Seneste sport

Vejret skaber store ændringer i danskernes program i roning

Overblik

 1. Vejret skaber store ændringer i danskernes program i roning

  Der kommer uvejr til Tokyo i de kommende dage, og det påvirker virkelig roernes program ved OL. Det betyder, at der tidligst vil være roning på programmet igen onsdag.

  Det oplyser både det internationale og det danske roforbund. Det får stor betydning for de danske roere:

  W2-: Fie Udby Erichsen og Lærke Berg Rasmussens semifinale er rykket fra tirsdag (27. juli) til onsdag (28. juli).

  M2-: Frederic Vystavel og Joachim Suttons semifinale er rykket fra tirsdag (27. juli) til onsdag (28. juli)

  M1x: Sverri Nielsens semifinale er blevet rykket fra onsdag (28. juli) til torsdag (29. juli).

 2. Aastrand og dansk toerkajak klar til VM-semifinalen

  Den danske kajakroer Emma Aastrand Jørgsensen er klar til VM-semifinalen i 500 meter enerkajak.

  Aastrand, som nappede to bronzemedaljer ved OL, vandt sit indledende heat, og skal ro semifinale senere fredag.

  Også René Holten Poulsen og Victor Aasmul er klar til semifinalen. I deres toerkajak på 500 meter-distancen blev de nummer tre i indledende heat. Den danske duo ror også deres semifinale senere fredag.

  Til gengæld er det slut for Magnus Sibbersen på 200 meter enerkajak. Sibbersen sluttede sidst i sit indledende heat.

 3. Randers og Brøndby får begge uafgjort i europæiske kampe

  Det blev til to uafgjorte resultater i de sene kampe med dansk deltagelse i de europæiske turneringer.

  Brøndby spillede på hjemmebane 0-0 med Sparta Prag i Europa League. Det var Brøndbys første europæiske gruppespil siden 2005.

  I Randers' europæiske gruppespilsdebut blev det til 2-2 på hjemmebane mod hollandske AZ Alkmaar i Conference League.

  Hollænderne kom ellers foran to gange i kampen, men begge gange fik Randers udlignet. Simon Piesinger og Simon Graves stod for Randers' scoringer.

 4. Højbjerg og Bah scorer i europæiske kampe

  Flere danske spillere var i aktion for deres udenlandske klubber i de europæiske turneringer torsdag aften, og et par af dem kom på måltavlen.

  Landsholdsstjernen Pierre-Emile Højbjerg blev afgørende i Tottenhams 2-2-kamp mod franske Rennes i Conference League. Det samme gjorde Alexander Bah for Slavia Prag, som slog Union Berlin 3-1.

  Pierre-Emile Højbjerg startede ellers på bænken i Tottenhams opgør på udebane, men den danske midtbanemotor blev sendt i aktion allerede efter en halv time.

  På det tidspunkt havde både Tottenham og Rennes scoret.

  I anden halvleg gik det skævt for englænderne, da Gaetan Laborde fulgte op på en afslutning fra den tidligere FC Nordsjælland-spiller Kamaldeen Sulemana og scorede til 2-1.

  Men så stemplede Pierre-Emile Højbjerg ind. Bolden faldt ned for fødderne af midtbanemanden i feltet, og så sendte han den i netmaskerne til 2-2, som blev kampens resultat.

  Også Alexander Bah og Slavia Prag er med i Conference League. Her satte den tidligere Sønderjyske-spiller sit hold i gang med et langskudsmål til 1-0 efter 18 minutter.

  Union Berlin udlignede efter 70 minutter, men Slavia Prag slog tilbage og vandt altså med 3-1.

  /ritzau/

 5. FCK får tre sikre point, FCM nøjes med uafgjort

  FC København fik torsdag en optimal start på gruppespillet i Europas nye klubturnering, Conference League.

  På udebane mod Slovan Bratislava blev det til en sejr på 3-1 og tre point. Landsholdsangriberen Jonas Wind scorede to af FCK's mål.

  Københavnernes næste kamp i Conference League er om to uger mod Lincoln fra Gibraltar i Parken. Netop Lincoln tabte 0-2 til græske Paok i den anden kamp i gruppen torsdag.

  FC Midtjylland måtte torsdag aften skuffende nøjes med 1-1, da midtjyderne åbnede Europa League-gruppespillet mod PFC Ludogorets.

  Hjemme på MCH Arena kunne FCM ikke udnytte et ellers overlegent spilovertag, og Bo Henriksens mandskab havde primært sig selv at takke for, at det kun blev til et enkelt point.

  /ritzau/

 6. Harder bliver Danmarks mest scorende nogensinde i sikker sejr over Malta

  Det danske kvindelandshold i fodbold fik en glimrende start på VM-kvalifikationen.

  På hjemmebane i Viborg blev Malta besejret med overbevisende 7-0.

  I første halvleg scorede Danmark tre nærmest identiske mål: Et indlæg fra højresiden, som blev headet i mål. Sanne Troelsgaard, Signe Bruun og Stine Larsen stod for de tre scoringer.

  Efter pausen kom den danske anfører, Pernille Harder, på tavlen, da hun sparkede en løs bold i Malta-feltet det sidste stykke over stregen. Det var Harders 66. scoring for landsholdet, hvilket er rekord.

  Signe Bruun, Rikke Sevecke og Sara Thrige udbyggede den danske føring i anden halvleg af kampen, hvor der aldrig var tvivl om udfaldet.

  Danmark spiller igen tirsdag på udebane mod Aserbajdsjan i VM-kvalifikationen.

  Se alle de danske scoringer i videoen:

 7. Pernille Harder slår rekorden for flest landskampsmål

  Der er løbet meget vand under broen, siden Pernille Harder som 17-årig scorede sine tre første mål for Danmark. Det var i 2009 mod Georgien. (Foto: BROHUS ANDERS)

  66 mål i 129 kampe.

  Det er bundlinjen på Pernille Harders landsholdskarriere indtil videre.

  Da hun scorede til 4-0 i VM-kvalifikationskampen mod Malta noterede hun sig sit 66. mål i landsholdstrøjen, og dermed er Harder den mest scorende nogensinde for Danmarks landshold.

  Inden kampen delte Harder rekorden med Merete Pedersen, der scorede 65 mål i sin karriere.

  Se Pernille Harders mål i videoen:

 8. René Holten er klar til VM-finale

  René Holten Poulsen skal lørdag kæmpe om VM-medaljer på Bagsværd Sø.

  Torsdag roede danskeren sig i finalen i 1000 meter enerkajak i sikker stil, da han blev nummer to i sin semifinale.

  Kun italienske Andrea Schera kom i mål foran René Holten Poulsen, der fra start lå blandt de forreste.

  32-årige Holten Poulsen bookede tidligere torsdag sin plads i semifinalen, da han blev nummer tre i sit indledende heat.

  Holten Poulsen startede godt i semifinalen og var forrest efter de første 250 meter. Danskeren holdt sig fremme og var også hurtigst, da roerne var halvvejs i mål.

  Holten Poulsen blev derefter overhalet af italieneren, men holdt sig på andenpladsen, da der var roet 750 meter. Det skulle efterhånden gå meget galt, hvis ikke finalebilletten skulle blive en realitet.

  Det gjorde det altså ikke. Faktisk nærmede danskeren sig den førende italiener en smule i slutspurten, men det endte altså med en andenplads.

  VM-finalen afvikles efter planen klokken 11.22 lørdag formiddag.

  Tidligere torsdag roede flere andre danskere sig i en VM-finale. Det drejer sig om OL-stjernen Emma Aastrand Jørgensen i 200 meter enerkajak samt Simon Jensen og Morten Graversen i 1000 meter toerkajak.

  /ritzau/

 9. Dansk kajakduo misser VM-finale med et mulehår

  Efter en vanvittig spændende semifinale i kvindernes 200 meter toerkajak er danskerduoen bestående af Julie Funch og Bolette Iversen ude af VM.

  Det var en af den slags løb, hvor alle deltagere lå side om side, og da kajakkerne kom i mål, så det i første omgang ud, som om de to danskere akkurat havde klaret skærene og sikret sig en plads i top-3 og dermed adgang til finalen.

  Efter nærmere gennemsyn lød dommen desværre for danskerne på en fjerdeplads med 0,02 sekunder op til Portugal på tredjepladsen.

  Julie Funch og Bolette Iversen er de to første danskere, der ryger ud af VM i kajaksprint, som afholdes ved Bagsværd Rostadion og fortsætter indtil søndag.

  Tre danskere har indtil videre kvalificeret sig til finalen.

  /ritzau/

 10. To sejre i træk: Michael Valgren i storform inden VM

  Michael Valgren er tilsyneladende ustoppelig med blot halvanden uge til VM i Belgien.

  Den 29-årige dansker vandt for anden dag i træk, da han torsdag kørte først over stregen i Coppa Sabatini i Italien.

  På den let stigende opløbsstrækning var Valgren hurtigere end den nykårede europamester Sonny Colbrelli, der måtte opgive at følge danskerens acceleration.

  Valgren har pludselig fundet vinderformlen efter lang tids sejrstørke. Onsdag vandt han Coppa della Toscana, hvilket var hans første sejr i tre et halvt år.

  Michael Valgrens tanker er allerede begyndt at kredse om VM-landevejsløbet 26. september, hvor Danmark har flere medaljekandidater.

  - Det er fedt at slå Colbrelli, som er en af favoritterne til VM. Jeg tager til VM sammen med et meget stærkt hold, og forhåbentlig kan vi tage en guldmedalje til Danmark, siger Michael Valgren.

  /ritzau/

 11. Fifa: Flertallet af fodboldfans vil have mere VM

  Det Internationale Fodboldforbund (Fifa) hævder at have opbakning fra hovedparten af verdens fodboldfans til sit omstridte forslag om at afholde VM hvert andet år.

  En undersøgelse, som verdensforbundet selv har fået foretaget hos analyseinstituttet YouGov, viser, at flertallet af respondenterne gerne vil have flere VM-slutrunder.

  - Der er store forskelle mellem de såkaldte traditionelle markeder og de fodboldmarkeder, der er i udvikling, siger Fifa ifølge Reuters i en meddelelse.

  Forbundet udleder også af undersøgelsen, at unge fodboldfans er mere åbne for forandringer end ældre.

  I maj besluttede Fifas kongres at undersøge potentialet i at afholde VM hvert andet år.

  Bliver forslaget ført ud i livet, vil det være en revolution. Siden VM blev spillet første gang i 1930, har der været fire år mellem slutrunderne.

  Forslaget har splittet fodboldverdenen, og især fra Europa er modstanden stærk.

  Uefas præsident, Alexander Ceferin, har truet med en europæisk boykot af VM, hvis planerne bliver vedtaget.

  Også det sydamerikanske forbund Conmebol er skeptisk. Til gengæld er der positive toner fra Asien og Afrika.

  Fifa oplyser, at der er flere undersøgelser på vej, som skal lodde stemningen på verdensplan. Man er i øjeblikket ved at udarbejde en meningsmåling med 100.000 deltagere fra mere end 100 forskellige lande.

  /ritzau/

 12. En fjerdedel af landsholdet er fra Viborg, når håndboldkvinderne indleder EM-kvalfikationen

  Landstræner Jesper Jensen har udtaget 18 spillere til det kvindelandshold, der indleder EM-kvalifikationen med kampe mod Montenegro og Færøerne den 7. og 10. oktober.

  Fem af de 18 spillere tørner til dagligt ud for Viborg HK, som har fået en fin indledning på den nye sæson med tre sejre i tre kampe.

  Hele truppen er;

  Målvogtere

  • Sandra Toft, Brest Bretagne Handball

  • Althea Reinhardt, Odense Håndbold

  • Anna O. Kristensen, Viborg HK

  Fløjspillere

  • Emma Friis, Herning-Ikast Håndbold

  • Lærke Nolsøe Pedersen, Viborg HK

  • Trine Østergaard Jensen, SG Bietigheim

  • Simone Böhme, Siófok KC

  Stregspillere

  • Katrine Heindahl, CSKA Moskva

  • Rikke Iversen, Odense Håndbold

  • Ida-Marie Dahl, Viborg HK

  Bagspillere

  • Mette Tranborg, Team Esbjerg

  • Louise Burgaard, Metz Handball

  • Mia Rej, Odense Håndbold

  • Kristina Jørgensen, Viborg HK

  • Mie Højlund, Odense Håndbold

  • Anne Mette Hansen, Györ

  • Line Haugsted, Viborg HK

  • Simone Petersen, Herning-Ikast Håndbold

 13. Engelsk fodboldforbund laver ny turnering for kvindelige landshold

  De engelske fodboldkvinder bliver vært for en træningsturnering for landshold til februar.

  Fire hold skal deltage i turneringen, der kommer til at forløbe over en uge; England, Tyskland, Spanien og en fjerde nation, der endnu ikke er offentliggjort.

  Alle nationerne skal møde hinanden én gang i turneringen, der kommer til at konkurrere med Algarve Cup, som hvert år siden 2004 har samlet verdens 12 bedste nationer på kvindesiden.

 14. Dansk medaljefavorit ror sig direkte i VM-finalen

  Både landstræner Zoltan Bako og sportschef for Dansk Kano og Kajak Forbund Lars Robl er enige om, at Emma Aastrand Jørgensen er Danmarks bedste bud på en medalje til VM i kajak på Bagsværd Rostadion.

  Den tiltro ser indtil videre ud til at være berettiget, idet Emma Aastrand Jørgensen torsdag vandt sit indledende heat i 200 meter enerkajak i tiden 41,84 sekunder.

  Danskere var knap et halvt sekund hurtigere end russiske Natalia Podolskaia, der blev nummer to i heatet.

  Med heatsejren - og også hurtigste tid i kvindernes 200 meter enerkajak fordelt over begge heat - indløste Emma Aastrand Jørgensen en billet til finalen lørdag.

  Ved OL i Tokyo tidligere i år vandt Emma Aastrand Jørgensen bronze på samme distance.

  Hverken OL-guldvinder Lisa Carrington eller OL-sølvvinder Teresa Portela er med ved det igangværende VM på dansk vand.

  /ritzau/

 15. Fodboldikonet Pelé har forladt intensivafdelingen: 'Jeg vil spille 90 minutter plus tillægstid'

  Fodboldlegenden Pelé fik for nyligt fjernet en tumor i tyktarmen, og nu er den 80-årige brasilianer kommet sig så meget efter operationen, at han har forladt intensivafdelingen.

  Det meddeler en storsmilende Pelé på Instagram, hvor han har delt et billede og en besked til sine mere end syv millioner følgere.

  Pelé har de senere år været plaget af helbredsproblemer og har ad flere omgange været indlagt.

  Men heller ikke denne gang har ikonet, der er bredt anerkendt som værende en af historiens bedste fodboldspillere, tænkt sig at lade sig udskifte fra livets store fodboldkamp.

  - Jeg fortsætter og har store planer om at spille 90 minutter plus tillægstid. Vi er snart sammen igen, skriver Pelé.

 16. Kontroversiel løbetræner får stadfæstet dom

  To år efter den oprindelige dom har løbetræneren Alberto Salazar fået stadfæstet sin karantæne på fire år af Den Internationale Sportsdomstol (CAS).

  Det meddeler CAS på sin hjemmeside torsdag morgen.

  Stadfæstelsen inkluderer også en karantæne på fire år til lægen Jeffrey Brown, som behandlede mange af Salazars atleter på Nike Oregon Project i Portland, hvor Salazar var den ledende træner.

  Salazar og Brown blev i begyndelsen i oktober 2019 idømt karantæner på fire år af USA's Antidopingagentur, Usada, for at "orkestrere og facilitere forbudt dopingadfærd".

  Som følge af skandalen valgte Nike at nedlægge Nike Oregon Project få uger efter. Salazar har også tidligere været træner for løbestjernen Mo Farah.

  /ritzau/

 17. Sådan gik det i onsdagens Champions League-kampe

  Gruppe A:

  Besiktas - Borussia Dortmund: 1-2

  Sporting Lissabon - Ajax: 1-5

  Gruppe B:

  FC Sheriff Tiraspol - Shaktar Donetsk: 2-0

  Inter Milan - Real Madrid: 0-1

  Gruppe C:

  Club Brugge - Paris Saint-Germain: 1-1

  Manchester City - RB Leipzig: 6-3

  Gruppe D:

  Atletico Madrid - FC Porto: 0-0

  Liverpool - AC Milan: 3-2

 18. PSG og Messi skuffer i Belgien

  Messi og PSG skuffede med 1-1 ude mod Club Brügge i Champions League. (Foto: Kenzo Tribouillard © Ritzau Scanpix)

  Lionel Messi, Neymar og Kylian Mbappé.

  Paris Saint-Germains offensiv så frygtindgydende ud, da klubben onsdag aften var på besøg hos Club Brugge i Champions Leagues gruppe A.

  Det var dog en haltende parisisk defensiv, der kom i fokus, og franskmændene skulle være glade for at slippe fra kampen med 1-1.

  Lionel Messi fik Champions League-debut for sin nye klub og udmærkede sig med en enkelt afslutning på trekantsammenføjningen efter en halv time, men meget mere blev det ikke til.

  I gruppens anden kamp mellem Manchester City og RB Leipzig var der nok at se til.

  Manchester City, som havde hjemmebanefordel, vandt med 6-3 i lidt af en målfest. Yussuf Poulsen kom på banen for Leipzig efter en time og bidrog med en assist til tyskernes tredje scoring.

  Flere mål faldt i det sidste kvarter, hvor også Leipzigs Angelino blev smidt ud.

 19. Liverpool afviser Milan-comeback i festforestilling

  Efter syv sæsoners fravær fra Champions League meldte AC Milan sig tilbage i det fineste selskab og tog del i en spektakulær forestilling mod Liverpool.

  På Anfield syntes Liverpool på vej mod en sikker sejr, men Milan kom tilbage og var foran i opgøret, inden Liverpool alligevel tog stikket hjem i anden halvleg med 3-2 mod Simon Kjærs italienske mandskab.

  Den danske landsholdsanfører sparkede undervejs bolden i kassen, men målet talte ikke, da en Milan-spiller var offside i opspillet.

  I gruppens anden kamp spillede Atletico Madrid og FC Porto 0-0.

 20. Bakken Bears misser Champions League

  Bakken Bears misser kvalifikationen til Basketball Champions League efter nederlag i kvalifikationen til italienske Treviso på 90-92.

  Basketball Champions League er det internationale basketballforbunds europæiske satsning får de hold, som ikke spiller med i det privatejede Euro League.

  Bakken Bears er dog ikke færdige med europæiske turneringer i denne sæson. De spiller nu med i Europa Cup'en istedet.

 21. Aalborg Håndbold åbner Champions League med storsejr i Kroatien

  Aalborg Håndbold fik onsdag aften en formidabel indledning på den nye Champions League-sæson.

  I en næsten tom kulisse på udebane i Kroatien tog nordjyderne en overbevisende sejr på 34-24 over hovedstadsklubben Zagreb.

  Aalborg var uden sin allerstørste stjerne Aron Palmarsson, som døjer med en skade, men de tilbageværende spillere behøvede end ikke ramme topniveau for at tage fra Kroatien med en sejr.

  Tidligere på aftenen vandt Kiel med Magnus og Niklas Landin på holdet med 33-30 over Mesjkov Brest i Aalborgs gruppe.

 22. Holsted Tigers vinder DM-guld i speedway for hold

  Med den tredobbelte verdensmester Nicki Pedersen som frontmand vandt Holsted Tigers onsdag aften det danske mesterskab i speedway.

  Nicki Pedersen blev tidligere i år idømt seks måneders karantæne for truende og usportslig adfærd, men fordi sagen lige nu ligger hos Danmarks Idrætsforbunds appelinstans, kunne han deltage i DM-finalen onsdag.

  Og det blev altafgørende for Holsted. Den 44-årige fynbo kørte 14 af 15 mulige point hjem til sit hold og var dermed vital for, at klubben nu har 15 DM-trofæer i skabet.

  Sønderjylland Elite Speedway (SES) var lige ved at smide sølvmedaljerne, men holdt stand i de sidste heats. Dermed blev Slangerup henvist til tredjepladsen. Fjelsted havde det mere end svært og sluttede sidst.

 23. Amerikanske gymnastikstjerner revser FBI i overgrebssag

  Med stjernen Simone Biles i spidsen gik fire amerikanske gymnastikudøvere onsdag i kødet på USA's forbundspoliti (FBI) og flere amerikanske idrætsforbund.

  Foran det amerikanske senats juridiske komité ytrede de deres massive utilfredshed med, at FBI handlede langsomt og forfejlet, da det kom til at undersøge beskyldninger mod den amerikanske gymnastiklæge Larry Nassar om seksuelt misbrug.

  - Vi er blevet svigtet, og vi fortjener at få svar, lød det fra Simone Biles.

  Sammen med McKayla Maroney, Aly Raisman og Maggie Nichols har den flerfoldige VM- og OL-guldvinder berettet om seksuelle overgreb fra Larry Nassar.

  Onsdagens seance i det amerikanske senat var opfølgningen på en rapport, som det amerikanske justitsministerium løftede sløret for tidligere i år.

  I den 119 sider lange rapport blev to FBI-agenter beskyldt for at have løjet for at dække over "adskillige og fundamentale fejl", der gjorde det muligt for Larry Nassar at fortsætte sit misbrug i flere måneder.

  Desuden har FBI ifølge rapporten undladt at dokumentere vidneudsagn og ligefrem forvrænget vidneudsagn. Fejlene skete mellem 2015 og 2017, da FBI var gået ind i sagen.

  Senere onsdag skal FBI-direktør Cristopher Wray svare på spørgsmål i senatet.

 24. Teenager lyner i Dortmund-sejr

  Jude Bellingham scorede én og lagde op til én da Dortmund slog Besiktas 2-1. (Foto: MURAD SEZER © Ritzau Scanpix)

  Borussia Dortmund fik onsdag en god start på Champions League, da udekampen mod tyrkiske Besiktas endte med tysk sejr på 2-1.

  Den 18-årige englænder Jude Bellingham fik en hovedrolle, da han med to flotte aktioner - et mål og en assist - grundlagde sejren før pausen.

  Først dybt inde i overtiden reducerede tyrkerne til slutresultatet.

  De øvrige klubber i gruppe C, Sporting og Ajax, tørner sammen senere onsdag.

  FC Sheriff Tiraspol fra Moldova fik en også forrygende start på sit eventyr på første klasse, da hjemmekampen i gruppe D mod Shakhtar blev vundet 2-0.

  De øvrige hold i gruppen er Inter og Real Madrid, der mødes senere onsdag.

 25. De danske mestre tromler over sagesløs oprykker

  Danmarksmestrene fra Odense Håndbold buldrer videre i kvindernes liga.

  Onsdag aften blev oprykkerne fra Ringkøbing Håndbold udsat for en god gammeldags rundbarbering.

  Vestjyderne måtte tage hjem fra Fyn med et nederlag på 18-35 i bagagen.

  Odense har nu vundet fire ud af fire kampe i den nye sæson, og klubben deler førstepladsen med Herning-Ikast, der har været lige så godt kørende.

  Ringkøbing har fortsat sit første point til gode i denne sæson, men der blev altså ikke uddelt gaver i Odense.

  De tidligere danmarksmestre fra Team Esbjerg var også i kamp onsdag aften, og Jesper Jensens tropper løb også modstanderen over ende.

  Esbjerg var dog i front næsten fra start til slut, og i den afsluttende fase måtte TTH give fortabt. Esbjerg trak fra og vandt 40-28. Klubben ser dermed ud til at have fundet melodien efter nederlag i sæsonens to første kampe. Klubben har nu vundet to i træk.

  I hovedstaden gjorde Skanderborg Håndbold det af med København Håndbold. Østjyderne vandt 30-26.

 26. Valgren tager sjælden sejr og viser storform før VM

  Cykelrytteren Michael Valgren viser kanonform, halvanden uge før han skal være et af hovednavnene på et stærkt dansk VM-hold.

  Valgren tog onsdag sin første sejr i tre et halvt år, da han vandt det italienske endagsløb Giro della Toscana efter et solofremstød.

  I mål havde han et forspring på 1 minut og 13 sekunder til nærmeste forfølger, italieneren Alessandro De Marchi. Diego Ulissi blev nummer tre.

  Giro della Toscana rangerer på tredje niveau i UCI's løbshierarki og blev kørt på en 191 kilometer lang rute med to skrappe stigninger undervejs.

  Senest, 29-årige Valgren kørte først over målstregen, var da han vandt Amstel Gold Race i maj 2018. Sejren i Toscana er hans syvende som professionel.

  VM i landevejscykling køres i i Flandern søndag 26. september.

 27. Brøndby og Midtjylland ser frem mod europæiske opgør

  I morgen aften tager de danske hold hul på de europæiske turneringer. Mens Randers og FC København skal spille Conference League, så skal de regerende danske mestre fra Brøndby og FC Midtjylland spille Europa League.

  De to sidstnævnte satte onsdag på klubbernes pressemøder ord på de opgaver, som holdene står overfor.

  FC Midtjyllands Pione Sisto, som har spillet 19 kampe og scoret seks mål i Europa League, mener det bliver en svær opgave, når midtjyderne torsdag aften får besøg af Ludogorets i den første gruppekamp.

  - I moderne international fodbold er der ingen nemme kampe. Hver eneste kamp bliver enormt svær, og det gør det også mod Ludogorets. Derfor har vi også brugt meget tid på at forberede os. Det handler om at være klar, siger han.

  Pione Sisto scorede til 1-1, da FC Midtjylland i 2016 vandt 2-1 på hjemmebane mod Manchester United. (Foto: Henning Bagger © Scanpix Denmark)

  Også Brøndbys cheftræner Niels Frederiksen har respekt for sit holds modstander Sparta Prag.

  - Vi skal tænke os om, og vi skal være kloge og fornuftige. Det er et hold, der ikke helt er på niveau med Salzburg (modstander i Champions League-kvalifikationen, red.), men det er stadig et stærkt hold.

  - De står udmærket til os, og det bliver en åben kamp. Det bliver ikke sådan, at vi smider alt over bord og satser hele butikken fra første minut, siger træneren.

  FC Midtjylland møder Ludogorets klokken 18.45, mens kampen mellem Brøndby og Sparta Prag fløjtes i gang klokken 21.00. Begge kampe kan ses på TV2 Sport X.

 28. Tauson knokler sig videre i Luxembourg

  Clara Tauson er klar til kvartfinalen i WTA-turneringen i Luxembourg, hvor den danske tennisspiller fik skovlen under den fjerdeseedede russer Ekaterina Alexandrova i onsdagens opgør i anden runde.

  Efter næsten to en halv times kamp var det den unge dansker, der kunne juble over en sejr i tre sæt med cifrene 6-4, 3-6 og 7-6.

  Der er tale om at pæn skalp for Tauson. Alexandrova rangerer som nummer 33 i verden, hvilket er 37 pladser bedre end danskeren.

  /ritzau/

 29. Liverpool-træner hylder Simon Kjær før Champions League-kamp

  Forud for onsdagens kamp i Champions League mod AC Milan sender Liverpools tyske træner Jürgen Klopp store roser til den danske landsholdsanfører, Simon Kjær.

  Særligt Kjærs ageren under Christian Erikens kollaps under EM imponerer Klopp, skriver han.

  - Normalt vil jeg hellere tale om mine egne spillere, men i dag gør jeg en undtagelse, skriver han indledningsvis og fortsætter:

  - Det kan godt være, at Simon Kjær er en af vores modstandere i dag, men han er en person, som har respekt i hele sportens verden.

  - Det er først i store kriser, at du ser ægte lederskab.

 30. Det Internationale Bordtennisforbund får første kvindelige præsident

  Svenske Petra Sörling bliver den første kvindelige præsident til at stå i spidsen for Det Internationale Bordtennis Forbund de kommende fire år.

  Hun er eneste kandidat til posten, når der skal vælges ny præsident på en kongres i Houston den 24. november.

  Derfor står det allerede nu klart, at hun kommer til at vinde valget. Det skriver Bordtennis Danmark.

  Petra Sörling er en god bekendt af dansk bordtennis, da hun både i 2018 og 2019 vandt det danske holdmesterskab med Hillerød.

 31. FCK-spiller misser europæisk kamp, fordi han mangler blanke sider i passet

  Luther Singh skiftede til FCK denne sommer. (Foto: Mads Claus Rasmussen © Ritzau Scanpix)

  Det bliver uden Luther Singh, når FC København torsdag tager hul på gruppespillet i Conference League på udebane mod slovakiske Slovan Bratislava.

  Det skyldes problemer med Singhs pas, oplyser FCK.

  Der manglede blanke sider i Singhs pas, hvilket Sydafrikas fodboldforbund ifølge FCK blev gjort opmærksom på, før han rejste på landskampstjeneste i hjemlandet.

  Derfor skulle Singh have et nyt pas for at kunne rejse tilbage til Danmark. Det har han ikke fået endnu.

  - Vi er skuffede over, at det sydafrikanske forbund i vores optik ikke har assisteret Luther i et stort nok omfang til at få ham tilbage til København inden for de Fifa-dikterede deadlines, siger FCK's Director of Football Operations and International Affairs, Daniel Rommedahl.

  /DR Nyheder/

 32. Nadia Nadim står foran lang pause efter korsbåndsskade

  Den danske fodboldspiller Nadia Nadim er blevet korsbåndsskadet og står foran en lang pause.

  Det bekræfter hendes klub Racing Louisville, der samtidig fortæller, at hun skal opereres inden længe.

  Til klubbens hjemmeside siger Nadim selv, at hun er ked af den lange skadespause, der nu venter.

  - Jeg er klar over, at skader er en del af fodbold, men timingen er rigtig dårlig for både mig og holdet. Jeg har så meget på min tallerken lige nu - også med landsholdet, siger hun.

  Nadia Nadim var udset til at spille landskamp nummer 100 for landsholdet i morgen, når Danmark møder Malta i Viborg.

 33. Superstjerne blev udelukket på grund af cannabis, men nu bliver reglerne måske lavet om

  Skal cannabis fremover fortsat anses som et ulovligt stof inden for professionel sport?

  Det vil Det Internationale Antidopingagentur, Wada, næste år undersøge nærmere.

  Cannabis er lige nu på Wadas liste over forbudte stoffer, men det mener flere, at der bør laves om på. Især efter at den amerikanske løber Sha'Carri Richardson kort før OL endte med at få karantæne, så hun ikke kunne deltage i legene efter at være blevet testet positiv for cannabis.

  Derfor vil Wada næste år genoverveje cannabis' status.

  - Efter opfordringer fra flere interessenter har eksekutivkomitéen valgt at bakke op om beslutningen om i 2022 at iværksætte en videnskabelig undersøgelse af cannabis' status, lyder det på Wadas hjemmeside.

  /ritzau/

 34. Fodboldklub anmeldt til Arbejdstilsynet: Påbud på vej til Esbjerg fB

  Esbjerg fB forventer at få to påbud fra Arbejdstilsynet i næste uge.

  Det fortæller 1. divisionsklubbens administrerende direktør, Jens Hammer Sørensen, til DR Nyheder.

  - Vi får sat et punktum i en sag, som har været lidet flatterende for Esbjerg fB. Nu kan vi kigge fremad og sørge for, at det her igen bliver en rigtig god arbejdsplads for alle ansatte, siger han.

  Arbejdstilsynet har besøgt klubben flere gange i løbet af august og kræver, at Esbjerg fB får en arbejdsmiljøorganisation og foretager en arbejdspladsvurdering.

  De to punkter er ifølge direktør Jens Hammer Sørensen i fuld gang med at blive implementeret, og derfor vil klubben ikke gøre indsigelser, når klubben modtager påbuddene i næste uge.

  Det var Spillerforeningen, der i sommer meldte Esbjerg fB til Arbejdstilsynet på grund af den nu tidligere cheftræner Peter Hyballas hårdhændede metoder.

 35. Landsholdsfløj skifter til Flensburg-Handewitt

  Den tyske håndboldklub Flensburg-Handewitt har fundet afløseren for Lasse Svan, der går på harpikspension til sommer. Valget er faldet på Johan Hansen, der skifter til klubben efter denne sæson.

  Den 27-årige højre fløj har underskrevet en aftale, der gælder løber frem til 2025. Johan Hansen, der oprindeligt stammer fra Færøerne, fortæller, at skiftet er et ønske, som endelig går i opfyldelse.

  - Jeg kender allerede nogle spillere fra det danske landshold, og jeg glæder mig til at være en del af et så stort hold og forhåbentlig fejre store succeser med dem, siger Johan Hansen til klubbens hjemmeside.

  Højre fløjen var med til at hente OL-sølv til Danmark ved legene i Tokyo. Han scorede desuden 14 mål, da landsholdet vandt VM tilbage i januar. Johan Hansen skifter til Flensburg-Handewitt fra TSV Hannover-Burgdorf, hvor han har spillet siden 2020.

  Johan Hansen skifter til Flensburg-Handewitt, der i forvejen har Mads Mensah, Simon Hald, Kevin Møller og Emil Jakobsen på holdkortet. (Foto: Susana Vera © Ritzau Scanpix)
 36. Pelé nærmer sig udskrivelse fra intensivafdeling

  For halvanden uge siden fik fodboldikonet Pelé fjernet en svulst i tarmen, men nu er der godt nyt.

  Siden operationen har den 80-årige brasilianeren været indlagt på intensivafdelingen på Albert Einstein Hospitalet i São Paulo. Inden for de næste par døgn bliver han dog med al sandsynlighed flyttet til et almindeligt sengeafsnit. Det fortæller hans datter Kely Nascimento via det sociale medie Instagram.

  - Han har det godt efter operationen, han har ikke smerter og er i godt humør (kun irriteret over at måtte spise jello, men fortsætter!), skriver Kely Nascimento ifølge Ritzau.

  - Han bliver flyttet til et almindeligt afsnit inden for et døgn eller to og kan komme hjem derefter.

  Det er ikke første gang, at Pelé er indlagt for helbredsproblemer. I 2019 tilbragte han omkring en uge på et hospital i Paris for at blive behandlet for en urinvejsinfektion.

 37. Malmö-dansker før CL-brag: 'Vi kan slå alle'

  Der venter danskerklubben Malmö FF en særdeles svær opgave, når holdet tirsdag aften tager hul på gruppespillet i Champions League.

  På hjemmebane skal holdet op imod mægtige Juventus, men selv om italienerne på papiret er store favoritter, så tror Malmø-spillerne stadig på, at de kan få noget med fra kampen.

  Det siger holdets danske anfører Anders Christiansen til Ritzau.

  - Alt pres er på Juventus. Det er den største klub i Italien, og det er en stor klub i Champions League. Deres bedst betalte spillere tjener nok, hvad der svarer til hele vores lønbudget, siger den 31-årige midtbanespiller og tilføjer.

  - Jeg ved ikke, om vi er dumme eller hvad, men vi har en fornemmelse af, at vi kan slå alle hold. Især hjemme foran vores eget publikum.

  Kampen mellem Malmö og Juventus begynder klokken 21.00.

  /ritzau/

 38. Dansk båd udgår af sejlads efter kollision med svensk båd

  Men på tredje etape fra Stockholm til Helsinki kolliderede danskerbåden med den svenske båd.

  Skaderne var så store, at de to både ikke kunne fortsætte, og derfor måtte de udgå. De missede derfor sejladsen til den finske hovedstad, som var beregnet til at vare omtrent halvandet døgn.

  - Jeg fejlberegnede tydeligvis den plads, der var, og så sejlede vi ind i den svenske båd. Det er ærgerligt, og det er aldrig rart med sammenstød, siger anfører Peter Warrer, der tager fuldt ansvar for kollisionen, ifølge Ritzau.

  - Det er hårdt, fordi vi lå, som vi lå. Vi førte komfortabelt. Vi lå i en god position til at vinde Nord Stream Race.

 39. Uskøn affære i Randers ender med sejr til Herning-Ikast

  Sidste sæsons DM-bronzevindere fra Herning-Ikast Håndbold viste mandag aften rutinen og slog Randers HK på udebane i kvindernes liga.

  I de helt afgørende momenter holdt gæsterne hovederne kolde, mens Randers' mere urutinerede mandskab led under mindre fejl i slutfasen.

  Derfor kunne Herning-Ikast tage hjem med en sejr på 23-20.

  Herning-Ikast topper tabellen med fire sejre ud af fire mulige. Randers er på femtepladsen med to sejre og to nederlag.

 40. TTH Holstebro snupper snæver sejr over Ribe-Esbjerg

  I en målrig affære lykkedes det mandag TTH Holstebro at snuppe en sejr på udebane mod Ribe-Esbjerg HH i herrernes håndboldliga.

  Opgøret var tæt fra start til slut, og begge hold havde fat i føringen, men til slut var gæsterne stærkest og vandt 34-32.

  Magnus Bramming fra TTH var som sædvanlig farlig fra sin venstre fløj og scorede syv kasser. Det gjorde ham til kampens topscorer sammen med Ribe-Esbjergs Jonatan Mollerup.

  TTH har nu fået fuld gevinst i to af sæsonens hidtil tre kampe og indtager sjettepladsen.

  Ribe-Esbjerg har spillet to kampe og er stadig på jagt efter sine første point.

  På Sjælland løb TMS Ringsted med en 38-33-sejr over Lemvig-Thyborøn Håndbold.

 41. OB sender Sønderjyske til tælling med en 2-1-sejr

  (Foto: Frank Cilius © Ritzau Scanpix)

  Efter seks kampe uden sejr var der forløsning i OB mandag aften.

  På hjemmebane snuppede den fynske superligaklub en 2-1-sejr over trængte Sønderjyske og fordoblede dermed antallet af sæsonsejre.

  Sejren sender OB op på en syvendeplads lige uden for det fornemme selskab i top-6. Fynboerne har skrabet ti point sammen, og der er dermed ni point ned til Vejle Boldklub på sidstepladsen.

  Hos Sønderjyske kradser krisen fortsat. Holdet, som siden sommer har været under ledelse af den tyske træner Michael Boris, har blot hentet fem point og er næstsidst i tabellen.

 42. Holger Rune spiller sig videre i Polen

  Den danske tennisspiller Holger Rune er videre til 1/8-finalen i Challenger-turneringen i den polske by Stettin.

  Rune slog i 1/16-finalen verdensranglisten nummer 112, japanske Taro Daniel.

  Holger Rune, som selv liggger nummer 136 i verden vandt kampen i to sæt med cifrene 6-3, 7-5.

  I næste runde møder den 18-årige dansker enten Carlos Taberner eller Pablo Andujar.

  Begge spillere er bedre placeret end den 18-årige dansker på verdensranglisten.

 43. Tidligere FCM-profil scorer hattrick i russisk drømmedebut

  23-årige Anders Dreyer kan være rigtig godt tilfreds med sit indtog i den bedste russiske fodboldliga.

  Mandag aften var den tidligere FC Midtjylland-stjerne i startopstillingen for Rubin Kazan mod FC Ural, og han kvitterede for tilliden ved at score tre kasser.

  Anders Dreyers skifte til Rubin Kazan kom i stand i slutningen af august. Inden da havde Dreyer nået at spille ni kampe og score tre mål for FCM i denne sæson.

  Ifølge B.T. måtte russerne af med cirka 55 millioner kroner for at få fingre i den kreative offensivprofil, der i sidste sæson bidrog med 11 mål og 11 assists i 45 kampe for FC Midtjylland.

  Midtjyderne hentede Anders Dreyer hjem fra engelske Brighton for en pris i omegnen af 7,5 millioner kroner i januar 2020 og har dermed tjent godt på den 23-årige vestjyde, der har en fortid i Esbjerg fB.

  4-0-sejren sender Rubin Kazan op på en øjeblikkelig fjerdeplads i den russiske liga. Der er spillet syv runder.

 44. Fransk skandaleopgør skal omspilles sidst i oktober

  Den franske fodboldliga har fundet en dato til opgøret mellem Nice og Marseille, der i august blev afbrudt på grund af tumult mellem spillere og fans.

  Opgøret skal spilles om fra start, og der er fundet plads i kalenderen den 27. oktober, lyder det fra Ligue 1.

  Nice førte opgøret den 22. august med 1-0 på et mål af den danske angriber Kasper Dolberg, da kampen blev afbrudt med et kvarters tid igen.

  Det var ved et hjørnespark til Marseille, at Dimitri Payet blev ramt af en flaske kastet fra afsnittet med Nice-fans. Han kastede flasken retur, og så eskalerede det hele.

  Flere fans kom ind på banen, og der opstod håndgemæng både mellem fans og spillere og spillerne fra de to hold.

  Nu skal kampen altså spilles om, og Nice er desuden blev dømt til at spille tre hjemmekampe uden tilskuere på lægterne på grund af optøjerne.

  Det er endnu ikke besluttet, hvor omkampen skal spilles.

 45. Tauson åbner WTA-turnering med sikker sejr

  Clara Tauson spillede sig mandag sikkert videre til anden runde af WTA 250-turneringen i Luxembourg.

  Den 18-årige tennisspiller, der rangerer som nummer 78 på verdensranglisten, slog australske Astra Sharma med cifrene 6-2, 6-2 efter 1 time og 14 minutter på banen.

  Danskeren var senest på banen for 11 dage siden, da hun tabte i anden runde af US Open til verdensetteren Ashleigh Barty fra Australien.

  Hvis seedningen holder stik, skal Clara Tauson i ottendedelsfinalen møde russeren Ekaterina Alexandrova, der mand skal møde wildcardspilleren Stefanie Vögele fra Schweiz i første runde.

 46. Vueltaen rykker starten til Holland næste år

  Vuelta a España starter næste år med tre etaper omkring den hollandske by Utrecht.

  Det meddeler løbets arrangør mandag eftermiddag.

  Utrecht var allerede i 2020 udset til at være vært for Vuelta-starten, men coronapandemien kom i vejen.

  - De ekstra måneders venten har ikke ændret på vores lyst til at samarbejde. Det bliver en historisk start, der markerer en milepæl for spansk og hollandsk cykling, siger Vuelta-direktør Javier Guillen til løbets hjemmeside.

  1. etape bliver en enkeltstart i Utrecht 19. august. Dagen efter er Utrecht målby for 2. etape, og 3. etape bliver med mål i byen Breda, oplyser arrangørerne på deres hjemmeside.

  Det er fjerde gang, at Vueltaen starter i udlandet. I 2009 blev løbets første tre etaper også afviklet i Holland - dengang i byerne Assen, Emmen og Venlo.

  I 1997 startede løbet i portugisiske Lissabon og i 2017 var franske Nimes vært for de første etaper.

  /ritzau/

 47. Det danske cykellandshold har høje ambitioner

  Tidligere i dag offentliggjorde Danmarks Cykle Union danske VM-trupper i en pressemeddelelse.

  Landstræner Anders Lund fortæller, at han og det danske herrehold, der skal køre VM i Belgien den 26. september, har høje forventninger.

  - Opgaven bliver først og fremmest at få alt vores fyrværkeri til at flyve i samme retning, men også at bevare en jordforbindelse og en ydmyghed overfor et VM-løb, hvor vi selvsagt ikke er det eneste stærke hol, siger Anders Lund.

  - Men selv medregnet al realisme og ydmyghed er der stadig chance for en dansk verdensmester, det er med det mindset vi går ind i opgaven.

  Holdet til linjeløbet består af Kasper Asgreen, Magnus Cort, Mikkel Honoré, Michael Valgren, Mads Pedersen, Andreas Kron, Mads Würtz Schmidt og Mikkel Bjerg.

 48. Martin Braithwaite skal knæopereres

  Den danske landsholdsangriber Martin Braithwaite skal opereres i knæet.

  Det oplyser Braithwaites klub, FC Barcelona, på sin hjemmeside.

  Braithwaite missede de netop overståede tre landskampe på grund af skaden, og nu viser det sig, at en operation er nødvendig, meddeler den spanske storklub.

  Det oplyses, at Braithwaite skal under kniven i løbet af de kommende dage, og derefter vil klubben oplyse, hvor længe det ventes, at danskeren er ukampdygtig.

 49. HB Køge ender i svær gruppe i Champions League med den regerende mester

  For første gang i klubbens historie, var HB Køge i bowlen, da der mandag blev trukket lod til gruppespillet i kvindernes Champions League i fodbold.

  HB Køge var i det nederste seedningslag, og derfor var der lagt op til en hård lodtrækning for det danske mesterhold.

  Således havnede HB Køge i gruppe C med den regerende Champions League-vinder, Barcelona, samt Arsenal og Hoffenheim.

  Første spillerunde i gruppespillet afvikles 5. og 6. oktober.

 50. De danske trupper til VM i landevejscykling er udtaget

  Det bliver et stærkt dansk hold, der skal forsvare dannebrog, når der fra 18. til 26. september køres VM i landevejscykling i Belgien.

  Danmarks Cykle Union har offentliggjort de danske VM-trupper i en pressemeddelelse.

  Landstræner Anders Lund har udtaget de sidste ryttere til sin trup. Dermed kommer det danske herrehold til linjeløbet til at bestå af Kasper Asgreen, Magnus Cort, Mikkel Honoré, Michael Valgren, Mads Pedersen, Andreas Kron, Mads Würtz Schmidt og Mikkel Bjerg.

  Desuden skal Mikkel Bjerg og Kasper Asgreen køre enkeltstart.

  Hos kvinderne har landstræner Tayeb Braikia udtaget følgende ryttere:

  Amalie Dideriksen, Cecilie Uttrup Ludwig, Emma Norsgaard, Julie Leth, Marita Jensen, Rebecca Koerner og Trine Holmsgaard. Norsgaard og Koerner skal også køre enkeltstarten.

 51. Mourinho løj for sig selv inden jubilæumskamp

  I weekenden stod Jose Mourinho i spidsen for sin kamp nummer 1000 som cheftræner.

  I dagene før Romas sejr på 2-1 over Sassuolo havde portugiseren afvist al snak om nervøsitet og jubilæumsnerver.

  Efter kampen indrømmede den 58-årige Jose Mourinho dog, at han ikke havde været helt ærlig i optakten.

  - I løbet af ugen har jeg løjet, endda over for mig selv, ved at sige, det ikke var en speciel kamp. Jeg prøvede at overbevise mig selv om det, siger Jose Mourinho ifølge Ritzau.

  Han kalder opgøret for en speciel kamp, som han vil huske resten af sit liv. Derfor fejrede han El Shaarawys sene sejrsmål med en spurt ned langs sidelinjen.

  - Jeg følte mig ikke som en 58-årig. Jeg følte mig som en på 10, 12 eller 14 år. Min spurt var som et barn, fortæller han.

  Det er Jose Mourinhos første sæson som Roma-træner. Hovedstadsklubben fører Serie A efter tre spillerunder med 9 point på en bedre målscorer end AC Milan og Napoli, der også har vundet alle sine kampe.

Mere fra dr.dk