Skistjernen Shiffrin bliver den mest vindende nogensinde: 'Jeg er tom for ord'

Den amerikanske skiløber Mikaela Shiffrin har tirsdag vundet sit World Cup-løb nummer 83.

Efter tirsdagens World Cup-sejr fik Mikaela Shiffrin naturligvis en krone på hovedet. (Foto: © MARCO BERTORELLO, Ritzau Scanpix)

Ingen er hverken over eller ved siden af Mikaela Shiffrin, når det kommer til at hoppe i et par skistøvler, spænde plankerne fast og suse ned ad pisten og rundt om portene.

Tirsdag har den 27-årige amerikanske skiløber nemlig vundet sin World Cup-sejr nummer - hold nu fast - 83 i karrieren.

En svimlende præstation, ingen anden kvindelig alpin skiløber har opnået.

For med dagens sejr i storslalom i italienske Kronplatz slog hun nemlig kvindernes rekord for flest World Cup-sejre, som hendes landsmand Lindsey Vonn ellers i lang tid har været indehaver af.

Men nu er det altså Mikaela Shiffrin, der kan kalde sig den mest vindende kvinde nogensinde, og det har hun en smule svært ved at forså.

- Jeg er tom for ord. Det tager mig nok et stykke tid at finde ud af, hvad jeg skal sige, siger skiløberen, i det officielle vinderinterview ifølge NBC.

Champagneproppen skulle selvfølgelig poppes, efter Mikaela Shiffrin vandt sin World Cup-sejr nummer 83. (Foto: © MARCO BERTORELLO, Ritzau Scanpix)

Derfor føler skistjernen også, at hun er nødt at vente med for alvor at fortælle om, hvor vildt det er at være den mest vindende kvinde nogensinde.

Oplevelsen, sejrsrusen og glæden skal lige sætte sig først, virker det til.

- Jeg må lægge en video på Youtube i aften eller i morgen, hvor jeg kan sætte ord på mine følelser, siger Mikaela Shiffrin.

Slår formentlig også mændenes rekord

At være den mest vindende kvindelige alpine skiløber kan dog ikke blive ved med at føles surrealistisk for evigt for Mikaela Shiffrin.

For med sine blot 27 år på bagen har hun masser af år med fart i skiene i sig endnu, og det er derfor heller ikke urealistisk, at hun på et tidspunkt også sætter sig for at blive den mest vindende på tværs af køn.

Her sidder den svenske skilegende Ingemar Stenmark på tronen med sine 86 World Cup-sejre.

En ganske imponerende rekord, der har stået siden 70'erne og 80'erne, hvor svenskeren var altdominerende på pisterne.

Men rekorden får næppe lov at stå for evigt, for Mikaela Shiffrin skal nok slå den snart, tror han.

- Hun slår formentlig rekorden i år. Jeg tror, at hun har taget 100 sejre inden for den nærmeste fremtid, sagde Ingarmar Stenmark i sidste uge til mediet TT.

Hele det amerikanske alpine skihold fejrede med Mikaela Shiffrin efter tirsdagens triumf. (Foto: © MARCO BERTORELLO, Ritzau Scanpix)

For Mikaela Shiffrin er så teknisk dygtig, og laver så få fejl, at alle de andre skiløbere bliver presset, vurderer han.

Og så har hun én helt særlig egenskab, der gør hende i stand til blive ved og ved med at vinde.

- Hun har et psykologisk overtag og behøver ikke at køre på maks. Hun kan vinde, når de andre laver fejl, og det er hendes største fordel, siger Ingemar Stenmark.