Sheena vil stjæle showet med stjernehesten Ramstein

Den danske voltigør Sheena Bendixen håber på at hive en medalje med hjem fra VM i ridning.

Et stort hop fra ryggen af hesten Ramstein er Sheena Bendixens specialitet. Normalt lander hun dog på benene frem for maven. (Foto: PRIVAT)

Med lidt overtalelse kan de fleste nok få sig til at sætte sig op på en hest, gribe tøjlerne og trave en lille tur.

Men at rejse sig på benene, sætte af i et spring og lande i sadlen igen – alt imens hesten galoperer derudaf – er en helt anden sag.

Det er det dog ikke for Sheena Bendixen.

Den 29-årige dansker er blandt verdens bedste voltigører, og frygten for at falde af hesteryggen fylder ikke meget hos hende. Det må den ikke, for i hendes sport, voltigering, handler det om at udføre vilde, gymnastiske øvelser, mens man rider rundt på en hest.

Og når hun endda skal dyste om medaljer i lørdagens voltigerings-konkurrence ved VM i ridning, kan frygten godt pakke helt sammen.

- Det sker jævnligt, at man falder af. Men så skal man bare håbe, at man lander på benene, og så må man op og prøve igen, siger hun

- Man tænker ikke så meget over det. Hvis det er det, man vil, gør man jo alt for det.

Du kan se et udklip af Sheena Bendixen, der træner voltigering i videoen herunder.

Vejrmøller, splitspring og forskellige håndstande er en del af repertoiret, hun sammen med hesten Ramstein ynder at vise frem, når hun konkurrerer. Kun fantasien sætter grænser, lyder det.

Og netop derfor tillader hun sig også at drømme stort på sine egne, hesten Ramstein og longeføreren Lasse Kristensens vegne ved verdensmesterskabet.

- Selvfølgelig går man efter en medalje. Det drømmer alle jo om. Jeg håber, at jeg kan være med inden for top-fem, og hvis jeg ikke kan det, er det også okay. De andre er jo også dygtige, og de skal også slås, siger Sheena Bendixen.

Kendt som den lille pige, der laver et kæmpe hop

Det er dog ikke, fordi det altid har stået i stjernerne, at Sheena Bendixen skulle ende i verdenseliten inden for voltigering.

Sporten er ikke den mest udbredte ridesport, og inden hun senere rykkede pælene op og flyttede til Jylland for at forfølge sine voltigerings-drømme, var det ridebanespringning, hun dyrkede.

- Men jeg blev sgu ved med at glemme banerne. Så startede min ridelærer noget voltigering op, og så sagde hun, at det da måtte være lige noget for mig, siger Sheena Bendixen.

Og det viste det sig at være.

For her havde Sheena Bendixen mere talent, og hestens størrelse passede også glimrende, når man, som hun selv siger, ikke er vildt høj.

Siden har hun vundet hele seks danske mestersakber, og alle inden for sporten har lært makkerparret fra Hvejsel at kende.

- Jeg er kendt for at være hende den lille pige, der laver et kæmpe hop og lander på hesten igen. Alle kender Ramstein. Det er egentlig den bedste hest. Det er den blevet kåret til flere gange i streg, siger den 29-årige dansker.

Sheena Bendixen, longeføreren Lasse Kristensen og hesten Ramstein. (Foto: PRIVAT)

Et kæmpe hop satser hun da også på at lave i lørdagens voltigerings-konkurrence ved VM i Herning.

Hjemmearbejdet er gjort, og nu handler det bare om at lande sikkert på Ramstein igen.

- Jeg føler mig rigtig klar. Jeg har forberedt mig og gjort alt, hvad jeg kan. Hesten er klar, og jeg tror ikke, jeg kan gøre mere, siger hun.

Du kan følge Sheena Bendixen i voltigeringskonkurrencen fra klokken 12.30 på DRTV.