Dansk PL-medaljevinder stopper karrieren

Parasvømmeren Jonas Larsen har mistet motivationen efter at være flyttet til en anden handikapklassificering.

Jonas Larsen har mistet motivationen for parasvømning og siger derfor stop. (Foto: Lars mØLler © Lars Møller)

Jonas Larsen har svømmet sin sidste konkurrence. Den danske para-atlet har valgt at indstille karrieren efter 10 år som aktiv svømmer på eliteniveau. Han kan se tilbage på en flot karriere med medaljer ved flere store begivenheder.

Højdepunktet i karrieren kom i 2016, hvor Jonas Larsen svømmede sig til en bronzemedalje ved de paralympiske lege i Rio, men allerede i årene før har han høstet medaljer og vandt blandt andet EM i 2014.

Jonas Larsen har mistet motivationen, efter han blev flyttet over i en anden handikapklassificering, og derfor stopper han.

- Det har været svært at finde gejsten efter Rio, og jeg synes ikke, at rammerne omkring landsholdet har været lige så motiverende som tidligere. Da jeg blev omklassificeret i foråret, fik det bægeret til at flyde over.

- I min nye klasse kan jeg ikke svømme den 150 m medley, som jeg har bygget hele min karriere op omkring, og jeg skal svømme mod konkurrenter med mindre handicap, end jeg har været vant til. Efterhånden er jeg afklaret med, at lysten ikke længere er der til at fortsætte, siger Jonas Larsen i en pressemeddelelse.

Ærgrelse hos elitechefen

Hos Parasport Danmark begræder man Jonas Larsens beslutning, men man tager kritikken til sig og respekterer den danske atlets valg.

- Jonas har været en rollemodel i parasvømningen og en stærk ambassadør for parasporten i det hele taget. Det ærgrer mig, at Jonas ikke føler, at vores setup har været tilstrækkeligt motiverende efter PL i Rio, og det er bestemt noget, vi tager til efterretning.

- Jeg havde meget gerne set, at Jonas var fortsat på landsholdet, hvor han med sin træningsindsats og målrettede personlighed har en positiv indflydelse på hele holdet, men jeg har forståelse for hans valg, siger elitechef i Parasport Danmark, Michael Møllgaard Nielsen.

26-årige Jonas Larsen er født med for korte lårbensknogler, stive albueled og underudviklede hænder.

Facebook
Twitter