Is-skandale: Pillede ved modstanders skøjte

Det canadiske landshold blev udsat for sabotage af USA under sidste års VM i speedskating.

Den amerikanske speedskater Simon Cho fortæller, at han i forbindelse med VM i 2011 pillede ved et par skøjter, der tilhørte det canadiske landshold.

Sabotagen gik ud over Olivier Jean og hindrede ham og Canada i at vinde VM-guld. Det canadiske hold måtte i stedet nøjes med bronze ved sidste års mesterskaber i Polen. Det skriver NBC Sports på sin hjemmeside.

- Selv om skøjten tilhørte Olivier Jean, var det ikke min hensigt, at det skulle gå ud over ham.

- Det er den største fejl, jeg har foretaget mig i hele mit liv, og noget jeg fortryder af hele mit hjerte, siger Simon Cho i en udtalelse.

- Jeg undskylder over for Olivier og det canadiske hold. Jeg har stor respekt for Olivier og Canada, og har aldrig haft noget imod dem. Jeg undskylder til alle de involverede og for min dårlige dømmekraft, fortsætter den amerikanske speedskater.

Simon Cho forventer, at blive suspenderet i en periode for sin handling, men håber, at han får lov til at konkurrere igen.

Den 20-årige skøjteløber fortæller, at han handlede under pres fra USA's landstræner Jae Su Chun, der skulle have beordret Cho til at sabotere det canadiske hold.

/ritzau/

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter