Team Danmark blåstempler ilttelte

To af Danmarks bedste svømmere sover i ilttelt derhjemme for at forlænge effekten af højdetræning.

Hvad Danmark mangler i bjerglandskaber, kan der kompenseres for i et højdetelt.

Team Danmark har lempet på sine etiske regler i forhold til brug af de såkaldte ilttelte.

Idrætsorganisationen har blåstemplet brugen af den særlige mekanisme, hvor atleter sover i iltfattig luft for at holde antallet af røde blodceller oppe.

Det betyder, at svømmerne Lotte Friis og Rikke Møller Pedersen ved at sove i disse telte kan forlænge effekten af de højdetræningslejre, de bliver sendt ud på.

- Jeg har fået rigtigt meget ud af at sove i højdetelt. Det er lykkedes mig at holde min blodværdi oppe efter træningslejren i Mexico, og det er alle tiders, at det virker, siger Rikke Møller Pedersen til Berlingske Tidende.

Og selv om det ikke er specielt behageligt at sove i tynd luft, så er brystsvømmeren indstillet på at fortsætte brugen af iltteltet.

- Det bliver brugt meget i udlandet, så jeg kan lige så godt vænne mig til det frem mod OL, siger hun.

Det er dog ikke alle Team Danmark-støttede atleter, der vil blive tilbudt et ilttelt. Ifølge Lars Johansen fra Team Danmarks testcenter er metoden tiltænkt dem, der i forvejen benytter sig af højdetræning.

- Det er en erkendelse af, at teknologien er der, og den kan gøre nytten af den højdetræning, som alligevel udføres, endnu bedre, siger han til Berlingske.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk