Seneste sport

Uskøn affære i Randers ender med sejr til Herning-Ikast

Overblik

 1. Uskøn affære i Randers ender med sejr til Herning-Ikast

  Sidste sæsons DM-bronzevindere fra Herning-Ikast Håndbold viste mandag aften rutinen og slog Randers HK på udebane i kvindernes liga.

  I de helt afgørende momenter holdt gæsterne hovederne kolde, mens Randers' mere urutinerede mandskab led under mindre fejl i slutfasen.

  Derfor kunne Herning-Ikast tage hjem med en sejr på 23-20.

  Herning-Ikast topper tabellen med fire sejre ud af fire mulige. Randers er på femtepladsen med to sejre og to nederlag.

 2. PSG slår City i stormøde, mens Real Madrid skuffer fælt

  Den argentinske fodboldstjerne Lionel Messi scorede tirsdag aften sit første mål for Paris Saint-Germain, da den franske klub vandt 2-0 over Manchester City i Champions League. Idrissa Gueye scorede parisernes første mål.

  Andetsteds i Champions League-turneringen var Real Madrid i store problemer på hjemmebane mod upåagtede Sheriff Tiraspol fra Moldova. Real Madrid skuffede fælt og tabte 1-2.

  AC Milan, uden en skadet Simon Kjær, tabte 1-2 mod Atletico efter en overtidsscoring på straffespark af Luis Suarez. RB Leipzig med Yussuf Poulsen tabte 1-2 til Club Brügge, mens Liverpool vandt sikkert med 5-1 over Porto. Dortmund vandt 1-0 over Sporting.

 3. Ajax vinder igen, mens Inter skuffer på udebane mod Shakhtar i Champions League

  Ajax fortsatte de gode takter i anden runde af Champions League-turneringen tirsdag, da Besiktas blev besejret 2-0 på hjemmebane.

  Resultatet afspejlede dog langt fra kampbilledet, der var propfyldt med store scoringsmuligheder til Ajax.

  Sejren kom blandt andet i hus på et mål af angriberen Sébastien Haller, der udbyggede sin målscore. Han nettede for femte gang i denne Champions League-sæson.

  Landsholdsspilleren Mohamed Daramy sad på bænken hele kampen for Ajax.

  Tirsdag blev der afviklet to tidlige kampe i turneringen. I den anden mødtes Shakhtar Donetsk og Inter i et opgør, der ligeledes var chancerigt.

  Noget overraskende endte det dog uden mål. Inter har dermed kun et enkelt point efter to kampe. Det samme gælder for Shakthar.

  /ritzau/

 4. GOG kvalificerer sig til europæisk gruppespil

  GOG Håndbold bliver igen i år Danmarks eneste repræsentant i herrernes European League-gruppespil.

  Det står klart, efter at returopgørene i anden kvalifikationsrunde tirsdag aften blev spillet.

  Her røg Mors-Thy Håndbold, Bjerringbro-Silkeborg Håndbold og TTH Holstebro alle ud af turneringen.

  I et danskeropgør gik GOG videre på bekostning af pokalvinderen Mors-Thy.

  De to klubber spillede tirsdag uafgjort 27-27, men da fynboerne kom til returopgøret på udebane med en hjemmesejr på 30-24 i bagagen, er de videre.

  Bjerringbro-Silkeborg var i Kroatien, hvor holdet tabte med 26-32 til RK Nexe. Hjemmekampen var blevet vundet 33-27, og dermed røg Bjerringbro-Silkeborg ud, fordi Nexe scorede ét mål mere på udebane.

  På hjemmebane tirsdag tabte Holstebro med 28-31 til portugisiske Sporting CP, og også i Portugal var det blevet til et nederlag i første opgør.

  European League er den næstbedste europæiske klubturnering efter Champions League. I sidste sæson nåede GOG kvartfinalen, hvor klubben var den eneste danske klub i turneringen.

  Hos kvinderne indtræder Herning-Ikast Håndbold i tredje og sidste kvalifikationsrunde til European League, mens Viborg HK er direkte i gruppespillet.

  /ritzau/

 5. Fodboldklubben Esbjerg tildelt bøde for tilskuers racistiske tilråb

  Fodboldklubben Esbjerg er blevet straffet med en bøde for en tilskuers racistiske tilråb mod en dommer i kampen mod Hobro i 1. division tidligere i september.

  Det oplyser Fodboldens Disciplinærinstans på Dansk Boldspil-Unions hjemmeside.

  Bødestraffen lyder på 12.500 kroner.

  Af dommerens indberetning fremgår det, at der råbt abelyde efter dommerteamet, da det forlod banen.

  Samme person råbte "perkersvin" efter dommerne, lyder det i Esbjergs redegørelse.

  Klubben oplyser, at personen blev udpeget og tilbageholdt af kontrollører, hvorefter politiet blev tilkaldt.

  Esbjerg har nu udstedt karantæne til personen til både hjemme- og udekampe, lyder det.

  Esbjerg vandt den pågældende hjemmekamp med 2-1.

  /ritzau/

 6. Salling Fondene donerer 50 millioner kroner til Team Danmark

  Team Danmarks atleter får ekstra gode betingelser frem mod OL i Paris i 2024. Salling Fondene donerer nemlig 50 millioner kroner til Team Danmarks arbejde frem mod det kommende OL.

  Det oplyste Team Danmark på et pressemøde tirsdag.

  I følge Team Danmarks direktør, Lars Krarup, er donationen med til at muligøre at danske atleter kan blande sig i verdenstoppen.

  - Midlerne giver Team Danmark mulighed for at hjælpe dem til at nå højeste niveau, og deres præstationer er med til at samle hele Danmark, som vi senest har oplevet i den imponerende sportssommer vi har haft i år.

  Donationen skal bruges til at lave målrettede investeringer, ansætte trænere, økonomisk støtte til atleter og udvikle set-up, metoder og materialer, der kan give atleterne de vigtige afgørende marginaler i kampen om medaljer.

 7. Uefa vil have spansk dommer fjernet i Super League-sag

  Det kuldsejlede Super League-projekt får yderligere juridisk efterspil.

  Det Europæiske Fodboldforbund (Uefa) vil nu have en dommer i det spanske retssystem fjernet. Det skriver Uefa på sin hjemmeside tirsdag.

  Dommeren hedder Ruiz de Lara, og han afgjorde i sidste uge, at Uefa havde fem dage til at trække truslerne om sanktioner mod de tre tilbageværende klubber i Super League-projektet.

  Det tre klubber, der ikke har opgivet Super League, er FC Barcelona, Real Madrid og Juventus.

  Beslutningen fra domstolen i Madrid førte til, at Uefa sent mandag aften valgte at droppe sanktionerne mod de tre nævnte klubber.

  Desuden meddelte Uefa, at de øvrige ni klubber, der var med i planerne, i første omgang ikke skulle betale de bøder, de var blevet tildelt. Det samlede bødekrav lød på 190 millioner kroner.

  Uefa strakte med andre ord våben sent mandag aften.

  Men tirsdag formiddag får tonen en lidt anden lyd - og skytset mod domstolen i Madrid og især Ruiz de Lara intensiveres.

  Uefa skriver, at der har været "betydelige uregelmæssigheder" i processen, og forbundet forventer derfor, at dommeren træder tilbage.

  Desuden anker Uefa de tidligere afgørelser i det spanske retssystem. Det oplyser Uefa tirsdag.

  Domstolen i Madrid afgjorde tidligere på året, at Uefa ikke kan sanktionere klubberne.

 8. Skade tvinger formstærk Tauson til at holde ny pause

  Tennisspilleren Clara Tauson triumferede i forrige uge i WTA-turneringen i Luxembourg og banker kraftigt på til verdensranglistens top-50, men nu forstyrres hendes vej mod den absolutte top igen af en skade.

  I første omgang missede hun denne uges Astana Open, men også Indian Wells-turneringen, der regnes som den største turnering i tenniskalenderen ud over de fire grand slam-turneringer, bliver uden danskeren.

  Det fortæller kometens far, Søren Tauson, til Ekstra Bladet.

  - Clara døjer med en mindre skade i benet og har derfor været nødsaget til at melde fra til Astana og Indian Wells.

  Man sigter efter, at Clara Tauson kan komme i kamp igen til Tenerife Ladies Open, der spilles på hardcourt fra 18. til 24. oktober.

  Ud over turneringssejren i Luxembourg vandt Tauson tidligere på året WTA-turneringen i Lyon, og som optakt til US Open vandt hun en turnering i Chicago, hvor hun i finalen slog den senere US Open-vinder, Emma Raducanu.

  Danskeren er aktuelt nummer 52 i verden.

 9. Ny DBU-sponsor giver lige meget til herrer- og kvindelandsholdet: 'Det er et vanvittigt godt signal'

  Fodboldlandsholdene fik mandag Forenet Kredit som ny sponsor. Ifølge Dansk Boldspil-Union (DBU) er det første gang, at en sponsor støtter herre- og kvindelandsholdet lige meget.

  Dansk Boldspil-Union (DBU) oplyser ikke, hvor mange penge aftalen kaster af sig. Unionen kalder det dog en historisk stor investering i dansk fodbold.

  Fodboldkvindernes landstræner, Lars Søndergaard, mener, at det er på høje tid, at kvinder får det samme i indtægter fra sponsorer som mænd.

  - Som samfundet er i dag, så er det egentlig meget naturligt. Vi snakker ofte om sammenhængskraft og fællesskab. Og at sammen bliver vi stærkere.

  - Vi siger meget. Men her fører det til handling, hvor Forenet Kredit siger, at de også giver noget til pigerne. Det virker meget naturligt, men det er faktisk grænseoverskridende. Det er et vanvittigt godt signal.

  - Jeg aner ikke, hvad det betyder økonomisk for os, men signalværdien er god. Det er der nogle, der har kæmpet for i mange år, og det er på tide, siger Lars Søndergaard.

  DBU oplyste også, at det nye partnerskab er det første af slagsen, der støtter både landshold og breddefodbold. Så på flere fronter er der tale om en anderledes sponsoraftale end tidligere.

  Partnerskabet træder i kraft med det samme og løber til og med 2025.

 10. Uefa dropper sanktioner mod resterende Super League-klubber

  Det Europæiske Fodboldforbund (Uefa) dropper sanktioner mod de resterende klubber i Super League-projektet, Real Madrid, FC Barcelona og Juventus.

  Det skriver Uefa på sin hjemmeside.

  Forbundet har ellers fastholdt, at de tre klubber burde straffes med sanktioner for ikke at træde ud af turneringen Super League, der tidligere på året skabte chokbølger i fodboldverdenen.

  Turneringen skulle have været Europas nye fodboldmæssige tilløbsstykke. Men modstanden fra resten af fodboldverdenen var så massiv, at ni af de 12 klubber trak sig fra planerne inden for kort tid. Dog ikke Real Madrid, FC Barcelona og Juventus.

  Uefa oplyser også, at man ikke længere vil opkræve bødepenge fra de ni klubber, som trak sig ud af projektet.

  Alt dette sker, efter at en domstol i Madrid i sidste uge afgjorde, at Uefa ikke kunne sanktionere klubberne.

 11. Islandsk profil forlænger AGF's sejrsstime

  AGF’s islandske profil, Jón Dagur Thorsteinsson, blev mandag aften helten for aarhusianerne, da kantspilleren stod for kampens eneste scoring i en 1-0-sejr over Sønderjyske.

  Hjemme på Ceres Park fortsatte AGF den gode stime efter en svær sæsonstart, og de hvide gik dermed sejrrigt fra banen for tredje superligakamp i træk.

  De tre point falder på et tørt sted i det aarhusianske, hvor AGF nu springer helt op på syvendepladsen med 12 point efter ti runder.

  Sønderjyske hænger fast i bunden med otte point som næstsidst i tabellen.

 12. Danske badmintonspillere vinder og sikrer VM-avancement

  To kampe, to sejre.

  VM for blandede hold - Sudirman Cup - er startet noget nær ideelt for Danmarks badmintonlandshold.

  Søndag blev Canada besejret, og mandag blev Rusland så slået. Dermed er Danmark inden sin sidste gruppekamp mod Indonesien sikker på at gå videre til kvartfinalen.

  Mia Blichfeldt sikrede Danmark sejren over Rusland, da hun i dagens fjerde kamp vandt sin damesingle over Evgeniya Kosetskaya.

  Der spilles bedst af fem kampe ved Sudirman Cup, og Blichfeldts sejr gjorde, at Danmark kom op på tre sejre mod russerne.

 13. Axelsen vinder sin første kamp efter OL-guldet

  Efter næsten to måneders pause var Viktor Axelsen mandag i aktion igen på badmintonbanen.

  På trods af den lange pause var der ikke ret meget rust at spore hos OL-vinderen fra Tokyo.

  Axelsen mødte som en del af det danske landshold ved Sudirman Cup russiske Vladimir Malkov, og det blev til en overlegen sejr.

  Axelsen vandt i to sæt med cifrene 21-11, 21-12. Med sejren udlignede han Danmarks kamp mod Rusland til 1-1.

  Før Axelsens sejr havde Mathias Christiansen og Alexandra Bøje nemlig tabt deres mixeddouble i tre sæt.

  Der spilles bedst af fem kampe ved Sudirman Cup, som er det officielle navn for det, der populært kaldes VM for blandede hold.

  Senere mandag skal Anders Skaarup Rasmussen og Frederik Søgaard spille herredouble. Mia Blichfeldt skal også i aktion i damesingle, inden Maiken Fruergaard og Sara Thygesen spiller damedouble.

 14. Dansker misser matchbolde og overraskende kvalifikation

  Den danske tennisspiller August Holmgren kommer akkurat ikke med til den kommende ATP-turnering i San Diego.

  Det står klart, efter at han sent søndag aften dansk tid tabte kvalifikationsfinalen til italienske Salvatore Caruso med cifrene 6-4, 3-6, 6-7 (7-9).

  Holmgren lå blot nummer 903 på verdensranglisten ved kampstart, mens Caruso tilsvarende var nummer 124. Derfor kommer nederlaget heller ikke som den store overraskelse.

  Danskeren kan dog se tilbage på en formen præstation i kvalifikationsfinalen, hvor han var et mulehår fra at nå sin første ATP-turnering nogensinde.

  Således havde Holmgren to matchbolde i det afgørende sæt.

  Holmgren var også en del af det danske Davis Cup-hold, som tidligere i september slog Thailand i Kolding.

 15. USA vinder over Europa i Ryder Cup

  USA vippede søndag Europa af Ryder Cup-tronen.

  Det skete, da de amerikanske golfstjerner færdiggjorde arbejdet ved Ryder Cup og sikrede sejren i den prestigefyldte golfturnering med endnu en række overbevisende præstationer.

  USA startede dagen med en komfortabel føring på 11-5 over Europa og skulle derfor blot have 3,5 point i søndagens 12 singler for at sikre den samlede sejr.

  Det skete uden ret meget slinger i valsen. Allerede i dagens femte single var sejren en realitet.

  Den 24-årige golfkomet Collin Morikawa sikrede den, da han på 17. hul blev sikker på som minimum at spille uafgjort mod en anden ung stjerne, norske Viktor Hovland. Så kunne jublen bryde ud blandt de mange amerikanske fans på Whistling Straits-banen i den amerikanske delstat Wisconsin.

  /ritzau/

  Collin Morikawa sikrede USA den samlede sejr over Europa i Ryder Cup i sin dyst mod norske Viktor Hovland. (Foto: RICHARD HEATHCOTE © Ritzau Scanpix)
 16. Silkeborg vinder 4-2 over Vejle i underholdende affære

  Der var fart over feltet i søndagens sene kamp i Superligaen mellem Vejle Boldklub og Silkeborg IF.

  Vi fik hele fem mål på 22 minutter i første halvleg, da Silkeborg søndag vandt 4-2 i Vejle og sendte Superligaens absolutte bundhold længere ud i torvene.

  Silkeborg er nu på femtepladsen i ligaen med 14 point, mens Vejle Boldklub stadig er på sidstepladsen med to pinter efter 10 kampe.

 17. Odense Bulldogs henter vigtige point mod Esbjerg Energy

  I søndagens sene ishockeykamp i Metal Ligaen leverede Odense Bulldogs et imponerende comeback hjemme mod Esbjerg Energy.

  Bundholdet var bagud 0-3 efter 12 minutter, men vendte opgøret og vandt 6-3 efter tre scoringer i tredje periode.

  Odense hopper dermed væk fra sidstepladsen og op som nummer syv med seks point. Esbjerg Energy ligger nummer fem med ti point.

  /ritzau/

 18. Sanne Troelsgaard sender et point til Rosengård

  Hun scorede i VM-kvalifikationskampen mod Malta for 10 dage siden - og søndag aften var Sanne Troelsgaard igen i fokus.

  Den danske midtbanegeneral var med til at sikre sin svenske klub FC Rosengård et point, da holdet spillede 1-1 hjemme mod Kristianstads DFF i den bedste kvindelige fodboldrække i Sverige.

  Troelsgaard sendte hjemmeholdet på sejrskurs efter 49 minutters spil, men gæsternes Mia Carlsson fik udlignet til 1-1 efter 68 minutters spil, hvilket også blev kampens resultat.

  FC Rosengård er fortsat på ligaens førsteplads med 45 point i 17 kampe, mens gæsterne fra Kristianstads er på fjerdepladsen med 25 point i 17 kampe.

  Sanne Troelsgaard (i midten) fik debut på det danske landshold i 2008. Hun har spillet 156 kampe i rødt og hvidt. (Foto: 10600 Andreas Hillergren/TT © Ritzau Scanpix)
 19. Tottenham lider nederlag til Arsenal i lokalderby

  0-3, 0-3 og 1-3.

  De tre seneste Premier League-kampe er endt med klare nederlag for Tottenham og Pierre-Emile Højbjerg.

  Søndag var det tilmed ærkerivalerne fra Arsenal, som vandt med 3-1, og det gjorde nederlaget endnu mere smertefuldt.

  Arsenal afgjorde kampen i første halvleg, hvor det lykkedes at få scoret tre mål på 22 minutter.

  Midtbanespilleren Emile Smith Rowe gjorde det til 1-0 for Arsenal efter 12 minutter, da han søgte ind i feltet og satte foden på Bukayo Sakas fine oplæg.

  Angriberen Pierre-Emerick Aubameyang fordoblede føringen et kvarter senere efter et effektivt kontraangreb.

  Efter 34 minutter afgjorde Saka reelt kampen, da Arsenals formstærke kantspiller scorede til 3-0. I denne periode spillede Arsenal bare bedre end Tottenham, som virkede alt for passive og mistede mange bolde.

  Både Arsenal og Tottenham har i midten af tabellen ni point efter seks kampe.

  /ritzau/

 20. Brøndbys mestre henter tiltrængt sejr

  Det har skortet på succesoplevelser i Brøndby-lejren i indeværende sæson, men søndag fik de forsvarende mestre sig tre tiltrængte point, da holdet vandt 2-1 over AaB på hjemmebane.

  Nordjyderne har ellers været formstærke på det seneste og drog østpå uden at have tabt i deres syv foregående Superliga-kampe. Gæsterne bragte sig da også foran, da Louka Prip pandede 1-0 målet i nettet efter 27 minutter.

  To mål af Brøndby-angriberen Mikael Uhre i anden halvleg fik dog vendt blå-gule panderynker til pointmæssig succes.

  Det var mestrenes blot anden sejr i indeværende sæson, som nu har 11 point efter ti kampe. AaB luner sig længere oppe i tabellen på tredjepladsen med 18 point.

 21. Rungsteds ishockeymestre igen uden sejr

  Den dårlige sæsonstart for den forsvarende danske ishockeymester, Rungsted Seier Capital, blev søndag forværret.

  Hjemme mod Herning Blue Fox tabte Rungsted med 0-2.

  Det var tredje nederlag i streg for DM-vinderen, mens det modsat var Hernings fjerde sejr i træk.

  Rungsted bliver derfor hængende i bunden af Metal Ligaen, hvor klubben har fire point efter seks kampe på en ottendeplads ud af ni hold. Odense Bulldogs kan dog sende Rungsted ned på sidstepladsen med en sejr senere søndag.

  Herning forbliver med de tre point i midten af tabellen.

  /ritzau/

 22. Dansk badmintonlandshold besejrer Canada i åbningskamp

  Der var klasseforskel, da Danmark vandt åbningskampen over Canada ved Sudirman Cup, der også kaldes for VM for blandede hold.

  Sudirman Cup afvikles hvert andet år, og turneringen finder denne gang sted i finske Vantaa.

  Der spilles fem kampe i fem forskellige rækker, og danskerne vandt alle fem kampe uden af afgive et eneste sæt.

  Det var første gang nogensinde, at Danmark mødte Canada ved Sudirman Cup.

  Danmark skal ud over Canada møde Rusland og Indonesien i gruppespillet. Russerne venter mandag, mens indoneserne er modstanderne onsdag. De to bedste hold går videre til kvartfinalerne.

  Danmark vandt senest medalje ved Sudirman Cup i 2013, hvor det blev til bronze.

  /ritzau/

 23. Glad cykellandstræner hylder Valgren: 'Valgren kan bare det her'

  Den danske cykellandstræner Anders Lund er meget glad og tilfreds med 29-årige Michael Valgrens bronzemedalje ved VM i landevejscykling i Belgien.

  - Michael Valgren kører en meget flot finale - både taktisk, men han viser også, hvilken stor cykelrytter han er rent fysisk efter så mange kilometer.

  Inden VM har der været kritik af Valgrens udtagelse til VM-truppen. Efterfølgende hev danskeren to sejre i træk i det italienske, hvilket også fik de kritiske ryster til at forstumme, mener landstræneren.

  - Valgren kan bare det her. I den form og forfatning han kom til VM med, er det ikke overraskende, at han sidder i sådan en finale. Det tror jeg ikke, at nogen synes.

  - Så medaljen er ikke på forhånd overraskende. Det, der specielt imponerer mig, er måden, hvorpå han løser den taktiske situation i de sidste to omgange, hvor han sidder alene.

 24. Skanderborg henter pligtsejr over bundprop

  Skanderborg Håndbold hentede søndag eftermiddag klubbens anden sejr i fem kampe i hjemmekampen mod Holstebro Håndbold i Bambusa Kvindeligaen.

  Skanderborg vandt 24-21 over bundproppen fra Holstebro, der stadig har sæsonens første ligasejr til gode.

  Dermed klatrer Skanderborg Håndbold op på ottendepladsen i ligaen, mens Holstebro forbliver på ligaens sidsteplads.

 25. FCK genrejser sig med storsejr over FCN

  FC København kom søndag tilbage på sporet med en 5-1-sejr på udebane over FC Nordsjælland i Superligaen.

  Københavnerne virkede opsatte på at revanchere den seneste uges nederlag mod FC Midtjylland og Nykøbing FC.

  En fysisk stærk FCK-midtbane vandt slaget centralt på banen og igangsatte flere kontraer efter bolderobringer.

  FCN blev derfor tvunget til at angribe over siderne, hvilket holdet ikke havde stor succes med.

  Sejren sender FCK på 23 point – ét færre end FCM på førstepladsen. FCN er på femtepladsen med 13 point.

  /ritzau/

 26. Odense Håndbold tager anden sejr i Champions League

  En uge efter nederlaget til Metz kom Odense Håndbold søndag tilbage på vinderkurs i kvindernes Champions League.

  Det fynske hold var rejst til Sverige for at møde Sävehof, og det endte med to point efter en sejr på 37-31.

  Odense har nu vundet to ud af tre kampe i Champions League-gruppespillet og har fire point.

  De to hold fulgtes ad i første halvleg med svenskerne et skridt eller to foran. Men mod slutningen af de første 30 minutter fandt Odense ind i en god rytme.

  Fynboerne tog kontrol over kampen og vendte først 11-13 til 14-13. Det lykkedes derefter at trække en smule fra, så der ved pausen stod 19-16 i dansk favør.

  Odense holdt fast i føringen i hele anden halvleg. To gange fik Sävehof reduceret danskernes forspring til to mål, men tættere på kom hjemmeholdet ikke.

  /ritzau/

 27. FC Thy-Thisted Q tager vigtige point mod Brøndby

  Vi har fået færdigspillet 7. spillerunde i Gjensidige Kvindeligaen.

  FC Thy-Thisted Q fik søndag eftermiddag tre vigtige point i topkampen på hjemmebane mod Brøndby IF i landets bedste kvindelige fodboldrække.

  De tre point blev sikret på tre mål af hjemmeholdets Rikke Dybdahl.

  Hattrick-helten Dybdahl og FC Thy-Thisted Q forbliver på tredjepladsen i ligaen med 15 point i syv kampe, mens Brøndby IF er på fjerdepladsen med 10 point efter syv kampe.

 28. Michael Valgren tager bronze ved VM i landevejscykling

  Den danske cykelrytter Michael Valgren viste storform ved VM i landevejscykling i Belgien, da han kørte sig til en bronzemedalje i linjeløbet.

  VM-guldet gik til den franske cykelstjerne Julian Alaphilippe, der for andet år i træk kan tage den regnbuefarvet VM-trøje over hovedet.

  Efter et angreb med godt 15 kilometer igen kunne den 29-årige franskmand køre alene over målstregen i tiden 5:56:34 til sin anden VM-titel i træk.

  Dylan van Baarle fra Holland sikrede sig sølvet foran Michael Valgren efter en intens spurt i en gruppe på fire ryttere om sølvmedaljen.

  Jasper Stuyven fra Belgien og Neilson Powless fra USA kom på fjerde- og femtepladsen.

  Julian Alaphilippe (i midten) forsvarede sin titel som verdensmester i landevejscykling. Michael Valgren (til højre) fik bronze. (Foto: YVES HERMAN © Ritzau Scanpix)
 29. FCM vinder knebent over Randers, mens OB og Viborg deler

  FC Midtjylland er fortsat på førstepladsen i 3F Superligaen efter holdets 1-0-sejr hjemme over Randers.

  Kampens eneste mål blev scoret af midtjydernes Erik Sviatchenko, der fik ulven til at hyle på heden efter et hovedstødsmål i det 17. minut.

  Midtjylland er dermed på førstepladsen med 24 point efter 10 kampe. Randers er på en foreløbig fjerdeplads med 17 point efter 10 kampe.

  I den anden tidlige kamp søndag eftermiddag spillede oprykkerne fra Viborg 1-1 hjemme mod OB i en jævnbyrdig kamp.

  Viborg fik scoret tidligt i kampen på mål af Justin Lonwijk, mens OB's mål blev scoret af Emmanuel Sabbi midt i anden halvleg.

  Kampens resultat sender OB på 11 point, mens Viborg nu er på 10 point.

 30. Lewis Hamilton får Formel 1-sejr nummer 100 i karrieren

  Lewis Hamilton overtager føringen i den samlede stilling efter sin sejr i det russiske grandprix.

  Med et veltimet pitstop med fire omgange tilbage kunne Lewis Hamilton søndag køre sin Mercedes til sejr nummer 100 i britens Formel 1-karriere.

  Samtidig overtager den forsvarende verdensmester også førstepladsen i den samlede VM-stilling.

  Hamilton lå efter McLarens unge Lando Norris med få omgange tilbage, da regnen brød frem i russiske Sotji. Hamilton gik i pit, Norris satsede og blev på banen, og det endte med at koste Norris sejren.

  Max Verstappen blev toer i grandprixet, efter han ellers startede sidst. Han er nu to point efter Hamilton i VM-stillingen med syv løb tilbage.

  /ritzau/

 31. Team Esbjerg vinder uden problemer over Buducnost

  Team Esbjerg fik to sikre point i Champions League, da holdet søndag slog Buducnost fra Montenegro med 35-20 på hjemmebane.

  Sidste sæsons danske grundspilsvinder har dermed fire point efter tre kampe i puljen, hvor holdet ligger nummer tre af otte mandskaber. Buducnost er sidst og har endnu sit første point til gode.

  Buducnost er Champions League-vinder fra 2012 og 2015, men holdet har set bedre tider.

  Den tidligere Slagelse- og Viborg-stjerne Bojana Popovic er cheftræner, og hun har sagt farvel til en del profiler denne sommer, hvorfor der også var markant kvalitetsforskel på holdene i dagens opgør i stort set alle spillets facetter.

  Esbjergs næste kamp i Champions League er 16. oktober, hvor det gælder en udekamp mod ungarske Ferencvaros, der har fem point efter sine første tre kampe.

  /ritzau/

 32. Solo-mål fra Pernille Harder i Chelsea-storsejr

  Chelsea sikrede sig søndag tre vigtige point til topstriden i Women’s Super League, da de vandt 6-1 ude over Manchester United i den bedste kvindelige fodboldrække i England.

  Pernille Harder startede opgøret på banen for gæsterne. Hun gjorde sig bemærket efter 24 minutters spil, hvor den danske landsholdsanfører scorede et flot solo-mål.

  Den mest scorende fodboldspiller i dansk landsholdshistorie startede sit løb ved midterlinjen, hvorefter hun løb fra to United-forsvarere, inden hun ubesværet sendte bolden over Uniteds målvogter.

  Forinden havde holdkammeraten Francesca Kirby scoret efter et forsvarskiks fra hjemmeholdet. Samantha Kerr gjorde det derefter til 3-0 og 4-0 til Chelsea.

  Pernille Harder blev skiftet ud i det 78. minut. Fra bænken kunne hun se sit hold score yderligere to gange i slutningen af opgøret.

  Chelsea er nu på en foreløbig tredjeplads med seks point efter tre kampe. Manchester United har samme pointantal, men er på femtepladsen.

 33. AaB er fortsat uden sejr i Gjensidige Kvindeligaen

  AaB har fået en tung sæsonstart i landets bedste kvindelige fodboldrække.

  Søndag blev det til klubbens syvende liganederlag i træk, da aalborgenserne tabte 0-2 til KoldingQ i 7. spillerunde.

  Kolding vandt opgøret på to mål i første halvleg. Målene blev sat ind af Sarah Katrine Thygesen og Signe Hansen Baattrup.

  Gæsterne fra Kolding fordoblede dermed antallet af sejre i Gjensidige Kvindeligaen.

  Holdet er nu på 5.-pladsen med syv point efter syv kampe, mens AaB er på sidstepladsen med nul point efter syv kampe.

 34. Mads Pedersen udgår af VM i cykling efter to styrt

  Danmark har mistet et af sine bedste kort ved VM i landevejscykling, der lige nu køres i belgiske Flandern.

  Verdensmesteren fra 2019, Mads Pedersen, er således udgået, efter at han to gange har været i asfalten.

  Pedersen røg første gang ned, da han sad helt bagest i feltet og kiggede sig tilbage, hvorfor han ikke så to faldende italienske ryttere lige foran ham.

  Danskeren kom tilbage til feltet, men var siden involveret i et større styrt i feltet.

  Også Andreas Kron og Mikkel Honoré er begge udgået, efter at de også har været en tur i asfalten, og dermed ikke længere var en del af feltet.

  /ritzau/

 35. Mikkel Damsgaard og Sampdoria taber snævert til Juventus

  Det var et stjernespækket Juventus-mandskab, der søndag eftermiddag fik sæsonens anden ligasejr i opgøret mod Sampdoria i den bedste italienske fodboldrække.

  Juventus vandt opgøret 3-2 på mål af Paulo Dybala, Leonardo Bonucci og Manuel Locatelli, mens Maya Yoshida og Antonio Candreva blev noteret for gæsterne på måltavlen.

  Den danske landsholdsspiller Mikkel Damsgaard kom på banen for Sampdoria efter en times spil, hvor han kunne se sin holdkammerat Candreva reducere til slutresultatet 2-3.

  Storklubben fra Torino er nu på en foreløbig niendeplads i Serie A med otte point i seks kampe, mens Sampdoria er på en foreløbig 14.-plads med 5 point.

  Mikkel Damsgaard (i midten) startede på banen i forrige ligakamp, hvor Sampdoria mødte Napoli. (Foto: CIRO DE LUCA © Ritzau Scanpix)
 36. Boksestjerne efter nederlag: 'Vil 110 procent sikkert have omkamp'

  Bokseren Anthony Joshua fik lørdag aften klø af ukrainske Oleksandr Usyk, som dermed overtog verdensmesterbælterne i sværvægt fra bokseforbundene WBO, WBA, IBF og IBO.

  Men allerede nu har Joshua planer om at tage revanche. Adspurgt hvad chancen er for en omkamp, er han ikke i tvivl.

  - 100 procent. 110 procent, siger han ifølge AFP.

  - Jeg er klar til at vende tilbage til træning.

  Joshua har en klausul om en omkamp i kontrakten for kampen.

  Usyk vandt i britens egen baghave foran et udsolgt Tottenham Hotspur Stadium i London.

  /ritzau/

 37. Etiopiske langdistanceløbere vinder Berlin Maraton

  Der var stor etiopisk triumf ved Berlin Maraton i den tyske hovedstad her til formiddag.

  De hurtigste løbere i både mændenes og kvindernes kategori var fra Etiopien.

  2 timer, 5 minutter og 45 sekunder.

  Det blev tiden, da Guye Adola fra Etiopien krydsede målstregen på mændenes maratondistance. Det var Adolas første sejr i etiopierens fjerde maratonløb.

  Bethwel Yegon fra Kenya sikrede sig andenpladsen i tiden 2:06:14, mens den tredobbelte olympiske guldmedaljevinder Kenenisa Bekele fra Etiopien måtte tage til takke med tredjepladsen i tiden 2:06:47.

  På kvindernes maratondistance var der tre på stribe, da Gotytom Gebreslase fra Etiopien kom først i mål i tiden 2:20:09, mens etiopiske Hiwot Gebrekidan og Helen Tola krydsede målstregen i tiderne 2:21:23 og 2:23:05.

  Det var Gebreslase' første officielle maratonløb - og dermed hendes første officielle sejr i karrieren.

 38. Danske VM-ryttere kører med sørgebind for at ære Chris Anker Sørensen

  Kasper Asgreen med det sorte sørgebind om armen inden søndagens VM-linjeløb. (Foto: Shutterstock)

  De danske ryttere kører med et sort sørgebind om armen i søndagens VM-linjeløb for at ære Chris Anker Sørensen, der på tragisk vis omkom i en ulykke forrige weekend.

  Det siger landsholdets Magnus Cort inden løbets start til TV2 Sport.

  - Vi kunne tydeligt mærke, da det skete for en uge siden. Det er en god måde at ære ham på her til VM.

  Han medgiver, at VM ikke bliver et løb som alle andre.

  - Det er anderledes. Forberedelserne er gået fint, og vi har gjort alt, hvad vi skulle, så jeg føler, at vi er klar. Men det er klart, at man godt kunne mærke det de første par dage, siger Magnus Cort til TV2 Sport inden løbets start.

 39. Dansk tennisspiller i overraskende sejr: Verdensranglistens nummer 903 slår nummer 76

  Holger Rune, Mikael Torpegaard og Frederik Løchte Nielsen har i en årrække tegnet dansk herretennis på den største internationale scene.

  Men det er ikke sikkert, at du endnu har hørt om August Holmgren.

  Den danske tennisspiller er nummer 903 på verdensranglisten, og alligevel leverede han lørdag et noget overraskende resultat, da han slog verdensranglistens nummer 76, skriver Ritzau.

  Det skete, da han mødte australieren Jordan Thompson i kvalifikationen til ATP-turneringen i San Diego. Nu er danskeren én sejr fra hovedturneringen i San Diego.

  I kvalifikationsfinalen venter Salvatore Caruso, verdens nummer 124. Kampen spilles søndag klokken 20.30 dansk tid.

 40. Ukrainsk boksestjerne napper VM-titel i sværvægtsbrag

  Den ukrainske bokser Oleksandr Usyk er ny verdensmester i sværvægt.

  Natten til søndag dansk tid slog han nemlig den nu tidligere verdensmester Anthony Joshua foran 67.000 tiljublende englændere i London.

  Den 34-årige ukrainer viste sig at være både stærkere og klogere end sin modstander i den medrivende boksekamp, hvor han også i 12. og sidste runde forsøgte at knockoute briten.

  Joshua blev dog stråene på benene, men det kunne ikke ændre på kampens afgørelse, og ukraineren blev derfor kåret som vinder af et enigt dommerbord.

  Med sejren kan Oleksandr Usyk kalde sig ny ejermand af hele fire verdensmesterbælter. De kommer fra bokseforbundene WBO, WBA, IBF og IBO, og var indtil i nat i Anthony Joshuas besiddelse.

 41. Dansk bueskytte misser VM-bronze

  Den danske bueskytte Mathias Fullerton missede VM-bronzemedaljen, da han lørdag duellerede i herrernes compound.

  I sin semifinale tabte Fullerton først til østrigske Nico Wiener, og derfor skulle danskeren skyde om tredjepladsen mod Robin Jaatma fra Estland ventede.

  Efter en helt lige duel, skulle VM-bronzen fordeles i et såkaldt shoot-off. Her fik hver skytte til at starte med én pil hver. Mathias Fullerton scorede ni, og så skulle han håbe på, at Jaatma ikke overgik det. Men det gjorde esteren, og så endte danskeren uden medalje.

 42. Brentfords danskerkollektiv får uafgjort mod Liverpool i tjubang-kamp

  Brentfords danske cheftræner, Thomas Frank, havde grund til at smile. Oprykkerne krigede fra start til slut mod topholdet Liverpool. (Foto: GLYN KIRK © Ritzau Scanpix)

  Det skortede ikke på hverken mål eller underholdning, da Premier League-oprykkerne Brentford spillede 3-3 på hjemmebane mod Liverpool.

  Opkomlingene kom foran 1-0, inden Liverpool med to scoringer bragte sig på 2-1. Derefter udlignede Brentford både til 2-2 og slutresultatet 3-3.

  Med det ene point har Brentford nu ni af slagsen på niendepladsen i Premier League. Liverpool topper tabellen med 14 point.

  Brentford har dansk cheftræner (Thomas Frank, red.) og råder samtidig over hele syv danske spillere i truppen. Heraf var det kun den landsholdsspiller Christian Nørgaard, der havde fundet vej til startopstillingen. Midtvejs kom Mathias 'Zanka' Jørgensen dog også i ilden.

 43. Det ser svært ud for Europa: USA trækker fra ved Ryder Cup

  Lørdag var USA's Xander Schauffele (til venstre) sammen med holdkammerat Patrick Cantlay med til at slå europæerne Lee Westwood (til højre) og Matt Fitzpatrick ved Ryder Cup. (Foto: Erik S. Lesser © Ritzau Scanpix)

  Det begynder at se svært ud for Europa at holde fast i Ryder Cup-trofæet.

  Europæerne startede dagen med at være bagud 2-6 mod USA i den prestigefyldte golfturnering, og efter de fire foursomes lørdag er amerikanerne kommet længere foran.

  Nu fører Dustin Johnson, Brooks Koepka og co. med 9-3.

  Der dystes om 28 point i Ryder Cup, hvor der i alle formater spilles hulspil. USA skal op på 14,5 for at vinde, mens Europa som forsvarende mester kan nøjes med 14 og uafgjort for at beholde pokalen.

  Der resterer 16 golfdueller ved dette års Ryder Cup. Senere lørdag spilles der fire fourballs. Her kæmper USA og Europa ligesom i foursome mod hinanden to mod to.

  I foursome har hver duo én bold, som de to spillere skiftes til at slå til. I fourballs kæmper holdene igen mod hinanden to og to, men modsat i foursomes så har hver spiller en bold. Den, der bruger færrest slag, vinder hullet for sit hold.

 44. GOG er sidste ubesejrede hold i herreligaen

  Fynboerne fra GOG flyver videre i herrernes håndboldliga, hvor det lørdag blev til en 30-27 sejr på udebane over Mors-Thy.

  Dermed er GOG noteret for fire sejre af fire mulige i sæsonen, hvilket gør dem til det eneste ubesejrede hold i ligaen.

  I de tidlige kampe lørdag vandt Aalborg over Skanderborg Aarhus. De forsvarende mestre sejrede sikkert med cifrene med 33-24 på udebane. I Kolding måtte hjemmeholdet se sig slået 30-34 af Skjern, mens oprykkerne fra Skive vandt med et enkelt mål på udebane mod Sønderjyske.

  I opgøret mellem TMS Ringsted og Bjerringbro-Silkeborg blev der delt i porten, 34-34.

 45. Yussuf Poulsen scorer i Leipzigs tennissejr

  Den danske landsholdsangriber Yussuf Poulsen scorede lørdag eftermiddag sit første mål i den nye Bundesliga-sæson i RB Leipzigs kamp mod Hertha Berlin.

  Hovedstadsklubben fik ikke et ben til jorden på udebane og tabte med tenniscifrene 0-6.

  Yussuf Poulsen kunne glide bolden i mål til 2-0 efter flot forarbejde fra den franske holdkammerat Christopher Nkunku.

  Sejren pynter på en skidt sæsonstart for Leipzig, hvor det inden dagens opgør var blevet til en enkelt sejr i fem forsøg.

  Den tidligere OB-målmand Oliver Christensen så til fra bænken, da hans målmandskollega Alexander Schwolow blev passeret seks gange. (Foto: ANNEGRET HILSE © Ritzau Scanpix)
 46. Italiener vinder kvindernes VM - Uttrup Ludwig bliver nummer otte

  23-årige Elisa Balsamo jubler. Italieneren er ny verdensmester i landevejscykling. (Foto: Kenzo Tribouillard © Ritzau Scanpix)

  Italienske Elisa Balsamo tager fusen på alle de hollandske forhåndsfavoritter og vinder kvindernes VM i landevejscykling i Belgien.

  Cecilie Uttrup Ludwig bliver nummer otte.

  Danskeren var ved at miste kontakten med fronten flere gange de sidste ti kilometer, men nægtede at give op. Med stædige tråd holdt hun fast. Da tempoet blev skruet helt i vejret den sidste kilometer, måtte Uttrup Ludwig imidlertid slå op i banen.

  Balsamo, den nykårede verdensmester, var lykkelig, da hun krydsede stregen med vished om, at hun det næste år kan iklæde sig cykelsportens flotteste trøje - den regnbuefarvede VM-trikot.

  - Det er en drøm, det er en drøm, siger en grædende Elisa Balsamo, da hun krydser stregen i den belgiske by Leuven.

 47. Andreas Christensen og Chelsea lider smalt nederlag i engelsk topbrag

  (Foto: Ben Stansall © Ritzau Scanpix)

  Den danske landsholdsspiller, Andreas Christensen, har fået en forrygende start på sæsonen i sin klub Chelsea.

  Londonklubben lå forud for lørdagens spillerunde på ligaens andenplads med lige så mange point, som Liverpool på førstepladsen.

  Men i dag kom de ned på jorden igen. Den danske forsvarsspiller tabte nemlig 0-1 hjemme til Manchester City, og dermed er der nu pointlighed mellem de to klubber, der mødtes i dag.

  I den anden Manchester-klub gik det knapt så godt i dagens spillerunde. Cristiano Ronaldo og kompagni tabte nemlig hjemme 0-1 til Aston Villa. I overtiden havde holdets portugisiske spiller, Bruno Fernandes, dog mulighed for at udligne, da Manchester United fik tildelt et straffespark.

  Men her sparkede han et godt stykke over mål, og så kunne Aston Villa tage de tre point.

 48. Engelsk Formel 1-kører tager første poleposition i karrieren

  Ved middagstid lørdag blev Formel 1-træningen til det russiske grandprix i Sotji aflyst på grund af heftigt regnvejr.

  Også kvalifikationen var i fare for at blive aflyst, men efter et par timers overvejelse, og mens vejret blev bedre, lykkedes det at gennemføre den.

  Her viste den unge McLaren-kører, Lando Norris, sig som den hurtigste mand, og dermed tager han sin første poleposition i karrieren.

  Norris, der er nummer fire i VM-stillingen, starter foran Carlos Sainz fra Ferrari og George Russell fra Williams.

  Det russiske grandprix starter søndag klokken 14.

 49. Topscorer sikrer Fortuna Hjørring point i livligt topbrag

  20-årige Emma Snerle er kommet flyvende ud til den nye sæson i landets bedste række for kvinder.

  Med sit tiende sæsonmål sikrede angriberen kort før tid Fortuna Hjørring 2-2 i en meget underholdende topkamp mod HB Køge lørdag eftermiddag.

  Dermed er afstanden i toppen af rækken uændret. På førstepladsen har HB Køge 19 point efter syv kampe, og Fortuna Hjørring har på andenpladsen 17 point.

  I tirsdags scorede Emma Snerle sit første mål for landsholdet i 8-0-sejren over Aserbajdsjan i VM-kvalifikationen.

  /ritzau/

 50. Rikke Sevecke cementerer Evertons første sejr i sæsonen

  Viceanføreren på det danske landshold, Rikke Sevecke, kom på tavlen i sin klub Evertons første ligasejr i sæsonen.

  Den danske forsvarsspiller blev skiftet ind midt i anden halvleg i opgøret mod Birmingham ved stillingen 1-1 og kunne i kampens tillægstid lukke og slukke til slutresultat 3-1.

  Målet blev scoret på et hovedstød i forbindelse med et hjørnespark.

  Landsholdskollega Nicoline Sørensen kom ligeledes på banen i anden halvleg, men hun måtte efter knap et kvarter på banen udgå med en knæskade.

 51. Regn skaber igen problemer for Formel 1: Træning aflyst

  Heftigt regnvejr har flere gange givet Formel 1-arrangørerne problemer i år.

  Lørdag skete det igen, da tredje og sidste træning til det russiske grandprix i Sotji blev aflyst.

  Aflysningen blev meddelt på løbsseriens hjemmeside, hvoraf det også fremgår, at kvalifikationen lørdag eftermiddag er i fare.

  Træningen skulle være begyndt klokken 11 dansk tid, men regn og torden har præget området i Rusland hele lørdag morgen og formiddag.

  Efter planen skal kvalifikationen til søndagens grandprix køres lørdag klokken 14 dansk tid.

  Men ifølge Formel 1's hjemmeside, har løbsdirektøren for Den Internationale Motorsportsunion (FIA), Michael Masi, luftet tanken om at udsætte kvalifikationen.

  - Hvis det ikke kan lade sig gøre at afvikle kvalifikationen i dag, som vi har set det ske nogle gange tidligere, laver vi et nyt program og afholder kvalifikationen søndag morgen, siger løbsdirektøren.

  /ritzau/

Mere fra dr.dk