Succesrig elitechef stopper

Elitechef Lars Sørensen fratræder sin stilling i Dansk Svømmeunion, når OL i London er overstået.

Dansk svømning skal finde en ny elitechef efter OL i London næste år.

Lars Sørensen har besluttet at forlade den stilling, han tiltrådte i 2002, for at søge nye udfordringer.

- Til den tid har jeg siddet som elitechef i 10 år, og så skal jeg prøve noget andet. Jeg færdiggjorde sidste år en masteruddannelse på Handelshøjskolen i Aarhus, som jeg gerne vil bringe i spil på et tidspunkt, siger Lars Sørensen til Ritzau.

- Når jeg har de tanker, som jeg har nu, synes jeg, at det er ærligt og respektfuldt over for min arbejdsgiver at sige, at efter OL skal de arbejde med en anden elitechef og give dem en fair chance for at køre en anden i stilling og lave det langsigtede arbejde allerede nu. 

Elitechefen har været med i en succesrig periode for dansk svømning, der blandt andet har givet OL-bronze og VM-guld på langbane til svømmeren Lotte Friis.

Lars Sørensen, som i 1991 vandt EM-guld på 200 meter medley, kan godt se sig selv fortsætte i sportens verden, men har endnu ikke lagt sig fast på et fremtidigt job.

Endnu resterer et stort arbejde, som ikke mindst skal kulminere ved OL næste år.

- Vi har en målsætning, der hedder en til to medaljer i London. Kan vi fastholde den ene medalje og hive en mere med hjem, vil det være fænomenalt.

- Men det handler ikke om mig i London, det handler om svømmerne og trænerne. Jeg arbejder bare i kulisserne på at få tingene til at virke, i virkeligheden handler det om, hvad svømmerne har i sig, siger Lars Sørensen.