Seneste sport

Uefa ændrer Champions League-formatet i 2024

 • Uefa ændrer Champions League-formatet i 2024

  Godt et halvt døgn efter at 12 europæiske storklubber annoncerede planerne for deres udbryderliga, har Det Europæiske Fodboldforbund (Uefa) på et møde mandag i eksekutivkomitéen godkendt den kommende struktur for Champions League.

  Det nye format bliver en kendsgerning fra sæsonen 2024/25, oplyser Det Europæiske Fodboldforbund.

  Turneringen udvides til 36 hold, der mødes i en stor gruppe.

  I denne er alle deltagende hold sikret ti kampe mod ti forskellige modstandere, fem på hjemmebane og fem ude.

  Seneste Nyt

 • Den Internationale Olympiske Komité og Pfizer laver aftale om vaccination til OL-atleter

  Den Internationale Olympiske Komité (IOC) har indgået en aftale med PfizerBioNTech om, at firmaet donerer vacciner til OL-atleterne.

  Det skriver IOC i en pressemeddelelse.

  - Denne donation af vacciner er endnu et værktøj i vores værktøjskasse med redskaber til at gøre de olympiske og paralympiske lege i Tokyo sikre for alle deltagere og vise solidaritet over for vores japanske værter, siger Thomas Bach, der er præsident i IOC.

 • DBU slår fast: ’Vi vil ikke boykotte VM i Qatar’

  - Vi deltager ved VM i Qatar, hvis vi kvalificerer os.

  Sådan lød meldingen fra DBU-formand, Jesper Møller, torsdag formiddag, da DBU havde indkaldt til pressemøde på adressen i Brøndby. Efter længere tids tien gjorde formanden det klart en gang for alle, at det danske fodboldlandshold vil deltage ved verdensmesterskaberne i ørkenstaten, hvis de altså kvalificerer sig.

  VM-værterne har ellers været heftigt kritiseret grundet forholdene for gæstrarbejderne.

  Dog respekterer DBU, hvis regeringen og Folketinget beslutter, at de skal boykotte.

  - Qatar er ikke en sag for DBU alene, men en sag for hele idrætten. Vi vil fortsætte en kritisk dialog og forsøge at påvirke forholdene i Qatar, fortæller Jesper Møller.

  DBU vil i fremtiden holde møde med Fifa og sammen med de nordiske kollegaer besøge Qatar.

 • Danske golfstjerner går god første runde i thailandsk turnering

  De to danske golfkvinder Nanna Koerstz Madsen og Nicole Broch Larsen blander sig i toppen af turneringen Honda LPGA Thailand.

  Efter første runde er Nanna Koerstz Madsen på en delt tredjeplads, mens Nicole Broch Larsen er på en delt ottendeplads.

  Nanna Koerstz Madsen på den delte tredjeplads gik de 18 huller et slag dårligere end de to førende.

  Danskeren, der ligger nummer 56 på verdensranglisten, spillede en stabil runde på det thailandske græs og leverede ikke en eneste bogey.

  Nicole Broch Larsen, der er nummer 98 i verden, gik første runde i fem slag under par.

  Turneringen i Thailand slutter søndag, og der er 1,6 millioner dollar i præmiepuljen. Det svarer til knap ti millioner kroner.

  /ritzau/

 • NHL-dansker fejrer jubilæum med to fuldtræffere

  Den danske ishockeyspiller Oliver Bjorkstrand scorede to mål for Columbus Blue Jackets, da han natten til torsdag spillede sin NHL-kamp nummer 300.

  Dermed var han stærkt medvirkende til, at Columbus snuppede en sjælden sejr på 4-2 over Nashville Predators.

  Den 26-årige dansker kom på tavlen sidst i anden periode, da han så et hul i Nashvilles defensiv og sendte pucken i netmaskerne bag målmand Juuse Saros, som knap nåede at reagere.

  På den måde gik Columbus til pause med 2-2. I tredje periode scorede Mikhail Grigorenko til 3-2 for Columbus, og det tvang Nashville til at satse.

  I den igangværende sæson har Oliver Bjorkstrand spillet i alle 54 kampe for Columbus Blue Jackets og bidraget med 17 fuldtræffere (Foto: JAY LAPRETE © Scanpix)

  I slutminutterne blev keeperen taget ud, og det kostede i den anden ende.

  Ét sekund før tid fik Bjorkstrand pucken i helt fri position midt på isen og kunne så let som ingenting sende den i tomt net.

  /ritzau/

 • Danske curlingkvinder tager fjerde sejr i træk ved VM

  De danske curlingkvinder har fundet formen ved VM, der for tiden afvikles i den canadiske by Calgary.

  Natten til torsdag dansk tid besejrede de Italien 9-5 og rykker op på 6. pladsen. Dermed bevarer curlingkvinderne den placering, der lige netop giver afgang til næste års vinter-OL.

  Ved slutrunden deltager 14 nationer, der alle møder hinanden én gang, og de seks øverste går videre til slutspillet og får oveni hatten en billet til vinter-OL i Beijing i Kina i 2021.

  Det danske hold, der består af skipper Madeleine Dupont, Denise Dupont, Lina Knudsen, Mathilde Halse og reserven My Larsen, har vundet fem ud af deres foreløbige ni kampe. Canada og Tyskland har også hver fem sejre, men begge nationer har været i kamp ti gange.

  Lørdag spilles der semifinaler, og søndag er der finale.

 • Første semifinalister fundet i herrernes håndboldliga

  Både Aalborg Håndbold og TTH Holstebro er klar til semifinalerne i herrernes håndboldliga.

  Det er en realitet, efter at TTH vandt med cifrene 36-28 over Skanderborg Håndbold. Sejren betyder nemlig, at hverken Skanderborg eller slutspilsgruppens fjerde og sidste hold Skjern kan hente de to mandskaber.

  Tidligere på aftenen sikrede Aalborg Håndbold sig således et enkelt point i udekampen mod Skjern, og derfor er semifinalepladserne altså fordelt i den ene af de to slutspilsgrupper.

  Der resterer to kampe i gruppen, hvor Aalborg og Skanderborg begge har syv point og derfor fortsat er i tæt duel om førstepladsen.

  I den anden slutspilspulje er der fortsat tre spillerunder tilbage. Her indtager GOG og Bjerringbro-Silkeborg de to pladser, der giver avancement, mens Sønderjyske og KIF Kolding fortsat er med i kampen om dem.

 • Curlingkvinderne tættere på OL-billetten efter endnu en sejr

  En billet til knockoutkampene og kvalifikation til vinter-OL er inden for rækkevidde for de danske curlingkvinder ved VM i Canada.

  Torsdag aften dansk tid vandt danskerne med 6-4 over Sydkorea og har dermed fire sejre og fire nederlag efter otte kampe. Det var danskernes tredje sejr på stribe.

  14 nationer deltager ved turneringen i Calgary, og alle møder hinanden én gang. Dermed mangler Danmark at spille fem kampe ved VM.

  Det kan blive til flere, såfremt danskerne ender i top-6, som også giver direkte adgang til næste års vinter-OL i Beijing. De to bedste går direkte til semifinalerne, mens de fire næste skal kæmpe om semifinalebilletter. Efter otte kampe ligger Danmark på en delt syvendeplads.

  I næste opgør venter Italien.

  /ritzau/

 • Fra valgobservatør til CL-semifinalist: Marcelo starter på bænken

  Den brasilianske venstre back Marcelo var allerede troppet op mandag for at kunne agere valgobservatør ved et lokalvalg i Madrid.

  En tjans, der ville have holdt ham ude af tirsdagens returopgør i Champions League.

  Men en hjælpsom kvinde, der var udvalgt som substitut for eventuelt tvungne afbud fra nogle af de udvalgte observatører, tilbød at træde til i stedet for Marcelo.

  Det takkede Real Madrid-spilleren ja til, hvorfor han kort efter kunne slutte sig til holdet, der senere samme dag skulle rejse til London.

  Og her godt et døgns tid senere har Marcelo så fundet fodboldstøvlerne frem. Han starter dog på bænken for spanierne og kan her se sit hold jagte en finaleplads i kampen mod Chelsea og Andreas Christensen.

  Danskeren starter inde, når opgøret fløjtes i gang klokken 21. Det første opgør i Madrid sluttede 1-1.

 • Udsat Premier League-brag spilles i næste uge

  Opgøret mellem Manchester United og Liverpool skulle være spillet i søndags. (Foto: Carl Recine © Scanpix)

  Kampen mellem Manchester United og Liverpool spilles i næste uge. Det oplyser Premier League onsdag på sin hjemmeside.

  Kampen, der oprindeligt skulle være spillet søndag eftermiddag, blev aldrig fløjtet i gang, fordi fans af Manchester United havde indtaget banen i protest mod klubbens ejer.

  Nu er opgøret så fastlagt til torsdag den 13. maj. Blot to dage efter, at holdet har haft besøg af Kasper Schmeichel og Leicester.

 • Kontrol af coronapas i idrætsforeninger lempes

  Idrætsforeninger kan se frem til en mere smidig og lempelig kontrol af deres medlemmers coronapas, når der åbnes for indendørs idræt fra og med torsdag.

  Det oplyser Mikkel Nørtoft Magelund, der er leder af bredde og motion i Danmarks Idrætsforbund (DIF).

  I genåbningsaftalen, der blev vedtaget natten til tirsdag, var der lagt op til kontrol af gyldigt coronapas fra morgen til aften i idrætsforeningerne.

  Det medførte massiv kritik fra DIF og andre idrætsorganisationer, og siden har der været dialog og forhandlinger om en anden løsning.

  Kulturministeriet har i et udkast foreslået en stikprøvekontrol to gange om ugen ude i foreningerne.

  Udkastet har DIF set og i et høringssvar anmodet om at lempe yderligere, så der kun skal tages stikprøver en gang om ugen.

  - Vi har anmodet om, at stikprøvekontrollen bliver så nem administrerbar som mulig ude i foreningerne. Vi har lagt op til, at der skal være en stikprøvekontrol minimum en gang om ugen.

  - Det er efter et udspil fra Kulturministeriet, som har lagt op til en stikprøve to gange om ugen. Så vi er ikke langt fra hinanden, siger Mikkel Nørtoft Magelund.

 • Tilskuere kommer tilbage i Premier League

  Tilskuerne kan formentlig snart vende tilbage til fodboldkampene i Premier League.

  Modsat en plan fra sidste uge er det dog kun hjemmeholdets fans, der vil få adgang til de engelske stadioner. Det oplyser ligaen onsdag.

  I sidste uge blev der luftet en tanke om lade 500 fans af udeholdene komme til kamp, men den idé er nu taget af bordet.

  Premier League forventer, at den britiske regering snart lemper restriktionerne omkring fodbolden, så publikum kan overvære de to sidste spillerunder fra tribunerne.

  Næstsidste spillerunde foregår 18.-19. maj, mens sidste runde afvikles 23. maj.

  /Ritzau/

 • 'Fuck-off': PSG-spillere anklager dommer i Champions League-semifinale for at tale grimt til dem

  PSG-spillerne Marco Verratti og Ander Herrera beskylder dommer Bjorn Kuipers for at bande af klubbens spillere under nederlaget til Manchester City tirsdag aften.

  I et interview med Sky Sports Italy siger Veratti, at 'det eneste, jeg ikke kan lide, er, når en dommer siger 'fuck off' til mig. Vi prøver altid at være respektfulde, men han gjorde det tre eller fire gange i æløbet af kampen'.

  Herrera siger til det franske mediebureau RCM Sport, at han hørte holdkammerat Leandro Paredes blive verbalt misbrugt af den hollandske dommer på Etihad Stadium tirsdag.

  PSG-cheftræner Mauricio Pochettino har foreslået, at påstandende skal undersøges af UEFA.

 • Danske curlingkvinder henter tredje sejr ved VM

  Det danske kvindelandshold i curling har natten til onsdag dansk tid hentet sin tredje sejr ved VM i Canada.

  I en tæt kamp blev Tyskland besejret med 7-6.

  De to hold skiftedes til at tage teten. Før tiende og sidste ende var Danmark foran 7-5, og det viste sig at være nok, da Tyskland kun formåede at pynte på resultatet med et enkelt point.

  Danmark er nu på en syvendeplads i den samlede stilling efter syv kampe.

  14 nationer deltager ved VM, hvor alle spiller mod alle i grundspillet.

  /Ritzau/

 • Manchester City booker billet til Champions League-finalen for første gang i klubbens historie

  Tirsdag aften spillede Manchester City sig i klubbens første Champions League-finale nogensinde, da det engelske hold vandt 2-0 over franske Paris Saint-Germain i retursemifinalen.

  Det første opgør endte 2-1 til City, så det var det franske udehold, der var tvunget til at presse på fra start. Det var dog City, der efter 11 minutter kunne fejre en 1-0-føring, efter at Riyad Mahrez sparkede bolden forbi Keylor Navas i Paris-målet.

  Mahrez sørgede midt i anden halvleg også for at slukke drømmen for Paris med sin scoring til 2-0, der samtidig blev kampens resultat.

  I finalen venter enten Chelsea eller Real Madrid, der onsdag spiller holdenes anden semifinale. Det første opgør endte 1-1.

  Manchester City skal enten møde Chelsea eller Real Madrid i finalen. (Foto: Paul ellis © Scanpix)
 • Det italienske fodboldlandshold har påbegyndt vaccination af EM-spillere

  Spillerne på det italienske fodboldlandshold har påbegyndt vaccination af holdets spillere mod coronavirus.

  Det oplyser Det Italienske Fodboldforbund, FIGC, på sin hjemmeside.

  Der er tale om de spillere, som landstræner Roberto Mancini har i spil til sommerens EM-slutrunde, der blandt andet skal spilles i Rom.

  FIGC-præsident Gabriele Gravina oplyser, at 12 spillere er blevet vaccineret i Rom, mens 14-15 spillere har fået første stik i Milano.

 • Chelsea vil have hjælp fra fansene: Skal deltage i fire bestyrelsesmøder om året

  Fra den 1. juli kommer tre repræsentanter fra Chelseas fanmiljø til at deltage ved klubbens bestyrelsesmøder. Det har klubben vedtaget for at tage fansene med på råd ved fremtidige beslutninger.

  Det skriver den engelske Premier League-klub på sin hjemmeside.

  I fremtiden vil tre såkaldte fanrådgivere således få en stol til minimum fire af klubbens bestyrelsesmøder om året.

  - Det sker for at sikre, at stemningen blandt fansene bliver taget med i klubbens beslutningsprocesser, skriver klubben på sin hjemmeside.

  Flere engelske fangrupper har i de seneste uger været på gaden for at protestere mod udbryderligaen European Super League, og det er i kølvandet på det, at Chelsea byder fansene indenfor.

  Fanrådgiverne får dog ikke mulighed for at blande sig i klubbens fremtidige millionkøb.

  Chelsea-fansene var de første til at gå på gaden for at protestere mod European Super League. (Foto: Neil hall © Scanpix)
 • Mourinho er ny cheftræner i Roma

  José Mourinho tiltræder som ny cheftræner i AS Roma fra næste sæson. Det oplyser Serie A-klubben på Twitter.

  Tidligere tirsdag meddelte den italienske klub, at Paulo Fonseca stopper som cheftræner efter sæsonen.

  Officielt. Klubben er glade for at kunne præsentere, at klubben har indgået en aftale med José Mourinho som ny cheftræner fra 2021-2022-sæsonen.

  For to uger siden blev José Mourinho fyret som manager i den engelske Premier League-klub Tottenham efter halvandet år i klubben. Han har tidligere blandt andet vundet tre Premier League-titler samt to Champions League-trofæer.

  Han har fortid i storklubber som Manchester United, Chelsea og Real Madrid.

 • Nikolaj Jacobsen forlænger som landstræner

  Dansk Håndbold Forbund (DHF) og håndboldherrernes landstræner, Nikolaj Jacobsen, forlænger kontrakten med et år.

  Det oplyser førstnævnte i en pressemeddelelse.

  De to parters aftale gælder nu frem til sommeren 2025, så Jacobsen også skal stå i spidsen for herrelandsholdet til VM på hjemmebane.

  Forlængelsen bringer glæde hos sportschef i DHF, Morten Henriksen.

  - Vi kan ikke ønske os mere som forbund. Vi har en herrelandstræner med en utrolig høj håndboldfaglighed. Nikolaj formår at være en god leder og samtidig skabe et sammenhold, et medejerskab og en stor motivation hos spillerne, siger Morten Henriksen i pressemeddelelsen.

  Landstræneren er også tilfreds med forlængelsen, og særligt udsigten til VM på hjemmebane i 2025 ser Jacobsen frem til.

  - Jeg er utrolig glad for mit arbejde, og jeg har et fantastisk hold af spillere at arbejde med. Sidst men ikke mindst har jeg en utrolig god stab omkring mig, der gør mit job som landstræner til en fornøjelse, siger Nikolaj Jacobsen.

  Landstræner Nikolaj Jacobsen har vundet VM-guld med håndboldherrerne to gange i lige så mange forsøg. Han har nu lagt yderligere et år til sin kontrakt. (Foto: Henning Bagger © Scanpix)
 • EM-kampe i Parken skal spilles på en hybridbane - altså rigtigt græs blandet med lidt kunstgræs

  FC Københavns to resterende superligakampe på hjemmebane og Danmarks EM-kampe skal spilles på en såkaldt hybridbane, der er en blanding af naturgræs med en lille procentdel kunstgræs.

  Det oplyser FCK.

  Det gamle græstæppe er ved at blive fjernet fra Parkens bane. (© FCK)

  Arbejdet med at udskifte græstæppet i Parken er begyndt her til formiddag.

  Plænen kommer fra Italien, og arbejdet med at få den nye bane rullet på forventes afsluttet inden weekenden.

 • Uefa bekræfter: Danmarks EM-trup udvides fra 23 til 26 spillere

  Landstræner Kasper Hjulmand får flere spillere at vælge imellem under sommeren EM-slutrunde i fodbold.

  Der må nemlig udtages 26 spillere til trupperne mod tidligere 23, bekræfter Det Europæiske Fodboldforbund (Uefa) i en pressemeddelelse.

  Det er ét blandt flere coronatiltag.

  Tanken bag trupudvidelsen er, at Uefa dermed minimerer risikoen for, at trupper svækkes kraftigt, hvis der opstår coronasmitte på holdene. Flere spillere er lig med flere at vælge ud fra, er ræsonnementet.

  Der må dog maksimalt stå 23 spillere på holdkortet til de enkelte kampe. 11 markspillere og 12 spillere på udskiftningsbænken.

 • Se de vilde billeder og video fra Viktor Axelsens flyvetur hjem i isolationskammer

  Den danske badmintonstjerne Viktor Axelsen er hjemme i Danmark igen - det på trods af, at han blev smittet med corona lige inden EM-finalen i Ukraine for få dage siden.

  Men Axelsen har selv betalt for et privatfly, der har fået ham fragtet hjem, og DR har fået lov at bringe de billeder og videoer, som han selv har lagt ud på sociale medier.

  Her bliver den danske stjerne ført ind i flyet. (© Viktor Axelsen på Twitter)

  Axelsen skriver, at han kun udviser milde symptomer, blandt andet har han mistet sin lugte- og smagssans.

  Her ses Viktor Axelsen, der havde sin mentor, den kendte B.S. Christiansen, med i flyet. (© Viktor Axelsen på Twitter)
  Sådan så setuppet med det privatlejede fly ud. (© Viktor Axelsen på Twitter)

  Her ses en video, som Axelsen selv har filmet fra sit isolationskammer:

 • Ingen tilskuere til håndboldkampe

  Fortsat ingen tilskuere i håndboldhallerne. Det er konklusionen efter præsentationen af næste genåbningsfase.

  Aftalen om op til 2.000 tilskuere i sektioner á 500 ved indendørs kulturaktiviteter omfatter ikke sportsarrangementer, herunder fodbold-, ishockey- og håndboldkampe mv., lyder det.

  Dog med undtagelse af de fodboldkampe, der åbnede for publikum pr. 21. april 2021 (Superliga-ordningen).

  Det forstår Thomas Christensen, direktør i håndboldens divisionsforening, intet af.

  - Jeg er meget skuffet. Jeg kan ikke se de argumenter, der skal forsvare det i forhold til lignende arrangementer, uanset om det er indendøre eller udendøre. De haller, hvor vi har arrangementer den næste måned, er topmoderne haller med masser af plads og udluftningsanlæg, siger Thomas Christensen til DR Sporten.

 • Der må være 15.900 tilskuere til EM i Parken

  Genåbningsaftalen bekræfter planen om at lukke 1000 tilskuere ind per sektion - i alt 15.900 tilskuere - til de fire fodboldkampe ved EM i Parken til sommer.

  Tidligere var det tilladt, at der kunne komme 500 tilskuere ind per sektion, hvilket gav et samlet antal på 11.000-12.000 tilskuere til kampene i Parken.

  Jakob Jensen, direktør i Dansk Boldspil-Union (DBU), var med i den ekspertgruppe, der anbefalede den større andel af tilskuere i Parken, og han er glad for ændringen.

  - Vi får lov til at skrue op til de 15.900 tilskuere, som ekspertgruppen havde anbefalet.

  - Det er vi naturligvis rigtigt glade for i DBU, for det betyder, at endnu flere kan være en del af den fest og det fællesskab og fantastiske fodboldspil, som vores landshold skal levere i Parken til sommer, siger Jakob Jensen.

  /ritzau/

  Der kan ses frem til næsten 16.000 tilskuere i Parken ved EM til sommer, og det glæder Dansk Boldspil-Union. (Foto: liselotte sabroe © Scanpix)
 • West Ham holder liv i Champions League-drømmen

  Lidt overraskende blander West Ham sig i denne sæson i toppen af Premier League, og mandag aften understregede klubben sin styrke.

  David Moyes' tropper vendte således 0-1 til 2-1 på ganske få minutter i første halvleg af opgøret mod Burnley.

  De to hurtige scoringer blev afgørende. West Ham holdt føringen hele vejen hjem og kom tilbage på sejrssporet efter to nederlag i træk.

  Det betyder, at klubben nu har 58 point på femtepladsen. Der er tre point op til Chelsea på den fjerdeplads, der giver en plads i Champions Leagues gruppespil.

  Med fire kampe tilbage og 12 point at spille om er det derfor fortsat muligt for klubben at blive en del af den mest fornemme klubturnering i næste sæson.

  Danske Frederik Alves sad på West Hams bænk i hele opgøret mandag aften.

  Michail Antonio jubler efter sin scoring til 2-1. Han scorede begge West Hams mål. (Foto: JON SUPER © Scanpix)

  /ritzau/

 • Sevillas drøm om det spanske mesterskab lider et knæk

  Sevilla kan så småt begynde at lægge drømmen om et spansk mesterskab på hylden.

  Mandag aften tabte klubben således med 0-1 til Athletic Bilbao og mister dermed terræn til de øvrige tophold øverst i La Liga.

  En sejr havde betydet, at Sevilla ville have tre point op til Atlético Madrid på førstepladsen og ét point op til Real Madrid og Barcelona på henholdsvis anden- og tredjepladsen.

  Nu er der i stedet seks point til Atlético og fire point til de to øvrige.

  Klubben kan trøste sig med, at Champions League-billetten til næste sæson er sikret. Der er således 17 point ned til Real Sociedad med fire kampe tilbage af sæsonen.

  Ivan Rakitic (til højre) og Sevilla må kigge langt efter det spanske mesterskab med seks point op til førerholdet, Atlético Madrid. (Foto: CRISTINA QUICLER © Scanpix)
 • Axelsen flyver hjem i ambulancefly efter coronasmitte

  Badmintonspilleren Viktor Axelsen er allerede i Danmark igen, efter at han i weekenden afleverede en positiv coronaprøve og missede EM-finalen i Ukraines hovedstad.

  Den danske verdensstjerne har selv arrangeret og betalt et privat ambulancefly, som har fløjet ham hjem til Danmark. Dermed slipper han for 13 dage i isolation i Ukraine.

  En ambulance fragtede Viktor Axelsen fra hotellet til privatflyet. Derefter har en ambulance i Danmark kørt ham hjem.

  Sportschef i Badminton Danmark, Jens Meibom, bakker op om Viktor Axelsens beslutning.

  - Han har fulgt alle gældende regler og retningslinjer og er nu hjemme, og det tror vi på, kan hjælpe ham i hans bedring.

  - Det er vigtigt for Viktor at have muligheden for at træne og få det rigtige at spise i processen om at stå så stærkt som muligt frem mod OL, og det mener vi, at han kan komme til med den her beslutning, siger Jens Meibom.

  Viktor Axelsen opholdt sig på hele turen hjem i et såkaldt isolationskammer.

  /ritzau/

 • FC København sejrer over AGF i intenst møde

  Foran, hvad der lød som et tætpakket Parken, var det FC København, der kom bedst fra start i mandagens Superliga-kamp mod AGF.

  Der stod FCK på det hele i første halvleg og med scoringer af Kamil Wilczek, Victor Nelsson og Jonas Wind var københavnerne foran med 3-0 ved pausen. Der skulle derfor lidt af et comeback til for AGF i anden halvleg.

  Men det havde AGF's Kevin Diks tænkt sig at gå efter. Med to scoringer på 10 minutter i anden halvleg havde han bragt AGF på 3-2, og der var derfor lagt op til en spændende afslutning. Det lykkedes dog ikke for AGF at få sat det sidste mål ind trods flere store muligheder.

  De tre point sender FCK tættere på Brøndby, og hovedstadsklubben er nu kun fire point efter rivalerne og andenpladsen i Superligaen. AGF forbliver på fjerdepladsen og har seks point op til FCK.

  FCK er med sejren kun fire point efter Brøndby på Superligaens andenplads. (Foto: liselotte sabroe © Scanpix)
 • Bo Svensson og Mainz spiller uafgjort i vigtig Bundesliga-kamp

  Den danske Bundesliga-træner Bo Svensson har siden sin ansættelse i Mainz i januar haft stor succes med at få det tyske hold væk fra bunden i ligaen.

  Mandag aften lykkedes det at spille 1-1 mod Hertha Berlin, der er en af de direkte konkurrenter om de to sidste nedrykningspladser i ligaen. Det var holdets venstreback Philipp Mwene, der scorede det ene mål.

  Med det ene point fastholder Mainz sin 12.-pladsen i Bundesligaen med seks point ned til stregen.

  Der er tre kampe tilbage i sæsonen, og her skal Mainz møde Frankfurt, Dortmund og Wolfsburg.

  Bo Svensson blev ansat 4. januar i år. Han har tidligere selv spillet i Bundesliga-klubben Mainz. (Foto: Tom Weller © Scanpix)
 • Danskere skal føre deres kaptajner til tops i Giroen

  To danskere blev mandag officielt udtaget til Giro d'Italia, da flere af holdene blev offentliggjort.

  Hos Team BikeExchange er Christopher Juul-Jensen blandt de otte ryttere, der skal køre Giroen. Danskeren er med for sjette gang i karrieren.

  Også Mikkel Honoré skal med i Giroen. Han blev udtaget af sit hold, Quick-Step, som også havde ham med sidste år.

  Christopher Juul-Jensen skal blandt andet hjælpe holdets kaptajn, Simon Yates, i det samlede klassement. Honoré skal blandt andre hjælpe Remco Evenepoel, som deltager i sin første grand tour, samt Joao Almeida, der begge vurderes til at have evner til at slutte højt i det samlede klassement.

  /ritzau/

 • Loftet for tilskuere til French Open hævet yderligere

  Op til 1000 tennisfans vil få lov til at overvære kampene på hver af de tre store baner på anlægget Roland Garros i Paris under grand slam-tennisturneringen French Open.

  Det oplyser Frankrigs sportsminister, Jean-Michel Blanquer, søndag til tv-stationen France 3 ifølge nyhedsbureauet Reuters.

  Fra 9. juni, hvor kvartfinalerne går i gang, vil grænsen blive hævet til 65 procent - men med et loft på 5000 tilskuere - på banerne Philippe Chatrier og Suzanne Lenglen.

  De to baner har normalt en kapacitet på henholdsvis 15.000 og 10.000 tilskuere.

  /ritzau/

 • Danske curlingkvinder lider nyt VM-nederlag

  Natten til mandag tabte Danmarks curlingkvinder 4-13 til Schweiz ved VM. Det var danskernes tredje nederlag i fire kampe, hvilket for nuværende placerer holdet på en samlet 11.-plads ved verdensmesterskabet i Calgary.

  Landene har dog ikke spillet lige mange kampe.

  Danmark skulle have mødt Tjekkiet natten til mandag, men det opgør blev udskudt på grund af et coronatilfælde i tv-produktionen.

  Der deltager 14 nationer ved VM, hvor alle møder alle én gang. Herefter går de seks bedste hold videre i turneringen og kvalificerer sig også direkte til næste års vinter-OL i Beijing.

  Det danske hold består af Madeleine Dupont, Denise Dupont, Lina Knudsen, Mathilde Halse og reserven My Larsen.

 • To Messi-scoringer holder liv i Barcelonas mesterskabsdrømme

  FC Barcelona og Lionel Messi sikrede sig her til aften tre vigtige point i La Ligas topstrid, da de besejrede Daniel Wass og Valencia med 3-2.

  Selvom det var de hvidblusede fra Valencia, der scorede kampens første mål i det 50. minut, lykkedes det Barcelona at vende skuden og sikre de tre point. Og her spillede den argentinske verdensstjerne Lionel Messi en afgørende rolle for, at den spanske topklub kan holde liv i mesterskabsdrømmen, da han stod for to af klubbens scoringer.

  Med sejren kravler Barcelona nemlig op på 74 point i den bedste spanske fodboldrække. Det er det samme pointtal som rivalerne fra Real Madrid har, og begge klubber ligger blot to point fra førstepladsen Atletico Madrid.

  Den danske angriber Martin Braithwaite var ikke med i Barcelonas trup til aftenens kamp, da han sidder ude med en skade.

  Lionel Messi scorede to af Barcelonas mål i sejren over Valencia. (Photo by JOSE JORDAN / AFP) (Foto: jose jordan © Scanpix)
 • Heroic slår Astralis i dansk gruppefinale

  Der stod danskeropgør på programmet, da Heroic og Astralis her til aften stod overfor hinanden ved gruppefinalen i Counter-Strike-turneringen Dreamhack Masters Spring.

  Astralis, der for nyligt solgte deres største stjerne Nicolai 'dev1ce' Reedtz, havde det svært mod deres danske konkurrenter fra Heroic, og efter de tabte den første bane med 6-16, skulle der andre boller på suppen i bane nummer to.

  Men i kampens anden bane fortsatte Heroic i samme suveræne stil, og da de vandt den med 12-3, måtte Astralis altså se sig slået i gruppefinalen.

  Med sejren er Heroic direkte kvalificeret til turneringens semifinale, mens Astralis skal spille kvartfinale.

 • Bale-hattrick sender Højbjerg og Tottenham nærmere top fire

  Pierre Emile Højbjerg og holdkammeraterne fra Tottenham tog i dag en vigtig sejr i kampen for top fire, da de besejrede Sheffield United med 4-0 i Premier League.

  Danskerens mandskab var i målhumør i dagens opgør, og særligt hans walisiske holdkammerat Gareth Bale havde indstilliet sigtekornet korrekt. Den udlånte Real Madrid-spiller scorede hele tre mål, og var derfor stærkt medvirkende til, at Sheffield United aldrig rigtig var i nærheden af sejren.

  Med de tre point kravler Højbjerg og Tottenham op på 56 point, og dermed indtager de femtepladsen i den bedste engelske fodboldrække. Dermed har de fem point op til Chelsea på fjerdepladsen.

  De fire hold, der slutter øverst i tabellen, kvalificerer sig til Champions League.

  Gareth Bale scorede hele tre mål i dagens opgør mod Sheffield United. (Foto: Shaun Botterill / POOL © Scanpix)
 • Danske stafethold slutter udenfor podiet ved 4x100 meter-finaler

  Både det danske herre- og kvindelandshold i 4x100 meter stafet sluttede her til aften udenfor podiepladserne ved World Relays i Polen.

  Begge hold kvalificerede sig på overraskende vis til dagens finale, da de lørdag aften gik videre fra semifinalerne på yderste mandag.

  Frederik Schou-Nielsen, Kojo Musah, Tazana Kamanga-Dyrbak og Simon Hansen, der repræsenterede de danske herrer, kom i mål på fjerdepladsen ved dagens finale, mens Sydafrika nappede sejren foran Brasilien og Ghana.

  Hos kvinderne sluttede det danske hold bestående af Emma Beiter Bomme, Astrid Glenner-Frandsen, Mette Graversgaard og Mathilde Kramer på sjettepladsen. Kvindernes finale blev vundet af Italien.

  Selvom de to danske stafethold ikke tager fra World Relays med medaljer om halsen, kan de juble over, at de ved gårsdagens løb sikrede sig en billet til OL i Tokyo.

  De to danske stafethold deltog også i finalerne ved 4x200 meter. Her blev det til en fjerdeplads for kvinderne, mens herrerne udgik undervejs.

 • Topholdet FC Midtjylland udbygger føringen efter sejr over FC Nordsjælland

  FC Midtjylland udbyggede her til aften deres føring i toppen af Superligaens mesterskabsspil, da de på hjemmebane besejrede FC Nordsjælland med 3-0.

  Med sejren udnyttede midtjyderne, at andenpladsen fra Brøndby tidligere på dagen tabte 2-4 i Randers. Dermed fører FC Midtjylland nu mesterskabsspillet med fire point ned til de gule fra vestegen.

  Midtjydernes mål blev scoret af Alexander Scholz, Frank Onyeka, og Pione Sisto.

  Der resterer fire spillerunder af Superligaens mesterskabsspil.

  FC Midtjyllands Frank Onyeka har scoret til 3-0 i 3F Superliga kampen FC Midtjylland mod FC Nordsjælland på MCH Arena i Herning, søndag 2. maj 2021.. (Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix) (Foto: Henning Bagger © Scanpix)
 • Danske håndboldherrer blæser Finland ud af banen ved EM-kvalifikation

  De danske verdensmestre i håndbold besejrede i dag Finland med hele 46-24 i EM-kvalifikationens sidste spillerunde.

  Danmark var allerede inden kampen sikre på at kvalificere sig til europamesterskabet, men Nikolaj Jacobsens tropper skulle bruge en sejr for at sikre førstepladsen i puljen. Og da kun førstepladsen opnår topseedning ved EM-slutrunden, var en sejr vigtig for det danske mandskab.

  Selvom de to hold fulgtes ad i kampens indledende minutter, stak de danske spillere i første halvleg fra og så sig sidenhen ikke tilbage.

  Med sejren sikrer de danske verdensmestre sig førstepladsen i puljen foran Nordmakedonien, mens Finland går fra EM-kvalifikationen uden et eneste point.

 • Thorbjørn Olesen springer femten pladser frem på spansk ferieø

  Den danske golfspiller Thorbjørn Olesen leverede søndag lidt af en slutspurt, da han sprang 15 pladser frem i den samlede stilling af Europa Tour-turneringen Tenerife Open.

  Den 31-årige dansker brugte 66 slag på dagens runde, og det var altså nok til at sende ham fra en 27. plads til en delt 12. plads. Sydafrikanske Dean Burmester vandt turneringen på den spanske ferieø.

  Olesen var dog ikke eneste dansker i aktion ved Tenerife Open.

  Joachim B. Hansen blev nummer 22, mens Nicolai Højgaard sluttede som nummer 74 i den spanske turnering.

 • Fan-protester udsætter topbrag mellem Manchester United og Liverpool

  Kampen mellem Manchester United og Liverpool, der stod til at skulle være spillet i dag, er blevet udsat på grund af protesterende fans, der har invaderet den bane, kampen skulle være spillet på.

  Det oplyser Manchester United i en pressemeddelelse.

  - Efter diskussion mellem politi, Premier League, Trafford Council og klubberne er vores kamp mod Liverpool blevet udsat af sikkerhedsmæssige årsager i forbindelse med protesterne i dag.

  - Vi vil nu sammen med Premier League finde en ny dato for kampen, skriver klubben på sin hjemmeside.

  Udsættelsen sker som konsekvens af, at Manchester United-tilhængere i dag tvang sig til adgang til klubbens hjemmebane for at protestere mod klubbens ejere.

  Manchester Uniteds fans protesterer mod klubbens ejere. (Photo by Oli SCARFF / AFP) (Foto: Oli Scarff © Scanpix)
 • Verdensmesteren Hamilton udbygger føring med sejr i Portugal

  Verdensmesteren Lewis Hamilton tog i dag sæsonens anden sejr ud af tre mulige, da han kørte først over stregen ved Portugals Grand Prix.

  Lige efter Mercedes-køreren kom Max Verstappen, der kørte over målstregen som nummer to i det portugisiske løb.

  Dagens første og andenplads ligger også nummer et og to i den samlede VM-stilling. Her har verdensmesteren Hamilton nemlig 69 point, mens Red Bull-køreren Verstappen har 61 point.

  Hamilton er blot tre sejre fra at runde imponerende 100 triumfer i karrieren, og briten står også noteret for syv verdensmesterskaber.

 • Målfest i Randers: Brøndby snubler i mesterskabskampen

  Brøndby havde i dag mulighed for at klatre op på Superligaens førsteplads, hvis de besejrede Randers på udebane. Men østjyderne havde lagt andre planer for udfaldet af dagens kamp.

  Efter et intenst og målrigt opgør tog Randers nemlig de tre point, da de slog ligaens andenplads med hele 4-2. Brøndby skal derfor håbe på, at FC Midtjylland, der indtager ligaens førsteplads, også smider point, når de i dag står overfor FC Nordsjælland i Superligaens mesterskabsspil.

  Randers kommer med sejren i dag op på 36 point, mens Brøndby fortsat indtager ligaens andenplads med 52 point.

 • Ajax vinder det hollandske mesterskab

  Den traditionsrige fodboldklub Ajax Amsterdam har vundet det hollandske mesterskab.

  Hovedstadsklubben besejrede i dag FC Emmen med 4-0 på hjemmebane, og dermed kommer de så langt foran i den bedste hollandske række, at de ikke kan nå at blive hentet.

  Ajax har blot tabt to ligakampe i denne sæson, og med suveræne 79 point kan de altså ikke længere hentes af ligaens øvrige tophold PSV og AZ Alkmaar.

  Spillerne fra Ajax fejrer mesterskabet. (Photo by MAURICE VAN STEEN / ANP / AFP) / Netherlands OUT (Foto: Maurice van Steen © Scanpix)
 • Dansk jubel: Emma Norsgaard vinder etapeløb i Luxembourg

  Den danske cykelrytter Emma Norsgaard vinder tredje og sidste etape af løbet Festival Elsy Jacobs i Luxembourg, og hun sikrer sig samtidig den samlede sejr i løbet.

  Danskeren, der kører for det spanske storhold Team Movistar, kom først over stregen på dagens etape, da hun i en vaskeægte massespurt sprintede sig til sejr.

  Norsgaard vandt også gårsdagens etape, og da hun igen i dag viste sig som feltets stærkeste rytter, forsvarer hun i flot stil sin gule trøje.

  Gårsdagens nummer tre, Leah Kirchmann, slutter lige efter Norsgaard på løbets samlede andenplads.

 • Eriksen og Inter vinder det italienske mesterskab

  Christian Eriksen og Inter har i dag vundet det italienske mesterskab.

  Sæsonen i den bedste italienske fodboldrække Serie A er endnu ikke spillet færdig, men da Atalanta på andenpladsen i dag ikke formåede at besejre Sassuolo, er Inter nu så langt foran, at de ikke kan blive hentet. De kan derfor nu kalde sig for italienske mestre.

  Eriksen scorede i går aftes sejrsmålet, da Inter besejrede Crotone med 2-0 og kom op på 82 point.

  Dermed bryder Eriksen og Inter storklubben Juventus' stime på ni mesterskaber i træk.

 • Silkeborg nærmer sig Superliga-oprykning efter sejr over Fredericia

  Silkeborg besejrede i dag Fredericia med 1-0 på hjemmebane i toppen af 1. division, og dermed har de for alvor sat pres på ligaens tophold Viborg.

  Med Silkeborgs sejr er der nemlig blot et enkelt point mellem nummer et og to i den næstbedste fodboldrække i Danmark.

  De to topholds nærmeste forfølger Esbjerg er henholdsvis syv og otte point efter i den samlede stilling, og dermed har både Viborg og Silkeborg solid kurs mod oprykning til Superligaen.

 • Sønderjyske sikrer overlevelse i Superligaen efter sejr over OB

  Sønderjyske sikrede sig i dag en ny sæson i Superligaen, da de på hjemmebane besejrede OB med 2-0 i nedrykningsspillet.

  Dermed kommer Sønderjyske op på 38 point, og da nedrykningstruede Lyngby med fire spillerunder igen har 13 point op til den sønderjyske klub, er de dermed sikret endnu en sæson i den bedste danske række.

  Til trods for nederlaget har OB fortsat fine muligheder for at sikre overlevelse i Superligaen, da de har syv point ned til Lyngby.

  Nedrykningsspillet føres af AaB, der har et enkelt point mere end Sønderjyske.

 • Manchester United-fans invaderer egen hjemmebane i protest

  Manchester Uniteds fans har søndag invaderet holdets hjemmebane Old Trafford forud for klubbens ligakamp mod Liverpool.

  Det beretter Sky Sports og flere engelske medier.

  Billeder og videoer viser at hundredvis af klubbens fans har indtaget banen forud for kampen for at protestere mod klubbens ejer, som er den amerikanske Glazer-familie.

  Utilfredsheden med Glazer-familien bunder blandt andet i, at det engelske storhold sammen med Liverpool og 11 andre klubber for nylig var med til at stifte den europæisk Super League, som de fleste af klubberne efterfølgende har trukket sig fra.

  Kampen mellem de to engelske storklubber stod til at skulle spilles klokken 17.30, men er blevet udskudt på grund af optøjerne. Det bekræfter Premier League på sin hjemmeside.

  - Efter en sikkerhedsbrist på Old Trafford kan vi bekræfte, at kampen Manchester United mod Liverpool ikke begynder 16.30 (17.30, dansk tid, red).

  - Sikkerheden for alle på Old Trafford er altafgørende. For nuværende er der ikke noget nyt starttidspunkt. Vi vil opdatere løbende, skriver ligaen.

  Manchester Uniteds fans protesterer forud for kampen mod Liverpool. REUTERS/Carl Recine (Foto: Carl Recine © Scanpix)
 • Dansker misser podiet ved EM i tumbling

  Ved de individuelle finaler ved EM i tumbling lykkedes det akkurat ikke danske Adam Scharf Matthiesen at nappe en podieplads. Danskeren slutter efter dagens finale på fjerdepladsen, mens sejren gik til russiske Vadim Afanasev.

  Danske Magnus Lindholmer, der også var i aktion i dagens finale, slutter som nummer seks.

  I kvindernes finale var der også dansk deltagelse. Ida Pågaard, der tidligere på ugen kvalificerede sig til finalen, blev nummer otte efter hendes to spring i finalen.

  Tumbling er en disciplin inden for springgymnastikken, hvor der alene fokuseres på banespring og hovedsageligt baglæns spring.

  I holdkonkurrencen ved EM, der fandt sted i fredags, sikrede det danske herrehold sig en sølvmedalje.

 • Harder-scoring sender Chelsea i Champions League-finalen

  Pernille Harder og holdkammeraterne fra Chelsea bookede her til eftermiddag billet til Champions League-finalen, da de besejrede Bayern München med 4-1.

  Den første af i alt to semifinaler endte 2-1 til det tyske storhold, og da dagens opgør helt ind til få minutter før tid stod 2-1 til Chelsea, lignede det, at kampen skulle ud i forlænget spilletid, før der ville findes en vinder. Men Pernille Harder ville det anderledes.

  I det 84. minut sprang den danske landsholdsanfører højest på et indlæg og pandede bolden i mål til 3-1. Og så havde Chelsea kurs mod finalen. I de døende minutter pressede Bayern München i den grad på for en udligning, men i stedet kunne Chelseas Francesca Kirby i overtiden lukke og slukke for tyskernes finaledrømme, da hun på en kontra scorede til slutstillingen 4-1.

  I finalen møder Pernille Harder og Chelsea de spanske giganter fra FC Barcelona, der tidligere i dag kvalificerede sig til finalen ved at sende PSG ud af turneringen.

  Finalen spilles d. 16 maj i Göteborg.

  Pernille Harder scorede målet til 3-1 i Chelseas sejr over Bayern München. Action Images via Reuters/John Sibley (Foto: John Sibley © Scanpix)
 • Tidligere Tour de France-vinder triumferer i schweizisk løb

  Den tidligere Tour de France-vinder Geraint Thomas sikrede sig i dag den gule trøje i det schweiziske etapeløb Romandiet Rundt, da han blev nummer tre på dagens enkeltstart. Det er waliserens første sejr i næsten tre år.

  På sjette og sidste etape af løbet kom Ineos-rytteren i mål 17 sekunder efter dagens vinder, Remi Cavagna, der vandt etapen i tiden 21 minutter og 54 sekunder. Den tid var nok til at Thomas kunne tage førertrøjen fra canadiske Michael Woods, der kom i mål lidt over et minut efter vinderen, Cavagna. Dermed falder Woods efter dagens etape ned på løbets samlede femteplads.

  Richie Porte og Fausto Masnada slutter som toer og treer i det schweiziske løb.

Mere fra dr.dk