Skipper: Curlingfeberen skal rase igen

Curlingkvinderne er klar til OL, og skipper Lene Nielsen håber, at den nationale begejstring atter vil blusse op.

- Jeg håber, at vi kan gøre det lige så godt, som de gjorde i 1998, og at vi kan få curling tilbage på danmarkskortet, siger Lene Nielsen til DR Sporten. (Foto: Ints Kalnins © Scanpix)

Når man har sagt curlingfeber, har man også sagt OL i Nagano, Japan, 1998. Det var her, at skipper Helena Blach Laursen og resten af curlingholdet tog hele landet med storm og vandt OL-sølv.

Dengang var der ikke noget, der hed X Factor, og det halve af nationen så stort på nattesøvnen, tændte for Tv'et og lod sig rive med af den fascinerende, nye sport.

Nu håber Danmarks nye curlingdronning Lene Nielsen, at noget lignende vil gentage sig, når hun og resten af curlingholdet er med ved OL næste år i Sochi.

- Jeg håber, at vi kan gøre det lige så godt, som de gjorde i 1998, og at vi kan få curling tilbage på danmarkskortet, siger Lene Nielsen til DR Sporten.

En drøm

Lene Nielsen fulgte selv med i 1998, og det var her, hun blev bidt af en gal curlingsten - eller kost om man vil. Nu forsøger hun, at forstå, at OL-billetten er i hus.

- Jeg tror ikke rigtig, at jeg har forstået det endnu, men det er drøm, der går i opfyldelse for det her hold. Vi har arbejdet hårdt for det, og jeg er bare lykkelig for, at pladsen blev sikret, siger Lene Nielsen til DR Sporten.

Måske en ny curlingsang på vej

En del vil huske satiregruppen Gramsespektrums hyldestsang til curlingsporten, 'Vi kaster med sten og fejer med koste', og skulle Lene Nielsen og co. gå hen og sikre det andet sæt vinter-OL-medaljer nogensinde, så ser hun gerne, at et nyt hit rammer alles læber.

- Det kommer selvfølgelig an på, hvordan vi placerer os til OL, men jeg vil da sige, at jeg bliver lidt skuffet, hvis der ikke kommer en ny sang i tilfælde af medaljer, griner Lene Nielsen.

Facebook
Twitter