Svømme-sportschef: Hollændere ved DM giver ekstra dimension

Tre hollandske svømmere deltager ved DM i svømning på kortbane.

(Foto: © Claus Fisker, Scanpix)

Danmarksmesterskaberne i svømning på kortbane er blevet international. Tre hollandske verdensklassesvømmere, med OL-guldvinder på 50- og 100-meter fri Ranomi Kromowidjojo som mest prominente navn, er inviteret med til de danske mesterskaber.

Og det er ikke helt hul i badehætten at lade udlændinge skærpe konkurrence for de bedste danske svømmere:

- For stævnet er det rigtig, rigtig fornuftigt at have dem med. Og jeg oplever også, at folkene på kanten af bassinet - både de rutinerede og de yngre svømmere - synes, det er rigtig fint, at vi har kunnet lokke folk til af den her kaliber. Og jeg synes selv, at det giver stævnet en ekstra dimension, siger sportschef i Dansk Svømmeunion Mikkel von Seelen til DR Sporten.  

Ikke planlagt strategi

Men selvom de udenlandske svømmere umiddelbart er en succes, er det ikke sikkert, at man vil se et lignende tiltag igen.

- Det er en mulighed, der bød sig, og så greb vi den. Det er ikke sikkert, muligheden opstår igen næste år. Det er ikke en del af en strategi, eller noget, vi har forfulgt. Men nogle gange må man gribe sådan en mulighed, når den er der.

- Men vi har taget til efterretning, at mange synes, det har fungeret rigtig fint, så det kunne da godt være, vi skulle kigge på at gøre det igen i fremtiden, siger von Seelen.

Du kan se DM på kortbane via  det her stream. Transmissionen starter klokken 17.00.