Super Brian: Konen siger nej - hjertet ja

Brian Nielsen er i tvivl om, hvorvidt han skal tage endnu en tur i bokseringen, penge er ikke alt, siger han.

Brian Nielsen under sit comeback mod Evander Holyfield. (Foto: Nils Meilvang © Må kun bruges ved omtale af Årets Pressefoto)

Efter ni års pause fra ringen blev en på mange måder vanvittig drøm til virkelighed for Brian Nielsen i maj sidste år. Nu venter der måske endnu en tur i ringen for den folkekære boksebamse.

Promotor Kalle Sauerland har i hvert fald planer om at sende Super Brian i ringen igen, og 46-årige Nielsen bekræfter, at der er noget om snakken.

- Jeg har snakket et par gange eller tre med Kalle om det, siger Brian Nielsen.

- Men der er slet ikke noget konkret endnu, lad os lige slå koldt vandt i blodet og se, hvad der sker, følger han op.

Knæet blev fikset inden sidste års kamp mod Evander Holyfield, der stoppede Nielsen i 10. omgang, denne gang er det hoften, der driller.

- Jeg har lige været i Tyskland til en lægeundersøgelse, og det var positivt nok. De tjekkede alt, men det er hoften, der er det værste. Jeg kan dårligt gå, hvis jeg går 18 huller (på golfbanen, red.), gør det pisse ondt.

- Men jeg kan sagtens cykle, det er jo det eneste motion, jeg laver, siger Brian Nielsen.

Hjertet siger ja. Konen siger nej.

- Jeg elsker det game. Et eller andet sted synes jeg, jeg har gjort det meget godt. Så spørger du nok, "hvorfor fanden smide hele lortet over styr?" Og det ved jeg egentlig ikke.

- Nok fordi jeg pissegodt kan lide boksningen, det har været hele mit liv.

Brian Nielsen skruer tiden 15 år tilbage. I 1997 mødte han den tidligere superstjerne Larry Holmes, der var sidst i 40'erne på kamptidspunktet.

Nielsen vandt på point, Holmes boksede og vandt fire kampe mere, inden han som 52-årig smed handskerne.

- Da jeg boksede Holmes, tænkte jeg, "hvorfor bokser sådan en gammel stodder stadig", og nu står jeg selv i situationen. Men jeg kan jo godt lide det for fanden, siger Brian Nielsen og afviser, at udsigten til en stor pose penge er det, der lokker.

- Pengene er ikke det vigtigste. Jeg synes selv, jeg er rimelig godt loadet, men var pengene der ikke, gjorde jeg det ikke.

Tilbage til familien. Brian Nielsens bedre halvdel mener, manden har bokset nok.

- Min kone synes, jeg skal stoppe, helt klart. Det betyder meget, men det har jo været hele mit liv, for fanden. Boksningen har givet mig meget.

Skal han i gang igen, vil Nielsen have mere end en kamp. Han vil have en opvarmningskamp inden en - eller maksimalt to store kampe. Og selv om han tabte sidst, vurderer han, at han viste nok mod Holyfield til, at fansene kommer tilbage.

- Det må jeg have gjort, ellers havde Kalle vel ikke spurgt, om jeg vil bokse igen, konstaterer Nielsen.

 

 

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk