Sidste plask fra dansk svømmeikon: Lotte Friis stopper karrieren

Lotte Friis har valgt at stoppe karrieren i en alder af 29 år, fortæller hun til DR Sporten.

Lotte Friis har valgt at stoppe karrieren efter mere end 10 år som aktiv svømmer. (Foto: DAVID GRAY © Scanpix)

En af Danmarks mest succesfulde svømmere i historien har i dag valgt at stoppe sin karriere. Lotte Friis, der har både EM-, VM- og OL-medaljer på sit cv, svømmede sit sidste store stævne ved OL i Rio sidste år.

- Jeg stopper min svømmekarriere fra dags dato. Det har bestemt ikke været en nem beslutning, men jeg føler, det er nu, jeg skal tage den beslutning, hvis jeg ikke skal spilde min egen tid eller svømmeunionens, siger Lotte Friis til DR Sporten.

Det store gennembrud for den danske ekspert i langdistance-svømning skete for alvor, da hun meget overraskende hentede en flot OL-bronzemedalje hjem på 800 meter fri.

Det stoppede dog ikke der. Allerede året efter hentede hun det, som mange betragter som karrierens største resultat, da Lotte Friis ved VM i Italien vandt VM-guld på langbane i selvsamme disciplin 800 meter fri.

Lotte Friis udtalte ellers sidste år, at hun ønskede at tage EM i København med i december, hvilket bare har gjort beslutningen sværere.

- Jeg vil kun være med til det her EM, hvis jeg kan være med i toppen og kæmpe om medaljer, og det kræver, at jeg træner de her 30 timer om ugen, og det har jeg egentlig ikke lyst til mere, siger Lotte Friis.

Hun var den første dansker nogensinde til at vinde VM-guld på langbane.