Simonsen lige inden ulykken: Frygtede starten på Le Mans

Racerkøreren Allan Simonsen frygtede starten på det legendariske 24-timers løb Le Mans.

Racerkøreren Allan Simonsen blev kun 34 år. (Foto: Peter Nygaard / Grand Prix Photo © Scanpix)

Racerkøreren Allan Simonsen frygtede starten på det legendariske 24-timers racerløb Le Mans.

- Starten er det mest anspændte øjeblik, for der er risikoen størst med 15 andre tumpede tosser bag dig foruden alle de professionelle foran dig, fortalte Allan Simonsen i et interview med Le Mans' officielle hjemmeside få timer inden starten.

- Det går derfor ud på at undgå problemer samtidig med at man accellererer uafbrudt. Starten er virkelig ikke noget, vi venter utålmodigt på, sagde racerkøreren.

Allan Simonsen fik en god start men efter kun tre omgange og ni minutters kørsel forulykkede han i sin Aston Martin, der ifølge avisen Le Figaro gled efter at være kørt over noget vådt og derefter med stor kraft hamrede ind i sikkerhedsbarrieren.

Racerkøreren døde efterfølgende på Le Mans' nødhospital af sine kvæstelser.

Glad for støtten fra danske fans

Allan Simonsen havde dog set frem til løbet med stor glæde.

- Vi har støtte fra dansk fjernsyn og radio og der er omkring 25.000 danskere, der kommer for at følge løbet. Vi besøgte en af de danske lejre her til morgen, og der var danske nummerplader overalt, ikke kun i den lejr der var reserveret til dem, sagde den 34-årige racerkører i interviewet på 24h-lemans.com.

- Det er ikke gratis at rejse hertil fra Danmark og alligevel gør rigtig mange mennesker det. Det viser ikke kun en stigende interesse for motorsport, men også en vis velstand: måske er krisen ved at slutte. Lad os håbe det.

Facebook
Twitter