Svømmechef: Vi finder god Wildeboer-afløser

Sportschef Mikkel von Seelen er sikker på, at Dansk Svømmeunion finder den rette afløser for Paulus Wildeboer.

Paulus Wildeboer nåede at være landstræner for de danske topsvømmere i fire et halvt år, men han stopper sit arbejde i Dansk Svømmeunion med udgangen af januar næste år.

Mikkel von Seelen, der er sportschef i svømmeunionen, tror, at det vil lykkes at finde en træner på samme niveau.

- Vi har et attraktivt job på baggrund af den trup, vi har nu, og det navn, Danmark har udadtil. Jeg føler mig overbevist om, at vi kan få tiltrukket den rigtige til jobbet, siger han.

Sidste år blev Jeanette Ottesen verdensmester i 100 meter fri, og Paulus Wildeboer var også med til at gøre Lotte Friis til flerfoldig verdensmester. Desuden har Danmark vundet en stribe medaljer med ham ved roret.

Dermed står Danmark med gode kort på hånden, når der skal findes en ny svømmetræner.

- Danmark har rigtig dygtige svømmere, og det tiltrækker trænere. Vi er en nation, der har et rigtigt velfungerende apparat, så det har vi tænkt os at trække på, siger Mikkel von Seelen.

Han fremhæver Danmarks gode faciliteter som eksempelvis det nationale træningscenter, der har hjemme på Bellahøj Svømmestadion i København.

Wildeboers opsigelse kommer noget pludseligt, og der skal findes en ny træner inden 1. februar. Derfor er tiden knap.

- Jeg håber, vi kan nå det. Vi fik opsigelsen i torsdags og er gået i gang med at lede efter en ny med det samme. Men det er vigtigere at finde en med de rigtige kompetencer, end at han kan tiltræde 1. februar, siger Mikkel von Seelen.

/ritzau/