Seneste sport

USA vinder over Europa i Ryder Cup

Overblik

 1. USA vinder over Europa i Ryder Cup

  USA vippede søndag Europa af Ryder Cup-tronen.

  Det skete, da de amerikanske golfstjerner færdiggjorde arbejdet ved Ryder Cup og sikrede sejren i den prestigefyldte golfturnering med endnu en række overbevisende præstationer.

  USA startede dagen med en komfortabel føring på 11-5 over Europa og skulle derfor blot have 3,5 point i søndagens 12 singler for at sikre den samlede sejr.

  Det skete uden ret meget slinger i valsen. Allerede i dagens femte single var sejren en realitet.

  Den 24-årige golfkomet Collin Morikawa sikrede den, da han på 17. hul blev sikker på som minimum at spille uafgjort mod en anden ung stjerne, norske Viktor Hovland. Så kunne jublen bryde ud blandt de mange amerikanske fans på Whistling Straits-banen i den amerikanske delstat Wisconsin.

  /ritzau/

  Collin Morikawa sikrede USA den samlede sejr over Europa i Ryder Cup i sin dyst mod norske Viktor Hovland. (Foto: RICHARD HEATHCOTE © Ritzau Scanpix)
 2. Store fejl koster FCK's ti mand dyrt i europæisk nedtur - FCM fik 1-1 mod Røde Stjerne

  Et tidligt rødt kort til målmand Kamil Grabara og masser af fejl betød, at FC København tabte 1-2 til græske Paok i Parken.

  FCK lavede utallige fejlafleveringer og boldtab i Conference League-kampen - især i første halvleg, hvor grækerne scorede to gange.

  Mod slutningen af kampen svarede FCK dog igen med et flot mål af Pep Biel og trykkede på for en udligning.

  Anderledes så det ud, da FC Midtjylland tog imod Røde Stjerne. Hjemmeholdet dominerede det meste af kampen. Især til sidst i kampen lagde hjemmeholdet et enormt pres på serberne, men det blev ved 1-1, skriver Ritzau.

  FCM har dermed stadig et spinkelt håb om Europa League-avancement.

 3. Dansk golfspiller går forrygende første runde på Mallorca

  Jeff Winther var stærkt spillende i første runde af European Tour-turneringen Mallorca Open torsdag.

  Den danske golfspiller gik de 18 huller i 62 slag, hvilket er otte slag under par. Det rækker til en foreløbig førsteplads. To spillere ligger i syv slag under par på en delt andenplads.

  Der er omtrent 7,5 millioner kroner i præmiepuljen i turneringen, hvor også Søren Kjeldsen, Benjamin Poke, Lucas Bjerregaard og Joachim B. Hansen er med.

  Den bedst placerede af de fire er Bjerregaard og Hansen på en delt 27.-plads i tre slag under par. Søren Kjeldsen gik første runde i et enkelt slag under par og ligger på en delt 57.-plads.

  Benjamin Poke ligger i den helt tunge ende på en delt 108.-plads i fire slag over par.

  /ritzau/

 4. Angriber scorer fem mål og sikrer stor dansk sejr over Bosnien-Hercegovina

  Det danske kvindelandshold i fodbold skulle her til aften forsøge at ride videre på sejrsbølgen i VM-kvalifikationen, da Bosnien-Hercegovina kom på besøg i Viborg.

  Med maksimumpoint og en målscore på svimlende 15-0 havde Danmark nemlig fået en perfekt start på kvalifikationen, og favoritrollen i opgøret var derfor lagt over på Pernille Harder og kompagni.

  Og den rolle levede de i dén grad op til.

  Med hele fem scoringer af angriberen Signe Bruun vinder landsholdet 8-0 over Bosnien-Hercegovina i VM-kvalifikationen på hjemmebanen i Viborg. Dermed er Signe Bruun ny indehaver af rekorden for flest scoringer i en enkelt kamp for det danske kvindelandshold.

  Sejren betyder, at Danmark med ni point efter tre kampe topper VM-kvalifikationens gruppe E. Næste opgave for det danske kvindelandshold i fodbold er på tirsdag, hvor Montenegro venter på udebane.

 5. Axelsen leverer opvisning mod chanceløs inder

  Viktor Axelsen er helt som ventet klar til kvartfinalen i badmintonturneringen Denmark Open i Odense.

  Fynboen levede op til forventningerne med en suveræn sejr i torsdagens andenrundekamp mod Lakshya Sen fra Indien, der indtager 25.-pladsen på den seneste verdensrangliste.

  Den undertippede inder spillede sin chance fra start, men blev trukket alvorligt rundt i manegen i andet sæt. Axelsen vandt med 21-15, 21-7.

  Den danske OL-guldvinder skal nu op imod Lee Zii Jia fra Malaysia i en duel om en plads i semifinalen.

  Kun i første halvdel af første sæt truede Sen med at give Axelsen kamp til stregen.

  Han fulgte med til 12-12, men herefter skruede storfavoritten tempoet i vejret og efterlod aldrig tvivl om, hvem der skulle vinde sættet.

  Efter sidebyttet virkede det nærmest, som om Lakshya Sen havde opgivet. Han fik ikke et ben til jorden og kom i en håndevending bagud med 0-9.

  Med så stort et forspring var det en smal sag for Axelsen at cruise til en stensikker sejr.

  Senere torsdag aften skal Danmarks næstbedste herresingle, Anders Antonsen, i aktion på gulvet i den fynske hovedstad.

  Også Antonsen får indisk modstand i form af verdens nummer 28, Sameer Verma.

  /ritzau/

 6. Banelandsholdet i cykling misser VM-bronze

  Det danske banelandshold i cykling missede her til aften bronzemedaljen i 4000 meter-holdforfølgelsesløb ved VM i Frankrig.

  Da danskerne onsdag tabte semifinalen til Frankrig stod det klart, at man i aften skulle dyste mod Storbritannien om bronzemedaljerne. Og selvom danskerne vandt EM-guld tidligere på måneden, gik de ind til en svær opgave mod det britiske landshold.

  Med en gennemsnitsalder på 19,75 år var målet for danskerne nemlig at teste forskellige roller og elementer af, snarere end at skabe resultater ved verdensmesterskaberne.

  Kvarteten bestående af Carl-Frederik Bevort, Tobias Aagaard, Robin Skibild og Rasmus Lund kunne da heller ikke følge med de hurtige herrer fra Storbritannien i dagens bronzeduel.

  Med en kilometer tilbage var briterne foran med et kvart sekund, og med 500 meter tilbage gik det så galt for Danmark. Rasmus Lund førte an, men kørte simpelthen for hurtigt. Lund kørte fra holdkammeraterne, og så røg muligheden for en bronze endegyldigt.

 7. Tauson taber på Tenerife

  Clara Tauson leverede torsdag et meget langt drama i tre sæt, da hun som favorit tabte til Saisai Zheng fra Kina med 6-7, 6-2, 4-6.

  Det skete i WTA-turneringen på Tenerife, hvor Tauson tirsdag i første runde slog den rutinerede brite Heather Watson i tre sæt i løbet af 2 timer og 38 minutter.

  Torsdag var 18-årige Tauson ude i varmen i 2 timer og 49 minutter, inden Zheng, der er nummer 86 i verden, snuppede sejren efter en omskiftelig og opslidende kamp.

  /ritzau/

 8. Danmarks bedste damesingle taber stort til verdens nummer 56 i Denmark Open

  Danmarks bedste rangerede singlespiller, Mia Blichfeldt, er ude af badmintonturneringen Denmark Open i Odense.

  Det står klart, efter at hun allerede i anden runde torsdag tabte til spanske Clara Azurmendi, der er nummer 56 i verden.

  Mia Blichfeldt er selv nummer 12 i verden, så der var tale om en overraskelse, da den spanske modstander efter bare en halv time havde nedlagt danskeren med 21-12, 21-18.

  /ritzau/

 9. Dansker får ny chance på World Tour-hold efter hårdt år

  Cykelrytteren Jakob Egholm får en chance mere for at bevise sig på højeste niveau.

  Den 23-årige dansker har således fået sig en ny kontrakt hos World Tour-holdet Trek-Segafredo, som han trådte ind på forud for 2021-sæsonen.

  Jakob Egholm har levet en anonym tilværelse på den største cykelscene, og det lå ikke i kortene, at han ville få en ny kontrakt.

  De to parter er dog blevet enige om en aftale, der betyder, at Jakob Egholm også i 2022 kører på World Touren.

  - Jeg har ikke haft det bedste første år på World Touren. Foråret var svært for mig, fordi jeg blev smittet med coronavirus, mens jeg prøvede at falde til på det her niveau.

  /ritzau/

 10. Grønlandsk skiskytte spår svær vej til OL trods klaret kvalifikationskrav

  Den grønlandske skiskytte Ukaleq Slettemark har klaret de danske kvalifikationskrav til Vinter OL i Beijing, men er alligevel ikke sikker på at komme med.

  Danmark har nemlig ikke en nationskvoteplads. Det betyder, at hun i stedet skal sigte efter at få en af de 12 pladser, som bliver givet til lande uden kvotepladser.

  To af billetterne er allerede givet til værtsnationen Kina, og derfor spår den grønlandske langrendsløber, at det bliver svært at komme til Vinter OL.

  - En del russere, nordmænd og franskmænd har skiftet nation til en 'svagere' nation, og det gør det sværere at få en af de ti ekstra pladser, siger hun til mediet Sermitsiaq.

 11. Herrelandsholdet er fortsat i verdens top ti

  Joakim Mæhle efter VM-kvalifikationskampen mellem Danmark-Østrig i Parken, tirsdag den 12. oktober 2021.. (Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix) (Foto: liselotte sabroe © Ritzau Scanpix)

  Det danske fodboldlandshold for herrer er med deroppe, hvor det er rigtig sjovt på Fifas verdensrangliste. Efter de seneste to runder i VM-kvalifikationen, hvor VM-billetten også kom i hus, holder Danmark fast i 10. pladsen på listen.

  Danskerne henter dog ind på både Mexico og Portugal, som ligger lige foran på 9. og 8. pladsen. Målet er at komme op blandt de syv bedste før VM-lodtrækningen. Det vil nemlig give en plads i det øverste seedningslag, når grupper skal fordeles.

  Først og fremmest kræver det, at Danmark vinder mod både Færøerne og Skotland i november, og så skal lande som Mexico, Portugal og specielt Spanien også dumme sig med nederlag eller eventuelt en misset kvalifikation.

  Belgien ligger atter nummer et på verdensranglisten foran Brasilien og Frankrig.

 12. Cristiano Ronaldo header Manchester United til sejr mod Joakim Mæhles Atalanta

  Cristiano Ronaldo scorede Manchester Uniteds sejrsmål. (Foto: Phil noble © Ritzau Scanpix)

  Cristiano Ronaldo blev matchvinder, da Manchester United onsdag aften vandt 3-2 i Champions League over Joakim Mæhle og Atalanta.

  Atalanta så ellers ud til at være i total kontrol med en pauseføring på 2-0, men det fik United vendt rundt på i anden halvleg.

  Cristiano Ronaldo scorede sejrsmålet på et hovedstød med små ti minutter tilbage af kampen. Mæhle spillede hele kampen for Atalanta.

  Andreas Christensen var også på måltavlen, da han scorede Chelseas første mål i 4-0-sejren over Malmø.

  Bayern München vandt 4-0 over Benfica, mens Thomas Delaney fik fuld spilletid, da Sevilla og Lille spillede 0-0.

 13. Danske banekvartet skal køre om VM-bronze

  Det danske banelandshold i holdforfølgelsesløb skal torsdag køre om bronzemedaljer mod Storbritannien ved VM i banecykling.

  Som ventet var Frankrig for stor en mundfuld for det nysammensatte danske hold i første runde i velodromen i Roubaix.

  Danmark tabte med mere end fire sekunder, men kørte lige akkurat stærkt nok til at kvalificere sig til bronzeløbet i tiden 3 minutter og 52,275 sekunder.

  Det er godt et halvt sekund hurtigere end danskernes tid i kvalifikationen tidligere onsdag.

  Briterne, som Danmark torsdag møder i bronzeløbet, tabte til Italien i en tid, der var 0,7 sekunder bedre end den danske.

  /ritzau/

 14. Barcelona finder tilbage på sejrskurs mod ukrainere i Champions League

  Efter to kampe med to nederlag til følge fik Barcelona en sejr i tredje forsøg i denne sæsons Champions League i fodbold.

  Den spanske klub slog onsdag aften Dynamo Kiev med 1-0 på hjemmebane på Camp Nou.

  Gerard Pique scorede Barcelonas enlige mål, da han sneg sig med frem fra forsvaret efter 35 minutters spil.

  Med sejren holder Barcelona lidt snor i Benfica og Bayern München på anden- og førstepladsen i gruppen, inden de to hold mødes senere onsdag aften.

  I den anden af onsdagens tidlige kampe vandt Salzburg 3-1 mod Wolfsburg.

 15. Aalborg Håndbold nedlægger makedonere i Champions League

  Aalborg Håndbolds Martin Larsen jubler over en scoring. (Foto: Henning Bagger © Ritzau Scanpix)

  Aalborg Håndbold hentede onsdag en 33-29-sejr i Champions League mod Vardar fra Nordmakedonien.

  Det danske mesterhold gik til pause med en tremålsføring, og i anden halvleg blev den føring forsvaret.

  Dermed fik Aalborg revanche for kampen for tre uger siden, hvor Vardar tilførte danskerne det hidtil eneste nederlag i denne sæsons Champions League.

  Aalborg har med sejren otte point efter fem kampe i toppen af gruppe A i Champions League. Det er et enkelt point mere end Kiel på andenpladsen, der onsdag spillede uafgjort 32-32 mod Pick Szeged fra Ungarn.

 16. Bakken Bears lider snævert europæisk nederlag

  Bakken Bears tabte onsdag aften på udebane til Peristeri i FIBA Europe Cup i basketball.

  85-83 endte opgøret i den græske klubs favør.

  Det var grækerne, der var foran det meste af kampen, men helt mod slut fik Bakken Bears udlignet til 83-83, men Peristeri fik hevet sejren i hus.

  Jarred Ogungbemi-Jackson blev Bakken-topscorer med 22 point.

  Med nederlaget er Bakken Bears sejrsløse i to kampe i FIBA Europe Cups gruppe G, der også tæller hviderussiske Tsmoki Minsk og tyske Crailsheim Merlins.

 17. Team Esbjerg og Odense Håndbold fortsætter sejrsstimer

  De to mest formstærke hold i kvindernes håndboldliga buldrede onsdag videre med nye sejre.

  Topholdet Odense Håndbold fortsatte sin perfekte sæsonstart med sejr nummer otte i lige så mange kampe, da fynboerne på hjemmebane vandt over Randers HK med cifrene 30-24.

  Team Esbjerg vandt for sjette kamp i træk ved at nedlægge Ringkøbing med 32-24.

  Odense er det eneste hold i ligaen, der har vundet alle sine kampe, og ligger derfor øverst med maksimumpoint. Esbjerg startede med at tabe sine første to kampe, men har vundet alle siden. Det giver vestjyderne 12 point, hvilket er samme antal, som Herning-Ikast har på andenpladsen.

  /ritzau/

 18. Hans-Kristian Vittinghus ryger ud af Denmark Open

  Hans-Kristian Vittinghus er ude af Denmark Open.

  Danskeren tabte i første runde i to sæt mod malaysiske Daren Liew.

  21-18, 23-21 lød sejrscifrene i Liews favør. Vittinghus misbrugte en sætbold undervejs i andet sæt, som var meget tæt.

  Liew brugte 47 minutter på at påføre Vittinghus nederlaget, og danskeren er derfor ude af Denmark Open.

 19. Ny Leicester-angriber går målamok og vender truende nederlag til sejr

  Patson Daka fik onsdag sit store gennembrud i Leicester efter sit skifte til klubben fra Red Bull Salzburg i sommer.

  Den zambiske angriber gik målamok og vendte egenhændigt 0-2 til 4-2 med fire mål for Leicester, der var på besøg hos Spartak Moskva i Europa League. Kampen endte 4-3 til Leicester efter en sen reducering.

  23-årige Daka indledte sit målshow i første halvlegs sidste minutter og fortsatte, hvor han slap, i anden halvleg.

  Mindre end ti minutter efter pausen havde han således fuldendt sit hattrick. Mål nummer fire kom i 79. minut.

  Inden mødet med russerne havde Daka kun scoret et enkelt mål i seks kampe for Leicester.

  Det var Premier League-klubbens første sejr i Europa League-gruppespillet i denne sæson.

  Kasper Schmeichel startede som vanligt inde for Leicester, mens også Jannik Vestergaard kom på banen med cirka ti minutter tilbage.

  /ritzau/

 20. Viktor Axelsen vinder sin første kamp ved Denmark Open

  Viktor Axelsen spillede sin første kamp i Denmark Open, og fynboen, der er på hjemmebane i turneringen, som spilles i Odense, gik sikkert videre.

  Loh Kean Yew fra Singapore - nummer 39 på verdensranglisten - blev slået i to sæt med cifrene 21-19, 21-14.

  De to spillere kendte hinanden godt. Loh Kean Yew er således en af Axelsens træningsmakkere i Dubai, som danskeren flyttede til efter OL-triumfen i sommer.

  At de to altså finpudser formen sammen til daglig viste sig at være Axelsens fordel.

  Tidligere onsdag røg de to damesingler med Julie Dawall Jakobsen og Line Kjærsfeldt ud. Sidstnævnte tabte til verdensranglistens nummer fem, japanske Akane Yamaguchi.

  I mixeddouble blev det også til exit for Niclas Nøhr og Amalie Magelund.

  /ritzau/

 21. Danske baneryttere avancerer til første runde ved VM

  Danmark er klar til første runde i 4000 meter holdforfølgelsesløb ved VM i banecykling.

  Onsdag eftermiddag var der kvalifikation i franske Roubaix, og de fire danske ryttere kørte den tredjebedste tid.

  Tiden lød på 3 minutter og 52,873 sekunder, hvilket var næsten fire sekunder dårligere end Italien, der kørte klart bedste tid. Frankrig sluttede kvalifikationen på andenpladsen, godt to sekunder efter Italien.

  De otte bedste nationer gik videre til første runde, som køres onsdag aften.

  Det danske hold bestod af rytterne er Rasmus Lund, Tobias Aagaard Hansen, Carl-Frederik Bevort og Robin Juel Skivild.

  /ritzau/

 22. Dansk racerkører sikrer sæde i IndyCar

  Den 20-årige racerkører Christian Lundgaard skal i 2022 køre i den amerikanske løbsserie Indycar.

  Det oplyser holdet Rahal Letterman Lanigan Racing (RLL) på sin hjemmeside.

  Danskeren, der i år kører Formel 2, har fået en kontrakt, der gælder flere år frem i tiden. Det præciseres ikke, hvor lang aftalen er.

  - Det her er selvfølgelig en helt ny udfordring for mig - særligt i forhold til at skulle køre på ovale baner, hvilket jeg aldrig har prøvet før.

  - Jeg bilder mig selv ind, at jeg er hurtig til at lære, så det bliver en fantastisk oplevelse at komme i gang, siger Christian Lundgaard til holdets hjemmeside.

  Christian Lundgaard fik debut i Indycar allerede i august i år, da han i Indianapolis kørte et enkelt løb for netop RLL.

  IndyCar kan beskrives som den amerikanske pendant til Formel 1.

  /ritzau/

 23. Retssag om afpresning begynder uden Benzema

  Onsdag begyndte retssagen mod blandt andre Karim Benzema i en sag om afpresning, men den franske fodboldstjerne var ikke til stede.

  I retssalen i Paris-forstaden Versailles fortalte Real Madrid-angriberens advokat, Antoine Vey, at Benzema, der tirsdag var i Ukraine for at spille Champions League, udeblev af professionelle årsager. Det skriver nyhedsbureauet AFP.

  Retssagen drejer sig om et hændelsesforløb, der udspillede sig i 2015. Karim Benzema var angiveligt medvirkende til afpresning af sin daværende landsholdskammerat Mathieu Valbuena, der i dag spiller i den græske klub Olympiakos.

  Benzema skal have ageret mellemmand for en ven, der var i besiddelse af en sexvideo med Valbuena, og Benzema var angiveligt med til at kræve penge for ikke at lække videoen.

  /ritzau/

 24. Jeanette Ottesen beklager på Instagram: 'Min undskyldning i bogen ramte helt ved siden af'

  Efter Jeanette Ottesens nye selvbiografi "Fri" i går skabte stor debat, skriver hun nu undskyld på Instagram.

  - Jeg tager ansvar for, at min undskyldning i bogen ramte helt ved siden af, og at jeg igen har forurettet Lotte, skriver hun.

  Derudover forklarer hun sine tanker bag, og at der er ting, hun allerede har lært og taget til efterretning - selvom bogen egentlig først udkommer i morgen.

  Det sker, efter at det kom frem, at der i bogen er et afsnit, som beskriver, hvordan svømmekollegaen Lotte Friis er blevet mobbet. Det mener en ekspert er at fortsætte mobningen og gøre Lotte Friis ansvarlig for mobningen.

 25. Danmark præciserer jagt på EM-værtskaber i håndbold

  Danmark, Norge og Sverige har indkredset deres bud på at blive værter for EM-slutrunder i håndbold.

  I maj bød den skandinaviske trio ind på fire EM-værtskaber: EM i 2026 for mænd og kvinder og EM i 2028 for mænd og kvinder, men nu er to af ansøgningerne droppet.

  Det oplyser Det Europæiske Håndboldforbund (EHF).

  Danmark stiler ikke længere efter at afholde EM i kvindehåndbold i 2026, men Danmark håber på at blive medvært for herrernes EM samme år.

  I 2028 gør det omvendte sig gældende. Her ønsker Dansk Håndbold Forbund at få andel i kvindernes EM-værtskab, mens man til gengæld har trukket sit bud på mændenes EM-værtskab.

  De skandinaviske lande ser aktuelt ud til at få held med deres to tilbageværende ansøgninger, da de aktuelt er de eneste, der har budt ind på de to slutrunder.

  Værtskaberne bliver uddelt på en ekstraordinær EHF-kongres i Wien 20. november.

  /ritzau/

 26. Newcastle og Steve Bruce går hvert til sit

  Premier League-klubben Newcastle skal på jagt efter en ny manager.

  Onsdag er klubben blev enig med manager Steve Bruce om en skilsmisse.

  Det skriver klubben på sin hjemmeside.

  Bruddet mellem parterne er ingen overraskelse. Den 7. oktober blev Newcastle opkøbt af en rig saudiarabisk investeringsfond, og allerede kort efter udtalte Steve Bruce, at han ville have stor forståelse for, hvis de nye ejere ville finde en anden sportslig frontfigur end ham.

  Steve Bruce kom til Newcastle for to år siden og har formået at holde den nordøstengelske klub i Premier League på trods af en til tider primitiv og udskældt spillestil.

  /ritzau/

 27. Steven Gerrard: Brøndby er ved at komme i gang

  Rangers-træner Steven Gerrard udtrykker stor respekt for Brøndby før torsdagens møde med det danske mesterhold i Glasgow i Europa Leagues gruppespil.

  Brøndby har fået en sløj start på sæsonen og har blot vundet fire kampe - alle på hjemmebane heraf en af dem mod Allerød fra Danmarksserien i pokalturneringen. Vestegnsklubben er dog på vej frem, lyder det fra Steven Gerrard.

  - Jeg kender meget til Brøndby, for jeg har set mange kampe med dem i den seneste uge til ti dage. De startede ikke sæsonen så godt, men i de seneste tre-fire uger er de blevet stærkere og er ved at vende formen.

  - Det er et meget ærligt hold. De spiller med fem nede bagved og har en stærk trussel oppe foran, og der er god bevægelse på holdet. Vi skal kontrollere Brøndbys to forreste for at have en chance, for de er en stor trussel, siger Gerrard på et pressemøde ifølge Brøndby-mediet 3point.dk.

  Han henviser til Brøndbys hurtige frontløbere Simon Hedlund og superligatopscorer Mikael Uhre.

  Før kampen har Rangers nul point, mens Brøndby har et point efter to ud af seks spillerunder. Sparta Prag og Lyon har henholdsvis fire og seks point.

  /ritzau/

 28. Minister: Kun vaccinerede kan spille Australian Open

  Det bliver kun vaccinerede tennisspillere, der får lov til at rejse ind i Australien og deltage i grand slam-turneringen Australian Open i januar. Det slår Australiens immigrationsminister, Alex Hawke, fast onsdag.

  - Alle der skal krydse den australske grænse skal være vaccineret med to stik. Det er min besked, til alle som ønsker at besøge Australien. Det er en regel, der ikke kun gælder tennisspillere, siger Alex Hawke ifølge flere internationale nyhedsbureauer.

  Tirsdag forlød det fra de lokale myndigheder i Melbourne, at det var overvejende sandsynligt, at man skulle være færdigvaccineret for at kunne få lov til at deltage i grand slam-turneringen.

  Vaccinationsspørgsmålet er blandt andet interessant, fordi herrernes verdensetter, serberen Novak Djokovic, ikke vil fortælle, om han er blevet vaccineret mod coronavirus. Det kan du læse mere om her.

  /ritzau/

 29. Tomasson og Malmø jagter både CL-succes og svensk guld

  Den danske fodboldtræner Jon Dahl Tomasson er en særdeles travl mand i disse uger.

  Sideløbende med at hans Malmö FF kæmper med om det svenske mesterskab, skal hans hold samtidig også forsøge at lave overraskelser i Champions League.

  Derfor står hans klub foran sæsondefinerende uger, når der i løbet af de næste 18 dage venter seks kampe - fire i Allsvenskan og to i Champions League. Den næste er onsdag aften på udebane mod Chelsea i London, mens turen går til Varberg i weekenden.

  - Det er et rigtig godt spørgsmål, hvilken kamp der er vigtigst for os i den her uge. Vi har en ambition om at gøre det så godt som muligt i Champions League. Vi gjorde det umulige ved overhovedet at kvalificere os hertil, så vi sikrede klubbens økonomi i mange år fremover.

  - Det er det højeste niveau i international fodbold, og vores spillere kan udvikle sig, og vi kan udvikle os som klub. Men vi vil også vinde mesterskabet. Så alle kampe er vigtige, og nu har vi seks kampe på 18 dage, og det er rigtig mange, siger Jon Dahl Tomasson..

  Kampen om det svenske guld er yderst tæt. Malmø topper Allsvenskan på en bedre målforskel end Stockholm-klubberne Djurgården og AIK, der ligeledes har 44 point, mens Elfsborg følger efter med 42 point. Der resterer syv spillerunder.

  /ritzau/

 30. Den olympiske ild er ankommet til Beijing

  Den olympiske flamme overføres ved ceremonien til vinter-OL i Beijing 2022. (Foto: Wu Hong © Ritzau Scanpix)

  Den olympiske ild er ankommet til den kinesiske hovedstad tidligt onsdag morgen forud for vinter-OL i Beijing i 2022.

  Det oplyser Kinas statslige medier, skriver Ritzau.

  Det er ventet, at der senere onsdag vil blive afholdt en ceremoni i Beijings olympiske tårn. Derefter skal faklen med den olympiske ild udstilles flere steder i Kina, oplyser statsmedier.

  Faklen med den olympiske ild blev traditionen tro antændt ved en ceremoni i den græske by Olympia. Det skete mandag formiddag.

  Se den olympiske flamme blive overført her:

 31. Mistet støtte undrer landstræner: Vores resultater er gode

  Det gør ondt på Bueskydning Danmark, at Team Danmark har besluttet at stoppe den økonomiske støtte til forbundets elitesatsning.

  Ikke kun fordi skytterne fremover må klare uden de omkring 800.000 kroner om året. Lige så meget fordi forbundet føler, at Team Danmark negligerer de resultater, der er blevet skabt i de senere år.

  - Jeg er ærgerlig over, at det kommer til at fremstå, som om det projekt, vi har haft de sidste otte sæsoner, har været en fiasko, siger landstræner Niels Dall.

  - Vi har i den olympiske disciplin fem mesterskabsmedaljer i den periode og har ni gange været i top-8 i World Cup-stævner, hvor alle de bedste er med, forklarer han.

  Netop manglende resultater er hovedforklaringen på, at Team Danmark har fravalgt bueskytterne i sit kommende støttekoncept.

  Ifølge Team Danmarks sportsdirektør, Lars Balle Christensen, har atleterne gennem en længere periode ikke levet op til de resultatkrav, der var aftalt.

  - Bueskytterne skal levere top-8-resultater ved de store mesterskaber, men det har ikke været tilfældet, og derfor falder samarbejdet uden for de aftalte kriterier, siger Lars Balle Christensen.

  /ritzau/

 32. NBA-mestre åbnede sæsonen med sejr over Brooklyn Nets

  De forsvarende mestre Milwaukee Bucks tog natten til onsdag dansk tid hul på den nye NBA-sæson med en sejr over Brooklyn Nets på 127-104.

  Basketholdet blev foran hjemmepublikummet i Fiserv Forum båret frem af den græske stjernespiller Giannis Antetokounmpo.

  Den 26-årige græker, der to gange i sin karriere er blevet kåret til NBA's mest værdifulde spiller, noterede sig i opgøret for 32 point.

  Antetokounmpo lavede også 14 rebounds og syv oplæg for Milwaukee.

  Hos udeholdet viste veteranen Kevin Durant, at han stadig har planer om at gøre sig gældende i NBA.

  Den 33-årige amerikaner, der i august vandt OL-guld med USA's basketballandshold, scorede ligesom Antetokounmpo 32 point i nattens opgør, men det var altså ikke nok til at hjælpe Nets til sejr.

  Milwaukee Bucks vandt i sidste sæson sit første mesterskab i Nordamerikas bedste basketrække i 50 år.

  Inden kampen mod Brooklyn Nets blev hjemmeholdet hyldet i den udsolgte arena. Her blev der blandt andet hævet et banner for at mindes sidste sæsons triumf, ligesom spillerne også fik uddelt en række særligt designede mesterskabsringe.

  /ritzau/

 33. Liverpool slår Atletico, mens Ajax tæver Dortmund

  Mohamed Salah scorede to gange for Liverpool mod Atletico Madrid. Et forrygende mål og et på straffespark. (Foto: Chema Moya © Ritzau Scanpix)

  Liverpool slog tirsdag aften Atletico Madrid i Champions League-gruppespillet i fodbold.

  3-2 blev det til Liverpool, der indledte kampen som lyn og torden. Den engelske klub var foran 2-0 efter 13 minutter. Atletico svarede dog igen og udlignede til 2-2 i første halvleg.

  Efter pausen blev Antoine Griezmann udvist for Atletico, og siden afgjorde Mohamed Salah kampen på straffespark til 3-2 til Liverpool.

  Ajax var ganske forrygende, da Dortmund blev sendt hjem fra Holland med et 4-0-nederlag. Mohamed Daramy fik de sidste syv minutter på banen.

  Lionel Messi scorede to gange, da PSG vandt 3-2 over Leipzig, mens Real Madrid sikkert slog Shakhtar Donetsk med 5-0.

  Milan og Simon Kjær tabte 1-0 til Porto, mens Inter med en 3-1-sejr påførte Sheriff Tiraspol klubbens første nederlag i Champions League.

 34. Aalborg Pirates fortsætter vinderkurs med sejr over Esbjerg

  Aalborg Pirates er for alvor kommet på ret kurs igen efter tre nederlag på lidt over en uge i starten af måneden.

  Siden er det nemlig blevet til lutter sejre for nordjyderne. Tirsdag kom den tredje i træk, da Esbjerg Energy på egen is blev slået med 6-0.

  Aalborgs sejr blev grundlagt i anden periode, der startede 0-0, men sluttede med en føring til gæsterne på 4-0. Og den blev altså kun større i tredje periode.

  Med sejren er Aalborg på andenpladsen to point efter topholdet Frederikshavn White Hawks. Esbjerg ligger nummer seks.

  Tidligere tirsdag tabte de forsvarende mestre, Rungsted Seier Capital, for tredje kamp i træk, da det mod Sønderjyske endte 3-6. Seks af kampens ni mål blev lavet i første periode, som endte med en sønderjysk føring på 4-2.

  Rungsted har 11 point for lige så mange kampe på tabellens næstsidsteplads. Kun Rødovre Mighty Bulls har færre point.

  Sønderjyske ligger nummer fire med 21 point, syv færre end Frederikshavn.

  /ritzau/

 35. Manchester City storsejrer i Champions League

  Der blev gået til den, da engelske Manchester City udraderede belgiske Club Brugge 5-1. (Foto: JOHN THYS © Ritzau Scanpix)

  Manchester City kom tirsdag tilbage på vinderkurs i Champions League efter nederlaget til Paris Saint-Germain i sidste runde.

  Det engelske storhold var på besøg hos Club Brugge, og belgierne kunne ikke stille ret meget op mod Pep Guardiolas mandskab.

  City var i fuld kontrol og vandt 5-1. Dermed er holdet oppe på seks point i gruppe A efter halvdelen af kampene.

  Joao Cancelo, Kyle Walker og Cole Palmer scorede et mål hver for City, mens Riyad Mahrez scorede to. Hans Vanaken pyntede på resultatet for Brugge.

  I den anden to tirsdagens to tidlige Champions League-kampe vandt Sporting 4-1 på udebane over Besiktas.

  /ritzau/

 36. Anders Antonsen avancerer i Denmark Open med sejr i danskerduel

  Anders Antonsen indledte tirsdag sit titelforsvar i Denmark Open på fornem vis.

  I sin første kamp i hallen i Odense blev landsmanden Rasmus Gemke slået i to sæt med cifrene 21-16, 22-20.

  Tidligere tirsdag gik Kim Astrup og Anders Skaarup Rasmussen sikkert videre i herredouble. Det skete også i en ren dansk duel, da Daniel Lundgaard og Mathias Thyrri blev slået i to sæt med cifrene 21-7, 21-14.

  Freja Ravn og Amalie Magelund nåede knap nok at komme i gang, inden de var videre i damedouble. De var ellers oppe imod verdensranglisten nummer to, Chen Qing Chen og Jia Yi Fan fra Kina, som vandt OL-sølv i sommer og var topseedet i Denmark Open.

  Men kineserne måtte trække sig bagud 1-5 i første sæt, og så avancerede Ravn og Magelund.

  /ritzau/

 37. Clara Tauson klar til anden runde af WTA-turnering

  Tirsdag eftermiddag vandt Clara Tauson sin kamp i første runde over den rutinerede brite Heather Watson med 6-4, 2-6, 7-6.

  Efter at have overvundet lidt startproblemer fik Clara Tauson godt fat, og danskeren sørgede for det eneste servegennembrud i første sæt.

  Tauson kunne serve sejren hjem ved 5-4, men med et par gode forhåndsslag fik Watson brudt tilbage, og kort efter skulle kampen afgøres i en tiebreak.

  I tiebreaken fik Watson overhånden og var foran 5-2, før marginalerne efter længere tids fravær igen gik Tausons vej, så danskeren fik udlignet til 5-5 og efterfølgende fik Tauson kampens første matchbold.

  I anden runde skal hun enten møde Saisai Zheng fra Kina eller Rebeka Masarova fra Spanien. Begge er lavere rangeret end danskeren.

  /ritzau/

 38. Hjulmand: VM-planer er nået langt

  Fodboldlandstræner Kasper Hjulmand har efter et onlinemøde tirsdag med Det Internationale Fodboldforbunds (Fifa) udviklingsdirektør, den tidligere toptræner Arsène Wenger, en klar fornemmelse af, at Fifa er langt med sine planer om at afholde VM-slutrunder hvert andet år i stedet for hvert fjerde.

  Og han fornemmer også, at der globalt er opbakning til forslaget, selv om det ikke møder stor opbakning i de største fodboldnationer.

  Det siger landstræneren til Ritzau efter sin deltagelse i mødet, hvor alle verdens landstrænere var indbudt. Her blev fremtidens fodboldkalender - hvilket inkluderer frekvensen af VM-slutrunder - diskuteret.

  - Men min fornemmelse er, at det var lidt en skinhøring, for jeg føler det som om, at Fifa er rigtig langt med planerne.

  - Hvis Fifa nu melder ud, at trænerne er blevet hørt og brugt i processen, så synes jeg ikke, det er særlig rart, siger Kasper Hjulmand.

  /ritzau/

 39. NHL-spiller får 21 kampes karantæne for vaccinationsfusk

  Den canadiske ishockeyspiller Evander Kane kommer ikke til at spille de næste 21 NHL-kampe for San Jose Sharks, fordi han har forbrudt sig mod ligaens covid-19-regler. Det svarer til mere end en fjerdedel af ligaens grundspil.

  Evander Kane har således forfalsket et dokument, der viser, at han skulle være blevet vaccineret mod coronavirus. I en udtalelse udsendt af NHL's spillerforening siger Evander Kane undskyld.

  - Jeg begik en fejl, som jeg oprigtigt angrer, og det tager jeg ansvaret for. Under min karantæne vil jeg fortsætte med at opsøge hjælp, så jeg i fremtiden kan tage bedre beslutninger, siger han.

  San Jose Sharks erklærer sig ekstremt skuffede over spillerens opførsel og manglende respekt for ligaens sundheds- og sikkerhedsprotokoller. I karantæneperioden får han ingen løn. Han går glip af en indtægt på 1,68 millioner dollar, skriver AP. Det svarer til næsten 10,8 millioner kroner.

  Evander Kane ligger også i en skilsmissesag med sin kone, der har anklaget ham for at have begået overgreb på hende. Han skulle angiveligt også have satset penge på NHL-kampe, selv om det strider mod ligaens regler. De forhold er han ikke kendt skyldig i.

  I 2020/21-sæsonen var Evander Kane pointtopscorer for San Jose Sharks.

  /ritzau/TT

 40. DIF anerkender problem med at få kvindelige toptrænere

  Der er for få kvindelige toptrænere i håndbold og fodbold, og det er dybt problematisk.

  Det siger næstformand i Danmarks Idrætsforbund (DIF) Frans Hammer til Politiken. Avisen skriver, at en central del af problemet består i, at for få kvinder har den højeste træneruddannelse.

  I håndbold har 89 personer gennemført EHF Master Coach-uddannelsen hos Dansk Håndbold Forbund (DHF), men kun to af dem er kvinder. I fodbold har 141 personer taget Uefas P-licens via Dansk Boldspil-Union (DBU), men kun to af dem er kvinder. Dertil kommer 16 kvinder, som har den næsthøjeste træneruddannelse, A-licens, i fodbold, mens over 500 danske mænd har gennemført uddannelsen.

  - Vi skærer en talentmasse fra. Vi skal have de bedste trænere til at træne, og så er det talentspild at skære halvdelen af befolkningen væk. Der er mange led, der skal arbejdes på, og der er ikke et simpelt svar.

  - Vi må bare erkende, at vi ikke er superskarpe på det. Men vi kan blive enige om, at vi er nødt til at gøre noget ved det, siger DIF-næstformand Frans Hammer til Politiken.

  DIF's handlinger på området kan dog trække ud. I første omgang fokuserer DIF på øget diversitet i sin egen ledelse, fortæller Frans Hammer. Derefter vil man sætte fokus på diversitet blandt trænere.

  /ritzau/

 41. Axelsen får træningsmakker som ny modstander i Denmark Open

  Viktor Axelsen får en mere overkommelig modstander i første runde af World Tour-turneringen Denmark Open i Odense.

  I stedet for et møde med verdensranglistens nummer 11, kineseren Shi Yu Qi, skal Viktor Axelsen nu i stedet møde verdensranglistens nummer 39, Loh Kean Yew fra Singapore. Det fremgår af turneringens kampprogram.

  Shi Yu Qi trak sig i sidste uge fra en kamp i Thomas Cup i Aarhus, da han kun var ét point fra at tabe sin singlekamp i semifinalen.

  Axelsen kan nu i stedet se frem til at møde 24-årige Loh Kean Yew, som han ifølge TV2 Sport har et indgående kendskab til. Loh Kean Yew, der er født i Malaysia, men stiller op for Singapore, er blandt Viktor Axelsens træningsmakkere i Dubai, hvor danskeren flyttede til i august.

  Denmark Open begynder tirsdag i Odense, men Viktor Axelsens kamp i første runde er på programmet onsdag.

  /ritzau/

 42. Fifa-præsident forsvarer VM-planer

  Planen om VM hvert andet år har mødt stor modstand, men kritikken afvises af præsidenten for Det Internationale Fodboldforbund (Fifa), Gianni Infantino.

  Han siger, at planerne blandt andet vil kunne hjælpe med at fordele pengene i fodboldverdenen mere ligeligt og tage den økonomiske magt væk fra en håndfuld kæmpeklubber.

  Ifølge Fifa-præsidenten kan dette problem løses ved at holde flere VM-turneringer på flere kontinenter og med flere nationer, der deler værtsskabet imellem sig.

  - Hvis vi forestiller os et VM hvert andet år for mænd og kvinder, hvor fem nabolande sammen står for at arrangere det, så vil VM på 20 år kunne blive holdt i næsten 100 lande og give fodbolden der et rygstød, siger han.

  Gianni Infantino er i disse dage på rundtur i Sydamerika. Fredag var han i Venezuela, hvor han også forsvarede de udskældte VM-planer.

  Her argumenterede Fifa-præsidenten også for, at de europæiske lande længe har haft en unfair fordel, fordi Europa historisk set har arrangeret over dobbelt så mange VM-slutrunder som Sydamerika på andenpladsen, hvilket et VM hvert andet år ifølge Infantino vil kunne være med til at rette op på.

  /ritzau/

 43. Djokovic er i tvivl om sin deltagelse ved Australian Open

  Novak Djokovic har vundet Australian Open ni gange. Men han er usikker på, hvorvidt han overhovedet stiller op i 2022.

  - Som tingene står, ved jeg stadig ikke, om jeg tager til Melbourne, siger Djokovic til det serbiske medie Blic ifølge nyhedsbureauet Reuters.

  Delstaten Victoria, som Melbourne er en del af, kræver, at professionelle atleter er vaccinerede. Dog er det usikkert, om det også gælder tilrejsende fra udlandet.

  Djokovic har gentagne gange afvist at afsløre, om han er vaccineret eller ej, og det holder verdensetteren fast i.

  - Jeg vil ikke afsløre min status. Om jeg er vaccineret eller ej. Det er en privatsag og en upassende forespørgsel, siger Djokovic.

  34-årige Djokovic understreger, at han meget gerne vil spille Australian Open, hvis det er muligt. Han forventer endeligt nyt om muligheden inden for et par uger og håber generelt på lempelser af restriktionerne.

  /ritzau/Reuters

 44. København Håndbold vinder overlegent over Herning-Ikast

  København Håndbold var mandag overraskende Herning-Ikast overlegen. Københavnerne vandt på hjemmebane med 32-26.

  Hjemmeholdet var stærke i defensiven. De fik stækket udeholdets mange profiler i en grad, som helt fjernede spændingen i sidste del af opgøret.

  Sejren var København Håndbolds blot tredje i sæsonen. Holdet er nu nummer syv i tabellen, hvor Herning-Ikast trods nedturen stadig er nummer to efter det suveræne førerhold, Odense Håndbold.

  Den svenske målvogter, Johanna Bundsen, storspillede og grundlagde med sine mange redninger en del af hjemmeholdets hele 15 kontrascoringer og dermed sejren.

  Bundsens landsmand Melissa Petrén var ligeledes farlig. Hun blev opgørets suveræne topscorer med ti mål.

  Holdene fulgtes nogenlunde i første halvleg. Men fra 10-10 på tavlen trak København Håndbold fra og førte 14-11 efter 30 minutters spil.

  Herning-Ikast havde masser af rette på i pausen. Men det lykkedes ikke i anden halvleg. Stærkt spillende København Håndbold trak yderligere fra og førte længe med seks-otte scoringer.

  Udeholdet formåede reelt aldrig at skabe selv den mindste spænding om resultatet på en særdeles skidt og uskarp aften for topholdet.

  /ritzau/

 45. AGF piller brodden af AaB i intenst opgør

  Det var AGF, der trak sig sejrrigt ud af mandagens kamp i Superligaen.

  AaB blev besejret 1-0.

  Frederik Brandhof blev kampens enlige målscorer, da han i første halvlegs tillægstid bragte hjemmeholdet foran. Brandhof flugtede til bolden, som Patrick Mortensen lagde perfekt til rette for den fremadstormende midtbanespiller.

  Kampen blev præget af forrygende stemning på et udsolgt Ceres Park, hvilket smittede af på spillet på grønsværen, hvor der blev gået til stålet i duellerne.

  Med sejren lægger AGF sig op på Superligaens syvendeplads, mens AaB fortsat er på tredjepladsen.

 46. Silkeborg forlænger med succes-træner

  Oprykkeren Silkeborg IF indtager en flot femteplads i Superligaen og ser umiddelbart ud til at klare frisag i forhold til nedrykning i denne sæson.

  Og nu har klubben forlænget samarbejdet med cheftræner Kent Nielsen frem til sommeren 2024, meddeler den på sin hjemmeside.

  - Jeg er rigtig glad for at have forlænget aftalen med Silkeborg IF. Jeg har sagt flere gange, at vi er et godt match, og det underbygger resultaterne da også.

  - Men jeg vil også gerne fastslå, at vi er meget ærgerrige efter at konstant gøre det endnu bedre og sætte overliggeren endnu højere. Det føler jeg stadig, at der er potentiale til at gøre i Silkeborg IF, og det er jeg sulten efter at bevise, siger Kent Nielsen i en pressemeddelelse.

  Kent Nielsen havde oprindeligt kontraktudløb efter denne sæson.

  /ritzau/

 47. To kampe uden fans: England straffes for tilskuerballade under EM-finalen

  Det engelske fodboldlandshold må undvære deres fans i de to første hjemmekampe i Nations League næste år. Det skriver The Guardian.

  Derudover får det engelske fodboldforbund en bøde på 100.000 euro.

  Straffen kommer på baggrund af den meget omdiskturede EM-finale på Wembley i juli, hvor et stort antal engelske fans brød ind på stadion til kampen, selvom de ikke havde billetter til at se den.

  Uefa skriver, at straffen bliver uddelt for 'manglende orden og disciplin både indenfor og omkring stadion'.

  - Selvom vi er skuffede over dommen, så anerkender vi udfaldet af Uefas beslutning, skriver det engelske fodboldforbund i en pressemeddelelse.

  Hjemmekampene, hvor England spiller uden fans, bliver i juni-måned næste år. Det er endnu uvist, hvem de skal møde.

 48. Astralis forlænger med profil

  Det danske Counter-Strike-hold Astralis har indgået en lang kontrakt med en af holdets profiler.

  Andreas "Xyp9x" Højsleth har underskrevet en aftale med e-sportsholdet, så de to parter nu har papir på hinanden frem til 2025.

  Det oplyser Astralis i en pressemeddelelse.

  - Jeg er først og fremmest virkelig glad for, at vi har fundet hinanden, så jeg kan bruge al min energi på at hjælpe med at banke Astralis helt tilbage, hvor vi hører hjemme.

  - Det er ingen hemmelighed, der har været flere muligheder, men når alt kommer til alt, er Astralis mit hjem og min Counter-Strike-familie. Det er her, jeg allerhelst vil være.

  - Vi har jo talt meget om, hvad der skal ske, hvad Astralis er i dag, og hvad vi skal være i fremtiden. På den baggrund har jeg en virkelig god fornemmelse af udviklingen på og omkring holdet, siger han.

  /ritzau/

 49. Fifa inviterer Hjulmand og kolleger til møde om VM-planer

  Fodboldlandstrænere verden over får i denne uge mulighed for at ytre, hvad de mener om Det Internationale Fodboldforbund (Fifas) planer om at afholde VM hvert andet år.

  Tirsdag og torsdag i denne uge er Kasper Hjulmand og hans kolleger verden over inviteret til digitale møder med Arsène Wenger, der er udviklingsdirektør i Fifa og tidligere toptræner.

  På mødet kan landstrænerne være med til at diskutere en potentiel ny fodboldkalender fra 2024. På dagsordenen er spillernes sundhed, internationale transfervinduer og frekvensen af VM-slutrunder, lyder det på Fifas hjemmeside.

  - Vi har kun få muligheder for at afholde møder sammen, og vi må omfavne muligheden for at få en dialog, som kan hjælpe os med at beskytte fodbolden og den unikke position, som fodbold har i verden, siger Arsène Wenger.

  Tidligere i oktober fortalte Kasper Hjulmand, at han ikke brød sig om idéen om flere VM-slutrunder, da den nuværende frekvens med henholdsvis et VM og et EM hvert fjerde år er passende - også af hensyn til spillerne og risikoen for overbelastningsskader.

  /ritzau/

 50. Tibet-aktivister føres væk fra olympisk flammeceremoni

  Mandag formiddag er den olympiske ild blevet tændt i Athen frem mod næste års vinter-OL i Beijing, men ceremonien markerede også, at valget af Kina som OL-vært er kontroversielt.

  Nær ceremonien blev fire aktivister fra Tibet - tre kvinder og en mand - ført bort af politiet.

  Ifølge en talsperson for aktivisterne havde de fire personer ikke protesteret med hverken råb, sange eller bannere. Ifølge politiet er aktivisterne ikke blevet anholdt, men blot ført til politistationen.

  Søndag blev to kvinder anholdt i Akropolis i Athen, efter at de havde forsøgt at ophænge protestbannere mod vinter-OL i Beijing.

  Både politikere og organisationer har flittigt kritiseret Den Internationale Olympiske Komité (IOC) for at afholde vinter-OL i Kina på grund af landets tvivlsomme forhold til flere menneskerettigheder, skriver AFP.

  Vinter-OL afvikles i perioden 4.-20. februar.

  Beijing var vært for sommer-OL i 2008.

  /ritzau/

 51. Smitteudbrud rammer norsk håndbold efter landskamp

  En håndboldlandskamp mellem Norge og Slovenien i Nadderud Arena vest for Oslo har sandsynligvis været årsagen til et smitteudbrud.

  Efter kampen i EHF Euro Cup 7. oktober er ti personer med tilknytning til Norges kvindelandshold blevet smittet med coronavirus. Det bekræfter landsholdslæge Nils Ivar Leraand over for TV2 Norge mandag formiddag.

  Både personer fra spillertruppen, landsholdsstaben og håndboldforbundets ledelse er blandt de smittede. Håndboldpræsident Kåre Geir Lio er også blevet smittet.

  - Jeg ved jo ikke med sikkerhed, om jeg blev smittet til kampen, men det er jo ikke usandsynligt, har han sagt til avisen VG.

  Smitteudbruddet har været med til at ramme Champions League-deltageren Kristiansand Vipers, der har haft fire spillere i isolation efter landsholdssamlingen.

  1526 tilskuere var til stede ved kampen mellem Norge og Slovenien. Inkluderer man også tilskuerne, er der ifølge Bærum Kommune 32 smittetilfælde med relation til håndboldkampen.

  Tre dage senere spillede Norge en udekamp mod slovenerne.

  /ritzau/NTB

Mere fra dr.dk