STATISTIK Største danske måltørke i 15 år

Ikke siden kampene omkring EM 2000 har det danske landshold spillet så mange minutter uden at score et mål.

Jon Dahl Tomasson lykønskes af Dennis Rommedahl efter at have endt Danmarks 322 minutter lange måltørke i 2000. (Foto: Jens nøRgaard Larsen)

273 minutter eller cirka fireogenhalv time. Så lang tid er der gået, siden det danske fodboldlandshold seneste scorede et mål.

Første spillede landsholdet 0-0 hjemme mod Albanien 4. september, og tre dage efter blev der fulgt op med endnu en målløs kamp ude mod Armenien.

I aftes gjaldt det så den sidste danske kampe i EM-kvalifikationen, da Portugal tog imod. Kampens eneste mål blev scoret af Portugal, og dermed måtte Danmark endnu engang gå fra banen uden at score.

Tomasson stoppede sidste tørke

DR Sporten har allieret sig med statistikerne fra danskfodbold.com og kigget på, hvornår det danske landshold senest var inde i en lignende målkrise.

Og vi skal 15 år tilbage. Seneste tilfælde af så målfattig en periode var før, under og efter EM 2000. Dengang blev vores sidste mål inden tørken scoret af Jon Dahl Tomasson i playoff-kampen mod Israel.

Kampen vandt vi 3-0, og Tomassons mål blev sat ind i 64. minut. Herefter fulgte tre ualmindeligt triste kampe set med danske briller.

Ved EM-slutrunden i Holland og Belgien røg vi nemlig i pulje med Frankrig, Tjekkiet og værtslandet Holland. Det resulterede i lige præcis nul point og nul mål.

Efter den forfærdelige slutrunde var det igen Jon Dahl Tomasson, der sluttede måltørken, da han i 26. minut fik scoret mod Island. Dermed varede tørken 322 minutter.

Rekord-tørken

Den længste periode, det danske landsholdet nogensinde er gået igennem uden at få scoret i EM- og VM-regi, ligger helt tilbage i starten af 1970.

Dengang spillede Danmark hele 532 minutters fodbold uden at score et eneste mål. Bent Jensen scorede på straffe mod Irland i kvalifikationen til VM 1970, men først fem kampe senere faldt det næste danske mål.

Det var i Idrætsparken 26. maj 1971, hvor Kresten Bjerre scorede til 1-2 mod Belgien i en kvalifikationskamp til EM-slutrunden i 1972.

Tilbage i 2015 sidder vi stadig med en måltørke på 273 minutter, som gerne skal sluttes hurtigst muligt.

Næste mulighed kan komme allerede i midten af november, hvis Danmark ikke kvalificerer sig direkte til EM og dermed i stedet skal spille playoff-kampe.

Hvis Albanien ikke slår Armenien på søndag er vi derimod sikre på at komme til EM, så er den næste mulighed for få scoret et mål til sommer, når Frankrig afholder EM.

FacebookTwitter