Sportschef: Vores nye cheftræner er en medaljevinder

Den nye cheftræner på det nationale træningscenter har bevist, at han kan levere resultater på højeste niveau, siger sportschefen i Dansk Svømmeunion.

Sportschef Lars Green Bach under pressemødet onsdag den 8. juli 2015 i København. (Foto: Sara Gangsted © Scanpix)

60 internationale medaljer på 12 år har hollandske Martin Truijens med i bagagen, når han indtræder i stillingen som cheftræner på det nationale træningscenter i Bellahøj.

Og Dansk Svømmeunion har da også rettet blikket mod den imponerende resultatrække i valget af hollænderen.

- Han er medaljevinder fra internationale mesterskaber, og det er vigtigt. Han har haft svømmere ved de tre seneste OL, som har leveret gode resultater. Og når manden har vist, at han kan lave resultater på dét niveau, er det en træner, der kan sit håndværk. Det afføder stor respekt for mit vedkommende, siger Lars Green Bach, sportschef i Dansk Svømmeunion.

Ph.d. om højdetræning

Martin Truijens har de seneste 12 år siddet i en lignende stilling i Amsterdam. Sideløbende har han arbejdet med sportsvidenskab på Vrije Universiteit i Amsterdam, hvor han har skrevet en Ph.d.-afhandling om højdetræning i svømning.

- Det er en stærk profil at komme med. Han ved, hvad det drejer sig om. Han har god fornemmelse for at udvikle den viden, der skal til. Ikke en teoretisk, universitetsviden, men en svømmespecifik forskningsmæssig tilgang til tingene i forhold til anvendt videnskab i svømmesporten. Det tror og håber jeg, at vi kan få glæde af, siger Lars Green Bach.

Hollænderen påbegynder arbejdet som cheftræner ved årsskiftet.

Facebook
Twitter