Jeanette Ottesen misser EM på hjemmebane grundet graviditet

Tilskuerne i Royal Arena kommer til at se langt efter Jeanette Ottesen, der ikke kommer med til EM grundet graviditet.

Jeanette Ottesen kommer ikke til at svømme konkurrencer foreløbigt grundet graviditet. (Foto: henning Bagger © Scanpix)

Jeanette Ottesen meldte tilbage i marts fra til VM, der indledes om fire dage i Budapest grundet omstændigheder, der ikke havde noget med svømning at gøre.

I dag har den 29-årige svømmer så løftet sløret for, hvad hun har gået og rodet med det sidste halve års tid - hun er nemlig gravid.

- Jeg kan ikke med ord beskrive hvor vild en oplevelse det har været ind til videre. Bare det øjeblik graviditetstesten sagde positiv for nogle måneder siden, var det nok et af de vildeste, mærkeligste, gladeste og også et af de mest nervøse øjeblik i mit liv, skriver hun på sin blog.

Farvel til svømningen

Det betyder samtidig, at Jeanette Ottesen har valgt at indstille sin svømmekarriere, i hvert fald for en stund, og dermed kommer hun ikke i bassinet, når der svømmes EM i København til december.

Hvornår Jeanette Ottesen har tænkt sig at vende tilbage til sporten, ved hun endnu ikke.

- Jeg vil ikke afvise at jeg kommer tilbage til sporten, men lige nu, ja der skal jeg være mor, og det vil jeg gerne nyde i fulde drag, så svømningen bliver gemt lidt væk det næste års tid, og så ser vi på det til den tid, slutter hun bloggen af med.

DR Sporten har forsøgt at få en kommentar fra Jeanette Ottesen, men hun er i øjeblikket på ferie ønsker ikke at udtale sig.