T-Mobile fyrer Patrik Sinkewitz

T-Mobile fyrer Patrik Sinkewitz, fordi han har givet afkald på den B-prøve, der kunne bevise hans dopinguskyld. Han står til to års karantæne.

Den dopinganklagede T-Mobile-rytter, Patrik Sinkewitz, får karantæne i to år, fordi han tirsdag gav afkald på den B-prøve, der kunne bevise hans uskyld. (Foto: Franck Fife © Scanpix)

Patrik Sinkewitz blev tirsdag fyret fra sit tyske mandskab, Team T-Mobile.

Det sker efter, at den 26-årige tyske cykelrytter, ifølge Det Tyske Cykelforbund (BDR), gav afkald på den B-prøve, der skulle kontrollere rigtigheden af en positiv dopingtest foretaget den 8. juni.

- Det er et skridt, vi er meget glade for, han har taget, sagde Team T-Mobiles pressetalsmand, Christian Frommert. Holdet er kendt for at køre en nultolerance-politik overfor dopingsyndere.

- At afstå fra en dopingtest er det samme som en positiv dopingtest, sagde Frommert.

Af samme grund står Sinkewitz nu til to års karantæne fra alle løb. En dom, som ryttere automatisk tildeles af den internationale cykelunion (UCI), hvis de udebliver eller afstår fra en dopingtest.

Patrik Sinkewitz kørte Tour de France, men måtte udgå efter 8. etape efter et voldsomt styrt. Efterfølgende viste kontroltesten foretaget inden Tour de France, at han havde dopet sig, og han blev straks suspenderet af sit hold.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter