Mulig doping i Dansk Svømmeunion: Skal undersøges til bunds

Tidligere landstræner uddelte ukendt medicin til danske svømmere.

Danske landsholdssvømmere blev i en længere årrække udsat for grænseoverskridende adfærd. (Foto: © Mads Claus Rasmussen, Scanpix)

Team Danmark har sammen med Danmarks Idrætsforbund (DIF) henvendt sig til Anti Doping Danmark for at få vurderet eventuelle brud på dopingreglerne.

Det handler specifikt om den tidligere landstræner Paulus Wildeboers udlevering af medicin, der kunne medføre positive dopingprøver, til de danske svømmere.

Det oplyser Team Danmark på sin hjemmeside.

Team Danmark: Uacceptabelt

Bestyrelsesformand i Team Danmark Frank Jensen kræver sagen undersøgt nærmere for brud på de antidopingregler, som Det Internationale Antidopingagentur (Wada) har opstillet i et såkaldt kodeks.

- Han udleverede ukendt medicin til svømmerne uden involvering af lægerne. Denne sag skal undersøges til bunds, og derfor har Team Danmark har henvendt sig til Anti Doping Danmark for at få en undersøgelse af, om der er sket brud på Wadas kodeks i 2010 og 2011, lyder det fra formanden.

- Det er uacceptabelt, at en træner er gået rundt med sit eget medicinskab i en taske uden at atleterne ved, hvad de har fået, siger han.

I en uvildig undersøgelse foretaget af Kammeradvokaten bekræftes dette:

- Vi kan konstatere i dokumentationen, at Paulus Wildeboer uddelte ukendt medicin indhentet fra en spansk læge. Dansk Svømmeunion har senest 1. november 2010 været klar over den praksis, siger partner ved Kammeradvokaten, Tormod Tingstad ved pressemødet fredag.