmebanehelten Ratchanok Intanon. Nederlaget på 8-21 og 8-21 efterlod ikke just mange håb om en dansk semifinaleplads i det blot 25 minutter lange opgør.

  22-årige Christophersen er nummer 22 i verden og nåede på sin vej til kvartfinalen blandt andet at slå verdens tredjebedste An Se Young fra Sydkorea.

  Dagens banekvinde, Ratchanok Intanon, ligger nummer otte på verdensranglisten og møder nu nummer to på listen i form af Tzu Ying Tai fra Taiwan i semifinalen.

  Dermed er der blot dansk islæt tilbage i herredoublen ved Thailand Open, hvor Kim Astrup og Anders Skaarup senere fredag spiller kvartfinale. Tidligere er både Anders Antonsen og Mia Blichfeldt røget ud, mens Viktor Axelsen måtte trække sig med en skade efter sin sejre i første runde.

 48. 20. maj kl. 07:02

  Golfdansker kommer dårligt fra land i stor major-turnering

  Nicolai Højgaard (billedet) er kommet skidt fra start i PGA Championship med 78 slag på første runde. Rory McIlroy brugte 65 slag og har lagt sig i spidsen for majorturneringen. (Foto: David Cannon © Ritzau Scanpix)

  Nicolai Højgaard har i denne uge taget hul på en af golfsportens helt store turneringer PGA Championship, en af fire såkaldte majors, men den 21-årige dansker må p.t. kigge langt efter topplaceringerne.

  På torsdagens første runde formåede Højgaard blot at lave én birdie, en stribe bogeys og kæmpede generelt med at finde ro og rytme i sit spil. Med 78 slag på 18 huller ligger danskeren derfor på en delt 138.-plads i turneringen.

  - Det var en af de dage. Der kommer en ny i morgen, skriver Nicolai Højgaard på Instagram.

  Nicolai Højgaard er den eneste dansker ved PGA Championship, der lige nu føres af nordireren Rory McIlroy.

 49. 19. maj kl. 23:14

  Everton sikrer sig endnu en sæson i Premier League efter dramatisk comeback

  Everton klarede skærene og sikrede sig en ny sæson i Englands bedste fodboldrække. Men det holdt hårdt.

  Hjemme mod Crystal Palace, der ikke havde noget at spille for, kom Everton bagud 0-2, inden holdet vendte det til en 3-2-sejr i anden halvleg.

  Med en spillerunde tilbage af sæson står det dermed klart, at Everton også er at finde i Premier League efter sommerferien.

  Med sejren har Everton 39 point, og Leeds under nedrykningsstregen har fire point færre med en kamp tilbage.

  Det var en stor lettelse for alle på Goodison Park. Ikke mindst Everton-manager Frank Lampard, der jublede ude på sidelinjen.

  /ritzau/

 50. 19. maj kl. 22:52

  Dansk målmand debuterer i nederlag til Hertha Berlin

  I hele sæsonen har målmanden Oliver Christensen ikke spillet en eneste betydende fodboldkamp for Hertha Berlin.

  Men torsdag aften fik den tidligere OB-keeper sin debut i en kamp, der gjaldt en plads i Bundesligaen i næste sæson, fordi førstemålmanden var skadet. Det var den første af to kampe mod Hamburger SV fra den næstbedste række.

  Bittert for Oliver Christensen og Hertha Berlin endte det med en kneben sejr på 1-0 til HSV, der havde angriberen Mikkel Kaufmann med til slut som indskifter.

  Den danske keeper kom til at se uheldig ud i situationen, der førte til kampens enlige mål efter 57 minutter. Et kikset indlæg fra HSV-spilleren Ludovit Reis sejlede ind over Oliver Christensen.

  Nu venter der en vanskelig returkamp for Hertha Berlin ude mod HSV på mandag.

  /ritzau/

Mere fra dr.dk