Team Danmark hæver støtten til elitesvømmerne

Dansk Svømmeunion får flere penge og bliver indplaceret som verdensklasseforbund hos Team Danmark.

Team Danmark hæver støtten til elitesvømmerne - her i form af Lotte Friis. (Foto: Francois Xavier Marit © Scanpix)

Dansk Svømmeunion kan se frem til at få øget støtte frem mod OL i Rio om tre år.

Mandag eftermiddag afholder eliteorganisationen Team Danmark bestyrelsesmøde, hvor Dansk Svømmeunion er indstillet til at modtage lidt over syv millioner kroner i år.

- Det er en stigning på et par hundredetusinde kroner, siger Team Danmarks direktør, Michael Andersen.

En er blevet til to

Årsagen til stigningen i forhold til sidste år er primært begrundet i øgede udgifter til trænerstaben bag de danske elitesvømmere.

Den afgåede Paulus Wildeboer er blevet afløst af to personer, briten Nick Juba som landstræner, mens australieren Shannon Rollason er ny cheftræner på elitecentret i København.

- Nu får vi både en national elitetræner og en landstræner, så det er den primære begrundelse, siger Michael Andersen.

Ok OL-skuffelse

Team Danmark er meget tilfreds med de danske svømmeres resultater i den seneste støtteperiode fra 2009-12, også selvom det uventet ikke blev til medalje ved OL i London sidste år.

- Svømmerne har i 2009-12 lavet rigtig gode resultater til både EM og VM på langbane, og jeg synes, de havde et godt OL.

- Vi kunne godt have brugt en medalje, men når man ser på, hvor mange finaler de kom i, så var det et rigtig godt OL, siger Michael Andersen.

Optimistisk fremsyn

Svømmeunionen bliver indplaceret som såkaldt verdensklasseforbund i støttekonceptet, der løber frem til 2016, hvor det næste OL bliver afholdt.

Badminton, cykling, håndbold, orientering, roning og sejlsport er de øvrige sportsgrene, som er indplaceret i denne kategori.

- Når vi kigger frem, er vi meget optimistiske. Der er et stort potentiale i dansk svømning. Vi har et VM i Barcelona til sommer, hvor jeg tror på gode resultater, og så er der EM på kortbane i december.

- Og når vi ser langt frem mod OL i 2016, har vi en tro på, at svømning kan vinde en eller to medaljer i Rio. Det er derfor, vi vælger at investere.

- Verdensklasseforbund skal tage medaljer til VM og OL, de forventninger har vi, siger Michael Andersen.

/ritzau/

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk