Slut med DM i kano

Der bliver ikke afholdt DM i kanodisciplinerne i næste sæson. Danmarks Idræts-Forbund har besluttet at fratage Kano og Kajak Forbundet retten til at afholde DM.

Dansk kano-succes ved OL i 1992: Christian Frederiksen og Arne Nielsson sikrer sig sølv i 1000 meter toerkano. (Foto: DR Sporten © DR Sporten)

I næste sæson bliver der ikke afholdt DM i kanodisciplinerne. Danmarks Idræts-Forbund har besluttet at fratage Kano og Kajak Forbundet retten til at afholde DM på grund af manglende tilslutning til sportsgrenene.

I de seneste år har deltagerantallet været meget lavt til DM i kano. I år blev mesterskaberne ligefrem aflyst på grund af manglende tilslutning.

Dansk Kano og Kajak Forbundet erkender, at der er alt for få kaproere tilbage. Forbundet har nedsat et udvalg, der skal hjælpe sporten tilbage på sporet og sørge for, at flere klubber kaster sig over kaproning.

- Det er selvfølgelig trist, at så få har tilmeldt sig DM i kano, men det er et generelt problem, at for få klubber gør noget for kaproning, især inden for kano, siger Kirsten Korbo, generalsekretær i Dansk Kano og Kajak Forbund, til bladet Idrætsliv.

Målet for kaproningsudvalget er, at mellem fem og ti nye klubber inden 2008 skal i gang med kaproning.

De danske kanoroere vandt ellers 20 internationale medaljer fra 1984 til 2000. De mest kendte kanoroere var Arne Nielsson og Christian Frederiksen i toerkano samt Carsten Scales i enerkano. Tilsammen vandt de næsten to tredjedele af de 20 medaljer.

Men omkring årtusindskiftet blev der helt stille omkring den ellers traditionsrige danske disciplin.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk