Sportschef: Konflikt kan koste badmintonstjerner VM

Sponsorkonflikt kan ifølge Badminton Danmark gå ud over fem spilleres deltagelse ved det individuelle VM.

Konflikten mellem spillerne og badmintonforbundet kan koste spillerne det individuelle VM (Foto: © Sophia Juliane Lydolph, Scanpix)

Der er ikke taget en beslutning endnu, men i værste fald kan småkagekonflikten koste fem af de bedste danske badmintonspillere deltagelsen ved det individuelle VM i Jakarta i august.

I forvejen er Christinna Pedersen, Kamilla Rytter Juhl, Joachim Fischer, Mathias Boe og Carsten Mogensen droppet til Sudirman Cup, men spillerne kan også komme i fare for at misse VM. Her er der udtagelse i midten af maj.

Det fortæller sportschef i Badminton Danmark, Finn Trærup-Hansen.

- Det har vi ikke taget endelig stilling til. Men forbundet har udtagelsesretten til VM. Og det er også forbundet, som har indstillingsretten til OL i 2016.

- Hvis der kommer bevægelse, og vi er inde i en konstruktiv dialog, så tager forbundet udgangspunkt i det. Men hvis spillerne er uinteresserede eller direkte negative i forhold til et samarbejde, så er det noget, der vil indgå i vores overvejelser.

- Det er noget, jeg er nødt til at diskutere internt i forbundet, men også med vores samarbejdspartnere.

- Vi kan vælge at tage spillerne med, og vi kan undlade at tage spillerne med. Det videre forløb i forhold til udtagelsen til VM er ikke uafhængigt af, hvor vi står i konflikten, siger Finn Trærup-Hansen.

Og sportschefen bekræfter, at det kan komme til at gå ud over spillernes deltagelse ved VM

- Ja, det kan det.

Svært at komme videre

Sagens kerne er, at badmintonforbundet har indgået en sponsoraftale med småkageproducenten Danisa.

Men da de fem badmintonprofiler samtidig har en sponsoraftale med det konkurrerende firma, Kjeldsen Cookies, er der opstået problemer, fordi spillerne har skrevet under på, at de ikke må reklamere for en konkurrent.

- Det er svært at komme videre. Spillerne er selvfølgelig skuffede over, at vi har henholdt os til de muligheder, vi har i den kollektive aftale.

- Når der er nogle, der bryder den kollektive aftale, så har vi nogle lovlige midler, og dem har vi bragt i spil.

- Vi har en udfordring med, at der er nogle spillere, som ikke har overholdt den kollektive aftale.

- Vi håber, at der kommer noget bevægelse fra spillerne, så vi kan undersøge en eller anden form for ændring. Vi er ikke afvisende over for at diskutere det her med spillerne, siger sportschefen.

/ritzau/