Danske profiler svømmer sig i EM-finaler

Rikke Møller Pedersen og Mie Ø. Nielsen svømmede sig til finalepladser mandag ved langbane-EM i Glasgow.

Rikke Møller Pedersen i aktion under semifinalen i 200 meter bryst. (Foto: Darko Bandic © Copyright 2018 The Associated Press. All rights reserved)

Det danske medaljehåb Rikke Møller Pedersen svømmede sig mandag aften i finalen i favoritdisciplinen 200 meter brystsvømning ved langbane-EM i Glasgow.

Danskeren leverede tredjebedste tid i de to semifinaler, og Rikke Møller Pedersen svømmede i tiden 2 minutter 24,56 sekunder.

Specielt på de sidste 50 meter leverede Rikke Møller Pedersen større fart, end tilfældet var i det indledende heat, og hun ser frem til finalen.

- Jeg havde en bedre fornemmelse, end jeg havde i morges. Jeg følte, at jeg havde noget at give hele vejen på en anden måde end i morges.

- Mit mål var bare at komme i finalen. Jeg er ligeglad med, hvad nummer jeg kommer i finalen som. Pigernes holdkap giver mig en god fornemmelse. De viste, at man bare skal have en bane – om det så er bane 0, så har man stadig en chance, siger Rikke Møller Pedersen til DR Sporten med henvisning til bronzemedaljen som blev sikret på inderbanen i kvindernes holdkap.

Hun bliver eneste dansker i finalen, da det ikke lykkedes for Thea Blomsterberg at svømme sig videre fra sin semifinale i samme disciplin.

Blomsterberg var i bassinet før Rikke Møller Pedersen, og den 16-årige svømmer leverede en tid, der rakte til en femteplads i sin semifinale.

I 100 meter rygsvømning var Mie Ø. Nielsen eneste danske deltager i en semifinale, da både Julie Kepp Jensen og Victoria Bierre ikke kvalificerede sig videre fra de indledende heats.

Som forventet svømmede den forsvarende mester fra 2016 Mie Ø. Nielsen sig mandag aften også i finalen med fjerdebedste tid i de to semifinaler.

Danskeren blev nummer tre i sin semifinale med tiden 59,89 sekunder.

- Jeg føler, at det måske var den nemmeste 100 meter, jeg har svømmet i år.

- Jeg skal ud og kæmpe om de medaljer. Jeg håber, at jeg kan vise, at jeg stadig er den bedste i Europa. Jeg vil gøre alt for at stå øverst på podiet i morgen, siger Mie Ø. Nielsen til DR Sporten.

Facebook
Twitter