Spanien og Italien klager over dansk guld

Den danske 49er-guldmedalje er i fare: Spanien og Italien har klaget over finalesejladsen til sportsdomstolen CAS.

Jonas Warrer og Martin Kirketerp modtager medaljerne for 49er-sejren lidt forsinket - i mandags. (Foto: Claus Bech © Scanpix)

Både den spanske- og italienske olympiske komité vil have sportsdomstolen CAS til at se på 49er-finalesejladsen, der gav Danmark guld.

Spanierne tog sølv i sejladsen, mens italienerne måtte nøjes med fjerdepladsen. De placeringer håber landene nu at få opgradet ved at få CAS' nøddomstol i Beijing til at diskvalificere danskerne, og dermed rykke konkurrenterne op i medaljerækken.

- Beslutningen er taget. Det er bare et spørgsmål om at få udarbejdet dokumenterne og aflevere dem, siger pressechefen for den spanske olympiske komité, Jose Maria Bellon, til Ritzau.

Sportsdomstolen er repræsenteret i Beijing og vil træffe en afgørelse hurtigst muligt. Det oplyser CAS' generalsekretær, Matthieu Reeb, til Ritzaus Bureau.

- Vi vil have truffet en afgørelse inden legene er forbi, men det bliver ikke nødvendigvis inden for 24 timer. Medaljeceremonien er overstået, så på den måde haster det ikke. Sejlsportskonkurrencerne bliver desuden afholdt i Qingdao, så vi kan godt løbe ind i et logistisk problem, siger Matthieu Reeb.

Frigast: UsportsligtDen danske OL-chef i Beijing, Jesper Frigast Larsen, er skuffet over klagesagen.

- Personligt synes jeg, at det strider mod de olympiske idealer, at man ikke vil acceptere dommernes afgørelse. Det havde alle forud for legene skrevet under på, at de ville, siger Jesper Frigast Larsen.

Efter søndagens sejlads måtte den fem mand store jury fra den internationale sejlsportsunion (ISAF) på arbejde og i to omgange se på finalesejladen. I begge tilfælde blev klager fra bla. spanierne afvist. Men nu prøver de altså igen.

- Jeg synes da, at det er ærgerligt, at de ikke vil acceptere juryens afgørelse. Jeg er sikker på, at hvis det var os, så havde vi accepteret det for længst. Der kommer på et tidspunkt, hvor man bare må tage til efterretning, at medaljerne er uddelt, siger han til Ritzau.

Finalesejladsen blev sejlet under så barske forhold, at masten på danskernes båd knækkede inden starten. Det betød, at Jonas Warrer og Martin Kirketerp lånte den kroatiske båd og under lånt flag sejlede sig til den samlede sejr.

Det er lovligheden af dette, som CAS nu skal se på.

 

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter