VIDEO Danmarks nye svømmedarling: Blumes mentalitet er beundringsværdig

Emilie Beckmann beundrer Pernille Blume og lærer hver dag af sin svømmekollega. Begge vandt de fire EM-medaljer.

Med fire medaljer ved kortbane-EM på hjemmebane i København i sidste uge har de fleste nok hørt navnet Emilie Beckmann. Den danske svømmer bankede sit navn fast med et flot stævne, og kun OL-guldvinderen Pernille Blume kunne matche hendes medaljehøst.

Netop Pernille Blume har stor betydning for butterflysvømmeren Emilie Beckmann, der ser svømmekollegaen som et lysende eksempel på, at alt er muligt.

- Der var jo ikke nogen, der havde set det komme; at se hende lave sådan et resultat. Det var så vildt. Jeg tror måske, det har ændret en lille smule for os alle sammen: Vi kan godt, og OL-guldmedaljer ikke bare noget, amerikanere og australiere vinder. Små nationer som Danmark kan også godt.

- Den måde hun har formået at vende sit mindset på. Hun er mentalt stærkt, og det er beundringsværdigt. Det er noget, jeg lærer af hver dag, siger Emilie Beckmann.

Allerede ved VM på kortbane sidste år kom 20-årige Emilie Beckmann i en stor international finale. Her blev det til en syvendeplads i 50 meter butterfly, mens danske Jeanette Ottesen tog guldet.

Facebook
Twitter