Endelig en dansk opmuntring ved VM i svømning

Tobias Bjerg svømmede sig som stævnets første dansker videre fra de indledende heats ved VM på langbane.

Tobias Bjerg formåede tidligere ved VM ikke at svømme sig videre til semifinalerne i 100 meter brystsvømning, men natten til tirsdag gik han så videre på den halve distance. (Foto: Oli Scarff © Scanpix)

Den danske svømmer Tobias Bjerg har sørget for en smule oprejsning ved VM på langbane i Sydkorea.

Med den 13.-bedste tid ud af 80 deltagere i de indledende heats svømmede Bjerg sig videre til semifinalen i 50 meter bryst. Tiden på 27,13 sekunder var samtidig dansk rekord. Han skal svømme semifinale i eftermiddag dansk tid.

- Tobias Bjerg svømmede rent taktisk et rigtig flot løb, og nu skal vi bruge eftermiddagen på at arbejde med indslaget, så det sidder lige i skabet i aften, siger landstræner Stefan Hansen i en pressemeddelelse fra Dansk Svømmeunion.

Ud over Bjerg skulle tre andre danskere forsøge at rette op på det skuffende VM, hvor ingen danskere i de første to VM-dage gik videre fra de indledende heats.

I dag formåede Viktor Bromer, Emily Gantriis og Anton Ipsen heller ikke at følge Tobias Bjergs eksempel, og de tre danskere røg ud.

Bromers tid i 200 meter butterfly rakte kun til en placering som nummer 26 blandt de 49 i de indledende heats. Han var knap halvandet sekund fra at kvalificere sig til semifinalen i disciplinen, hvor han i 2014 blev europamester.

Emily Gantriis klarede sig heller ikke videre, da hun svømmede indledende heat i 200 meter fri. Gantriis havde den 37.-hurtigste tid blandt de 64 svømmere.

Mere spænding var der, da Anton Ipsen skulle forsøge at svømme sig i finalen i 800 meter fri.

Med det yderste af neglene missede Ipsen akkurat finalen, da hans tid på 7 minutter og 48,74 sekunder var niendebedst i disciplinen, hvor kun otte svømmere går direkte videre til finalen.

Ipsen var 0,62 sekunder fra den dårligste tid blandt finalisterne.

Som en trøst kan han glæde sig over, at tiden er dansk rekord, og at han samtidig opnåede sit bedste VM-resultat.

Langbane-VM bliver afholdt på Nambu University Municipal Aquatics Center i den sydkoreanske by Gwangju.

/ritzau/