Seneste sport
30. jun kl. 19:46

Tour-hold har fået beslaglagt computere og medikamenter

Seks personer - inklusiv tre ryttere - fra Tour de France-holdet Bahrain-Victorious har i ransagninger i denne uge fået beslaglagt mobiltelefoner, computere og medikamenter, hvis oprindelse er ukendt.

Det oplyser anklagemyndigheden i franske Marseille, som står bag efterforskningen af holdet, i en pressemeddelelse, skriver B.T.

En holdmanager, en læge samt tre unavngivne ryttere og en osteopat er blevet undersøgt, lyder det.

Rytterne og de øvrige ansatte fik først ransaget deres respektive hjem mandag, inden de rejste til København for at tage hul på Tour de France.

Torsdag morgen fik de så besøg også af dansk politi på det hotel, de bor på i Danmark, Scandic Hotel i Glostrup. Dansk politi konfiskerede dog ingenting.

Undersøgelse af personerne på Bahrain-Victorious sker på grund af mistanke om eventuelle brud på dopingreglerne, lyder det ligeledes i pressemeddelelsen ifølge B.T.

Ransagninger i denne uge sker ifølge anklageren i Marseille som led i den undersøgelse af Bahrain-Victorious, som blev åbnet sidste sommer.

/ritzau/

Seneste sport

 1. I går kl. 22:38

  NBA tager afdød ikons trøjenummer ud af brug

  Bill Russell modtog i 2011 præsidentens frihedsmedalje. (Foto: Danny Moloshok © Ritzau Scanpix)

  Det bliv fremover ikke muligt at spille i trøjenummer seks i den nordamerikanske basketball-liga NBA.

  Torsdag har NBA meddelt, at man i kølvandet på basketballikonet Bill Russells død "pensionerer" trøjenummer seks på tværs af hele ligaen.

  Kun de spillere, der på nuværende tidspunkt har nummer seks på trøjen, kan få lov til at beholde det og spille med det. Det drejer sig blandt andre om stjernespilleren LeBron James.

  Bill Russell, som døde 31. juli i en alder af 88 år, spillede i nummer seks, da han fra 1957 til 1969 vandt NBA-mesterskabet hele 11 gange som en del af Boston Celtics' altdominerende mandskab.

  De 11 mesterskabstitler gør Russell til den mest vindende spiller nogensinde i NBA.

  Allerede i 1972 pensionerede Boston Celtics trøjenummer seks, så ingen siden har kunnet spille i det i traditionsklubben.

  /ritzau/

 2. I går kl. 22:33

  FIFA flytter VM-start en dag og giver Qatar åbningskampen

  (Foto: MUSTAFA ABUMUNES © Ritzau Scanpix)

  Ventetiden til verdensmesterskaberne i fodbold i Qatar er blevet kortere - med en enkelt dag.

  Torsdag aften har FIFA, det internationale fodboldforbund, oplyst, at Qatars første gruppekamp mod Ecuador er flyttet fra den 21. november til den 20. november. Dermed spiller værtsnationen den første kamp ved slutrunden.

  Det var egentlig kampen mellem Holland og Senegal, som skulle have været VMs åbningskamp den 21. november.

  Men nu spiller Qatar altså åbningskampen en dag tidligere.

 3. I går kl. 22:18

  Brøndby er ude af Europa efter straffesparkskonkurrence

  Schweizerne var en tand for skarpe for Brøndby IF. (Foto: PETER KLAUNZER © Ritzau Scanpix)

  Der bliver ikke noget europæisk gruppespil for Brøndby IF denne sæson. Det står klart efter de blå-gule tabte torsdag aften mod schweisiske FC Basel i Europa Conference League-kvalifikationen.

  Brøndby havde ellers et godt udgangspunkt efter første kamp, hvor de hjemme vandt med 1-0.

  Men i Schweiz tabte holdet med 1-2 i den ordinære spilletid, hvorfor kampen måtte i forlænget spilletid, da de stod 2-2 sammenlagt efter to kampes fodbold.

  Ingen af holdene formåede at score i de to gange 15 minutter, og så skulle det hele afgøres på straffespark.

  Her brændte Brøndby sine to første spark, mens hjemmeholdet scorede på begge. Med ryggen mod muren reddede Brøndby-målmand Mads Hermansen Basels tredje spark, der blev skudt midt i målet, mens Brøndby scorede på deres ditto.

  Danskerne skulle dog score på det fjerde spark for stadig at leve i kampen. Men unge Peter Bjur brændte.

  FC Basel går derfor videre.

 4. I går kl. 21:11

  Dansk golfspiller tager tidlig topplacering i Nordirland

  Emily Kirstine Pedersen efter 18 hul i 4. runde til golfturningen ved OL i Tokyo. (Foto: liselotte sabroe © Ritzau Scanpix)

  Emily Kirstine Pedersen har fået en rigtig god start på LPGA Tour-turneringen ISPS Handa World Invitational i Nordirland.

  Danskeren ligger således på en delt andenplads, efter at første runde blev spillet torsdag.

  Her gik Emily Kirstine Pedersen de 18 huller i fem slag under par. Det var der tre andre, som også gjorde, men kun en enkelt spiller var bedre. Amerikanske Amanda Doherty fører turneringen i seks slag under par.

  Nicole Broch Estrup er også med i ISPS Handa World Invitational. Hun ligger efter første runde på en delt 30.-plads i et enkelt slag under par.

  Herrernes DP World Tour spiller samme sted i nordirske Antrim som kvinderne i denne weekend. I den mandlige udgave af ISPS Handa World Invitational repræsenterer Marcus Helligkilde og Joachim B. Hansen de rødhvide farver.

  Helligkilde ligger på en delt 16. plads, mens Hansen er på en del 76. plads.

  /ritzau/

 5. I går kl. 21:00

  Silkeborg får finsk modstand i Europa League-kvalifikation

  De stribede fra Helsinki besejrede Maribor over to opgør. (Foto: JUSSI NUKARI © Ritzau Scanpix)

  De finske mestre fra HJK Helsinki skal besejres, hvis Silkeborg skal i gruppespillet i Europa League.

  Det står klart, efter at finnerne torsdag for anden gang i to kampe slog Maribor fra Slovenien. HJK vandt den første kamp 2-0 og fulgte op med en 1-0-sejr i returkampen.

  Det betyder, at Silkeborg og HJK står over for hinanden i playoffrunden i Europa League-kvalifikationen.

  Det er her, Silkeborg træder ind i kvalifikationen. Det midtjyske superligahold har altså endnu ikke været i aktion i europæisk fodbold i denne sæson.

  Mens den samlede vinder af dobbeltopgøret altså ender i Europa League-gruppespillet, så skal taberen i aktion i Conference League, den lavest rangerede europæiske turnering.

  Kampene mellem Silkeborg og HJK spilles 18. og 25. august.

  /ritzau/

 6. I går kl. 19:58

  Danmarks banelandshold i cykling er sikkert videre ved European Championships

  Banelandsholdet ved OL i Tokyo. Af holdet derfra er kun Rasmus Lund Pedersen stadig at finde i dag. (Foto: Lars Moeller © Ritzau Scanpix)

  Danmark har store traditioner, når det kommer til banecykling, og ved European Championships i München fortsætter de traditioner.

  Torsdag aften blev der kørt indledende runder i fire kilometer holdforfølgelsesløb, og her satte danskerne anden bedste tid med 3 minutter og 54,28 sekunder. Det sender dem sikkert videre ved mesterskaberne.

  Holdet består af Rasmus Lund Pedersen, Carl-Frederik Bevort, Robin Skivild og Tobias Aagaard Hansen.

  Af gengangere fra OL i Tokyo sidste år, hvor det blev til en sølv medalje, er kun Rasmus Lund Pedersen at finde.

  Fredag klokken 13.00 kører de fire ryttere igen, hvor de skal forsøge at kører sig endnu længere ved European Championships.

 7. I går kl. 18:33

  Hollandsk cykellegende slår Uttrup Ludwig og laver hattrick

  Marianne Vos har vundet alle etaper indtil videre af Tour of Scandinavia, som slutter på søndag. (Foto: THOMAS SJØRUP © Ritzau Scanpix)

  Der er Marianne Vos, og så er der alle de andre. Sådan har det været på de første etaper af Tour of Scandinavia.

  Torsdag var Cecilie Uttrup Ludwig dog lige ved at spolere hollænderens sejrsstime i World Tour-cykelløbet. Men Vos var igen for stærk, da hun vandt 3. etape i norske Sarpsborg for næsen af Uttrup Ludwig, som blev nummer to.

  Dermed er Marianne Vos oppe på tre sejre på lige så mange etaper i Tour of Scandinavia. Den 35-årige hollandske cykellegende fører dermed også fortsat løbets samlede klassement.

  Torsdagens etape blev afgjort i en massespurt. Den åbnede Cecilie Uttrup Ludwig, men Vos, som lå i danskerens hjul, havde lidt mere at skyde med på de sidste meter og kom først over målstregen.

  Marianne Vos er nu oppe på utrolige 245 sejre i karrieren.

  /ritzau/

 8. I går kl. 16:50

  Tobias Thorning vinder VM-guld i paradressur

  Tobias Thorning leverede et imponerende ridt torsdag eftermiddag i Herning. (Foto: (C) DR)

  Den danske paradressør Tobias Thorning Jørgensen satte torsdag eftermiddag alle konkurrenterne til vægs, da han levede op til favoritværdigheden og snuppede guldet i i paradressur grad 3.

  Som den sjette sidste rytter leverende den 22-årige dansker en score på 78,676 med sin hest Jolene Hill. Hele fem point bedre end nummer to i stillingen.

  Briten Natasha Baker, der red andensidst, forsøgte ellers at overgøre den flotte danske bedrift. Men med en score på 73,970 blev Baker henvist til andenpladsen.

  Det var lige ved at blive til endnu mere dansk metal på dressurbanen torsdag. Danskeren Karla Dyhm-junge lå længe nummer tre i stillingen, men Baker slog hende med sit ridt væk fra podiet.

 9. I går kl. 16:31

  Blandet dansk dag for de danske roere ved European Championships

  Der blev torsdag roet indledende heats i rokonkurrencerne ved European Championships, der finder sted i München.

  European Championships er en form for mini-OL for europæiske land.

  De danske roere fik dog en blandet start på turneringen, hvor flere skal ud i et opsamlingsheat for at kvalificere sig til semifinaler og finaler.

 10. I går kl. 16:26

  Henrik Toft Hansen vender hjem til Mors-Thy Håndbold

  Henrik Toft Hansen har 141 optrædener på det danske landshold. (Foto: BERNADETT SZABO © Ritzau Scanpix)

  Han har spillet i nogle af de største klubber i verden, men fra sommeren 2023 bliver Henrik Toft Hansens arbejdsgiver Mors-Thy Håndbold. Det har håndboldklubben offentliggjort på sin hjemmeside.

  - Efter mange år i udlandet hvor håndbolden har bestemt vores destination, glæder vi os til at komme hjem og få en base, hvor vi kan få familieliv og håndbold på højt niveau til at fungere, siger Henrik Toft Hansen.

  - Mit hjerte banker for de blå, og Mors-Thy Håndbold er et spændende projekt, der som klub har løftet sig og leveret flotte præstationer gennem de seneste år.

  Henrik Toft Hansen har spillet i Paris Saint-Germain siden 2018. Inden da har stregspilleren også været forbi blandt andet Flensburg Handewitt og HSV Hamburg.

  Den 35-årige Toft Hansen har fået en tre-årig kontrakt.

 11. I går kl. 16:00

  Italiensk cykelrytter får kort dopingdom

  Cykelrytteren Michele Gazzoli er blevet udelukket fra professionel cykling i et år.

  I februar testede den italienske Astana-rytter positiv for stoffet Triaminoheptan, og derfor har han brudt dopingreglerne. Det skriver Den Internationale Cykelunion på sin hjemmeside.

  Gazzoli har forklaret, at han har fået det forbudte stof ind i kroppen ved at bruge en næsespray, som han købte på et apotek uden holdets viden.

  Forklaringen har UCI godkendt, og de har derfor besluttet kun at give Gazzoli et års udelukkelse, da de har vurderet, at det ikke var bevidst snyd.

  Cykelholdet Astana har dog som følge af dopingstraffen stoppet samarbejdet med italieneren.

 12. I går kl. 15:02

  Polsk fodboldklub skal betale for skader efter europæisk kamp mod Brøndby

  Den polske foldboldklub fodboldklub Pogon Szczecin skal betale erstatning for ødelæggelser under en kamp mod Brøndby IF i slutningen af juli.

  Det mener Det Europæiske Fodboldforbund.

  Danskerne vandt 4-0, men nogle af de polske tilskuere ødelagde blandt andet sæder, hegn og net.

  En gruppe polske tilhængere stødte desuden sammen med dansk politi efter kampen, og to politifolk blev kørt på hospitalet til behandling for skader, som de pådrog sig i forbindelse med indsatsen.

  Pogon Szczecin er blevet idømt en bøde på 20.000 euro svarende til knap 150.000 kroner, og klubben må ikke sælge billetter til sine tilhængere i de næste tre udekampe i europæisk fodbold.

  Brøndby gik videre til tredje runde af Conference League-kvalifikationen med en samlet sejr på 5-1.

 13. I går kl. 14:50

  Skidt dansk førstedag ved EM i svømning

  Ingen af de fem danskere, som torsdag var i aktion ved EM i svømning, gik videre fra de indlende heats.

  Tobias Dan Hansen, Julius Munk og Malthe Lindeblad var først i bassinet i Rom i Italien, da de kastede sig ud i 50 meter butterfly.

  Herefter svømmede Elisabeth Sabroe Ebbesen 100 meter fri, inden Karoline Sørensen forsøgte sig i 200 meter rygsvømning.

  Du kan se aftenens finaler på DR2 og DRTV fra klokken 18 i aften.

  Danskerne skal igen i aktion i morgen, hvor du blandt andet kan se kunstsvømning med deltagelse af en dansk duet i form af Mia Heide og Karoline Christensen.

  EM i Svømning varer fra den 11. til den 21. august.

 14. I går kl. 12:14

  Brøndby-fan varetægtsfængslet for at tvinge trøjerne af FCK-fans i tog

  Søndagens superligakamp mellem Brøndby og FCK endte med en sigtelse for tre røverier af FCK-tøj for en af Brøndbys tilhængere, og nu har en dommer ved Københavns Byret valgt at varetægtsfængsle manden.

  Det er netop kommet frem ved et grundlovsforhør ved Københavns Byret.

  Her erkendte den 25-årige Brøndby-tilhænger sig skyldig i ulovlig tvang ved at have tvunget tre ofre til at udlevere to FCK-trøjer og ét FCK-halstørklæde i S-toget, men han afviste, at der skulle være tale om røveri.

  Derfor kom fængslingen som lidt af et chok for den 25-årige.

  - Hvad? Skal jeg varetægtsfængsles? Jeg har samarbejdet hele vejen, lød det ifølge Ritzau fra den 25-årige efter dommerens kendelse.

  Dommeren afviste at fængsle manden for røveri, som der er rejst sigtelse for. Han blev i stedet fængslet for ulovlig tvang. Han er foreløbig varetægtsfængslet i 20 dage.

 15. I går kl. 10:18

  Cathrine Laudrup-Dufour takker danskerne for støtten ved VM i dressur

  En guldmedalje og to sølvmedaljer blev det til. Men Cathrine Laudrup-Dufour ville ønske, at hun kunne have givet danskerne noget mere.

  For støtten på hjemmebanen ved VM i ridesport i Herning har været helt vild, og den fortjente et maksimum antal point, understreger den 30-årige dressurrytter.

  - Kæmpestort tak. Det har været en drøm, som er gået i opfyldelse. Jeg havde håbet, jeg kunne give jer tre guldmedaljer, men tusind tak, siger Cathrine Laudrup-Dufour til DR Sporten.

  Onsdag aften nappede hun en sølvmedalje i disciplinen Grand Prix freestyle. Det bragte Danmark op på seks medaljer i alt ved VM.

  Mandag fik Sheena Bendixsen bronze i voltigering, onsdag vandt Katrine Kristensen guld i paradressur, og senere samme dag nappede Danmark sølv for hold i voltigering.

 16. I går kl. 07:51

  Dansk EM-stjerne glæder sig til tempofyldt fodbold i England

  Mikkel Damsgaard forventer at få bedre muligheder for at boltre sig fremad på banen i England end i Italien. (Foto: liselotte sabroe © Ritzau Scanpix)

  I går blev den danske landsholdsspiller Mikkel Damsgaard præsenteret i engelske Brentford.

  Dermed er han fortid i Sampdoria, som spiller i Italiens bedste række. I et interview med sin nye klub fortæller den 22-årige dansker, der brød igennem ved EM i 2021, at han havde sine udfordringer med det italienske fokus på et "disciplineret og hårdt forsvar".

  - Spillet er ikke så åbent, som man ser mere her (i England, red.). Tempoet her er hurtigere, men det er også mere åbent. I Italien er det mere disciplineret, og forsvarsspillerne er meget mere disciplinerede, siger Damsgaard.

  Med det sagt har danskeren lært meget af sine to år i Seria A for Sampdoria.

  - Jeg er vokset meget defensivt, og jeg har også udviklet mig offensivt. Man er nødt til at gøre nogle anderledes ting, når man møder forskellige forsvarsspillere. Defensivt har jeg lært meget, fortæller han.

  Landsholdsspilleren har underskrevet en aftale med Brentford frem til sommeren 2027.

 17. 10. aug kl. 23:09

  Real Madrid besejrer Lindstrøm og Frankfurt i Super Cuppen

  Real Madrids David Alaba gjorde det til 1-0 mod Frankfurt. (Foto: JAVIER Soriano © Ritzau Scanpix)

  Champions League-vinderen Real Madrid havde ikke de store problemer med at sparke sæsonen i gang med en titel i den europæiske Super Cup onsdag.

  Den spanske storklub var et niveau over Jesper Lindstrøm og Eintracht Frankfurt, sidste sæsons Europa League-vindere, og vandt komfortabelt 2-0 med en scoring i hver halvleg.

  Real Madrid var dominerende i spillet fra start, men tyskerne kom også frem til nogle pæne chancer. Faktisk var det Lindstrøms hold, der var tæt på at tage føringen efter lidt over et kvarters spil.

  Men derefter tog Real Madrid over og bragte sig foran med en scoring af David Alaba.

  I anden halvleg var det Karim Benzema, der bragte spanierne yderligere foran med 2-0, hvorefter kampen var afgjort.

  /ritzau/

 18. 10. aug kl. 22:51

  Cathrine Laudrup-Dufour vinder VM-sølv i dressur

  Medaljen blev Cathrine Laudrup-Dufours tredje ved VM i Herning. (Foto: FRISO GENTSCH © Friso Gentsch/picture-alliance/dpa/AP Images)

  Det var lige ved og næsten for Cathrine Laudrup-Dufour onsdag aften.

  Danskeren vandt VM-sølv med hesten Vamos Amigos i dressurdisciplinen Kür, som er en Grand Prix freestyle til musik.

  Den danske ekvipage red sammen ellers et næsten perfekt ridt og fik scoren 89,411. En fejl i begyndelsen viste sig at være afgørende.

  Men desværre var englænderen Charlotte Fry og hesten Glamourdale overlegne, da de fik en score på hele 90,654.

  Cathrine Laudrup-Dufour kan dog glæde sig over et medaljehattrick ved VM i Herning. Søndag vandt de danske dressurryttere guld i holdkonkurrencen, og mandag tog Laudrup-Dufour sølv ved disciplinen Grand Prix Speciale.

 19. 10. aug kl. 20:27

  Spanier ekspederer Holger Rune ud af turnering med æg

  Holger Rune er ude af National Bank Open Montreal i Canada. (Foto: Minas Panagiotakis © Ritzau Scanpix)

  Danske Holger Rune mødte onsdag aften sin overmand i form af spanske Pablo Currena Busta, da han tabte med overbevisende 6-0, 6-3 i ATP 1000-turneringen i Montreal, Canada.

  Danskeren fandt aldrig rigtigt rytmen, og den erfarne spanier så gennem hele kampen ud til at være i fuld kontrol over opgøret.

  Selvom Pablo Currena Busta blot ligger tre placeringer over Holger Rune på verdensranglisten, var der i dag stor kvalitetsforskel på de to spillere.

  Det var især de uprovokerede fejl, som gjorde kampen svær for Rune, der kunne notere sig for 20 af slagsen mod spanierens otte.

  Danskeren havde ellers spillet sig flot videre fra første runde, hvor han slog italieneren Fabio Fognini med 6-3, 7-5, men dagens modstander var bare et niveau over Rune.

  Carreno Busta skal i næste runde møde vinderen af opgøret mellem Jannik Sinner og Adrian Mannarino.

 20. 10. aug kl. 19:16

  EM-helten Mikkel Damsgaard skifter til danskerklubben Brentford

  Mikkel Damsgaard har spillet 12 kampe på det danske A-landshold med fire mål til følge. (Foto: liselotte sabroe © Ritzau Scanpix)

  Den danske landsholdsspiller Mikkel Damsgaard skifter til Brentford FC. Det skriver den engelske klub på sin hjemmeside.

  Dermed forlader fodboldspilleren sin italienske klub Sampdoria til fordel for Premier League-klubben, hvor han bliver holdkammerat med fire andre danskere og ikke mindst cheftræner Thomas Frank.

  - Mikkel er efter min mening en klassisk Brentford-signing. Han er en ung spiller med stort potentiale. Vi ved, at vi kan hjælpe Mikkel med at nå hans højeste niveau. Vi har staben med erfaringen til at gøre det, og vi ser frem til at arbejde med ham, siger den danske træner på klubbens hjemmeside.

  22-årige Damsgaard har fået en fem-årig kontrakt og kan få debut allerede på lørdag, hvor Brentford møder Christian Eriksens klub, Manchester United.

  Kantspilleren blev verdenskendt i Danmark under EM-slutrunden sidste år, hvor han scorede to mål. Blandt andet i semifinalen mod England, som Danmark tabte.

 21. 10. aug kl. 18:21

  Hollandsk cykelstjerne sejrer igen igen

  I historiebøgerne er der ingen over og ingen ved siden af hollænderen Marianne Vos, når det handler om kvindecykling. Og i nutiden er hun også fortsat blandt verdens absolut bedste.

  Tirsdag vandt hun 1. etape af Tour of Scandinavia, som blev kørt i Danmark, og onsdag var den 35-årige hollænder igen hurtigst, da 2. etape også blev afgjort i en massespurt i Sverige.

  Det var sejr nummer 244 på landevejen i hendes enestående karriere.

  Etapeprofilen i Sverige mindede meget om åbningsetapen i Danmark. Bakkerne var til at overse, og de 154 kilometer på svensk vej bestod mestendels af fladt terræn.

  Der opstod lidt små huller i feltet i slutningen af etapen, som steg let på den sidste kilometer, men på rå hastighed var Marianne Vos atter stærkest.

  Med bonussekunderne fra sin anden sejr fører cykelikonet nu med 14 sekunder ned til nummer to, inden feltet drager til Norge, hvor der skal køres nogle mere bjergrige etaper som afslutning på løbet.

  Den danske kandidat til den samlede sejr Cecilie Uttrup Ludwig sad med feltet hjem.

  /ritzau/

 22. 10. aug kl. 16:39

  Rørt dansk verdensmester i paradressur: Det er en kærlighedshistorie

  Den danske ekvipage bestående af Katrine Kristensen og hesten Goerklintgaards Quater vandt onsdag eftermiddag VM i paradressur i kategorien grad to.

  Til de paralympiske lege i Tokyo endte Katrine Kristensen udenfor medaljerækkerne, og derfor kom dagens guldmedalje som en overraskelse for mange. Men ikke for rytteren selv.

  - Det er ikke nogen hemmelighed, at det hele tiden har været målet (at vinde guld red.), men at det så lykkes er vildt, fortæller Katrine Kristensen.

  Samarbejdet med hesten Goerklintgaards Quater er nyt, men det har på sin vis været med til at gøre Katrine Kristensen til en 'lykkeridder'.

  - Det er jo nærmest en kærlighedshistorie. Det er en fuldstændig fantastisk hest, som jeg ikke har haft ret med mere end et halvt års tid med, så jeg synes, at det er fantastisk, at vi er nået hertil.

  I videoen øverst kan du høre fra en stolt og rørt Katrine Kristensen, efter hun havde vundet guldmedaljen.

 23. 10. aug kl. 16:36

  Dansk cykeltalent bliver to'er på bjergetape

  Det var lige ved og næsten for Mattias Skjelmose.

  Onsdag diskede det danske cykeltalent op med en flot indsats på 2. etape af det franske etapeløb Tour de l'Ain, men han måtte nøjes med en andenplads.

  Den 21-årige Trek-rytter angreb på den sidste helt store stigning og så kortvarigt ud til at have distanceret de øvrige favoritter. Men han blev hentet, og med knap to kilometer til mål angreb Guillaume Martin (Cofidis) og vandt.

  Mattias Skjelmose var forud for onsdagens bjergetape udråbt som en af de største favoritter, men formåede lige nøjagtig ikke at snuppe sejren.

  I stedet snuppede han endnu en placering i top-10. Det er sket 16 gange tidligere i sæsonen. Han har endnu sin første professionelle sejr til gode.

  Mattias Skjelmose har været tilknyttet det danskerglade Trek-mandskab siden 2020, hvor han blev hentet ind som lærling i efteråret.

  Han overbeviste derefter holdet om, at han skulle have en kontrakt, og han har kørt som professionel siden begyndelsen af 2021.

  /ritzau/

 24. 10. aug kl. 15:59

  Danmark vinder sølv i voltigering for hold

  VM i ridesport har en stor dansk succes, og nu er der mere af slagsen.

  Danmark har nemlig vundet sølv for hold i voltigering.

  Det var Iben Dines Pedersen, Sheena Bendixen og voltigeringsholdet Team BIS1, der onsdag eftermiddag voltigerede sig til en samlet score på 8,669, hvillket var nok til sølvmedaljen.

  Danskerne var ellers på førstepladsen i et stykke tid i konkurrencen, indtil franskmændene red ind på scenen i Boxen.

  Manon Moutinho, Lambert Leclezio og resten af det franske hold scorede samlet 9,146 og tog derfor guldmedaljen.

  Det østrigske hold vandt bronze.

  Holdkonkurrencen består af to individuelle præstationer og en holdvoltigering. Hver præstation får en karakter, og den endelige score er gennemsnittet af de tre.

 25. 10. aug kl. 14:42

  Et hav af advarsler får dansk bundesliga-træner til at tænke over temperamentet

  Bo Svensson træner til dagligt Mainz i den tyske Bundesliga. (Foto: HANNIBAL HANSCHKE © Ritzau Scanpix)

  Hele syv gule kort fik Bo Svensson for sin tyske fodboldklub Mainz i sidste sæson af Bundesligaen. Og det er for mange.

  Det vil han lave om på, men det skal ikke være for enhver pris. Det fortæller Bo Svensson i et interview til tyske Sport Bild.

  - Det er mit ønske at forbedre mig. Det er derfor, jeg arbejder på det. Men samtidig vil jeg ikke miste det, der gør mig til den, jeg er, siger han til Sport Bild.

  - Hvis prisen for nul gule kort er, at jeg bliver en dårligere træner for mine spillere og Mainz, er jeg ikke klar til at ændre mig.

  Bo Svensson understreger, at han til hverdag er en mere rolig fyr. Han har dog samtidigt høje ambitioner som cheftræner, hvilket nogle gange kommer til udtryk på sidelinjen.

  - De syv gule kort var for mange. Samtidig viser det min ambition, og at jeg brænder for det, jeg laver, påpeger Bo Svensson.

  På søndag skal Mainz møde Union Berlin, der har danske Frederik Rønnow og Jakob Busk på holdet.

 26. 10. aug kl. 14:41

  Dansker vinder VM-guld i paradressur i Herning

  Danske Katrine Kristensen vinder VM-guld i paradressur på hjemmebane i Herning.

  Katrine Kristensen sikrede onsdag karrierens største triumf.

  Den 26-årige paradressurrytter var sammen med sin hest Gørklintgaards Quater bedst af alle, da der blev dystet i disciplinens grad 2.

  Katrine Kristensen, der har muskelsvind, leverede et imponerende ridt og fik en score på 75,143 procent i finalen, da hun henviste Pepo Puch fra Østrig til andenpladsen.

  - Det er fantastisk. Det er en skør følelse. Overvældende. Det var fantastisk at se publikum i dag. Da jeg red i Tokyo (til de paralympiske lege, red.), var der ingen tilskuere overhovedet, så det var en meget stor oplevelse at ride her, siger Katrine Kristensen.

  Det er Danmarks fjerde medalje ved VM i ridesport i Herning. Den første var af guld, da Danmark vandt holdkonkurrencen i dressur.

  Derudover fik Cathrine Laudrup-Dufour mandag sølv i den individuelle konkurrence, mens Sheena Bendixsen vandt bronze i voltigering tidligere samme dag.

  Du kan se Katrine Kristensens ridt i videoen herunder.

 27. 10. aug kl. 14:40

  Brøndby Support tager afstand fra 'voldsomme episoder' mod FCK

  Brøndby Support opfordrer til, at man straffer de få, der laver ballade og ikke alle andre fans under derbyer. (Foto: Claus bech © Ritzau Scanpix)

  Brøndby-fans tager nu afstand fra gruppen af tilskuere, som lavede hærværk og skabte uro i forbindelse med søndagens superligaopgør mod FC København i Parken.

  Fangruppen Brøndby Support sætter onsdag ord på de frustrationer, der er opstået i kølvandet på arvefjendeopgøret.

  - Der skal ikke herske nogen tvivl om, at vi tager klart og tydeligt afstand fra søndagens voldsomme episoder, skriver Brøndby Support på sin hjemmeside.

  - Det skader alle os, der vil det bedste for Brøndby.

  Brøndby Support frygter, at kommende kampe mod FCK bliver uden udebanefans, som det var i de to foregående københavnerderbyer inden søndagens opgør.

  - Det er frustrerende for os, der lægger timer og dage i at være med til at sikre en god afvikling af kampene, at opleve at den indsats, der er gjort for at sikre, at udebanefans igen kunne være til kampene, i den grad bliver pisset på.

  FCK vandt kampen 4-1.

 28. 10. aug kl. 14:00

  Interessen for Mikkel Hansen-præsentation er eksploderet

  Mikkel Hansen er tre gange kåret som verdens bedste håndboldspiller. (Foto: Henning Bagger © Ritzau Scanpix)

  Direktøren for Aalborg Håndbold, Jan Larsen, må til lommerne.

  Til spillerpræsentationen den 22. august forud for sæsonstarten har han lovet gratis øl, sodavand og pølser til publikum.

  Men interessen for præsentationen, hvor en vis hr. Mikkel Hansen gør comeback i dansk håndbold efter ti sæsoner i franske PSG, er alligevel kommet bag på ham.

  Oprindeligt havde klubben ventet 500 deltagere, men allerede nu har 2.000 fans sikret sig billet, og arrangementet er udsolgt.

  - Det er eksploderet fuldstændigt, og det er vi selvfølgelig enormt stolte over, siger Jan Larsen.

  Aalborg Håndbold tager hul på en ny sæson 23. august, hvor holdet spiller Super Cup mod danmarksmestrene fra GOG.

 29. 10. aug kl. 11:26

  Udelukkede golfspillere taber retssag mod PGA-Touren

  Talor Gooch er nummer 42 i verden og har sagt ja til at deltage ved LIV Golf. (Foto: Phil noble © Ritzau Scanpix)

  Der er en kamp i gang på de amerikanske golfbaner, som ikke handler om selve spillet.

  De tre golfspillere Talor Gooch, Hudson Swafford og Matt Jones er blevet udelukket fra den amerikanske PGA Tour, fordi de sammen med en række andre udøvere har tilsluttet sig den nye golftour LIV Golf, der har saudiarabiske milliarder i ryggen.

  Derfor sagsøgte de tre førnævnte PGA Touren i håbet om alligevel at kunne deltage i sæsonfinalen, der begynder den 11. august. Men dommer Beth Labso Freeman dømte til golftourens fordel, hvorfor Gooch, Swafford og Jones fortsat er udelukket.

  PGA Tourens kommissær Jay Monahan ønsker nu at fokusere på sæsonfinalen.

  - Med dagens nyheder kan vores spillere, fans og partnere de næste tre uger fokusere på det, der virkelig betyder noget: At de bedste spillere i verden konkurrerer og afslutter en utrolig spændende sæson, siger han ifølge The Guardian.

  LIV Golf er skuffede over beslutningen.

  - Ingen får noget ud af at udelukke golfspillere fra at spille, lyder det.

 30. 10. aug kl. 07:27

  Holger Rune vinder endnu en tenniskamp efter skidt periode

  Mandag rykkede Holger Rune op på verdensranglisten, og natten til onsdag sejrede han over Fabio Fognini. (Foto: Minas Panagiotakis © Ritzau Scanpix)

  Danske Holger Rune har på det seneste kæmpet med at finde rytmen på tennisbanen, men nu ligner det, at den 19-årige tennisstjerne igen er ved at ramme takten.

  Han vandt således opgøret mod italienske Fabio Fognini ved første runde af ATP-turneringen National Bank Open i Canada. Kampen sluttede 6-3, 7-5.

  Fremgangen kommer blandt andet som følge af, at Holger Rune nåede frem til tredje runde i en ATP-turnering i Washington i sidste uge. Rune sad over i første runde og vandt sin kamp i anden runde, før han blev ekspederet ud af turneringen.

  Sejren i Washington var teenagerens første, siden han røg ud af French Open-kvartfinalen for over to måneder siden.

  Mandag rykkede Holger Rune op som nummer 26 på verdensranglisten. Det er hans bedste placering nogensinde og også den bedste placering for en dansker i herresingle nogensinde.

 31. 10. aug kl. 05:49

  Clara Tauson sikrer sig første sejr efter lang skadespause

  Den danske tennisspiller Clara Tauson sikrede sig i nat dansk tid sejren over Katie Boulter i Challenger-turneringen i Concord i den amerikanske delstat Massachusetts.

  På lidt over en time slog den unge dansker den 26-årige brite 6-2, 6-3 og dermed er hun videre til kvartfinalerne. Det skriver Ritzau.

  19-årige Tauson ligger nummer 49 på WTA's verdensrangliste, mens Boulter ligger nummer 127.

  Sejren faldt på et tørt sted for Clara Tauson, som for nylig vendte tilbage efter en lang skadespause.

  Tirsdag i sidste uge tabte hun til den rutinerede tysker Andrea Petkovic ved WTA-turneringen Citi Open i Washington D.C. Dagen inden røg Tauson ud i damedouble, hvor hun spillede sammen med briten Emma Raducanu.

  Kampen mod Petkovic var Tausons første singlekamp i over en måned, efter hun måtte trække sig fra grand slam-turneringen Wimbledon i London i slutningen af juni på grund af en skade.

 32. 9. aug kl. 23:45

  FC Midtjylland-chef om Europa League: Målet er nået

  Her til aften blev drømmene om at spille med i årets Champions League slukket for FC Midtjylland.

  Det står klart, efter at FC Midtjylland tirsdag tabte med 1-3 til Benfica og dermed røg ud med et samlet nederlag på 2-7.

  Alligevel er der optimisme at spore i FCM-lejren, hvor man nu i stedet kan se frem til Europa League-gruppespillet.

  - Vores minimummål var at komme i Europa League-gruppespillet, og det gjorde vi for andet år i træk. Så på den måde er vi bestået, hvilket vi er glade for, siger sportschef Svend Graversen til Ritzau.

  Også fra klubbens vikariende cheftræner, Henrik Jensen, er der over for Ritzau rosende ord til spillerne på trods af aftenens lederlag.

  - Det var en god præstation mod et top-mandskab, hvor vi havde en gameplan, vi udførte til perfektion, vil jeg næsten sige, siger han.

  Det er tredje sæson i træk, at FCM er i et europæisk gruppespil.

 33. 9. aug kl. 22:10

  Viborg et skridt fra europæisk gruppespil

  Viborg FF havde ingen problemer med at forsvare den føring på 3-0, som holdet tog med til returopgøret på Færøerne mod B36 Torshavn i kvalifikationen til Conference League.

  Trods en noget afdæmpet indsats vandt Viborg returkampen 2-1 og er sikkert videre.

  Dermed er holdet fra domkirkebyen klar til sidste runde i kvalifikationen, hvor der for alvor venter svær modstand.

  Premier League-klubben West Ham er den sidste hurdle, som står mellem Viborg og et økonomisk attraktivt gruppespil i Conference League.

  Kampene mod West Ham spilles 18. og 25. august.

  /ritzau/

 34. 9. aug kl. 21:46

  Champions League-drømmen slut for FC Midtjylland

  Der bliver intet Champions League-gruppespil for FC Midtjylland i denne sæson. Det står klart, efter holdet tirsdag tabte med 1-3 til Benfica.

  Første kamp i Champions League-kvalifikationen i Portugal var endt med en 4-1-sejr til Benfica, så før returopgøret havde FCM brug for et mirakel for at gå videre.

  FCM kæmpede efter bedste evne, men opgørets samlede udfald var aldrig spændende, da gæsterne ganske enkelt var en klasse over midtjyderne.

  Nederlaget betyder, at FCM nu kan se frem til et efterår i gruppespillet i Europa League, mens Benfica er to kampe fra deltagelse i Champions League.

  /ritzau/

 35. 9. aug kl. 20:44

  Katrine Veje skifter til engelsk danskerkoloni

  Den danske fodboldlandsholdsspiller Katrine Veje har underskrevet en toårig kontrakt med den engelske klub Everton. Det oplyser klubben på sin hjemmeside.

  31-årige Veje har været fast inventar på det danske landshold mere eller mindre siden 2009, og hun har været vidt omkring i karrieren.

  Den alsidige forsvarsspiller har tidligere slået sin folder i engelsk fodbold, hvor hun i sæsonen 2018/19 vandt FA Women's Super League med Arsenal. I 2020 returnerede hun til Skandinavien og svenske FC Rosengård efter opholdet i Arsenal.

  Katrine Veje står noteret for 140 landskampe for Danmark.

  I Everton kommer hun til at spille sammen med landsholdskammeraterne Rikke Sevecke, Nicoline Sørensen og Karen Holmgaard.

  /ritzau/

 36. 9. aug kl. 18:16

  Hollandsk cykellegende åbner Tour of Scandinavia med sejr

  Det blev til en favoritsejr, da kvinderne åbnede etapeløbet Tour of Scandinavia på dansk grund.

  Den levende hollandske cykellegende Marianne Vos var hurtigst i massespurten, og hun tog sin sejr nummer 243 i karrieren på landevej.

  En uhørt succesfuld karriere for den 35-årige rytter, der blandt andet tæller tre VM-titler, OL-guld, tre samlede sejre i Giro d'Italia Femminile og 32 etapesejre i løbet samt senest to etapesejre i Tour de France.

  Danske Amalie Dideriksen sad godt fremme i spurten, men måtte nøjes med sjettepladsen.

  Det skandinaviske etapeløb tog sin begyndelse på Kongens Nytorv i København, hvor rytterne drog mod nord for at slutte på en rundstrækning i Helsingør.

  Tour of Scandinavia slutter på søndag, hvor sidste etape køres i Norge. Tirsdag køres anden etape i Sverige.

  /ritzau/

 37. 9. aug kl. 14:26

  Verdens bedste kvindelige cykelryttere kører i Danmark, og det glæder dansk formand

  En række af verdens bedste cykelryttere tramper til i pedalerne på dansk jord fra i dag.

  Starten på første etape af løbet Tour of Scandinavia er nemlig gået i gang over middag i København, og herfra skal rytterne køre til Helsingør, hvor etapens målstreg ligger.

  Det er første gang, et kvindeligt World Tour-løb, der er det højeste niveau inden for cykelløb, kommer til Danmark. Og det er glædeligt, at så stort et løb på kvindesiden nu har start i Danmark, fortæller Henrik Jess Jensen, der er formand for Dansk Cykle Union.

  - Først og fremmest fejrer vi en stor cykelsommer, hvor vi nu viser verdens bedste kvindelige cykelryttere frem på en dansk arena.

  - Vi får en lang række rollemodeller, vi kan vise frem for vores unge kvinder og piger, der ønsker at cykle. Går man og drømmer om at blive Cecilie Uttrup Ludwig, er det i dag, det starter.

  Du kan se interviewet med formanden i videoen herunder.

 38. 9. aug kl. 13:46

  Fotograf stopper med at dække Brøndby og FCK

  (Foto: Claus bech © Ritzau Scanpix)

  Freelancefotografen Lasse Lagoni siger stop. Han vil ikke længere dække hverken FC København eller Brøndby IF's kampe.

  Det sker efter flere ubehagelige episoder, som hans fotografkollegaer har oplevet.

  Først kunne fotograf Lars Rønbøg fortælle til Tipsbladet, at han udvandrede fra opgøret mellem Brøndby IF og Pogon Szczecin, da han flere gange blev ramt af ølkast.

  Efter søndagens derby var det så en anden fotograf, Teis Markfoged, der skrev på Twitter, at der blev kastet mønter og kanonslag efter ham.

  Nu har Lasse Lagoni derfor frabedt sig kampe fremover, hvor de to klubber medvirker.

  Han er mærket af de episoder, hans kollegaer har oplevet.

  - Jeg bliver ked af det på dansk fodbolds vegne, siger han til Tipsbladet.

  - Det er ærgerligt, at det her sker. Vi er på arbejde og passer bare vores job. Vi gør ingen fortræd, og så skal vi stå model til sådan noget.

  Efter balladen på tribune til derbyet i søndags, vil Brøndby IF udelukke ballademager. Det kan du læse mere om her.

 39. 9. aug kl. 13:37

  FCK tager afstand fra tilskueres tilsvining af politiet

  Tifoen fra superligakampen mellem FC København og Brøndby IF i Parken søndag. (Foto: Claus bech © Ritzau Scanpix)

  FC Københavns fans fik i første omgang ros for en kreativ Olsen Banden-tifo i forbindelse med søndagens derby mod Brøndby.

  Men en detalje på det store banner sviner politiet til, og det vækker kritik fra FCK.

  På tifoen var Københavns Hovedbanegård afbildet med tidspunktet 13.12. De tal betyder i bogstaver ACAB - All Cops Are Bastards - (alle betjente er svin, red.).

  FCK-direktør Jacob Lauesen tager afstand fra budskabet.

  - For vores eget vedkommende meget kede af nogle af de budskaber, der kom fra enkelte af vores fans side. Det ene i en ellers stor og flot tifo, hvor man uden vores viden, tilsvinede politiet.

  - Det synes vi, er en helt misforstået og forkert tilgang at have til de mennesker, der er med til at gøre det muligt, at vi kan afvikle kampe som den søndag. Det tager vi, som vi også har sagt tidligere, afstand fra siger Jacob Lauesen til klubbens hjemmeside.

  /ritzau/

 40. 9. aug kl. 11:29

  Ung cykeldansker skal i lære på sportens højeste niveau

  Den 22-årige Anders Foldager skal fremover snuse til livet som cykelrytter i verdensklasse.

  Talentet fra Østjylland har nemlig underskrevet en kontrakt med World Tour-holdet BikeExchange-Jayco, som var med til Tour de France.

  Det oplyser holdet på Twitter.

  Her fremgår det også, at kontrakten gælder resten af året og er en såkaldt stagiaire-aftale. Det betyder, at han er i lære på mandskabet, som også har danske Christopher Juul-Jensen på lønningslisten.

  Anders Foldager har i denne sæson kørt for det italienske hold Biesse-Carrera. Der skiftede han til forud for sæsonen, efter at han altså havde kørt for Herning Cykle Klub.

  Østjyden er den tredje dansker, der får chancen som stagiaire for et World Tour-hold i efteråret.

  Sebastian Kolze Changizi kører resten af sæsonen for Cofidis, mens Kasper Andersen forleden blev præsenteret som lærling hos UAE Emirates.

 41. 9. aug kl. 10:52

  Belgisk klub henter Rasmus Carstensen i Silkeborg

  (Foto: Claus bech © Ritzau Scanpix)

  Efter successæssonen sidste år har Silkeborg måtte vinke farvel til den første stamspiller.

  Rasmus Carstensen er blevet solgt til belgiske KRC Genk. Det skriver bronzevinderne på deres hjemmeside.

  Højrebacken nåede at spille tre kampe og bidrage med to assists i denne sæson. Carstensen var dog udeladt af mandagens opgør mod AaB.

  - Det bliver ekstremt spændende at prøve mig af på så højt niveau, og jeg glæder mig rigtig meget til udfordringerne. Når dét er sagt, er det også vigtigt for mig at takke Silkeborg IF for at have gjort mig til en topspiller, og jeg forlader klubben med de bedste minder, siger backen til Silkeborgs hjemmeside.

  Rasmus Carstensen har fået en kontrakt, der løber til 2026.

 42. 9. aug kl. 10:17

  FC København henter australsk landsholdskeeper

  Mathew Ryan har tidligere spillet for det engelske storhold Arsenal. (Foto: CATHERINE IVILL © Ritzau Scanpix)

  FC København er allerede godt besat på målmandsposten, men nu intensiveres konkurrencen.

  De forsvarende mestre har hentet den australske målmand Mathew Ryan i spanske Real Sociedad.

  - Vi får en erfaren og stærk keeper i sin bedste alder, der kommer for at tage konkurrencen op med vores øvrige målmænd, siger sportsdirektør Peter Christiansen på FCKs hjemmeside.

  Transferen sker på baggrund af førstemålmand Kamil Grabaras skade, der holder ham ude på ubestemt tid.

  - Vi er meget tilfredse med den løsning, vi har fundet med Maty, som både på kort og længere sigt sikrer øget konkurrence og kvalitet på den position, siger Peter Christiansen.

  Mathew Ryan har spillet 73 landskampe for Australien.

 43. 9. aug kl. 07:55

  Serena Williams tager første sejr i 14 måneder

  Veteranen spillede sin første kamp i år ved grand slam-turneringen Wimbledon, hvor det skuffende blev til nederlag i første runde. (Foto: Vaughn Ridley © Ritzau Scanpix)

  Serena Williams kunne ånde lettet op efter sin første sejr i 2022, da den tidligere verdensetter havde vundet i første runde i WTA-turneringen Toronto Open.

  Det blev mandag aften dansk tid til en sejr på 6-3, 6-4 over spanieren Nuria Parrizas Diaz efter to timers spil.

  Det var samtidig den første sejr for den 40-årige amerikaner i over 14 måneder. Seneste sejr kom tilbage ved French Open sidste år.

  - Der er lys for enden af tunnellen. Jeg er nået tættere på det lys. Jeg kan ikke vente med at nå det lys, siger Serena Williams ifølge AFP.

  Serena Williams har vundet 23 grand slam-titler i karrieren.

  /ritzau/

 44. 8. aug kl. 22:10

  Vingegaards første løb efter Tour-triumfen bliver i Holland

  Efter tre ugers pause stiller Jonas Vingegaard søndag til start i et hollandsk endagsløb. (Foto: GONZALO FUENTES © Ritzau Scanpix)

  Der har været stille om Tour de France-vinder Jonas Vingegaard, siden fejringerne i både København og Glyngøre var overstået.

  Modsat mange andre tidligere Tour-vindere er Vingegaard ikke stillet til start i de mange gadeløb efter Touren, hvor der er store penge at hente i startpenge for Tour-vinderen.

  Men nu meddeler arrangøren af det hollandske løb Etten-Leur, at Vingegaards hold Jumbo-Visma har givet tilsagn om, at danskeren stiller til start på søndag i løbet.

  Ifølge det hollandske medie Wielerflits bliver gadeløbet søndag i Holland det første og eneste, Vingegaard kører i kølvandet på sin Tour-triumf.

  Oprindeligt skulle den danske Tour-triumfator have kørt Clasica San Sebastian en uges tid efter sejren i Tour de France. Men hurtigt efter sejren blev det meddelt, at Vingegaard ikke skulle køre det alligevel.

  Han trængte til hvile efter de godt tre udmarvende uger på de franske landeveje, hvor han detroniserede det slovenske vidunder Tadej Pogacar.

  /ritzau/

 45. 8. aug kl. 21:06

  Silkeborg slår tandløse AaB på hjemmebane

  Mandagens superligaopgør bød på en duel mellem top og bund, da Silkeborg på hjemmebane tog i mod AaB. Kampen sluttede 3-1 til hjemmeholdet.

  Silkeborg bragte sig foran 1-0 i første halvleg efter et selvmål af AaB's Mathias Ross. Den føring blev fordoblet efter en times spil af Nicolai Vallys.

  Spændingen opstod for en stund, da AaB's Kasper Kusk med et sjældent hovedstødsmål fik reduceret til 2-1 efter 85 minutter. Men den forsvandt endegyldigt, da nyindkøbte Tonni Adamsen lukkede opgøret til 3-1 via en friløber.

  AaB er dermed fortsat uden sejr i sæsonen og ligger efter runden på en 11.-plads med blot ét enkelt point.

  Silkeborg holder til gengæld snor i toppen, hvor de lige nu indtager rækkens andenplads med 10 point.

  Se målene i videoen ovenfor:

 46. 8. aug kl. 19:53

  Cathrine Laudrup-Dufour får VM-sølv i Herning

  Cathrine Laudrup-Dufour er ny verdensmester i dressur. (Foto: FRISO GENTSCH © Friso Gentsch/picture-alliance/dpa/AP Images)

  Cathrine Laudrup-Dufour var tæt på dressur-guldet til VM i ridesport i Herning. Men på målstregen måtte hun akkurat se sig slået af briten Charlotte Fry.

  Dermed blev det til sølv til den danske stjerne, som ellers var udråbt til at være favorit til førstepladsen.

  Cathrine Laudrup-Dufours samlede score endte på 81,322 procent, men Fry havde bare et ekstra niveau på dagen og kunne stige af hesten med en svimlende score på 82,508 procent.

  Det er Laudrup-Dufours anden medalje ved VM i ridesport i Herning.

  I går vandt hun nemlig guld med det danske hold bestående af Nanna Merrald Rasmussen, Carina Cassøe Krüth, Daniel Bachmann Andersen og hende selv.

  Laudrup-Dufour var ikke den eneste dansker, der sikrede sig en medalje på dagen. Også Sheena Bendix fik metal om halsen, da hun tog bronze i kvindernes individuelle voltigering.

 47. 8. aug kl. 17:03

  Ny guldmedalje til Laudrup-Dufour? Tidligere holdleder tror på endnu en dansk triumf

  Den tidligere holdleder for dressurlandsholdet Helle Krasnik Trolle tror på mere dansk succes, når rytteren Cathrine Laudrup-Dufour i aften kan ride sig til endnu en guldmedalje ved VM.

  I går var Laudrup-Dufour med til at sikre guldmedaljen ved holdkonkurrencen i dressur, og i aften gælder det så den individuelle konkurrence.

  Men Helle Krasnik Trolle undestreger, at der især er to ubekendte faktorer, der kommer til at udgøre forskellen på dansk triumf eller ej.

  - Det er dyr, vi har at gøre med. En (hest, red.) kan blive bange for et kamera, og en anden kan blive bange for lyd. Det er en enormt hårfin balance, siger Helle Krasnik Trolle.

  En anden bekymring Helle Krasnik Trolle har, er Laudrup-Dufours britiske konkurrent Charlotte Fry på hesten Glamourdale.

  - Programmet, der skal rides, ligger rigtig godt til Glamourdale. For de skal ud i nogle store trav, der kræver meget energi. Men det kan Vamos Amigos, Laudrup-Dufours hest, også finde ud af, siger hun.

  Til trods for de ubekendte faktorer tror Helle Krasnik Trolle på endnu en dansk triumf mandag aften.

  Klokken 19.20 på DR2 kan du se, om Cathrine Laudrup-Dufour har held i hesteskoen og rider sig til sin anden guldmedalje ved verdensmesterskaberne.

 48. 8. aug kl. 15:41

  Ryan Giggs risikerer fem års fængsel i retssag om vold

  I sin aktive karriere var Ryan Giggs med til at vinde 13 engelske mesterskaber og to Champions League-trofæer med Manchester United. (Foto: Oli Scarff © Ritzau Scanpix)

  Den tidligere fodboldstjerne Ryan Giggs risikerer at komme i fængsel i fem år.

  Mandag blev en retssag mod waliseren indledt i Manchester i England, hvor han er tiltalt for vold, tvang og kontrollerende adfærd over for sin ekskæreste.

  Ryan Giggs har erklæret sig uskyldig i anklagerne, der altså har en strafferamme på op til fem år, skriver nyhedsbureauet AFP.

  Den første dag i retssalen i Manchester blev brugt på at udpege en jury og på oplæsning af anklageskriftet fra anklager Peter Wright.

  Retssagen er estimeret til at vare i to uger, men kan komme til at vare endnu længere, varslede dommer Hilary Manley.

  Ifølge anklageren kommer sagen til at indeholde blandt andet overvågningsvideoer.

  /ritzau/

 49. 8. aug kl. 14:22

  Brøndby har identificeret ti ballademagere fra søndagens kamp i Parken

  Fodboldklubben Brøndby IF har identificeret flere personer, som stod bag urolighederne ved søndagens kamp mod FC København i Parken.

  Det fortæller Brøndbys direktør Ole Palmå på klubbens hjemmeside, hvor han samtidigt kalder det grotesk, at en gruppe individer bevidst ødelægger fodboldoplevelsen for alle andre.

  - Vi er i tæt dialog med politiet og ser lige nu videomateriale igennem fra gårsdagens Derby. P.t. har vi identificeret ti personer, som kan se frem til længere karantæner, siger Brøndby-direktøren.

  Københavns Politi beretter mandag om hærværk både på og uden for stadion, og uden for stadion blev der desuden kastet med sten og kanonslag efter politiet.

  Kampen mellem FC København og Brøndby endte med en 4-1-sejr til FC København.

 50. 8. aug kl. 13:31

  Glen Riddersholm lander trænerjob i Sverige

  Fodboldtræneren Glen Riddersholm har fået fremtiden på plads efter at have været arbejdsløs i lidt over en måned.

  IFK Norrköping fra Allsvenskan har mandag præsenteret den 50-årige dansker som klubbens nye cheftræner. Kontraktlængden oplyses ikke. Danskeren skal forsøge at få klubben højere op i tabellen end den aktuelle 11.-plads.

  Riddersholm forlod assistenttrænerjobbet i belgiske Genk ved udgangen af juni. Tidligere har han været cheftræner for Sønderjyske, AGF, FC Midtjylland og U17-landsholdet. Riddersholm nåede også at være sportsdirektør i Vendsyssel i en periode på to måneder.

  I 2015 førte han FC Midtjylland til klubbens første mesterskab, mens han i 2020 kunne indvie Sønderjyskes pokalskab med en sejr i pokalturneringen.

  /ritzau/

Mere fra dr.dk