Svømmestjernen Pernille Blume er blevet opereret i hjertet

Den danske stjernesvømmer Pernille Blume er i januar blevet opereret for et hul i hjertet, og operationen var vellykket.

Pernille Blume blevet i januar opereret i hjertet. (Foto: Mads Claus Rasmussen © Scanpix)

I slutningen af januar blev Pernille Blume opereret i hjertet for at få klaret et mindre hul selvsamme sted. Operationen er et led i at mindske risikoen for blodpropper og hjertestop.

Heldigvis er alt dog forløbet som planlagt, fortæller hun selv på svømmeunionens hjemmeside.

– Operationen er gået godt, og jeg er meget glad for, at jeg fik foretaget indgrebet. Jeg fandt efter en udredning på hospitalet ud af, at jeg havde haft en lille blodprop, og i den forbindelse fik jeg derfor også tjekket mit hjerte. Her fandt lægerne ud af, at jeg havde et mindre hul, som skulle lukkes via en operation, fortæller Pernille Blume.

Det hele startede for 18 måneder siden, da hun mærkede en række forstyrrelser i en nerve i den venstre arm. Og da behandlinger ikke hjalp, begyndte eksperter at kigge nærmere på situationen. Her fandt de et hul i hjertet.

– Jeg vidste, at det i sidste ende var en nødvendighed med et indgreb, hvis jeg ville nå mine ambitioner og mål. Jeg har haft flere møder og samtaler med dygtige læger, herunder Team Danmarks læge, og det blev i samråd med dem, min træner og overlæge Michael Rahbek Schmidt besluttet, at jeg skulle have lukket hullet i hjertet, for at mindske risikoen for blodpropper og hjertestop, forklarer Pernille Blume.

Pernille Blume er nu i gang med genoptræning, og som en del af det, rejser hun med landsholdet på træningslejr til Sydafrika.

Facebook
Twitter