Danmarks nye svømmedarling: Jeg havde solgt EM for en medalje eller to

EM på hjemmebanen i Royal Arena overgik Emilie Beckmanns vildeste forventninger.

Emilie Beckmann med sin bronzemedalje fra 100 meter butterfly. (Foto: Claus bech © Scanpix)

De danske svømmedarlings har i en årrække heddet Pernille Blume, Jeanette Ottesen, Rikke Møller Pedersen og Lotte Friis.

Nu kan hr. og fru Danmark godt begynde at vænne sig til, at Emilie Beckmann også bliver en del af det fine selskab.

Den 20-årige Tune-svømmer imponerede nemlig stort ved EM i svømning i royal Arena, hvor hun vandt fire medaljer.

- Jeg ville have solgt det her EM for en enkelt medalje eller to. At stå her og have fået fire styks overgår mine vildeste forventninger. Især medaljerne på 100 meter butterfly og den i medley-holdkappen betyder meget for mig, lød det fra Emilie Beckmann efter søndagens afsluttende finaler.

At svømme EM på hjemmebane har været en stor oplevelse for de danske svømmere og for det nye håb handlede det også om at få så meget som muligt ud af stævnet.

- I det sidste løb skulle vi bare ud og nyde oplevelsen for det her ramaskrig af et publikum får vi ikke igen i den nærmeste fremtid. Vi sugede alt ud af denne her oplevelse, supplerede Emilie Beckmann.

Et stort skridt

Emilie Beckmanns fire medaljer blev sikret i disciplinerne 50 meter butterfly (sølv), 4 x 50 meter fri (bronze), 100 meter butterfly (bronze) og 4 x 50 meter medley (sølv).

For træner Martin Truijens kommer det også som en lille overraskelse, at Beckmann allerede nu er så langt fremme i sin udvikling.

- Jeg er selvfølgelig stolt af hende. Vi har arbejdet på, at hun skulle tage et nyt skridt i sin svømning. Hun tog så et stort skridt. Jeg har arbejdet sammen med hende et år, og jeg har nydt det. Det er en interessant udfordring og hun har en masse gode ting kørende, lød det fra den hollandske træner.

Det samlede danske resultat fra EM blev syv medaljer - tre af sølv og fire af bronze.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter