(Foto: Andrea Staccioli © Insidefoto)

Australsk svømmer druknes i negative kommentarer efter podieprotest

Mack Horton ville ikke på podiet med den tidligere dopingdømte Sun Yang under VM i svømning.

Den kinesiske svømmer Sun Yang har mødt kritik under VM i svømning fra flere konkurrenter.

Det forstår hverken Yang eller de kinesiske svømmefans. Det har nu ført til, at en af de, der har protesteret mod den kinesiske superstjerne, oversvømmes med negative kommentarer på det sociale medie Instagram.

Herunder bliver hele historien fortalt i billeder.

 • Kinesiske Sun Yang var lykkelig, da han vandt VM-guld i 400 meter fristil. (Foto: Andrea Staccioli © Insidefoto)
  1 / 7
 • Men da han skulle have sin guldmedalje, endte det hele lidt akavet. Bronzevinderen Mack Horton fra Australien ville nemlig ikke på podiet med kineseren, da den kinesiske svømme tidligere er dopingdømt. Samtidig venter en speget sag på kineseren, når han til efteråret skal afhøres. For da han i efteråret blev dopingtestet uden for konkurrence, valgte en person fra Yangs stab angiveligt at smadre glasset med blodprøven. (Foto: ED JONES © AFP or licensors)
  2 / 7
 • Australske Horton er derfor sur. Tidligere har han udtalt, at han ser et stort problem i, at tidligere dopingdømte atleter fortsat får lov at deltage i konkurrencer: 'Jeg vil ikke stå på et podium med nogen, der opfører sig, som han gør', sagde Horton efter VM-finalen. (Foto: bernd Thissen)
  3 / 7
 • Sun Yang var uforstående. Han har overstået dopingkarantænen. Derfor sagde han efter protestaktionen: 'Det er okay, at du ikke respekterer mig. Men du bliver nødt til at respektere Kina'. (Foto: Tao Xiyi © imago images / Xinhua)
  4 / 7
 • Den udlægning er Det Internationale Svømmeforbund enige i. Derfor har de givet den australske svømmer en officiel advarsel efter protesten ved medaljeceremonien. (Foto: Andrea Staccioli / Deepbluemedia © Insidefoto)
  5 / 7
 • Og de kinesiske svømmefans er bestemt heller ikke glade for Mack Hortons opførsel. På det sociale medie Instagram vælter det ind med kommentarer, der har negativ klang. (Foto: Manan VATSYAYANA © AFP or licensors)
  6 / 7
 • Ikke desto mindre mødte Sun Yang en ny protest, da han havde vundet VM-guld i 200 meter fristil, Duncan Scott fra Storbritannien nægtede nemlig at give den kinesiske svømmer hånden efterfølgende. Spørgsmålet er, hvad der sker nu. (Foto: Manan VATSYAYANA © AFP or licensors)
  7 / 7
Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk