Sportschef: Lotte Friis satte Danmark på verdenskortet

Lars Green Bach er ikke i tvivl om, hvor stor en betydning Lotte Friis har haft for dansk svømning.

Lotte Friis i selskab med Caroline Wozniacki og OL-guldvinderen Pernille Blume. (Foto: Jens nøRgaard Larsen © Scanpix)

Den første VM-guldmedalje nogensinde på langbane i dansk svømmehistorie. Det lyder stort, og det er en ærefuld oplevelse, som Lotte Friis tog sig af med sit guld i 2009.

Derfor er det også en langdistancesvømmer, der har sat et kæmpe præg på udviklingen i dansk svømning. Det er svømmeunionen ikke blege for at indrømme.

- Vi kigger tilbage på en fantastisk karriere. I mere end 10 år har Lotte holdt sig i verdenstoppen og vundet medaljer ved alle betydningsfulde mesterskaber. Det er vi selvfølgelig utrolig stolte af, siger Lars Green Bach, sportschef hos Dansk Svømmeunion.

- Hendes resultater har haft utrolig stor betydning for dansk svømning. Lotte var et levende bevis på, at gennem målrettet, hårdt arbejde kan man nå langt. Hun var med til at sætte dansk kvindesvømning på verdenskortet med hendes bronzemedalje ved OL i 2008, forklarer han.

Tror på fremtiden

De præstationer, som Lotte Friis har leveret over den lange periode, kan være med til at inspirere andre, der også har drømme og mål med livet.

- Danske svømmere og atleter kan helt sikkert blive inspirerede af det. Se at vi kan godt være med på højeste niveau, så længe man følger drømmen med hårdt arbejde, siger Lars Green Bach.

Der bliver efterladt et stort hul på langdistancen på grund af Lotte Friis’ karrierestop, men sportschefen er stadig meget positiv i forhold til fremtiden for dansk svømning.

- Jeg er meget fortrøstningsfuld omkring vores fremtid. Sidste sommer vandt dansk svømning holdkappen ved de europæiske juniormesterskaber. Det er også en historisk bedrift, da det er første gang nogensinde, at det sker, siger sportschefen.

- Der er unge svømmere, som viser potentialet, så hvis de på samme måde som Lotte kan levere den vedholdenhed, der også skal til, så er jeg også sikker på, at der vil dukke andre svømmere op, der kan præstere i fremtiden også, lyder det fra Lars Green Bach.

Lotte Friis vandt en OL-bronze og to verdensmesterskaber i henholdsvis 800 meter og 1500 meter fri.

Facebook
Twitter