Seneste sport
28. maj kl. 14:19

Tennisstjerne udbygger voldsom stime med ny sejr ved French Open

De færreste modstandere har en chance mod den polske verdensetter Iga Swiatek i øjeblikket.

Lørdag vandt hun sejr nummer 31 i træk, da hun uden problemer spillede sig videre til tredje runde ved French Open med en sejr på 6-3, 7-5 over Danka Kovinic fra Montenegro.

Samtidig kan Swiatek nu notere sig, at 22 ud af de seneste 23 sejre er blevet sikret uden at afgive et sæt til modstanderen.

Trods den imponerende sejrsstime har 20-årige Iga Swiatek kun vundet en enkelt grand slam-turnering i karrieren.

Det skete ved netop French Open for to år siden.

Venus Williams har rekorden for flest sejre i træk. Tilbage i år 2000 vandt det amerikanske tennisikon 35 kampe i træk.

Seneste sport

 1. I dag kl. 09:23

  Tampa Bay holder liv i mesterskabs hattrick med 3-2-sejr

  Colorado Avalanche kunne have sikret sig det prestigefyldte ishockeytrofæ Stanley Cup med en sejr over Tampa Bay Lightning natten til lørdag, men sådan skulle det ikke gå.

  Tampa Bay Lightning tog nemlig en snæver 3-2-sejr på udebane i Denver.

  Kampen var den femte i finaleserien af Stanley Cup, som playoffspillet i den bedste nordamerikanske ishockeyliga, NHL, hedder. Dermed er Colorados føring i det samlede regnskab nu reduceret til 3-2.

  Stanley Cup-finalen bliver spillet som en bedst af syv-serie, hvor man altså skal vinde fire kampe, før man bliver kåret som NHL-mestre.

  Den næste kamp bliver spillet natten til mandag klokken 02.00 dansk tid. Den finder sted i delstaten Florida, hvor Tampa Bay Lightning har hjemme, men det er altså stadig en mulighed for Colorado Avalanche for at tage den sidste og afgørende sejr i Stanley Cup-serien.

  Skulle Tampa Bay Lightning gå hen og vinde, vil det stå 3-3 i det samlede regnskab, og de to hold skal ud i en afgørende kamp.

  Tampa Bay Lightning har vundet Stanley Cup-trofæet de seneste to sæsoner.

  /ritzau/

 2. I går kl. 22:26

  Dansk golfspiller fører på kvindernes Europa Tour

  (Foto: Jesper Vinzents)

  Nicole Broch Estrup har fået en fremragende start på golfturneringen Czech Ladies Open, der er en del af Ladies European Tour.

  Fredag leverede den 29-årige dansker en runde med otte birdies og en bogey. En samlet score på syv slag under par betyder, at hun fører turneringen.

  Nummer to, Emma Spitz, er et slag efter, mens feltets eneste anden danske spiller, Linette Holmslykke, er placeret i den tunge ende med en samlet score på tre slag over par.

  - Det var en af de dage, hvor jeg slap af sted med det, når jeg ramte bolden skidt, og hvor bolden hoppede godt et par gange, siger Broch Estrup i en pressemeddelelse fra Ladies European Tour.

  Nicole Broch Estrup vandt i 2015 sin første og eneste titel på touren, da hun strøg til tops i Helsingborg Open.

  Hvis hun også efter søndagens tredje og sidste runde fører Czech Ladies Open, vil det være den første danske sejr på Ladies European Tour, siden Emily Pedersen vandt en spansk turnering i november 2020.

  Czech Ladies Open har en samlet præmiesum svarende til knap 1,5 million kroner.

  /ritzau/

 3. I går kl. 21:49

  20-årig flyver nærmest over vandet og vinder DM-guld i Stand Up Paddle

  Det så nærmest surrealistisk ud, da Christian Andersen fredag aften sikrede sig DM-titlen på sprintdistancen i Stand Up Paddle.

  Ingen af konkurrenterne kunne nå at fange den unge paddler, da han strøg afsted over Limfjorden uden at se sig tilbage.

  - Det er nok meget min teknik, jeg vinder på. Jeg er jo ikke den største fyr, lød det fra den glade vinder efterfølgende.

  Du kan se Christian Andersens vinderløb i videoen herunder.

 4. I går kl. 20:54

  Drømmemål og fodboldfest i Parken sørger for sejr over Brasilien

  (Foto: liselotte sabroe © Ritzau Scanpix)

  Mere end 21.000 tilskuere var på plads i Parken til det danske kvindelandsholds møde med Brasilien, som var næstsidste test inden sommerens EM-slutrunde i England.

  Lars Søndergaards tropper indledte godt mod verdens nummer ni og kom i front efter et kvarters spil. Kantspilleren Janni Thomsen kælede bolden helt op i det lange hjørne uden for den brasilianske keepers rækkevidde.

  Føringen holdt til pausen, men i indledningen af anden halvleg viste brasilianerne klasse. De spillede sig frem til flere store muligheder, men kunne ikke finde den nødvendige skarphed. Samtidig sørgede den danske defensiv og særligt keeper Lene Christensen for at holde fast i føringen.

  Omdiskuterede Nadia Nadim blev skiftet ind med en lille halv time tilbage til sin landskamp nummer 100. Hun, Harder og den danske offensiv forsøgte at lukke kampen med en scoring til 2-0, og selvom meget har handlet om andet end fodbold, viste angriberen gode takter fredag aften i Parken.

  Tre minutter før tid blev den danske defensiv igen udfordret, da den brasilianske anfører Debinha driblede sig igennem feltet. En halvsløj afslutning sneg sig i mål og sørgede for 1-1.

  Derfor duftede det af uafgjort, men Danmark ville det anderledes. Nadia Nadim driblede en forsvarsspiller og sendte bolden ind i feltet. Den landede for fødderne af indskiftede Mille Gejl, der lukkede og slukkede til 2-1 og sendte Parken i ekstase.

 5. I går kl. 20:42

  TeamGym-guldet endte både på Sjælland, Fyn og i Jylland

  Guldet blev jævnt fordelt over hele landet, da der fredag blev fundet danske mestre i TeamGym ved DM-ugen i Aalborg.

  Svendborg vandt først herrernes konkurrence, inden en tæt konkurrence for mixede hold endte med guld til Greve, før TeamGym Aarhus afslutningsvis forsvarede deres danske mesterskab hos kvinderne.

 6. I går kl. 19:17

  Andreas Kron misser DM og er tvivlsom til Tour de France

  (Foto: Claus Fisker © Ritzau Scanpix)

  Med blot en uge til starten på Tour de France i Danmark er Andreas Kron blevet testet positiv for corona.

  Det meddeler Krons hold, Lotto Soudal, fredag på Twitter.

  Kron misser dermed søndagens landevejs-DM i Aalborg, men han er ifølge sit hold stadig aktuel til Tour de France.

  - Han har ingen symptomer og har det godt, men bruger weekenden på at komme sig helt inden starten på Tour de France i København, skriver Lotto Soudal.

  /ritzau/

 7. I går kl. 17:58

  Besvimet kunstsvømmer udelukket fra konkurrence

  (Foto: Oli Scarff © Ritzau Scanpix)

  Den amerikanske synkronsvømmer Anita Alvarez fik fredag ikke lov at stille op i holdkonkurrencen ved VM.

  Alvarez besvimende onsdag under den individuelle finale i synkronsvømning ved VM i Budapest og sank til bunds i poolen, inden hun blev reddet af sin træner, Andrea Fuentes.

  Alvarez og den amerikanske lejr var indstillet på, at hun skulle tilbage i bassinet fredag, men Det Internationale Svømmeforbund (Fina) sagde nej.

  - Efter min mening kunne hun have konkurreret. Det er jeg meget overbevist om, siger Selina Shah, der er læge på det amerikanske synkronhold.

  - Jeg har leveret alle de medicinske beviser fra Anita. Jeg er ikke klar over, hvorfor de (Fina, red.) har truffet denne beslutning, siger Shah ifølge AFP.

  Fina slår på sin hjemmeside fast, at udelukkelsen af Alvarez kom efter et timelangt møde med både den amerikanske læge og ledere af holdet.

  - Atleternes helbred og sikkerhed kommer altid først. Fina har forståelse for atletens skuffelse, men det er en beslutning, der er truffet med hendes bedste interesse for øje, skriver Fina.

  Alvarez var blandt det amerikanske holds otte udvalgte til fredagens holdkonkurrence, men blev kort før start erstattet af Yujin Chang.

  /ritzau/

 8. I går kl. 12:48

  Ingen tvivl hos Tauson: Stiller til start ved Wimbledon

  Tennisspilleren Clara Tauson stiller til start i årets Wimbledon efter en lang skadesperiode. (Foto: JAMES GOURLEY © Ritzau Scanpix)

  Clara Tauson har ikke spillet en tenniskamp siden april, og var derfor tvivlsom til dette års Wimbledon.

  Men hun har det godt efter bøvl med sin ryg og er blevet klar til den prestigefyldte turnering Wimbledon. Det bekræfter hendes far, Søren Tauson, i en sms til DR Sporten.

  - Clara har det godt og har således valgt at spille. Hun er som bekendt lige vendt tilbage efter en længere pause, så vi tager det point for point, skriver han.

  Clara Tauson skal møde japanske Mai Hontama i første runde.

  Holger Rune stiller også op, og den danske tennisspiller møder den 28-årige amerikaner Marcos Giron.

 9. I går kl. 12:23

  Tauson og Rune kender nu første modstander ved Wimbledon

  Clara Tauson fik en på papiret bedre lodtrækning til første runde end landsmand Holger Rune. (Foto: Jayne Kamin-Oncea © Ritzau Scanpix)

  De to danske tennisstjerner Clara Tauson og Holger Rune skal henholdsvis møde nummer 138 og 67 i verden ved Wimbledon.

  Det står klart efter fredagens lodtrækning til den prestigefyldte tennisturnering, som begynder på mandag. Her skal Clara Tauson møde Mai Hontama fra Japan, mens Holger Rune skal bide ketsjer med amerikanske Marcos Giron.

  Den 19-årige Clara Tauson har bøvlet med en rygskade og var sidst i aktion i april. Det har betydet, at hun er faldet fra en 33. til en 54. plads på verdensranglisten.

  På herrernes opgørelse over klodens bedste figurerer Holger Rune som nummer 29. Den 18-årige tennisspiller er tilmed seedet som nummer 25 til Wimbledon.

  Turneringen begynder den 27. juni og slutter den 10. juli.

  Opdateret: Tidligere fremgik det i artiklen, at Clara Tauson var tvivlsom på grund af sin skade. Siden har hendes far, Søren Tauson, dog skrevet til DR Sporten, at tennisdanskeren er klar.

 10. I går kl. 10:46

  Danmarks EM-sang er udkommet

  Sidste sommer var de deres mange fodboldsange med til at skabe folkefest, da Danmark spillede EM.

  Og nu er Lidt Til Lægterne på banen igen.

  Fredag er sangen 'Vi (K)vinder EM', Danmarks officielle sang til europamesterskabet for kvinder, nemlig udkommet.

  Sangen er lavet med indspark fra landsholdet, sangerinden Stine Bramsen og duoens fans.

 11. I går kl. 10:14

  Christopher Juul-Jensen er udtaget til Tour de France

  For fjerde år i træk og femte gang i alt skal Christopher Juul-Jensen agere hjælperytter i Tour de France. (Foto: Henning Bagger © Ritzau Scanpix)

  For fjerde år i streg er danske Christopher Juul-Jensen med til Tour de France.

  Den 32-årige cykelrytter er således blandt de otte udvalgte, som skal forsøge at hente succes til BikeExchange i det prestigefyldte franske løb, der begynder i Danmark.

  Dermed er fire danske ryttere nu officielt udtaget til Tour de France.

  Også Jonas Vingegaard fra Jumbo-Visma, Andreas Kron fra Lotto Soudal og Jakob Fuglsang fra Israel-Premier Tech stiller til start, når feltet ruller ud fra København den 1. juli.

 12. I går kl. 09:16

  Tilskuerrekord og gåsehud: Danmarks fodboldkvinder glæder sig til 'milepælen' mod Brasilien

  Pernille Harder og Danmarks fodboldkvinder sætter tilskuerrekord, når holdet fredag spiller sin første kamp nogensinde i Parken. (Foto: Henning Bagger © Ritzau Scanpix)

  Pernille Harder har svært ved at skjule sin begejstring.

  I aften møder den danske angriber og resten af landsholdet Brasilien i Parken. Mindst 21.700 tilskuere tager plads til kampen, hvilket er ny tilskuerrekord for Danmarks bedste kvinder, og Harder glæder sig "sindssygt meget".

  - Det er en milepæl for kvindefodbold, siger Pernille Harder til DR Sporten.

  - Det er et bevis på den udvikling, kvindefodbolden har været igennem, at vi står herinde i Parken, som er kendt som Danmarks nationalarena. Nu spiller vi her faktisk også.

  Alene tankerne om det, der skal ske, får hårene til at rejse sig, giver flere landsholdsspillere udtryk for.

  De er mere end klar til at lade sig bære på hænder og fødder af Parkens feststemte fans. Det understreger Sofie Junge.

  - Jeg fik gåsehud ti gange, da vi kom kørende herind (til Parken, red.), siger hun og griner.

  Du kan læse mere om kampen mod Brasilien her.

 13. I går kl. 07:57

  Wimbledon står fast: Russiske- og belarusiske tennisspillere er ikke velkomne

  Verdensetteren Daniil Medvedev er en af flere profiler, som ikke kan stille op ved Wimbledon. (Foto: Dylan Martinez © Ritzau Scanpix)

  Beslutningen har vakt undren, men Wimbledon rokker sig ikke: russiske og belarusiske tennisspillere kan ikke stille op ved den prestigefyldte græsturnering i London.

  - Vi er virkelig kede af konsekvenserne for de enkelte spillere, men det forbliver den rigtige beslutning for os i år, siger tennisturneringens administrerende direktør, Sally Bolton, til BBC.

  Udelukkelsen går blandt andet ud over verdensetteren Daniil Medvedev samt profiler som Andrey Rublev, Aryna Sabalenka og Victoria Azarenka.

  Fraværet af ovenstående spillere har fået arrangørerne af kvinderne og herrernes tennistour, WTA og ATP, til at droppe uddelingen af ranglistepoint ved dette års Wimbledon.

  Det har de tidligere verdensettere Naomi Osaka og Novak Djokovic blandt andet udtalt sig kritisk om.

  - Vi snakker fortsat med tourerne, ligesom vi gør med grand slam-turneringerne og andre kolleger rundt om i sporten. Så der er altid en chance for, at tourerne ændrer mening, siger Sally Bolton til BBC Sport.

 14. 23. jun kl. 18:57

  Hjulmand må udtage 26 spillere til VM

  (Foto: Claus bech © Ritzau Scanpix)

  Torsdag oplyser Det Internationale Fodboldforbund (Fifa), at man til dette års verdensmesterskab giver hver nation mulighed for at have flere spillere med end sædvanligt.

  Tidligere har man maksimalt måtte have 23 spillere med. Nu kan op til 26 spillere altså være med.

  VM i Qatar afvikles fra 21. november til 18. december. Det er første gang, at VM afholdes i slutningen af et kalenderår.

  Fifa skriver på sin hjemmeside, at ændringen i antallet af spillere, der kan udtages, sker netop på grund af tidspunktet på året - og i fodboldsæsonen - hvor VM afholdes.

  Også conapandemiens indflydelse på fodboldkalenderen de seneste år bliver nævnt som en årsag.

  Det er samtidig blevet bestemt, at landstrænerne kan udtage helt op til 55 spillere til en bruttoliste op til VM, der så altså skal skæres ned til maksimalt 26. Tidligere kunne en bruttoliste indeholde op til 35 spillere.

  Ved sidste års EM havde Det Europæiske Fodboldforbund (Uefa) ligeledes udvidet størrelsen på trupperne fra 23 til 26. Det skete på grund af den komprimerede fodboldkalender som følge af coronapandemien.

  /ritzau/

 15. 23. jun kl. 18:42

  Mathias Norsgaard følger sin søster og vinder DM-guld i enkeltstart

  (Foto: Claus Fisker © Ritzau Scanpix)

  Allerede inden torsdagens DM i enkeltstart for herrer vidste rytterne, at et par nye cykelsko skulle træde øverst på medaljeskamlen.

  Kasper Asgreen har tre guldmedaljer på stribe fra sine triumfer i 2019, 2020 og 2021, men specialisten styrtede forleden i etapeløbet Schweiz Rundt og stillede derfor ikke til start ved torsdagens nationale mesterskaber.

  Mikkel Bjerg fra UAE Team Emirates var heller ikke med, da han som store dele af cykelfeltet er ramt af corona.

  Dermed var der åbnet for mulighederne hos resten af de danske ryttere, og det blev en nervepirrende konkurrence ved DM i Aalborg.

  Mattias Skjelmose satte en hurtig tid, der viste sig at blive den, der skulle slås for resten af rytterne.

  Flere var tæt på, men den blev først overgået, da Mathias Norsgaard strøg over stregen i tiden 46:25.

  Tidligere torsdag vandt lillesøster Emma Norsgaard enkelstartsguld hos kvinderne, og nu er det dobbelt op for familien efter storebror Mathias’ triumf.

  Magnus Cort og Mattias Skjelmose delte andenpladsen. De var syv sekunder langsommere end vinderen, Mathias Norsgaard.

 16. 23. jun kl. 16:58

  Emma Norsgaard forsvarer titlen som dansk dronning af enkeltstart

  (Foto: Claus Fisker © Ritzau Scanpix)

  I løbet af weekenden kommer det til at gå stærkt, når der skal uddeles mere end 180 forskellige medaljesæt ved DM-ugen.

  Allerede torsdag var der fart over feltet i Aalborg, hvor de danske cykelkvinder kørte enkeltstart i jagten på titlen som national mester.

  Favoritten til at blive dansk mester hed på forhånd Emma Norsgaard. Den 22-årige tempospecialist kører til dagligt for det spanske hold Movistar og var forsvarende mester efter sin sejr på enkeltstartsruten sidste år.

  Torsdag levede hun på fornem vis op til den favoritværdighed.

  Emma Norsgaard tilbagelagde de 26 nordjyske kilometer på 35 minutter og 10 sekunder. Med mere end et minut ned til nærmeste forfølger kan Norsgaard igen kalde sig dansk mester i enkeltstart.

  Julie kørte sig til ind på andenpladsen, mens Trine Andersen blev treer.

 17. 23. jun kl. 13:01

  Kasper Asgreen melder afbud til DM i enkeltstart med en skade

  De seneste tre års vinder af DM i enkeltstart stiller hverken op til titelforsvar eller i linjeløbet. (Foto: Claus Bonnerup © Ritzau Scanpix)

  Kasper Asgreen kommer ikke til at forsvare sin DM-titel.

  Den danske cykelrytter har meldt afbud til danmarksmesterskaberne i enkeltstart, som starter i dag. Det har han fortalt cykelmediet Feltet.dk.

  Asgreen døjer med en mindre skade, som han pådrog sig i Tour de Suisse, og han bliver heller ikke klar til søndagens linjeløb.

  Den 27-årige dansker har vundet de seneste tre DM-titler i enkeltstart, men nu skal der altså findes en ny vinder i disciplinen.

  Michael Valgren har ligeledes meldt afbud efter et voldsomt styrt i Frankrig.

 18. 23. jun kl. 11:48

  Endnu en dansker vraget til Tour de France

  Casper Pedersen kommer ikke til at stille til start ved Tour de France, der begynder i Danmark den 1. juli. (Foto: THOMAS SAMSON © AFP or licensors)

  I går var det Søren Krah Andersen, og i dag kom turen til Casper Pedersen.

  Ingen af de to danske cykelryttere kommer til at deltage i dette års Tour de France. Deres hold Team DSM har set bort fra dem begge i den trup, som blev offentliggjort torsdag.

  Casper Pedersen har kørt touren de seneste to år, mens Søren Kragh Andersen sidste år vandt to etaper.

  DSM har også danske Asbjørn Kragh Andersen og Frederik Rodenberg i folden, men de er ikke med på holdkortet.

  Derudover bliver Michael Valgren, mens Mads Würtz Schmidt heller ikke en del af Tour de France i år. Michael Valgren på grund af et grimt styrt og Mads Würtz Schmidt føler sig ikke i form efter en periode med corona.

  Tour de France begynder den 1. juli med en enkeltstart i København. Her går anden etape fra Roskilde til Nyborg, mens den sidste etape på dansk asfalt køres fra Vejle til Sønderborg.

 19. 23. jun kl. 11:13

  Hjulmands drenge er tilbage i top-10 på verdensrangliste

  Eriksen, Mæhle og Schmeichel er ikke til at slå ud.

  De kan - sammen med resten af herrelandsholdet i fodbold - se Danmark være tilbage blandt verdens ti bedste fodboldnationer ifølge Det Internationale Fodboldforbunds verdensrangliste.

  De danske fodboldherres fantastiske præstationer under EM i fodbold i 2021 var allerede dengang med til at klemme Danmark op i top-10 på den seneste verdensrangliste i fodbold, men i marts røg vi ned på en 11.-plads.

  I top-3 på ranglisten er eneste ændring, at Argentina støder verdensmestrene fra Frankrig ned på fjerdepladsen og selv tager den sidste plads i top-3.

  Listen tager sig sådan ud:

  1. 1

   Brasilien

  2. 2

   Belgien

  3. 3

   Argentina

  4. 4

   Frankrig

  5. 5

   England

  6. 6

   Spanien

  7. 7

   Italien

  8. 8

   Holland

  9. 9

   Portugal

  10. 10

   Danmark

  11. 11

   Tyskland

 20. 23. jun kl. 07:58

  BMX-ryttere vinder DM-ugens første guldmedaljer

  BMX startede DM-ugen i Aalborg. (Foto: Danmarks Cykle Union © Danmarks Cykle Union)

  Dorte Balle og Kasper Olsson.

  Det er navnene på de to første danmarksmestre i DM-ugen 2022. BMX-rytterne var bedst på ramperne i henholdsvis kvinde- og herre-elite onsdag aften, og de tog sig dermed af idrætsbegivenhedens første guldmedaljer.

  Med en topfart omkring 50 kilometer i timen slog Dorte Balle fra BMX Limfjord og Københavns BMX Klubs Kasper Olsson konkurrenterne og kunne derefter iklæde sig hver sin dannebrogs-trikot.

  I u23-klassen tog Jakob Sardag fra Roskilde BMX Klub og Malene Kejlstrup Sørensen fra Randers BMX sig af guldet.

  DM-ugen er det danske svar på OL og finder sted i Aalborg fra den 23. til den 26. juni. 28 specialforbund med over 52 sportsgrene samles, og DR dækker begivenheden tæt på både tv, dr.dk og i radioen. Du kan læse mere om idrætsfesten her.

 21. 23. jun kl. 07:16

  Serena Williams vinder for anden gang siden sit comeback til tennis

  Tennisikonet Serena Williams fortsætter sit comeback ved WTA-turneringen i Eastbourne i England.

  Onsdag sikrede hun sig sammen med tuneseren Ons Jabeur, der ligger nummer tre på verdensranglisten i single, en sejr i kvartfinalen i damedouble over Shuko Aoyama og Chan Hao-ching.

  Sejrscifrene lød på 6-2, 6-4.

  WTA-turneringen på græs i Eastbourne er Serena Williams' første turnering, siden en skade under sidste års Wimbledon tvang hende til at tage en pause.

  Eastbourne International fungerer som opvarmning til årets tredje grand slam-turnering, Wimbledon, der løber af stablen i London fra 27. juni til 10. juli.

  - Jeg rammer bolden rigtig godt. Og jeg føler, at jeg har servet rigtig godt, så det er virkelig godt, siger Serena Williams ifølge nyhedsbureauet AFP.

  Serena Williams har fået et wildcard til Wimbledon, som hun har vundet syv gange i single og syv gange i double.

  I single har hun vundet 23 grand slam-titler i alt.

  /ritzau/

 22. 22. jun kl. 22:37

  Synkronsvømmer mister bevidstheden under vand ved VM

  Alle i og omkring VM i Budapest reagerede voldsomt, da Anita Alvarez mistede bevidstheden. (Foto: LISA LEUTNER © Ritzau Scanpix)

  Under konkurrencen for synkronsvømning ved VM i Ungarn handlede det onsdag om andet end guld, sølv og bronze.

  Ved mesterskaberne i Budapest mistede den amerikanske synkronsvømmer Anita Alvarez bevidstheden, da hun var i vandet. Amerikaneren lå i vandet i nogle sekunder, før hendes træner, Andrea Fuentes, og en tilskuer sprang i bassinet og hjalp Anita Alvarez op til overfladen.

  Det spanske medie Marca skriver, at svømmeren tidligere har mistet bevidstheden under konkurrencer. Efter onsdagens dramatik har Alvarez det bedre. Det fortæller træneren, der sprang i vandet og hjalp til.

  - Anita har fået det meget bedre. Jeg sprang i vandet, fordi jeg kunne se, at ingen livredder sprang i. Jeg var lidt bange, for hun trak ikke vejret. Men nu har hun det rigtig godt, siger hun til Marca.

 23. 22. jun kl. 22:15

  Hjemmebanefavorit støder Anders Thomsen af speedwaytronen

  (Foto: Sportxpress © Ritzau Scanpix)

  Rasmus Jensen er ny dansk mester i speedway efter en suveræn indsats.

  Onsdag aften henviste han den dobbelte danmarksmester Anders Thomsen til andenpladsen, da landets bedste speedwaykørere dystede om DM-hæder i Holsted.

  Brødrene Kenneth og Lasse Bjerre tog sig af henholdsvis tredje- og fjerdepladsen.

  Anders Thomsen kørte godt nok først over stregen i finalen, men fordi det er pointantal, der afgør, hvem der tager guldet, vandt Rasmus Jensen.

  Med de to point han fik i finalen, endte Rasmus Jensen på 17 point ud af 18 mulige, mens Anders Thomsen måtte nøjes med 16.

  28-årige Rasmus Jensen var blandt favoritterne, fordi DM blev afviklet på hans hjemmebane, hvor han til daglig tørner ud for Holsted Tigers.

  /ritzau/

 24. 22. jun kl. 21:04

  Otte lægefaglige personer skal i retten efter Maradonas død

  (Foto: Ricardo Moraes © Ritzau Scanpix)

  Der var landesorg i Argentina, da en af historiens største fodboldikoner Diego Maradona for to år siden gik bort.

  Nu er hans personlige læge sammen med syv andre anklaget for at have medvirket til legendens død.

  Det oplyser nyhedsbureauerne EFE og AFP.

  Anklagemyndigheden hævder, at de otte lægefaglige personer undlod at give Maradona livsvigtig medicin, og at de 'overlod ham til sin egen skæbne'.

  Det drejer sig udover den personlige læge om en neurokirurg, en psykiater, en psykolog samt flere læger og sygeplejersker, der koordinerede hans pleje.

  De otte anklagede skal for retten i Argentina, men der er fortsat ikke sat nogen dato for sagen.

  Diego Maradona var 60 år gammel, da han døde nord for Buenos Aires 25. november 2020.

 25. 22. jun kl. 19:08

  Søren Kragh misser Touren og stopper samarbejdet med sit hold

  (Foto: Claus Bonnerup © Ritzau Scanpix)

  Søren Kragh Andersen er ikke på startstregen, når Tour de France bliver skudt i gang i København i næste uge.

  Det skriver cykelmediet Velonews, som har talt med danskerens hold, DSM.

  De to parter er i samme ombæring blevet enige om at skilles ved årsskiftet, og det er øjensynligt medvirkende til, at danskeren ikke skal køre Tour de France.

  - Vi har tidligere set, hvor vigtigt det er at have et fuldt engageret hold til de største mål. Holdet, vi har udvalgt, er motiveret til at arbejde mod samme mål.

  - Vi har stadig ambitioner sammen med Søren for resten af sæsonen, og han vil fortsætte med at køre et fantastisk program, hvor vi vil jagte succes, lyder det i en besked fra DSM til Velonews.

  DSM er endnu ikke kommet med en officiel udmelding om, hvordan Tour de France-holdet er sat sammen. Ifølge Velonews bliver holdet offentliggjort torsdag.

  27-årige Søren Kragh Andersen har kørt for DSM i flere år, og han har blandt andet kørt to Tour de France-etapesejre hjem til holdet. Det får han ikke mulighed for at gøre i år.

  - Det er ekstra bittert, når det er i Danmark, og det er noget, jeg vil ærgre mig over resten af min karriere. At det ikke lykkedes at køre Tour de France i Danmark, siger Søren Kragh til BT.

  /ritzau/

 26. 22. jun kl. 18:46

  15-årig superstjerne svømmer sig til mere guld ved VM

  (Foto: Antonio Bronic © Ritzau Scanpix)

  Onsdag aften stillede den danske svømmer Helena Bach sig klar ved bassinkanten ved VM i Budapest.

  Danskeren sluttede næstsidst i finalen i 200 meter butterfly, mens alle øjne var rettet mod førstepladsen og VM-guldet.

  Det 15-årige stortalent, Summer McIntosh, var hurtigst af alle, og med en tid på 2 minutter og 5,20 sekunder slog canadieren sin egen juniorverdensrekord.

  Det er anden gang ved VM i Budapest, at McIntosh indtog det øverste trin på medaljepodiet. I 400 meter fri satte hun også alle konkurrenter til vægs og vandt guld.

  Danske Helena Bach kan alligevel se tilbage på en succesfuld finale. Selvom hun endte næstsidst, svømmede hun ny personlig rekord på distancen.

 27. 22. jun kl. 15:45

  Fuglsang og Kron klar til Tour-start i Danmark

  (Foto: GIAN EHRENZELLER © Ritzau Scanpix)

  Sløret blev allerede løftet i den forgangne weekend under Schweiz Rundt, men nu er det også officielt: Danske Andreas Kron får Tour de France-debut, når løbet starter i København i næste uge.

  I en pressemeddelelse bekræfter hans hold, Lotto Soudal, at Kron er blandt de otte ryttere, der skal køre det tre uger lange etapeløb.

  24-årige Andreas Kron kom til Lotto Soudal forud for sidste sæson. Han er foreløbig noteret for tre professionelle sejre, heraf to på World Touren.

  Selv om han altså er debutant i Tour de France-sammenhæng, er han ikke uden kendskab til grand tours. Kron var til start i sidste års udgave a Vuelta a España, hvor han tre gange sluttede en etape i top-10.

  Også Jakob Fuglsang er blevet officielt udtaget af sit hold, Israel Premier Tech, onsdag.

  - At starte Tour de France i mit hjemland bliver en oplevelse for livet for mig. Jeg kan ikke vente med at komme i gang.

  - Jeg er sikker på, at de danske fans vil gøre dette års Grand Depart til noget, der ikke vil blive glemt foreløbig, siger Fuglsang til holdets hjemmeside.

  /ritzau/

 28. 22. jun kl. 15:25

  Maveonde spolerer DM-enkeltstart for Cecilie Uttrup

  (Foto: Claus Fisker © Ritzau Scanpix)

  Når DM-ugen begynder torsdag, er det blandt andet med cykling og de største danske stjerner på programmet.

  Dog er det uden Cecilie Uttrup Ludwig, der er ramt af maveonde og derfor ikke stiller til start ved torsdagens DM i enkeltstart.

  Det oplyser Danmarks Cykle Union i en pressemeddelelse.

  - En af de helt store profiler til elitekvindernes enkeltstart, Cecilie Uttrup Ludwig, stiller desværre ikke til start til enkeltstarten ved DM.

  - Cecilie Uttrup Ludwig havde glædet sig, men et maveonde sætter desværre en kæp i hjulet, skriver unionen.

  Den danske stjerner har ellers for vane at skyde god fart på dansk asfalt. Tre gange i karrieren er hun blevet national mester i enkeltstart. Det skete i 2016, 2017 og 2018.

  Cecilie Uttup Ludwig satser på at blive klar til søndagens DM i linjeløb.

  De næste fire dage kan DM-ugen følges tæt på alle DRs kanaler.

 29. 22. jun kl. 11:19

  Dansker får Tour de France-debut

  (Foto: GIAN EHRENZELLER © Ritzau Scanpix)

  Sløret blev allerede løftet i den forgangne weekend under Schweiz Rundt, men nu er det også officielt.

  Danske Andreas Kron får Tour de France-debut, når løbet starter i København i næste uge.

  I en pressemeddelelse bekræfter hans hold, Lotto Soudal, at Kron er blandt de otte ryttere, der skal køre det tre uger lange etapeløb.

  På det belgiske mandskab får danskeren selskab af Caleb Ewan, Reinardt Janse van Rensburg, Frederik Frison, Florian Vermeersch, Brent Van Moer, Philippe Gilbert og Tim Wellens.

  - Med disse otte kan vi spille en rolle i stort set alle terræner i dette Tour de France, siger holddirektør John Lelangue.

  Han håber på topplaceringer til sprinteren Caleb Ewan, som han kalder "en af de hurtigste ryttere i feltet".

  /ritzau/

 30. 21. jun kl. 22:45

  Hjemmebanefavorit slår egen verdensrekord i ungarsk svømmefest

  Kristof Milak vandt suverænt VM-guld på 200 meter butterfly på hjemmebanen i Budapest (Foto: Tibor Illyes © Ritzau Scanpix)

  Ungareren Kristof Milak skabte tirsdag eufori ved VM i svømning på langbane i Budapest.

  På hjemmebane vandt Milak ikke bare guld på 200 meter butterfly. Han gjorde det i ny verdensrekordtid.

  Han sejrede i tiden 1 minut og 50,34 sekunder og kappede dermed 39 hundrededele af et sekund af sin egen verdensrekord fra 2019.

  Kristof Milak er også forsvarende olympisk mester på 200 meter butterfly.

  Der var også dansk islæt i bassinet tirsdag. Ligeledes i 200 meter butterfly indløste Helena Bach en plads i finalen. Det skete via en femteplads i hendes semifinale med tiden 2 minutter og 7,82 sekunder.

  Finalen svømmes onsdag aften.

  /ritzau/

 31. 21. jun kl. 22:09

  Brøndby-fans protesterer over mulig udenlandsk investor

  Fodboldklubben Brøndby IF kan meget vel være på vej på udenlandske hænder. Klubben har informeret fondsbørsen om, at der er drøftelser med potentielle investorer, og flere medier har erfaret, at der er tale om en amerikansk investor, der allerede ejer flere sportsklubber.

  Det vækker bekymring blandt Brøndby-fans, og det blev markeret tirsdag aften i forbindelse med Brøndbys pokalfinale for U17 mod FC Nordsjælland.

  Her mødte et trecifret antal Brøndby-fans op for at protestere mod et eventuelt salg af klubben til amerikaneren David Blitzer.

  Samme aften sendte den store fanfraktion Alpha et åbent brev ud på sydsidenbrondby.dk:

  - Der er i øjeblikket mange spekulationer omkring et salg af vores elskede fodboldklub Brøndby IF, der meget vel kan være på vej på udenlandske hænder.

  - Vi er meget bekymrede over den udvikling og over, at det kan blive en realitet for vores klub, indledes det.

  Fraktionen peger på, at der både i Danmark og i udlandet er mange eksempler på, at dårlig ledelse ødelægger fodboldklubber efter overtagelser.

  /ritzau/

 32. 21. jun kl. 21:41

  Serena Williams gør tenniscomeback i double-sejr

  Serena Williams lavede en del fejl i kampens begyndelse, men fandt mere og mere ind i spillet i løbet af tirsdagens kamp. (Foto: Andrew Boyers © Ritzau Scanpix)

  Med seks dage til Wimbledon har Serena Williams gjort comeback på tennisbanen efter et års fravær.

  Her slog hun med sin doublemakker Ons Jabeur fra Tunesien den spansk-tjekkiske duo Sara Sorribes Tormo og Marie Bouzkova efter en dramatisk afslutning ved WTA-turneringen i Eastbourne.

  Ved sidste Wimbledon forlod den amerikanske tennisstjerne banen grædende med en skade, og siden da har hun ikke indfundet sig på den store tennisscene.

  Men nu er hun tilbage kort inden Wimbledon-turneringen skydes i gang.

  Serena Williams indtager pladsen som nummer 1204 på verdensranglisten i damesingle, hvilket normalt ikke kaster en grandslam-billet af sig, men den 40-årige amerikaner deltager ved Wimbledon, da hun har modtaget et wildcard af arrangørerne.

 33. 21. jun kl. 16:19

  Holger Rune opnår første grandslam-seedning

  Holger Rune har fået en halvsløj optakt til Wimbledon. I begge sine opvarmningsturneringer på græs har han tabt i første runde. (Foto: GLYN KIRK © Ritzau Scanpix)

  Når der på fredag bliver trukket lod til Wimbledon, er det med Holger Rune som 25.-seedet.

  Det fremgår af den officielle seedningsliste, som Wimbledon har udsendt.

  Det er første gang i karrieren, at den 19-årige dansker er seedet i en grandslam-turnering for seniorer.

  Novak Djokovic er topseedet i Wimbledons herresinglerække foran Rafael Nadal og Casper Ruud.

  Hos kvinderne er Iga Swiatek øverst på listen efterfulgt af Anett Kontaveit og Ons Jabuer.

  /ritzau/

 34. 21. jun kl. 15:33

  Silkeborg belønner succesfuld lejespiller med lang aftale

  "Det har været en kæmpe fornøjelse at være en del af Silkeborg IF i det her fantastiske forår, og det bliver kun endnu mere spændende fremover," siger Lukas Engel i forbindelse med skiftet. (Foto: Ernst van norde © Ritzau Scanpix)

  Superligaklubben Silkeborg belønner Lukas Engel for et succesfuldt lejeophold i foråret.

  Engel har fået konverteret lejekontrakten til en fast aftale gældende for de kommende fem sæsoner. Det oplyser klubben på sin hjemmeside.

  - Lukas Engel har fra første dag passet perfekt ind på vores hold og i vores trup, og vi er derfor meget tilfredse med, at det er lykkedes at tilknytte ham på en fast aftale her i Silkeborg, siger sportschef Jesper Stüker.

  23-årige Lukas Engel spillede frem til 2021 på Amager. Først i barndomsklubben Kastrup Boldklub og siden for Fremad Amager.

  Siden kom venstrebensspilleren til Vejle, hvor han spillede 34 superligakampe, inden klubben i januar sendte ham på lån i Silkeborg.

  Her var han fast mand på Kent Nielsens mandskab, der overraskende sikrede sig bronze.

  /ritzau/

 35. 21. jun kl. 14:28

  Holger Rune får skidt optakt til Wimbledon: Taber til verdens nummer 147

  Holger Rune taber i første runde ved sidste opvarmningsturnering før Wimbledon. (Foto: Kirsty Wigglesworth © Associated Press)

  Holger Rune kæmper stadig med at finde formen på græsunderlaget før Wimbledon.

  I opvarmningsturneringen i Eastbourne nåede danskeren ikke videre end første runde, hvor han tabte i tre sæt til briten Ryan Peniston.

  Peniston vandt med cifrene 4-6, 7-6 og 6-1.

  Runes overmand er blot nummer 147 i verden. Til gengæld er han allerede i gang med sin fjerde græsturnering i juni og tilsyneladende ganske fortrolig med det særlige underlag.

  Danskeren kom ellers bedst i gang, men matchen knækkede, da Peniston vandt tiebreaken i andet sæt. Derefter tabte en frustreret Holger Rune tråden og måtte se Ryan Peniston vinde tredje sæt klart.

 36. 21. jun kl. 13:57

  Udenlandske spillere i Rusland er også fri i næste sæson

  Udenlandske spillere, der er tilknyttet fodboldklubber i Rusland eller Ukraine, kan fortsat vælge at få suspenderet deres kontrakter, uden at det har konsekvenser.

  Det meddeler Det Internationale Fodboldforbund, Fifa, tirsdag på sin hjemmeside.

  Ordningen trådte i kraft 7. marts efter Ruslands invasion i Ukraine og varede oprindeligt midlertidigt frem til udgangen af juni. Nu bliver ordningen forlænget, så reglerne også gælder i hele den kommende sæson - frem til 30. juni 2023.

  Reglerne betød i foråret blandt andet, at Anders Dreyer skiftede fra Rubin Kazan til FC Midtjylland.

  Den danske midtbanespiller Oliver Abildgaard, som stadig er tilknyttet Rubin Kazan, kan dermed også vælge at finde en anden klub, hvis han ikke har lyst til at spille i Rusland i næste sæson.

  Dreyer har kontrakt med Rubin Kazan frem til 2026, mens Abildgaards aftale udløber i 2024. Rubin Kazan rykkede i den forgangne sæson ud af den bedste russiske række.

  Alle russiske klubber og landshold er udelukket fra internationale turneringer på ubestemt tid af Fifa og Det Europæiske Fodboldforbund (Uefa) på grund af invasionen.

  Fifa fordømmer Ruslands handlinger i Ukraine og efterlyser en hurtig afslutning på krigen. Forbundet meddeler, at man vil overvåge situationen nøje i den kommende tid.

 37. 21. jun kl. 12:58

  Lance Armstrong roser Jonas Vingegaard forud for Touren: 'Så ud som om, han kørte med ét ben'

  (Foto: MARCO BERTORELLO © Ritzau Scanpix)

  Den tidligere cykelrytter Lance Armstrong har store forhåbninger til Jonas Vingegaard forud for dette års Tour de France.

  I sin podcast The Move udpeger amerikaneren den danske cykelrytter som en af kandidaterne til den gule trøje.

  For lidt over en uge siden viste den danske Jumbo-Visma-rytter storform, da han kørte i mål som nummer ét på sidste etape af det franske løb Critérium du Dauphiné. Den samlede sejr gik til danskerens holdkammerat Primoz Roglic, der ifølge amerikaneren dog så ud til at kæmpe med at følge danskerens tempo.

  - Han (Vingegaard) så stærkere ud, siger Lance Armstrong.

  - Vingegaard så ud som om, han kørte med ét ben, mens Roglic så ud som om, han måtte bede ham om at køre langsommere.

  Danskerens flotte kørsel må dog ikke ændre på holdets hierarki, mener Lance Armstrong.

  Slovenske Tadej Pogačar er nemlig den allerstørste favorit til at vinde verdens største cykelløb, og skal de to Jumbo-Visma-ryttere gøre sig forhåbninger om at true ham, må de slå pjalterne sammen.

  - Hvis jeg var en del af Jumbo-Visma, ville jeg vælge at have to kaptajner, siger Lance Armstrong.

 38. 21. jun kl. 12:53

  Fifa forlænger muligheden for at suspendere kontrakter i Rusland

  Krigen i Ukraine betød, at Det Internationale Fodboldforbund, Fifa, i marts indførte en regel, der gjorde det muligt for spillere og trænere at suspendere deres kontrakter med russiske klubber. I første omgang var dette muligt til udgangen af juni i år.

  Den aftale har Fifa nu forlænget.

  - Udenlandske spillere og trænere har ret til at suspendere deres kontrakter indtil 30. juni 2023, skriver Fifa på forbundets hjemmeside. Dermed gælder ordningen også for hele den kommende sæson.

  Forbundet fortsætter desuden med at følge situationen i Ukraine, lyder det.

  Reglen har været benyttet i den danske Superliga, hvor Anders Dreyer fik suspenderet sin kontrakt med russiske Rubin Kazan og skiftede til FC Midtjylland.

 39. 21. jun kl. 11:39

  Jonas Vingegaard er udtaget til Tour de France

  (Foto: MARCO BERTORELLO © Ritzau Scanpix)

  Efter han sidste år blev nummer to, var det forventet, at cykelrytteren Jonas Vingegaard var selvskrevet til dette års Tour de France.

  Og nu er den danske Jumbo-Visma-rytter så også blevet udtaget til årets udgave af verdens største cykelløb.

  Tirsdag har det hollandske cykelhold nemlig offentliggjort navnene på de otte ryttere, der skal køre Tour de France for dem.

  Ud over Jonas Vingegaard består Jumbo-Vismas hold af Wout van Aert, Primoz Roglic, Sepp Kuss, Steven Kruijswijk, Christophe Laporte, Tiesj Benoot og Nathan Van Hooydonck.

  Til Tour de France får Jonas Vingegaard en delt kaptajnrolle med Primoz Roglic. Det kan du læse mere om her.

 40. 21. jun kl. 07:44

  Transkønnede bliver udelukket fra international kvinderugby

  Transkønnede kvinder får som udgangspunkt ikke lov til at deltage i international kvinderugby.

  Det har Den Internationale Rugby-Liga (IRL) besluttet.

  Organisationen, som blandt andet arrangerer VM i kvindernes rugby league, skriver i en pressemeddelelse, at beslutningen står ved magt, indtil det er lykkedes at indsamle mere information om emnet.

  Beslutningen kommer, efter at Det Internationale Svømmeforbund (Fina) mandag meddelte, at de vil stramme reglerne samt nedsætte en arbejdsgruppe, som skal se på, om man kan lave en kategori, som er åben for transkønnede atleter ved nogle turneringer.

  For Rugby-spillere betyder det, at transkønnede kvinder ikke vil få lov til at deltage på deres landshold, når kvindernes VM i rugby league bliver skudt i gang i England til november.

  Også i den anden type af rugby, rugby union, er transkønnede atleter blevet udelukket fra at deltage i kvindeturneringer.

 41. 21. jun kl. 07:10

  Forsvarende mestre spiller sig tilbage i kampen om Stanley Cup

  Tampa Bay Lightning gik fra isen med budskabet om, at holdet stadig er med i kampen om Stanley Cup, da det slog Colorado Avalanche 6-2 og reducerede Avalanches føring til 2-1.

  De første tre kampe er nu spillet i finaleserien af NHL's playoff-spil, og med sejren undgår Tampa, at Avalanche for alvor skulle trække fra i spillet.

  Playoff-spillet, som i daglig tale går under navnet Stanley Cup, bliver spillet som en bedst ud af syv-turnering. Dermed er det det første hold til fire sejre, som kåres som mestre i Nordamerikas bedste hockeyliga, NHL.når de to hold tørner sammen i seriens fjerde kamp natten til torsdag.

  Tampa Bay Lightning vandt både Stanley Cup sidste år og året forinden. Colorado Avalanche har ikke vundet den prestigefyldte hockeyturnering siden 2001.

  Fjerde kamp i finaleserien bliver spillet natten til torsdag dansk tid på Tampe Bays hjemmebane.

 42. 20. jun kl. 22:45

  Atletikpræsident er åben for kategori for transkønnede

  "Vi har planlagt en diskussion af vores regler med vores råd i slutningen af året," siger Sebastian Coe. (Foto: ALEKSANDRA SZMIGIEL © Ritzau Scanpix)

  Sebastian Coe lufter muligheden for, at transkønnede atletikudøvere kan konkurrere i deres egen kategori.

  Søndag vedtog Det Internationale Svømmeforbund (Fina) en ny politik angående kønsinklusion, der blandt andet indebærer, at man vil arbejde på at lave en såkaldt "åben kategori", hvor transkønnede kan konkurrere mod hinanden.

  Det samme kan på sigt blive aktuelt indenfor atletik.

  Det siger Sebastian Coe, der er præsident i Det Internationale Atletikforbund, World Athletics, til BBC Sport.

  Det siger han ud fra devisen om, at "retfærdighed ikke er til forhandling".

  - Vi ser et internationalt forbund, der hævder sin ret til at fastsætte regler og politikker, der er i sportens bedste interesse, siger Sebastian Coe til BBC Sport.

  /ritzau/

 43. 20. jun kl. 22:36

  Ryan Giggs træder tilbage som landstræner for Wales

  Nyheden om Ryan Giggs kommer fem måneder før, at Wales spiller sin første VM-slutrunde siden 1958. Her venter England, USA og Iran i gruppespillet. (Foto: Andrew Boyers © Ritzau Scanpix)

  Ryan Giggs stopper med øjeblikkelig virkning som landstræner for Wales.

  Det oplyser Wales' Fodboldforbund (FAW) på sin hjemmeside.

  Tilbage i november 2020 trådte Manchester United-legenden midlertidigt tilbage fra sin stilling som landstræner, da han blev arresteret og senere sigtet for kontrollerende adfærd og vold mod sin ekskæreste og hendes søster. Anklager, som Ryan Giggs har benægtet.

  Efter godt halvandet år som inaktiv i landstrænerjobbet har den tidligere kantspiller nu trukket sig fra sin rolle.

  - FAW udtrykker sin taknemmelighed over for Ryan Giggs for hans periode som manager for Wales' mandlige landshold, og samtidig sætter forbundet pris på den beslutning, han har taget, som er i den bedste interesse for walisisk fodbold, skriver forbundet.

  Retssagen mod Giggs skulle være fundet sted i januar i år, men på grund af pladsmangel er den skubbet til august.

 44. 20. jun kl. 21:32

  Amerikansk svømmeikon udbygger guldsamling ved VM

  Katie Ledecky har vundet syv guldmedaljer ved OL og nu 17 ved VM på langbane. (Foto: Tibor Illyes © Ritzau Scanpix)

  Amerikaneren Katie Ledecky har i en årrække domineret den internationale svømmescene, og den tendens har hun sat en tyk streg under fra starten af VM på langbane, der søndag begyndte i ungarske Budapest.

  Søndag snuppede hun VM-guld i sikker stil på 400 meter fri, og mandag fulgte hun op med en endnu mere suveræn medalje af den fineste karat.

  Her svømmede hun fra alle konkurrenter på 1500 meter fri.

  25-årige Ledecky sejrede i tiden 15 minutter og 30,15 sekunder, hvilket var 14,74 sekunder hurtigere end den nærmeste konkurrent, landsmanden Katie Grimes.

  Dermed er Ledeckys samling ved VM på langbane oppe på 17 guldmedaljer.

  Andendagen ved det igangværende VM vil også blive husket for Thomas Ceccons præstation i bassinet.

  Italieneren vandt guld i 100 meter ryg og satte verdensrekord med tiden 51,60 sekunder. Dermed barberede han et kvart sekund af Ryan Murphys rekord fra OL i 2016.

  /ritzau/

 45. 20. jun kl. 20:34

  Amnesty er spændte på, hvad Nadim vil gøre for at hjælpe migrantarbejdere

  Nadia Nadim under træning før to testkampe og EM-slutrunde, i Helsingør, mandag den 20. juni 2022. (Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix) (Foto: Mads Claus Rasmussen © Ritzau Scanpix)

  I dag var første gang, at landsholdsspilleren Nadia Nadim forholdt sig til, hvorfor hun har valgt at blive ambassadør for VM i fodbold for herrer i Qatar. En beslutning, som mange har sat et stort spørgsmålstegn ved.

  Selv siger hun, at penge ikke har spillet en rolle, og at hun gerne vil repræsentere, at man som kvinde med muslimsk baggrund godt kan spille fodbold og have lige rettigheder.

  Hos Amnesty International Danmark er man dog stadig i tvivl om, hvilken forskel Nadim præcist vil forsøge at gøre.

  - Vi synes jo altid, at det er godt få sat fokus på kvinders rettigheder og ligestilling, så hvis det er det, hun vil gerne vil gøre, så er det også positivt. Man skal bare have den kontekst med, som Qatar også repræsenterer. Altså at de har en række menneskerettighedskrænkelser. Både mod migranter og deres egen befolkning, siger Annette Stubkjær Rimmer, der er politisk rådgiver i Amnesty International.

  Hun påpeger også, at Amnesty har meget fokus på de dårlige vilkår fra migrantarbejderne omkring VM, og at man er klar til at hjælpe Nadim, hvis hun vil gøre noget på det område.

  - Hvis hun gerne vil hjælpe migrantarbejdere, så er vi spændte på, hvad hun helt konkret vil gøre i forhold til at støtte det arbejde, vi gør i Amnesty. Så det er vi nysgerrige på at høre mere om, siger Annette Stubkjær Rimmer.

 46. 20. jun kl. 18:44

  Polak streges som VM-spiller grundet russisk kontrakt

  Rybus er noteret for 66 A-landskampe i perioden fra 2009 til 2021. (Foto: KIRILL Kudryavtsev © Ritzau Scanpix)

  Den rutinerede polske forsvarspiller Maciej Rybus skal ikke gøre sig forhåbninger om at blive udtaget til fodboldens VM-slutrunde i Qatar sidst på året.

  Polens landstræner, Czeslaw Michniewicz, vil se bort fra Rybus, fordi forsvareren har skrevet kontrakt med den russiske klub Spartak Moskva.

  Det meddeler Polens Fodboldforbund (PZPN).

  Den 32-årige Rybus er blevet persona non grata, fordi han har valgt at fortsætte karrieren i Rusland, selv om landet har invaderet Ukraine.

  Han har tilbragt de seneste fem år i Lokomotiv Moskva og skiftede tidligere på måneden til Spartak på en fri transfer.

  Polen er ved VM i gruppe med Argentina, Saudi-Arabien og Mexico.

  /ritzau/

 47. 20. jun kl. 17:47

  Tidligere stjerneangriber erkender sig skyldig i skattefusk

  Som aktiv spillede Samuel Eto'o for storklubber som FC Barcelona, Inter og Chelsea. I 2021 blev han valgt som præsident for Camerouns fodboldforbund. (Foto: GUSTAU NACARINO © Scanpix Danmark)

  Den tidligere fodboldstjerne Samuel Eto'o har erkendt sig skyldig i skattesvig for at undgå en fængselsstraf.

  Det meddeler en domstol i Barcelona mandag, skriver nyhedsbureauet AFP.

  Camerouneren, der betragtes som en af de bedste afrikanske spillere i historien, har således indgået en aftale med de spanske anklagere for ikke at skulle afsone.

  Han bliver i stedet idømt en bøde og 22 måneders betinget fængsel.

  I Spanien er det kutyme, at man ikke afsoner tid i fængsel, hvis straffen er under to år, hvis der vel at mærke er tale om ikkevoldelige forbrydelser.

  Tilbage i 2016 indsendte en spansk statsanklager et anklageskrift til retten i Barcelona i en sag om skattesnyd for millioner af kroner i årene fra 2006 til 2009.

  Statsanklageren krævede dengang, at Eto'o blev idømt ti og et halvt års fængsel samt en bøde og tilbagebetaling af et beløb, der samlet udgjorde 18 millioner euro, dengang svarende til 134 millioner kroner.

  /ritzau/

 48. 20. jun kl. 15:08

  Ambassadørskab for VM i Qatar var en 'no-brainer' for Nadia Nadim

  (Foto: liselotte sabroe © Ritzau Scanpix)

  Torsdag eftermiddag blev Nadia Nadim udtaget til EM i fodbold.

  Landstræner Lars Søndergaard fortalte i samme ombæring, at udtagelsen skete på betingelse af, at den danske fodboldspiller skulle udtale sig om sit ambassadørskab for VM i Qatar.

  Og det har hun så gjort nu.

  Nadia Nadim forklarer, at hun med ambassadørskabet håber, at hun kan være med til at skabe ændringer i Qatar.

  - Grunden til, jeg sagde ja til ambassadørskabet er ret simpel. Jeg er født i regionen, og jeg ved, hvordan kvinderne har det. Jeg har brugt fodbold hele mit liv som en platform. Det gjorde jeg, da jeg var 19 år. Det er samme koncept nu, jeg har bare en større platform. For mig var det en no-brainer. Det har aldrig handlet om pengene for mig, siger Nadia Nadim.

  Qatar har blandt andet været kritiseret for ikke at have haft gode nok forhold for de migrantarbejdere, der forud for slutrunden har bygget stadioner i landet.

  Nadia Nadim håber, at hun med ambassadørskabet kan være med til at sætte fokus på de forhold, der kan forbedres.

  - På intet tidspunkt har jeg benægtet forholdene. Der er mange forhold, der skal gøres bedre. Det her VM giver mulighed for at forbedre forholdene, siger hun.

  Efter hun blev udvalgt som ambassadør for VM i Qatar, kom Nadia Nadim i en 'mediestorm', som hun selv kalder det. Fodboldspilleren føler, at hun i enkelte artikler fik fordrejet sine ord, og derfor valgte hun ikke at udtale sig.

  - Når det bliver halvt mobning, gider jeg ikke være en del af det. Så lukkede jeg af, og I kom ikke tæt på mig, siger Nadia Nadim.

  EM i fodbold starter d. 6 juli.

 49. 20. jun kl. 11:53

  Dansk cykelrytter beder sit hold se bort fra ham til Touren

  (Foto: Claus Fisker © Ritzau Scanpix)

  For de fleste cykelryttere er Tour de France noget af det største, man kan komme til at køre.

  Men står det til den danske cykelrytter Mads Würtz Schmidt, kommer han til ikke at deltage i det franske etapeløb i år.

  Israel-Premier Tech-rytteren fortæller nemlig til TV 2 Sport, at han har bedt sit hold om at se bort fra ham til Tour de France, der begynder fredag i næste uge.

  Mads Würtz Schmidt blev ramt af coronavirus tilbage i maj, og han mener ikke, at hans form er god nok til en plads i det franske etapeløb.

  Israel-holdet har endnu ikke sat navne på de otte mand, der skal med til Tour de France, og det er derfor ikke sikkert, at han ville blive udtaget alligevel.

 50. 20. jun kl. 08:42

  Nyt regelsæt skal sikre bedre ejerforhold i danske fodboldklubber

  De seneste år har dansk fodbold været ramt af en række problemer i forbindelse med klubejere. Det har man senest set i blandt andet Fremad Amager og Jammerbugt FC, som begge har været truet af konkurs.

  Mandag har Divisionsforeningen, som administrerer den professionelle fodbold i Danmark, vedtaget et nyt regelsæt. Det skal sikre, at kommende klubejere blandt andet har styr på økonomi og ikke er tidligere straffet.

  Det meddeler Divisionsforeningen i en pressemeddelelse.

  Hvis en person, dansker eller udlænding vil købe sig til "væsentlig indflydelse" i en dansk klub, kan klubben miste sin kontrakttilladelse, hvis køberen blandt andet er straffet for økonomisk kriminalitet, har væsentlig indflydelse i et bettingselskab eller er underlagt ultimativ kontrol af en nationalstat.

  Ifølge formanden for Divisionsforeningen, Thomas Christensen, har det været et stort ønske for de danske klubber at få et regelsæt på området.

Mere fra dr.dk