Seneste sport

Uefa dropper undersøgelse af Neuers regnbue-armbind

Overblik

 1. Uefa dropper undersøgelse af Neuers regnbue-armbind

  Det Europæiske Fodboldforbund, Uefa, har trukket stikket på undersøgelsen af Tysklands målmand og anfører, Manuel Neuer, og hans regnbue-armbind.

  Det meddeler Tysklands fodboldforbund, DFB, på Twitter.

  - Uefa har i dag meddelt DFB, at de har stoppet undersøgelsen af Manuel Neuers regnbue-armbind.

  - Armbindet er blevet vurderet som et hold-symbol for diversitet og således for en god sag, skriver DFB.

 2. Ecuardoriansk guld i landevejscykling - Fuglsang forsøgte og eksploderede

  Richard Carapaz vandt landevejsløbet og sender OL-guld hjem til Ecuador. (Foto: Matthew Childs © Ritzau Scanpix)

  Det var som ventet de hårde stigninger omkring Tokyo, der blev afgørende i herrernes landevejsløb. På den sidste stigning kørte ecuadorianske Richard Carapaz og amerikanske Brandon McNulty væk fra favoritgruppen, og det hul blev afgørende.

  Inde på motorbanen på de sidste fem kilometer angreb Carapaz fra McNulty og kørte alene i mål til en flot guldmedalje til Ecuador.

  I spurten i favoritgruppen om de resterende medaljer tog belgieren Wout van Aert sølv, mens tog den slovenske Tour de France-vinder Tadej Pogacar tog bronze.

  Jakob Fuglsang angreb også på stigningerne og fik et hul, men det var, da han blev hentet igen, at kontraangrebet kom fra Carapaz og McNulty, og 10 kilometer fra mål blev han sat fra favoritterne. Han blev nummer 12.

 3. OL-surfere jubler med udsigt til tyfon i Japan

  Voldsomt vejr kan ramme De Olympiske Lege tirsdag.

  En tyfon lurer i det fjerne, og det har fået OL-arrangørerne til at flytte konkurrencerne indenfor roning fra mandag til søndag. Det skriver Ritzau.

  Mens uvejr og bølger er ubelejligt for roerne, så får udsigten til uvejr og enorme bølger surferne til at juble.

  - Der kommer til at være nogle gode bølger. Der er en stærk tyfon ud for Japans kyst, og vi ved, at bølgerne bliver større, siger Fernando Aguerre, der er præsident for Det Internationale Surfingforbund, ifølge Ritzau.

  Arrangørerne for OL tager udsigten til uvejret relativt roligt, fordi det er muligt at forudsige stormens rute, skriver Ritzau.

 4. Dansk herredouble i badminton kommer fra land med sejr ved OL

  Den danske herredouble i badminton Anders Skaarup og Kim Astrup nappede sejren mod det russiske makkerpar Vladimir Ivanov og Ivan Sozonov lørdag formiddag.

  Danskerne vandt kampen i to sæt.

  Første sæt blev vundet relativt ubesværet 21-13 af danskerne, mens de fik mere modstand i andet, som endte 21-18 til Skaarup og Astrup.

  Dermed fik danskerne en god start på gruppespillet. I gruppen møder de også det nigerianske makkerpar Olofua og Opeyori og japanerne Endo og Watanabe.

 5. De første OL-medaljer er blevet uddelt

  Det er ikke engang et døgn siden, åbningsceremonien kickstartede årets OL, men allerede nu er de første medaljer blevet uddelt. Den kinesiske skytte Qian Yang endte nemlig øverst på skamlen, da der her til morgen blev dystet i kvindernes 10 meter riffel.

  Dermed bliver kineseren den første, der får hængt en guldmedalje om halsen ved årets OL.

  De to danskere Rikke Mæng Ibsen og Anna Skade Nielsen var også en del af konkurrencen i 10 meter riffel. Danskerne endte dog som nummer henholdsvis 22 og 28, og dermed formåede de ikke at kvalificere sig til finalen.

  Qian Yang vandt OL's første guldmedalje. (Foto: ANN WANG © Ritzau Scanpix)
 6. Glyngøre fejrede Jonas Vingegaard: 'Jeg synes, det er fantastisk, det han har lavet'

  Det var den helt store velkomstkomité, der med kage, kram og hornmusik, ventede cykelrytter Jonas Vingegaard, da han kom hjem til Glyngøre tidligere i dag.

  - Jeg synes, det er fantastisk, det han har lavet, og nu var der en grund til at få lov til at se Tour de France i år, nu hvor han var med, så skulle man jo se med hver dag, siger Bent Jørgensen, der var blandt dagens fremmødte.

  Hvis Vingegaard går hen og får en endnu bedre placering næste år, så er Bent Jørgensen også klar til at fejre.

  - Så skulle vi nok til København, der skal man ind på Rådhuset.

 7. Agger åbner trænerkarrieren med sejr i Horsens

  Daniel Agger (th) sammen med Lars Jacobsen. (Foto: Frank Cilius © Ritzau Scanpix)

  Daniel Agger fik fredag debut som HB Køge-træner med sin tidligere landsholdskollega Lars Jacobsen ved sin side.

  Den storsatsende 1. divisionsklub vandt således med 2-0 over AC Horsens i sæsonens første runde.

  Dermed kunne de tidligere landsholdskæmper løfte armene i triumf efter en kamp, der ikke var synderligt medrivende.

 8. Tyske gymnastikkvinder overvejer at skifte dragt i protest mod sexisme

  Da de tyske gymnastikkvinder tilbage i april dystede ved EM var det med et twist, man ikke normalt ser i gymnastik.

  Trikoten var droppet til fordel for en dragt med lange ærmer og bukser. Et statement mod sexisme i gymnastikkens verden, lød det dengang fra gymnasten Elisabeth Seiz, der også deltager i søndagens kvalifikation.

  - Vi ville vise at alle kvinder selv har retten til at bestemme, hvad de vil have på.

  Her har de tyske gymnaster dog endnu ikke besluttet sig for, om de igen vil droppe trikoten.

  - Det er beslutning fra dag til dag baseret på, hvordan vi føler og hvad vi vil. På konkurrencedagen beslutter vi os, siger Elisabeth Seitz.

 9. Glyngøre var klar til at hylde den hjemvendte Tour de France-helt

  • Omkring 150 borgere var mødt op for at fejre Jonas Vingegaard. (Foto: Ernst van norde © Ritzau Scanpix)
  • Hjembyen Glyngøre diskede op med festligheder og hyldest, da Jonas Vingegaard kom hjem fra Tour de France. (Foto: Ernst van norde © Ritzau Scanpix)
  • Velkomstkomitéen bestod af store som små, der alle var glade for at se den hjemvendte cykelmyg. (Foto: Ernst van norde © Ritzau Scanpix)
  • Med sig havde Jonas Vingegaard sin kæreste, Trine Marie Hansen, og datteren Frida, og de fik fornøjelsen af både hornmusik, krammere og kage. (Foto: Ernst van norde © Ritzau Scanpix)
  • 'Vingegaard' var skrevet i versaler på gaden, hvor flere fra Glyngøre var klar til at byde Jonas Vingegaard velkommen hjem. (Foto: Ernst van norde © Ritzau Scanpix)
  1 / 5

  Det var noget af en byfest, der ventede cykelrytter Jonas Vingegaard, da han i dag vendte hjem efter Tour de France.

  Den 24-årige cykelrytter sikrede sig en andenplads ved dette års Tour, og den store velkomstkomité i Glyngøre var mødt op for at få et glimt af den unge cykelrytter, som pludselig kørte med blandt verdens bedste.

  Med sig havde Jonas Vingegaard sin kæreste, Trine Marie Hansen, og datteren Frida, og de fik fornøjelsen af både hornmusik, krammere og kage.

  Men fejringerne stopper slet ikke i dag. I morgen lægger Vingegaard turen forbi Skive Kommune, hvor der på Rådhustorvet venter ham en officiel hyldest.

 10. Olierede Pita fra Tonga bar stolt fanen ind i bar overkrop ved åbningen af OL

  Den tonganske OL-atlet Pita Nikolas Taufatofua bar fredag fanen ind for sit land under åbningsceremonien i Tokyo kun iført en taʻovala, som er en formel tongansk dragt. Hans overkrop var desuden smurt ind i olie.

  Og det er ikke første gang, at han har gjort det.

  I 2016 gik det viralt, da han i Rio, og igen i 2018 vakte det opsigt, da han i Pyeongchang ved de vinterolympiske lege kom bærende med fanen i bar overkrop trods frostgrader.

  Ved sommerens OL deltager han i taekwondo, som han også gjorde i 2016. Ved vinter-OL i 2018 deltog han i 15 kilometer langrend. Han prøvede endda at kvalificere sig til OL i Tokyo i kano sprint.

  Du kan se ham bære fanen ind ved tre de tre olympiske lege i videoen i toppen.

 11. Dårlig vejr fremskynder kvartfinalerne i roning

  Færøske Sverri Nielsen efter han var kommet i mål. (Foto: LISE ASERUD © Ritzau Scanpix)

  På mandag skulle der have været afholdt kvartfinaler i roning ved OL i Tokyo. Men dårlige vejrprognoser betyder at kvartfinalerne nu bliver rykket frem til søndag.

  Det bekræfter Jacob Andersen, presseansvarlig i Danmarks Idrætsforbund:

  - Roning er aflyst på mandag, og Sverri Nielsen rykkes derfor til søndag, skriver Jacob Andersen i en sms til DR Sporten.

  Sverri Nielsen fik en sikker start på OL, da han tidligt fredag morgen vandt sit indledende heat og kvalificerede sig til kvartfinalen i herrernes singlesculler.

 12. Se billederne: De danske OL-deltagere træder ind på det olympiske stadion

  • Som noget nyt har hvert land ved dette års OL kunne udpege to fanebærere - en af hvert køn. For Danmark er det sejleren Jonas Warrer og hækkeløberen Sara Slott Petersen. (Foto: liselotte sabroe © Ritzau Scanpix)
  • Danmark stiller med 111 atleter ved OL i Tokyo. Ikke alle de danske atleter er til stede i den danske delegation under åbningsceremonien, fordi de skal i konkurrence inden for de nærmeste dage. (Foto: liselotte sabroe © Ritzau Scanpix)
  • Danmark er et ud af 205 lande, der deltager ved De Olympiske Lege i år. Nordkorea har meldt afbud. (Foto: liselotte sabroe © Ritzau Scanpix)
  • Den ene danske fanebærer Sara Slott Petersen vandt sølv i 2016, mens den anden Jonas Warrer vandt guld i 2008. (Foto: liselotte sabroe © Ritzau Scanpix)
  1 / 4

  Med Dannebrog forrest er de danske OL-atleter netop trådt ind på det olympiske stadion i Tokyo.

  Fanebærerne for Danmark er hækkeløberen Sara Slott Petersen og sejleren Jonas Warrer. De to ledte holdet ind på stadion, mens de sammen bar den danske fane.

  Danmark stiller med 111 atleter.

  Åbningsceremonien startede klokken 13 og er en lidt usædvanlig en af slagsen, fordi den på grund af pandemien bliver afholdt på et stort set tomt olympisk stadion.

 13. Se billederne: Åbningsceremonien ved OL er i gang

  • Fyrværkeri skyder åbningsceremonien i gang. (Foto: kim Kyung-Hoon © Ritzau Scanpix)
  • Det japanske flag bæres ind for at blive hejst på stadion akkompagneret af den japanske nationalsang, sunget af sangerinden Misia. (Foto: Jeff Pachoud © Ritzau Scanpix)
  • Åbningsceremonien foregår på det olympiske stadion i Tokyo. (Foto: Jonathan Nackstrand © Ritzau Scanpix)
  • Traditionen tro er åbningsceremonien et stort show - i år dog uden fyldte tribuner. (Foto: Jewel SAMAD © Ritzau Scanpix)
  1 / 4

  Med et års forsinkelse er De Olympiske Lege officielt ved at blive skudt i gang med åbningsceremonien i Tokyo.

  Pandemien gør det til en mere afdæmpet åbningsceremoni, end vi er vant til, men de store traditioner skal stadig holdes i hævd.

  Den olympiske ild skal tændes, det olympiske flag hejses og fredsduerne slippes fri.

  Det hele sendes live på DR1.

 14. Danmarks seneste fanebærer sender hilsen til de kommende OL-danskere

  Caroline Wozniacki, der var fanebærer ved de seneste olympiske lege, i Rio de Janeiro i 2016, har sendt en hilsen til både de danske OL-atleter, men også de to danske fanebærere, Sara Slott Petersen og Jonas Warrer.

  - Vi hepper med hjemmefra og håber, I gør det rigtig godt og får nogle medaljer med hjem til Danmark.

  - Jonas og Sara, tillykke med at I skal bære den danske fane. Det er et kæmpe øjeblik. Nyd det, siger Caroline Wozniacki.

 15. Ung længdespringer udtaget til sin PL-debut

  Bjørk Kjellman Nørremark, der gør sig i længdespring, er blevet udtaget til de paralympiske lege, der begynder 24. august.

  Det skriver Danmarks Idrætsforbund i en pressemeddelelse.

  - Det er helt vildt. Jeg er så glad. Jeg tror næsten ikke, jeg forstår det, før jeg står i Tokyo, lyder det fra Bjørk Kjellman Nørremark i pressemeddelelsen.

  Bjørk Kjellman Nørremark gør sig i T47-klassen, da hun mangler venstre hånd. Hendes personlige rekord i længdespring, som hun satte ved EM i år, lyder på 5,26 meter.

  - Det er jo noget af det største, man kan komme til. Og at komme til det i så ung en alder, det synes jeg er ret overvældende. Jeg er ret tom for ord på mange måder. Selvfølgelig havde jeg håbet det, men jeg havde aldrig forventet at komme til det, lyder det fra Bjørk Kjellman Nørremark.

 16. Bueskytten Maja Jager får indonesisk modstand i første knockout-runde

  Den danske bueskytte Maja Jager var i nat for første gang i konkurrence ved OL. I sin kvalifikationsskydning sluttede hun på 25.-pladsen ud af 64 deltagere.

  Det betyder, at hun den 29. juli skal møde indoneseren Diananda Choirunisa, der sluttede som nummer 40. Vinderen af den dyst går videre til 1/16-finalerne, mens taberen ryger hjem.

  Ved kvalifikationsskydningen var niveauet tårnhøjt i toppen, og sydkoreaneren An San satte olympisk rekord med 680 point. To af hendes landsmænd og mexicaneren på fjerdepladsen scorede også alle point nok til at slå den gamle OL-rekord.

 17. Færøsk roer tager hul på det danske OL med sikker sejr

  Sverri Nielsen på vandet i Japan. (Foto: PIROSCHKA VAN DE WOUW © Ritzau Scanpix)

  Så har de første danskere været i aktion ved OL i Tokyo.

  Roeren Sverri Nielsen fra Færøerne er sikkert videre til kvartfinalerne i singlesculler ved OL, efter det danske medaljehåb snuppede en sikker førsteplads i det indledende heat 3 i nat.

  Det var på forhånd ventet, at europamesteren fra 2020 ville ro sig videre til kvartfinalen, og Sverri Nielsen førte da også komfortabelt det meste af løbet.

  Mændenes kvartfinaler i singlesculler afvikles natten til mandag 26. juli dansk tid.

 18. AGF taber til hold fra Nordirland i Conference League

  AGF tabte overraskende med 2-1 til Larne fra Nordirland i kvalifikationen til den europæiske turnering Conference League.

  Allerede efter tre minutter kom de nordirske værter foran, og efter en halv time fordoblede de føringen.

  Den stilling holdt indtil kort før tid, hvor AGF fik en livline før næste uges returkamp i Aarhus, da et besynderligt selvmål endte med at give en reducering til aarhusianerne.

 19. FCK vinder sikkert i Conference League

  FC København vandt sikkert 4-1 over Torpedo Belaz Zhodino fra Hviderusland i kvalfikationen til Conference League.

  Københavnerne fik derfor et glimrende udgangspunkt før returkampen, der skal spilles i Kazan om en uge.

  Målene blev scoret af Rasmus Falk, Jonas Wind Kamil Wilczek. Sidstnævnte scorede to mål.

 20. Landsholdsspilleren Simone Boye skifter til Arsenal

  Den danske fodboldlandsholdsspiller Simone Boye skifter fra tyske Bayern München til engelske Arsenal.

  Den engelske klub oplyser ikke, hvor lang en kontrakt de har givet forsvarsspilleren.

  Til gengæld fortæller klubbens træner, Jonas Eidevall at han glæder sig til at arbejde sammen med den 29-årige dansker.

  - Hun er en rutineret forsvarsspiller, der kommer med stor vindermentalitet. Derfor er jeg sikker på, at hun kommer til at passe godt ind på holdet.

 21. Lynhattrick sørger for brasiliansk fodboldsejr ved OL

  Richarlison har kæmpet hårdt for at overbevise sin engelske klub Everton om, at han skulle have lov at komme til OL med Brasiliens fodboldhold.

  Det lykkedes, og torsdag viste han, at motivationen er enorm.

  Angriberen scorede således et hattrick på bare 23 minutter i første halvleg, da Brasilien slog Tyskland med 4-2 i de to landes første OL-kamp.

  /ritzau/

  Richarlison var kampens store spiller. Han spiller til dagligt in engelske Everton. (Foto: DANIEL LEAL-OLIVAS © Ritzau Scanpix)
 22. 22 danske OL-atleter deltager i åbningsceremonien

  Det er langtfra alle danske OL-atleter, der kommer til at deltage i åbningsceremonien på det olympiske stadion i Tokyo fredag.

  Danmarks Idrætsforbund (DIF) oplyser i en pressemeddelelse, at blot 22 ud af de i alt 111 atleter kommer til at følge fanebærerne Jonas Warrer og Sara Slott Petersen ind på stadion.

  Årsagen er, at flere atleter skal konkurrere lørdag og søndag, og deres forberedelser skal ikke forstyrres.

  - Vi er kommet til OL for at dyrke sport på højeste niveau og vinde medaljer. Så selv om OL-åbningsceremonien er en drøm at deltage i, så går vi ikke på kompromis med det sportslige, siger Søren Simonsen, chef de mission.

  /ritzau/

 23. FIFA får den første engelsktalende, kvindelige kommentator i historien

  Hvis du kaster dig ud i at spille mod de største ligaer, klubber og fodboldspillere i verden i fodboldspillet FIFA, kan det fra september blive med en kvindelig kommentator i øret.

  Den tidligere engelske landsholdsspiller Alex Scott bliver nemlig kommentator i FIFA 22. Det har hun offentligjort på Twitter.

  Det betyder også, at Scott bliver den første engelsktalende, kvindelig kommentator i det populære spil, der har eksisteret i mere end 20 år.

  - Mens jeg er den første engelsktalende, kvindelige vært til at indgå i FIFA, vil jeg helt sikkert ikke være den sidste.

  - Jeg ved, det her blot er starten på en stærkere kvindelig fodboldrepræsentation fra FIFA og den samlede fodboldverden, skriver den tidligere fodboldstjerne.

  FIFA har haft andre kvindelige kommentatorer, som den spanske tv-vært og sportsjournalist Nira Juanco, der kommenterer på spansk i FIFA 21.

 24. Ny tjekkisk OL-atlet testet positiv for corona

  Ny dag, ny coronaramt tjekkisk OL-atlet.

  Torsdag oplyser et tjekkisk medie ifølge Reuters, at beachvolleyballspilleren Marketa Slukova-Nausch er blevet testet positiv.

  Hun er dermed den tredje tjekkiske udøver og den femte i alt fra landets OL-delegation, der bliver ramt af det smitsomme virus.

  Tidligere er en mandlig beachvolleyballspiller samt træner for beachvolleyballholdet Simon Nausch, der er gift med Marketa Slukova-Nauch, blevet testet positive. Det samme er en bordtennisspiller.

  I lørdags blev et fortsat unavngivent medlem af Tjekkiets OL-delegation konstateret smittet ved ankomsten til Tokyo fra Prag.

  OL åbnes officielt fredag, men de første konkurrencer fandt sted onsdag.

 25. Spanske fodboldstjerner deler med Egypten ved OL

  Egypten fik torsdag en særdeles godkendt start på fodboldturneringen ved OL.

  Her lykkedes det nemlig at få point i mødet med Spanien, der har det på papiret stærkeste mandskab med til legene i Tokyo.

  Seks af de spillere, der var med til at sende Spanien i EM-semifinalen tidligere på sommeren, er med. Det samme er Real Madrids Marco Asensio, Dani Ceballos fra Arsenal og Oscar Mingueza fra FC Barcelona blandt andre.

  Men de mange spanske profiler kunne altså ikke få skovlen under Egypten, der ikke har landets absoluts største fodboldstjerne, Mohamed Salah, i OL-truppen. Kampen endte 0-0.

  Spanien og Egypten er i gruppe med Argentina og Australien. De to bedste går videre til kvartfinalerne.

  OL åbnes officielt fredag, men konkurrencerne er altså allerede i gang. De startede onsdag med softball og kvindefodbold.

  Ved OL må fodboldholdene kun have tre spillere over 24 år med. Det er derfor for langt de fleste nationers tilfælde ikke de sædvanlige stjerner, der udgør holdene ved sommerlegene.

 26. Nyt NHL-hold snupper dansk landsholdsspiller i San Jose

  Alexander True har fået ny arbejdsgiver i NHL.

  Det står klart, efter at det nydannede hold Seattle Kraken onsdag valgte danskeren.

  Kraken fik som nyt hold i den nordamerikanske ishockeyliga mulighed for at fylde holdkortet med 30 spillere fra andre hold, i det der på engelsk hedder en expansion draft, og her var Alexander True altså en af de spillere, som blev udvalgt.

  24-årige True skifter dermed væk fra San Jose Sharks, som han har været tilknyttet siden sommeren 2018.

  Danskeren har faktisk spillet ishockey i Seattle før. Fra 2014 til 2017 spillede han for juniorholdet Seattle Thunderbirds.

  True blev i 2020 den 14. dansker til at gå på isen i NHL, der regnes for at være verdens stærkeste liga. I maj fik han debut på det danske A-landshold ved VM.

 27. Tyrkisk klub præsenterer Haji Wright, men Sønderjyske afviser

  Sønderjyskes amerikanske angriber Haji Wright er skiftet til tyrkisk fodbold.

  Det hævder i hvert fald den tyrkiske klub Antalyaspor fra den bedste række, men Sønderjyske er ikke enig.

  Antalyaspor skriver på Twitter, at klubben har lejet 23-årige Wright frem til næste sommer, og at aftalen indeholder en købsoption.

  Men Sønderjyske har endnu ikke skrevet om skiftet, og det er ikke en forglemmelse eller på grund af ferie, fastslår direktør Jonas Lygaard.

  - Vi har ikke en aftale endnu, og vi melder ikke noget ud, før alle ting i en aftale på plads, siger Lygaard.

  /ritzau/

 28. Topsprinter får 12 måneders karantæne

  Den forsvarende VM-bronzevinder på 200-meterløb for mænd kommer umiddelbart ikke til OL i Tokyo.

  Alex Quiñonez er således blevet idømt 12 måneders karantæne, efter han har misset tre dopingtest inden for det seneste år.

  Det meddeler Atletikkens Integritetsenhed (AIU), som i juni suspenderede Alex Quiñonez, mens man vurderede sagen.

  Ifølge nyhedsbureauet AFP kan den 31-årige ecuadorianer teoretisk set stadig komme med til OL i Tokyo, men det kræver, at en eventuel appelsag når at blive færdigbehandlet i tide.

  Quiñonez vandt i 2019 bronze ved VM i Qatar, da han løb 200 meter på 19,98 sekunder. Han blev i 2012 nummer 7 på 200-meterdistancen ved OL i London.

  /ritzau/

 29. Håndboldherrerne slår Frankrig i OL-test

  De danske håndboldherrer spillede onsdag eftermiddag testkamp mod Frankrig i Japan forud for OL i Tokyo.

  Og de forsvarende danske verdensmestre vandt 33-28 over Frankrig, oplyser Dansk Håndbold Forbund på Instagram. Håndboldherrerne var foran 16-14 ved pausen.

  Danmark indleder forsvaret af OL-guldet, som blev vundet i Rio i 2016, på lørdag klokken 14.30 dansk tid. Den kamp kan ses på DR1.

  Første kamp er værtsnationen Japan i gruppen tæller også Egypten, Bahrain, Portugal og Sverige.

 30. Sveriges fodboldkvinder udspiller verdensmestrene fra USA

  Stina Blackstenius og Fridolina Rolfö (nummer 18) fejrer førstnævntes scoring. (Foto: Yoshikazu TSUNO © Ritzau Scanpix)

  Sverige er ved at udvikle sig til at være lidt af en ond ånd for USA i kvindefodbold ved OL.

  Onsdag besejrede svenskerne USA 3-0.

  Ved OL i 2016 sendte svenskerne USA ud i kvartfinalen, og nu har det altså givet amerikanerne en svær start på OL-turneringen, som de ellers vandt tre gange i træk fra 2004 til 2012. USA er også dobbelt forsvarende verdensmester.

  Stina Blackstenius med to scoringer og Lina Hurtig med en enkelt sænkede amerikanerne.

  Se højdepunkter fra kampen i videoen herunder:

  Tidligere onsdag slog Storbritanniens hold Chile med 2-0, mens Brasilien udspillede Kina og vandt 5-0.

 31. Endnu to atleter misser OL - smittet med coronavirus

  Yderligere to OL-atleter har afleveret positive coronatest og går dermed glip af legene i Tokyo.

  Der er tale om den hollandske skater Candy Jacobs og den chilenske taekwondokæmper Fernanda Aguirre.

  Den hollandske Candy Jacobs er knust over, at hun ikke får lov til at skate til OL.

  - Mit hjerte er knust. Desværre er jeg blevet testet positiv for covid-19, hvilket betyder, at min olympiske rejse er slut. Jeg føler mig rask, og jeg har gjort alt i min magt for at forhindre dette scenarie, skriver hun i et opslag på Instagram.

  - Jeg har brug for tid til at hele mit knuste hjerte og komme over det. Kom så Paris 2024, skriver hun.

  OL begynder på fredag, og indtil videre er flere atleter testet positive.

 32. Brisbane bliver OL-vært i 2032

  Den australske by Brisbane bliver vært for sommer-OL i 2032.

  Det har medlemmerne af Den Internationale Olympiske Komité (IOC) besluttet onsdag.

  Dermed bliver Australien vært for et sommer-OL for tredje gang efter 1956-legene i Melbourne og i Sydney i 2000.

  IOC havde på forkant af den endegyldige beslutning udnævnt Brisbane som den foretrukne kandidat til 2032-værtsskabet, og Brisbane blev valgt uden modstand, da der ikke var indstillet andre værtsbyer.

  Dette års olympiske lege bliver officielt skudt i gang med åbningsceremonien på fredag, mens 2024-legene foregår i Paris, inden Los Angeles er vært i 2028.

 33. Ugandisk OL-vægtløfter, der forsvandt i Japan, er fundet igen

  Vægtløfteren Julius Ssekitoleko fra Uganda, der forsvandt i Japan på en træningslejr forud for OL, er blevet fundet.

  Det skriver flere japanske medier, heriblandt det japanske public service-medie, NHK.

  Ssekitoleko forsvandt i fredags, fordi han ønskede at starte et nyt liv i Japan.

  Men nu er han blevet fundet af politiet i Mie-præfekturet, og han vil nu blive sendt hjem til Uganda, hvor hans forsvinden vil blive håndteret, udtaler Ugandas japanske ambassade til Kyodo News.

 34. OL er i gang: Japan og Australien åbner legene med softball-kamp

  Det kan godt være, at de olympiske lege i Tokyo først officielt begynder fredag, når der er åbningsceremoni, men natten til onsdag blev der tyvstartet på legene.

  Japan og Australien fik æren af at tage hul på legenes allerførste konkurrence, som er softball.

  Softball er en af de sportsgrene, der er ny i OL-regi. Den gør comeback efter pause i to lege. Det var værtslandet, Japan, der vandt nattens åbningskamp. 8-1 blev Australien slået.

  • Japanerne længst væk og australierne i gult tyvstartede OL med åbningskampen i kvindernes softball-turnering. (Foto: YUMA SUGURO © AFP or licensors)
  • Japan vandt kampen 8-1. Her er det japanske Yu Yamamoto i aktion. (Foto: JIJI Press)
  1 / 2

  Senere slog USA også Italien 2-0 i softball-turneringen.

  Onsdag formiddag begynder kvindernes fodboldturnering ligeledes.

  Blandt andet er der topkamp mellem Sverige og USA på programmet. Den kamp kan ses på DR1 fra klokken 10.20.

 35. Milwaukee Bucks vinder første NBA-titel i 50 år

  Hjemmeholdet kan især takke Giannis Antetokounmpo for sejren, da den græske stjernespiller mod Suns noterede sig for hele 50 point. (Foto: JONATHAN DANIEL © Ritzau Scanpix)

  Det blev Milwaukee Bucks, der løb med førstepladsen i den amerikanske basketballliga NBA tidligt her til morgen, da de vandt 105-98 over Phoenix Suns.

  Det var holdets første NBA-mesterskab siden 1971.

  Holdet kan især takke Giannis Antetokounmpo for sejren, da den græske stjernespiller sikrede dem 50 point.

  Han er den bare syvende spiller i NBA's historie til at lave 50 point i en finalekamp, og den 26-årige græker blev efter opgøret kåret til finaleseriens bedste spiller - den såkaldte MVP.

  - Jeg vil gerne takke Milwaukee for at tro på mig. Jeg vil gerne takke mine holdkammerater for at give den gas med mig, sagde han efter kampen.

 36. FCM-lejren er fortrøstningsfuld efter 1-1 i Skotland

  FC Midtjylland har nu gode forudsætninger for at kunne spille sig videre i Champions League-kvalifikationen.

  Det siger træner Bo Henriksen, efter klubben tirsdag aften spillede 1-1 på udebane mod skotske Celtic.

  Han er særlig glad for den defensive præstation, der er "markant bedre" end i 1-2-nederlaget til OB i Superligaens premiererunde.

  - Vi får et rigtig fint udgangspunkt. Efter det røde kort forsvarer vi os rigtig godt ti mod ti. Det er måske det, jeg er allermest stolt over. At vi på en svær udebane i Europa får et kryds og forsvarer så godt til sidst, siger den nye FCM-træner.

  Erik Sviatchenko spår sit hold en god chance for at kunne avancere i kvalifikationen og som minimum sikre et Europa League-gruppespil.

  - Jeg sagde før det hele, at vi havde gode muligheder, og det er jeg ikke blevet afkræftet i. Jeg synes, at vi kan spille lige op med dem.

  - Det hele er status quo. Vi går ind til næste kamp med samme mindset om, at vi skal vinde kampen, siger Sviatchenko.

  /ritzau/

 37. FCM sikrer uafgjort i første møde med Celtic i Champions League-kvalifikationen

  Tirsdag aften sikrede FC Midtjylland 1-1 mod Celtic på udebane i holdenes første møde i Champions League-kvalifikationens anden runde.

  Det holdt dog hårdt for midtjyderne, der var oppe imod et skotsk mandskab, der kom til mange muligheder i løbet af kampen foran omkring 9.000 skotske tilskuere.

  Skotternes scoring faldt efter små 40 minutter, da den 19-årige israeler Liel Abada scorede til 1-0.

  Målet blev efterfulgt af stor dramatik, da holdets anden israeler Nir Bitton fem minutter efter fik sit andet gule kort, da han prikkede Anders Dreyer i hovedet.

  10 minutter inde i anden halvleg var det så Dreyers tur til at modtage sit andet gule kort, da han prøvede at filme sig til et frispark, ifølge dommeren.

  Med omkring 25 minutter tilbage af opgøret satte FCM's brasilianske Evander et flot frispark i mål til 1-1, som også blev kampens slutresultat.

  De to hold mødes i Herning på onsdag i næste uge.

 38. GOG og TTH får slovensk modstand i europæisk kvalifikation

  De danske herrehold GOG, TTH Holstebro og Bjerringbro-Silkeborg Håndbold, BSH, samt kvindeholdet Herning-Ikast Håndbold var alle i bowlen, da der tirsdag blev trukket lod til kvalifikationen til European League. Den næstbedste europæiske håndboldturnering.

  Herreholdene træder ind i første kvalifikationsrunde, mens Herning-Ikast træder ind i tredje og sidste.

  GOG trak på papiret den sværeste modstander i slovenske Celje, mens TTH Holstebro trak et andet slovensk mandskab Trimo Trebnje, der blev nummer to i den slovenske liga.

  BSH skal modsat ikke rejse så langt, da holdet skal til Sverige for at spille mod Ystads IF.

  Herning-Ikast Håndbold skal i tredje kvalifikationsrunde møde vinderen af tyrkiske Yalikavaksports Club og ungarske MTK Budapest om en plads i gruppespillet.

  Viborg HK er allerede sikret en plads i kvindernes gruppespil.

 39. OL-chef holder nøje øje med smittetal inden OL

  Toshiro Muto, øverste direktør i Tokyos organisationskomité, holder skarpt øje med smittetallene i Tokyo, som lige nu er stigende kort inden OL begynder fredag den 23. juli.

  OL, der i forvejen ikke har nogen særlig bred opbakning blandt det japanske folk, løber dog som planlagt at stablen på fredag.

  - Vi kan ikke forudse, hvad der vil ske med antallet af corona-smittede. Vi vil fortsætte diskussionerne, hvis der er en stigning, siger Toshiro Muto.

  - På dette tidspunkt kan tallene både stige og falde, så vi vil tage stilling, når situationen opstår.

  Cirka 11.000 deltagere kommer til at opholde sig i OL-byen under OL, der strækker til 8. august.

 40. Norske håndboldkvinder nægtede at trække i bikini med små trusser: Får bøde på 11.000 kroner

  Den klassiske uniform for beachhåndbold er bikini med dertilhørende små trusser. I hvert fald hvis man er kvinde.

  Men det outfit var de norske beachhåndboldkvinder ikke tilfredse med og valgte i stedet at spille i tights ved en EM-bronzekamp - ligesom mændene normalt gør det.

  Men den beslutning har kostet Det Norske Håndboldforbund en bøde på, hvad der svarer til omkring 11.000 kroner, fordi det er en overtrædelse af Det Europæiske Håndboldforbund (EHF) regler.

  I det norske forbund har man længe forsøgt at få ændret reglerne.

  Norges kultur- og ligestillingsminister Abid Raja (Venstre) kalder på Twitter bøden for "helt latterlig".

 41. Henrik 'Store' Larsens EM-trøje er tilbage efter tyveri

  Henrik Larsen scorer mod Holland i semifinalen i EM 1992. (Foto: Palle hedemann © Scanpix Denmark)

  - Der er godt nyt fra DBU.

  Sådan lyder indledningen i et Facebookopslag, som tidligere landsholdsspiller Henrik 'Store' Larsen har skrevet.

  Han har nemlig fået sin landsholdstrøje fra EM i 1992 igen, efter den blev stjålet.

  - Godt nyt fra DBU. Trøjen kom med posten her til morgen, så det er jeg glad for. Tak for hjælpen til alle, der har gjort en indsats for at få den tilbage, skriver Henrik Larsen på Facebook.

  Trøjen var en del af en EM-udstilling på Ofelia Plads, og politiet modtog en anmeldelse af tyveriet 30. juni.

 42. Vingegaard flyver frem på verdensranglisten

  Jonas Vingegaard til venstre for Tadej Pogacar i gult. (Foto: BENOIT TESSIER © Ritzau Scanpix)

  Kun slovenske Tadej Pogacar har været hurtigere end den danske Tour-debutant Jonas Vingegaard på de franske veje den seneste måned.

  Den præstation afspejler sig nu på verdensranglisten, som er blevet opdateret af Den Internationale Cykelunion (UCI).

  Jonas Vingegaard springer 53 pladser frem på verdensranglisten efter andenpladsen i Tour de France og er nu den 12.-bedste cykelrytter i verden.

  Jakob Fuglsang er nummer ti på listen, mens Kasper Asgreen rykker frem som nummer 26.

 43. Kæmpe brøler sender seks polske svømmere hjem fra OL: 'Polsk svømning er blevet til grin'

  - Forestil dig at ofre fem år af dit liv, og så ender dit offer i et total flop.

  Sådan skriver den polske svømmer Alicja Tchórz på Facebook, som er én af seks polske svømmere, der nu bliver sendt hjem fra OL i Tokyo.

  Det skyldes en administrativ brøler i Det Polske Svømmeforbund (PZP), ifølge nyhedsbureauet AFP.

  Søndag vendte svømmerne hjem til Polen. De truer nu med at lægge sag an og skriver i en samlet meddelelse, at de vil have ledelsen i PZP til at trække sig.

  - Polsk svømning er blevet til grin i både offentligheden og hos potentielle sponsorer.

  - Vi appellerer til, at præsidenten og hele bestyrelsen træder tilbage øjeblikkeligt, lyder det fra svømmeholdet, ifølge swimswam.com.

  23 polske svømmere blev sendt til Japan, men det var for mange, erkender præsidenten for det polske svømmeforbund, Pawel Slominski, i en pressemeddelelse.

  - Jeg vil gerne udtrykke min største beklagelse, sorg og bitterhed over situationen.

  Svømmekonkurrencerne under OL starter på lørdag.

 44. Ebbe Sand skifter landsholdet ud med agentbranchen

  Det danske herrelandshold i fodbold skal have fundet sig en ny angrebstræner, når holdet igen skal spille VM-kvalifikationskampe i efteråret.

  Den tidligere landsholdsangriber Ebbe Sand skifter nemlig jobbet som angrebstræner for landsholdet, som han har haft siden 2020, ud med et job som fodboldagent. Han bliver ansat i det danske agentfirma Elite Consulting, som ejes af den tidligere Superliga-spiller Allan Bak Jensen.

  Den nu tidligere angrebstræner bekræfter skiftet over for B.T. ligesom Elite Consulting har offentliggjort aftalen på det sociale medie Instagram.

  - Det er noget, jeg har gået og tænkt over gennem længere tid, fordi jeg synes, det er en spændende branche, siger Sand til B.T.

  Landstræner Kasper Hjulmand var en af de første til at høre om jobskiftet, fortæller Sand.

  - Jeg havde selvfølgelig informeret Hjulmand, så han var den eneste på holdet, der vidste det under slutrunden. Han ville gerne have haft mig med videre, det er ikke nogen hemmelighed, men jeg sagde det, som det var, og han var super professionel, siger han.

 45. Silkeborg sikrer point mod SønderjyskE efter et års fravær fra Superligaen

  Mandag aften spillede Silkeborg og SønderjyskE 0-0 i de to holds første kamp i 3F Superligaen. Silkeborg var som oprykkere tilbage i Superligaen efter et års fravær.

  Begge hold var med til at skabe en intens første halvleg, hvor et par chancer i begge ender ikke var nok til at bringe holdene på scoringstavlen.

  I den første del af anden halvleg var det oprykkerne fra Silkeborg, der spillede bedst og var på bolden mest. Det lykkedes dog heller ikke hverken Silkeborg eller gæsterne fra SønderyskeE at få scoret i anden halvleg.

  Og dermed lykkedes det for Superliga-oprykkerne at få et enkelt point i sæsonens første kamp.

 46. 19-årigt ishockey-talent bliver første homoseksuelle spiller i NHL

  Den 19-årige canadiske ishockeyspiller, Luke Prokop, bliver den første spiller i USA's bedste ishockeyliga, NHL, til offentligt at springe ud som homoseksuel, ifølge ESPN.

  Det skriver den unge ishockeyspiller på sin Instagram-konto.

  - Jeg er stolt over offentligt at kunne fortælle, at jeg er homoseksuel.

  - Fra en ung alder har jeg drømt om at blive NHL-spiller, og jeg tror, at jeg ved at leve mit liv autentisk kan bringe hele mig selv til isen og forbedre mine chancer for at få mine drømme opfyldt, skriver ishockeyspilleren, der har kontrakt med Nashville Predators.

  Han håber, at han kan hjælpe andre folk med at se, at homoseksuelle spillere er velkomne i ishockeymiljøet.

 47. Holger Rune taber i første runde af ATP-turnering

  Den 18-årige danske tennisspiller Holger Rune tabte mandag til verdensranglistens nummer 92, moldoveren Radu Albot, med 6-1, 3-6, 2-6.

  Det gjorde han i første runde af ATP-turneringen i kroatiske Umag.

  Holger Rune vandt ellers over Albot i sidste uge, hvor de to spillede mod hinanden i svenske Båstad. Her tabte Rune klart til norske Casper Ruud i turneringens anden runde.

  Den danske tennisspiller er nummer 204 på verdensranglisten. Det er hans højeste placering nogensinde.

  Rune har inden for de seneste uger overhalet 27-årige Mikael Torpegaard som Danmarks bedst placerede mandlige spiller. Torpegaard er nummer 216 på verdensranglisten. (Foto: KELD NAVNTOFT © Ritzau Scanpix)
 48. Kronprinsen er nær kontakt til smittet: Kommer ikke til OL i Japan

  Kronprinsen må heppe på de danske atleter hjemmefra, da han har aflyst sin tur til Japan. (Foto: Mads Claus Rasmussen © Ritzau Scanpix)

  Kronprins Frederik har været nødt til at aflyse sin deltagelse ved OL i Tokyo.

  Det sker, fordi kronprinsen er nær kontakt til en smittet med covid-19.

  Det skriver kongehuset i en pressemeddelelse.

  På grund af skærpede indrejsekrav ved OL betyder det, at kronprinsen ikke har mulighed for at rejse til Japan.

  Hverken kronprinsesse Mary eller parrets fire børn er nære kontakter til den smittede.

  Ifølge pressemeddelelsen er kronprinsen færdigvaccineret, og han følger myndighedernes anbefalinger om test.

  Det var ellers planen, at kronprins Frederik skulle have været til stede ved OL fra den 19. til den 26. juli 2021.

  Kronprinsen har i flere år været en del af IOC, og han udtræder formelt ved den 138. generalforsamling, der varer fra 20. til 21. juli.

  'Kronprinsens deltagelse i generalforsamlingen foregår i stedet digitalt,' skriver kongehuset.

 49. Landsholdsspiller skifter fra Fiorentina til FC Rosengård

  Frederikke Thøgersen har spillet 58 landskampe for Danmark. (Foto: Henning Bagger © Ritzau Scanpix)

  Danske Frederikke Thøgersen skifter til svenske FC Rosengård. Hun har senest spillet for italienske Fiorentina.

  Thøgersen, der kan spille både på midtbanen og helt fremme, har skrevet under på en aftale, der strækker sig til 2023.

  - Jeg har valgt at skifte til FC Rosengård, fordi det er et tophold i Skandinavien med store ambitioner i både ligaen og Europa. Jeg ser frem til at arbejde hos et velstruktureret hold, og så er det naturligvis en bonus at det bliver tæt på hjem i Danmark, siger Thøgersen til FC Rosengårds hjemmeside.

  FC Rosengård fører Damallsvenskan efter 12 kampe.

 50. FCM kan få hollandsk eller tyrkisk modstand i CL-kval

  Skulle FC Midtjylland være dygtige nok til at klare sig forbi Celtic i anden runde af Champions League-kvalifikationen, så venter der enten hollandsk eller tyrkisk modstand.

  Efter en lodtrækning mandag står det nemlig klart, at midtjyderne skal møde PSV Eindhoven eller Galatasaray i tilfælde af avancement.

  Men først venter Celtic altså for Bo Henriksens mandskab. FC Midtjyllands første møde med skotterne finder sted tirsdag i Glasgow. Der er returkamp i Herning onsdag i næste uge.

  FC Midtjylland var i sidste sæson med i Champions Leagues gruppespil.

  Brøndby er også med i Champions League-kvalifikationen, men træder først ind i den i fjerde og sidste kvalifikationsrunde. 2. august bliver det afgjort, hvem de forsvarende danske mestre skal mød

 51. Hamilton udsat for racisme efter sejr på Silverstone

  Lewis Hamilton vandt søndag på hjemmebanen Silverstone i England. (Foto: Lars Baron © Ritzau Scanpix)

  Den britiske racerkører Lewis Hamilton blev udsat for racisme på de sociale medier, efter at han søndag vandt Formel 1-grandprixet på Silverstone i Storbritannien.

  Det skriver hans hold, Mercedes, på Twitter.

  - Efter en kollision under søndagens grandprix blev Lewis Hamilton både udsat for racistiske kommentarer på sociale medier.

  - Disse personer har ikke noget at gøre i vores sport og vi opfordrer til, at de ansvarlige blivet stillet til ansvar for deres handlinger.

  Lewis Hamilton har vundet syv verdensmesterskaber i Formel 1.

Mere fra dr.dk