Glad svømmechef: Syv medaljer er svært at være utilfreds med

Sportschef Lars Green Bach er positivt overrasket over både de danske medaljetagere og unge svømmetalenter ved EM.

Fra venstre: Pernille Blume, Emilie Beckmann, Rikke Møller Pedersen og Julie Kepp Jensen. (Foto: Mads Claus Rasmussen © Scanpix)

Søndag kunne Dansk Svømmeunion sætte punktum for EM på kortbane i Royal Arena i København. Facit for mesterskabet blev med danske briller mere end godkendt, og sportschef Lars Green Bach kan da også se tilbage på fem succesfulde dage, der resulterede i syv danske medaljer. Tre af sølv og fire af bronze.

- Samlet set løfter vi som hold. Der er flere svømmere, der svømmer semifinale ved et internationalt mesterskab for første gang og viser, at de kan og vil være med på dette niveau. Det glæder jeg mig utrolig meget over, samtidig med at vores profiler har leveret undervejs i stævnet. Det er to rigtig gode ting, vi har oplevet, siger Lars Green Bach til DR.

De danske forventninger til EM rimede inden stævnet ikke på syv medaljer, og så gør det mindre, at ingen af dem var af guld – selvom sportschefen gerne have sat lidt dansk musik på i arenaen.

- Vi ville selvfølgelig alle gerne have hørt ’Der er et yndigt land’ spille i en fuld arena, men vi er også klare i spyttet omkring, at vi faktisk er stærkere på langbane, og dette er kortbane. Vi har præsteret bedre end det, vi kom ind med, da stævnet startede, så det er meget svært at være utilfreds, siger han.

- Kigger man på startlisten, lå vi til to medaljer, og nu har vi vundet syv. Vi har været i 14 finaler og har endda derudover tre fjerdepladser lige uden for podiet. Det er væsentlig bedre end det, vi lå til, da stævnet startede, siger Lars Green Bach.

De danske medaljer blev hentet hjem af Emilie Beckmann, der vandt sølv og bronze i butterfly, Pernille Blume, der vandt to bronzemedaljer i fri, Rikke Møller Pedersen, der tog sølv i bryst. Derudover blev det til medaljer i kvindernes 4 x 50 meter fri og 4 x 50 meter medley.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter