Seneste sport

Vueltaen rykker starten til Holland næste år

Overblik

 1. Vueltaen rykker starten til Holland næste år

  Vuelta a España starter næste år med tre etaper omkring den hollandske by Utrecht.

  Det meddeler løbets arrangør mandag eftermiddag.

  Utrecht var allerede i 2020 udset til at være vært for Vuelta-starten, men coronapandemien kom i vejen.

  - De ekstra måneders venten har ikke ændret på vores lyst til at samarbejde. Det bliver en historisk start, der markerer en milepæl for spansk og hollandsk cykling, siger Vuelta-direktør Javier Guillen til løbets hjemmeside.

  1. etape bliver en enkeltstart i Utrecht 19. august. Dagen efter er Utrecht målby for 2. etape, og 3. etape bliver med mål i byen Breda, oplyser arrangørerne på deres hjemmeside.

  Det er fjerde gang, at Vueltaen starter i udlandet. I 2009 blev løbets første tre etaper også afviklet i Holland - dengang i byerne Assen, Emmen og Venlo.

  I 1997 startede løbet i portugisiske Lissabon og i 2017 var franske Nimes vært for de første etaper.

  /ritzau/

 2. Den olympiske ild er ankommet til Beijing fra Athen

  Den olympiske flamme overføres ved ceremonien til vinter-OL i Beijing 2022. (Foto: Wu Hong © Ritzau Scanpix)

  Den olympiske ild er ankommet til den kinesiske hovedstad tidligt onsdag morgen forud for vinter-OL i Beijing i 2022.

  Det oplyser Kinas statslige medier, skriver Ritzau.

  Det er ventet, at der senere onsdag vil blive afholdt en ceremoni i Beijings olympiske tårn. Derefter skal faklen med den olympiske ild udstilles flere steder i Kina, oplyser statsmedier.

  Faklen med den olympiske ild blev traditionen tro antændt ved en ceremoni i den græske hovedstad, Athen. Det skete mandag formiddag.

  Se den olympiske flamme blive overført her:

 3. Mistet støtte undrer landstræner: Vores resultater er gode

  Det gør ondt på Bueskydning Danmark, at Team Danmark har besluttet at stoppe den økonomiske støtte til forbundets elitesatsning.

  Ikke kun fordi skytterne fremover må klare uden de omkring 800.000 kroner om året. Lige så meget fordi forbundet føler, at Team Danmark negligerer de resultater, der er blevet skabt i de senere år.

  - Jeg er ærgerlig over, at det kommer til at fremstå, som om det projekt, vi har haft de sidste otte sæsoner, har været en fiasko, siger landstræner Niels Dall.

  - Vi har i den olympiske disciplin fem mesterskabsmedaljer i den periode og har ni gange været i top-8 i World Cup-stævner, hvor alle de bedste er med, forklarer han.

  Netop manglende resultater er hovedforklaringen på, at Team Danmark har fravalgt bueskytterne i sit kommende støttekoncept.

  Ifølge Team Danmarks sportsdirektør, Lars Balle Christensen, har atleterne gennem en længere periode ikke levet op til de resultatkrav, der var aftalt.

  - Bueskytterne skal levere top-8-resultater ved de store mesterskaber, men det har ikke været tilfældet, og derfor falder samarbejdet uden for de aftalte kriterier, siger Lars Balle Christensen.

  /ritzau/

 4. NBA-mestre åbnede sæsonen med sejr over Brooklyn Nets

  De forsvarende mestre Milwaukee Bucks tog natten til onsdag dansk tid hul på den nye NBA-sæson med en sejr over Brooklyn Nets på 127-104.

  Basketholdet blev foran hjemmepublikummet i Fiserv Forum båret frem af den græske stjernespiller Giannis Antetokounmpo.

  Den 26-årige græker, der to gange i sin karriere er blevet kåret til NBA's mest værdifulde spiller, noterede sig i opgøret for 32 point.

  Antetokounmpo lavede også 14 rebounds og syv oplæg for Milwaukee.

  Hos udeholdet viste veteranen Kevin Durant, at han stadig har planer om at gøre sig gældende i NBA.

  Den 33-årige amerikaner, der i august vandt OL-guld med USA's basketballandshold, scorede ligesom Antetokounmpo 32 point i nattens opgør, men det var altså ikke nok til at hjælpe Nets til sejr.

  Milwaukee Bucks vandt i sidste sæson sit første mesterskab i Nordamerikas bedste basketrække i 50 år.

  Inden kampen mod Brooklyn Nets blev hjemmeholdet hyldet i den udsolgte arena. Her blev der blandt andet hævet et banner for at mindes sidste sæsons triumf, ligesom spillerne også fik uddelt en række særligt designede mesterskabsringe.

  /ritzau/

 5. Liverpool slår Atletico, mens Ajax tæver Dortmund

  Mohamed Salah scorede to gange for Liverpool mod Atletico Madrid. Et forrygende mål og et på straffespark. (Foto: Chema Moya © Ritzau Scanpix)

  Liverpool slog tirsdag aften Atletico Madrid i Champions League-gruppespillet i fodbold.

  3-2 blev det til Liverpool, der indledte kampen som lyn og torden. Den engelske klub var foran 2-0 efter 13 minutter. Atletico svarede dog igen og udlignede til 2-2 i første halvleg.

  Efter pausen blev Antoine Griezmann udvist for Atletico, og siden afgjorde Mohamed Salah kampen på straffespark til 3-2 til Liverpool.

  Ajax var ganske forrygende, da Dortmund blev sendt hjem fra Holland med et 4-0-nederlag. Mohamed Daramy fik de sidste syv minutter på banen.

  Lionel Messi scorede to gange, da PSG vandt 3-2 over Leipzig, mens Real Madrid sikkert slog Shakhtar Donetsk med 5-0.

  Milan og Simon Kjær tabte 1-0 til Porto, mens Inter med en 3-1-sejr påførte Sheriff Tiraspol klubbens første nederlag i Champions League.

 6. Aalborg Pirates fortsætter vinderkurs med sejr over Esbjerg

  Aalborg Pirates er for alvor kommet på ret kurs igen efter tre nederlag på lidt over en uge i starten af måneden.

  Siden er det nemlig blevet til lutter sejre for nordjyderne. Tirsdag kom den tredje i træk, da Esbjerg Energy på egen is blev slået med 6-0.

  Aalborgs sejr blev grundlagt i anden periode, der startede 0-0, men sluttede med en føring til gæsterne på 4-0. Og den blev altså kun større i tredje periode.

  Med sejren er Aalborg på andenpladsen to point efter topholdet Frederikshavn White Hawks. Esbjerg ligger nummer seks.

  Tidligere tirsdag tabte de forsvarende mestre, Rungsted Seier Capital, for tredje kamp i træk, da det mod Sønderjyske endte 3-6. Seks af kampens ni mål blev lavet i første periode, som endte med en sønderjysk føring på 4-2.

  Rungsted har 11 point for lige så mange kampe på tabellens næstsidsteplads. Kun Rødovre Mighty Bulls har færre point.

  Sønderjyske ligger nummer fire med 21 point, syv færre end Frederikshavn.

  /ritzau/

 7. Manchester City storsejrer i Champions League

  Der blev gået til den, da engelske Manchester City udraderede belgiske Club Brugge 5-1. (Foto: JOHN THYS © Ritzau Scanpix)

  Manchester City kom tirsdag tilbage på vinderkurs i Champions League efter nederlaget til Paris Saint-Germain i sidste runde.

  Det engelske storhold var på besøg hos Club Brugge, og belgierne kunne ikke stille ret meget op mod Pep Guardiolas mandskab.

  City var i fuld kontrol og vandt 5-1. Dermed er holdet oppe på seks point i gruppe A efter halvdelen af kampene.

  Joao Cancelo, Kyle Walker og Cole Palmer scorede et mål hver for City, mens Riyad Mahrez scorede to. Hans Vanaken pyntede på resultatet for Brugge.

  I den anden to tirsdagens to tidlige Champions League-kampe vandt Sporting 4-1 på udebane over Besiktas.

  /ritzau/

 8. Anders Antonsen avancerer i Denmark Open med sejr i danskerduel

  Anders Antonsen indledte tirsdag sit titelforsvar i Denmark Open på fornem vis.

  I sin første kamp i hallen i Odense blev landsmanden Rasmus Gemke slået i to sæt med cifrene 21-16, 22-20.

  Tidligere tirsdag gik Kim Astrup og Anders Skaarup Rasmussen sikkert videre i herredouble. Det skete også i en ren dansk duel, da Daniel Lundgaard og Mathias Thyrri blev slået i to sæt med cifrene 21-7, 21-14.

  Freja Ravn og Amalie Magelund nåede knap nok at komme i gang, inden de var videre i damedouble. De var ellers oppe imod verdensranglisten nummer to, Chen Qing Chen og Jia Yi Fan fra Kina, som vandt OL-sølv i sommer og var topseedet i Denmark Open.

  Men kineserne måtte trække sig bagud 1-5 i første sæt, og så avancerede Ravn og Magelund.

  /ritzau/

 9. Clara Tauson klar til anden runde af WTA-turnering

  Tirsdag eftermiddag vandt Clara Tauson sin kamp i første runde over den rutinerede brite Heather Watson med 6-4, 2-6, 7-6.

  Efter at have overvundet lidt startproblemer fik Clara Tauson godt fat, og danskeren sørgede for det eneste servegennembrud i første sæt.

  Tauson kunne serve sejren hjem ved 5-4, men med et par gode forhåndsslag fik Watson brudt tilbage, og kort efter skulle kampen afgøres i en tiebreak.

  I tiebreaken fik Watson overhånden og var foran 5-2, før marginalerne efter længere tids fravær igen gik Tausons vej, så danskeren fik udlignet til 5-5 og efterfølgende fik Tauson kampens første matchbold.

  I anden runde skal hun enten møde Saisai Zheng fra Kina eller Rebeka Masarova fra Spanien. Begge er lavere rangeret end danskeren.

  /ritzau/

 10. Hjulmand: VM-planer er nået langt

  Fodboldlandstræner Kasper Hjulmand har efter et onlinemøde tirsdag med Det Internationale Fodboldforbunds (Fifa) udviklingsdirektør, den tidligere toptræner Arsène Wenger, en klar fornemmelse af, at Fifa er langt med sine planer om at afholde VM-slutrunder hvert andet år i stedet for hvert fjerde.

  Og han fornemmer også, at der globalt er opbakning til forslaget, selv om det ikke møder stor opbakning i de største fodboldnationer.

  Det siger landstræneren til Ritzau efter sin deltagelse i mødet, hvor alle verdens landstrænere var indbudt. Her blev fremtidens fodboldkalender - hvilket inkluderer frekvensen af VM-slutrunder - diskuteret.

  - Men min fornemmelse er, at det var lidt en skinhøring, for jeg føler det som om, at Fifa er rigtig langt med planerne.

  - Hvis Fifa nu melder ud, at trænerne er blevet hørt og brugt i processen, så synes jeg ikke, det er særlig rart, siger Kasper Hjulmand.

  /ritzau/

 11. NHL-spiller får 21 kampes karantæne for vaccinationsfusk

  Den canadiske ishockeyspiller Evander Kane kommer ikke til at spille de næste 21 NHL-kampe for San Jose Sharks, fordi han har forbrudt sig mod ligaens covid-19-regler. Det svarer til mere end en fjerdedel af ligaens grundspil.

  Evander Kane har således forfalsket et dokument, der viser, at han skulle være blevet vaccineret mod coronavirus. I en udtalelse udsendt af NHL's spillerforening siger Evander Kane undskyld.

  - Jeg begik en fejl, som jeg oprigtigt angrer, og det tager jeg ansvaret for. Under min karantæne vil jeg fortsætte med at opsøge hjælp, så jeg i fremtiden kan tage bedre beslutninger, siger han.

  San Jose Sharks erklærer sig ekstremt skuffede over spillerens opførsel og manglende respekt for ligaens sundheds- og sikkerhedsprotokoller. I karantæneperioden får han ingen løn. Han går glip af en indtægt på 1,68 millioner dollar, skriver AP. Det svarer til næsten 10,8 millioner kroner.

  Evander Kane ligger også i en skilsmissesag med sin kone, der har anklaget ham for at have begået overgreb på hende. Han skulle angiveligt også have satset penge på NHL-kampe, selv om det strider mod ligaens regler. De forhold er han ikke kendt skyldig i.

  I 2020/21-sæsonen var Evander Kane pointtopscorer for San Jose Sharks.

  /ritzau/TT

 12. DIF anerkender problem med at få kvindelige toptrænere

  Der er for få kvindelige toptrænere i håndbold og fodbold, og det er dybt problematisk.

  Det siger næstformand i Danmarks Idrætsforbund (DIF) Frans Hammer til Politiken. Avisen skriver, at en central del af problemet består i, at for få kvinder har den højeste træneruddannelse.

  I håndbold har 89 personer gennemført EHF Master Coach-uddannelsen hos Dansk Håndbold Forbund (DHF), men kun to af dem er kvinder. I fodbold har 141 personer taget Uefas P-licens via Dansk Boldspil-Union (DBU), men kun to af dem er kvinder. Dertil kommer 16 kvinder, som har den næsthøjeste træneruddannelse, A-licens, i fodbold, mens over 500 danske mænd har gennemført uddannelsen.

  - Vi skærer en talentmasse fra. Vi skal have de bedste trænere til at træne, og så er det talentspild at skære halvdelen af befolkningen væk. Der er mange led, der skal arbejdes på, og der er ikke et simpelt svar.

  - Vi må bare erkende, at vi ikke er superskarpe på det. Men vi kan blive enige om, at vi er nødt til at gøre noget ved det, siger DIF-næstformand Frans Hammer til Politiken.

  DIF's handlinger på området kan dog trække ud. I første omgang fokuserer DIF på øget diversitet i sin egen ledelse, fortæller Frans Hammer. Derefter vil man sætte fokus på diversitet blandt trænere.

  /ritzau/

 13. Axelsen får træningsmakker som ny modstander i Denmark Open

  Viktor Axelsen får en mere overkommelig modstander i første runde af World Tour-turneringen Denmark Open i Odense.

  I stedet for et møde med verdensranglistens nummer 11, kineseren Shi Yu Qi, skal Viktor Axelsen nu i stedet møde verdensranglistens nummer 39, Loh Kean Yew fra Singapore. Det fremgår af turneringens kampprogram.

  Shi Yu Qi trak sig i sidste uge fra en kamp i Thomas Cup i Aarhus, da han kun var ét point fra at tabe sin singlekamp i semifinalen.

  Axelsen kan nu i stedet se frem til at møde 24-årige Loh Kean Yew, som han ifølge TV2 Sport har et indgående kendskab til. Loh Kean Yew, der er født i Malaysia, men stiller op for Singapore, er blandt Viktor Axelsens træningsmakkere i Dubai, hvor danskeren flyttede til i august.

  Denmark Open begynder tirsdag i Odense, men Viktor Axelsens kamp i første runde er på programmet onsdag.

  /ritzau/

 14. Fifa-præsident forsvarer VM-planer

  Planen om VM hvert andet år har mødt stor modstand, men kritikken afvises af præsidenten for Det Internationale Fodboldforbund (Fifa), Gianni Infantino.

  Han siger, at planerne blandt andet vil kunne hjælpe med at fordele pengene i fodboldverdenen mere ligeligt og tage den økonomiske magt væk fra en håndfuld kæmpeklubber.

  Ifølge Fifa-præsidenten kan dette problem løses ved at holde flere VM-turneringer på flere kontinenter og med flere nationer, der deler værtsskabet imellem sig.

  - Hvis vi forestiller os et VM hvert andet år for mænd og kvinder, hvor fem nabolande sammen står for at arrangere det, så vil VM på 20 år kunne blive holdt i næsten 100 lande og give fodbolden der et rygstød, siger han.

  Gianni Infantino er i disse dage på rundtur i Sydamerika. Fredag var han i Venezuela, hvor han også forsvarede de udskældte VM-planer.

  Her argumenterede Fifa-præsidenten også for, at de europæiske lande længe har haft en unfair fordel, fordi Europa historisk set har arrangeret over dobbelt så mange VM-slutrunder som Sydamerika på andenpladsen, hvilket et VM hvert andet år ifølge Infantino vil kunne være med til at rette op på.

  /ritzau/

 15. Djokovic er i tvivl om sin deltagelse ved Australian Open

  Novak Djokovic har vundet Australian Open ni gange. Men han er usikker på, hvorvidt han overhovedet stiller op i 2022.

  - Som tingene står, ved jeg stadig ikke, om jeg tager til Melbourne, siger Djokovic til det serbiske medie Blic ifølge nyhedsbureauet Reuters.

  Delstaten Victoria, som Melbourne er en del af, kræver, at professionelle atleter er vaccinerede. Dog er det usikkert, om det også gælder tilrejsende fra udlandet.

  Djokovic har gentagne gange afvist at afsløre, om han er vaccineret eller ej, og det holder verdensetteren fast i.

  - Jeg vil ikke afsløre min status. Om jeg er vaccineret eller ej. Det er en privatsag og en upassende forespørgsel, siger Djokovic.

  34-årige Djokovic understreger, at han meget gerne vil spille Australian Open, hvis det er muligt. Han forventer endeligt nyt om muligheden inden for et par uger og håber generelt på lempelser af restriktionerne.

  /ritzau/Reuters

 16. København Håndbold vinder overlegent over Herning-Ikast

  København Håndbold var mandag overraskende Herning-Ikast overlegen. Københavnerne vandt på hjemmebane med 32-26.

  Hjemmeholdet var stærke i defensiven. De fik stækket udeholdets mange profiler i en grad, som helt fjernede spændingen i sidste del af opgøret.

  Sejren var København Håndbolds blot tredje i sæsonen. Holdet er nu nummer syv i tabellen, hvor Herning-Ikast trods nedturen stadig er nummer to efter det suveræne førerhold, Odense Håndbold.

  Den svenske målvogter, Johanna Bundsen, storspillede og grundlagde med sine mange redninger en del af hjemmeholdets hele 15 kontrascoringer og dermed sejren.

  Bundsens landsmand Melissa Petrén var ligeledes farlig. Hun blev opgørets suveræne topscorer med ti mål.

  Holdene fulgtes nogenlunde i første halvleg. Men fra 10-10 på tavlen trak København Håndbold fra og førte 14-11 efter 30 minutters spil.

  Herning-Ikast havde masser af rette på i pausen. Men det lykkedes ikke i anden halvleg. Stærkt spillende København Håndbold trak yderligere fra og førte længe med seks-otte scoringer.

  Udeholdet formåede reelt aldrig at skabe selv den mindste spænding om resultatet på en særdeles skidt og uskarp aften for topholdet.

  /ritzau/

 17. AGF piller brodden af AaB i intenst opgør

  Det var AGF, der trak sig sejrrigt ud af mandagens kamp i Superligaen.

  AaB blev besejret 1-0.

  Frederik Brandhof blev kampens enlige målscorer, da han i første halvlegs tillægstid bragte hjemmeholdet foran. Brandhof flugtede til bolden, som Patrick Mortensen lagde perfekt til rette for den fremadstormende midtbanespiller.

  Kampen blev præget af forrygende stemning på et udsolgt Ceres Park, hvilket smittede af på spillet på grønsværen, hvor der blev gået til stålet i duellerne.

  Med sejren lægger AGF sig op på Superligaens syvendeplads, mens AaB fortsat er på tredjepladsen.

 18. Silkeborg forlænger med succes-træner

  Oprykkeren Silkeborg IF indtager en flot femteplads i Superligaen og ser umiddelbart ud til at klare frisag i forhold til nedrykning i denne sæson.

  Og nu har klubben forlænget samarbejdet med cheftræner Kent Nielsen frem til sommeren 2024, meddeler den på sin hjemmeside.

  - Jeg er rigtig glad for at have forlænget aftalen med Silkeborg IF. Jeg har sagt flere gange, at vi er et godt match, og det underbygger resultaterne da også.

  - Men jeg vil også gerne fastslå, at vi er meget ærgerrige efter at konstant gøre det endnu bedre og sætte overliggeren endnu højere. Det føler jeg stadig, at der er potentiale til at gøre i Silkeborg IF, og det er jeg sulten efter at bevise, siger Kent Nielsen i en pressemeddelelse.

  Kent Nielsen havde oprindeligt kontraktudløb efter denne sæson.

  /ritzau/

 19. To kampe uden fans: England straffes for tilskuerballade under EM-finalen

  Det engelske fodboldlandshold må undvære deres fans i de to første hjemmekampe i Nations League næste år. Det skriver The Guardian.

  Derudover får det engelske fodboldforbund en bøde på 100.000 euro.

  Straffen kommer på baggrund af den meget omdiskturede EM-finale på Wembley i juli, hvor et stort antal engelske fans brød ind på stadion til kampen, selvom de ikke havde billetter til at se den.

  Uefa skriver, at straffen bliver uddelt for 'manglende orden og disciplin både indenfor og omkring stadion'.

  - Selvom vi er skuffede over dommen, så anerkender vi udfaldet af Uefas beslutning, skriver det engelske fodboldforbund i en pressemeddelelse.

  Hjemmekampene, hvor England spiller uden fans, bliver i juni-måned næste år. Det er endnu uvist, hvem de skal møde.

 20. Astralis forlænger med profil

  Det danske Counter-Strike-hold Astralis har indgået en lang kontrakt med en af holdets profiler.

  Andreas "Xyp9x" Højsleth har underskrevet en aftale med e-sportsholdet, så de to parter nu har papir på hinanden frem til 2025.

  Det oplyser Astralis i en pressemeddelelse.

  - Jeg er først og fremmest virkelig glad for, at vi har fundet hinanden, så jeg kan bruge al min energi på at hjælpe med at banke Astralis helt tilbage, hvor vi hører hjemme.

  - Det er ingen hemmelighed, der har været flere muligheder, men når alt kommer til alt, er Astralis mit hjem og min Counter-Strike-familie. Det er her, jeg allerhelst vil være.

  - Vi har jo talt meget om, hvad der skal ske, hvad Astralis er i dag, og hvad vi skal være i fremtiden. På den baggrund har jeg en virkelig god fornemmelse af udviklingen på og omkring holdet, siger han.

  /ritzau/

 21. Fifa inviterer Hjulmand og kolleger til møde om VM-planer

  Fodboldlandstrænere verden over får i denne uge mulighed for at ytre, hvad de mener om Det Internationale Fodboldforbund (Fifas) planer om at afholde VM hvert andet år.

  Tirsdag og torsdag i denne uge er Kasper Hjulmand og hans kolleger verden over inviteret til digitale møder med Arsène Wenger, der er udviklingsdirektør i Fifa og tidligere toptræner.

  På mødet kan landstrænerne være med til at diskutere en potentiel ny fodboldkalender fra 2024. På dagsordenen er spillernes sundhed, internationale transfervinduer og frekvensen af VM-slutrunder, lyder det på Fifas hjemmeside.

  - Vi har kun få muligheder for at afholde møder sammen, og vi må omfavne muligheden for at få en dialog, som kan hjælpe os med at beskytte fodbolden og den unikke position, som fodbold har i verden, siger Arsène Wenger.

  Tidligere i oktober fortalte Kasper Hjulmand, at han ikke brød sig om idéen om flere VM-slutrunder, da den nuværende frekvens med henholdsvis et VM og et EM hvert fjerde år er passende - også af hensyn til spillerne og risikoen for overbelastningsskader.

  /ritzau/

 22. Tibet-aktivister føres væk fra olympisk flammeceremoni

  Mandag formiddag er den olympiske ild blevet tændt i Athen frem mod næste års vinter-OL i Beijing, men ceremonien markerede også, at valget af Kina som OL-vært er kontroversielt.

  Nær ceremonien blev fire aktivister fra Tibet - tre kvinder og en mand - ført bort af politiet.

  Ifølge en talsperson for aktivisterne havde de fire personer ikke protesteret med hverken råb, sange eller bannere. Ifølge politiet er aktivisterne ikke blevet anholdt, men blot ført til politistationen.

  Søndag blev to kvinder anholdt i Akropolis i Athen, efter at de havde forsøgt at ophænge protestbannere mod vinter-OL i Beijing.

  Både politikere og organisationer har flittigt kritiseret Den Internationale Olympiske Komité (IOC) for at afholde vinter-OL i Kina på grund af landets tvivlsomme forhold til flere menneskerettigheder, skriver AFP.

  Vinter-OL afvikles i perioden 4.-20. februar.

  Beijing var vært for sommer-OL i 2008.

  /ritzau/

 23. Smitteudbrud rammer norsk håndbold efter landskamp

  En håndboldlandskamp mellem Norge og Slovenien i Nadderud Arena vest for Oslo har sandsynligvis været årsagen til et smitteudbrud.

  Efter kampen i EHF Euro Cup 7. oktober er ti personer med tilknytning til Norges kvindelandshold blevet smittet med coronavirus. Det bekræfter landsholdslæge Nils Ivar Leraand over for TV2 Norge mandag formiddag.

  Både personer fra spillertruppen, landsholdsstaben og håndboldforbundets ledelse er blandt de smittede. Håndboldpræsident Kåre Geir Lio er også blevet smittet.

  - Jeg ved jo ikke med sikkerhed, om jeg blev smittet til kampen, men det er jo ikke usandsynligt, har han sagt til avisen VG.

  Smitteudbruddet har været med til at ramme Champions League-deltageren Kristiansand Vipers, der har haft fire spillere i isolation efter landsholdssamlingen.

  1526 tilskuere var til stede ved kampen mellem Norge og Slovenien. Inkluderer man også tilskuerne, er der ifølge Bærum Kommune 32 smittetilfælde med relation til håndboldkampen.

  Tre dage senere spillede Norge en udekamp mod slovenerne.

  /ritzau/NTB

 24. Træt Holger Rune er sur over indefrosne ranglistepoint

  Den danske tennisspiller Holger Rune er stærkt utilfreds med, at en coronaskabt regel bremser danskerens opstigning på ATP's verdensrangliste.

  Sædvanligvis baserer verdensranglisten sig på resultater gennem det seneste år, men på grund af coronapandemien baserer den sig på en spillers bedste resultater gennem de seneste to år.

  Det belønner spillere, der var gode i slutningen af 2019 og begyndelsen af 2020, men som ikke har præsteret på samme niveau siden. Og det er uretfærdigt, skriver Holger Rune i et opslag på det sociale medie Instagram.

  - Hvis man fulgte det normale ranglistesystem, ville jeg have været nummer 62 og ikke nummer 124 (på mandagens opdaterede verdensrangliste er Holger Rune nummer 123, red.).

  - Gør det en forskel? Ja, når man er ambitiøs og arbejder hårdt, så betyder det noget, at man får sin belønning. Med en højere rangering ville jeg være i stand til at træde ind i bedre turneringer, og jeg ville føle, at mit hårde arbejde blev belønnet.

  Opslaget er skrevet søndag aften, efter at danskeren havde tabt i første runde af kvalifikationen til en ATP-turnering i Belgien.

  /ritzau/

 25. Dansk racerkører vinder britisk mesterskab

  For første gang siden 2012 vandt et hold med en ikke-britisk kører det britiske mesterskab for GT-biler. Og så er han fra Danmark.

  I weekenden sikrede den 28-årige Dennis Lind og holdkammeraten Leo Machitski sig endegyldigt førstepladsen i the British GT efter en fjerdeplads på Donington Park søndag.

  Dennis Lind kører for Lamborghini-teamet Barwell Motorsport i GT3-klassen. Han og teamkammeraten havde en føring på 18,5 inden finaleløbet, og efter et par spændende omgange, kunne danskeren strække armene i vejret. Barwell Motorsport vandt med 9,5 point ned til andenpladsen, RAM Racing.

  Dennis Lind blev Europa- og verdensmester i Lamborghini Super Trofeo-serien 2016, for det italienske team Raton Racing. Han har tidligere vundet den danske motorsportsserie DTC i 2013. Dennis Lind er fætter til Kevin Magnussen.

  Thorkild Thyrring har tidligere deltaget i samme løb og vandt det britiske GT-mesterskab tilbage i 1995, 1994 og 1993.

 26. Sønderjyske nærmer sig dansk sportschef

  Den 5. oktober skrev den avisen Der Nordschleswiger, at Sønderjyske var tæt på en ny sportschef til klubben.

  Klubbens administrerende direktør, Jonas Lygaard, bekræfter, at der snart falder noget endeligt på plads.

  - Vi er i processen, og vi er også i den sidste tredjedel af processen, men der er stadigvæk store dele, der skal på plads endnu.

  Sønderjyske har valgt at være grundige i processen, og Jonas Lygaard har siden sin ankomst i sommer haft et krav om, at den nye sportschef skal være fra Danmark.

  - Han skal også have kendskab til fodbolden, men den danske del har været en rigtig væsentlig ting for mig. Og det er fordi, det er en, som skal kende det danske fodboldsystem, den danske liga, de danske agenter og kende de kontraktforhold i forhold til DBU-regulativer, der er, siger Jonas Lygaard.

  Tidligere er forhenværende superligaspillere som Rasmus Festersen og Tommy Bechmann blevet nævnt som mulige kandidater, men Jonas Lygaard vil ikke kommentere på konkrete navne.

  /ritzau/

 27. Barcelona får tiltrængt sejr mod Valencia

  Den spanske storklub Barcelona vandt søndag aften 3-1 på hjemmebane over Valencia i den bedste spanske fodboldrække.

  Valencia startede ellers opgøret med bulder og brag, da Jose Gaya efter 5 minutters spil bragte gæsterne i front 1-0.

  Hjemmeholdets Ansu Fati svarede hurtigt igen med en scoring efter 13 minutters spil, inden Memphis Depay lukkede første halvleg med en scoring til 2-1 på straffespark.

  Brasilianske Philippe Coutinho lukkede kampen fem minutter før tid med sin scoring til 3-1.

  Den danske landsholdsspiller Daniel Wass spillede hele kampen for gæsterne.

  Barcelona rykker med de tre point op på en foreløbig syvendeplads i ligaen, mens Valencia er på en foreløbig niendeplads i La Liga.

 28. Danske golfspillere slutter uden for topplaceringerne

  Den danske golfspiller Joachim B. Hansen sluttede søndag på en delt 15.-plads ved den spanske turnering Andalucia Masters på det bedste europæiske niveau, European Tour.

  Danskeren gik søndagens finalerunde i 70 slag, ét slag under par. Dermed sluttede danskeren i par over alle fire runder. Landsmanden Thorbjørn Olesen sluttede i samlet ét slag over par, der rakte til en delt 20.-plads.

  Danske Søren Kjeldsen gik en flot finalerunde i tre slag under par, men danskeren havde i forvejen langt op til toppen og sluttede på en delt 41.-plads.

  Turneringen blev vundet af englænderen Matthew Fitzpatrick, der sluttede i seks slag under par - tre slag foran de nærmeste forfølgere.

 29. Tottenham slår Newcastle i afbrudt Premier League-kamp

  Tottenham vandt søndag aften 3-2 ude over Newcastle i den bedste engelske fodboldrække, Premier League.

  Newcastle fik ellers den bedste start på opgøret, da Callum Wilson headede hjemmeholdet foran efter 2 minutters spil. Tottenham svarede igen med scoringer i det 17. og 22. minut.

  Ved Tottenhams 2-1-scoring havde danske Pierre Emile Højbjerg næstesidste fod på bolden.

  Kampen blev afbrudt kort før pausen på grund af det, der blev kaldt en 'medicinsk nødsituation' på tilskuerpladserne. Efter cirka et kvarter vendte spillerne tilbage på banen, og lidt efter blev spillet sat i gang igen.

  Hjemmeholdet Newcastle skrev efterfølgende på Twitter, at tilskueren, der blev behandlet, var stabiliseret og på vej på hospitalet.

  Da spillerne kom på banen igen gjorde Heung-Min Son det til 3-1 til gæsterne. I slutningen af opgøret blev hjemmeholdets Jonjo Shelvey udvist, inden Eric Dier sendte bolden i eget net til slutresultatet 3-2 til Tottenham.

  Opdatering kl. 22.26: Newcastle har skrevet på Twitter, at vedkommende nu er ved bevidsthed og i stabil tilstand.

 30. FCK må nøjes med uafgjort mod Sønderjyske

  FCK missede søndag aften muligheden for at hale ind på Superligaens førerhold, FC Midtjylland, da FCK måtte nøjes med 1-1 mod Sønderjyske.

  Jeppe Simonsen bragte sønderjyderne i front, da han opsnappede en løs bold i feltet og sparkede den resolut i kassen efter en halv times spil.

  Pep Biel fik bragt balance i regnskabet, da han udlignede efter 65 minutter.

  FCK fik en gylden mulighed for at nappe alle tre point, men Jonas Wind brændte det straffespark, FCK fik tilkendt med to minutter tilbage af kampen.

  Sønderjyske er næstsidst i Superligaen, mens FCK fortsat er på andenpladsen.

 31. Hollandsk stadiontribune kollapser under festende fans

  Der blev hoppet og danset, da den hollandske fodboldklub Vitesse søndag vandt 1-0 på udebane mod NEC Nijmegen.

  Men tribunen på Goffertstadion i Nijmegen, som de medrejsende Vitesse-fans stod på, kunne ikke klare hopperiet fra fansene, og endte med at styrte sammen.

  Ingen er meldt tilskadekommet.

  Borgmesteren i Nijmegen, Hubert Bruls, vil nu have igangsat en undersøgelse.

  - Jeg er meget chokeret over det, der skete. Heldigvis kom ingen til skade, så vidt vides. Jeg vil have en undersøgelse af, hvad der skete her hurtigst muligt, siger han til De Telegraaf.

  Det var en dansker, der sikrede Vitesse sejren. Nikolai Baden Frederiksen scorede kampens enlige mål efter et kvarters spil.

  Tribunen knækkede under vægten af de mange hoppende fans. (Foto: via www.imago-images.de © imago images/Pro Shots)
 32. Dansk bronze ved hold-VM i speedway

  Det danske hold tabte semifinalen mod Storbritannien i hold-VM i speedway.

  Dermed bliver det til en bronzemedalje for danskerne.

  Leon Madsen og Mikkel Michelsen tabte i semifinalen til den britiske duo Dan Bewley og Robert Lambert. Det er anden gang i træk, at det danske speedwayhold vinder VM-bronze.

  Danskerne havde været forrygende kørende hele dagen i Manchester, hvor VM blev afholdt, og vandt alle seks indledende heats.

  Briterne nappede guldmedaljen, da de slog Polen i finalen.

 33. Brøndby-comeback mod Vejle: Cappis og Uhre får vendt 0 point til optur

  Brøndby IF fik vendt 1-2 til en 3-2-sejr over Vejle i Superligaen på to scoringer i slutfasen.

  Vejle Boldklub var ellers på vej mod klubbens første sejr i denne Superliga-sæson.

  Lukas Engel headede gæsterne fra Vejle foran 2-1 mod Brøndby IF efter en lille times spil.

  Men en scoring i det 82. minut af Mikael Uhre og en scoring af Christian Cappis i det 85. minut fik vendt kampen på hovedet.

  Brøndby klatrer dermed op på en foreløbig sjetteplads i ligaen med 15 point efter 12 kampe, mens Vejle forbliver på ligaens 12.- og sidsteplads med to point efter 12 kampe.

 34. Odense Håndbold taber til Györ i Champions League

  Odense Håndbold tabte søndag 26-31 mod Györ fra Ungarn på hjemmebane i Champions League.

  Opgøret blev på grund af badminton i Odense afviklet i Gudme, og de fremmødte var vidne til en kamp, hvor hjemmeholdet fightede fint og aldrig slog op i banen, men hvor udeholdet også viste sig skarpere i alle spillets facetter.

  Danske Anne Mette Hansen var med for Györ, der fem gange i perioden 2013-2019 vandt Champions League og i denne sæson har lagt fra land med fire sejre i fire gruppekampe.

  Odense har efter nederlaget fire point for fire kampe.

  Odense spiller sin næste europæiske kamp næste søndag, når Ljubljana kommer på besøg.

  /ritzau/

 35. Bayern München sprudler i tysk topkamp

  Det var ikke til at se, at Bayern München og Bayer Leverkusen havde startet dagen med at ligge à point på anden- og tredjepladsen i Bundesligaen, da de to tyske tophold søndag mødte hinanden.

  For Bayern gav Leverkusen en fodboldlektion og knuste guldrivalerne. Ved pausen stod der 5-0, og så var kampen mere eller mindre afgjort.

  Det endte 5-1, og Bayern genindtager dermed tabellens førsteplads, som Borussia Dortmund lørdag var hoppet op på. Et enkelt point adskiller de to hold efter otte kampe.

  Robert Lewandowski åbnede målscoringen efter fire minutter med en flot detalje, da han vinklede en tværaflevering i feltet i mål ved at sende bolden bag sit støtteben.

  Derefter var der stilstand på måltavlen i cirka 25 minutter. Men derefter gik stærkt. På otte minutter blev 1-0 til 5-0 for gæsterne.

  Lewandowski kom igen på måltavlen. Det samme gjorde Serge Gnabry - to gange - og Thomas Müller. På kort tid var kampen så godt som lukket, og Leverkusen-spillerne blev stod måbende på grønsværen.

  Den store føring satte en dæmper på Bayerns iver for at komme fremad på banen i anden halvleg. Leverkusen fik pyntet en smule på resultatet, da Patrik Schick reducerede til 1-5 efter ti minutter, men mere blev det altså ikke til.

  Zidan Sertdemir var søndag for første gang udtaget til Leverkusens kamptrup. Den 16-årige dansker, der i sommer skiftede til den tyske klub fra FC Nordsjælland, kom dog ikke på banen.

  /ritzau/

 36. Holger Rune er ude af ATP-kvalifikation

  Den danske tennisspiller Holger Rune må se til fra tilskuerpladserne, når ATP-turneringen i Antwerpen går i gang i den kommende uge.

  18-årige Rune forsøgte søndag eftermiddag at kvalificarere sig til hovedturneringen, men han måtte se sig slået i første kvalifikationskamp.

  Han tabte med cifrene 6-3, 6-4 til franskmanden Pierre-Hugues Herbert, der som nummer 100 på verdensranglisten er placeret 24 pladser højere end sin danske modstander.

 37. Indonesien vinder badmintonturneringen Thomas Cup

  Indonesiens badmintonherrer kan igen kalde sig verdensmestre.

  Søndag vandt de nemlig Thomas Cup - VM for herrehold - i Ceres Arena i Aarhus, hvor Kina blev slået i finalen. Guldduellen var allerede afgjort efter dagens tredje kamp ud af fem.

  Jonatan Christie sikrede den samlede sejr i sin single mod Li Shi Feng. Forinden havde Anthony Ginting vundet over Lu Guang Zu i single, mens også Fajar Alfian og Muhammad Ardianto vandt i double mod He Ji Ting og Zhou Hao Dong.

  Indonesien er det land, der gennem årene har vundet Thomas Cup flest gange. Men man skal tilbage til 2002 for at finde indonesernes seneste VM-titel.

  I 2016 tabte Indonesien til Danmark i finalen, ligesom det også blev til et finalenederlag i 2010 til Kina.

  Lørdag tog indoneserne revanche over danskerne, da Viktor Axelsen og co. blev ekspederet ud af turneringen i semifinalen, og søndag var det så altså Kinas tur til at blive dukket.

  /ritzau/

 38. Frans Nielsen debuterer i tysk ishockey med klar sejr

  Frans Nielsen er tilbage i europæisk ishockey, og den danske veteran fik en god oplevelse i sin første optræden for Eisbären Berlin i Deutsche Eishockey Liga, DEL.

  Hovedstadsklubben vandt på hjemmebane klart med 6-3 over Ingolstadt og holder trit med topholdene i rækken.

  Den 37-årige dansker blev i sommer købt ud af sin kontrakt med Detroit Red Wings efter 15 sæsoner i NHL, og siden har han givet sig god tid til at finde en ny arbejdsgiver.

  Sidste søndag blev han præsenteret som ny forstærkning hos Eisbären Berlin, der er forsvarende tysk mester efter at have vundet sin ottende DEL-titel i sidste sæson.

  Nielsen blev hverken noteret for mål eller assist undervejs. Det gjorde til gengæld de to øvrige danske aktører i kampen.

  Nicholas B. Jensen assisterede ved én af Eisbären-scoringerne, mens Frederik Storm havde en stav med i to af Ingolstadts tre træffere.

  /ritzau/

 39. Randers sejrer i Odense efter flot comeback

  Randers vandt søndag 2-1 over OB, da de to hold mødtes i Odense.

  Det var ellers OB, der fik den bedste start på kampen. En velspillende Mads Frøkjær bragte fynboerne foran efter 18 minutters spil.

  Derfra stod der dog Randers på det meste, og med scoringer fra Stephen Odey og Vito Hammershøy-Mistrati, hvor sidstnævnte også misbrugte et straffespark, blev kampen vendt til Randers' fordel.

  Med sejren indtager Randers fjerdepladsen i Superligaen, mens OB er på sjettepladsen.

 40. Sanne Troelsgaard og Katrine Veje er svensk mester med FC Rosengård

  De danske landsholdsspillere Sanne Troelsgaard og Katrine Veje har netop vundet den bedste kvindelige fodboldrække i Sverige.

  Kronprinsessan Victorias pokal skal til FC Rosengård.

  Inden dagens kamp i tredje sidste runde mod Pitea i Damallsvenskan var Malmö-klubben fem point foran det regerende mesterhold Häcken på andenpladsen.

  Rosengårds gulddrømme blev hjulpet på vej af Häckens pointtab hjemme mod AIK tidligere på dagen. Derfor kunne Troelsgaard, Veje og co. selv afgøre sagerne på udebane mod Pitea.

  FC Rosengård vandt 3-2 ude over Pitea på mål af Olivia Schough og to mål af Stefanie Sanders.

  Forrige sæson missede FC Rosengård den svenske mesterskabstitel. Med syv runder tilbage var de i front med tre point ned til Häcken, men tre point i fire kampe fik vendt overtaget på hovedet - og Häcken gik forbi og blev mestre.

  Nu har Rosengård syv point ned til Häcken på andenpladsen og med to runder tilbage, kan de ikke hentes.

  Rosengård sikrede sig guldet med to spillerunder tilbage. (Foto: 11900 Pär Bäckström/TT © Ritzau Scanpix)
 41. FCM-comeback efter nordsjællandsk drømmestart

  Trods en skidt start formåede FC Midtjylland at klemme sig på 2-2 og få uafgjort med hjem fra Farum. (Foto: Martin Sylvest © Ritzau Scanpix)

  De valgte at dele pointene, FC Nordsjælland og FC Midtjylland, da holdene søndag mødtes i Superligaen og spillede 2-2 på Right to Dream Park i Farum.

  Tingene så dog ud til at gå hjemmeholdets vej, da først 19-årige Simon Adingra og siden den tidligere FCM-spiller, Mads Thychosen, sendte FCN foran 2-0 på 30 minutter.

  Den umiddelbare kurs mod tre sikre nordsjællandske point havde gæsterne - og især cheftræner Bo Henriksen - imidlertid noget at indvende imod. Fra bænken foretog Henriksen derfor tre udskiftninger i pausen.

  Det skabte fornyet energi og efter blot tre minutter af anden halvleg faldt første reducering, da Junior Brumado gjorde det til 1-2. Senere fandt angriberen Victor Lind vej til netmaskerne og udlignede til slutresultatet 2-2.

  Det betyder, at FC Midtjylland har 28 point efter 12 kampe og fører 3F Superligaen med fire point ned til FCK, som senere søndag gæster Sønderjyske.

  FCN fik sat en prop i efter fem nederlag på stribe og har nu 14 point på en foreløbig syvendeplads.

 42. HB Køge skaber stort hul i toppen af Gjensidige Kvindeligaen

  HB Køge har endnu ikke tabt en fodboldkamp i denne sæson af landets bedste kvindelige fodboldrække.

  Søndag eftermiddag vandt holdet 4-2 hjemme over KoldingQ i Gjensidige Kvindeligaen.

  Hjemmeholdets mål blev scoret af Cecilie Floe, Kelly Fitzgerald, Kyra Carusa og Sarah Jankovska, mens gæsternes Sille Fuhlendorff og Cecilie Christensen scorede for koldingenserne.

  HB Køge er derved alene på førstepladsen med 28 point efter 10 kampe - ni sejre og én uafgjort. På andenpladsen har vi Fortuna Hjørring med 21 point.

  KoldingQ er efter dagens kamp på sjettepladsen med 10 point efter 10 kampe.

 43. Thomas Mogensen stopper sin aktive håndboldkarriere til sommer

  Den danske håndboldspiller Thomas Mogensen stopper karrieren til sommer.

  Fra sommeren 2022 fortsættter han som sportsmanager i samme klub, Sønderjyske Herrehåndbold, på en toårig kontrakt.

  Det oplyder klubben i en pressemeddelse.

  - Det startede som en drøm og endte som en livsstil. Jeg er stolt af rejsen, og den blev både længere og vildere, end den lille dreng fra Odder havde turde drømme om, udtaler Mogensen i pressemeddelsen og fortsætter:

  - Havde man bedt mig om at skrive mit eget eventyr for 20 år siden, havde det ikke engang indeholdt alt det, som det virkelige liv tilbød mig.

  Thomas Mogensen har i sin aktive karriere spillet for Viborg HK, GOG, Flensburg-Handewitt, Skjern Håndbold og senest Sønderjyske, hvor han indstiller karrieren.

  Mogensen står noteret for 106 A-landskampe og 261 mål i den rød-hvide trøje.

 44. Kinas damehold i badminton vinder VM

  Kinas damehold i badminton kan endnu en gang kalde sig verdens bedste, efter at det lørdag aften slog Japan med 3-1 i kampe i Uber Cup-finalen, der blev spillet i Ceres Arena i Aarhus.

  Det er 15. gang, at Kina sikrer sig VM-titlen for damehold.

  De danske badmintondamer nåede frem til kvartfinalen i Uber Cup, hvor holdet tabte 0-3 i kampe til Sydkorea.

  Søndag skal VM for herrehold afgøres i Thomas Cup-finalen, der står mellem Kina og Indonesien.

  Indonesien sendte lørdag Danmark ud i semifinalen med en sejr på 3-1 i kampe. Dermed endte de danske værter på bronzepladsen.

  /ritzau/

 45. Michael Laudrup er kåret som den største af de største sportsstjerner

  Michael Laudrup blev lørdag kåret som det største danske sportsnavn i de seneste 125 år.

  Det blev han ved Danmarks Idrætsforbunds store 125 års jubilæumsshow i DR's Koncertsal.

  - Det er med blandede følelser, at jeg står her. På den ene side er jeg fantastisk stolt over at have fået prisen. På den anden side synes jeg ikke, at man kan lave det her til en konkurrence, siger Michael Laudrup og fortsætter.

  - Vi snakker 125 års forskellige epoker. Vi har en masse sportsfolk, der ikke er her mere. Vi har nogle, som jeg kan huske tilbage på, da jeg var dreng.

  Du kan se Michael Laudrups tale i klippet her.

  Michael Laudrup anses generelt som Danmarks største fodboldspiller nogensinde med blandt andet 104 kampe på landsholdet.

  Han havde som klubspiller sin storhedstid i den spanske klub FC Barcelona, som han fire år i træk var med til at gøre til spansk mester.

  I 1992 var han med til at sikre Barcelona klubbens første sejr i Europa Cuppen for mesterhold.

 46. Kasper Schmeichel med rørende hilsen til farmand: 'Det er første gang, han har gjort det'

  Ved Darnmarks Idrætsforbunds store jubilæumsshow bliver den største af de største danske sportsstjerner kåret, og her er fodboldlegenden Peter Schmeichel blandt de sidste otte i et felt, der startede på 125.

  Et show man kan se afslutningen på direkte på DR1 lige nu.

  Ikke nok med at blive overrasket af den flotte nominering fik Peter Scmeichel også en hilsen fra sønnen Kasper Schmeichel, og det hører til sjældenhederne. Ja, det sker faktisk aldrig, at Kasper Schmeichel udtaler sig offentligt om sin far.

  - Nej, det er første gang, sagde Peter Schmeichel.

  Se Kasper Schmeichels hilsen til sin far i videoen nedenunder.

 47. Jesper Bank er blandt de 125 største sportsstjerner: 'Jeg havde lidt glemt, at jeg var en del af det her fine selskab'

  I aften kårer Danmarks Idrætsforbund det største navn af dem alle.

  Danmark har fostret mange store sportsnavne, og i forbindelse med at Danmarks Idrætsforbund i år fejrer sit 125-års jubilæum, udpegede de i juni de 125 største navne siden 1896.

  En af atleterne på listen er Jesper Bank.

  - Da jeg fik besked på, at jeg var blandt de 125, blev jeg glad og pavestolt - og faktisk også rørt, fortæller han under showet og fortsætter.

  - Jeg havde lidt glemt, at jeg var en del af det her fine selskab.

  Jesper Bank vandt ved OL i Barcelona i 1992 guld i Soling sammen med gasterne Steen Secher og Jesper Seier, og ved OL i 2000 i Sydney gentog han triumfen - denne gang med Henrik Blakskjær og Thomas Jacobsen som gaster. Det blev til bronze i samme bådklasse ved OL i 1988. Jesper Bank er desuden flerfoldig verdens- og europamester i forskellige bådklasser.

 48. Så er det nu: Hvem skal være 'Den største af de største sportsstjerner'?

  I aften kårer Danmarks Idrætsforbund det største navn af dem alle.

  Men hvem er den allerstørste? Det finder vi ud af inden længe, når vi hylder de 125 største sportsstjerner i Danmark gennem tiderne direkte fra DR's Koncertsal.

  Showet begynder kl. 21.00. Du kan følge det på DR1 eller på DRTV lige her.

  Det sker i anledning af Danmarks Idrætsforbunds 125-års jubilæum, og på aftenen kårer seerne den største af de største sportsstjerner.

  Danmarks Radio har i hele 2021 fokus på bevægelse, og denne aften genser vi højdepunkter herfra og fra hele vores 125-års danske idrætshistorie. Når aftenen er omme, ved vi, hvem der løber med titlen som 'Den største af de største sportsstjerner'.

 49. Stolper og stærk keeper redder AC og Chelsea mod Brentfords danskere

  Oprykkeren Brentford har haft en flot indledning på tilværelsen i Premier League, og lørdag var holdet tæt på endnu et stort resultat, men tabte dog 0-1 mod topholdet Chelsea på hjemmebane.

  Ben Chilwell scorede opgørets mål, mens Brentford ramte stolpen to gange og lagde et tungt pres på Champions League-vinderen i slutfasen, hvor keeper Edouard Mendy var afgørende - blandt andet med en stor redning på et saksesparksforsøg fra Christian Nørgaard.

  Thomas Frank stillede med Mathias "Zanka" Jørgensen i sit tremandsforsvar og både Christian Nørgaard og Mathias Jensen som en del af den centrale midtbane.

  Andreas Christensen spillede en meget solid kamp i Chelseas centrale forsvar og kan sammen med holdkammeraterne nyde, at holdet fører Premier League med 19 point efter otte kampe.

  Brentford er nummer syv med 12 point.

  /ritzau/

 50. Leon Madsen sørger for god dansk start ved hold-VM i speedway

  Takket være Leon Madsen er Danmark kommet godt ud af startblokken ved hold-VM i speedway i Manchester.

  Lørdag blev halvdelen af de indledende heat kørt. Danskerne var på banen seks gange, og Madsen, der er Danmarks største speedwaynavn, førte an i pointhøsten med fire sejre.

  I alt skrabede Danmark 29 point sammen. Det rækker til en tredjeplads. Søndag skal der igen køres 21 indledende heat efterfulgt af en semifinale og til sidst finalen.

  Det bedste hold efter de indledende heat går direkte i finalen, hvorefter nummer to og tre mødes i ét heat om den anden finaleplads. Polen fører suverænt med 40 point. Storbritannien har 30 på andenpladsen.

  /ritzau/

 51. Dansk golfspiller spiller sig ud af topstrid

  Den danske golfspiller Joachim B. Hansen er på en delt 16.-plads efter tredje runde ved den spanske turnering Andalucia Masters på det bedste europæiske niveau, European Tour.

  Hansen gik lørdagens runde i 72 slag, et slag over par.

  Næstbedste dansker er Thorbjørn Olesen, der er på en delt 21.-plads, ét slag ringere end Joachim B. Hansen.

  Englænderen Laurie Canter fører turneringen i samlet syv slag under par.

Mere fra dr.dk