Team Danmark blåstempler ilttelte

To af Danmarks bedste svømmere sover i ilttelt derhjemme for at forlænge effekten af højdetræning.

Hvad Danmark mangler i bjerglandskaber, kan der kompenseres for i et højdetelt.

Team Danmark har lempet på sine etiske regler i forhold til brug af de såkaldte ilttelte.

Idrætsorganisationen har blåstemplet brugen af den særlige mekanisme, hvor atleter sover i iltfattig luft for at holde antallet af røde blodceller oppe.

Det betyder, at svømmerne Lotte Friis og Rikke Møller Pedersen ved at sove i disse telte kan forlænge effekten af de højdetræningslejre, de bliver sendt ud på.

- Jeg har fået rigtigt meget ud af at sove i højdetelt. Det er lykkedes mig at holde min blodværdi oppe efter træningslejren i Mexico, og det er alle tiders, at det virker, siger Rikke Møller Pedersen til Berlingske Tidende.

Og selv om det ikke er specielt behageligt at sove i tynd luft, så er brystsvømmeren indstillet på at fortsætte brugen af iltteltet.

- Det bliver brugt meget i udlandet, så jeg kan lige så godt vænne mig til det frem mod OL, siger hun.

Det er dog ikke alle Team Danmark-støttede atleter, der vil blive tilbudt et ilttelt. Ifølge Lars Johansen fra Team Danmarks testcenter er metoden tiltænkt dem, der i forvejen benytter sig af højdetræning.

- Det er en erkendelse af, at teknologien er der, og den kan gøre nytten af den højdetræning, som alligevel udføres, endnu bedre, siger han til Berlingske.