Blume stråler med medaljer: Det er en milepæl i karrieren

Det blev til to bronzemedaljer fredag, hvoraf den ene blev hentet hjem i holdkappen sammen med Emilie Beckmann, Mie Ø. Nielsen og Julie Kepp Jensen.

Bronzemedaljevinderne Pernille Blume, Julie Kepp, Mie Ø Nielsen, Emilie Bechmann bliver hyldet i Royal Arena. (Foto: Lars Møller © Scanpix)

Der blev for alvor noget at juble over fredag i Royal Arena i København ved EM i kortbane. Først sikrede Pernille Blume en bronzemedalje i 100 meter fri, hvor hun var sølle fem hundrededele fra den danske rekord, og kort efter hentede hun så en mere medalje af samme slags i holdkappen på 4 X 50 meter fri.

Danskeren var selvfølgelig utrolig glad for sin egen indsats, men det var specielt modtagelsen fra publikum, som sad i hende efterfølgende.

- Det var helt fantastisk. Jeg er simpelthen så glad. Det var fantastisk, at alle er kommet i dag for at heppe på mig. Det var den vildeste velkomst ind på scenen, forklarer Pernille Blume

- Det betyder rigtig meget med den jubel. Især når man lige skal til og i gang, hvor man godt kan have lidt nerver på. Men at der er så mange, som bare vil en det bedste, og man mærker alt den kærlighed, så gør det bare, at man bliver mere rolig, siger den hurtige dansker i bassinet.

Også mental milepæl

Op til EM var alles øjne rettet mod Blume, der var et af de store håb til at hente medalje. Men kortbane er langt fra hendes specialitet, og derfor fylder fredagens resultater ekstra meget.

- Det er mine første medaljer på kortbane, så det er lidt vildt. Især fordi det som sagt ikke er min specialitet. Det er en milepæl for mig at levere på kortbane. Også mentalt, siger hun.

- Fordi når jeg ikke kan lide ting, så kan jeg ikke lide ting, og så bliver jeg sådan meget Rasmus-modsat. Det gør så, at jeg ikke gider det. Det har jeg virkelig skulle arbejde med at få vendt om. Så det har været en kæmpe udfordring for mig, som virkelig er blevet vendt til noget mega positivt og har givet mig en masse gode oplevelser de seneste seks måneder, forklarer Blume.

Der var selvfølgelig også glæde i resten af den danske holdkap, der bliver båret af ungdom med en masse talent. For Julie Kepp Jensen var det hendes første store internationale stævne.

- Det var en fantastisk oplevelse at bare mærke publikum og hele stemningen. Jeg ved slet ikke, hvordan jeg skal beskrive det. Medaljen var lige det, som toppede oplevelsen, kan man sige, siger hun.

- Det var helt fantastisk. Jeg kunne høre tilskuerne under vandet. Jeg lå og tænkte ’hold da op’, fordi det rungede næsten bare. Men det var en mega fed oplevelse. Også at gøre det med de her tøser, forklarer Mie Ø. Nielsen.

Medaljen i holdkappen var den tredje danske ved stævnet. Den første blev hentet torsdag af det sidste medlem af holdkappen.

- Jeg er ikke drømt om at gøre noget lignende. I dag er jeg mundlam. Og nu glæder jeg mig virkelig til at se min familie og komme ud og få en krammer. Suse lidt videre på den her lykkebølge, siger Emilie Beckmann.

Facebook
Twitter