Efter trænerafgang: Svømmere har mistet tilliden til Dansk Svømmeunion

I en udtalelse gør Daniel Skaaning sig til talsmand for en samlet gruppe utilfredse landsholdssvømmere.

I dag giver svømmerne med Daniel Skaaning i spidsen udtryk for stor utilfredshed med udviklingen i dansk svømmesport. (Foto: Claus Fisker © Scanpix)

Uroen ulmer i toppen af dansk svømmesport få uger før VM.

I går fortalte Dansk Svømmeunion i en pressemeddelelse, at trænerne Martin Truijens og Mads Bjørn Hansen med øjebliklig virkning stoppede på unionens og Team Danmarks Nationale Træningscenter (NTC).

I dag giver svømmerne med Daniel Skaaning i spidsen så udtryk for stor utilfredshed med udviklingen.

I en udtalelse skriver Daniel Skaaning på vegne af svømmerne:

- Svømmerne på NTC er ekstremt kede af, at situationen er kommet til, at Martin og Mads har været nødsaget til at opsige deres stillinger, og at ledelsen så valgte at fritstille vores trænere med øjeblikkelig virkning. De uenigheder, der har været mellem ledelsen i Dansk Svømmeunionen og trænerteamet om, hvordan eliteidræt skal forvaltes, burde være håndteret i stedet for eskaleret.

- Svømmerne på NTC er meget forbavset over den situation, som ledelsen har sat os i. De river fundamentet og stabiliteten, kort inden VM, væk under os og har ikke været i stand til at løse de problemstillinger, som har været presserende. Ikke nu - og ikke i tiden helt tilbage til 2004 og frem til i dag, skriver Daniel Skaaning og fortsætter:

- Vil rigtig gerne spørge ledelsen, om de mener, at de sender et 100% forberedt og motiveret hold til VM i Sydkorea?

- Svømmerne på NTC har mistet tilliden til, at den nuværende ledelse i Dansk Svømmeunion, med Pia Holmen I spidsen, kan få dansk svømning på rette kurs.

Den seneste uro omkring trænerteamet for nogle af landets dygtigste svømmere kommer i kølvandet på en lang række historier om et usundt træningsmiljø på det Nationale Træningscenter.

DR Sporten har sent på eftermiddagen fået et statement fra Dansk Svømmeunion. Det kan læses lige her.

VM i svømning afvikles i Sydkorea og starter d. 13. juli.